Kun je Instagram gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

 Kun je Instagram gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Patrick Harvey

Als je denkt aan het gebruik van sociale media om je bedrijf te promoten en te adverteren, is Instagram waarschijnlijk niet het eerste netwerk waar je aan denkt.

Typisch denk je aan Facebook Ads of netwerken op Twitter als traditionele wegen die veel bedrijven gebruiken.

Maar nu Instagram de laatste twee jaar een van de snelst groeiende social media-platforms is, kijken steeds meer bedrijven, merken en zelfstandigen daarheen om een nieuwe, jongere markt te bereiken.

En het is logisch als je merk een sterke visuele component heeft. Maar Instagram is ook geweldig voor bedrijven die meer gericht zijn op inhoud.

Dus of je nu een freelancer, blogger of kleine onderneming bent, het is tijd om te gaan kijken hoe Instagram je kan helpen groeien.

Wat is Instagram?

Instagram begon als een trendy, mobiele app voor het delen van foto's op iOS.

Het maakte de vierkante foto hip, het liet mensen digitale filters toevoegen aan hun foto's - de "Instagram-look" - en het integreerde sociale functies zoals profielen, volgers en commentaren.

In het voorjaar van 2012 lanceerde Instagram op Android-telefoons en werd het gekocht door Facebook voor een miljard dollar. de app voor het delen van sociale foto's.

Tegenwoordig kun je met Instagram ook video's delen, en ze hebben een groeiend advertentieplatform, maar het is nog steeds vooral een mobiele app. Je kunt bijvoorbeeld geen nieuwe foto's uploaden naar je account vanaf de website van Instagram.

Let op: Wil je je Instagram-strategie vereenvoudigen? Bekijk dan deze krachtige Instagram-tools.

Zie ook: 12 bewezen strategieën voor sociale media om uw publiek te laten groeien

Instagram en bedrijven

Aangezien Instagram voornamelijk op foto's is gebaseerd, kunnen bedrijven in alle soorten en maten echt slagen op dit platform?

Instagram heeft nu meer dan 500 miljoen actieve dagelijkse gebruikers, en het groeit nog steeds terwijl andere sociale netwerken krimpen. Eenendertig procent van alle vrouwen online gebruikt Instagram, en 24% van de mannen ook - meer dan de helft van deze gebruikers is 18-29 jaar oud.

Daarmee zouden Millennials de grootste demografische groep vormen en als je je vooral op tieners richt, beschouwen zij Instagram als het belangrijkste sociale netwerk.

Dus, als uw doelgroep zich in deze demografie bevindt, kan het gebruik van Instagram het perfecte platform zijn om hen te bereiken. En als u zich in de niches voeding, reizen of mode bevindt, is er geen betere plaats om te zijn dan op Instagram, aangezien deze industrieën vertrouwen op visuele marketingstrategieën.

Maar zelfs als je niet in die niches zit, mag je het potentieel van Instagram voor merkopbouw en publieksbetrokkenheid niet over het hoofd zien.

Met een degelijke strategie kan uw bedrijf echt een boost krijgen door wat tijd aan dit platform te besteden.

Zie ook: HTML e-mails versus gewone tekst: Welke optie is het beste voor uw e-maillijst?

Let op: Als je een groot publiek hebt, zou je Instagram als eigen inkomstenstrategie kunnen ontwikkelen. Bekijk de Instagram influencer verdiensten calculator van Ninja Outreach om te zien hoeveel je zou kunnen verdienen.

Uw Instagram-strategie ontwikkelen

U hebt waarschijnlijk een inhoudsstrategie voor uw blog, en een sociale strategie voor Twitter, Pinterest en Facebook; Instagram zou niet anders moeten zijn.

Zonder een sterke visuele aanwezigheid op Instagram worden uw bedrijf en merk gemakkelijk genegeerd door de korte aandachtsspanne van de demografische doelgroep.

Probeer om te beginnen zelf Instagram te gebruiken om vertrouwd te raken met het platform. Download de app (gratis) voor iOS of Android.

Kijk ook naar andere bedrijven in uw niche om te zien hoe zij zich positioneren op Instagram, en om te zien wat voor soort afbeeldingen zij plaatsen.

Bijvoorbeeld, hier is een van de berichten van Hubspot:

Zodra u een account voor uw bedrijf aanmaakt, moet u een gebruikersnaam kiezen. Voor merkconsistentie en herkenbaarheid gebruikt u dezelfde bijnaam die u op andere sociale platforms gebruikt, als die beschikbaar is.

