7 inspirerende reisblog voorbeelden voor 2023

 7 inspirerende reisblog voorbeelden voor 2023

Patrick Harvey

Hoeveel reisblogs kun je zo opnoemen?

Als u er geen of slechts enkele kunt noemen, bent u op de juiste plaats, want wij hebben een lijst samengesteld van de meest inspirerende reisblogs van over het hele web.

Reisblogs zijn een van de populairste bloggenniches op het web, en onze lijst omvat heel wat subniches binnen die ruimte.

We voegen zelfs details toe over de soorten inhoud, inkomstenstromen en sociale mediaplatforms die deze blogs gebruiken.

We hebben een paar verschillende tools gebruikt om de volgende statistieken voor elk blog te achterhalen:

 • Domein Autoriteit (DA) - MozBar
 • Geschat verkeer door maandelijkse views - Gelijkaardig web
 • Laadtijd - Pingdom (Washington, D.C. Test Server)
 • Content Management Systeem (CMS) - Wappalyzer

De lijst is gerangschikt van hoogste naar laagste hoeveelheid verkeer. Laten we eens kijken.

De meest inspirerende reisblog voorbeelden

 1. Nomadische Matt - Gerund door nomadische reiziger Matt Kepnes en zijn team van medereizigers. Blog richt zich op budgetreizen en publiceert reisgidsen, tips en meer.
 2. The Broke Backpacker - Gerund door een team van nomadische, backpackende reizigers. Ze delen reviews van reisuitrusting, tips over hoe te reizen met een budget, advies over backpacken en meer.
 3. De planeet D - Reisblog van het echtpaar Dave en Deb, die reistips en -gidsen delen via boeiende lijstjes.
 4. Onze ontsnappingsclausule - Nog een reisblog van het jongere echtpaar Jeremy en Kate met reisverhalen en tips over reizen in de VS en Europa.
 5. Zout in ons haar - Een goed ontworpen verzameling reisadviezen van het Nederlandse echtpaar Nick en Hannah.
 6. The Blonde Abroad - Deze blog wordt gerund door een volledig vrouwelijk team geleid door Kiki, AKA "The Blonde Abroad."
 7. Charlotte plant een reis - Een one-woman blog gerund door Charlotte uit Nederland, die persoonlijke reisverhalen en tips deelt met de wereld.

1. Nomadische Matt

DA: 74 Verkeer: 1,4 miljoen+ per maand Laadtijd: 1.21s CMS: WordPress

Nomadic Matt is een bekende, zelfs beroemde reisblog, met meer dan 1,4 miljoen bezoeken per maand.

De blog werd opgericht door en is nog steeds eigendom van The New York Times bestseller auteur Matt Kepnes, die schreef Hoe reis je de wereld rond voor $50 per dag? .

Matt richtte de blog in 2008 op nadat hij twee jaar eerder zijn baan had opgezegd om met een budget de wereld rond te reizen. Zijn doel is om mensen te leren hoe ze met een budget kunnen reizen, net zoals hij deed toen hij begon.

Sindsdien is hij in meer dan 100 landen en gebieden geweest.

Nu werken hij en zijn team hard om nieuwe inhoud te produceren, de Nomadic Network reisgemeenschap actief te houden en FLYTE te runnen, een non-profit die reizen toegankelijker maakt voor kansarme jongeren.

Inhoud

Nomadic Matt publiceert om de paar dagen nieuwe inhoud in een groot aantal categorieën.

Ze omvatten categorieën voor specifieke continenten, soorten reizen, zoals gezinsreizen, reizen voor vrouwen en reizen voor stellen, en algemene reisgerelateerde categorieën, zoals reisuitrusting, reislijsten en reistips.

De metadata van elk bericht sluiten een auteursnaam uit, en er is geen auteursbox.

De berichten zijn echter geschreven in de eerste persoon, en er is een e-mail opt-in box in de zijbalk met een foto en een korte beschrijving van Matt, waardoor het lijkt alsof elk bericht door hem is geschreven.

De blog publiceert vooral specifieke gidsen, zoals een gids over het Japanse spoorwegsysteem of een gids over de beste hostels in Auckland.

U vindt er ook persoonlijke blogartikelen en enigszins onderzoekende berichten, zoals "Is Tulum veilig?".

Elk bericht is geschreven in long-form stijl en gebruikt veel afbeeldingen.

