30+ Instagram Tips, Functies & Hacks om uw publiek te vergroten & tijd te besparen

 30+ Instagram Tips, Functies & Hacks om uw publiek te vergroten & tijd te besparen

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Instagram kan een fantastisch marketingkanaal zijn voor zowel grote merken als kleine bedrijven - en een geweldige bron van inkomsten voor individuele makers.

Maar als u geld wilt verdienen op het platform, of het wilt gebruiken als een effectief marketingkanaal, moet u eerst uw publiek laten groeien - en dat is niet eenvoudig.

Met zoveel functies en variabelen om rekening mee te houden, kan Instagram moeilijk te beheersen zijn. Je moet leren hoe je het bereik en de betrokkenheid van al je berichten kunt maximaliseren, en je houden aan een consistent postschema.

In dit artikel vind je de beste Instagram-tips, functies en minder bekende hacks die je kunt gebruiken om je Instagram-campagnes te superchargen, je aantal volgers te vergroten en tijd te besparen.

Klaar? Laten we beginnen:

De definitieve lijst met tips, functies en hacks voor Instagram

Klaar om je Instagram account naar een hoger niveau te tillen? Laten we in de definitieve lijst van Instagram tips, functies & hacks springen.

1. Regram de berichten en verhalen van je volgers

Het kan moeilijk zijn om elke dag met nieuwe ideeën te komen voor opvallende, on-brand Instagram-foto's. Gelukkig hoeft dat niet!

U kunt een deel van het werk overdragen aan uw bestaande volgers door hen aan te moedigen user-generated content (UGC) te posten met een branded hashtag, en deze vervolgens opnieuw te posten. hun berichten en verhalen naar uw voer.

Hier is een voorbeeld van waar we het over hebben:

Afgezien van het feit dat u een constante stroom van inhoud krijgt om in uw eigen campagnes te gebruiken, heeft het gebruik van de kracht van UGC nog een heleboel andere voordelen.

Het brengt bijvoorbeeld een gesprek op gang rond uw merk en helpt uw bereik te vergroten. Elke keer dat uw volgers een bericht met uw merk delen, krijgt uw naam de aandacht van hun volgers ook, wat u kan helpen om uw publiek te laten groeien.

Het helpt ook een gemeenschap rond uw merk op te bouwen en de merkentrouw te stimuleren. Door de inhoud van uw fans te delen, voelen ze zich gezien en laat u zien dat u hen waardeert, waardoor ze eerder geneigd zijn als merkambassadeurs op te treden.

Hoe doe je dat?

 • Start een branded hashtag campagne (moedig uw volgers aan om snaps te delen die verband houden met uw merk)
 • Zoek een bericht dat je wilt regrammen en zorg ervoor dat de eigenaar toestemming heeft om het te delen.
 • Maak er een screenshot van
 • Snijd de schermafbeelding bij zodat alleen de foto wordt getoond
 • Maak een nieuwe Instagram post met de foto en deel deze met je eigen onderschrift (crediteer de originele poster)

2. Moedig uw volgers aan om uw berichten op te slaan

Als je probeert je Instagram-volgers te laten groeien, wil je het bereik van je berichten maximaliseren - en één manier om dat te doen is te streven naar maximale zichtbaarheid op de Verken pagina.

Instagram bepaalt de volgorde van de berichten op de Verken pagina met behulp van een ranking-algoritme, dat kijkt naar een heleboel factoren en engagement-metrics om te bepalen of je bericht een goede ranking verdient.

En misschien wel de belangrijkste van deze engagementmetingen is 'saves'. Gebruikers kunnen berichten op Instagram opslaan in hun collecties om in de toekomst terug te kijken door op het bladwijzerpictogram onder de berichten te tikken, zoals hieronder te zien is:

Aangezien Instagram onlangs de afschaffing van "likes" heeft getest, lijken "saves" de plaats in te nemen van "likes" als belangrijkste succesfactor.

Door uw publiek aan te moedigen uw berichten te bookmarken, kunt u de juiste signalen naar het rangschikkingsalgoritme sturen, zodat zoveel mogelijk mensen uw berichten zien op de Verken pagina als mogelijk.

Hoe doe je dat?

