7 manieren om Instagram Stories te gebruiken om het algoritme van Instagram te slim af te zijn

 7 manieren om Instagram Stories te gebruiken om het algoritme van Instagram te slim af te zijn

Patrick Harvey

Nu het algoritme van Instagram een tol blijft eisen van de betrokkenheid van mensen, is het geen verrassing dat steeds meer gebruikers hun focus verleggen naar Instagram Stories.

Kijk maar naar de cijfers:

Volgens TechCrunch heeft Instagram Stories meer dan 300 miljoen dagelijks actieve gebruikers, bijna het dubbele van Snapchat.

Maar Instagram Stories is meer dan alleen een geweldige manier om in contact te komen met je volgers.

Consequent posten naar Stories kan ook invloed hebben op hoe je berichten presteren in het algoritme van Instagram.

Het algoritme houdt rekening met alle interacties die je ontvangt op je Instagram Stories - dit betekent, hoe meer interactie een gebruiker heeft met je Instagram Stories, hoe groter de kans dat je berichten in hun feed verschijnen.

In de volgende post behandelen we 7 manieren waarop je Instagram Stories kunt gebruiken om het Instagram-algoritme te slim af te zijn, je bereik te vergroten en meer tijd door te brengen op het scherm van je publiek.

Hoe het algoritme van Instagram is veranderd

Ver terug in 2018, onthulde Instagram dat berichten zouden terugkeren naar een meer chronologische volgorde Dit betekende echter niet dat de oorspronkelijke chronologische voeding zou terugkeren. Verre van dat.

Dit betekende alleen dat posts iets chronologischer zouden verschijnen. Instagram heeft in wezen de knoppen van zijn algoritme verzet, zodat het tijdstip waarop je post belangrijker is dan voorheen.

Met andere woorden, de feed is nog steeds algoritmisch, maar het gewicht van de factoren die het Instagram-algoritme beïnvloeden is iets verschoven.

In het licht van deze veranderingen en de veranderingen die het platform blijft doorvoeren, zullen Instagram-gebruikers nieuwe manieren moeten vinden om hun betrokkenheid te vergroten en hun publiek te bereiken. Wacht, Instagram Stories.

Hoe gebruik je Instagram stories om het algoritme te slim af te zijn

Dit jaar kun je verwachten dat Instagram Stories zijn dominantie over Snapchat voortzet en een essentieel onderdeel wordt van je Instagram-marketingstrategie.

Instagram Stories wordt zelfs snel een van de beste kanalen om betrokkenheid te stimuleren, naamsbekendheid op te bouwen, verkeer te genereren en zelfs e-commerce verkopen te doen!

Hier zijn 7 functies en tools die je kunt gebruiken binnen Instagram Stories om het Instagram-algoritme te slim af te zijn:

1. Gebruik alle functies van Instagram stories

Het algoritme van Instagram gebruikt de hoeveelheid tijd die je inhoud bekijkt als factor om de populariteit ervan te bepalen.

Dus hoe voorkom je dat je volgers langs je Instagram Stories scrollen?

Het goede nieuws is dat Instagram om de paar maanden (of zelfs weken!) nieuwe functies voor Instagram Stories lijkt uit te rollen, waardoor gebruikers leuke nieuwe manieren krijgen om in contact te komen met hun publiek.

U krijgt toegang tot de meeste van deze functies door te klikken op het stickerpictogram in de rechterbovenhoek wanneer u aan uw verhaal toevoegt. Zodra u op het pictogram klikt, verschijnen alle opties voor de functies:

Probeer zo vaak mogelijk GIF's, stickers, locaties en hashtags toe te voegen (zonder ze te veel te gebruiken natuurlijk). Door al deze functies te gebruiken, heb je meer kans om je publiek betrokken te houden en geef je ze een reden om meer tijd te besteden aan het bekijken van je Instagram Stories.

Dit jaar introduceerde Instagram ook de modus "Type", een nieuwe manier voor gebruikers om te delen wat hen bezighoudt met creatieve tekststijlen en achtergronden.

Om over te schakelen naar de typemodus, hoef je alleen maar je camera te openen en op de typeknop onderaan je scherm te tikken.