Het meest unieke element is een feature box onderaan elk bericht. Die is voor elk bericht anders en bevat een momentopname van reistips voor het onderwerp van de post.

Inkomensstromen

Nomadic Matt gebruikt advertenties op pagina's van blogposts: een in de zijbalk en een andere onderaan de viewport van de browser. Beide zijn sticky, zodat ze in beeld blijven als de lezer naar beneden scrolt.

Ze gebruiken ook affiliate links in blogberichten en verkopen reisgidsen voor specifieke landen.

Matt heeft een paar online cursussen die medereizigers leren hoe ze reisblogger kunnen worden.

De ene kost 79 dollar per maand of 199 dollar per kwartaal, de andere kost eenmalig 99 dollar.

Het zusterbedrijf van de blog, The Nomadic Network, organiseert reizen die de blog een uitbetaling van vier cijfers per geboekte plek opleveren.

Matt maakt ook reclame voor zijn boeken op de homepage van de blog en op enkele andere plaatsen, zoals de About page van de website.

Sociale media-activiteit

Nomadic Matt is actief op Facebook, Instagram, Twitter en TikTok.

Ze krijgen de meeste engagementen van Instagram en TikTok, een paar honderd likes en views per post met soms een paar duizend.

2. De arme backpacker

DA: 58 Verkeer: 1,2 miljoen+ per maand Laadtijd: 307ms CMS: WordPress

The Broke Backpacker is, zoals de naam al aangeeft, een andere reisblogsite vol tips over hoe je fulltime met een budget kunt reizen.

Het werd opgericht in 2013 en wordt gerund door een gemengd gezelschap van individuen die allemaal een passie voor reizen delen.

Naast de gemiddelde reistips en gidsen die alle reisblogs publiceren, richt The Broke Backpacker zich op onderwerpen als reisuitrusting en werken in het buitenland.

Inhoud

The Broke Backpacker werkt de berichten regelmatig bij, dus het is moeilijk te bepalen hoeveel berichten ze per maand publiceren.

De blog is echter vrij actief met meerdere schrijvers die bijdragen leveren, zodat de site altijd nieuwe inhoud bevat.

Hoewel de site een Blog-pagina heeft, staat er geen link naar in het navigatiemenu, zoals bij de meeste blogs het geval is.

Hun navigatiemenu bevat in plaats daarvan meerdere ouder- en kindcategorieën, waaronder oudercategorieën voor continenten en grote gebieden, en categorieën met de namen Budget Reizen, Werk & Reizen, Uitrusting en Reistips.

Veel voorkomende onderwerpen op deze blog zijn onder meer recensies over uitrusting, lijstjes met reisbestemmingen in specifieke gebieden, veel extra lijstjes met onderwerpen, en budget backpacken.

De blog publiceert longform posts met minstens één afbeelding onder elke kop. Elke afbeelding heeft zelfs een brutaal bijschrift eronder, zoals "twee blutte backpackers zijn beter dan één."

Inkomensstromen

De monetaire strategie van The Broke Backpacker is volledig opgebouwd rond affiliate marketing.

Zij gebruiken affiliate links voor hostels, hotels, vluchten en producten die zij beoordelen.

Sociale media-activiteit

The Broke Backpacker heeft sociale media accounts voor Facebook, Instagram, YouTube en Pinterest maar zijn op geen van hen erg actief.

Ze krijgen enkele tientallen reacties als ze een bericht plaatsen.

Zie ook: 10 Must-Read artikelen om je blog naar een hoger niveau te tillen (2019)

3. De planeet D

DA: 63 Verkeer: 703.000+ per maand Laadtijd: 680ms CMS: WordPress

The Planet D is een reisblog van man en vrouw dat een breed scala aan reisonderwerpen behandelt, niet alleen reizen met een budget.

Dave en Deb zijn al meer dan 25 jaar getrouwd en ontwikkelden een liefde voor reizen in het begin van de jaren 2000 na verschillende reizen naar Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Midden-Amerika.

Na verloop van tijd raakte het stel echter in een sleur en "inspireerde elkaar niet meer". Ze begonnen de blog in 2007 als een manier om opnieuw contact te maken en hun reisverhalen met de wereld te delen.

Ze hebben naar meer dan 120 landen gereisd sinds ze de blog begonnen en zijn genoemd door Forbes, BBC, CNN, National Geographic en CBC.

