10 Beste WordPress Lead Generation Plugins voor 2023

 10 Beste WordPress Lead Generation Plugins voor 2023

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste WordPress leadgeneratie plugins voor uw website?

Of u nu een blog, een online bedrijf of een volledige e-commerce winkel runt, het verzamelen van contactinformatie van degenen die interesse tonen in wat u te bieden heeft ( bijvoorbeeld iedereen die uw site bezoekt! ) is cruciaal voor de groei van uw bedrijf .

Niet te vergeten dat 75% van de mensen die op uw site terechtkomen, zullen vertrekken en nooit meer terugkeren.

Dat zijn veel gemiste kansen als je het mij vraagt.

En aangezien het grootste deel van het verkeer op uw site anoniem is, is het veilig om te zeggen dat u eenvoudigweg niet kunt verkopen aan degenen die u niet kent.

In deze post ontdek je 10 krachtige WordPress leadgeneratie plugins.

Deze WordPress plugins voor leadgeneratie helpen je om leads te verzamelen, je e-maillijst te laten groeien, getimede aanbiedingen te doen, langdurige klantrelaties op te bouwen en meer.

Laten we er meteen induiken:

De beste WordPress plugins voor leadgeneratie vergeleken

1. Thrive Leads

Thrive Leads is een populaire lead generation plugin die je helpt je e-maillijst te laten groeien - allemaal in het WordPress dashboard .

Met de vooraf ontworpen sjablonen en de eenvoudig te gebruiken sleep-en neerzet-editor kunt u de volgende soorten zeer converterende optin-formulieren maken:

 • ThriveBox (popup lightbox)
 • Plakband
 • Inline formulieren
 • Slide-ins
 • Volledig scherm overlays
 • Inhoud slot
 • Rolmat
 • Ja/Nee meerkeuze

Deze flexibele lead generation plugin geeft je de vrijheid om mobiel geoptimaliseerde formulieren, 2-staps optins, en zelfs widget formulieren te maken die overal op je site kunnen worden geplaatst.

Als het gaat om het maken van mobielvriendelijke formulieren, heeft Thrive Leads u gedekt. U kunt hele formulieren tonen of verbergen, of alleen bepaalde elementen om de gebruikerservaring beter te maken voor mensen op mobiele apparaten. Er is ook de optie om uw mobiele formulieren anders te stylen. Wijzig het lettertype, de marges, de knopgrootte en meer voor elk type mobiel apparaat. laptop, tablet en mobiel - en zie je conversies omhoog schieten.

Meer geweldige functies

Extra functies die Thrive Leads onderscheiden van andere lead generatie oplossingen zijn onder andere:

 • A/B testen: Split test verschillende soorten formulieren, triggers, vormgeving, formulierinhoud en zelfs speciale aanbiedingen om te zien welke het meest converteren.
 • SmartLinks: Wanneer gebruikers op een link klikken, stuur ze dan onmiddellijk naar een aangewezen plaats ( bijv. post, pagina, aangepaste URL, enz. Target verschillende leadgroepen, verberg formulieren voor degenen die zich al hebben ingeschreven en bepaal hoe lang de SmartLink actief moet blijven voor gebruikers.
 • SmartExit+: In tegenstelling tot andere plugins voor het genereren van leads, geeft Thrive Leads een unieke draai aan de exit intent technologie. U kunt niet alleen instellen dat exit intent alleen wordt geactiveerd wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan, maar u kunt het ook inschakelen om werken ook op mobiele apparaten .

Prijs: $99/jaar (wordt daarna verlengd tot $199/jaar) voor een standalone product of toegang tot alle Thrive Themes producten voor $299/jaar (wordt daarna verlengd tot $599/jaar) met Thrive Suite lidmaatschap .

Zie ook: 8 beste e-mailverificatietools voor 2023: e-mailvalidatie gemakkelijk gemaakt Krijg toegang tot Thrive Leads

Lees meer in onze Thrive Leads review.

