15 Beste Link Building Tools vergeleken (editie 2023)

 15 Beste Link Building Tools vergeleken (editie 2023)

Patrick Harvey

Hoop je backlinks op te bouwen om je zoekzichtbaarheid te vergroten? Hieronder vind je een lijst met de beste linkbuilding tools voor de klus.

Linkbuilding is een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Het helpt u de autoriteit van uw website te verhogen, zodat u hoger in Google komt te staan voor uw doelzoekwoorden.

Het enige probleem is dat linkbuilding notoir moeilijk is. Maar jezelf wapenen met de juiste hulpmiddelen kan de dingen gemakkelijker maken.

Met dat in gedachten gaan we nu onthullen wat volgens ons de allerbeste link building tools zijn die momenteel beschikbaar zijn.

We hebben zelf veel van deze link building tools gebruikt om een ton aan backlinks te verwerven van gezaghebbende domeinen, en nu laten we jou zien hoe je hetzelfde kunt doen.

Klaar? Laten we beginnen!

TL;DR:

  1. BuzzStream - De beste link building tool in het algemeen. Een alles-in-één tool voor het versturen van outreach campagnes. Inclusief link tracking, influencer discovery, CRM, en meer.
  2. Link Jager - Het beste voor eenvoudige outreach-campagnes. Verzamel linkdoelen en verstuur outreach e-mails vanuit één tool.
  3. BuzzSumo - Het beste voor link building campagne intelligentie.
  4. SE rangschikking - Betaalbare alles-in-één SEO tool om te helpen met linkonderzoek.
  5. Mailfloss - Krachtig hulpmiddel om e-mailadressen & te verifiëren; verbeter de bezorgbaarheid van campagnes.
  6. Merk24 - Social media monitoring tool die gebruikt kan worden om link building mogelijkheden te vinden waar uw concurrenten niet naar op zoek zijn.

#1 - BuzzStream

BuzzStream Het is een alles-in-een outreach CRM dat kan helpen met elk aspect van uw link building campagnes, van prospectie en ontdekking tot e-mail outreach, link tracking, en verder. En het kan de tijd die u besteedt aan link building halveren.

De kern van BuzzStream is zijn CRM-systeem. U kunt het gebruiken om uw hele linkbuildingcampagne van begin tot eind te beheren en te organiseren en uw team op één lijn te houden zodat alles soepel verloopt. Dit maakt het een geweldige keuze voor bureaus en marketingteams.

U kunt bijvoorbeeld uw linkprospects segmenteren op basis van hun fase in de outreach-progressie met Custom Fields.

Op die manier kunnen uw teamleden in één oogopslag zien wie er al bereikt is en wie niet. Wie heeft ingestemd met het toevoegen van een link op uw site en wie heeft het verzoek al afgewezen, enz.

En als gevolg daarvan hebt u niet te maken met meerdere teamleden die e-mails sturen naar dezelfde sites of tijd verspillen aan het nastreven van doodlopende leads.

Naast het CRM heeft BuzzStream ook een groot aantal functies om u te helpen backlinkkansen te ontdekken, gekwalificeerde prospectlijsten op te bouwen, gepersonaliseerde outreach-e-mails op grote schaal te versturen en alle KPI's bij te houden die er toe doen.

Alles is volledig geïntegreerd in het ecosysteem van het platform, zodat u dat allemaal op één plaats kunt doen, in plaats van een hoop willekeurige spreadsheets en inboxen bij elkaar te zoeken.

Dit is hoe een typische campagne eruit zou kunnen zien in BuzzStream:

Gebruik eerst de Discovery-tool om het web af te speuren en de beste kansen voor linkbuilding te identificeren, kwalificeer ze met publisher- en influencer-metriek en voeg vervolgens contacten toe aan uw prospectlijst.

U kunt ook uw eigen lijst van sites in uw niche uploaden waarop u een backlink wilt, en BuzzStream gebruiken om contactinformatie voor elke site te achterhalen.

Zodra u uw lijst klaar hebt, kunt u beginnen met het versturen van gepersonaliseerde outreach e-mails vanuit het platform. Om tijd te besparen kunt u gebruik maken van vooraf opgestelde e-mail templates, bulk e-mails versturen en follow-up berichten automatiseren.