Inhoud

The Planet D publiceert om de paar dagen nieuwe berichten en werkt oude berichten regelmatig bij. Berichten worden gepubliceerd door gastauteurs en "The Planet D Team".

Tot de oudercategorieën behoren reisplanning, inspirerende verhalen, reisroutes, digitale levensstijl (voor berichten over het leven als digitale nomade) en reistips."

De blog publiceert vooral lijstjes, meestal over een specifiek onderwerp voor een bepaalde stad, zoals "beste gerechten om te proberen in de Filipijnen" of "beste dingen om te doen in [voeg hier de naam van de stad in]".

Ze gebruiken lange berichten met veel afbeeldingen.

Inkomensstromen

The Planet D gebruikt een paar advertenties op blog post pagina's.

Ze worden weergegeven onderaan het kijkvenster, in de zijbalk van de site en in het bericht zelf.

Er verschijnt ook een pop-up videoadvertentie in de rechterbenedenhoek.

De blog heeft ook affiliate links voor boekingen naast advertenties.

Sociale media-activiteit

The Planet D is actief op sociale media, met name Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en Pinterest.

Ze krijgen de meeste engagementen via Instagram en YouTube.

Hoewel de blog hun like-tellingen op Instagram verbergt, is de lijst van mensen die elk bericht leuk vonden vrij lang als je er doorheen scrolt.

Hun YouTube-kanaal heeft meer dan 60.000 abonnees, en een aantal van hun video's hebben een paar honderdduizend views.

4. Onze ontsnappingsclausule

DA: 43 Verkeer: 650.000+ per maand Laadtijd: 903ms CMS: WordPress

Our Escape Clause is een andere man-vrouw blog, gerund door fulltime reisbloggers Jeremy en Kate.

Het stel maakte midden 2010 een wereldreis van zes maanden en genoot daar zo van, dat ze besloten door te gaan.

Niet lang daarna lanceerden ze hun reisblog.

Ze posten reistips en gidsen voor reizen in de Verenigde Staten en Europa (met een sterke focus op Italië), terwijl ze hun eigen reisavonturen delen.

Ze hebben sinds 2016 naar meer dan 50 landen in vijf continenten gereisd.

Inhoud

Onze ontsnappingsclausule publiceert een paar berichten per maand.

Enkele van hun categorieën zijn Reisplanning, Verhalen, Inpakken en Lange Termijn Reizen. Ze hebben ook tags voor individuele reisbestemmingen en reisroutes.

Ze hebben een enorme focus op reizen in de Verenigde Staten en Italië, dus je vindt twee top-level menu-items gereserveerd voor deze bestemmingen.

Berichten worden gepubliceerd onder Kate's naam.

Ze zijn geschreven in lange vorm en gebruiken veel afbeeldingen, zeker meer dan de vorige reiswebsites op deze lijst.

De meeste reisfoto's hebben Jeremy, Kate of hun hond Ranger in beeld, waardoor deze blog een meer persoonlijke toon krijgt die sommige reisblogs niet hebben.

Inkomensstromen

Onze Escape Clause gebruikt advertenties op blogpostpagina's: een klevende advertentie onderaan de viewport, een klevende advertentie in de zijbalk en een paar in de body van elke post.

De blog maakt ook gebruik van affiliate links, waaronder een paar van Amazon.

Sociale media-activiteit

Our Escape Clause is actief op Instagram, waar ze enkele honderden likes en enkele tientallen reacties per post ontvangen.

5. Zout in ons haar

DA: 50 Verkeer: 500.000+ per maand Laadtijd: 778ms CMS: WordPress

Salt in Our Hair is een reisblog van het Nederlandse stel Nick en Hannah.

De blog begon oorspronkelijk als een Instagram-account, dat het stel lanceerde tijdens hun eerste backpackreis.

Ze postten dagelijks en besloten iets meer dan zes maanden later, medio 2016, een blog te lanceren onder dezelfde naam.

Nick had ervaring in webdesign terwijl Hannah bedreven was als grafisch ontwerper.

Hierdoor konden ze een van de mooist ontworpen blogs in de reisbloggerij opbouwen, die vandaag de dag nog steeds voortduurt.

Inhoud

Salt in Our Hair publiceert gidsen, recensies en lijstjes in een aantal verschillende categorieën, zoals verschillende categorieën voor specifieke reisbestemmingen in Azië, Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Afrika, Europa en het Midden-Oosten.

