35 Laatste Content Marketing Statistieken voor 2023: de definitieve lijst

 35 Laatste Content Marketing Statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Hoe staat het met content marketing?

Het contentmarketinglandschap verandert voortdurend. Als u de beste resultaten wilt blijven halen uit uw contentmarketinginspanningen, moet u mee veranderen.

In dit bericht vindt u 35 van de nieuwste statistieken, trends en feiten op het gebied van contentmarketing om uw strategie op te baseren.

Deze statistieken bieden nuttige inzichten in waar de contentmarketingindustrie staat en waar ze naartoe gaat.

De statistieken hieronder helpen ook om licht te werpen op belangrijke vragen als:

 • Wat zijn de beste/meest populaire distributiekanalen voor inhoud?
 • Hoe haalt u het beste rendement uit uw contentmarketinginspanningen?
 • Wat voor soort inhoud presteert het beste, video of blogberichten?
 • Hoeveel moeten merken uitgeven aan contentmarketing?

En nog veel meer! Klaar? Laten we beginnen!

Favorieten van de redactie - statistieken over contentmarketing

Dit zijn onze meest interessante statistieken over contentmarketing:

 • 82% van de bedrijven zegt gebruik te maken van content marketing. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)
 • Contentmarketing kost 62% minder dan traditionele marketing. (Bron: DemandMetric)
 • Long-form blog content krijgt twee keer zoveel pageviews. (Bron: Semrush)

Belangrijke statistieken over contentmarketing

Laten we eerst eens kijken naar enkele van de belangrijkste contentmarketingstatistieken. Deze statistieken vertellen ons meer over de organisaties die contentmarketing gebruiken en de manieren waarop ze dat doen.

1. 82% van de bedrijven zegt gebruik te maken van content marketing

In 2020 meldde slechts 70% van de bedrijven hetzelfde. Deze stijging van 12% toont aan dat contentmarketing allesbehalve dood is - het is springlevend. Meer bedrijven maken gebruik van contentmarketing dan ooit tevoren. Als u zich nog niet bij hen hebt aangesloten, is dit misschien het moment om ermee te beginnen.

Uit hetzelfde rapport bleek echter ook dat 44% van degenen die nog geen gebruik maken van contentmarketing niet zeker weet of ze er dit jaar mee zullen beginnen. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

2. De gemiddelde persoon besteedt dagelijks ongeveer 7 uur aan het consumeren van inhoud.

Ik weet wat je denkt - dat is een hoop schermtijd. Maar het is waar, de wereldwijde consumptie van online content is in 2020 meer dan verdubbeld omdat consumenten binnen bleven. Het vorige gemiddelde was iets meer dan 3 uur.

Dit nieuwe cijfer laat zien hoezeer de vraag naar inhoud toeneemt. Het is geen verrassing dat zoveel bedrijven zich richten op het creëren van inhoud om aan deze vraag te voldoen. (Bron: Forbes)

3. 79% van de contentmarketeers gebruikt contentmarketing om hoogwaardige leads te genereren

Volgens een recent rapport is het genereren van leads van hoge kwaliteit het belangrijkste prioritaire doel van contentmarketing. Andere populaire doelen onder contentmarketeers zijn het verkeer naar hun bedrijfswebsite stimuleren (75%) en het verbeteren van hun merkreputatie (57%). (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report).

4. 51% van de contentmarketeers beoordeelt de prestaties van hun strategie als 'goed'.

Dit suggereert dat marketeers over het algemeen veel succes zien in hun content marketing inspanningen. Maar hoewel de meerderheid hun prestaties als goed beoordeelt, beoordeelt slechts 11% deze als uitstekend. Dit suggereert dat er nog veel ruimte is voor verbetering. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

5. 75% van de marketeers zegt dat SEO hun meest efficiënte contentmarketingtactiek is

Contentmarketing is altijd nauw verbonden geweest met SEO, omdat geschreven inhoud de ruggengraat vormt van de meeste SEO-campagnes.

Als u het nog niet wist, SEO staat voor Search Engine Optimization. Het gaat om het optimaliseren van uw geschreven inhoud voor zoekmachines zoals Google of video hosting platforms zoals YouTube, zodat het beter zichtbaar is voor uw doelgroep. Dit kan u helpen om meer organisch zoekverkeer te genereren voor uw doelzoekwoorden. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

6. ...En 61% zei dat het updaten/hergebruiken van bestaande inhoud de meest efficiënte tactiek was.

