11+ Beste Keyword Rank Tracking Software Tools Voor 2023 (Vergelijking)

 11+ Beste Keyword Rank Tracking Software Tools Voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Met behulp van de beste rank tracking software kunt u de voortgang van uw SEO campagne volgen en u een idee geven van wat u moet verbeteren, zodat u beter zou kunnen presteren dan de concurrentie.

Maar met zoveel rank tracking software op de markt, welke moet u gebruiken?

Laat ons helpen.

Hieronder vindt u de beste SEO rank tracking software voor degenen die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen. We bespreken wat deze rank tracking tools kunnen doen om u te helpen, hoeveel ze kosten, en voor wie ze zijn.

De beste rank tracking software om uw keyword rankings te controleren - samenvatting

Hier zijn onze top rank tracking tool aanbevelingen. Neem een minuut om te zien welke van deze zou kunnen zijn geschikt voor u. Al deze tools worden uitvoerig besproken in de volgende sectie.

Zie ook: Visme Review 2023: Maak geweldige afbeeldingen zonder enige ontwerpervaring
 • SE rangschikking - De beste rank tracking tool overall. Inclusief backlink analyse, keyword onderzoek, site auditor, en meer.
 • SERPWatcher door Mangools - De beste keyword rank tracker voor beginners.
 • Nachtwacht - Functie-rijke en betaalbare keyword tracking voor zowel solopreneurs als bureaus.
 • SEMrush - De beste keyword tracking tool voor content marketing professionals.
 • Wincher - De beste online rank tracker voor betaalbaarheid.
 • SEO PowerSuite - De beste keyword rank tracker software (downloadbaar).
 • Geavanceerde webranking - Een ander geweldig hulpmiddel om de rangorde te controleren.
 • AccuRanker - De beste keyword tracking tool voor on-demand rankings.
 • Autoriteit Labs - De beste keyword tracker voor marketingbureaus.
 • Serpstat - Een betaalbare alles-in-één SEO-tool met solide mogelijkheden om de zoekresultaten te controleren.
 • Labrika - De beste tool voor tracking en site auditing.
 • Google Search Console - De beste gratis keyword rank tool.
 • Whitespark - De beste tracking tool voor lokaal zoeken.

Laten we al deze rank tracking tools eens nader bekijken om te zien waar het om gaat.

1. SE Ranking

SE rangschikking is onze top keuze voor de beste tool om keyword rankings te volgen. Het balanceert betaalbaarheid, functionaliteit en gebruiksgemak.

Het is een alles-in-één SEO tool, dus je krijgt veel meer dan een zoekmachine rankings tracker wanneer je je aanmeldt voor een account. Je krijgt ook toegang tot een website audit tool, een on-page checker, backlink tool, content optimalisatie, keyword onderzoek, en andere functies die je helpen je algemene SEO prestaties te verbeteren.

Maar wat de keyword rank tracker zelf betreft, met de functie kunt u resultaten volgen van Google, Yahoo, Bing en YouTube. U kunt het land, de stad of de postcode opgeven waarvan u resultaten wilt zien. En u kunt gebruikers volgen op desktop of mobiele apparaten.

Naast Google zoekresultaten, kijkt SE Ranking ook naar Google Maps resultaten en Google Ads rankings. Het kan zelfs zo ver gaan als het controleren van uw prestaties voor SERP functies zoals snippets en video's.

U kunt tot vijf concurrenten toevoegen en zien hoe zij het doen op Google search en hun resultaten vergelijken met die van u.

Wat als u niet weet wie uw concurrenten zijn?

Gebruik vervolgens dezelfde tool om inzicht te krijgen in de top 100 zoekresultaten. Dit zou u een idee moeten geven tegen wie u het momenteel moet opnemen.

SE Ranking heeft een 14-daagse gratis proefperiode voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn.

Prijzen: SE Ranking heeft een unieke prijsstructuur. Het bedrag dat u betaalt zal afhangen van hoe vaak u wilt dat de tool uw ranking controleert, de lengte van uw abonnement periode, het aantal trefwoorden die u wilt volgen, en het plan dat u selecteert.

Het goedkoopste plan is Essentials en begint bij $23,52/maand op jaarbasis.

Probeer SE Ranking gratis

Lees meer in onze SE Ranking beoordeling.