Andere categorieën zijn Reistips, Digitale Nomade, Duurzaam reizen, Budget, Tech en Lifestyle.

Zoals de About page van de blog vermeldt, wordt het meeste schrijfwerk gedaan door Nick, terwijl Hannah zorgt voor de visuals.

De blog publiceert lange berichten met prachtige beelden bij elk bericht.

Inkomensstromen

Salt in Our Hair gebruikt nogal wat inkomstenstromen, te beginnen met meerdere advertenties op blogpostpagina's op de volgende locaties: klevende advertentie onderaan het kijkvenster, klevende advertentie in de zijbalk en een klevende pop-up videoadvertentie.

Ze gebruiken ook affiliate links voor boekingssites en fotografiespullen.

Tot slot heeft de blog een online winkel vol digitale producten, waaronder ebooks, Lightroom presets, mobiele videofilters, fotoafdrukken en de reistips van het echtpaar op Google Maps locaties.

Sociale media-activiteit

Salt in Our Hair is actief op Instagram, YouTube en Pinterest, maar ontvangt de meeste engagementen via Instagram.

Ze publiceren nog steeds prachtige reisfoto's en video's op Instagram. Afbeeldingen krijgen een paar duizend likes per post, maar video's krijgen vaak tienduizenden likes.

6. The Blonde Abroad

DA: 60 Verkeer: 270.000+ per maand Laadtijd: 1.28s CMS: WordPress

The Blonde Abroad is een van de meest succesvolle reisblogs in de niche van soloreizen.

Het wordt gerund door een volledig vrouwelijk team en is opgericht door Kiki, "The Blonde Abroad", die een schijnbaar glamoureus leven in Hollywood inruilde voor een leven vol filantropisch werk in het buitenland.

Niet lang daarna lanceerde ze The Blonde Abroad.

Nu helpen zij en haar team andere vrouwelijke soloreizigers aan hun eigen reis met meer dan 1500 blogberichten, gedetailleerde gidsen, adviesdiensten en reizen.

Inhoud

The Blonde Abroad publiceert content in een groot aantal categorieën, namelijk Solo Travel, Girls Trip, Packing Guides, Blogging Tips, Couples Travel en Budget Tips.

Maar na 1.500 berichten heeft de blog allerlei verschillende soorten reizen behandeld en blijft dat doen.

Dat betekent dat je ook categorieën vindt als Vrouwenreizen, Luxereizen, Avonturenreizen, Studentenreizen, Vrijwilligersreizen en Ecoreizen.

De blog heeft zelfs tags voor individuele bestemmingen.

En ook al werkt Kiki tegenwoordig met een team, de website is nog steeds haar eigen persoonlijke blog, dus je vindt er ook allerlei persoonlijke blogberichten en lifestyle blogposts.

En net als bij Nomadic Matt staat er een stukje over Kiki in de zijbalk, in plaats van auteursmetadata of een auteursbox.

De blog publiceert een mix van korte en middellange berichten, maar gebruikt grote afbeeldingen om de berichten langer te laten lijken dan ze zijn.

Op veel afbeeldingen staat Kiki.

Inkomensstromen

The Blonde Abroad heeft veel inkomstenstromen, waaronder advertenties die worden weergegeven op de pagina's van blogposts.

Meer bepaald gebruiken zij een klevende advertentie onderaan het kijkvenster, een andere klevende advertentie in de zijbalk en een paar vaste advertenties in de hoofdtekst van blogberichten.

Zij maken ook gebruik van affiliate links, waaronder affiliate links van Amazon.

Kiki is in de loop der jaren behoorlijk vertrouwd geraakt met reisfotografie, dus je vindt er ook een winkel vol Lightroom presets en kunstdrukken.

De blog biedt ook reisdiensten aan, waaronder advies en reizen via een zustersite TBA Escapes.

Sociale media-activiteit

The Blonde Abroad is actief op Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest.

Kiki heeft een YouTube-kanaal met meer dan 37.000 abonnees en een totaal van 3,1 miljoen bekeken video's, maar ze heeft al een paar jaar niets meer gepost.

[the-blonde-abroad-instagram-post].

De meeste engagementen krijgt ze via Instagram en Facebook, waar ze respectievelijk een paar duizend en een paar honderd likes krijgt.

