De grootste technologische trends die van invloed zijn op contentmarketing (en hoe u zich aanpast)

 De grootste technologische trends die van invloed zijn op contentmarketing (en hoe u zich aanpast)

Patrick Harvey

Elk jaar publiceert Chief Marketing Technologist Scott Brinker zijn jaarlijkse supergrafiek met het aantal technologische producten en diensten op de markt.

Hoewel het de "Martech 5000" wordt genoemd, kunt u de fenomenale groei van het technologielandschap in de afgelopen acht jaar zien aan de hand van 150 naar 7,040 oplossingen:

Content Marketing is een onderdeel van het landschap, naast sociale media, gegevensbeheer, e-commerce en nog veel meer:

[Bekijk de volledige grootte 2019 Marketing Technologie Landschap Supergrafiek .]

In dit artikel bekijken we de grootste technologische trends die van invloed zijn op contentmarketing en hoe u zich daaraan kunt aanpassen.

Hier zijn vier trends om te overwegen:

 1. Kunstmatige intelligentie (AI)
 2. Voice search neemt het over
 3. Let op de vaardigheidskloof
 4. Vergeet de Golden Oldies niet

AI en Bots zijn zeker trending, en maken het makkelijker voor u om content te personaliseren. AI kan enorme hoeveelheden gegevens verzamelen en interpreteren in enkele seconden. Dit helpt contentmarketeers om meer te weten te komen over hun publiek en de content te leveren die zij willen.

Talkwalker heeft een nieuwe marktleidende AI technologie feature toegevoegd aan hun social listening platform waarmee klanten merkvermeldingen kunnen volgen via video, maar ook via tekst en beeld.

Stemmen zoeken Om een volledig overzicht te krijgen, kunt u ons artikel over statistieken over voice search raadplegen.

Maar nieuwe technologieën leiden vaak tot een vaardigheidskloof omdat de werkplek de ontwikkelingen niet kan bijhouden. Het is dus belangrijk dat contentmarketeers de nieuwe technologie leren gebruiken en omarmen.

En alleen omdat er nieuwe technologieën opkomen, mogen we niet voorbijgaan aan de gouwe ouwe Volgens het CMI Tech Content Marketers Research worden gevestigde technologieën veel gebruikt door tech marketeers:

 • Sociale media (85%)
 • E-mailmarketing (82%)
 • Analytics (77%)
 • Marketingautomatisering (68%)
 • Workflow/projectbeheer/kalenderhulpmiddelen (60%)
 • Inhoud creëren/optimaliseren (56%)
 • Beheer van inhoud (56%)

Als u meer wilt weten over marketingautomatisering, bekijk dan ons artikel over marketingautomatiseringsstatistieken.

Laten we eens kijken hoe uw bedrijf deze technologietrends kan gebruiken.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie is hier om ons te helpen. Niet om onze banen over te nemen.

Gebruik AI om gepersonaliseerde inhoud te creëren op basis van demografische gegevens, interesses, winkelgedrag, locatie enz. AI en contentmarketing .

Zie ook: 34 Nieuwste WhatsApp-statistieken voor 2023: de complete gids

Stemmen zoeken

Meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten en digitale assistenten zoals Alexa om de antwoorden op hun vragen te vinden. Dat betekent meestal dat ze hun antwoord krijgen van het hoogst genoteerde resultaat, vaak zonder het te zien of erop te klikken.

Stemmen zoeken zoekopdrachten zijn langer (3-5 woorden) dan zoeken in tekst (1-3 woorden) en zijn voornamelijk vragen:

Als je inhoud maakt, denk dan na over het soort vragen dat gebruikers waarschijnlijk zullen stellen en beantwoord ze dan. Zoals Ann Smarty zegt, zijn gesproken zoekopdrachten vaak:

 • Lang
 • Spontaan
 • Bestaan uit volledige zinnen (meestal vragen)

Dus je moet je inhoud optimaliseren:

 • Denk aan de Zoekintentie - de onderliggende reden achter een zoekopdracht.
 • Doel om Aanbevolen fragmenten - het 'speciale zoekresultaat' dat je soms ziet boven de normale zoekresultaten bovenaan pagina 1 in Google.
 • Gebruik Schema gestructureerde gegevens - de "media rich snippet" tussen de URL en de beschrijving, inclusief afbeeldingen, beoordelingen, auteurs, stemmen, bereidingstijd, calorieën en meer:

Content marketing is niet alleen bloggen...

Het is gemakkelijk om te denken dat content marketing alleen over bloggen gaat, maar dat is niet het geval.

Gebruik verschillende kanalen, formaten en media die passen bij uw publiek en doelstelling.