Vervolgens kunt u de status van elke e-mail bijhouden en uw prestaties meten met statistieken zoals open rates, antwoordpercentages, enz.

Prijzen

BuzzStream-plannen beginnen bij $ 24/maand. Hoger geprijsde plannen komen met extra teamleden, hogere gebruikslimieten en premium functies.

U kunt beginnen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer BuzzStream gratis uit

Link Jager is de beste linkbuildingtool voor iedereen die het eenvoudig wil houden. Het heeft een zeer intuïtieve UI en laat je linkdoelen ontdekken en outreachmails versturen vanuit één platform.

Het mooie van Link Hunter is hoe eenvoudig en snel het linkbuildingproces verloopt. De gestroomlijnde interface maakt het mogelijk om in een mum van tijd duizenden prospects te vinden en honderden outreachmails te versturen.

In tegenstelling tot BuzzStream is het meer gericht op individuele gebruikers en kleine bedrijven dan op grote ondernemingen en agentschappen. En als zodanig is het ontworpen om veel gemakkelijker te gebruiken. En alles is gecondenseerd in een paar stappen.

Dit is hoe het werkt.

Eerst kiest u uw linkbuildingstrategie en klikt u op Campagne maken. Er zijn drie opties: gastposten plaatsen op andere sites, bloggers uw producten laten beoordelen, of een blogger betalen om over u te schrijven.

Vervolgens geeft u uw campagne een naam en selecteert u een paar onderwerpen die verband houden met uw niche. Link Hunter zal dan het web afspeuren om honderden sites in een soortgelijke niche te ontdekken waar u misschien een backlink op wilt en ze weergeven in een lopende lijst.

Naast elke site kunt u hun domein autoriteit zien (een goede indicator van hoe waardevol een backlink van de site zou zijn), zodat u snel de beste kansen kunt uitzoeken. Bovendien kunt u de site binnen Link Hunter bekijken om deze te kwalificeren zonder een nieuw tabblad te hoeven openen.

Wanneer u een site ziet waar u een backlink op wilt, klikt u op het e-mail icoontje ernaast om een e-mail te sturen met uw verzoek.

Link Hunter ontdekt automatisch de juiste contactpersoon voor de site en voert hun e-mailadres voor u in. U kunt een sjabloon selecteren om in één klik een kant-en-klare e-mail te maken, en deze indien nodig handmatig aanpassen, of dynamische velden gebruiken om deze automatisch te personaliseren.

Als de site alleen een contactformulier heeft, kunt u binnen Link Hunter ook contactformulieren indienen.

LinkHunter houdt alle sites bij die u hebt bereikt, zodat u kunt zien in welk stadium ze zich bevinden: gecontacteerd, opgevolgd, gereageerd, of links verworven.

Zie ook: 44 copywritingformules om uw contentmarketing te verbeteren

Prijzen

Plannen beginnen bij $49/maand. U kunt beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer Link Hunter gratis uit

#3 - BuzzSumo

BuzzSumo is de beste link building tool voor het verzamelen van campagne intelligentie.

Het is niet technisch een link building platform - het is eigenlijk een content marketing platform.

Maar veel SEO's en PR-professionals gebruiken het nog steeds omdat de tools voor inhoudsanalyse en influenceronderzoek geweldig zijn voor het verkrijgen van inzichten om uw linkbuildingstrategie te informeren.

U kunt bijvoorbeeld de onderzoeks- en ontdekkingstools gebruiken om uit te zoeken naar welk soort inhoud in uw niche mensen het meest geneigd zijn te linken en ideeën voor inhoud genereren die meer kans maken om organisch backlinks te verdienen.

BuzzSumo heeft ook enkele van de krachtigste tools voor het ontdekken van beïnvloeders die we hebben gezien. U kunt BuzzSumo gebruiken om beïnvloeders van sociale media, journalisten en bloggers te vinden die onlangs inhoud in uw niche hebben gedeeld en ernaar hebben gelinkt (wat betekent dat de kans groter is dat ze ook naar de uwe linken).

