Beste tijden om te posten op sociale media: de definitieve gids (met statistieken en feiten)

 Beste tijden om te posten op sociale media: de definitieve gids (met statistieken en feiten)

Patrick Harvey

Als u een sociale-mediastrategie ontwikkelt om uw blog of bedrijf meer bekendheid te geven en de verkoop of het verkeer te verhogen, moet u aandacht besteden aan de tijdstippen waarop u uw inhoud de wereld in stuurt.

Het heeft weinig zin om iets te delen wat niemand zal zien, toch?

Je zult online een heleboel informatie en adviezen tegenkomen als je gaat zoeken naar de "beste tijden" om op sociale media te posten, waarvan veel eigenlijk niet op jou van toepassing zal zijn.

Die voorgestelde tijden en data zijn goede plaatsen om te beginnen, maar het feit is dit: alleen JIJ kunnen echt de beste tijden en data voor u vaststellen.

Gelukkig is het een stuk eenvoudiger uit te werken dan je zou denken - en ik heb een paar trucjes voor je die het proces een stuk eenvoudiger maken.

Wanneer is de beste tijd om op Facebook te posten?

Volgens de social media scheduling tool Buffer is de beste tijd om op Facebook te posten net na lunchtijd op elke dag behalve zondag - tussen 13.00 en 15.00 uur.

Volgens Hootsuite is de beste tijd om op Facebook te posten echter rond lunchtijd - 12 uur - op maandag, dinsdag en woensdag. Dat is echter alleen voor business-to-customer accounts; als je in de business-to-business markt zit, is de beste tijd om op Facebook te posten naar verluidt van 9 tot 14 uur op dinsdag, woensdag en donderdag.

Sprout Social zegt dat de slechtst presterende dag op Facebook de zondag is.

Nog steeds volgens Sprout Social is de beste dag om te presteren woensdag, en de beste tijd(en) tussen 11 en 13 uur.

Het maakt niet uit waar je kijkt, de informatie voor de beste tijden om te posten op Facebook en andere sociale platforms zal verschillend zijn.

De studies van Buffer, bijvoorbeeld, zeiden niet of hun beste tijden om te posten voor B2B of B2C waren, maar de studie van Hootsuite deed dat wel. Sommige van de studies gaven geen tijdzone voor de beste tijden, en we kunnen niet vergeten dat sociale media is global .

U hebt het potentieel om mensen over de hele wereld te bereiken, op elk moment van de dag. Bovendien kan woensdagmiddag 12 uur voor u woensdagavond 20 uur zijn voor sommige van uw lezers.

Zie ook: 8 bewezen Facebook weggeefideeën om maximale betrokkenheid, verkeer en verkoop te genereren

Handig advies: Visualiseer je publiek. (Letterlijk.)

Wat of die is uw doelgroep?

Weet je het niet zeker?

Waarom? Omdat u uw doelgroep moet begrijpen en visualiseren om ze op de juiste momenten te geven wat ze willen of nodig hebben.

Wat gaat uw publiek de hele dag doen?

Laten we even doen alsof je een ouderschapsblogger bent. Je wilt je richten op andere ouders - mensen met kinderen. Om 8 uur 's ochtends op Facebook posten is misschien geen goed idee, want dan maken de meeste mensen hun kinderen klaar voor school.

Een beter moment om hen iets te laten lezen zou iets later zijn, na de schoolloop, wanneer drukke ouders tijd hebben gehad om naar huis te rijden, de was te doen en dan even te gaan zitten met een lekker kopje thee. Wat dacht u van 10.30 uur? Of 11.00 uur?

Laten we ons nu eens voorstellen dat u een blogger bent die tot doel heeft mensen met een 9-5 baan te helpen stoppen en het creatieve leven te beginnen waar ze altijd van gedroomd hebben. Wat gaat uw doelgroep doen om 10:30 of 11 uur? Ze zitten waarschijnlijk midden in een drukke dag met hun 9-5 baan.

