Hoe maak je een T-shirtwinkel met WordPress?

 Hoe maak je een T-shirtwinkel met WordPress?

Patrick Harvey

T-shirtwinkels zijn praktisch sinds de geboorte van het internet een populair online bedrijfsidee, en met reden: ze vergen weinig investeringen vooraf, u kunt uw creatieve spieren laten werken en uzelf uitdrukken met uw ontwerpen, en t-shirts raken nooit uit de mode.

Het starten van een online bedrijf is veel eenvoudiger dan het starten van een traditionele winkel, en WordPress maakt het nog eenvoudiger. Zelfs als je WordPress nog nooit hebt gebruikt, kun je gemakkelijk een T-shirtwinkel opzetten.

Hier is hoe:

Stap 1: Maak een plan

Onthoud: wie niet plant, plant te mislukken. Als u serieus een succesvolle online winkel wilt beginnen, is het belangrijk om een beetje te brainstormen en te plannen voordat u begint.

Kies uw niche

Hoe nauwer je niche gedefinieerd is, hoe gemakkelijker het zal zijn om je doelgroep te vinden en te bereiken en je T-shirtwinkel op de markt te brengen.

Zie ook: WordPress vs Tumblr: Voordelen en nadelen voor 2023

Als je gewoon een algemene T-shirtwinkel opent zonder focus, zal je niet kunnen concurreren met grote print-on-demand sites zoals Cafepress of Spring.

Maar als je een zeer beperkt publiek hebt - zeg, t-shirts met afbeeldingen van retro-videospelletjes, of t-shirts gericht op een specifiek beroep - dan zal het gemakkelijker zijn om op te vallen. Het ideaal is om een niche te vinden waar je geen directe concurrenten hebt.

Geef uw merk een naam

Nadat u uw niche hebt gekozen, moet u een bedrijfsnaam bedenken. Het moet een naam zijn die kort en memorabel is, die past bij uw niche en publiek, en die niet al bezet is.

Probeer een tool als BusinessNameGenerator.com te gebruiken om ideeën op te doen, of brainstorm gewoon met een thesaurus.

Idealiter zou de .com-domeinnaam beschikbaar moeten zijn, maar u kunt ook kijken naar enkele van de nieuwe TLD's zoals .fashion, .design, of één die bij uw niche past. U kunt een volledige lijst van nieuwe TLD's bekijken op Name.com.

U kunt een tool als Namecheckr gebruiken om te zien of uw gewenste naam ook beschikbaar is op sociale mediaplatforms. Richt u op visuele platforms zoals Instagram en Pinterest, die zeer geschikt zijn om e-commercesites te promoten.

Opmerking: Afhankelijk van de wetgeving in uw gebied, moet u mogelijk uw handelsnaam registreren.

U kunt ook ons bericht over Hoe de perfecte domeinnaam te kiezen raadplegen voor extra tips.

Stel uw ondernemingsplan samen

Je hebt geen lang, formeel businessplan nodig, maar het is slim om een paar zaken op te schrijven zoals je doelmarkt, je budget, een geschatte tijdlijn voor je lancering, enz.

Bplans heeft een galerij van voorbeeldbedrijfsplannen voor e-commercewinkels die u kunt bekijken ter inspiratie.

Stap 2: Uw website opzetten

Vervolgens moet u uw domein en webhosting kopen, en WordPress installeren.

Een webhost kiezen

Het kiezen van een webhostingbedrijf kan overweldigend zijn met alle opties die er zijn. U kunt onze webhostingrecensies bekijken om u te helpen beslissen.

Wij raden WPX Hosting aan, maar je kunt zien welke andere hosts we aanbevelen op onze post over de beste managed WordPress hosting.

Zie ook: 10 Beste Social Media Contest Tools voor 2023 (Tried & Tested)

WordPress installeren

Veel webhosts, waaronder WPX Hosting, omvatten een eenvoudige 1-klik installatie van WordPress.

U kunt ook onze handleiding bekijken over hoe u uw WordPress blog instelt: de essentiële gids.

Een thema kiezen

Vervolgens moet je overschakelen van het standaardthema naar iets uniekers voor je T-shirtwinkel.

Het is slim om te kijken naar thema's die speciaal zijn ontworpen voor e-commerce, dus u kunt ons artikel over e-commerce thema's bekijken.

Stap 3: Ontwerp je t-shirt graphics

Om t-shirts te verkopen heb je t-shirt ontwerpen nodig!

U kunt uw eigen ontwerp maken als u grafisch talent hebt, of een ontwerper inhuren om er een paar voor u te maken op basis van uw ideeën.

Een waarschuwing: Als u afbeeldingen en foto's van andere bronnen gebruikt, zorg er dan voor dat u toestemming hebt om ze te gebruiken. Verdiep u in het auteursrecht zodat u niet in de problemen komt. Rechtszaken over auteursrecht kunnen ongelooflijk duur zijn.

Stap 4: Bouw uw winkel

We gaan een winkel bouwen met Spreadshirt, een geweldige t-shirt ontwerp website waar je je eigen winkel kunt opzetten, met een beschikbare WordPress plugin om je waren te tonen. Zij zorgen voor de details zoals het drukken en verzenden van de t-shirts, dus het enige waar jij je zorgen over hoeft te maken is het maken van je ontwerpen en het beheren van je website.

Klik op Spreadshirt.com en klik op Sell in het menu bovenaan, en klik op de knop Start Selling Now.

Scroll naar beneden en klik op de knop "Aanmelden om een winkel te openen" aan de rechterkant:

Nu kun je de WordPress plugin downloaden - klik hier om de Spreadshirt WordPress plugin te downloaden.

Navigeer naar je nieuwe WordPress website en klik op Plugins> Add New om de plugin te uploaden, te installeren en te activeren.

Op een gegeven moment, zou je nodig hebt om API-sleutels te registreren en voer ze na de installatie & activeren van de plugin. Goed nieuws - u niet meer nodig om!

Nu kun je de shortcode [spreadplugin] gebruiken om je t-shirt ontwerpen te tonen op elke pagina of post op je website. (Je kunt de plugin FAQ bekijken voor meer opties over hoe je je t-shirts kunt tonen).

Stap 5: Promoot uw producten

Nu je winkel live is, is de volgende stap het woord te geven!

Maak uw social media accounts aan en volg gebruikers die tot uw doelgroep behoren. Promoot niet alleen uw website, maar leg contacten, voer gesprekken en promoot ook het werk van anderen.

U kunt ook proberen advertenties te plaatsen op Facebook, Pinterest, Reddit, enz. Zoek uit welke sociale mediaplatforms uw doelgroep gebruikt en overweeg daar te adverteren.

Conclusie

Hoewel een t-shirt winkel niet veel investering vooraf vereist, kan het veel werk kosten om op gang te komen. Geef niet op als je niet meteen resultaten ziet - blijf proberen tot je dat wel doet! Hoewel het moeite kost om te beginnen, is een succesvolle t-shirt business een leuke manier om online geld voor jezelf te verdienen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.