2. SERPWatcher door Mangools

SERPWatcher is onderdeel van Mangools' suite van SEO tools die KWFinder, SERPChecker, LinkMiner, en SiteProfiler omvatten. Samen helpen ze gebruikers om bovenop hun online marketing campagne te blijven.

Deze tool is ongelooflijk eenvoudig en gemakkelijk in te stellen. Het is een geweldige pasvorm voor beginners die andere zoekmachine rankings checker tools veel te intimiderend vinden. Mangools beweert dat je van de eerste installatie tot het bekijken van trefwoord rankings kunt gaan in slechts 30 seconden.

In SERPWatcher vindt u nog meer leuke functies. De Performance Index vertelt u bijvoorbeeld wat het organische verkeerspotentieel van uw website is op basis van de huidige zoekwoordposities en hun zoekvolumes.

Met SERPWatcher kunt u ook dagelijks rankings controleren en SERP previews tonen. En als het belangrijke veranderingen kan opsporen, ontvangt u een waarschuwing via e-mail.

Gebruik de nauwkeurige rangschikking om de resultaten per staat, provincie, stad of DMA-regio te bekijken voor zowel mobiele als desktop zoekresultaten. U kunt de resultaten vervolgens delen met klanten of andere teamleden met behulp van een interactief rapport dat u via een link kunt versturen.

Prijzen: Basic ($49 per maand), Premium ($69 per maand) en Agency ($129 per maand). Bespaar 40% door jaarlijks te betalen. Er is een gratis proefperiode van 10 dagen.

Probeer SERPWatcher gratis uit

3. Nachtwacht

Nachtwacht is een van de meest budgetvriendelijke ranktracking tools op deze lijst, betaalbaar voor solopreneurs en kleine bedrijven, maar ook rijk aan functies voor bureaus met meerdere klanten.

Of u nu lokaal of wereldwijd uw rankings wilt volgen, met Nightwatch kunt u uw keywords segmenteren (zoals branded, high-volume, targeted etc.) om te zien hoe ze presteren.

Zoekwoorden worden dagelijks gevolgd, niet alleen in Google, maar ook in andere zoekmachines zoals YouTube, DuckDuckGo en Bing, op mobiel en desktop. Nightwatch verzamelt gegevens uit alle SEO-bronnen zoals Google Analytics, Search Console & Keyword Planner.

Begrijp hoe u uw site zichtbaarder kunt maken door uw SERP-plaatsingen in organisch zoeken, featured snippet, local pack en kennispaneel te volgen.

Nightwatch heeft ook een rapportage tool die white-label rapporten kan produceren (Optimize & Agency plannen), en een site audit om u te helpen uw on-page SEO te controleren en te optimaliseren.

Prijzen: Drie plannen beschikbaar: Starter $39/maand, Optimize $99/maand en Agency $369/maand. Bespaar tot 40% bij aankoop van jaarplannen. Alle plannen hebben een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Nightwatch gratis

4. SEMrush

SEMrush is misschien wel de beste digitale marketing tool voor SEO professionals. Het is de toonaangevende SEO content marketing tool die toevallig ook een geweldige rank tracking tool voor zoekmachines bevat.

Het enige nadeel is dat het een premium prijsstructuur heeft, waardoor deze optie meer ideaal is voor middelgrote tot grote organisaties.

Zoals elke rankchecktool kunt u de prestaties van uw domein voor uw doelzoekwoorden volgen. U kunt echter ook een concurrentieanalyse uitvoeren. En u kunt de ranktracker ook gebruiken om kannibalisatie op te sporen en te verhelpen.

U kunt ook de volatiliteit van Baidu en Google SERP's volgen op basis van dagelijkse rankingwijzigingen. Dit moet u een idee geven of er wijzigingen zijn in het algoritme van Google. U ziet ook alle domeinen die de beste organische zichtbaarheid hebben. U kunt deze functie ook gebruiken om te zien welke van uw concurrenten de meeste zoekwoorden en betaald verkeer hebben.

En vergeet niet, je krijgt al deze functies bovenop de beste online marketing tools die vandaag beschikbaar zijn. Dus hoewel de plannen aan de dure kant zijn, krijg je waar voor je geld.