Zoals deze statistiek laat zien, gaat het bij content marketing niet alleen om het uitbrengen van zoveel mogelijk nieuwe content. Er valt veel te winnen door regelmatig uw bestaande content te herzien en bij te werken. Het bijwerken van uw content om ervoor te zorgen dat deze nog steeds relevant is, kan deze een SEO-boost geven en helpen om naar de top van de SERP's te springen.

U kunt uw inhoud ook hergebruiken voor verschillende kanalen. U kunt bijvoorbeeld van een blogpost een YouTube-video maken, of citaten eruit halen en deze gebruiken in uw social media-campagnes. (Bron: SEMrush)

7. Organisch zoeken is het populairste kanaal voor de verspreiding van inhoud

89% van de bedrijven verspreiden hun inhoud via organisch zoeken. Inhoud verspreiden via organisch zoeken is zo eenvoudig als ervoor zorgen dat het geïndexeerd is en het optimaliseren om het de beste kans op ranking te geven.

U kunt ook proberen de organische zoekprestaties ervan te verbeteren door promotie en het bouwen van hoogwaardige backlinks naar uw inhoud. Sociale media is een ander topdistributiekanaal, op de voet gevolgd door organische zoekopdrachten met 87%. (Bron: SEMrush)

Kosten en ROI van contentmarketing

Hoeveel van uw marketingbudget moet u uittrekken voor contentmarketing en welk rendement kunt u verwachten op uw investering? Laten we dat eens uitzoeken.

8. Content marketing kost 62% minder dan traditionele marketing...

Bij contentmarketing komen de grootste kosten meestal van het productieproces. U moet bijvoorbeeld schrijvers betalen om boeiende blogberichten voor uw bedrijfsblog te maken.

In tegenstelling tot andere vormen van marketing hoeft u echter niet per se te betalen om het te verspreiden. Dit maakt het betaalbaarder dan andere vormen van traditionele marketing zoals betaalde advertenties. (Bron: DemandMetric)

9. ... En genereert 3x zoveel leads

Hoewel contentmarketing aanzienlijk goedkoper is dan andere marketingmethoden, levert het nog steeds 3 keer zoveel leads op. Meer leads in uw trechter krijgen kan leiden tot meer verkoop en meer omzet. Daarom is content nog steeds koning. Als het gaat om rendement op investering is het ongeëvenaard. (Bron: DemandMetric)

10. Gemiddeld besteden bedrijven 26% van hun marketingbudget aan het creëren van inhoud.

Weet u niet zeker hoeveel u zou moeten uitgeven aan contentmarketing? Dit kan een goede benchmark zijn om naar te streven. De gemiddelde organisatie besteedt ongeveer een kwart van haar totale budget aan contentcreatie. Misschien wilt u ook wat geld opzij zetten voor andere kosten, zoals het promoten en verspreiden van uw content. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

11. 37% van de bedrijven geeft minder dan 10.000 dollar uit aan contentmarketing

SEMrush onderzocht meer dan duizend marketeers en vroeg hen hoeveel hun bedrijven uitgeven aan contentmarketing. Meer dan een derde zei minder dan $10.000 uit te geven, waarmee dit de meest voorkomende uitgavencategorie is. Nog eens 19% gaf ergens tussen $10.001 en $25.000 uit. (Bron: SEMrush)

12. ... En slechts 4% geeft meer dan 500.000 dollar uit.

Hoewel een behoorlijk aantal bedrijven tussen $25.000 en $500.000 uitgaf, gaf slechts 4% daarboven uit. 2% gaf tussen 500.000 en 1 miljoen uit, 1% gaf tussen 1 en 5 miljoen uit en 1% gaf meer dan 5 miljoen uit.

Dit is waarschijnlijk een weerspiegeling van de grootte van de bedrijven die deelnamen aan het onderzoek. Alleen zeer grote ondernemingen hebben genoeg inkomsten om dit soort marketingbudgetten te rechtvaardigen. (Bron: SEMrush)

13. 15% van de marketeers weet niet hoeveel hun bedrijf uitgeeft aan contentmarketing

Interessant genoeg zei 15% van de respondenten dat ze niet wisten hoeveel ze uitgaven aan contentmarketing. Dit kan erop wijzen dat bedrijven het moeilijk vinden om hun contentmarketingkosten bij te houden. (Bron: SEMrush)

14. De meeste marketeers meten het succes van hun contentmarketinginspanningen op basis van verkopen

Het meten van rendement op investering is altijd lastig, vooral als het gaat om contentmarketing. Sommige rendementen zijn ongrijpbaar en moeilijk in geld uit te drukken (zoals merkbekendheid en sentiment).

