Hoe krijg je meer views op TikTok: 13 bewezen strategieën

 Hoe krijg je meer views op TikTok: 13 bewezen strategieën

Patrick Harvey

Wil je leren hoe je views krijgt op TikTok? We hebben je gedekt.

In de afgelopen jaren is TikTok doorgebroken en heeft het zijn plaats ingenomen tussen de populairste sociale media-apps ter wereld. Het leuke en interactieve platform is een geweldige plek om zowel inhoud te consumeren als te creëren. Het kan echter moeilijk zijn om TikTok-weergaven te krijgen.

Zie ook: Een domeinnaam verkopen: de beginnersgids

Met meer dan 732 miljoen maandelijkse actieve gebruikers zit TikTok boordevol nieuwe inhoud, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je video's opvallen als je views wilt krijgen.

In dit artikel vind je 13 effectieve strategieën om meer views te krijgen op TikTok. We delen alles, van tips en best practices tot weinig bekende algoritmehacks.

Klaar? Laten we beginnen:

1. Reageer als eerste op nieuwe video's van TikTok-influencers in uw niche

Met zoveel makers die regelmatig posten op TikTok, kan het moeilijk zijn om op te vallen bij betrokken kijkers in jouw niche.

Als je het echter moeilijk vindt om op de ForYou-pagina te komen, dan kan het een goed idee zijn om commentaar te geven op andere TikTok-video's in jouw niche, omdat je zo in contact komt met volgers in die niche en met gelijkgestemde makers.

Om het meeste uit deze strategie te halen, is het een goed idee om 3-5 succesvolle makers in uw niche te selecteren en hen te volgen. Zorg ervoor dat u consequent en authentiek commentaar geeft op elk van hun video's.

Probeer je commentaar opvallend of grappig te maken en ga in gesprek met iedereen die op je reageert. Dit kan een geweldige manier zijn om op te vallen en verkeer van grotere accounts naar je eigen video's om te leiden.

Effecten gebruiken is een geweldige manier om je TikTok-inhoud pittiger te maken, en het kan je ook helpen om meer kijkers te krijgen. Door effecten te gebruiken die momenteel trending zijn, worden je video's verder gepusht dan normaal door het TikTok-algoritme, en kun je voor sommige kijkers zelfs op de ForYou-pagina terechtkomen.

Om effecten te vinden die trending zijn, navigeer je gewoon naar het tabblad ontdekken in je TikTok-app (dat is het vergrootglas onderaan de pagina).

Je ziet een reeks trending effecten, hashtags en geluiden. Kies een trending effect en klik op 'toevoegen aan favorieten'. Dan is het effect beschikbaar op de opnamepagina wanneer je je volgende clip gaat opnemen.

3. Maak goed gebruik van videobijschriften

Een andere geweldige manier om de betrokkenheid bij uw video's te vergroten en meer weergaven te krijgen, is door bijschriften in uw video's op te nemen. Bijschriften kunnen een extra laag van belang aan uw video's toevoegen en uw kijkers oproepen tot actie geven.

Als u bijvoorbeeld meer mensen tot het einde van de video wilt laten kijken, kunt u bijschriften opnemen die dingen zeggen als 'wacht erop' of 'blijf kijken'. U kunt ook bijschriften gebruiken om uit te leggen wat er in de video gebeurt aan mensen die zonder geluid naar TikTok kijken.

4. Deel uw TikTok-inhoud op andere sociale platforms

Als je al een fervent social media-gebruiker bent, dan is deze tip voor jou. TikTok is een opkomend platform, en hoewel het het afgelopen jaar op grote schaal is overgenomen, gebruiken veel mensen de app nog steeds niet. Als je een grote aanhang hebt op andere social media-platforms zoals Instagram of Facebook, kun je gebruikers van die platforms binnenhalen om je TikTok-content te bekijken.

Om je video's te delen, kun je gewoon op de deelknop aan de zijkant van je videoscherm klikken. Je krijgt dan de optie om het te delen op belangrijke sociale platforms zoals Instagram en je Instagram Story, Facebook en Twitter.

Instagram en Facebook hebben videofuncties die op dezelfde manier werken als TikTok, dus het is heel gemakkelijk om je inhoud opnieuw te gebruiken en meer views te krijgen.

En als u tijd wilt besparen, kunt u met een socialemediaplanner als SocialBee snel inhoud publiceren op platforms als Twitter en Facebook.

5. Creëer inhoud die gericht is op betrokkenheid

In tegenstelling tot veel andere sociale platforms gaat het bij TikTok niet alleen om hoeveel volgers je hebt. Hoewel het mogelijk is om volgers te krijgen op TikTok, is het voor succes vooral belangrijk om kijkers aan te moedigen om je video's tot het einde te bekijken en met ze in gesprek te gaan.