Prijzen: Pro ($119,95 per maand), Guru ($229,95 per maand) en Business ($449,95 per maand). Bespaar 16% bij jaarlijkse facturering. Aangepaste prijzen zijn beschikbaar voor bedrijven die een flexibel plan nodig hebben.

Probeer SEMrush gratis uit

5. Wincher

Wincher is een van de meest betaalbare rank tracking software die vandaag beschikbaar is. Maar laat u niet misleiden door de prijs. Het zit vol met functies waarmee u uw trefwoorden net zo efficiënt kunt volgen als met andere tools.

Het heeft een duidelijke interface waarmee u uw vooruitgang kunt volgen. U ziet alle trefwoorden waarvoor u in de ranglijst staat, hun positie in de SERP's, verkeer, volume en andere relevante informatie.

U kunt het ook gebruiken om de gegevens van uw concurrenten in de gaten te houden. Zo kunt u andere sites in uw niche in de gaten houden.

Het hulpmiddel Trefwoordonderzoek helpt u nieuwe woorden en zinnen te vinden waarop u zich kunt richten, zodat u meer kans op succes hebt.

Als lokale rankings een prioriteit zijn, zult u blij zijn te weten dat Wincher meer dan 100.000 locaties in meer dan 40.000 steden ondersteunt. U kunt rankings krijgen in 180 landen.

U krijgt ook volledige API-toegang, zodat u uw eigen integraties kunt bouwen. Met Wincher kunt u uw eigen rapporten, gedetailleerde dashboards en documentatie maken. U kunt uw account ook koppelen aan Google Data Studio.

Andere functies zijn de mogelijkheid om meerdere apparaten te volgen, te organiseren en samen te werken, en PDF-rapporten te produceren.

Prijzen: Starter (€ 24 per maand; jaarlijks gefactureerd), Business (€ 49 per maand; jaarlijks gefactureerd), Enterprise (€ 199 per maand; jaarlijks gefactureerd)

Probeer Wincher gratis

Lees meer in onze Wincher review.

6. SEO PowerSuite

SEO PowerSuite uniek is dat het software is die u kunt downloaden en installeren op uw computer. Hoewel u een internetverbinding nodig hebt om gegevens te verkrijgen, kunt u rapporten offline bekijken, waardoor het ideaal is voor mensen die onderweg niet online kunnen gaan.

Het is ongelofelijk betaalbaar, waardoor het de juiste keuze is voor een organisatie die veel klanten heeft. Het kan een onbeperkt aantal trefwoorden bijhouden, maar daarvoor moet je wel een proxy gebruiken.

SEO PowerSuite verkoopt vier tools: SEO Spyglass, Website Auditor, LinkAssistant en Rank Tracker. Wij zullen ons op de laatste richten.

Rank Tracker is gemakkelijk te gebruiken. Zodra het is ingesteld, alles wat u hoeft te doen is op een knop drukken en het zal Google controleren om te zien of uw pagina's omhoog of omlaag in de zoekresultaten zijn gegaan. Er is zelfs een grafiek die de voortgang van uw site in de tijd toont.

Het controleert de resultaten van 327 zoekmachines, laat je tot 10 concurrenten analyseren en toont je rankings in andere verticals zoals afbeeldingen, video's en nieuws. Je kunt ook je rankings in verschillende delen van de wereld controleren.

Er is ook een white label functie waarmee u professionele ranking rapporten naar klanten kunt sturen.

Prijzen: Gratis, Professional (299 dollar per jaar) en Enterprise (499 dollar per jaar).

Probeer SEO PowerSuite gratis uit

7. Geavanceerde Web Ranking (AWR)

Geavanceerde webranking Voor sommige mensen is AWR de beste oplossing voor rank checking, omdat dat de enige focus is. Zeker, het heeft SEO rapportage en concurrent analyse functies. Maar het valt niet te ontkennen dat AWR's brood en boter het bijhouden van keyword posities op zoekmachines is.

AWR kan gegevens krijgen van meer dan 4.000 zoekmachines, waaronder Google, Yandex, Baidu, DuckDuckGo, YouTube en Amazon. En dat voor zowel mobiele als desktop rankings.

Als uw bedrijf lokaal is, kunt u de lokale rangvolgfunctie gebruiken om de zoekresultaten te beperken tot uw land, stad of staat. U kunt zelfs de GPS-coördinaten instellen die u wilt volgen.