Meer dan 60% van de marketeers kijkt echter naar hun verkoopcijfers om het succes van hun contentmarketinginspanningen te bepalen. Andere populaire statistieken die worden gebruikt om de prestaties te meten zijn webverkeer, sociale betrokkenheid en het genereren van leads. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

15. 30% van de bedrijven besteedt de creatie van inhoud uit.

Interessant is dat een derde van de bedrijven ervoor kiest om het maken van inhoud uit te besteden in plaats van het zelf te doen. Hoewel uitbesteding soms de kosten van het maken van inhoud kan verhogen, kan het soms ook een kostenefficiënte oplossing zijn.

Zie ook: Hoe uw persoonlijk Instagram-profiel om te zetten in een zakelijk profiel

Outsourcing betekent dat u geen tijd hoeft te besteden aan het inwerken en trainen van contentmarketeers en dat u kunt profiteren van de expertise van een derde partij. (Bron: SEMrush)

Blog content marketing statistieken

Voor veel marketeers betekent 'content' blog posts. Geschreven content vormt de ruggengraat van de meeste SEM/SEO campagnes, en blogs zijn al lang een van de meest populaire content mediums. Hier zijn enkele nuttige blog content marketing statistieken om uw inspanningen te begeleiden.

16. 92% van de marketeers produceren blog posts

Als u geen blogpagina op uw bedrijfswebsite hebt, bent u in de minderheid. De overgrote meerderheid van bedrijven publiceert regelmatig blogberichten als onderdeel van hun content marketing inspanningen. Blogberichten kunnen een geweldige manier zijn om inkomend verkeer te genereren, leads te voeden en uw bestaande klanten te informeren over uw producten of diensten. (Bron: SEMrush)

17. Bedrijven met blogs produceren 67% meer leads per maand

Het is niet verwonderlijk dat zoveel bedrijven blogberichten publiceren, aangezien degenen die dat doen maandelijks 67% meer leads genereren. Als u nog steeds niet weet of het de moeite waard is om in contentmarketing te investeren, vraag uzelf dan af hoeveel 67% meer leads voor uw bedrijf waard zouden zijn. (Bron: DemandMetric)

18. Langdurige bloginhoud wordt tweemaal zo vaak bekeken

Bij long-form hebben we het over inhoud van meer dan 3.000 woorden. Dit soort inhoud presteert veel beter dan kortere inhoud als het gaat om paginabezoeken. Het genereert ook 24% meer shares.

Waarom is inhoud in lange vorm zo effectief? Nou, ten eerste is het waarschijnlijker dat het beter scoort op de resultatenpagina's van zoekmachines voor uw trefwoord. Het rangschikkingsalgoritme van Google lijkt een voorkeur te hebben voor inhoud in lange vorm die een onderwerp diepgaand behandelt, wat betekent dat langere blogs de neiging hebben om de bovenste plaatsen te bereiken. Dit vertaalt zich in meer organisch verkeer. (Bron: SEMrush)

Zie ook: Hoe uw geld beheren als freelancer

19. Berichten met frequente lijsten genereren 70% meer verkeer

Als u lange blogberichten schrijft, maak dan niet de fout om een enorme muur van ononderbroken proza te schrijven. Breek die lange secties op met opsommingstekens of genummerde lijsten. Dit helpt de leesbaarheid en kan zelfs de SEO verbeteren.

Sterker nog, blogberichten die ten minste één lijst per 500 woorden tekst bevatten, genereren gemiddeld 70% meer verkeer dan berichten die dat niet doen. (Bron: SEMrush)

20. Blog posts met afbeeldingen presteren aanzienlijk beter dan die zonder

Volgens de gegevens genereren blogberichten met afbeeldingen 2-4x meer verkeer, 30% meer shares en 25% meer backlinks.

De effecten lijken groter te zijn naarmate je meer afbeeldingen opneemt blogposts met één afbeelding krijgen twee keer zoveel verkeer, terwijl die met 7+ afbeeldingen het verkeer verviervoudigen.

De takeaway: neem screenshots, afbeeldingen en infographics op in je geschreven content. Afbeeldingen maken blog posts niet alleen beter verteerbaar en boeiender voor de lezer, maar leiden ook tot betere resultaten. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

21. Lijstkoppen genereren de meeste pageviews

Interessant genoeg lijkt het type kop dat u gebruikt voor uw blogbericht een grote invloed te hebben op de prestaties ervan. Volgens een rapport van SEMrush genereren blogberichten met lijstkoppen (zoals degene die u nu leest) gemiddeld 247 unieke pageviews. Dat is meer dan elk ander type kop.