Zodra je je account hebt aangemaakt en je bio hebt bijgewerkt (wat we later behandelen), wil je beginnen deelnemen. Volg beïnvloeders in je sector en volg geëngageerde gebruikers en vroegere klanten - sommigen zouden je terug moeten volgen - om de bal aan het rollen te brengen.

Als je een startpunt nodig hebt:

  • 15 food Instagram accounts om te volgen
  • 17 reis Instagram accounts om te volgen
  • 27 Instagram accounts van grafische ontwerpers om te volgen

Van daaruit wil je je aanwezigheid vestigen door commentaar te geven op foto's van anderen. Je zult snel zien hoe snel je aantal volgers op Instagram groeit door een paar eenvoudige dingen te doen.

Maar heb niet het gevoel dat u uren per dag moet besteden aan het ontwikkelen van uw strategie. Voor ondernemers en bedrijfseigenaren is sociale media meestal een taak die wordt geautomatiseerd of uitbesteed.

Met planningsapps zoals Pallyy & Iconosquare kun je je Instagram posts inplannen, maar het is niet helemaal hands-off zoals veel andere platforms.

Instagram vereist dat alle berichten via zijn mobiele app worden gepubliceerd, dus je ontvangt een melding van Hootsuite op je telefoon wanneer het tijd is voor een bericht om live te gaan. Vervolgens open je gewoon de foto in de Instagram-app en deel je hem.

Laten we eens kijken naar drie manieren waarop je strategisch je aanwezigheid op Instagram kunt opbouwen en tegelijkertijd je bedrijf kunt laten groeien.

1. Optimaliseer je Instagram bio

Een van de eerste dingen die u kunt doen is uw bio optimaliseren om meer volgers aan te trekken, wat betekent, meer potentiële zaken.

Gebruik uw copywritingvaardigheden om deze waardevolle ruimte te vullen - u krijgt slechts 150 tekens - met een korte beschrijving van wat uw volgers van u kunnen verwachten en een oproep tot actie.

Uw URL - de enige klikbare link die u krijgt op Instagram (ze maken live links in commentaren niet mogelijk) - kan mensen naar uw homepage leiden, of beter nog, een landingspagina met uw leadmagneet of e-mailformulier.

Hier is een geweldig voorbeeld van Pauline Cabrera van Twelveskip:

Pauline maakt duidelijk wie ze is en waar ze is gevestigd. Ze bevat ook een link naar haar dienstenpagina, wat haar helpt de deal te bezegelen als prospects toevallig haar Instagram-account bekijken.

Als je een branded hashtag gaat gebruiken, voeg die dan ook toe. Lululemon, een bedrijf dat sportkleding maakt, zorgt ervoor dat hun hashtag #thesweatlife wordt toegevoegd, samen met hun Snapchat-gebruikersnaam.

Aan de andere kant kun je, afhankelijk van je branche, soms je foto's voor zichzelf laten spreken. Lindsay's Pinch Of Yum bio is kort en krachtig, maar toch heeft ze bijna 160.000 Instagram-volgers.

Eten is een enorm populaire niche op Instagram, dus daar kan ze van profiteren. Hoewel, als Lindsay een CTA in haar bio zet die mensen naar een landingspagina stuurt, zou het interessant zijn om te zien wat de impact is op de groei van haar e-mailabonnees.

Hoewel je maar één biolink mag gebruiken, kun je een biolink-tool gebruiken om meer uit die link te halen. Bekijk onze post over Instagram-biolink-tools voor meer informatie.

Let op: Als je dat nog niet hebt gedaan, is het de moeite waard om over te stappen op een Instagram bedrijfsprofiel om toegang te krijgen tot extra functies. Lees meer in onze volledige handleiding.

2. Laat uw gemeenschap groeien

De nummer één tip om uw gemeenschap te laten groeien is om attent en oprecht te zijn. Gebruik een echte profielfoto, laat oprechte reacties achter op de foto's van mensen, en reageer snel op uw volgers - en ga de dialoog met hen aan.

Een ding waarvoor veel online bedrijven Instagram gebruiken is om de achter de schermen van hun groeiende bedrijf te laten zien. Mensen willen altijd het gevoel hebben dat ze iets exclusiefs krijgen, dus voeg foto's toe die je nergens anders deelt.

Bijvoorbeeld, Nesha Woolery, laat ons weten over haar nieuwe podcast.