In plaats daarvan kan een post tijdens de lunchpauze een goed idee zijn. Uw publiek kan dan tijdens hun lunchpauze een kijkje nemen terwijl ze door Facebook bladeren en zich een boterham met een maaltijddeal naar binnen werken.

U kunt ook denken aan de spitsuren, wanneer mensen ellendig in de metro zitten en sociale media afspeuren, biddend om de loterij te winnen; en ook 's avonds, na het eten, wanneer die drukke werknemers comfortabel op een knusse bank zitten na een lange dag.

Wanneer is de beste tijd om te posten op Instagram?

Het is een tool voor het plannen van sociale media die onlangs gebruikers, inhoud en betrokkenheid heeft bestudeerd om de beste tijd(en) voor berichten op Instagram vast te stellen. Na meer dan 12 miljoen verschillende berichten in verschillende tijdzones onder de loep te hebben genomen, kwam de tool met een tijdstip dat de beste resultaten opleverde: tussen 9 en 11 uur 's ochtends Eastern Standard Time (EST).

Laten we overgaan naar een andere website: Expert Voice zegt dat woensdag de beste dag is om te posten op Instagram, met als beste tijden 5 uur 's ochtends, 11 uur 's ochtends en 3 uur 's middags.

Dit bewijst eens te meer dat verschillende studies vaak met totaal verschillende resultaten komen voor de beste tijden om te posten op sociale media - wat je niet veel helpt. Deze studies vertellen je ook niet WAAROM dat worden beschouwd als de beste tijden.

Is 11 uur op een woensdag de beste dag om te posten op Instagram voor engagement (likes/comments), of is dat het tijdstip waarop je de meeste volgers krijgt als je post?

De resultaten zijn niet duidelijk. Als ze niet duidelijk zijn, heb je er niets aan.

Handig advies: Post regelmatig nieuwe inhoud. (Zoals, elke dag.)

Waarom? Omdat volgens een onderzoek van Cast from Clay 18% van alle Amerikaanse volwassenen van 18 jaar en ouder meerdere keren per dag op Instagram springen om nieuwe inhoud te bekijken of hun eigen inhoud te uploaden.

Volgens het Kids Count Data Center vormen 18+ volwassenen 78% van de Amerikaanse bevolking - 253.768.092 volwassenen in 2018, om precies te zijn.

Krediet: De Annie E. Casey Foundation, KIDS COUNT Data Center.

18% van 253.768.092 = 45.678.256 mensen die Instagram meerdere keren per dag gebruiken, alleen al in de VS ... vijfenveertig en een half miljoen mensen is veel mensen.

En, voor de goede orde, maar liefst VIJFTIG PERCENT van de Amerikaanse volwassenen gebruikt Facebook meerdere keren per dag. Dat zijn 126.884.046 mensen!

Wat betekenen die cijfers voor jou?

Steeds meer mensen gebruiken sociale media meerdere keren per dag, dus het uploaden van dagelijks is een goede manier om je inhoud vers en relevant te houden en je volgers betrokken en geïnteresseerd.

Als je gemiddelde volger dagelijks inlogt, zullen ze je waarschijnlijk vergeten als je maar een paar keer per maand inhoud plaatst. Ze zullen de andere bloggers, bedrijven en beïnvloeders echter niet vergeten ... degenen die dagelijks of regelmatig inhoud plaatsen.

Voor Instagram (als voorbeeld) kan inhoud komen in de vorm van in-feed foto's en video's, Instagram Stories en Instagram TV. U hoeft geen gebruik te maken van elke functie die het sociale platform u biedt, elke dag - of zelfs helemaal niet. Maar het plaatsen van inhoud regelmatig en het gebruik van alle beschikbare functies is een zekere manier om uw strategie te verbeteren en uw aantal volgers en betrokkenheid te vergroten.