2. Thrive Ultimatum

Thrive Ultimatum heeft een andere benadering van leadgeneratie dan Thrive Leads doet, ondanks dat het van hetzelfde bedrijf komt.

Met Thrive Ultimatum, dat alle campagnes baseert op het concept van schaarste, kunt u aanbiedingen creëren die inspelen op FOMO ( angst om iets te missen ) om mensen te laten inschrijven of kopen onmiddellijk .

Je kunt volledig aangepaste aanbiedingen maken en dingen veranderen zoals afbeeldingen, achtergronden, kleurenschema's en lettertypen, of de vooraf ingestelde sjablonen gebruiken en meteen beginnen met aanbiedingen.

Creëer een veelheid aan campagnetypes zoals:

 • Vaste dag (e. g., 7-daagse aanbieding )
 • Terugkerend (e. g., einde van de maand goedkeuring )
 • Evergreen ( geïndividualiseerde tijdsgebonden campagnes )
 • Aanbiedingen van meerdere pagina's ( voor meer zichtbaarheid )

Profiteer bovendien van de aftelklokopties die kunnen worden weergegeven als widgets, zwevende koppen en zwevende voetteksten, zodat sitebezoekers altijd zien wat u aanbiedt en meer geneigd zijn zich te abonneren of te kopen terwijl ze uw website verkennen. Het maken van een gevoel van urgentie is een van de meest effectieve manieren om conversies te stimuleren.

Hoewel deze plugin voor het genereren van leads een van de meer eenvoudige oplossingen op deze lijst is, komt het met functies zoals:

 • Tijdzone en taalondersteuning
 • Onbeperkt campagnes maken
 • Mobielvriendelijk ontwerp
 • Dynamische omleidingslinks
 • Triggers voor e-mailcampagnes

Prijs: Onderdeel van de Thrive Suite die $90/kwartaal kost. Je krijgt ook toegang tot Thrive Leads, Thrive Theme Builder en nog veel meer.

Krijg toegang tot Thrive Ultimatum

3. ConvertPro

ConvertPro is een plugin voor lead generation en e-mail optin die je de mogelijkheid geeft om een pro te worden in het verhogen van conversies op je website.

Begin met de nieuwe, revolutionaire sleep-en neerzet-editor waarmee u ook in mobiele weergave kunt bewerken, zodat uw formulieren altijd worden weergegeven zoals het hoort op kleinere apparaten.

De snelheid en prestaties van uw site zullen nooit haperen wanneer u dit optin-formulier gebruikt, want het is sterk geoptimaliseerd en laadt razendsnel, ongeacht het type campagnes dat u maakt.

Target de juiste mensen op het juiste moment, met de juiste boodschap, door gebruik te maken van de volgende geavanceerde triggers:

 • Exit Intent: Toont aan degenen die op het punt staan uw site te verlaten.
 • Goed getimed: Toont op een door u gekozen tijdstip.
 • Welkom: Richt u op degenen die nieuw zijn op uw site.
 • Inactiviteit van de gebruiker: Betrek bezoekers die stilzitten.
 • After Scroll: Bepaal een plaats op uw webpagina waar gebruikers naar toe moeten scrollen voordat ze uw bericht te zien krijgen.
 • Na de inhoud: Geef een bericht weer aan degenen die actief belangstelling tonen voor uw inhoud.

Maar wacht, er is meer...

ConvertPro integreert met tal van diensten van derden, waaronder populaire e-mailmarketingdiensten en -tools als AWeber, iContact en MailerLite, waardoor uw e-mailmarketinginspanningen een fluitje van een cent worden. Bovendien kunt u verbinding maken met diensten als Zapier of HubSpot om leads en het verkoopproces te helpen beheren.

Alle ConvertPro-sjablonen worden opgeslagen in de cloud, wat betekent dat u alleen hoeft te installeren en gebruiken wat u wilt, en nooit uw site naar beneden hoeft te slepen met onnodige bloat.

