11 Beste social media automatiseringstools voor 2023 (vergelijking)

 11 Beste social media automatiseringstools voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Wilt u tijd besparen op sociale media? Dan hebt u de juiste social media-automatiseringstools nodig om productief te blijven.

Social media automation tools zijn een geweldige manier om tijd te besparen, de efficiëntie te verbeteren en de ROI van uw social media campagnes te maximaliseren.

Of je nu hulp nodig hebt om commentaren en interacties te beheren, posts te plannen of je algemene contentstrategie te verbeteren, er is een social media automation tool voor alles.

In dit artikel gaan we dieper in op de beste social media automation tools op de markt. We geven informatie over de functies, prijzen en alles daartussenin.

Klaar? Laten we erin springen.

Wat zijn de beste social media automation tools? Onze top 3.

In dit bericht gaan we dieper in op de beste beschikbare social media automation tools, maar als je geen tijd hebt om alles te lezen, volgt hier een kort overzicht van de top 3 tools die wij aanbevelen voor het automatiseren van social media campagnes:

 1. SocialBee - Het beste social media planningsplatform waarmee u uw campagnes kunt automatiseren.
 2. Agorapulse - De beste alles-in-één social media tool met automatiseringsfuncties. Het bevat ook planning, social inbox, social listening, rapportage en meer.
 3. Missinglettr - Een efficiënt platform voor het maken van social media berichten om nieuwe blogberichten automatisch te promoten.

Als deze hulpmiddelen niet zijn wat u zoekt, zijn er nog veel meer om uit te kiezen. Bekijk de volledige lijst hieronder.

1. SocialBee

SocialBee is een tool voor het plannen van sociale media waarmee inhoud kan worden gepland voor een reeks verschillende platforms.

De tool maakt het eenvoudig om sociale mediacampagnes op schaal te beheren dankzij het intuïtieve, op categorieën gebaseerde planningssysteem.

Wanneer je een bericht inplant, kun je aan elk bericht een specifieke categorie toewijzen om je te helpen op schema te blijven met je inhoud. Op elk moment kun je de planner gebruiken om berichten uit bepaalde categorieën te pauzeren, bulkbewerkingen uit te voeren, berichten opnieuw in te plannen en meer.

U kunt SocialBee gebruiken om uw campagnes op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en GoogleMyBusiness te beheren. U kunt de tool ook gebruiken om uw hashtags te plannen, hashtagverzamelingen aan te maken en een voorbeeld van de posts te bekijken voordat ze live gaan.

SocialBee is ook handig als het gaat om campagne tracking. U kunt de custom URL en tracking functies gebruiken om korte URL's te maken die geoptimaliseerd zijn voor social media, en tracking codes genereren zodat u automatisch interacties met uw social media links kunt meten.

SocialBee is een goede keuze voor grotere bedrijven en bureaus, omdat het een aantal handige samenwerkingsfuncties heeft. U kunt verschillende workspaces instellen als u meer dan één merk beheert, gebruikers rollen toewijzen en geautomatiseerde workflows voor commentaar en goedkeuring van inhoud instellen.

Al met al is SocialBee een uitgebreide social media management tool die u kan helpen om effectief posts in te plannen en aspecten van uw campagnes te automatiseren.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $19/maand.

Probeer SocialBee gratis uit

Lees onze SocialBee review.

2. Agorapulse

Agorapulse is een alles-in-één social media management tool die perfect is voor het beheer van alles van post scheduling tot monitoring en rapportage.

Het wordt geleverd met een uitgebreide reeks hulpmiddelen, waaronder:

 • Een inbox voor sociale media - beheer al uw rechtstreekse berichten en opmerkingen van verschillende platforms in één gebruiksvriendelijke inbox
 • Een tool voor het publiceren van sociale media - Plan en plan inhoud. Publiceer al uw sociale inhoud vanuit hetzelfde overzichtelijke dashboard.
 • Een social media monitoring tool - Meet het merksentiment en blijf op de hoogte van wat mensen over uw merk zeggen op social media.
 • Een rapportagetool voor sociale media - Genereer eenvoudig diepgaande rapporten. Analyseer uw statistieken en optimaliseer uw campagnes.

Naast al het bovenstaande biedt Agorapulse ook een aantal handige automatiseringsfuncties waarmee u uw sociale mediacampagnes sneller en efficiënter kunt beheren.

Als het gaat om inhoudsbeheer en planning, biedt Agorapulse functies zoals een opgeslagen antwoordfunctie en sneltoetsen.

