8 bewezen Facebook weggeefideeën om maximale betrokkenheid, verkeer en verkoop te genereren

 8 bewezen Facebook weggeefideeën om maximale betrokkenheid, verkeer en verkoop te genereren

Patrick Harvey

Facebook weggevertjes zijn een krachtige manier om de betrokkenheid op je Facebookpagina te vergroten, verkeer naar je website te leiden en verkoop te genereren.

Maar met zo veel merken die ze doen, kan het moeilijk zijn om met frisse ideeën te komen die uw publiek diep raken.

Daarom hebben we enkele van de beste Facebook weggeefvoorbeelden van het web verzameld, zodat u inspiratie kunt opdoen en campagnes kunt opzetten die goed voor u presteren - ongeacht uw branche of niche.

Laten we meteen in de case studies duiken.

De beste weggeefideeën voor Facebook

Let op: Sommige van deze giveaways gebruikten "tag a friend" als deelnamemethode. Het is momenteel echter tegen het beleid van Facebook om deze deelnamemethode te gebruiken in giveaways op hun platform.

Mason Cash - online keukengereiwinkel die waanzinnige betrokkenheidscijfers genereert

Ons eerste Facebook weggeefidee komt van Mason Cash, een begrip als het gaat om keukengerei. Ze houden regelmatig Facebook wedstrijden die duizenden reacties, likes en shares krijgen!

Prijs

Een keukenbundel met een mengkom, bakplaat, bankschraper, schuimspaan, spatel - ter waarde van meer dan £85.

Toegangsmethoden

Like, deel, geef commentaar, volg en tag een vriend.

Wedstrijdperiode

26 dagen.

Verloving

1,2K likes, 1,5K reacties, 1K aandelen.

Leerlingen

Mason Cash gaf vanaf begin december een tijdige kerstactie op Facebook. Hun prijs was gericht op meer innovatieve keukenbenodigdheden, die het perfecte cadeau zijn voor iemand die zijn kookkunsten wil verbeteren.

Als e-commercewinkel gebruikte Mason Cash de Facebook-functie "shop deze foto" om gebruikers snel en gemakkelijk toegang te geven tot alle producten die in het Facebook-gamma waren opgenomen. Ongetwijfeld hebben ze verkeer naar hun winkel gedreven door deze functie te gebruiken, samen met hun betrokkenheid.

Ze hebben de gesloten wedstrijd op hun pagina laten staan om gebruikers te laten zien dat hun Facebook weggevertjes legitiem zijn. Als extra geloofwaardigheid heeft Mason Cash commentaar gegeven en de winnaar van de wedstrijd gefeliciteerd en getagd. Je kunt ook zien dat gebruikers behoorlijk hyped waren over de prijzen.

Ten slotte is Mason Cash een Brits bedrijf, waardoor alleen personen die in het Verenigd Koninkrijk wonen aan de wedstrijd kunnen deelnemen. Dit is moeilijker te controleren op Facebook, omdat gebruikers overal ter wereld kunnen deelnemen.

Als ze een zelf gehoste weggeef-app zoals SweepWidget zouden gebruiken, zouden ze de geotagging-functie kunnen gebruiken om deelnemers via hun IP-adres te beperken tot het Verenigd Koninkrijk, wat hen een hoop tijd bespaart bij het screenen van inzendingen.

Raise Your Garden - lifestyle blogger die razende fans creëert via maandelijkse Facebook wedstrijden

Ons tweede Facebook weggeefidee is van Raise Your Garden; een tuin- en lifestyleblog van Laura Kuziomko-Sproull. Laura doet een paar Facebook weggeefacties per maand om haar publiek op sociale media en haar website te betrekken en te laten groeien.

Prijs

6-delige keukenhanddoekset - ter waarde van $50.

Wedstrijdperiode

6 dagen.

Toegangsmethoden

 • Like pagina en deel bericht op FB tijdlijn
 • Volg de Turkish Towel Company (de leverancier van de keukenhanddoeken)
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Raise Your Garden

Verloving

155 likes, 134 comments, 128 shares.

Leerlingen

Het eerste wat opvalt aan Laura's Facebookwedstrijd is haar copywriting. Ze schrijft haar Facebook weggeefbeschrijving met enthousiasme en schrikt er niet voor terug om de prijzen te "verkopen".

"Zwijmel over de spannende 7 kleurkeuzes! Mooie & praktisch gemaakt van 100% Turks katoen. Machinewas. Welke set zou jij kiezen als je wint?"

Ze gebruikt ongebruikelijke woorden, getallen, praktisch, en eindigt met een vraag.

Laura vermeldt de waarde van de prijzen in de beschrijving, die ze in al haar campagnes gebruikt zodat deelnemers een idee krijgen van de waarde.