Voor campagne aanpassingsopties, kunt u:

 • Maak pop-ups met meerdere stappen (bijv. g., leeftijdscontrole of ja/nee )
 • Eén-klik popups instellen die verschijnen wanneer gebruikers op een bepaalde afbeelding, knop of tekst klikken
 • Toon gepersonaliseerde berichten aan gebruikers op basis van: paginaniveau, verwijzingsbronnen, apparaat, nieuwe vs. oude status, cookies, ingelogde status, en meer
 • A/B-test formulieren, stel multi-variant testen in, en vergelijk zelfs campagnetypes om te zien welke het hoogst converteren.

Tot slot kunt u de voortgang van de campagne volgen met realtime analytics, campagnes integreren met Google Analytics, en gegevens importeren in uw WordPress-site zodat u er altijd bij kunt in het dashboard.

Prijs: $99/jaar voor de plugin zelf. Of u kunt $249 betalen om een bundel hulpmiddelen te ontvangen om u te helpen uw aanhang of bedrijf te laten groeien, waaronder ConvertPro en Schema Pro.

Krijg ConvertPro

4. Kali vormen

Kali Formulieren is vooral bekend als een populaire WordPress contact formulier plugin. Je kunt het echter ook gebruiken als een lead generatie plugin.

Dankzij de integraties met e-maildienstverleners zoals Sendfox, ConvertKit, ActiveCampaign en andere - kunt u elk formulier dat u maakt gebruiken om uw e-maillijst op te bouwen.

Met de ingebouwde sjablonen kunt u contactformulieren, aanvraagformulieren, bestelformulieren (die verbinding maken met Stripe en PayPal) maken, die allemaal uw e-maillijst voeden met nieuwe abonnees. Vervolgens kunt u producten/diensten bij hen promoten via een automatiseringssequentie.

Een van de grote dingen over deze plugin is de balans van eenvoud, functionaliteit en betaalbaarheid. De meeste contact formulier plugins verbergen de e-mail integraties achter hogere plannen.

Kali Forms is anders. Op het basisplan kun je integreren met:

 • MailChimp
 • MailerLite
 • ConvertKit
 • ActiveCampaign
 • Sendfox
 • Brevo
 • Mailpoet
 • Moosend
 • Campagne Monitor
 • GetResponse

Bovendien heb je de mogelijkheid om formulieren met meerdere pagina's te maken, wat geweldig is voor het verbeteren van conversies. Je hebt ook anti-spam functies, voorwaardelijke logica, en nog veel meer.

Een andere leuke functie is de mogelijkheid om aan te passen hoe e-mailmeldingen worden verzonden. Standaard kunt u WordPress gebruiken, maar voor een betere bezorgbaarheid kunt u aangepaste SMTP-instellingen invoeren of integreren met een provider van transactie-e-mails zoals Mailgun.

Prijs: Vanaf $29.

Krijg Kali Formulieren

5. Elementor Popup Builder

Elementor Popup bouwer is een kenmerk in een grotere premium plugin genaamd Elementor Pro. Met Popup Builder gebruik je dezelfde drag and drop builder als in Elementor om allerlei soorten popups te maken: lightbox popups, fullscreen fillers, slide-ins en meer.

Het meest unieke van alles is echter dat je met Elementor Popup Builder elke inhoud toevoegen die u wilt naar je popup.

Dit geeft u de flexibiliteit om popup-formulieren te maken voor:

 • E-mail abonnementen
 • Lood vangen
 • Registraties/logins
 • Promoties
 • Inhoud sloten
 • Aankondigingen
 • Welkom matten
 • Verwante producten en upsells

Deze ontwerpgerichte popup builder heeft meer dan 100 widgets waarmee je optin-formulieren kunt maken die aansluiten op je favoriete e-mailmarketingtools. En het beste is dat hij gemakkelijk in je WordPress-site kan worden geïntegreerd, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over het omgaan met code om je popups te maken.

Definieer op welke berichten of pagina's pop-ups moeten worden weergegeven, inclusief je WooCommerce shop. Plus, stel triggers in zoals bij het laden van de pagina, scrollen naar element, klikken, exit-intentie, ingelogde status en na inactiviteit.