Hier zijn enkele ideeën voor manieren waarop je je Instagram redt

 • Deel educatieve inhoud in de vorm van infografieën (mensen kijken educatieve infografieën steeds weer terug, waardoor ze eerder geneigd zijn ze te bookmarken).
 • Gebruik lange, informatierijke bijschriften (mensen die geen tijd hebben om het in één keer te lezen, kunnen het bookmarken om er later op terug te komen).
 • Deel inspirerende foto's en citaten (veel mensen slaan inhoud die ze inspirerend vinden op in hun collecties)
 • Voeg een call-to-action (CTA) toe die je publiek direct vraagt om je berichten op te slaan

3. Haal het meeste uit uw inhoud door Story Highlights te maken

Foto's en video's die je deelt op je Instagram-verhaal verdwijnen na 24 uur, maar soms heb je een verhaal waarvan je vindt dat het wat langer in de schijnwerpers verdient.

In dat geval kun je de Highlights-functie van Instagram gebruiken. Met Highlights kun je je verhalen voor onbepaalde tijd op je profielpagina opslaan, zodat ze altijd beschikbaar zijn voor je volgers.

Hoe doe je dat?

 • Tik op de Nieuw knop aan de linkerkant van het scherm, net onder je profielfoto.
 • Selecteer de verhalen die u uit uw archief wilt markeren
 • Kies een coverafbeelding en een naam voor uw Highlight en klik op Gedaan
 • Volgers kunnen nu op je Highlight bovenaan je profiel tikken om je Stories te bekijken totdat je ze verwijdert.

4. Profiteer van rollen

Reels is een relatief nieuwe Instagram-functie die in 2020 is uitgebracht. Het is het antwoord van Instagram op TikTok en stelt gebruikers in staat om korte videoclips van 15 seconden te maken en te delen in de app, wat nu is verhoogd naar 60 seconden.

Omdat Instagram zo veel mogelijk mensen wilde aanmoedigen om de nieuwe functie te gebruiken, pushten ze Reels-content sterk toen deze voor het eerst werd uitgebracht. Als gevolg daarvan meldden early adopters een hoger bereik en betrokkenheid op Reels in vergelijking met hun andere Instagram-content.

Tot op de dag van vandaag profiteren veel Instagram-gebruikers van de extra exposure die Reels te bieden hebben. Er is ook minder concurrentie in Reels dan in Stories en Feed posts, dus het is zeker de moeite waard om het in je campagne op te nemen.

Hoe doe je dat?

 • Selecteer Reels onderaan het camerascherm in Instagram
 • Houd de opnameknop ingedrukt en neem een clip op voor maximaal 60 sec.
 • Gebruik de bewerkingshulpmiddelen aan de linkerkant om effecten, audio, enz. toe te voegen.
 • Voeg in het deelvenster uw omslag, bijschrift, tags en hashtags toe en sla het op of deel het.

5. Gebruik bijschriften bij uw verhalen

Volgens statistieken wordt meer dan 50% van alle Instagram-verhalen bekeken zonder geluid. Daarom is het belangrijk om inhoud te creëren die boeiend is met of zonder audio. Een manier om dit te doen is om bijschriften in je verhalen op te nemen. Het is een eenvoudig ding om te doen, maar het kan echt helpen om de betrokkenheid te stimuleren.

Hoe doe je dat?

 • Neem je verhaal op en klik op het sticker-icoontje op het verhaalscherm
 • Kies de opschriftsticker
 • Pas uw bijschriften aan en verplaats ze naar een ideale kijkplek
 • Hit done en post je verhaal zoals gewoonlijk

6. Beheer meerdere accounts vanaf één apparaat

Probeer je meerdere Instagram-accounts tegelijk te laten groeien? Misschien wil je ze samenvoegen met je persoonlijke account, zodat je ze allemaal vanaf hetzelfde apparaat kunt beheren en tijd kunt besparen.

Hoe doe je dat?

 • Op het hoofdscherm houdt u uw profielicoontje in de rechterbenedenhoek ingedrukt.
 • Druk op Account toevoegen
 • Klik op Inloggen op bestaande account (of maak een nieuwe aan) en voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in
 • Om te schakelen tussen verbonden accounts, houdt u het profielpictogram opnieuw ingedrukt en kiest u de account waarnaar u wilt overschakelen.

7. Word vermeld in het tabblad Verkennen

Om uw volgers op Instagram te laten groeien, moet u ervoor zorgen dat uw profiel verschijnt voor een nieuw publiek dat geïnteresseerd zou kunnen zijn in uw inhoud. Een manier om dat te doen is om te verschijnen op de Explore-pagina van Instagram.