Dit is wat TikTok graag ziet, en het algoritme is ingesteld om video's met een goede kijktijd en een hoge mate van betrokkenheid te pushen.

Het verhogen van de betrokkenheid komt allemaal neer op de inhoud die je maakt. Er is geen gemakkelijke truc of hack die je kan helpen de betrokkenheid te verhogen, je moet gewoon je inhoud zo boeiend mogelijk maken. Enkele manieren om dit te doen zijn het maken van video's over onderwerpen die discussie oproepen, zoals politiek en andere trending topics, zoals deze:

U kunt ook proberen video's te maken die spannend zijn, of een beetje verwarrend. Dit zal uw kijkers aanmoedigen om uw video's opnieuw te bekijken, vragen te stellen, of ze te delen met vrienden.

Als het erom gaat de kijktijd te verhogen, zorg er dan voor dat je kijkers in de eerste paar seconden aan de haak slaat en hun aandacht niet meer loslaat. Geef ze een teaser of beloof een beloning waarvoor ze tot het einde moeten kijken.

6. Verhoog uw inhoudelijke output

Regelmatig posten op elk social media platform is een must als je wilt groeien. Maar het is vooral belangrijk op TikTok. Omdat TikTok uit veel kortere clips bestaat, consumeren mensen veel meer inhoud dan op andere videoplatforms.

Dit betekent dat TikTok-makers ook meer inhoud moeten creëren om relevant te blijven. In plaats van slechts één keer per dag te posten, kun je overwegen om 2-3 keer per dag te posten om het aantal kansen op views te vergroten.

Hoewel 2-3 video's per dag vanuit productieoogpunt misschien veel lijken, zijn TikTok-video's vrij eenvoudig te produceren, dus het bijhouden van deze inhoudelijke output is vrij eenvoudig.

En hoe meer inhoud je produceert, hoe groter de kans is dat er één viraal gaat.

Als je merkt dat je worstelt met inhoudelijke ideeën, overweeg dan om je te laten inspireren door actuele trends. Je kunt ook proberen je TikTok-video op te splitsen in 2 of 3 delen. Dit houdt het publiek betrokken, en ze kijken dan drie clips in plaats van slechts één. Deze strategie werkt vooral goed voor storytime-video's.

7. Verwijder uw oude inhoud niet

Als digitale maker kan het verleidelijk zijn om oude inhoud te verwijderen als je vindt dat het niet zo goed heeft opgeleverd als je zou willen. Maar als het om TikTok gaat, is dit niet altijd het beste idee. Het algoritme van TikTok beoordeelt elke video afzonderlijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat oude video's invloed hebben op je nieuwe inhoud.

Bovendien kunnen oude video's, waarvan u misschien denkt dat ze nooit meer bekeken zullen worden, nog steeds een kans hebben om viraal te gaan. Als trends veranderen, kan uw oudere inhoud opnieuw opduiken en opnieuw tractie krijgen.

8. Stitch andermans inhoud

Het koppelen van inhoud is een geweldige manier om meer views te krijgen, nieuwe ideeën voor inhoud te vinden en verschillende doelgroepen te bereiken.

Als je hecht, kun je 5 seconden van de video van iemand anders in je eigen video verwerken. Het kan een grappige reactie zijn of je eigen kijk op de trend.

Dit werkt perfect voor het verkrijgen van tractie en het krijgen van views, want als de inhoud die je steekt viraal gaat, heeft je video een veel grotere kans om gezien te worden, of te worden getoond op Voor jou. pagina's.

Stikken is ook heel eenvoudig. U hoeft alleen maar te klikken op de ... knop op de video die u wilt naaien, kies Stitch en film je extra inhoud.

9. Overstappen naar een zakelijke rekening

Hoewel overstappen naar een zakelijke account je niet direct zal helpen om meer views te krijgen, kan het je wel helpen om je strategie te plannen en je groeipotentieel te verbeteren.

Zie ook: Hoeveel Instagramvolgers heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

Zakelijke rekeninghouders krijgen toegang tot extra functies zoals analysetools, die u kunnen helpen te begrijpen hoe uw kijkers omgaan met uw inhoud en hoe deze kan worden verbeterd. Daarnaast krijgen zakelijke rekeninghouders toegang tot exclusieve geluiden en een creatieve business hub.

Om je profiel om te schakelen naar een zakelijke account, ga je naar het tabblad Instellingen en klik je op 'Account beheren'. Je krijgt dan de optie 'Overschakelen naar zakelijke account' te zien. Volg de stappen en je kunt in een paar minuten een zakelijke account aanmaken.