Naast de standaard campagnetypes en triggers die zoveel andere lead generation plugins hebben, kun je met Popup Builder voorwaarden definiëren voor het tonen van popups.

Bijvoorbeeld, laat iemand alleen een popup zien als hij:

 • Bezoek een bepaald aantal webpagina's
 • Een bepaald aantal sessies starten
 • Gebruikt een bepaald apparaat
 • Komt van een vaste verwijzingsbron
 • afkomstig zijn van een specifieke interne/externe link of zoekmachine

Zo wordt de gebruikerservaring nooit verstoord voor wie niet aan uw criteria voldoet.

Vergeet niet dat Elementor Popup Builder een tool is die is ingebouwd in Elementor Pro. Dit betekent dat je ook toegang hebt tot extra marketingfuncties zoals landingspagina's, sterrenbeoordelingen, getuigeniscarrousels en actielinks om contact te leggen met websitebezoekers via WhatsApp, Waze, Google Agenda en meer.

Prijs: Begint bij $59/jaar voor een enkele site.

Ontvang Elementor Pro

6. Bloom door Elegant Themes

Bloom is een e-mail optin en lead generation plugin die u de flexibiliteit geeft om opvallende optin formulieren te maken die mensen eigenlijk willen invullen .

Kies uit meer dan 100 verschillende voorgemaakte sjablonen om aan de slag te gaan, 3 verschillende formulieroriëntaties om u te onderscheiden van de concurrentie, en pas uw formulier aan door de:

 • Grenzen en randen
 • Kleurenschema's
 • Beeldoriëntatie
 • Lettertype
 • Algemene lay-out
 • En nog veel meer...

Bloom komt met 6 standaard weergave types waaronder popup, fly-in, inline, onder inhoud, widget gebied, en content lock.

Maar de Het leukste aan Bloom zijn de triggertypes, omdat ze zo anders zijn dan de andere triggers in populaire lead generation plugins:

 • Tijdvertraging: Bepaal hoe lang bezoekers op een pagina moeten zijn voordat een popup of fly-in verschijnt.
 • Onderaan de post: Wacht tot de lezers onderaan een bericht of pagina zijn voordat u een optin-formulier weergeeft.
 • Na het scrollen: Toon optins pas nadat bezoekers een bepaald percentage van de pagina naar beneden scrollen.
 • Na het commentaar: Toon een optin-formulier aan degenen die actief met uw inhoud bezig zijn.
 • Na aankoop: Toon een optin nadat mensen een aankoop hebben gedaan.
 • Na inactiviteit: Trek opnieuw bezoekers aan die gedurende een bepaalde periode niet actief zijn geweest op uw site.

Als u op zoek bent naar een exit intent trigger, vindt u die niet in Bloom.

Er zijn echter andere mogelijkheden...

Het is niet omdat Bloom tekortschiet in de exit-intentie afdeling, dat je het moet afschrijven.

Bloom wordt geleverd met tal van handige functies die het gemakkelijker maken om mensen te overtuigen zich in te schrijven:

 • Intuïtief Bloom-dashboard voor het aanmaken, beheren en volgen van campagnes
 • 19 e-mail marketing service integraties
 • Volledig responsief en retina-klaar ontwerp
 • Gegevens importeren en exporteren vanuit het Bloom-dashboard
 • A/B testen

Prijs: $89/jaar. Prijs inclusief andere plugins zoals Monarch (social sharing), Divi Builder (page builder), en zeer aanpasbare WordPress-thema's zoals Divi en Extra.

Haal Bloom

7. WP Subscribe

WP Abonneren is een van de beste GRATIS plugins voor het genereren van leads voor WordPress op de markt. Het is licht van gewicht, zodat het de prestaties van uw site niet omlaag haalt, en zit vol met geoptimaliseerde code, zodat het altijd snel laadt.