7. Charlotte plant een reis

DA: 28 Verkeer: 105.000+ per maand Laadtijd: 2.56s CMS: WordPress

Charlotte Plans a Trip is een avontuurlijke reisblog van de Nederlandse Charlotte, die samen met haar man Ries de wereld rondreist.

De blog is vooral een knooppunt voor haar persoonlijke reisverhalen, maar omdat ze een fervent reiziger is geworden, publiceert ze ook reistips en reisgidsen.

Het echtpaar heeft meer dan 25 landen bezocht in Noord-Amerika, Midden-Amerika, Europa, Afrika, Azië en Oceanië.

Inhoud

Charlotte Plans a Trip publiceert berichten in een klein aantal oudercategorieën, waaronder Persoonlijk, Tips & Tricks en Reisgidsen.

Kleinere categorieën zijn dagboek, budgettips, reisfotografie, paklijsten, hotelgidsen en reisroutes.

Ze publiceert korte tot middellange berichten met veel beeldmateriaal.

Er zijn ook een paar lange berichten hier en daar.

Inkomensstromen

Charlotte Plans a Trip gebruikt advertenties en affiliate links om haar reisblog te gelde te maken.

Sticky advertenties worden onderaan de viewport en in de zijbalk weergegeven. Er zijn ook vaste advertenties in de tekst van elk bericht.

Ze maakt ook gesponsorde berichten en biedt adviesdiensten aan, waaronder het bedenken van gepersonaliseerde routes.

Sociale media-activiteit

Charlotte Plans a Trip is actief op Instagram en Instagram alleen.

Ze ontvangt enkele tientallen tot enkele honderden likes per bericht.

Laatste gedachten

Tot zover onze lijst met voorbeelden van reisblogs.

Deze blogs komen in een breed scala van verkeer, van blogs die honderdduizenden views per maand ontvangen tot blogs die nauwelijks meer dan 100.000 halen.

Sommige maken gebruik van teams, en sommige worden geleid door echtparen die de verantwoordelijkheden over hun blogs verdelen.

Ondanks deze verschillen kunnen we in elke blog een aantal verschillende trends ontdekken.

De eerste is het type inhoud dat zij creëren.

Hoewel sommige blogs een bepaalde invalshoek hebben of alle soorten reizen behandelen, hebben al deze blogs categorieën en berichten die gericht zijn op reizen met een budget.

Zie ook: Iconosquare Review 2023: Veel meer dan een Social Media Analytics Tool

Dit vertelt ons dat budgetreizen een eigen subniche vormen binnen de reisbloggerij.

De tweede trend die ons opviel waren de inkomstenstromen.

Sommige blogs verkopen hun eigen Lightroom presets, gidsen en kunstdrukken. Sommige bieden adviesdiensten aan en organiseren reisreizen.

Inkomstenstromen die alle reisblogs gemeen lijken te hebben zijn advertenties en affiliate marketing.

Dus, als je net begint met je eigen reisblog, overweeg dan om eerst naar deze inkomstenstromen te kijken.

Blogger-favorieten AdThrive en Mediavine zijn fantastische advertentienetwerken om te gebruiken om niche-specifieke advertenties op blogs weer te geven.

De laatste trends die ons opvielen hebben te maken met sociale media.

De eerste is dat de meerderheid van deze blogs actief is op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en soms YouTube, maar ze krijgen allemaal de meeste engagementen van Instagram.

De tweede trend die ons opviel is dat er geen correlatie bestaat tussen populariteit van sociale media en webverkeer.

Nomadic Matt ontvangt vier keer zoveel verkeer als The Blonde Abroad, maar haar engagementcijfers op platforms als Instagram en Facebook zijn consequent hoger dan die van Matt.

Hetzelfde geldt voor Salt in Our Hair, die minder dan de helft van de hoeveelheid verkeer ontvangen als Nomadic Matt, maar toch krijgen video's die ze op Instagram plaatsen tienduizenden likes.

Dit laat ons twee dingen zien: je hebt geen grote social media aanhang nodig om te slagen in de wereld van het bloggen. Ook is social media een zwaar onderbenutte en verkeerd gebruikte vorm van marketing in de bloggerij.

Wij hopen dat deze lijst een paar nieuwe ideeën heeft opgeleverd voor uw eigen reisblog.

Als u uw eigen blog wilt beginnen, bekijk dan onze stap-voor-stap handleiding om aan de slag te gaan. Misschien vindt u ook onze opsomming van lifestyleblogs nuttig.

Veel geluk!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.