Deze campagne biedt twee winnaars, wat de kans om als deelnemer te winnen vergroot. Het hebben van meerdere prijzen en winnaars is een uitstekende strategie om meer deelnemers te verleiden.

Ten slotte is dit een voorbeeld van hoe je kunt samenwerken met merken om een prijs te geven in ruil voor toegang tot je publiek. Voor Laura zijn er geen kosten, en voor het merk bereiken ze een nieuwe verkeersbron. Het is een win-win situatie.

Annie Troe - Kunstenaar, die betrokkenheid stimuleert door middel van video en eenvoud

Ons derde weggeefidee voor Facebook is van Annie Troe, een internationaal bekende kunstenaar met licentie die opereert vanuit Omaha, Nebraska. Annie maakt gebruik van video om de interesse van haar Facebook-publiek en daarbuiten te wekken.

Prijs

Een gesigneerd 8″x10″ origineel herfstschilderij.

Toegangsmethoden

Laat een reactie achter op het bericht.

Wedstrijdperiode

3 dagen.

Verloving

102 reacties, 824 views, 25 likes.

Leerlingen

Annie publiceerde een korte Facebook-video van 90 seconden om de prijs te tonen. Ze houdt de camera gewoon met één hand vast, terwijl ze de kijker met de andere hand de voor- en achterkant van het schilderij toont - niets bijzonders dus.

Ze legt uit dat ze random.org gebruikt, een gratis willekeurige nummergenerator, om een willekeurige winnaar te kiezen.

De deelnamemethode is uiterst eenvoudig in vergelijking met de andere casestudies op deze lijst. Annie heeft één actie, een commentaar achterlaten. Deelnemers kunnen echter maximaal 10 afzonderlijke commentaren achterlaten tijdens de wedstrijdperiode.

Ze rekent er dus op dat meer reacties het organische bereik van het bericht zullen vergroten. Met zo'n eenvoudige manier van deelname wordt de frictie voor deelnemers aan de wedstrijd verminderd.

Annie verduidelijkt dat de giveaway exclusief is voor Facebook en richt haar campagne op het platform. Ze maakt van de gelegenheid gebruik om andere producten en diensten te promoten in de beschrijving van de giveaway.

Ten slotte voegt Annie onderaan haar beschrijving een lijst met hashtags toe om mensen buiten haar volgersbestand te bereiken.

Verwante lectuur: 25 Laatste Facebook Video Statistieken, Feiten en Trends.

The Sculpted Vegan - Fitnessprogramma's verkopen via Facebookwedstrijden

Het wereldberoemde fitnessicoon Kim Constable richtte de Sculpted Vegan op en is ons vierde voorbeeld van een Facebook-weggeefidee. Haar no-BS-houding heeft mensen over de hele wereld geïnspireerd om opnieuw in hun gezondheid te investeren en een fitnessreis te beginnen. Kim is ook een slimme marketeer die hoge prijzen gebruikt om de verkoop van producten op sociale media te stimuleren.

Prijs

Contant geld - getaxeerd op $42k.

Toegangsmethoden

Schrijf je in voor een $97 8 weken durend fitness programma.

Wedstrijdperiode

8 weken.

Verloving

62 reacties, 71 likes + programma verkoop.

Leerlingen

Hoewel dit geen Facebook weggevertje is om de Facebook-pagina van Kim te laten groeien, is het een wedstrijd die Facebook gebruikt om klanten te werven. Dit is een voorbeeld van het gebruik van sociale media om tastbare bedrijfsresultaten te behalen.

Kim en haar team doen niet moeilijk over prijzen. De gelukkige winnaar en de runner-ups maken kans op $20.000, $10.000, $5000, $3000, $1000 of $500 - waardoor het inschrijfgeld miniem lijkt.

Bovendien plaatsen ze de winnaars op Facebook, inclusief hun foto's van hun lichaamstransformatie, wat een enorm sociaal bewijs oplevert voor de volgende wedstrijd.

De 8-weekse butt camp uitdaging is een iconische Facebook weggeefwedstrijd geworden in de fitnessruimte omdat het twee van de sterkste menselijke verlangens belooft, een geweldig uitziend lichaam en geld op de bank. Kijk maar naar de openingstekst voor de wedstrijd:

Begin je 2022 op de juiste manier - met een lekkere kont, een slankere taille en meer geld op de bank.

(Wie kan daar nee tegen zeggen?)

Genoeg gezegd.

Century Prowud - Facebook fans creëren via branded hashtag wedstrijden

Century is opgericht in 1986 met een visie om innovatieve oplossingen te bieden voor de hout- en houtgerelateerde industrieën. Ze creëren op thema gebaseerde Facebook wedstrijden die hun merk en cultuur naar voren brengen.

