Het 10-stappen-proces om de perfecte lijst te schrijven

 Het 10-stappen-proces om de perfecte lijst te schrijven

Patrick Harvey

Heb je moeite met het schrijven van lijstjes zonder dat ze verworden tot goedkope lijstjes met een dunne inhoud? Vind je ze daardoor niet waardevol?

Veel sites komen weliswaar weg met enorme lijsten met heel weinig inhoud voor elk item, maar hun methoden zijn geen standaardstijl.

In dit bericht behandelen we 10 eenvoudige wijzigingen die u kunt toepassen op uw lijstberichten om ze boeiender en deelbaarder te maken.

10 stappen om betere lijst berichten te schrijven

1. Kies de onderwerpen van de post zorgvuldig

Elke stap die je met je bedrijf zet moet een doel hebben, tot en met de inhoud die je op je blog publiceert. Lijstposts zijn niet anders.

Ze zijn ontworpen om verkeer naar uw site te leiden met pakkende koppen en eenvoudig te consumeren berichtstructuren, die beide waanzinnig deelbaar maken.

Benader brainstormsessies voor dit soort berichten op dezelfde manier als het bedenken van onderwerpen voor blogberichten, ebooks en cursussen: zoek uit waar je publiek het meest mee worstelt of om geeft en bedenk ideeën voor berichten die rond die pijnpunten draaien.

U kunt dit doen door uw publiek rechtstreeks te vragen waar zij het meest mee worstelen, door zoekwoordenonderzoek te gebruiken en door te kijken wat werkt bij uw concurrenten.

De laatste methode kan de grootste hulp blijken te zijn bij het brainstormen over onderwerpideeën. U hoeft alleen maar een lijst te maken van de populairste lijstberichten van uw concurrenten, deze te bestuderen en ernaar te streven ze te overtreffen met uw eigen berichten.

2. Zoek een probleem om op te lossen

Deze stap sluit aan bij de eerste stap, maar is meer van toepassing op de afzonderlijke lijstitems die je in je bericht opneemt. Beschouw je onderwerpidee als een probleem en stel je lijst zo samen dat elk item dat je aandraagt een oplossing is voor dat probleem.

Dit kan een gamechanger zijn als het gaat om de brainstorm- en onderzoeksfase van het maken van de perfecte lijstpost. In plaats van bijvoorbeeld te komen met een lijst van de "beste WordPress hosts", denk aan uw onderwerp in termen van uw doelgroep. Dit zou kunnen zijn "beste WordPress hosts voor bloggers" of "beste WordPress hosts voor e-commerce winkels", om ons voorbeeld te gebruiken.

Elk item in de lijst moet dan worden gekozen op basis van hoe geschikt ze zijn voor bloggers of e-commerce sites, niet gewoon WordPress hosts in het algemeen.

Zie ook: 40 boeiende soorten blogberichten en inhoud die u kunt maken

3. Leer uw publiek

U hebt waarschijnlijk een lijst met criteria die elk item dat u besluit te vermelden in uw bericht moet hebben. Bijvoorbeeld, een WordPress host die geschikt is voor bloggers moet WordPress voorgeïnstalleerd aanbieden (of op zijn minst een eenvoudig installatieproces hebben) omdat dit soort klanten waarschijnlijk beperkte technische kennis hebben van het content management systeem (CMS) en codering in het algemeen.

Aangezien u deze criteria toch al in elke beschrijving van uw bericht gaat opnemen, kunt u een paar stappen verder gaan voor uw lezer door uit te leggen waarom ze belangrijk zijn. Leer hen waar ze op moeten letten. Het is een eenvoudige regel voor copywriting: elke functie die u beschrijft moet een voordeel hebben. Vertel uw lezer niet simpelweg dat een WordPress host op uw lijst het CMS voor hen installeert. Vertel hen waarom dat voordelig is.

U kunt dit op twee manieren doen. De eerste is een sectie aan het begin van uw bericht waarin u uw lezer adviseert waar hij op moet letten. Bijvoorbeeld, een sectie genaamd " Wat te zoeken in een WordPress host ."