Misschien deel je de ene dag in-feed foto's en de volgende dag een Instagram-verhaal? Mix en match dingen, niet alleen om je volgers geïnteresseerd te houden, maar ook om je leven wat makkelijker te maken. Als je een IGTV-video of Story niet aankunt, wat veel langer kan duren om samen te stellen of te bewerken, deel dan in plaats daarvan een afbeelding of in-feed video met de wereld.

Zie ook: 15+ Beste Genesis Kinderthema's Voor 2023

Volgers kunnen zich niet bezighouden met inhoud die er niet is en daarom is investeren in een app voor het plannen van Instagram een goed idee.

Meer nuttig advies 21 Instagram statistieken en feiten om uw online aanwezigheid te vergroten

Wanneer is de beste tijd om te posten op Twitter?

Een studie van Hootsuite onderzocht de beste tijden om te posten op Twitter vanuit twee verschillende perspectieven: business-to-consumer en business-to-business.

De laatste, business-to-business, had de beste resultaten met tweets die op maandag of donderdag waren geplaatst, tussen 11.00 en 13.00 uur, hoewel een algemeen tijdschema van 9.00 tot 16.00 uur werd aanbevolen.

Voor business-to-consumer accounts hadden tweets meer succes als ze op maandag, dinsdag of woensdag werden gedeeld, tussen 12.00 en 13.00 uur.

Twitter is het meest snelle van de sociale netwerken, wat betekent dat u vaker moet posten om resultaten te boeken dan op andere sociale platforms, zoals Facebook en Instagram.

De gemiddelde levensduur van een tweet is slechts ongeveer 18 minuten, hoewel dat kan worden verlengd met opmerkingen, antwoorden op opmerkingen en tweet threads. Ter vergelijking: Facebook posts hebben een levensduur van ongeveer 6 uur, Instagram posts hebben een levensduur van ongeveer 48 uur, en Pinterest Pins hebben een levensduur van ongeveer 4 maanden.

Handig advies: Maak een praatje.

Twitter is meer een sociaal platform voor conversaties dan de rest. Een tweet kan in de loop van de dag gemakkelijk aan populariteit winnen, met steeds meer mensen die er commentaar op geven/retweeten/liken.

Persoonlijk heb ik veel succes gehad met tweets die 's ochtends vroeg werden gedeeld, rond 8.00-9.00 uur (GMT, maar dat maakt in dit geval niet uit).

Tweets krijgen een eerste uitbarsting van belangstelling van mensen die op weg zijn naar hun werk, en dan mijn antwoorden op opmerkingen "wekken" de draad weer op rond lunchtijd, en dan kan er een vlaag van activiteit zijn die avond en zelfs tot in de volgende dag of twee.

Elke kleine 'uitbarsting' van interactie geeft het gesprek een kans om door meer mensen gezien te worden; mensen die het anders niet gezien zouden hebben.

Door uw antwoorden over de dag te spreiden, kunt u een gesprek nieuw leven inblazen en de zichtbaarheid van uw tweet vergroten.

Als laatste en enigszins willekeurige opmerking, heb ik persoonlijk *amazingwekkend* succes gehad met "Nieuwe Blog Post" tweets die op vrijdag tussen 21.00 en 24.00 uur verschijnen, met voortdurende interacties die doorgaan tot zaterdag en zondag.

I zeer aanbevelen Je experimenteert met posttijden. Mijn experiment met tweets op vrijdagavond gebeurde helemaal per ongeluk toen ik een nieuwe blogpost op het verkeerde tijdstip inplande ('s middags in plaats van 's ochtends), maar sindsdien heb ik een vrijdagavondpostschema voor die blog aangenomen dat me nog niet in de steek heeft gelaten!

Meer nuttig advies 21 Twitter-statistieken en -feiten om uw social media-strategie te verbeteren

Wanneer is de beste tijd om te posten op Pinterest?

Volgens Oberlo zijn de beste dagen om te posten op Pinterest zaterdag en zondag. Tijdens de werkweek lijkt het verkeer en de pinactiviteit te dalen, hoewel het 's avonds weer aantrekt: tussen 20.00 en 23.00 uur.