U vindt het naast "Live", samen met uw andere camera-opties onder de opnameknop:

Of je de Type-modus nu gebruikt om je favoriete songteksten te posten, je volgers een vraag te stellen of gewoon te laten weten wat je bezighoudt, de functie is een geweldige manier om persoonlijkheid toe te voegen aan je Instagram Stories en mensen betrokken te houden!

2. Interacties met het publiek aanmoedigen

Het algoritme van Instagram houdt ook rekening met de interacties die je ontvangt op je Instagram Stories, zoals antwoorden of wanneer iemand je verhaal naar een andere gebruiker DM't.

En hoe meer interactie een gebruiker heeft met je Instagram Stories, hoe groter de kans dat je berichten in hun feed verschijnen.

Een geweldige hack om het algoritme te slim af te zijn, is door gebruik te maken van de engagementmogelijkheden van Instagram Stories, waaronder de handige pollingfunctie. Met interactieve poll-stickers kun je vragen stellen en de resultaten van je volgers zien terwijl ze stemmen:

Er zijn zoveel verschillende manieren waarop u pollstickers kunt gebruiken voor interactie met uw publiek.

U kunt bijvoorbeeld polls gebruiken om feedback over uw producten te verzamelen, ideeën te verzamelen of gewoon uw volgers te vermaken.

Door dit soort interacties aan te moedigen, bouwt u niet alleen een diepere band op met uw publiek, maar kunt u ook uw bereik vergroten.

Een truc die beïnvloeders gebruiken om het engagement op hun accounts te verhogen, is om hun volgers te vragen om "mij te DM'en voor een directe link naar dit product!" Het is een geweldige manier om mensen naar je inbox te lokken, relaties op te bouwen met je volgers, en uiteindelijk de kans vergroten dat jouw berichten in hun feed verschijnen .

De Instagram Stories die bovenaan je feed verschijnen, worden ook beïnvloed door het algoritme van Instagram!

Meestal zijn de Instagram Stories die het dichtst bij het begin van de rij staan, van accounts waar je het meest mee omgaat, of dat nu via de posts of Stories van de gebruikers is!

3. Handhaaf een samenhangende merkesthetiek

De Instagram-esthetiek van je merk is niet alleen belangrijk op je feed, maar moet ook worden doorgevoerd in je Stories!

Wanneer een volger je Stories bekijkt, moeten ze weten dat het van jou is zonder dat ze je naam in de hoek van hun scherm hoeven te zien.

Gelukkig zijn er een heleboel verschillende manieren om je Instagram Stories binnen de app te brandmerken, waaronder verschillende lettertypes, penseelopties en stickers. Door deze functies op een consistente manier te gebruiken, kun je een hoop persoonlijkheid aan je Stories toevoegen en een uniforme merkesthetiek opbouwen.

Er is ook veel flexibiliteit binnen deze functies zelf.

U kunt bijvoorbeeld de kleur van hun tekst of penseelstreken aanpassen door onderaan het scherm een nieuwe kleur te selecteren. Houd gewoon uw vinger op een van de kleuropties om een groter spectrum van kleuren op te roepen waaruit u kunt kiezen:

U kunt ook het pipet aan de linkerkant van uw kleurenpalet gebruiken om een kleur rechtstreeks uit uw verhaal te selecteren. Dit helpt u om uw verhaalelementen merkgebonden en samenhangend te houden.

Zie ook: Visme Review 2023: Maak geweldige afbeeldingen zonder enige ontwerpervaring

Het maken van sjablonen voor je Instagram Stories is een andere geweldige manier om je te helpen snel een samenhangend verhaal samen te stellen dat aansluit bij je merk. Tools als Canva bieden een heleboel verschillende sjablonen die je kunt gebruiken om een consistente (en prachtige!) esthetiek op te bouwen.

Het is een feit dat de kans veel groter is dat uw volgers zich omvormen tot pleitbezorgers van uw merk als ze weten dat ze consistente Verhalen van hoge kwaliteit van uw account kunnen verwachten.

Vorig jaar rolde Instagram de mogelijkheid uit om links toe te voegen aan Instagram Stories, en het is een vrij grote deal. In feite is het de eerste keer ooit dat gebruikers links kunnen toevoegen aan Instagram die niet de link in hun bio zijn!