Prijs

5 cadeaubonnen voor de winkel van Century Prowud.

Toegangsmethoden

 • Deel foto's, video's en tekstberichten om de zin af te maken - #MyDiwaliMadeOf_____
 • Tag Century Prowud op Facebook

Wedstrijdperiode

7 dagen.

Verloving

96 reacties, 146 likes, 44shares, 324 views

Leerlingen

Diwali is een festival dat wereldwijd door hindoes wordt gevierd. Het is een tijd van het jaar waarin mensen samenkomen om feest te vieren, lekker te eten en vuurwerk af te steken.

Century Prowud heeft fantastisch werk geleverd door een thema rond Diwali te creëren, specifiek via de hashtag #MyDiwaliMadeOf.

Natuurlijk willen volgers media en berichten delen over hoe hun families Diwali vieren, dus deze wedstrijd heeft een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid. Door de hashtag te volgen, kunt u deelnemen aan het vieren met mensen wereldwijd.

Century Prowud deelt hun Facebook-wedstrijden via korte video's zoals andere voorbeelden op deze lijst. Het is een video van 10 seconden met behulp van stilstaande beelden en afbeeldingen. Je hoeft niet op camera te komen om je Facebook weggever te communiceren.

Er zijn twee posts gemaakt om de Facebook giveaway te promoten, een "aankondigingspost" en een "laatste kans om mee te doen"-post. 70% van hun engagement kwam in de tweede post, waaruit blijkt dat de sluitingsdatum urgentie creëerde, dus meer inzendingen.

Hier is een voorbeeld van de "wedstrijd is afgelopen" post.

Alle media, afbeeldingen en copywriting vloeien synergetisch in elkaar over, waardoor een samenhangende ervaring ontstaat voor de deelnemers aan de wedstrijd.

Owlkids - een verschuiving van leuke Facebook weggeefideeën naar meeslepende zelf georganiseerde wedstrijden

Owlkids is gewijd aan het aanmoedigen van een levenslange liefde voor lezen. Ze publiceren boeken en tijdschriften voor kinderen van alle leeftijden. Facebook weggeefacties zijn een hoofdbestanddeel van hun marketingbudget - dat in de loop der jaren een interessante ontwikkeling heeft doorgemaakt. Laten we beginnen met het bekijken van de conventionele Facebook weggeefacties van Owlkids.

Prijs

Kinderboek en muts.

Toegangsmethoden

Like, deel en tag een vriend.

Wedstrijdperiode

Zie ook: 15 Beste landingspagina bouwers voor 2023: Bouw snel funnelpagina's

24 uur.

Verloving

143 reacties, 111 shares, 144 likes.

Leerlingen

Het bovenstaande voorbeeld is een vrij eenvoudige Facebook-wedstrijd, die echter uitstekende engagementcijfers haalde, waaruit blijkt dat Owlkids weet welke prijzen aanslaan bij hun publiek.

Maar als je het spoor van Facebook giveaways op de Facebookpagina van Owlkids volgt, zie je dat ze in 2020 zijn gestopt met zich te concentreren op de groei van hun Facebookpagina en zijn begonnen met prijsvragen op hun website.

Aangezien Facebook gebruikers liever op zijn platform houdt, is het niet verwonderlijk dat deze externe link geen likes, shares of commentaar krijgt.

Maar als je doorklikt naar de zelf gehoste giveaway, zie je dat deelnemers een vrij uitgebreid formulier moeten invullen om mee te doen aan de wedstrijd. Er is ook de optie om het ontwerp digitaal in te sturen of een fysiek exemplaar naar Owlkids te sturen.

Owlkids' nieuwe aanpak van Facebook weggeefacties heeft waarschijnlijk geleid tot minder inzendingen. Toch kunnen we ook aannemen dat de kwaliteit van hun leads drastisch is verbeterd nu ze meer gegevens hebben over prospects en een e-mailadres om direct te communiceren.

Als je geïnteresseerd bent in het professioneel zelf hosten van je weggeefacties, kun je een tool als SweepWidget gebruiken om hoog-converterende landingspagina's te ontwerpen en te publiceren met ingebouwde multiplatform-invoermethoden.

SweepWidget heeft ook een WordPress plugin als je het liever vanuit je dashboard beheert zonder end-to-end weggeefpagina's vanaf nul op te bouwen.

Normando The Magician - magische Facebook wedstrijd ideeën

Normando Macalinao is een Filipijnse goochelaar die bekend staat als "Normando de Goochelaar". Hij gebruikt zijn magie ook om ongelooflijke weggeefresultaten te behalen op zijn Facebook-pagina.