De tweede is in je eerste paar lijstitems. In plaats van er een hele sectie aan te wijden, leg je de belangrijkste kenmerken uit waarvan je denkt dat je lezer er het meest bij gebaat is, zoals ze verschijnen in de beschrijvingen van je post. Dit kan je helpen de lengte van je post te beperken als je je zorgen maakt over het opvullen ervan met te veel inhoud aan het begin.

4. Focus op kwaliteit, niet op kwantiteit

Als je je lijst samenstelt, ben je misschien geneigd om hem zo lang mogelijk te maken om je concurrentie voor te blijven. Dat is geen slechte strategie, vooral niet als elk ander bericht over het door jou gekozen onderwerp goed geschreven is. Maar als je je alleen bekommert om het aantal lijstitems dat je kunt verzinnen, zit je zeker met een lang, hol bericht dat niet in staat is om het beter te doen dan dat van je concurrenten.onderwerp.

Richt je op het maken van een lijst die aansluit bij de hoeveelheid inspanning die je bereid bent te leveren. Met andere woorden, ga niet een bericht schrijven met de titel "73 tips voor nieuwe DSLR-camerabezitters" als je van plan bent slechts één tot twee zinnen per lijstitem te schrijven.

Er is helaas geen magisch getal dat we u kunnen geven. U moet gewoon uw lijst terugbrengen tot een aantal waarvan u denkt dat het haalbaar genoeg is om elk item grondig te behandelen.

Bovendien kan selectiever zijn met je lijst je helpen je publiek te laten groeien door vertrouwen tussen jullie twee op te bouwen. Door producten van lage kwaliteit en algemene tips weg te laten, kun je jezelf subtiel als autoriteit profileren door alleen waardevolle items op te nemen.

Richt u meer op het opbouwen van een publiek dan op het aantrekken ervan. Klanten behouden kost in totaal minder dan nieuwe klanten werven.

5. Besteed bijzondere aandacht aan de volgorde van uw lijst

Hierin is het laatste punt verwerkt over speciale aandacht voor kwaliteit als een manier om vertrouwen te scheppen tussen u en uw lezer. Bovendien zullen de meeste bezoekers niet tot onderaan uw lijst komen. Sommigen zullen zelfs niet tot halverwege komen. Dit zijn slechts twee van de redenen waarom u speciale aandacht moet besteden aan de volgorde waarin u uw artikelen opsomt.

Zet de items niet simpelweg in de volgorde waarin je ze bedenkt of op basis van de producten en diensten die volgens jou de meeste affiliate-inkomsten opleveren.

Neem dat oorspronkelijke probleem dat u hebt bedacht, en plaats uw items in volgorde van welke volgens u de beste of meest geschikte oplossingen bieden. U kunt dan natuurlijk andere criteria opnemen als ze allemaal te veel op elkaar lijken.

6. Schrijf grondige beschrijvingen

Deze stap herhaalt stap #4, alleen is die stap gericht op je lijst als geheel, terwijl deze stap meer betrekking heeft op de beschrijvingen die je voor elk item schrijft.

De meeste blogs nemen niet de moeite om gedetailleerde beschrijvingen te schrijven in hun lijstjes. Je kunt je echt onderscheiden door elk item goed genoeg te onderzoeken om uitgebreide beschrijvingen te maken die verder gaan dan een korte alinea of een handvol opsommingen.

Dit artikel van Startup Bonsai is een geweldig voorbeeld:

Bovendien optimaliseert deze manier van schrijven uw site voor SEO doordat u rijke inhoud kunt creëren en op natuurlijke wijze trefwoorden kunt invoegen.

7. Belangrijke informatie markeren

Als u schriftelijke beschrijvingen boven opsommingstekens moet verkiezen, betekent dat dan dat u opsommingen in uw beschrijvingen helemaal moet vermijden? Helemaal niet. Opsommingstekens bieden u een prachtige gelegenheid om belangrijke informatie over elk lijstitem te benadrukken.