De tool Brand Mentions is een andere nuttige functie voor het opbouwen van links. Deze tool houdt conversaties op het internet in de gaten en vertelt u wanneer iemand uw merknaam vermeldt zonder terug te linken naar uw site. U kunt deze niet-gelinkte vermeldingen dan als doelgroep nemen voor uw outreach-campagne.

Het belangrijkste nadeel van BuzzSumo is dat het geen ingebouwde e-mail outreach tool bevat, dus u kunt geen e-mails rechtstreeks vanuit het platform versturen. Daarom werkt het het beste naast andere e-mailmarketing- of linkbuildingtools.

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $119/maand, of u kunt jaarlijks betalen en 20% besparen. Probeer BuzzSumo met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Probeer BuzzSumo gratis

#4 - SE Ranking

SE rangschikking is een alles-in-één SEO platform dat wordt geleverd met een aantal krachtige linkbuilding tools. Het is waar voor je geld en biedt een goede balans van functies tegen een betaalbare prijs.

SE Ranking komt met ton van verschillende ingebouwde tools om te helpen met alle gebieden van uw SEO campagne, zoals trefwoord onderzoek, concurrent analyse, enz. Maar de twee belangrijkste tools voor link building zijn de Backlink Checker en Backlink Tracking Tool.

U kunt de Backlink Checker gebruiken om een complete backlink analyse van een van de domeinen van uw concurrenten uit te voeren en hun complete backlink profiel bloot te leggen. U ziet alle sites die naar uw concurrenten linken naast belangrijke SEO statistieken zoals autoriteit, trust score, anchor tekst, etc.

Met deze informatie binnen handbereik kunt u hun hele backlinkstrategie omkeren en hun meest waardevolle links 'stelen' door ze te targeten in uw outreachcampagnes.

Een andere coole functie in de Backlink Checker is de backlink gap tool, waarmee u uw eigen backlinkprofiel kunt vergelijken met maximaal 5 concurrenten, zodat u onbenutte kansen kunt vinden.

Met de Backlink Tracking Tool kunt u uw bestaande backlinks volgen en op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen. Dit betekent dat als u een waardevolle link verliest, u daarvan op de hoogte bent en de linkende site kunt benaderen om deze te vervangen.

Er is ook een Keyword Rank Tracker, die uw organische rankingposities voor uw doelzoekwoorden in de loop der tijd kan bijhouden. Dit is nuttig voor het meten van het succes van uw linkbuildingcampagnes, omdat het u kan helpen bepalen of de nieuwe links die u verwerft uw SEO-prestaties hebben verbeterd.

Prijzen

SE Ranking heeft een flexibel plan model, met prijzen vanaf $23.52/maand afhankelijk van uw gebruik, ranking check frequentie, en abonnementsperiode.

Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer SE Ranking gratis

Lees onze SE Ranking review.

#5 - Snov.io

Snov.io is een ander krachtig CRM-platform en verkooptoolbox die wordt gebruikt door meer dan 130.000 bedrijven, waaronder grote namen als Zendesk, Canva, Payoneer, Dropbox, enz. Het is in de eerste plaats gebouwd met verkoopteams in gedachten, maar de tools zijn ook erg nuttig voor linkbouwers.

De verzameling verkooptools van Snov.io omvat een E-mail Finder, die van pas komt bij het samenstellen van een prospectlijst voor uw linkbuildingcampagnes.

Het helpt u om contactgegevens te verzamelen van websites, blogs en pagina's met zoekresultaten. U kunt de LinkedIn Prospect Finder ook gebruiken om contactgegevens op LinkedIn-pagina's te vinden.

De Email Verifier kan dan de contacten in uw prospectlijst valideren voordat u ze e-mailt. Dit is nuttig omdat het uw bouncepercentage vermindert en de deliverability verbetert.

De functie E-mail Warm Ups helpt verder uw deliverability-percentages te verhogen door uw afzenderreputatie te verbeteren. En hoe beter uw deliverability, hoe kleiner de kans dat uw link building outreach e-mails in de spamfolders van uw ontvangers terechtkomen.