De Explore-pagina is een enorme verzameling Instagram-inhoud (video's, foto's, reels, enz.) die gebruikers kunnen doorbladeren. De pagina is afgestemd op elk individu; het idee is om gebruikers te helpen accounts te ontdekken die ze misschien leuk vinden door hen aanbevolen inhoud te tonen op basis van hun interesses.

U kunt ook zoeken naar specifieke trefwoorden en onderwerpen op de Explore-pagina. Als u in Explore wilt verschijnen, moet u uw berichten hashtaggen met het soort trefwoorden waarop gebruikers zoeken, en uw bio eromheen optimaliseren.

Hoe doe je dat?

 • Schrijf een trefwoordrijke bio (als je een fitness Instagrammer bent, neem dan woorden op als 'gezondheid', 'fitness', 'oefening' 'lichaamstransformatie', etc).
 • Maak geweldige inhoud (inhoud waar gebruikers van houden zal op natuurlijke wijze de juiste engagementsignalen genereren en zijn weg vinden naar de Explore-pagina)
 • Gebruik hashtags in uw bijschriften en commentaren (maar optimaliseer ze niet te veel en zet er niet te veel hashtags in zodat het er niet natuurlijk uitziet).

Een van de meest frustrerende dingen van Instagram is dat je maar één link in je bio mag opnemen. Daar is echter een eenvoudige oplossing voor: je kunt onbeperkt links plaatsen in je Instagram Story Highlights - die toevallig recht onder je bio staan!

Probeer je Story Highlights te gebruiken om te linken naar pagina's die je wilt promoten in plaats van je bio zelf.

Hoe doe je dat?

 • Maak een verhaalpost
 • Tik op het stickerpictogram bovenaan het scherm en klik op de linksticker
 • Plak een link naar de pagina die u wilt promoten
 • Sla uw verhaal op als een Highlight (zie tip #3 voor instructies)
 • Herhaal dit voor elke pagina waarnaar u gebruikers wilt verwijzen

Een andere workaround voor de bio link beperkingen is het gebruik van een Instagram bio link tool. Met deze tools kun je aangepaste, mobiel geoptimaliseerde landingspagina's opzetten om al je promotionele links op één plek onder te brengen.

Als u er eenmaal een hebt ingesteld, kunt u in uw bio een link naar deze landingspagina opnemen, en van daaruit kunnen gebruikers doorklikken naar al uw andere pagina's.

Hoe doe je dat?

 • Maak een pagina over Shorby of Pallyy
 • Voeg uw paginatitel en profielafbeelding toe
 • Voeg uw sociale links, messengers, pagina links, enz. toe.
 • Pak de shortlink en plak hem in je Instagram profiel

10. Beheer uw postcommentaren door ze te verbergen, te verwijderen of uit te schakelen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het commentaargedeelte van je Instagram-account een gastvrije, inclusieve, veilige ruimte blijft voor iedereen - en dat vereist soms een beetje moderatie. Gelukkig biedt Instagram gebruikers alle hulpmiddelen die ze nodig hebben om commentaren te beheren.

Hoe doe je dat?

 • Om opmerkingen met bepaalde woorden te verbergen, gaat u naar Instellingen > Privacy> Verborgen woorden draai dan Verberg opmerkingen aan om mogelijk beledigende opmerkingen te verbergen. U kunt ook een lijst maken van woorden en zinnen die u wilt blokkeren op dezelfde pagina.
 • Om commentaar van een bericht te verwijderen, tikt u op het pictogram met de tekstballon op het bericht, veegt u naar links over het commentaar en klikt u op het rode prullenbakpictogram dat verschijnt.
 • Om commentaar uit te schakelen op een bericht dat je gaat delen, tik je op Geavanceerde instellingen onderaan de pagina, en klik op Commentaren uitschakelen .

11. Uw beeldfilters herschikken

Als je bent zoals de meeste Instagram-gebruikers, gebruik je waarschijnlijk steeds weer dezelfde filters. In plaats van door alle filters te moeten scrollen die je nooit gebruikt voordat je bij degene komt die je elke keer dat je een bericht deelt, kun je de filters in je bewerkingsvenster opnieuw ordenen. Dit kan je een hoop tijd besparen.

Hoe doe je dat?