De sociale inbox heeft ook een automatische moderatie assistent die berichten toewijst aan de juiste teamleden, en spam berichten en tweets automatisch archiveert.

U kunt Agorapulse ook gebruiken om herhalende berichten voor evenementen te automatiseren, inhoud opnieuw te koppelen en CSV-inhoud in bulk te uploaden voor berichten.

Agorapulse is de perfecte tool voor merken die grootschalige sociale media-activiteiten uitvoeren.

Prijzen: Agorapulse heeft een gratis plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Probeer Agorapulse gratis uit

Lees onze Agorapulse review.

3. Missinglettr

Missinglettr De tool is ontworpen om automatisch te detecteren wanneer u inhoud hebt geplaatst op het door u gekozen medium, of dat nu een blog is of zelfs een YouTube-video.

De tool verzamelt vervolgens de informatie in een intuïtief dashboard waarmee automatische druppelcampagnes op sociale media kunnen worden opgezet.

Deze tool is de perfecte keuze voor bloggers en website-eigenaars die hun berichten op sociale media willen promoten, maar niet de tijd hebben om een grootschalige marketingcampagne te voeren.

Naast de dripfuncties heeft MissingLettr ook een Curate-functie, die kan helpen om aspecten van het postcreatieproces te automatiseren, door blogs, video's en andere media van het web te halen waarin uw publiek geïnteresseerd zal zijn.

U kunt dit vervolgens gebruiken om frisse en boeiende berichten te maken voor uw sociale media-accounts. U kunt deze tool ook gebruiken om in contact te komen met beïnvloeders in uw niche en uw eigen inhoud op het web gedeeld te krijgen.

Missinglettr biedt niet alleen een aantal geweldige automatiseringsfuncties, maar komt ook met een krachtige contentkalender. Het is een alles-in-één kalender waarmee je berichten kunt plannen en publiceren en je automatiseringen kunt beheren, allemaal vanaf één dashboard.

U kunt de kalender ook gebruiken om uw geautomatiseerde druppelcampagnes te beheren en bij te houden hoe uw berichten worden verdeeld over de verschillende sociale kanalen.

Prijzen: Missinglettr heeft een gratis plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf $19/maand.

Probeer Missinglettr gratis uit

Lees onze Missinglettr review.

4. Sendible

Verzendbaar is een social media tool die een uitgebreid uniform dashboard biedt voor het beheren en automatiseren van al uw social media accounts. Het is een alles-in-één tool die u helpt om alles te beheren, van posting en planning tot merkmonitoring, tracking en analytics.

Als het gaat om automatisering, heeft Sendible een reeks geweldige functies die uw team kunnen helpen om efficiënter en productiever te werken als het gaat om sociale media.

Met Sendible kunt u geautomatiseerde goedkeuringsprocessen instellen voor social media posts, zodat niets wordt gepost voordat het door de juiste mensen is gecontroleerd. Sendible bevat ook een bulk planning functie, waardoor het gemakkelijk is om batches van content te plannen en de werkdruk voor social media managers te verminderen.

Naast automatisering biedt Sendible ook een reeks tools die u kunnen helpen uw social media campagnes te optimaliseren.

Sendible bevat uitgebreide monitoring functies waarmee u elk aspect van uw campagnes kunt volgen, evenals een krachtige social media listening tool die ervoor zorgt dat geen enkele opmerking over uw bedrijven ooit wordt gemist, en u kunt op de hoogte blijven van wat mensen zeggen over uw merken op alle platforms. U kunt ook diepgaande rapporten maken voor uw team en klanten in slechts eeneen paar klikken.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $29/maand.

Probeer Sendible gratis uit

Lees onze Sendible review.

5. Pallyy

Pallyy is een social media platform dat perfect is voor het beheren van visuele content campagnes op platformen als Instagram en TikTok.

Dit platform maakt het gemakkelijk om uw sociale inhoud te plannen, met uw volgers in gesprek te gaan en analyses te volgen.

Begin met het uploaden van je visuele content naar de mediabibliotheek of rechtstreeks naar de sociale agenda. Je krijgt een selectie van verschillende opties op basis van het gekozen netwerk. Instagram posts geven je bijvoorbeeld de optie om het eerste commentaar te plannen.

Zodra u berichten en opmerkingen van uw volgers ontvangt, gaat u naar de sociale inbox om direct met hen in gesprek te gaan. U kunt vervolgens de analyses van uw sociale accounts in Pallyy volgen.