Het is momenteel beschikbaar voor gebruikers met een Instagram Business-profiel met 10K+ volgers. Als je aan deze vereisten voldoet, zou je een "Swipe Up"-optie in je Stories moeten kunnen opnemen en verkeer naar je webcampagnes, productpagina's, blogberichten en meer moeten kunnen sturen.

Links toevoegen aan je Verhalen zal je niet alleen helpen meer verkeer naar je website te leiden, maar het is ook een ander kenmerk dat het algoritme je zal belonen voor het opnemen in je strategie.

5. Voeg hashtags & locatiestickers toe aan je Instagram-verhalen

Onlangs heeft Instagram de Explore & Search pagina uitgebreid met hashtag en locatie Stories! Als je nu een hashtag of locatiesticker toevoegt aan een verhaal, kunnen andere gebruikers het vinden als ze op die hashtag of locatie zoeken.

Met andere woorden, je hebt de mogelijkheid om een heel nieuw en onontdekt publiek te bereiken. En als ze het leuk vinden wat ze zien, geven ze je misschien wel een volger!

Zie ook: Hoe maak je een zeer deelbaar bericht met een samenvatting van deskundig advies?

Om een locatie toe te voegen, klikt u op de locatiesticker en typt u de locatie van uw verhaal in. Uw verhaal verschijnt dan bovenaan de zoekresultaten voor die locatie:

Een hashtag toevoegen aan je verhaal is net zo makkelijk. Je kunt de hashtag gewoon intypen, of je kunt de hashtagsticker gebruiken om de hashtag van je keuze toe te voegen.

Wanneer mensen zoeken naar een hashtag op Instagram, zullen ze, als die populair genoeg is, bovenaan de zoekpagina alle actieve, recent gedeelde Instagram Stories voor die hashtag te zien krijgen.

Wanneer je verhaal is toegevoegd aan de zoekresultaten voor een locatie, zou je een melding van Instagram moeten ontvangen. En wanneer iemand je verhaal bekijkt vanaf een hashtag of locatiepagina, zie je bij het bekijken van je Instagram Insights de naam van die pagina wanneer je kijkt naar wie je verhaal heeft bekeken.

6. Begin met het maken van Instagram stories advertenties

De onlangs uitgerolde Instagram Stories-advertenties verschijnen tussen gewone Stories bovenaan je feed. Nu steeds meer gebruikers tijd besteden aan het scrollen door hun Stories, kunnen Instagram Stories-advertenties helpen om je zichtbaarheid bij een nieuw publiek te vergroten.

Bij het maken van een Instagram Stories-advertentie heb je de optie om een foto of video te delen. Welke je ook kiest, zorg voor een opvallende intro om gebruikers die "speed-tappen" door hun Stories tegen te houden.

7. Volg uw succes met Instagram stories analytics

Als je overstapt op een Instagram Business profiel, kun je ook de analytics voor je Instagram Stories bekijken - wat ontzettend handig is!

Als je je Instagram Stories-strategie aanpakt met een beter begrip van wat werkt (en wat niet), kom je met een verfijnde strategie en bespaar je tijd en moeite.

Om de Insights voor je Instagram Stories te zien, ga je naar je profiel en selecteer je het Insights-pictogram in de rechterbovenhoek. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Aan de slag" in de sectie Stories.

Nu heb je toegang tot impressies, bereik en andere statistieken met betrekking tot je Verhalen:

Instagram Stories Analytics geeft je een duidelijk beeld van wie blijft hangen of weg swipet, en kan je uiteindelijk helpen je Instagram Stories content strategie te optimaliseren.

Daarnaast zijn er social analytics tools zoals Socialinsider die diepere analytics kunnen bieden voor je Instagram Stories.

Conclusie

Aangezien Instagram zijn algoritme blijft aanpassen, moet je ze gebruiken als een kans om diepere banden te creëren, inhoud van hoge kwaliteit te produceren en je Instagram Stories-strategie te optimaliseren.

Het testen van alle nieuwste functies binnen Instagram Stories helpt je niet alleen om het Instagram-algoritme te "verslaan", maar kan je ook een stap voor houden op je concurrentie!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.