Sociale media

Het is niet alleen een kwestie van kiezen welke sociale medianetwerken je wilt gebruiken, maar ook het kiezen van het juiste formaat voor je content. Instagram komt bijvoorbeeld regelmatig met nieuwe functies voor gebruikers om content te publiceren en de dialoog aan te gaan met hun publiek, vooral met Stories.

Instagram Stories groeien 15x sneller dan de traditionele 'Image and Caption' posts, dus het is geen verrassing dat het netwerk 500 miljoen dagelijks actieve Stories-gebruikers wereldwijd in januari 2019:

E-mail marketing

E-mailmarketingcampagnes leveren een enorm rendement op - in de VS is dat 44 dollar voor elke uitgegeven dollar. En als u automatisering toevoegt aan de mix, krijgt u een nog beter rendement omdat u tijdig relevante inhoud kunt versturen.

Uit het e-mailmarketing benchmarks rapport van GetResponse blijkt dat geautomatiseerde e-mails hogere open- en doorklikpercentages hebben dan gewone nieuwsbrieven:

Video marketing

Je kunt er niet omheen dat video nu een enorm deel uitmaakt van ons online leven:

 • Bijna 5 miljard video's worden elke dag op Youtube bekeken.
 • De gemiddelde dagelijkse videoweergaven op Facebook zijn nu meer dan 8 miljard .

Of u nu live video gebruikt zoals Facebook Live of productvideo's en tutorials maakt voor YouTube, videomarketing kan een effectieve manier zijn om uw publiek te betrekken en te onderwijzen.

Zie ook: 12 Beste Etsy Alternatieven voor 2023 (Vergelijking)

Podcasting

Niet iedereen heeft de tijd om blogcontent te lezen, maar ze hebben wel tijd om naar content te luisteren, misschien tijdens hun dagelijkse woon-werkverkeer of tijdens het doen van huishoudelijke taken. Dat is een van de redenen waarom podcasts populairder zijn geworden, en waarom contentmarketeers dit medium gebruiken om hun boodschap over te brengen.

Volgens cijfers van Statista, 70% van de Amerikanen zijn nu bekend met de term "podcasting" en meer dan 50% heeft naar een podcast geluisterd :

Meer informatie vindt u in onze samenvatting van podcasting statistieken & trends.

Augmented Reality (AR)

YouCam make-up - de bekroonde AR beauty app van YouCamApps - laat gebruikers verschillende soorten make-up uitproberen:

Of als je echt creatief, waarom niet een Augmented Reality (AR) Visitekaartje?

LinkedIn gebruiker Vandana (Didi) heeft een bericht gemaakt waarin staat:

Hoi LinkedIn - Ik ben onlangs afgestudeerd en momenteel op zoek naar een nieuwe baan. Ik heb een interactief visitekaartje gemaakt waarbij ik experimenteer met Augmented Reality om mijn portfolio, een paar projecten en social media links weer te geven. Neem een kijkje en laat me weten wat jullie ervan vinden!

Wat is de toekomst van content marketing?

Met al deze nieuwe technologische trends, hoe zal de sector er over vijf of tien jaar uitzien? Niemand weet het zeker, maar hier zijn drie dingen die u in uw contentstrategie en -planning kunt opnemen.

Geoptimaliseerde inhoud

Content marketing moet veranderen. Nu meteen, de productie van inhoud overtreft de vraag We lopen het gevaar om het dood te slaan tenzij we veranderen. Zoals @justinleejw zegt:

Publiceer minder. Publiceer goed. Publiceer alleen als je iets waardevols te zeggen hebt.

Optimaliseer bestaande inhoud in plaats van nieuwe inhoud te publiceren. Bijvoorbeeld:

 • Vernieuw meta titels en beschrijvingen.
 • Verbeter de kwaliteit van uw kopij, inclusief koppen en CTA's.
 • Controleer of interne en externe links werken en up-to-date zijn.
 • Afbeeldingen en video's verbeteren.

Door de gebruiker gegenereerde inhoud (UGC)

Consumenten willen echte inhoud, dus verwacht meer user-generated content (UGC).

Nuttige en persoonlijke inhoud

Geavanceerde technologieën zoals AI en Bots bestaan om ons te helpen nuttige inhoud te genereren die mensen willen. Ze kunnen onze inspanningen aanvullen om inhoud meer gepersonaliseerd en ironisch genoeg menselijker te maken.

Laatste gedachten

Er komen voortdurend nieuwe contentmarketingtechnologieën bij. De sleutel is te kiezen op welke u zich voor uw bedrijf wilt richten en ervoor te zorgen dat u de vaardigheden hebt om ze optimaal te benutten.

Als je wilt dat je content marketing slaagt:

 • Maak uw inhoud nuttig en persoonlijk.
 • Gebruik verschillende soorten en formaten inhoud.
 • Leer van het verleden en pas je snel aan aan het heden.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.