10. Vind het juiste moment om te posten

Het tijdstip waarop je post op TikTok is uiterst belangrijk, dus je zult een tijdstip willen vinden waarop gebruikers in je doelregio bijzonder actief zijn.

Dit kan moeilijk uit te werken zijn, maar met behulp van internetonderzoek, en informatie die u verzamelt uit uw eigen berichten, zou u in staat moeten zijn om de absoluut beste tijd uit te werken om uw inhoud te plaatsen.

Een algemene vuistregel is dat je de hele week tussen 2 uur 's ochtends en 9 uur 's ochtends (EST) kunt posten, omdat dit de tijden zijn waarop het engagement op het platform het hoogst is.

U moet dit echter zelf testen en proberen uit te vinden op welke momenten uw eigen inhoud het beste presteert.

11. Samenwerken met andere TikTok-influencers

Een andere geweldige manier om meer views te krijgen op TikTok is om samen te werken met andere makers. Door samen te werken met andere TikTok influencers met een vergelijkbaar publiek als dat van jou, kun je hun community aanboren en mogelijk een ton nieuwe volgers en views vergaren.

Een gemakkelijke manier om samen te werken op TikTok is door gebruik te maken van de Duet-functie. Met Duets kun je reageren op de video van een andere gebruiker (jouw clip wordt getoond naast de originele clip).

Duetten op TikTok is eenvoudig: zoek een video waarop je wilt reageren, druk op de knop Stuur naar knop rechtsonder in de clip, en klik op Duet Van daaruit kunt u de gewenste lay-out kiezen en de opname starten.

Als u een merk bent en wilt samenwerken met influencers om uw merkbekendheid te vergroten, kunt u op de Creator Marketplace creators ontdekken die goed bij u passen en hen uitnodigen om samen te werken.

12. Houd uw inhoud kort en krachtig

TikTok is niet zoals YouTube. Het publiek op TikTok heeft een korte aandachtsspanne. In plaats van 10 minuten naar een hele video te kijken, geven ze er de voorkeur aan om in één keer door tientallen onderhoudende korte video's te fietsen.

Daarom is het een goed idee om uw inhoud kort en krachtig te houden (30 seconden of minder). Als u video's publiceert die veel langer zijn dan dat, zullen gebruikers minder geneigd zijn ze tot het einde te bekijken. En als gebruikers uw video voor het einde afklikken, schaadt dat uw voltooiingspercentage.

Dit is belangrijk omdat je voltooiingspercentage een van de belangrijkste rankingfactoren is op TikTok. Het algoritme zal je inhoud naar meer kijkers pushen en je groei versnellen als je een hoog voltooiingspercentage hebt, dus het doel is om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen je video's helemaal bekijken.

13. Gebruik de juiste hashtags

Hashtags op TikTok werken op een vergelijkbare manier als op Instagram. Ze helpen het algoritme te vertellen waar uw inhoud over gaat, zodat meer mensen in uw doelgroep uw video's kunnen ontdekken.

Wanneer u een hashtag toevoegt aan uw videobeschrijving, zal het TikTok-algoritme deze gaan delen met gebruikers die zich hebben beziggehouden met andere soortgelijke video's die dezelfde hashtag gebruiken. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig hashtags te selecteren die nauw verband houden met uw inhoud, in plaats van gewoon de populairste te kiezen.

Als je bijvoorbeeld een grappige video van je dansende hond deelt, wil je die niet taggen met #recepten, alleen omdat dat populair is. Als je dat doet, wordt je video opgediend aan mensen die op zoek zijn naar kookgerelateerde video's, die waarschijnlijk meteen zullen wegklikken zonder zich te engageren. Een veel betere hashtag zou zijn #DogsOfTikTok.

Het is ook een goed idee om trending hashtags te gebruiken wanneer dat relevant is om je bereik te maximaliseren. Trending hashtags vind je op het tabblad Discover.

Laatste gedachten

TikTok is het 7e meest populaire social media platform ter wereld, dus of je nu een bedrijfseigenaar bent of een enthousiaste maker, TikTok kan een geweldig platform zijn om onder de knie te krijgen.

Zeker als je bedenkt dat je met een klein aantal volgers al geld kunt verdienen op het platform. Leer in dit artikel precies hoeveel volgers je nodig hebt.

Maar met meer dan de helft van alle TikTok-gebruikers die hun eigen inhoud uploaden, kan het moeilijk zijn om je video's gezien te krijgen of op de ForYou-pagina te krijgen.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen om meer TikTok views te krijgen, en je algehele bereik en betrokkenheid te vergroten.

Verwante lectuur:

  • Hoe geld verdienen op TikTok: 14 bewezen strategieën

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.