Dit promoot niet alleen indirect haar podcast, maar het vermenselijkt haar ook en toont haar toewijding aan haar publiek door hen bij haar activiteiten te betrekken.

Een andere manier om Instagram te gebruiken is om visueel aantrekkelijke quotes te maken. Dit is iets wat Kaitlyn van de Crown Fox doet, en ze zorgt ervoor dat ze elk van haar quotes van een merk voorziet.

Een ding om op te merken is dat hashtags op grote schaal worden gebruikt op Instagram. Om echt op te vallen op Instagram en de bekendheid van je merk te laten groeien, maak je een branded hashtag.

U wilt niet alleen uw bedrijfsnaam als hashtag gebruiken, maar wees creatief. Denk aan het gebruik van een hashtag die uw aanwezigheid op Instagram belichaamt. Het moet iets zijn dat uw volgers aanmoedigt om mee te doen en te delen.

Hootsuite's branded hashtag is #hootsuitelife, die meer dan 10.000 posts heeft gegenereerd.

Dat soort resultaten zijn gemakkelijk voor een groot merk als Hootsuite, maar hoe zit het met de rest van ons?

Je moet er wat werk in steken om de magie te laten gebeuren en je gemeenschap op te bouwen op Instagram.

Een van de meest effectieve manieren om dit proces te versnellen is echter het houden van een Instagram weggever of wedstrijd.

Deze artikelen helpen je op weg:

  • Hoe maak je een Instagram weggever van de grond af aan?
  • 16 creatieve ideeën voor Instagram-aanbiedingen en wedstrijden (inclusief voorbeelden)

3. Bouw uw merk op

Instagram is een visueel medium, dus om je merk op te bouwen moet je sterke foto's gebruiken. Dit hoeven geen professioneel geënsceneerde foto's te zijn - het is zelfs beter als ze dat niet zijn - maar ze moeten wel betrekking hebben op je merk en je publiek.

Om merkconsistentie te behouden, als je een Instagram-filter gaat gebruiken, kies er dan een en blijf erbij. Het Normale filter (geen filter) is het populairst, maar als je je foto's wilt verbeteren, is Clarendon een goede tweede. Probeer een paar van de topkeuzes om te zien of jouw stijl van foto's baat heeft bij een filter.

Je kunt ook Canva gebruiken om je te helpen bij het maken van een Instagram-post met hun Instagram-sjabloon.

Ten slotte, om een consistent visueel merk op te bouwen, houdt u uw afbeeldingen qua kleur en compositie gelijkaardig.

Het gebruik van een tool als Pixelcut maakt het bereiken van dat niveau van samenhang en consistentie in uw beeldmateriaal gemakkelijker, zodat mensen uw merk herkennen als ze het zien. Het heeft een aantal coole functies waarmee u gemakkelijk achtergronden en objecten in afbeeldingen kunt verwijderen, en meerdere afbeeldingen tegelijk kunt bewerken, zodat alles er hetzelfde uitziet en aanvoelt.

Allison van Wonderlass heeft een magnetische en kleurrijke persoonlijkheid en haar merk is daar een voorbeeld van.

Kijk maar eens naar haar Instagram posts.

Een volger zal haar berichten niet verwarren met die van iemand anders, dat is zeker.

Door een duidelijk visueel merk op Instagram te creëren, kun je meer mensen bereiken en tegelijkertijd je bedrijf laten groeien.

Inpakken

Als u momenteel al uw sociale marketinginspanningen richt op Twitter, Facebook en misschien Pinterest of LinkedIn, mist u het populairste sociale netwerk dat er is - Instagram.

Het is niet alleen een plek voor mensen om selfies of foto's van hun eten te posten, maar een uitstekend sociaal platform met een snel groeiend publiek in de bevolkingsgroep 18-34 jaar.

Neem de tijd om je Instagram-strategie uit te stippelen. Zorg ervoor dat je je bio optimaliseert met een sterke call-to-action, en werk aan het opbouwen van een community van brand advocates.

Ontwikkel uw visuele merk door te kiezen voor een bepaalde beeldstijl, houd u aan een consistent postschema en zorg voor oprechte interactie met uw volgers.

Instagram lijkt misschien niet het ideale platform voor alle industrieën - vooral niet-visuele - maar met de juiste aanpak kun je succes hebben.

Verwante lectuur:

  • Hoe uw bedrijf promoten op Instagram: de volledige gids

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.