Deze eenvoudig te gebruiken ( installeren, activeren, een widget toevoegen ) plugin integreert met MailChimp, AWeber, en Feedburner. Bovendien kunt u de tekst van het inschrijvingsvak aanpassen, meerdere optins in dezelfde zijbalk gebruiken, en een e-mail inschrijvingsformulier toevoegen aan elk widget in uw WordPress site.

Wil je een beetje meer stijl toevoegen aan je optin? Pas het aan met CSS als je de vaardigheden hebt.

Er is een premium versie van WP Subscribe die u functies biedt zoals:

 • Pop-up triggers en animaties
 • Toon gerelateerde artikelen in popups
 • Uitgangspunt voor intentieverklaring
 • Extra e-mailintegraties
 • Tijdelijke vertragingen
 • Controle op het aflopen van cookies
 • Berichten/pagina's uitsluiten
 • Aangepaste kleurenschema's

Prijs: GRATIS of betaal $19 voor een enkele site voor de premium versie.

Zie ook: De definitieve gids om het publiek van uw blog te vergroten Probeer WP Subscribe gratis uit

8. OptinMonster

OptinMonster is een krachtige plugin voor het genereren van leads, die u helpt bezoekers van uw site om te zetten in abonnees en klanten, zodat u uw bedrijf kunt laten groeien. Het is ook bedoeld om marketeers een voorsprong te geven als het gaat om het verwerven van leads, dankzij de uitgebreide functieset.

Begin met het maken van prachtige campagnes met de vooraf gemaakte sjablonen die bewezen hebben te converteren.

Net als Thrive Leads kunt u lightbox popups, fullscreen welkomstmatten, slide-in scroll boxes en inline formulieren maken. Bovendien kunt u een gevoel van urgentie creëren met een countdown timer, een beetje plezier in aanmeldingen brengen met een couponwiel, en zelfs content lockers instellen voor uw trouwste lezers.

Om het opbouwen van uw e-maillijst te vergemakkelijken, integreert OptinMonster naadloos met populaire e-mailmarketingdiensten zoals Drip, MailChimp en Brevo, om er een paar te noemen.

Nog beter, u kunt al uw campagnes beheren, de voortgang controleren en wijzigingen aan uw formulieren aanbrengen vanuit het gelikte en intuïtieve OptinMonster dashboard dat u real-time previews van campagnes en analyses geeft.

Wil je meer? OptinMonster heeft het!

OptinMonster is een volwaardige lead generation oplossing die verder gaat dan het maken van formulieren die mensen verleiden zich in te schrijven.

Daarmee krijg je ook functies als:

 • Exit intent-technologie die aangepaste campagnes toont aan degenen die op het punt staan uw site te verlaten
 • Onsite retargeting voor het creëren van speciale aanbiedingen voor terugkerende sitebezoekers op basis van eerdere interacties
 • Cookie retargeting voor het targeten van sitebezoekers op basis van demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht en locatie
 • Segmentatieregels zodat bepaalde berichten worden weergegeven voor gebruikers op basis van verwijzingsbronnen, locatie, de webpagina die ze bekijken, en meer.
 • De mogelijkheid om leadinformatie op te slaan en te exporteren in het OptinMonster dashboard, zodat alles op één handige locatie staat.

Prijs: Begint bij $14/maand (jaarlijks gefactureerd) voor één site ( met incrementele prijzen om meer functies vrij te spelen ).

Ontvang OptinMonster

9. MailChimp voor WordPress

MailChimp voor WordPress is gecentreerd rond MailChimp, een van de beste e-mail marketing diensten die er zijn.

Hoewel het geen officiële MailChimp plugin is, is MailChimp voor WordPress een gerenommeerde plugin die de klus klaart. Om te beginnen verbindt het uw optin-formulieren met MailChimp en stuurt abonneegegevens rechtstreeks naar uw account, het elimineren van het tijdrovende proces van het handmatig invoeren van nieuwe abonneegegevens in uw lijsten.