En het beste van alles is dat u de resultaten kunt krijgen wanneer u wilt. Als u ze onmiddellijk nodig hebt, geen probleem. U kunt ook instellen dat de rapporten op gezette tijden binnenkomen: dagelijks, wekelijks, om de twee weken of maandelijks.

Zie ook: SE Ranking Review 2023: Uw complete SEO-toolkit

Het wordt ook geleverd met integraties voor Google Ads, Analytics en Search Console. Dit maakt het gemakkelijker om op de hoogte te blijven van uw vooruitgang. U zult ook in staat zijn om een idee te krijgen van wat de oorzaak is dat u daalt in de organische SERP's en die problemen op te lossen.

Prijzen: Starter ($49 per maand), Pro ($99 per maand), Agency ($199 per maand) en Enterprise ($499 per maand). Bespaar 10% door jaarlijks te betalen. Het biedt een gratis proefperiode van 30 dagen. Er is geen creditcard nodig.

Probeer Advanced Web Ranking gratis uit

8. AccuRanker

AccuRanker Of dat nu waar is of niet, het is indrukwekkend dat het je onmiddellijke, on-demand ranking updates geeft wanneer je ze nodig hebt. Zoals je misschien al gemerkt hebt, is dat niet een functie die alle rank tracker tools bieden.

Maar AccuRanker kan meer dan dat.

De SERP History tool informeert u over welke SERP-kenmerken verkeer naar uw site leiden, zodat u kunt nadenken over uw volgende stap. Met de In-Depth Analysis kunt u uw gegevens segmenteren en filteren, die u vervolgens kunt delen met uw teamgenoten.

AccuRanker ondersteunt integratie van derden met digitale marketing tools zoals Google Search Console, Google Analytics, Google Sheets, Adobe Analytics, Google Data Studio en Databox.

U kunt onbeperkt domeinen toevoegen en beheren. U kunt landingspagina's taggen en grote trefwoordgegevens organiseren. Met hogere plannen kunt u zoveel gebruikers (of klanten) toevoegen als u nodig hebt.

De prijsstelling van AccuRanker is ook heel eenvoudig. Er is maar één plan. Je stelt in hoeveel trefwoorden je wilt volgen en de prijs per maand gaat omhoog of omlaag. Je bent vrij om je abonnement op elk moment te upgraden, downgraden of annuleren.

Prijzen: 1.000 trefwoorden ($109 per maand). Prijs zal veranderen als u meer trefwoorden toevoegt. U bespaart 10% als u jaarlijks betaalt.

Probeer AccuRanker gratis uit

9. Authority Labs

Autoriteit Labs is een rank tracking software met white label mogelijkheden, waardoor het een solide keuze is voor digitale marketingbureaus.

Deze tool kan lokale en mobiele rank tracking automatiseren met dagelijkse rapportage. Het kan ook die "(not provided)" gegevens herstellen die u normaal gesproken tegenkomt in andere rank checking tools. Alles wat u hoeft te doen is de domeinen, trefwoorden en locaties opgeven die u door Authority Labs wilt laten controleren en het zal al het andere afhandelen.

Andere voordelen zijn het volgen van concurrenten, waardoor u die broodnodige voorsprong krijgt op andere domeinen in uw niche. Ook kunt u onbeperkt gebruikers toevoegen. U kunt dus accounts aanmaken voor uw teamgenoten of klanten.

Authority Labs werkt ook met Google Data Studio (GDS), wat betekent dat u de rapporten die Authority Labs genereert kunt gebruiken in uw Data Studio rapporten.

U kunt rapporten white-label maken door uw bedrijfslogo, kleuren en branding toe te voegen. U kunt ook zoekmachine rankings, zoekvolume en rich snippets toevoegen aan uw GDS-rapporten. Het is ook gemakkelijker om uw gegevens te combineren met andere Google-eigenschappen zoals Search Console en Google Ads.

Prijzen: Plus ($49 per maand), Pro ($99 per maand), Pro Plus ($225 per maand), en Enterprise ($450 per maand). Er is een gratis proefperiode van 14 dagen. Er is geen creditcard nodig.