Het sociale platform met de langste levensduur is Pinterest. Hoewel er genoeg plaatsen zijn die u zullen vertellen dat timing belangrijk is over ALLE Persoonlijk vind ik dat het bij Pinterest minder belangrijk is. In feite is het misschien wel het gemakkelijkste platform om mee te beginnen en vervolgens te groeien.

Je kunt net zo goed het beste maken van die vier maanden levensduur!

Vooral wanneer Pinterest sneller groeit dan elk ander sociaal netwerk, afgezien van TikTok:

In verband hiermee kun je meer te weten komen in onze samenvatting van Pinterest statistieken.

Handig advies: Leer over social media planning.

Met Pinterest maakt het niet echt uit wanneer Ik heb om 7 uur 's ochtends gepost en had veel succes, en ik heb om 7 uur 's ochtends gepost en had NUL succes. Ik heb ook pins gehad die absoluut... GEEN interesse voor de eerste paar maanden, om pas veel later populairder te worden en dan veel sneller op te lopen dan elke andere speld die ik heb gedeeld.

In plaats van te letten op timing op Pinterest, moet je goed letten op de kwaliteit en type van de inhoud die je post - en zorg ervoor, net als bij Instagram, dat je post regelmatig .

Tailwind is een geweldig, goedgekeurd planningshulpmiddel om die kant van de zaak aan te pakken, en Pinterest heeft nu zelfs een gratis, ingebouwde planningsfunctie voor zakelijke accounts, met maximaal 30 geplande berichten per keer.

Batch-creëer je inhoud en verspreid die dan met behulp van planningsfuncties en -hulpmiddelen (beschikbaar voor zowel Wordpress als de meeste sociale netwerkplatforms), en je hebt regelmatig inhoud gepubliceerd op regelmatige tijdstippen met minimale stress en inspanning.

Wanneer is de beste tijd om op YouTube te posten?

Volgens How Sociable is de beste tijd om op YouTube te posten eigenlijk iets vroeger dan wanneer het grootste deel van het initiële verkeer bedoeld is. Video's krijgen de meeste hits tussen 19.00 en 22.00 uur op doordeweekse avonden, maar dat betekent dat je de video een paar uur eerder moet uploaden om YouTube de kans te geven hem goed te indexeren: tussen 14.00 en 16.00 uur. (Deze tijden zijn EST/CST).

De weekends zijn enigszins anders; uit de studie bleek dat video's populair waren vanaf lunchtijd, dus posten tussen 9 en 11 uur geeft de video genoeg tijd om te worden geïndexeerd voor de lunchtijd/avond "rush".

Om wat meer informatie te geven: Boost Apps toonde aan dat de betrokkenheid bij video's hoger was op vrijdag en zaterdag, en ook op woensdag, met als beste tijdstip 17.00 uur.

En alsof dat nog niet genoeg was, keek ik ook nog naar een onderzoek van Oberlo over de beste tijden om te posten op sociale media en uit de resultaten bleek dat video-uploads van 12 tot 16 uur optimaal waren voor de beste resultaten, waarbij donderdag en vrijdag de twee beste dagen in de week waren.

Hier hebben we weer een klassiek voorbeeld van verschillende studies = verschillende resultaten - en we mogen niet vergeten dat de meeste van de grotere studies gebaseerd zijn op een Amerikaans publiek. Als u een Britse blogger of onderneming bent, of elders in de wereld gevestigd, weerspiegelen sommige gegevens misschien niet nauwkeurig uw publiek.

Handig advies: Maak een uploadschema met batch-creatie van inhoud.

Door een uploadschema te maken, biedt u uw publiek consistente, regelmatige inhoud.