De koppen met instructies staan op de tweede plaats wat betreft het aantal bekeken pagina's, met gemiddeld 206. Berichten in lijstvorm genereren gemiddeld ook de meeste backlinks en de op een na meeste social shares. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

22. 39% van de blogberichten zonder structuur presteren slecht

Met structuur bedoelen we heading tags (H2, H3, H4, enz.). Uit het rapport bleek dat 39% van de blogberichten zonder heading tags slecht presteerden. Daarentegen bleek meer dan de helft van de berichten met een complexe structuur (H2's, H3's, H4's, enz.) goed te presteren.

De takeaway: gebruik koppen om je inhoud op te breken. Een goede vuistregel is om je inhoud ten minste om de 300 woorden op te breken met subkoppen. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

Video content marketing statistieken

In 2021 is videocontent populairder dan ooit. De onderstaande statistieken vertellen ons meer over dit steeds belangrijker wordende contentmedium en hoe merken video inzetten in hun strategieën.

23. Video is de meest gebruikte vorm van media in inhoudsstrategieën

Als u dacht dat blogberichten de populairste vorm van inhoud waren, denk dan nog maar eens na. Video staat al twee jaar op rij bovenaan. Het is nu de primaire vorm van media voor meer dan 60% van de bedrijven.

Blogs waren de tweede meest populaire, gebruikt door meer dan 50% van de marketeers. Infographics namen de derde plek in en werden meer dan 40% van de tijd gebruikt. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

24. Het gemiddelde aantal bekeken videominuten is in 2020 met 85% gestegen.

In totaal bekeken consumenten vorig jaar 12,2 miljard minuten aan video-inhoud. Om dat in perspectief te plaatsen, dat is meer dan 23.000 jaar aan inhoud. Gek, toch?

Dus, waarom de plotselinge stijging van de kijktijd? Nou, het is bijna zeker te wijten aan de pandemie. Kantoren gesloten en consumenten over de hele wereld werden gedwongen om thuis te blijven als gevolg van nationale lockdowns. Dit betekent dat ze hadden veel meer tijd te besteden op hun apparaten consumeren onderhoudende inhoud. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

Verwante lectuur: 60 Video Marketing Statistieken en Trends die je moet weten.

25. Het aantal gemaakte langwerpige video's steeg vorig jaar met 140%.

Lange video's worden steeds populairder bij webgebruikers. Volgens het HubSpot State of marketing report 2021 groeide het aantal video's met een lengte van 30-60 minuten in 2020 met ongeveer 140%.

Voor contentmarketeers is dit geweldig nieuws, want het laat zien dat consumenten meer dan ooit betrokken zijn bij videocontent, en bedrijven kunnen hiervan profiteren. Langere opties voor videocontent betekenen meer mogelijkheden om leads te voeden, nuttige informatie te verstrekken en kijkers om te zetten in klanten. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

26. YouTube is het populairste kanaal om online video-inhoud te bekijken...

Het is geen verrassing dat YouTube nog steeds koploper is als het gaat om video-inhoud. Het was het oorspronkelijke platform voor het bekijken van video's en het blijft elk jaar in populariteit toenemen.

In een onderzoek van HubSpot zei 83% van alle respondenten dat ze voornamelijk video's bekeken op YouTube. Het platform heeft ongeveer 122 miljoen dagelijks actieve gebruikers en het lijdt geen twijfel dat YouTube een uiterst nuttig platform is voor contentmarketeers die video-inhoud optimaal willen benutten binnen hun strategieën. (Bron: HubSpot Content Trends)

27. ... Maar Facebook is aan het inhalen

Facebook is ook een favoriet platform onder videoliefhebbers en haalt YouTube snel in als de plaats bij uitstek voor videocontent. In hetzelfde HubSpot-onderzoek meldde 67% van de respondenten dat ze momenteel video's bekijken op Facebook.

Facebook is ook erg populair bij adverteerders omdat het een geweldige advertentiestructuur heeft die bedrijven kunnen gebruiken. Daarom biedt het een geweldige kans voor contentmarketeers die videoadvertenties willen draaien. (Bron: HubSpot Content Trends)

28. 41% van de marketeers zei dat het creëren van visuele/video-inhoud de meest efficiënte contentmarketingstrategie was.