Voor een lijst met producten kunt u specifieke informatie of kenmerken isoleren in een korte opsomming, zodat specificaties en andere belangrijke kenmerken gemakkelijk toegankelijk zijn.

Gebruik voor andere soorten lijstposts opsommingstekens om te herhalen waarom elk lijstitem belangrijk is.

8. Voeg afbeeldingen van hoge kwaliteit toe

Dit is een beproefde regel voor bloggen in het algemeen, niet alleen voor lijstposts. Muren van tekst, dat wil zeggen talrijke paragrafen op elkaar gestapeld, zijn intimiderend nu de aandachtsspanne krimpt en makers meer inhoud vrijgeven om mee te concurreren. Hier en daar een paar afbeeldingen opnemen is een goede manier om lezers te laten blijven hangen, en het kan je bericht zelfs deelbaarder maken.

Gebruik voor producten en diensten screenshots, zelf geschoten productafbeeldingen of eigen beeldmateriaal van het bedrijf. Sommige bedrijven hebben zelfs persmappen klaarstaan om te downloaden op hun website, maar je kunt ze ook rechtstreeks benaderen.

Zie ook: Thrive Leads Review 2023 - De Ultieme Lijstopbouw Plugin Voor WordPress

Gebruik voor andere soorten berichten websites die gratis rechtenvrije afbeeldingen van hoge kwaliteit aanbieden. Je kunt ook diensten als Canva en Piktochart gebruiken om je eigen afbeeldingen te maken als een grafisch ontwerper buiten je budget valt.

9. Help je lezer kiezen

Deel aan het einde van het bericht uw suggesties over hoe te kiezen tussen de producten en diensten die u hebt opgesomd. Met andere woorden, herhaal uw tips over waar u op moet letten. Vertel uw lezer vervolgens welk product het meest geschikt is voor elke tip: " deze WordPress host is de goedkoopste, terwijl deze specifiek ondersteuning biedt voor WordPress sites ."

Voor andere soorten lijstposts kunt u een samenvatting geven van wat volgens u de belangrijkste lijstitems zijn die u hebt behandeld, en tips geven over hoe uw lezer ze kan bereiken.

10. Gebruik een pakkende, aandachttrekkende kop

U denkt waarschijnlijk dat deze bovenaan de lijst hoort, of op zijn minst ergens voor de allerlaatste plaats. In werkelijkheid kan uw artikel een paar transformaties ondergaan tussen het moment dat u met het idee komt en het punt waarop u klaar bent om het te uploaden naar uw CMS en op Publiceren te drukken. Die oorspronkelijke titel die u bedacht, past misschien niet meer bij de post die u hebt gemaakt.

Gebruik zeker een numeriek symbool voor het getal in uw titel boven het eigenlijke geschreven woord. Het zal meer opvallen wanneer internetgebruikers uw bericht zien in zoekmachines en op sociale media.

Denk ook terug aan het oorspronkelijke probleem dat u hoopt op te lossen. Als u uw titel zo opstelt dat een oplossing wordt aangeprezen, zult u een gevoelige snaar raken bij uw lezer.

Zo wordt "10 tips voor het schrijven van lijstposts" "10 stappen om de perfecte lijstpost te schrijven".

Laatste gedachten

Het schrijven van lijstberichten is een geweldige manier om meer lezers aan te trekken en de SEO-ranking te verbeteren. Helaas moet je tegenwoordig verder gaan om te kunnen concurreren met alle andere berichten die al bestaan binnen je niche.

Zorg ervoor dat je begint met het idee van je onderwerp als een probleem dat je publiek moet oplossen. Als je je lijst opbouwt en vanuit dit perspectief schrijft, zul je zeker een grondiger bericht maken dat je concurrentie overtreft zonder je toevlucht te nemen tot dunne beschrijvingen en keyword stuffing.

Als je echt je marketing spel wilt verbeteren met lijst berichten, voeg dan affiliate links in voor kwaliteitsproducten en diensten die je vertrouwt. Je zou ook aparte berichten moeten maken gewijd aan reviews voor zulke producten, en daar dan naar linken in je bericht.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.