 • Voeg een nieuw bericht toe en begin met bewerken
 • Als u op de filterpagina een filter wilt verplaatsen/ordenen, klikt u erop en houdt u het ingedrukt en sleept u het naar de juiste positie.
 • Als u een filter wilt verbergen, verwijdert u het vinkje aan de rechterkant.

12. Plan zorgvuldig uw hashtagstrategie

Het opnemen van hashtags in je Instagram posts is een geweldig idee om twee redenen:

 1. Ze maken het makkelijker voor nieuwe volgers om je account te ontdekken op Explore
 2. Branded hashtags kunnen worden gebruikt om de conversatie rond uw merk op te voeren.

Veel Instagram nieuwelingen maken echter de fout om zo veel mogelijk hashtags in hun posts te proppen. Het is een veel beter idee om slechts één of twee hashtags per post te gebruiken (dit is wat de grootste Instagram merken en influencers doen). Dat betekent dat je selectief moet zijn en hashtags moet gebruiken die het beste bij je content passen.

Hoe doe je dat?

 • Om ideeën voor hashtags te vinden, ga naar de Verken tab
 • Zoeken naar een trefwoord met betrekking tot uw inhoud
 • Tik op de hashtag-icoon om een lijst van populaire hashtags te vinden die verband houden met dat trefwoord/onderwerp
 • Kies 1-2 hashtags waarvan u denkt dat ze goed bij uw bericht passen.
 • Voeg ze toe in je onderschrift of in de commentaarsectie

13. Plannen als een baas

Consistentie is de sleutel als het gaat om succesvol zijn op Instagram. Als je de betrokkenheid wilt maximaliseren, moet je je optimale posting schema bepalen en je daaraan houden.

In plaats van on the fly te posten wanneer je inspiratie krijgt, kun je je berichten van tevoren plannen met een social media scheduling tool, zodat je nooit een beat mist.

Hoe doe je dat?

 • Bepaal het beste moment van de dag om te posten op Instagram (test het posten op verschillende momenten van de dag en kijk welke het meeste engagement oplevert)
 • Aanmelden voor SocialBee
 • Maak een posting schema met behulp van SocialBee's aanpasbare kalender sjablonen.
 • Begin met het vooraf plannen van berichten om ze te plaatsen op het tijdstip dat u in stap één hebt vastgesteld.
 • Deel je berichten in in inhoudscategorieën en streef naar een evenwichtige mix van inhoud.

14. Volg uw account met behulp van een Instagram analytics tool

Om succesvol te zijn op Instagram, moet je weten wat werkt en wat niet. Door je analytics bij te houden, kun je uitzoeken welke posts het beste presteren en dat gebruiken om je strategie te bepalen. Er zijn een heleboel Instagram analytics tools die hierbij kunnen helpen.

Hoe doe je dat?

 • Meld u aan voor een analysetool zoals Social Status en verbind uw account
 • Volg uw prestaties door belangrijke gegevens te controleren, zoals:
  • Impressies (het aantal mensen die uw berichten zien)
  • Engagementpercentage (het aantal reacties en likes op een bericht gedeeld door het totale aantal volgers, vermenigvuldigd met 100)
  • Bio link CTR (het aantal mensen dat op de link in je bio klikt)
  • Volgersgroei (de snelheid waarmee je volgers krijgt of verliest)

15. Foto's met tags goedkeuren voordat ze zichtbaar worden (of ze helemaal verbergen)

Als je probeert je Instagram-volgers te laten groeien, is het belangrijk om het merkimago dat je zorgvuldig hebt opgebouwd te beschermen. Wanneer iemand je echter tagt in een foto of video, wordt deze automatisch toegevoegd aan je profiel, wat betekent dat niet zo vleiende beelden zichtbaar kunnen worden voor al je volgers.

Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dit te voorkomen. Het enige wat je hoeft te doen is je instellingen wijzigen zodat je alle getagde foto's handmatig kunt goedkeuren voordat ze op je profiel verschijnen.

Hoe doe je dat?

 • Klik op het persoonspictogram op uw profielpagina onder uw bio
 • Klik op een getagd fotopost en tik op Bewerk in de rechterbovenhoek
 • Zet aan Tags handmatig goedkeuren
 • Wanneer iemand je tagt, krijg je een melding. Je kunt dan op de getagde foto tikken en kiezen voor Toon op mijn profiel of Verbergen in mijn profiel .