Zodra u uw lijst hebt, kunt u de krachtige functie Email Drip Campaigns van Snov.io gebruiken om uw e-mailcampagnes te automatiseren, met een onbeperkt aantal gepersonaliseerde follow-ups. Maak complexe stroomdiagrammen met vertakkingslogica voor super gepersonaliseerde campagnes.

Er is ook een E-mail Tracker om zaken als engagement, opens, clicks, enz. bij te houden.

Prijzen

Snov.io biedt een beperkt gratis plan dat u kunt gebruiken om te beginnen. Betaalde plannen beginnen vanaf 39 dollar/maand.

Probeer Snov.io gratis uit

#6 - Hunter

Hunter is onze favoriete link building tool voor het vinden van contactinformatie. Wanneer je een website ontdekt waar je een link op wilt, kun je Hunter gebruiken om hun e-mailadres te pakken zodat je ze kunt bereiken.

Veel blogs en websites hebben geen 'contacteer ons'-pagina, dus je moet echt even graven om contact op te nemen.

En wanneer je link building campagnes efficiënt en op schaal probeert uit te voeren, kan dat je echt vertragen.

Hunter lost dat probleem op door al het harde werk voor je te doen. Zoek gewoon naar een domein en Hunter schraapt het web af om alle relevante e-mailadressen voor verschillende contactpunten te vinden. Het is bliksemsnel en waanzinnig nauwkeurig.

Bovendien worden e-mailadressen automatisch geverifieerd, zodat je 100% zeker weet dat je de juiste contactgegevens hebt voordat je op verzenden drukt.

Naast de zoekfunctie voor domeinen kunt u ook een Hunter-extensie installeren op Chrome of Firefox en e-mailadressen verzamelen terwijl u op het web surft.

Prijzen

Hunter biedt een gratis plan voor maximaal 25 zoekopdrachten/maand. Betaalde plannen beginnen vanaf $49/maand.

Probeer Hunter gratis

#7 - Semrush

Semrush Het komt met meer dan 55 tools om te helpen met alle aspecten van uw SEO, SEM, en content marketing campagnes, inclusief link building.

Semrush wil een one-stop shop zijn voor SEO-professionals en bevat alles wat u nodig hebt om uw site te optimaliseren, inclusief tools voor zoekwoordonderzoek, site-auditmogelijkheden (handig voor het identificeren van gebroken links en voor het bouwen van gebroken links), tools voor concurrentieonderzoek, enz.

Wat linkbuilding betreft, zijn er 5 instrumenten die u moet kennen.

De backlinks analytics tool helpt bij het prospecteren. U kunt het gebruiken om tonnen backlinks op uw eigen domein of dat van uw concurrenten te ontdekken, te evalueren en te volgen.

Het wordt aangedreven door Semrush's enorme link database-de grootste en meest verse database van links in de wereld. U kunt de sterkte van de link kansen gemakkelijk evalueren met tonnen van statistieken, inzichten, en rijke filtering opties.

Vervolgens kunt u de belangrijkste link building tool gebruiken om uw e-mail campagnes te automatiseren. Er is ook een backlink gap tool, bulk backlink analyse tool, en backlink audit tool. Plus tientallen andere krachtige functies om te verkennen.

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $ 99,95 per maand bij jaarlijkse facturering. Er is ook een beperkt gratis plan dat u kunt gebruiken om Semrush uit te proberen.

Probeer Semrush gratis uit

#8 - Mailfloss

Mailfloss is de beste linkbuildingtool voor het valideren van e-mailadressen. U kunt het gebruiken om ongeldige e-mailadressen uit uw prospectlijst te verwijderen voordat ze uw afleveringspercentage schaden.

Om het succes van uw linkbuilding campagnes te maximaliseren, wilt u ervoor zorgen dat zoveel mogelijk e-mails in de inbox van uw ontvangers terechtkomen, zonder dat ze in de spamfolder belanden.

Mailfloss valideert de e-mailadressen op uw lijst zodat u niet per ongeluk ongeldige adressen mailt.

Dit is belangrijk omdat wanneer u ongeldige e-mailadressen mailt, de e-mail wordt geweigerd en uw deliverabilitypercentage negatief beïnvloedt. En een hoog deliverabilitypercentage helpt om uw e-mails uit de spamfolder te houden.