Prijs

Contant geld - ter waarde van 2.000 Php (ongeveer 40 USD).

Toegangsmethoden

Like, volg, deel en tag vrienden.

Wedstrijdperiode

7 dagen.

Verloving

Zie ook: Hoe je klanten krijgt op LinkedIn (zonder cold pitching)

29k reacties, 2,3k likes, 2k aandelen.

Leerlingen

De belangrijkste reden voor de hoge engagementcijfers is dat Normando een van zijn toegangsmethoden gamificeert. Gebruikers moeten een vriend vermelden/taggen in de commentaren, en 1 vermelding = 1 comment. Er is geen limiet aan het aantal commentaren dat een gebruiker kan maken op het bericht, wat virale herhalingsinzendingen aanmoedigt.

Dit specifieke voorbeeld is 1 van de 3 giveaways die Normando in 30 dagen op zijn pagina heeft gehouden. De wedstrijden ontvingen tienduizenden Facebook commentaren en duizenden likes en shares.

Als professioneel artiest maakt Normando meestal de winnaars bekend via een Facebook live evenement waar hij ook tijd doorbrengt met zijn publiek en goocheltrucs doet.

Weggeefwedstrijden en live evenementen zijn een routine geworden waar zijn volgers naar uitkijken.

Skyscraper Solutions - Trivia giveaways met waanzinnig goede resultaten

Skyscraper Solutions is een Indiaas bureau dat een breed scala aan diensten levert, waaronder ontwerp, ontwikkeling, digitale marketing en beheer van sociale en politieke campagnes. Ze hebben ook trivia giveaways onder de knie om hun volgers te betrekken en het organische bereik voor hun bedrijf te vergroten.

Prijs

Cadeaubonnen - waarde onbekend.

Toegangsmethoden

 • Beantwoord de vraag in het commentaar.
 • Deel het bericht op je muur.

Wedstrijdperiode

6 dagen.

Verloving

1,7k likes 713 reacties, 186 aandelen.

Leerlingen

Skyscraper Solutions stelde 6 dagen lang elke dag een triviavraag met één antwoord. Alle berichten kregen duizenden likes en honderden reacties en shares.

Ze hebben ook uitstekend werk geleverd door de andere vragen in de wedstrijd te promoten om buzz en momentum te creëren. Bijvoorbeeld, na het plaatsen van vraag 3 vermelden ze dat de volgende vraag morgen om 12 uur wordt geplaatst.

In tegenstelling tot het vorige voorbeeld met Normando, The Magician, beperkt Skyscraper Solutions elke inzending tot één per persoon per bericht.

Wat de quiz zelf betreft, het is een eenvoudige meerkeuzevorm die de wedstrijd toegankelijk maakt voor mensen die meedoen en plezier hebben.

De aankondiging van de winnaar is op een YouTube live video.

Belangrijkste punten van de beste Facebook weggeefideeën

Als we uitzoomen en de overeenkomsten tussen deze campagnes bekijken, is dit wat u moet overwegen voor uw volgende Facebook weggeefidee:

 • Maak je prijs zeer relevant voor de wensen van je publiek. Relevantie is belangrijker dan kosten. Maar als je vastzit, werkt geld altijd.
 • Maak themacampagnes tijdens populaire feestdagen of gebruiken.
 • Gebruik een tool om willekeurige winnaars te genereren, zoals random.org of SweepWidget.
 • Experimenteer met het gamificeren van sommige van uw inzendingen door de limiet op het aantal inzendingen op te heffen.
 • Gebruik Facebook video om uw weggeefactie te delen en winnaars aan te kondigen.
 • Wees niet bang om Facebook te gebruiken om verkeer te sturen naar een instapproduct, een blogpost of een zelf gehoste landingspagina voor weggevers.
 • Houd je wedstrijdperiode kort. De meeste campagnes in deze lijst duren 7 dagen of minder.
 • Voer dagelijks meerdere quizzen over weggeefacties uit om de spanning rond uw wedstrijd op te bouwen.
 • Bied meerdere prijzen aan om de winkansen te vergroten.
 • En vergeet niet om een herinneringspost te delen in de buurt van de sluitingsdatum voor uw giveaway. U mist waarschijnlijk een heleboel last-minute inzendingen!

Hopelijk voel je je na het zien van deze voorbeelden uit de praktijk enthousiast en zelfverzekerd over je volgende Facebook weggeefideeën om je verkeer, betrokkenheid en verkoop te laten groeien.

Tot slot, als je meer Facebook weggeefideeën nodig hebt, bekijk dan zeker onze roundup van Instagram weggeefideeën.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.