8 beste e-mailverificatietools voor 2023: e-mailvalidatie gemakkelijk gemaakt

 8 beste e-mailverificatietools voor 2023: e-mailvalidatie gemakkelijk gemaakt

Patrick Harvey

Heeft u een groeiende e-maillijst maar lage open- en doorklikpercentages?

Zo ja, dan heb je misschien een lijst die een schoonmaakbeurt nodig heeft.

Tools voor e-mailverificatie scannen uw e-maillijst en gebruiken verschillende controles om ongeldige of gevaarlijke e-mails te verwijderen. Het eindresultaat is een hogere deliverability dan voorheen en de bescherming van de reputatie van uw e-mailserver.

Hier zijn acht hulpmiddelen voor e-mailverificatie die u kunt gebruiken om e-mailadressen uit uw lijst te verwijderen.

De beste tools voor e-mailvalidatie om uw e-maillijst snel op te schonen

1. ZeroBounce

ZeroBounce is een populaire e-mail verificatie tool gebruikt door grote bedrijven als TripAdvisor, AllState en Comodo. Het heeft meerdere verificatie processen samen met tal van integraties.

ZeroBounce controleert op spamvallen, e-mails die hard bouncen en adressen die e-mails als spam markeren tegen agressieve tarieven. Het verwijdert ook valse en verkeerd gespelde e-mailadressen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van ZeroBounce?

 • Bulk e-mail lijst verificatie - Upload uw hele lijst voor verwerking.
 • Verificatie per e-mail - Controleer e-mails die volgens u ongeldig zijn één voor één.
 • Realtime verificatie-API - Integreer ZeroBounce's verificatie-API met de formulieren van je site om te voorkomen dat slechte e-mails in de eerste plaats aan je lijst worden toegevoegd.
 • Belangrijke klantgegevens - ZeroBounce voegt belangrijke gegevens toe aan geldige e-mailadressen op uw lijst. Deze gegevens kunnen dingen bevatten zoals de naam van uw abonnee, geslacht, geolocatie en meer.
 • Integraties - ZeroBounce integreert naadloos met populaire e-mail providers en diensten. Je kunt nog meer integreren als je de tool koppelt aan Zapier.

Prijzen bij ZeroBounce

ZeroBounce biedt credits en abonnementsplannen. Het creditsysteem is een pay-as-you-go optie. Ze beginnen bij $16 voor 2.000 e-mailverificaties. Premium plannen beginnen bij $15/maand voor 2.000 e-mailverificaties, wat een 6% korting is.

Je kunt gratis aan de slag met ZeroBounce met zijn freemiumplan, dat een limiet heeft van 100 e-mailverificaties per maand. Je toegang tot deze gratis verificaties houdt op zodra je betaalt voor credits of een abonnement koopt.

Als alternatief kun je het verificatieproces van ZeroBounce eenvoudig uitproberen door een enkel e-mailadres in te voeren in het verificatieveld op de homepage.

Probeer ZeroBounce

2. Mailfloss

Mailfloss is een eenvoudige e-mailverificatietool die integreert met een groot aantal aanbieders van e-mailmarketingdiensten en waarmee u uw e-maillijst in bulk kunt verifiëren.

Het is gericht op het automatiseren van het proces van e-mailverificatie, zodat u zich kunt richten op uw bedrijf. Het ondersteunt een grote verscheidenheid aan e-mailproviders, zoals MailChimp, Drip, ConvertKit, Brevo, Mailerlite en meer.

Mailfloss detecteert ongeldige adressen, tijdelijke e-mails, dubbele e-mails en spamvallen. Het verwijdert ook e-mails met harde bounces en valideert syntaxfouten.

Let op: Mailfloss is de tool die wij bij Blogging Wizard gebruiken omdat hij moeiteloos te gebruiken is, goed geprijsd is en uitstekende ondersteuning biedt.

Wat zijn enkele van de beste functies van Mailfloss?

 • Bulk e-mail lijst verificatie - Sluit uw e-mailmarketingdienstverlener aan of upload uw lijst via een CSV-bestand, en laat de tool het opschoningsproces voor u verzorgen.
 • Automatische dagelijkse schoonmaak - Mailfloss ruimt uw e-maillijst dagelijks op voor e-maildiensten die u met de tool verbindt.
 • Whitelist/blacklist-opties - Verfijn het schoonmaakproces van het programma door uw eigen witte en zwarte lijst in te stellen.
 • Controle van verwijderde e-mails - Kies welke e-mails van uw lijst worden verwijderd of uitgeschreven. Dit voorkomt dat de tool e-mails verwijdert waarvan u weet dat ze geldig zijn.
 • Integraties - Mailfloss verbindt rechtstreeks met een grote lijst van e-mailmarketingdienstverleners. U kunt nog meer platforms verbinden via Zapier.