Probeer Authority Labs gratis uit

10. Serpstat

Serpstat is een andere alles-in-één SEO tool die toevallig een keyword tracking mogelijkheid heeft. Dus als je extra functies nodig hebt zoals keyword onderzoek, site auditing, concurrent analyse, en backlink analyse bovenop een ranking tool, dan is SERPstat geen slechte keuze.

Maar laten we ons concentreren op de SERPstat Rank Tracking Tool zelf.

Dit kan u helpen met organische en betaalde zoekresultaten van uw domein of dat van uw concurrenten. Als u een groot merk bent, weet dan dat u uw rankings wereldwijd kunt controleren. Als u echter een klein, lokaal bedrijf bent, kunt u ook de zoekrankings controleren voor een specifieke regio die u instelt.

U kunt uw marktaandeel volgen met geanalyseerde trefwoorden en u kunt een schema opstellen voor dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse rapporten.

Prijzen: Lite ($69 per maand), Standard ($149 per maand), Advanced ($299 per maand) en Enterprise ($499 per maand). Bespaar 20% wanneer u zich aanmeldt voor jaarlijkse facturering. Grote ondernemingen kunnen een aangepast plan opstellen.

Probeer Serpstat gratis uit

11. Labrika

Labrika Je kunt een volledige SEO audit doen, technische audit, on-page SEO, keyword onderzoek en concurrentie analyse.

Het heeft echter wel een goede keyword tracking tool. U kunt uw site positie controleren voor elke locatie en taal. U kunt dit doen per land, stad of regio. U kunt zelfs zoekposities in verschillende regio's tegelijk vergelijken.

U kunt rapporten downloaden in XLS-formaat om te delen met andere leden van uw team. En u kunt resultaten krijgen voor zowel mobiele als desktop rankings.

Krijg onbeperkte projecten voor elk plan dat u selecteert.

Prijzen: Lite ($19 per maand), Business ($29 per maand), E-Commerce ($73 per maand) en Agency ($140 per maand). Bespaar 20% wanneer u zich abonneert op een jaarplan.

Probeer Labrika

12. Google Search Console

Google Search Console is weliswaar beperkt, maar absoluut gratis, waardoor het een goede keuze is voor wie net begint.

Hiermee kunt u zien welke zoekopdrachten gebruikers naar uw site brengen. U kunt ook de kliks en impressies van uw domein analyseren, en - nog belangrijker - uw positie in de SERP's.

U ontvangt ook waarschuwingen als Google problemen op uw site vindt. U kunt uw site ook optimaliseren voor AMP, mobiele bruikbaarheid en rijke resultaten.

Prijzen: Gratis

Probeer Google Search Console gratis uit

13. Whitespark's Local Rank Tracker

De Whitespark Local Rank Tracker is een speciale tool voor het bijhouden van lokale zoekresultaten. Het is geweldig voor bedrijven die willen zien hoe ze presteren in een specifieke regio of gemeenschap.

U kunt lokale pakketten, lokale zoeker, kaarten en organische zoekresultaten volgen. U kunt zelfs meerdere locaties voor specifieke postcodes volgen.

Er is ook een functie waarmee u uw zoekresultaten kunt vergelijken met die van uw concurrent. Op die manier hebt u een beter idee van waar zij u voorbijstreven, zodat u uw strategie op basis van gegevens kunt aanpassen.

Prijzen: Klein bedrijf ($25 per maand), specialist ($50 per maand), agentschap ($100 per maand) en onderneming ($200 per maand). Bespaar meer door over te schakelen op wekelijkse tracking in plaats van dagelijkse en door u aan te melden voor jaarlijkse facturering.

Probeer Whitespark gratis uit

Conclusie

Aangezien 67,6% van alle kliks naar de eerste vijf organische resultaten gaat, is het belangrijk om voortdurend te controleren waar uw pagina's in de SERP's vallen.

Alle rank checking tools die we in deze lijst hebben genoemd zijn meer dan geschikt voor de taak. Voor welke tool je moet gaan hangt af van je huidige situatie. Beoordeel welke functies je nodig hebt en je budget. Dit zal het duidelijk maken welke van deze keyword rank checker tools geschikt is voor jou.

Het goede nieuws is dat de meeste van deze hulpmiddelen een gratis proefversie aanbieden, zodat u kunt zien of een bepaald hulpmiddel aan uw behoeften voldoet.

Gerelateerde vergelijkingen van SEO Tools:

 • SEO audit tools

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.