Prijzen

Plannen beginnen vanaf $17 per maand en u kunt beginnen met een gratis proefperiode van 7 dagen.

Probeer Mailfloss gratis uit

#9 - Brand24

Merk24 is een social media monitoring tool. U kunt het gebruiken om krachtige link building mogelijkheden te vinden waar uw concurrenten niet naar op zoek zijn.

Dit is hoe het werkt. Wanneer u zich aanmeldt voor Brand24, kunt u het zo instellen dat het web wordt gecontroleerd op trefwoorden die verband houden met uw bedrijf, zoals uw merknaam, URL, enz.

Als je het eenmaal hebt ingesteld, laat het je direct weten wanneer iemand jouw getraceerde trefwoord ergens online noemt, inclusief sociale media, nieuwsberichten, blogs, video's, podcasts, enz.

U kunt dan contact opnemen met de mensen die over uw merk praten en hen vragen naar u terug te linken. Mensen die uw merk al online hebben genoemd, zijn veel meer geneigd hiermee in te stemmen dan willekeurige domeinen, waardoor dit een super krachtige link building strategie is.

Naast linkbuilding kan Brand24 u ook helpen het merksentiment te monitoren, uw online reputatie te beheren en nuttige inzichten te krijgen in wat mensen over uw merk zeggen.

Prijzen

Plannen beginnen bij $49/maand, jaarlijks gefactureerd. U kunt beginnen met een gratis proefperiode.

Probeer Brand24 gratis uit

#10 - Mangools

Mangools is een andere geweldige SEO toolkit gericht op beginners. Het bevat verschillende tools die kunnen helpen bij uw linkbuilding inspanningen.

De SERPChecker tool analyseert de zoekresultaatpagina's voor elk doelzoekwoord en laat u de autoriteit zien van de websites die in de ranking staan. Dit kan u helpen om domeinen met een hoge autoriteit in uw niche te ontdekken waarop u zich zou kunnen richten in uw outreach-campagnes.

De LinkMiner tool helpt bij link prospectie. U kunt het gebruiken om het backlink profiel van uw concurrent te analyseren en nieuwe kansen te ontdekken.

De SiteProfiler is een ander nuttig instrument waarmee u specifieke domeinen kunt analyseren om de prospects in uw lijst te valideren en te prioriteren.

Prijzen

Plannen beginnen bij $29,90/maand. Een gratis proefperiode van 10 dagen is beschikbaar.

Probeer Mangools gratis uit

#11 - Linkody

Linkody is een betaalbare backlink tracker die zeer gemakkelijk te gebruiken is. U kunt het gebruiken om uw backlink building campagnes bij te houden.

Je kunt Linkody gebruiken om je backlinkprofiel in de tijd te volgen, zodat je weet wanneer je links krijgt of verliest.

Plus, verzamel inzichten over de linkbuildingstrategieën van uw concurrenten, analyseer linkprofielen aan de hand van tal van belangrijke statistieken, identificeer en verwijder links die uw SEO schaden, en meer.

En ondanks de uitgebreide functies is Linkody supergoedkoop. Er is een royale gratis proefperiode van 30 dagen en het instapmodel biedt veel waar voor zijn geld.

Prijzen

Plannen beginnen bij $11,20 per maand. U kunt het 30 dagen gratis uitproberen.

Probeer Linkody gratis uit

#12 - Mailshake

Mailshake is een sales engagement en automation platform dat je kan helpen met het cold outreach gedeelte van je linkbuilding campagnes.

Het biedt een heleboel unieke functies die je niet krijgt bij andere outreach-tools, waaronder een AI-aangedreven Email Writer (die je helpt e-mails te schrijven die resultaat opleveren), een split-testing tool, multi-touch LinkedIn outreach, enz.

Er is ook een krachtige automatiseringsbouwer waarmee u gepersonaliseerde koude e-mails op schaal kunt versturen en ingebouwde analyses, zodat u zaken als opens, kliks, antwoorden, enz. kunt volgen.

Prijzen

Plannen beginnen bij 58 dollar/gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd, met een 30 dagen geld-terug-garantie.