Zie ook: 16 platforms voor het promoten van inhoud om het verkeer op uw blog te vergroten

In tegenstelling tot veel van de opties op deze lijst, is Pallyy beschikbaar op mobiele apparaten, wat betekent dat je onderweg bovenop je Instagram marketing en social media planning kunt blijven, waardoor het perfect is voor drukke mensen.

U kunt de klantfuncties gebruiken om automatisch content naar uw klanten te sturen voordat deze wordt geplaatst, zodat zij feedback kunnen geven. U kunt ook de contentplanningstools van Pallyy gebruiken om te zoeken naar door gebruikers gegenereerde content om opnieuw te plaatsen, zodat u tijd kunt besparen op de productie van content.

Al met al is Pallyy een geweldige tool om te gebruiken voor social media marketing, en de visuele editor en klantfuncties maken het een geweldige keuze voor freelance social media managers en kleine bureaus.

Prijzen: Pallyy heeft een gratis plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf $15/maand.

Probeer Pallyy gratis

Lees onze Pallyy review.

6. PromoRepublic

PromoRepublic is een social media automation tool ontworpen om bedrijven te helpen honderden tot duizenden sociale pagina's in één keer te beheren. Ze bieden 3 verschillende oplossingen voor bedrijven van verschillende grootte, van kleine bedrijven tot middelgrote agentschappen en ondernemingen.

PromoRepublic heeft een reeks automatiseringsfuncties die kunnen helpen de belasting voor social media marketing teams te verminderen, zoals:

 • Automatisch herposten van goed presterende content - Als je een post had die bijzonder goed presteerde, kun je PromoRepublic gebruiken om de content op een later tijdstip automatisch opnieuw te plaatsen om de betrokkenheid te verhogen.
 • Goedkeuringsworkflows voor inhoud - Als u met verschillende merken en verschillende bureaus werkt, kunt u geautomatiseerde workflows instellen om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is met de inhoud voordat deze wordt gepubliceerd.
 • Slimme automatische berichten - Plan berichten uit een gecureerde database die op het perfecte moment voor uw publiek worden gepubliceerd.

Een van de beste eigenschappen van PromoRepublic is de selectie van kant-en-klare content die beschikbaar is voor kleine bedrijven.

Als u uw sociale profielen wilt bevolken, maar u heeft geen tijd om tijd te besteden aan het creëren van social media content, kunt u kiezen uit een selectie van PromoRepublic's brede selectie van industrie-relevante content om uw volgers betrokken te houden en uw reputatie te verbeteren.

Al met al is het een uitstekende keuze voor kleine bedrijven of grotere ondernemingen die hun processen willen stroomlijnen.

Vanaf het Pro plan vind je geavanceerde analyses en een sociale inbox, wat PromoRepublic ideaal maakt voor degenen die meer behoefte hebben aan een "alles-in-één" social media tool.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $9/maand.

Probeer PromoRepublic gratis uit

Lees onze PromoRepublic review.

7. NapoleonCat

NapoleonCat is een tool voor sociale media die een uitgebreide reeks automatiseringsfuncties biedt.

Als je sterk geautomatiseerde cross-platform campagnes wilt opzetten, is dit de tool voor jou. Enkele van de belangrijkste automatiseringsfuncties die NapoleonCat bevat:

 • Sociale klantenservice - Filter en reageer automatisch op algemene berichten en opmerkingen over betaalde en organische content op Facebook en Instagram. Je kunt ook automatische doorverwijzing instellen, zodat berichten bij de juiste teamleden terechtkomen.
 • Sociale verkoop - Geautomatiseerde advertentie moderatie functies en het opzetten van auto-reacties voor pre- en post-aankoop vragen.
 • Teamwerk - Stel automatische workflows en meldingssystemen in om uw hele team op de hoogte te houden van wat er gebeurt op uw sociale mediakanalen.
 • Analytics en rapportage - Automatisch rapporten genereren en afleveren voor specifieke ontvangers.

Naast dit alles is NapoleonCat compleet met een krachtige planningstool waarmee je sociale media-inhoud kunt plannen en automatisch kunt posten vanaf je Mac of pc. Dus als je een betrouwbare planner nodig hebt waarmee je al je sociale media-inhoud op één plek kunt beheren, dan is dit precies wat je nodig hebt.

Al met al is dit de perfecte oplossing voor drukke teams die vaak betaalde of organische advertentiecampagnes uitvoeren op sociale netwerken zoals Facebook en Instagram.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $21/maand.

Probeer NapoleonCat gratis uit

8. Sprout Social

Sprout Social is een uitgebreid social media marketing platform dat vol zit met automatiseringsfuncties.