Prijzen bij Mailfloss

Mailfloss biedt eenmalige bulkverificaties of maandelijkse abonnementen. Abonnementen beginnen bij $17/maand voor maximaal 10.000 e-mailverificaties en gaan tot $200/maand voor maximaal 125.000 e-mailverificaties.

U krijgt twee maanden gratis als u jaarlijks betaalt, en een gratis proefperiode van zeven dagen is beschikbaar voor alle plannen.

Als u niet maandelijks wilt betalen, meer dan 125.000 e-mails te controleren hebt of een e-mailmarketingprovider gebruikt die niet officieel door Mailfloss wordt ondersteund, kunt u credits kopen.

Probeer Mailfloss

3. Opruiming

Clearout detecteert slechte e-mails op verschillende manieren. Het verwijdert dubbele e-mails, de punten van e-mails, tijdelijke e-mails en subaccounts. Het identificeert en verwijdert ook spamtraps, e-mails met harde bounces en e-mails van domeinen die op de zwarte lijst staan.

Zie ook: Waarom bloggen? 19 voordelen van bloggen voor bedrijven

Wat heeft Clearout te bieden?

 • Bulk e-mail lijst verificaties - Lijsten tot 1 miljoen e-mails tegelijk uploaden voor verificaties in bulk.
 • Directe e-mailverificaties - Deze werken hetzelfde als verificaties per e-mail, omdat u daarmee snel een klein aantal e-mails kunt verifiëren.
 • REST API - Clearout gebruikt de REST API als een manier om ontwikkelaars in staat te stellen hun eigen API toe te voegen aan formulieren voor real-time verificaties.
 • Loodzoeker - Clearout spoort belangrijke gegevens uit de e-mailadressen van uw abonnees goed genoeg op om een aparte lijst van potentiële B2B-leads te maken voor outreach-strategieën.
 • Integraties - Clearout integreert met een klein handjevol e-mailmarketingdiensten. Gelukkig kan de integratie met Zapier helpen de gaten op te vullen. Bovendien kunt u gewoon een kopie van uw lijst exporteren en uploaden.

Prijzen bij Clearout

Clearout heeft twee prijsplannen - pay as you go en abonnement. U bespaart 30% als u kiest voor een jaarabonnement, vanaf $24,50/maand voor 5.000 credits.

U kunt de dienst uitproberen door gratis tot 500 e-mails te verifiëren.

Probeer opruiming

4. MailerCheck

MailerCheck is een fantastisch e-mail validatie platform van het bedrijf achter MailerLite - een van de meest populaire e-mail marketing platforms.

MailerLite heeft een van de beste e-mail afleveringspercentages in de industrie en heeft 1,1 miljoen klanten.

Hun platform controleert op inactieve mailboxen, typefouten, wegwerpmailboxen, syntaxfouten en meer.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van MailerCheck?

 • Bulk e-mail verificatie - Controleer e-mailadressen in bulk door een CSV te uploaden of verbinding te maken met uw e-mailprovider.
 • API-integraties met populaire e-mailproviders - Wilt u uw volledige e-maillijst van een platform zoals GetResponse of ConvertKit halen? Met API-integraties kunt u uw abonnees gemakkelijk importeren.
 • Individuele e-mail verificatie - Wil je individuele e-mailadressen verifiëren? Dat kan.
 • Rapportage - Ontvang een gedetailleerd rapport wanneer u e-mails in bulk of via API-integraties verifieert.

Prijzen bij MailerCheck

U kunt kiezen voor eenmalige credits die beginnen bij $10 voor 1K e-mail credits. De prijs per e-mail verificatie daalt aanzienlijk wanneer u meer credits koopt. U kunt ook 20% besparen met een maandelijks abonnement.

Probeer MailerCheck

5. EmailListVerify

EmailListVerify is een populaire e-mailverificatietool die wordt gebruikt door enkele van de grootste namen in het bedrijfsleven, waaronder MailChimp, Shopify en Rackspace. Ze hebben in hun bestaan meer dan 5 miljard e-mailadressen gescand.

EmailListVerify voert een aantal verschillende controles uit om ongeldige e-mailadressen op te sporen en uit uw lijst te verwijderen. E-mails die gekoppeld zijn aan ongeldige, inactieve of geparkeerde accounts worden verwijderd, evenals tijdelijke en dubbele e-mails.