Dit is een truc die ik heb gezien bij veel beauty influencers en visagisten op YouTube, die vaak wekelijkse of maandelijkse life update blogs hebben, of wekelijkse get-ready-with-me video's, uitgebracht op vaste tijden - 18.00 uur op vrijdag, bijvoorbeeld. Fans gaan zitten en maken zich klaar om die video's te bekijken op dezelfde manier als ze zouden gaan zitten en zich klaar maken om 's avonds naar de soaps op tv te kijken ... maar alleen wanneer dievideo's houden zich aan het schema.

U kunt zich gemakkelijker aan uw planning houden als u inhoud in batch creëert - door meerdere stukken inhoud tegelijk te maken en ze vervolgens een voor een live te zetten.

Als u één weekend besteedt aan het maken van vier video's, hebt u de komende vier weken één video per week. Als u dan de tijd hebt om extra inhoud te maken, kunt u extra video's uitbrengen als "bonus"-inhoud, of het aantal video's in uw schema verhogen, of gewoon meer geplande video's van één per week toevoegen.

Consistentie is de sleutel tot elke sociale media strategie. Mensen houden van consistentie.

Let op: Wil je meer weten over YouTube? Bekijk dan ons overzicht van de nieuwste YouTube-statistieken en -trends.

De beste tijd vinden om te posten op sociale media (voor uw publiek)

Oké, dus we hebben al het onderzoek gedeeld over de beste tijden om te posten op sociale media.

Er is een probleem met dit onderzoek:

Het is niet gebaseerd op uw publiek. Zeker, het is een goed uitgangspunt, maar wat u echt nodig hebt, zijn gegevens over uw eigen socialemediapubliek.

Dus, hoe vind je precies het beste moment om te posten op sociale media?

Je hebt een social media analytics tool nodig die je kan laten zien wat de beste dag & tijd is om te publiceren.

Wij gebruiken hiervoor Agorapulse, dat niet alleen een van de beste social media analytics tools is, maar ook planning, een social inbox en meer. En ze hebben een gratis plan.

Zo ziet de grafiek eruit:

Door hiernaar te kijken, kunnen we zien dat we het meeste engagement krijgen op zondagmiddag om 15.00 uur en er zijn een paar andere delen van de week die meer engagement krijgen dan andere. Deze gegevens zijn specifiek voor Twitter, maar je kunt precies dezelfde gegevens krijgen voor Facebook, Instagram en LinkedIn.

Probeer Agorapulse gratis uit

Conclusie

Twitter had gelijk toen ze dit zeiden op hun zakelijke blog:

Er is geen universele "juiste hoeveelheid" te publiceren inhoud. Er is geen magische publicatiecadans voor het bereiken van contentmarketing succes.

Er is geen juiste of verkeerde tijd, of type, of stijl van inhoud. Wat werkt voor iemand anders werkt misschien niet op dezelfde manier voor jou - en dat is zeker het geval wanneer je je beweegt tussen verschillende landen, verschillende niches, en ook verschillende verwachtingen.

In plaats van uw tijd te besteden aan het bekijken van de tijden, data, stijlen en soorten inhoud die voor anderen het beste werken, is het verstandig de tijd te besteden om uw publiek wat beter te leren kennen.

  • Wie zijn dat?
  • Wat zoeken ze?
  • Op welke tijden zijn ze het meest online?
  • Op welke inhoud reageren ze positiever, en op welke momenten?

Als je weet wie ze zijn, wat ze willen en wanneer ze het willen, kun je het ze geven.

De individuele analyses van de verschillende sociale platforms geven u meestal een beter beeld van UW Instagram biedt Insights die dingen uitsplitsen naar tijden/dagen online, locatie, leeftijd en een heleboel andere details. Facebook, Twitter, Pinterest en andere sociale platforms bieden ook hun eigen versies.

Door hiernaar te kijken, en door te experimenteren met uw sociale strategie, kunt u de beste tijden voor berichten op sociale media formuleren die daadwerkelijk voor u werken.

Aanbevolen lectuur: Wanneer is de beste tijd om een blogbericht te publiceren? (De controversiële waarheid).

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.