16. Gebruik quizstickers om de betrokkenheid te vergroten

Iedereen houdt van een goede quizvraag. Als je de betrokkenheid bij je Stories-posts wilt vergroten, probeer dan quizstickers toe te voegen. Met deze stickers kun je een meerkeuzevraag stellen en mensen die je Story bekijken kunnen een antwoord kiezen. Dit stimuleert de interactie tussen jou en je volgers.

Hoe doe je dat?

 • Tik in het scherm Verhalen op het stickerpictogram
 • Typ de vraag die u wilt stellen in het vragenveld
 • Voeg tot 4 antwoordopties toe in de meerkeuzevelden
 • Selecteer het juiste antwoord
 • Bewerk de kleur van de quizsticker zodat deze bij uw merk past door op het kleurenwiel bovenin het scherm te tikken.

17. Houd je feed netjes door berichten te archiveren

Af en toe is het de moeite waard om je feed op te ruimen door oude berichten uit het zicht te verbergen. Gelukkig kun je dat gemakkelijk doen met de functie Archiveren. Door je berichten te archiveren verberg je ze van je openbare profiel zonder ze helemaal te verwijderen.

Hoe doe je dat?

 • Tik op de drie puntjes bovenaan het bericht dat u wilt verbergen
 • Klik op Archief
 • Om een bericht te herstellen, tik je op het hamburgerpictogram rechtsboven in je profiel en klik je op Archief zoek dan het bericht en tik op Toon op profiel

18. Selecteer een coverafbeelding voor videoposts

De juiste coverafbeelding kan het engagement op je Instagram-video's drastisch verbeteren. In plaats van een willekeurige still te gebruiken, kun je zelf een coverafbeelding selecteren. Hier lees je hoe.

Hoe doe je dat?

 • Maak uw omslagafbeelding
 • Plaats het aan het begin of einde van uw video in uw montagesoftware.
 • Tik op de + knop onderaan je Instagram scherm en selecteer je video
 • Klik op Dekking en selecteer de coverafbeelding die u hebt gemaakt uit de selectie van stills

19. Verfraai je Verhalen en bio met aangepaste lettertypes

De sleutel tot succes op Instagram is ervoor zorgen dat je inhoud uniek is en zich onderscheidt van de massa. Een manier waarop je dit kunt doen is door lettertypen en kleuren aan te passen om je Stories een uniek en persoonlijk tintje te geven.

Je kunt ook aangepaste lettertypes gebruiken in je bio en bijschriften. Aangepaste lettertypes gebruiken voor je Instagram-inhoud is supergemakkelijk, en het is een geweldige manier om de aandacht van de lezers te trekken.

Hoe doe je dat?

 • Vind een tool voor Instagram-lettertypes zoals IGFonts.io
 • Typ de tekst die u wilt plaatsen
 • Kopieer en plak je favoriete lettertype in je Story of bio en upload!

20. Volg je favoriete hashtags om inspiratie op te doen voor je eigen berichten

Als je probeert je aanhang te vergroten, is regelmatig posten een must. Het kan echter moeilijk zijn om dagelijks met nieuwe ideeën voor inhoud te komen.

Een gemakkelijke manier om ideeën voor inhoud op te doen is door hashtags te volgen waar je van houdt, of die gelinkt zijn aan je merk of niche. Door dit te doen, zal je eigen Insta-feed bevolkt worden met tonnen verse inhoud en ideeën die je inspiratie kunnen geven voor je eigen inhoud.

Hoe doe je dat?

 • Klik op het vergrootglaspictogram om de pagina Verkennen te openen
 • Zoek uw favoriete hashtags in het zoekvak bovenaan de pagina
 • Klik op het # pictogram om alle gerelateerde hashtags te zien
 • Kies de hashtag die u wilt volgen en druk op Ik wil volgen.

21. Maak shoppable posts om de verkoop te stimuleren

Als je merk op zoek is naar verkoop via Instagram, wil je misschien shoppable posts instellen. Door je profiel in te stellen als een Instagram-winkel, kun je gebruikers de optie geven om op afbeeldingen te klikken en direct vanaf je Instagram-pagina aankopen te doen.

Hoe doe je dat?

 • Stel uw account in als een Instagram Business Account
 • Ga naar Instellingen en klik op Zakelijke instellingen
 • Klik op Winkelen
 • Volg de stappen om uw account in te stellen als een Instagram winkel

Als je al een volger hebt op Instagram, maar je wilt een nieuw account laten groeien of volgers overbrengen naar je merk- of bedrijfsaccount, is er een eenvoudige manier om dit aan te pakken: voeg gewoon links naar je andere accounts toe in je Instagram-bio.