Probeer Mailshake gratis uit

#13 - FollowUpThen

FollowUpDan is een super eenvoudig hulpmiddel dat je eraan herinnert om de link building prospects die je gemaild hebt op te volgen.

Het coole aan FollowUpThen is zijn eenvoud. In tegenstelling tot de andere linkbuilding tools op deze lijst, zit het niet vol met functies. Het doet maar één ding - maar het doet het echt, echt goed.

Het werkt als volgt: u plakt het FollowUpThen e-mailadres in het bcc-veld van uw e-mail en geeft in het e-mailadres zelf aan wanneer u wilt worden herinnerd aan de follow-up. Vervolgens ontvangt u op het juiste moment een herinnering aan de follow-up.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een prospect een e-mail stuurt om een link aan te vragen en dat u binnen 3 dagen een follow-up wilt als hij niet antwoordt. U kunt [email protected] toevoegen aan het bcc-veld en 3 dagen later krijgt u een herinnering in uw inbox.

Prijzen

U kunt beginnen met een beperkt gratis plan of een gratis proefperiode van 30 dagen. Betaalde plannen beginnen bij $5/maand.

Probeer FollowUpThen gratis uit

#14 - Majestic SEO

Majestic SEO is een van de meest geavanceerde backlink checkers en link building toolsets op de markt. Het is de thuisbasis van een van de beste link databases, plus een ton van unieke eigen statistieken en geavanceerde functies.

Zie ook: Agorapulse Review 2023: De beste Social Media Management Tool?

U kunt Majestic gebruiken om alle backlinks van uw concurrenten te onderzoeken en nieuwe mogelijkheden voor linkbuilding bloot te leggen. Met geavanceerde tools zoals Link Context kunt u backlinkvooruitzichten beter analyseren en kansen identificeren die uw concurrenten misschien hebben gemist.

U kunt de kracht van elk prospectdomein analyseren met Majestic's eigen statistieken zoals Trust Flow, Citation Flow, Domain, Visibility Flow en meer.

Prijzen

Plannen beginnen bij $41,67/maand als u jaarlijks betaalt.

Probeer Majestic SEO

#15 - Google Alerts

Google Alerts is een van de beste gratis link building tools op de markt. Het is een web monitoring tool die marketeers kunnen gebruiken om nieuwe link building kansen te identificeren zodra ze beschikbaar zijn.

U hoeft zich alleen maar aan te melden en Google te laten weten welke zoekwoorden of onderwerpen u wilt volgen. Vervolgens ontvangt u dagelijkse, wekelijkse of directe waarschuwingen wanneer Google nieuwe inhoud vindt die relevant is voor uw doelzoekwoorden, en u kunt deze gebruiken voor uw linkbuildingstrategie.

U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om vermeldingen van uw merknaam te vinden en vervolgens de websites achter die merkvermeldingen e-mailen met de vraag om een link.

Of laten we zeggen dat u wilt gastposten op websites in de reisniche. U zou een alert kunnen aanmaken voor iets in de trant van 'Reisgastpost' om reisgerelateerde websites te vinden die al gastposten hebben gepubliceerd, en vervolgens contact met hen opnemen.

Prijzen

Google Alerts is volledig gratis te gebruiken.

Probeer gratis Google Alerts

Wat is de beste tool voor linkbuilding voor uw bedrijf?

Tot zover onze opsomming van de beste link building tools. Alle bovenstaande platforms kunnen een plaats hebben in uw link building strategie, en het is niet nodig om er slechts één te gebruiken.

Onze top drie bestaat uit BuzzStream, Link Hunter en BuzzSumo.

BuzzStream Het is een alles-in-één oplossing waarmee u kansen kunt ontdekken, outreach e-mails kunt versturen, links kunt volgen en uw campagnes kunt beheren.

Link Jager is de beste keuze voor eenvoudige outreach-campagnes. Het maakt het proces van het verzamelen van linkdoelen en het verzenden van e-mails snel en efficiënt.

BuzzSumo Het biedt diepgaande inzichten die u kunnen helpen bij het plannen van uw linkbuildingcontent en het vinden van contentmakers die waarschijnlijk naar u zullen linken.

We hopen dat je dit nuttig vond. Veel succes!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.