De tool controleert ook op spamvallen, syntaxisfouten en e-mails met harde bounce rates.

Wat biedt EmailListVerify?

 • Bulk e-mail lijst verificatie - Upload uw lijst op verschillende manieren, en ontvang een schone lijst terug met een deliverability rate van meer dan 99%. Verificaties per e-mail zijn ook beschikbaar.
 • E-mail verificatie API - Door deze API toe te voegen aan registratie-, opt-in en contactformulieren op uw website worden ongeldige e-mailadressen in realtime geëlimineerd door formulierinzendingen te blokkeren tenzij de gebruiker een geldig e-mailadres invoert. U kunt een paar regels code kopiëren en plakken of de API zelf implementeren als u een ontwikkelaar bent.
 • Integraties - Integreert met de meeste grote e-mailmarketingplatforms. U kunt uw lijst echter altijd uploaden via een CSV-, XLS-, XLSX- of TXT-bestand als uw platform niet op de lijst staat.

Prijzen bij EmailListVerify

EmailListVerify heeft een pay-as-you-go optie vanaf het verifiëren van 1.000 e-mails voor $4 ($0,004/email). De kosten per e-mailcontrole nemen af naarmate u meer e-mails wilt controleren.

Maandelijkse abonnementen zijn gebaseerd op het aantal e-mails dat u per dag moet verifiëren. U bespaart tot 50% met deze plannen. Ze beginnen bij $139/maand voor maximaal 5.000 e-mails per dag.

Zie ook: 15 Beste online cursusplatforms voor 2023 (vergelijking) Probeer EmailListVerify

6. Emailbaar

Emailable is een andere belangrijke e-mailverificatietool. Tot de klanten van deze dienst behoren Seagate, Box en EE. Ze hebben tot nu toe meer dan 19 miljard e-mails verwerkt en meer dan 1,3 miljard bounces voorkomen.

Het verificatieproces van de tool verwijdert e-mailadressen met ongeldige domeinen en syntaxfouten. Ook tijdelijke e-mails worden verwijderd en fouten en tikfouten worden gecorrigeerd.

Een voorbeeld is het corrigeren van "gmail.cm" naar "gmail.com". De catch-all verificatie functie detecteert ook e-mails met harde bounce rates en verwijdert deze uit uw lijst.

Wat kan Emailable doen voor uw lijst?

 • Bulk e-mail lijst verificatie - Upload uw volledige lijst, en wacht tot de tool deze analyseert. U kunt alle e-mails, goedgekeurde e-mails, slechte e-mails, onbekende e-mails en catch-all e-mails downloaden.
 • Realtime verificatie-API - Integreer de verificatie-API van Emailable met de formulieren van uw site om slechte of ongeldige e-mails in realtime te weigeren.
 • Geautomatiseerde lijst API - Integreer uw app met de List API van Emailable om lijsten naar de tool te sturen en dagelijks schone lijsten te downloaden via een geautomatiseerd proces. Deze functie is bedoeld voor bedrijven die dagelijks talrijke nieuwe abonnees of klanten ontvangen.
 • Geïntegreerde e-commerce - De eerder genoemde real-time verificatie-API werkt ook met e-commerce toepassingen om te voorkomen dat klanten ongeldige e-mailadressen invoeren bij het afrekenen.

Prijzen bij Emailable

De prijsopties van Emailable komen in de vorm van een op krediet gebaseerd systeem en maandelijkse abonnementen. Er zijn een dozijn kredietniveaus en nog eens een dozijn abonnementsniveaus. De kredietniveaus beginnen bij $30 voor 5.000 e-mailverificaties en lopen op tot $3.375 voor 2,5 miljoen e-mails.

Maandelijkse plannen beginnen bij $25,50/maand voor 5.000 e-mailverificaties en gaan tot $2.875/maand voor 2,5 miljoen e-mails.

U kunt beginnen met 250 gratis credits.

Probeer Emailable gratis uit

7. Jager

Hunter is een e-mail outreach tool met een e-mail verifier die ontworpen is om uw e-mail lijst op te schonen. Dit verbetert uw deliverability rate voor outreach campagnes.

Met de primaire functie kunt u e-mailadressen vinden voor zakelijke leads op basis van zoekopdrachten naar domeinen en naar voor- en achternaam en e-mailadres. De e-mailverificatietool detecteert ongeldige e-mails, tijdelijke e-mails, e-mails op de zwarte lijst en e-mails met harde bounces.

Welke functies voor e-mailverificatie biedt Hunter?