Zo krijgt je bestaande aanhang een idee van welke andere accounts je gebruikt, en kun je zoveel mogelijk promotiekracht uit je bio halen.

Hoe doe je dat?

 • Ga naar uw profiel en klik op Profiel bewerken
 • Om een link naar een andere rekening op te nemen typt u '@' gevolgd door de naam van de rekening die u wilt koppelen.
 • Klik op de rekening uit de lijst die verschijnt en dit zal een link toevoegen
 • Sla uw wijzigingen op door te klikken op Gedaan

23. Maak snelkoppelingen voor automatische reacties om gemakkelijk in contact te blijven met uw volgers

Op de hoogte blijven van je DM's kan moeilijk zijn, vooral als je account groeit. Maar maak je geen zorgen, er is een manier om de last van het reageren op DM's te verlichten zonder je volgers volledig te hoeven negeren.

Het instellen van automatische antwoordsnelkoppelingen voor je DM's voor veelvoorkomende vragen kan je veel tijd en energie besparen, en houdt je volgers ook betrokken.

Hoe doe je dat?

 • Ga naar Instellingen en klik op Schepper
 • Tik op Snelle antwoorden en dan Nieuw snel antwoord
 • Kies een steno-woord of -zin in verband met berichten die u vaak verstuurt, zoals Bedankt.
 • Typ dan een bericht in verband met dit woord, zoals 'Bedankt voor je steun. Ik kan niet op al mijn DM's reageren, maar ik waardeer het zeer dat je contact met me opneemt. Voor zakelijke vragen kun je contact met me opnemen via [email protected] '
 • Wanneer u vervolgens deze snelkoppeling moet gebruiken, typt u Bedankt. en het zal het opgeslagen bericht automatisch invullen.

24. Maak je profiel esthetischer door vast te houden aan een kleurenschema

Een consistent uiterlijk gebruiken voor al je Instagram-berichten is geweldig om de merkbekendheid te vergroten. Om alles samen te binden en een consistente visuele ervaring te creëren voor je volgers, helpt het om een specifiek kleurenschema te gebruiken en je daaraan te houden.

Hoe doe je dat?

 • Kies de hoofdkleur die u wilt gebruiken (als u een merk bent, moet het uw belangrijkste merkkleur zijn).
 • Gebruik een kleurenschema generator om complementaire kleuren uit te zoeken en een palet te maken.
 • Zorg ervoor dat alleen deze kleuren aanwezig zijn in elke afbeelding of video die je publiceert

25. Cross-post naar Pinterest

Een andere goede tip om het bereik van je Instagram-posts te vergroten is om ze vast te pinnen op Pinterest, een ander populair platform voor het delen van afbeeldingen.

Hoe doe je dat?

 • Tik op het bericht dat u wilt delen en klik vervolgens op de drie puntjes in de rechterbovenhoek
 • Klik op Link kopiëren om de link te pakken
 • Open Pinterest op uw mobiele apparaat
 • Klik op het + pictogram om een nieuwe pin toe te voegen en voeg in het optiemenu uw Gekopieerde link naar een nieuwe pin

26. Verberg hashtags onder regeleinden

Hashtags zijn een belangrijk instrument in je Instagram-marketingarsenaal. Maar je bijschriften volstoppen met hashtags ziet er op zijn minst rommelig uit. Gelukkig kun je je hashtags verbergen onder regeleinden in je bijschrift om ze uit het zicht van je publiek te houden.

Hoe doe je dat?

 • Maak een bericht aan en voeg uw hoofdonderschrift beschrijving toe
 • Plak een paar regeleinden na de beschrijving (u kunt punten of koppeltekens op elke regel typen)
 • Plak uw hashtags onder de regeleinden
 • Dit houdt uw hashtags onder de vouw zodat uw publiek ze niet kan zien zonder te klikken. Meer .

27. Gebruik locatietags

Volgens HubSpot ontvangen Instagram-berichten die locatietags bevatten 79% meer engagement dan berichten die dat niet doen - gebruik ze dus!

Hoe doe je dat?