Het platform bevat alles wat je zou verwachten van een social media marketing oplossing, zoals planning en publicatie functies, analytics, en nog veel meer. Echter, als het gaat om automatisering het echt onderscheidt van de menigte. Enkele van de meest nuttige automatisering functies die het bevat zijn:

 • Bot builder - Ontwerp en implementeer chatbots om klantinteracties op platforms als Twitter en Facebook te automatiseren.
 • Geautomatiseerde planning - Plan uw bericht zo dat het automatisch wordt gepubliceerd op momenten dat de betrokkenheid het grootst is.
 • Prioriteitstelling voor berichten - categoriseer en organiseer automatisch elk bericht dat uw inbox bereikt om uw communicatie via sociale media in goede banen te leiden.

Naast de bovenstaande automatiseringsfuncties biedt Sprout Social ook een krachtige social media listening tool waarmee u de vinger aan de pols kunt houden als het gaat om het merksentiment. Al met al is het een geweldige oplossing voor het optimaliseren en automatiseren van uw social media marketing inspanningen.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $249/maand/gebruiker voor 5 sociale profielen.

Zie ook: Waarover bloggen: 14 ideeën voor uw volgende blogbericht Probeer Sprout Social gratis uit

Lees onze Sprout Social review.

9. StoryChief

StoryChief is een full-featured multi-channel marketing platform met enkele krachtige social media management en automatiseringsfuncties.

De tool kan u helpen om alles te beheren, van social media campagnes tot SEO copywriting en meer. Op het gebied van automatisering biedt StoryChief een reeks handige functies zoals het automatisch publiceren naar al uw sociale kanalen en CRM's en workflows voor het goedkeuren van content.

StoryChief geeft u ook toegang tot een handige inhoudskalender die u kunt gebruiken om sociale media-inhoud, blogberichten en meer te plannen, allemaal vanuit één verenigd dashboard.

Al met al is StoryChief een geweldige oplossing voor bedrijven die van plan zijn een reeks kanalen, waaronder sociale media, in hun contentmarketingstrategie op te nemen.

Prijzen: Plannen beginnen vanaf $100/maand.

Probeer StoryChief gratis uit

10. IFTTT

IFTTT staat voor If This, Then That. Het is een revolutionaire automatiseringstool waarmee iedereen eenvoudig overal en altijd geautomatiseerde routines kan creëren.

Het werkt door u in staat te stellen automatiseringen, 'applets' genaamd, in te schakelen of te creëren met behulp van voorwaardelijke logica, triggers en acties. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet - IFTTT maakt het super eenvoudig. Als X gebeurt, zal IFTTT automatisch Y doen. Het enige wat u hoeft te doen is aangeven wat X en Y zijn.

Het is een ongelooflijk veelzijdige tool en de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Er zijn veel manieren waarop u deze automatiseringen kunt inzetten in uw sociale strategie, bijvoorbeeld:

 • Tweet je Instagrams als native foto's op Twitter
 • Deel automatisch een link naar je sociale kanalen naast een specifiek bericht wanneer je een nieuwe video uploadt naar YouTube
 • Synchroniseer al je nieuwe Instagram posts - of die met een specifieke hashtag - naar je Pinterest bord
 • Automatisch nieuws tweeten wanneer er een nieuw bericht is in een bepaalde RSS feed
 • Tweet automatisch wanneer je begint te streamen op Twitch om je volgers te laten weten dat je live bent.
 • Automatische meldingen wanneer een specifieke Reddit-gebruiker een bericht plaatst

Ik zou door kunnen gaan, maar dat doe ik niet. Er zijn ook andere use cases naast sociale automatiseringen. Je kunt IFTTT bijvoorbeeld ook gebruiken om je smart home naar een hoger niveau te tillen.

Je zou applets kunnen instellen om automatisch de thermostaat aan te passen op basis van het laatste weerbericht, of om automatisch je beveiligingssystemen in te schakelen als je weggaat. Cool, hè?

Prijzen: IFTTT heeft een voor altijd gratis plan, beperkt tot 3 aangepaste Applets. IFTTT Pro kost slechts $3.33 en komt met onbeperkte Applet creatie. Developer, Team, en Enterprise plannen zijn ook beschikbaar.

Probeer IFTTT gratis uit

11. Brand24

Merk24 is een social media monitoring tool waarmee u de online reputatie van uw merk kunt meten en onderhouden.

Brand24 biedt u tools waarmee u kunt 'luisteren' naar gesprekken die mensen over uw merk voeren in het sociale medialandschap.