Het geeft u ook de mogelijkheid om basis optin-formulieren voor uw site te maken en integreert met bestaande formulieren ( commentaar-, contact- en zelfs kassaformulieren ) zodat u gegevens automatisch kunt blijven exporteren naar MailChimp.

Deze plugin voor leadgeneratie vult verschillende gratis MailChimp-addons aan om uw inspanningen voor leadgeneratie te verbeteren, waaronder MailChimp Top Bar, MailChimp Activity en MailChimp User Sync.

Als u extra stylingopties, ingebouwde analyse en rapportage, naadloze e-commerce integratie en meer nodig hebt, bekijk dan de MailChimp for WordPress Premium plugin, vanaf $59/jaar voor een enkele site.

Prijs: GRATIS

MailChimp voor WordPress

10. Tawk.To Live Chat

Tawk.To Live Chat is een eenvoudige en gratis live chat plugin die verdubbelt als een WordPress lead generatie plugin voor uw website. Geen spam, geen advertenties, geen kosten... ooit .

Interactie met uw site bezoekers, antwoorden op hun vragen, adres hun pijnpunten, en bieden onmiddellijke antwoorden. Maar meer dan dat, het verzamelen van site bezoeker contactgegevens en gebruik deze live chat plugin als een lead generation tool om uw e-mail lijst op te bouwen.

Mis nooit meer een kans, of het nu een lead of een verkoop is, en beheer de gebruikerservaring van degenen die een onmiddellijke verbinding met u en uw team willen.

Tawk.To Live werkt op iOS en Android toestellen, maar ook op Windows en MacOSX. Of u kunt inloggen op deze live chat oplossing op elke moderne browser.

Prijs: GRATIS

Get Tawk.To

Welke WordPress leadgeneratie plugin moet je gebruiken?

Elke WordPress leadgeneratie plugin op deze lijst biedt een andere functieset. Hier is een korte blik op alle opties om je te helpen een beter geïnformeerde beslissing te nemen:

 • Thrive Leads - Een uitgebreide WordPress lead generatie plugin die tonnen van campagne types, veel triggers, en een geweldige prijs .
 • Thrive Ultimatum - Een eenvoudige, maar volledige plugin die perfect is voor wie een gevoel van urgentie wil creëren en conversies wil stimuleren.
 • ConvertPro - Een snel ladende lead generation plugin die komt met de beste trigger opties uit alle keuzes.
 • Kali Vorm - Een beginnersvriendelijke contact formulier plugin die het toevoegen van een e-mail subscribe checkbox aan elk denkbaar online formulier een makkie maakt.
 • Elementor Popup bouwer - Hiermee kunt u visueel aantrekkelijke popup optin-formulieren maken die op meerdere manieren kunnen worden aangepast: stijl, campagnetype, trigger en zelfs voorwaardelijke vereisten.
 • Bloom door Elegant Themes - Een eenvoudig te gebruiken interface voor het maken van prachtige optin-formulieren en creatieve trigger-acties, hoewel het mist exit intent technologie .
 • WP Abonneren - De makkelijkst te gebruiken oplossing op de lijst en het is gratis.
 • OptinMonster - Een uitgebreide en krachtige web-app die niet alleen uw inspanningen voor leadgeneratie helpt, maar een waanzinnige hoeveelheid functies heeft voor het aanpassen van optins, het beheren van gegevens, het triggeren van formulierweergaven, en meer.
 • MailChimp voor WordPress - De beste manier om uw bestaande formulieren te integreren ( of die u maakt met de plugin ) met uw MailChimp account.
 • Tawk.To Live Chat - Een geweldige oplossing voor wie een manier van interactie met websitebezoekers nodig heeft en verzamel contactgegevens zonder de gebruikerservaring op enigerlei wijze te verstoren.

Ga nu naar buiten en begin met het genereren van leads van je WordPress website!

En als u nog steeds niet zeker weet waarom het genereren van leads belangrijk is voor uw bedrijf, bekijk dan deze statistieken over het genereren van leads.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.