 • Bekijk de lokale accounts van het gebied (bijv. de account van het toerismebureau van de stad) om te zien welke lokale hashtags zij gebruiken.
 • Gebruik dezelfde tags in uw berichten

28. Ga live op Instagram

Instagram Live is een geweldige manier om in contact te komen met je volgers en leuke en boeiende content te creëren. Of je nu je volgers wilt laten groeien of opnieuw contact wilt leggen met de volgers die je al hebt, het is de moeite waard om Live eens te proberen.

Je kunt proberen inhoud te creëren zoals Q&As, quizzen, giveaways, en meer. Je kunt meteen Live gaan, of een tijdstip plannen waarop je Livestream begint. Door vooraf te plannen krijgen je volgers de kans om zich voor te bereiden en af te stemmen op de stream voordat je begint.

Zie ook: Hoe krijg je meer Instagramvolgers in 2023: de definitieve gids?

Hoe doe je dat?

 • Klik op de + symbool op je profielfoto om de Verhalencamera te openen
 • Blader door de modi en kies Live
 • Voeg een titel toe aan uw video en stel donaties aan goede doelen in met behulp van de opties aan de linkerkant van het scherm
 • U kunt uw stream ook plannen via de optie aan de linkerkant

29. Promoot feed posts met behulp van Stories

Wanneer je een nieuwe feed post, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al je volgers ervan weten om het aantal likes en reacties te verhogen. Een manier om meer ogen op je nieuwe posts te krijgen is om ze te delen binnen je Stories.

Als je berichten deelt met je verhalen, laat dan niet het hele bericht zien. Bedek een deel van de afbeelding met een "nieuw bericht sticker, of plaats hem zo dat de helft van de afbeelding buiten de pagina valt. Dit zal mensen aanmoedigen om door te klikken naar het eigenlijke bericht om het leuk te vinden en er interactie mee te hebben.

Hoe doe je dat?

Zie ook: 14 Beste Email Autoresponder Software voor 2023 (inclusief gratis tools)
 • Klik op het verzend icoontje onder het bericht dat je wilt delen
 • Klik op Post toevoegen aan uw verhaal
 • Pas je Story-post aan met stickers en tekst
 • Klik op de Uw verhaal pictogram linksonder om te posten

30. Schakel uw activiteitenstatus uit

Als u het moeilijk vindt om bovenop de communicatie met uw volgers te blijven en uw account te beheren, is het een goed idee om uw activiteitsstatus uit te schakelen. Op die manier weten uw volgers niet dat u online bent en zullen ze u niet opjagen om onmiddellijk te reageren op berichten en commentaren.

Hoe doe je dat?

 • Ga naar Instellingen en tik op Privacy
 • Tik op Activiteit Status
 • Draai de Activiteit Status naar uit

31. Gebruik collab posts om het bereik te vergroten

Het is gemakkelijker om je bereik te vergroten als je samenwerkt met andere makers. Slechts één samenwerking kan een dramatisch effect hebben.

Gelukkig is er een Instagram-functie die het makkelijk maakt om samen te werken aan posts. De kans is groot dat je al een aantal posts in je feed hebt gezien met de gebruikersnamen van twee mensen - dit staat bekend als een collab-post.

Het mooie is dat jouw inhoud niet alleen wordt gedeeld met jouw volgers, maar ook met de volgers van de medewerker.

Eerst moet je een andere Instagrammer vinden met wie je zou willen samenwerken en je idee aan hen voorstellen. Zodra ze akkoord zijn gegaan, volg je de onderstaande stappen om je collab-post te publiceren.

Hoe doe je dat?

 • Klik op de Plus pictogram en selecteer Post
 • Kies uw foto en bewerk hem indien nodig
 • Selecteer de Tag mensen optie
 • Selecteer Medewerker uitnodigen
 • Zoek de gebruiker en selecteer zijn naam
 • Klik op klaar
 • Maak de bewerking van je bericht af en publiceer het zoals gewoonlijk

Laatste gedachten

Dat concludeert onze roundup van top Instagram tips en functies om je publiek te laten groeien....

Vergeet niet: het opbouwen van een publiek kost tijd. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar blijf er mee bezig, wees consequent, en volg de tips en beste praktijken die we in dit artikel hebben besproken en je zult er uiteindelijk zeker komen.

Op zoek naar meer manieren om je Instagram en social media marketing inspanningen te verbeteren? We hebben genoeg artikelen voor je.

Ik raad aan met deze berichten te beginnen:

 • Hoe krijg je meer views op je Instagram verhalen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.