Wanneer iemand een sociaal commentaar post waarin uw merknaam voorkomt, zal Brand24 dit automatisch vinden en analyseren. De geautomatiseerde tools voor sentimentanalyse gebruiken algoritmen met AI om de context rond de merkvermelding te analyseren en te bepalen of wat de auteur over u zegt positief, negatief of neutraal is, en categoriseren het vervolgens dienovereenkomstig.

Als uw merkvermelding bijvoorbeeld verschijnt naast 'negatieve' woorden als 'haat' of 'slecht', kan het sentiment als negatief worden gecategoriseerd. Als het verschijnt naast woorden als 'liefde' of 'geweldig', is het waarschijnlijk een positieve opmerking.

Stel je voor hoe lang het zou duren om dat allemaal zelf handmatig te doen? Je zou zelf moeten zoeken naar merkvermeldingen op alle verschillende sociale platforms, analyseren wat elke gebruiker zei, en bepalen of het positief, negatief of neutraal was - dat zou eeuwig duren.

Gelukkig doet het geautomatiseerde algoritme dit allemaal in een oogwenk op schaal voor u, zodat u in één oogopslag een overzicht krijgt van het algemene sentiment ten aanzien van uw merk.

Brand24 kan u ook meldingen geven wanneer u een negatieve vermelding ontvangt. Dit is nuttig omdat u zo snel kunt reageren op negatieve opmerkingen en klachten voordat ze aanslaan, waardoor de schade aan uw online reputatie wordt beperkt.

Prijzen: Plannen beginnen bij 49 dollar per maand en een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar (geen kredietkaart vereist).

Probeer Brand24 gratis uit

Lees onze Brand24 review.

Waarom zou u uw sociale mediacampagnes automatiseren?

Een aanwezigheid op sociale media beheren is uiterst tijdrovend. U kunt niet altijd tegelijk met uw publiek actief zijn op uw sociale mediakanalen.

Maar met social media marketing automation kunt u ervoor zorgen dat u altijd zichtbaar bent voor uw publiek. U kunt uw publiek laten groeien en uw social media strategie uitvoeren terwijl u aan andere taken werkt.

Wat is een social media automation tool?

Om social media-automatisering te gebruiken, hebt u software of een tool nodig die u helpt. In plaats van handmatig in te loggen op uw sociale accounts en op een specifiek tijdstip inhoud te publiceren, plant u de inhoud van tevoren in en wordt deze automatisch gepubliceerd.

U kunt echter meer automatiseren dan het publiceren van social media content. Automatisering kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor merkmonitoring, content curatie, commentaar moderatie, rapportage, analyse en meer.

Hoe automatiseer ik gratis sociale media?

Er zijn een aantal social media automation tools die gratis accounts aanbieden. Bijvoorbeeld Pallyy, Agorapulse en Missinglettr kunnen allemaal gebruikt worden om social media gratis te automatiseren.

Maar gratis social media tools hebben natuurlijk beperkingen. Om die beperkingen te vermijden, moet u upgraden naar een premium account.

Hoe stel ik automatische berichten op sociale media in?

Om de publicatie van uw social media-inhoud te automatiseren, hebt u toegang nodig tot een social media-planner zoals SocialBee. U maakt gewoon een planning en voegt vervolgens de inhoud toe die u wilt delen.

Deze inhoud wordt dan toegevoegd aan uw social media-kalender en automatisch gedeeld op door u gekozen tijdstippen. U kunt er ook voor kiezen een RSS-feed toe te voegen om inhoud automatisch te promoten op uw social media-accounts.

De beste sociale automatiseringstool voor uw bedrijf kiezen

Bij het kiezen van een social media automation tool is het belangrijk om na te denken over waar uw bedrijf het precies voor gaat gebruiken.

Bij het kiezen van een optie moet u rekening houden met de sociale-mediaplatforms waarop u zich met uw campagnes richt en met uw budget. Als u niet zeker weet welke u moet kiezen, kunt u niet misgaan met een van onze top 3:

 • SocialBee - De beste social media automation tool overall.
 • Agorapulse - De perfecte alles-in-één oplossing voor bedrijven die grootschalige sociale mediacampagnes voeren.
 • Missinglettr - Een handige tool waarmee u automatisch social media-campagnes kunt genereren op basis van blogberichten.

Wilt u meer weten over social media tools die uw strategie kunnen verbeteren? Bekijk dan enkele van onze andere artikelen, waaronder De 12 beste social media monitoring tools: Social Listening gemakkelijk gemaakt en Wat is de beste social media inbox tool? (5 tools om u tijd te besparen).

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.