 • Bulk e-mail lijst verificatie - Upload uw hele lijst ter controle.
 • Verificatie per e-mail - Gebruik de tool op Hunter's Email Verifier pagina voor verificaties van afzonderlijke emails.
 • API-verificaties - Gebruik de API van Hunter om deze te integreren met de tools die u gebruikt om e-mails te verzamelen.

Prijzen bij Hunter

De prijsstructuur van Hunter is gebaseerd op verzoeken. Eén e-mailverificatie telt als één verzoek, evenals één domeinzoekopdracht en één e-mailzoekopdracht.

Plannen beginnen bij 49 euro/maand voor 1.000 verzoeken. Er is ook een gratis plan beschikbaar waarbij 50 verzoeken per maand worden toegewezen.

Probeer Hunter

8. NeverBounce

NeverBounce werd gelanceerd in 2014 en heeft momenteel meer dan 100.000 klanten, waaronder een aantal grote namen zoals Uber, Dell, Girl Scouts, QuickenLoans en Harvard Medical School.

NeverBounce biedt voornamelijk verificaties van bulk e-mail lijsten en afzonderlijke e-mails. Het doet dit door mailservers te valideren en dubbele e-mails en syntaxfouten te verwijderen. Het controleert zelfs of domeinen live zijn en of bepaalde e-mails al dan niet op de zwarte lijst staan.

Welke functies biedt NeverBounce?

 • Bulk e-mail lijst verificatie - Upload uw volledige lijst, wacht tot de tool deze heeft geanalyseerd, en download een schone lijst met een deliverability rate van 99,9%.
 • E-mail verificatie - Controleer miljoenen e-mails uit verschillende bronnen, waaronder contact- en leadformulieren, registratieformulieren, CRM's en meer. U kunt elke maand gratis tot 1000 e-mails verifiëren.
 • Directe bounce analyse - Alle accounts worden gratis met deze functie geleverd. Hiermee kunt u snel analyseren of uw lijst moet worden opgeschoond voordat u massale broadcast e-mails verstuurt.
 • Integraties - Integreert met populaire e-mailmarketingtools en helpdesksoftware. Zapier is ook een optie als je je eigen integraties moet maken. Gidsen over integraties zijn beschikbaar in de helpdocumenten van NeverBounce. Alle accounts komen ook met 1.000 gratis API-verificaties per maand.
 • Ontwikkelingsvriendelijk - Er zijn API-wrappers beschikbaar voor eenvoudige integratie met de tools die u gebruikt.

Prijzen bij NeverBounce

NeverBounce biedt pay-as-you-go en maandelijkse factureringsopties. Je moet het aantal e-mails opgeven dat je wilt verwerken en je aanmelden voor een gratis account om een offerte te ontvangen als je maandelijks wilt betalen.

Pay-as-you-go tarieven beginnen bij $0,003 per e-mail voor maximaal 1 miljoen e-mails en gaan tot $0,008 per e-mail voor maximaal 10.000.

Je kunt contact opnemen met het verkoopteam van NeverBounce voor aangepaste bedrijfsprijzen als je meer dan 1 miljoen e-mails te verwerken hebt.

Probeer NeverBounce

De beste e-mailverificatiedienst voor uw bedrijf kiezen

Daarmee is onze lijst van e-mailverificatiemiddelen afgesloten.

Als u geïnteresseerd bent, zorg er dan voor dat u een dienst kiest met de functies die u nodig hebt, die integreert met de e-mailmarketingtool(s) die u gebruikt en waarvan de prijs u bevalt.

Als u bijvoorbeeld voortdurend e-mailadressen wilt valideren, hebt u een tool nodig die rechtstreeks met uw e-mailprovider integreert. Zoek in dat geval naar een tool die rechtstreekse integratie met uw e-mailprovider biedt.

Mailfloss is hier een goede optie omdat ze veel populaire e-mailmarketingplatforms ondersteunen. Het is de tool die we bij Blogging Wizard gebruiken omdat hij zo eenvoudig te gebruiken is. De prijs is uitstekend en de ondersteuning ook.

ZeroBounce heeft ook veel API integraties beschikbaar. En zit vol met functies.

Als uw hoofddoel het valideren van e-mails is met het oog op e-mail outreach, zou elke e-mailverificatiedienst op de lijst bulk e-mailcontrole ondersteunen, maar Hunter is specifiek geschikt voor outreach omdat het u helpt ook de e-mailadressen van mensen te vinden.

Verwante lectuur:

 • 9 krachtige e-mailmarketingplatforms voor kleine bedrijven
 • 13 eenvoudige trucs om de openingssnelheid van uw e-mail te verhogen
 • De Gids voor Contentmakers voor Automatisering van E-mailmarketing

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.