Videocontent is bijzonder populair onder consumenten, en sommige marketeers gaan zelfs zo ver om te zeggen dat het maken en produceren van meer videocontent de meest efficiënte contentmarketingstrategie is. Iets minder dan de helft van de marketeers gelooft dat dit het geval is.

Maar omdat video-inhoud steeds populairder wordt, zal het waarschijnlijk ook als marketingstrategie aan populariteit winnen. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

Laten we tot slot eens kijken naar enkele van de laatste trends in het contentmarketinglandschap.

29. 42% van de marketeers maakt gebruik van content automation

Content automation kan een uiterst nuttig instrument zijn voor marketeers. Content marketing omvat veel repetitieve taken die veel tijd in beslag kunnen nemen.

Deze tijd kan vaak beter worden besteed aan het bedenken en creëren van inhoud. Daarom wenden veel marketeers zich tot tools zoals IFTTT om hun processen te stroomlijnen en tijd te besparen.

Vanaf 2021 maakt minder dan de helft van de content marketeers gebruik van content automation, maar omdat er meer tools worden ontwikkeld, is het waarschijnlijk dat de adoptie van content automation de komende jaren zal blijven groeien. (Bron: HubSpot State of Marketing Report 2021)

30. 88% van de contentmarketingteams gebruikt tools voor webanalyse

Webanalysetools zoals Google Analytics en SEMrush en meer zijn van onschatbare waarde voor contentmarketeers. Zonder deze tools zouden ze niet in staat zijn om content te plannen en te creëren die converteert, en zouden ze ook moeite hebben om de resultaten bij te houden voor de klanten en bedrijven waarmee ze werken.

In de meeste gevallen kunnen content marketing teams een selectie van web analytics tools gebruiken om gedetailleerde strategieën te ontwikkelen voor lead generatie, verkoop en het opbouwen van naamsbekendheid. Met dat in gedachten is het geen verrassing dat 88% van de content marketing teams deze tools gebruikt. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

31. 82% van de contentmarketingteams gebruikt ook SEO-tools

SEO tools zijn ook uiterst belangrijk om content marketeers te helpen hun doelen te bereiken. Content marketing strategieën zoals bloggen zijn sterk afhankelijk van SEO inzichten en kennis om te slagen, daarom is het noodzakelijk voor teams om een nuttige tool zoals SE Ranking of Moz te hebben om hun beslissingen te informeren. Hoewel SEO tools iets minder populair zijn dan web analytics tools, meer dan 80% van alle contentmarketing reams nog steeds gebruiken. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

32. 73% van de topmarketeers gebruikt inhoud om hun publiek te voeden.

Veel mensen zien contentmarketing als een manier om de merkbekendheid te vergroten, maar content kan op veel verschillende manieren worden gebruikt op verschillende momenten in de verkooptrechter.

Volgens een studie van het Content Marketing Institute gebruikt 73% van de best presterende contentmarketeers content om leads, doelgroepen en abonnees te voeden. Bij de minder succesvolle contentmarketeers gebruikt slechts 38% content op deze manier. (Bron: Content Marketing Institute)

33. 94% van de marketeers veranderde hun contentmarketingstrategie in reactie op de pandemie...

De COVID-19 pandemie leidde tot veel veranderingen in alle sectoren, en ook contentmarketing werd beïnvloed. Volgens Content Marketing Institute heeft meer dan 90% van de bedrijven hun contentstrategie aangepast als reactie op de crisis. Naar verluidt paste 70% van de marketeers hun messagingstrategie aan en 64% bracht wijzigingen aan in hun redactionele kalenders. (Bron: Content Marketing Institute)

34. ...En 80% zegt dat die veranderingen effectief waren...

Hoewel de aanpassing aan de uitdagingen van de pandemie voor sommige marketeers moeilijk was, meldde 80% dat de veranderingen die zij doorvoerden effectief waren en hen hielpen om op de top van hun kunnen te blijven tijdens de ongekende gebeurtenissen van 2020. (Bron: Content Marketing Institute)

35. 68% van de marketeers verwacht dat hun budget voor contentmarketing dit jaar zal stijgen

Zoals u uit de statistieken in dit artikel kunt opmaken, is contentmarketing een uiterst effectieve strategie om een reeks doelstellingen te bereiken, waaronder het genereren van leads, het opbouwen van naamsbekendheid en het genereren van webverkeer.

Naarmate de populariteit ervan toeneemt, erkennen steeds meer bedrijven de voordelen van een goede contentmarketingstrategie. Meer dan 50% van de marketeers verwacht dan ook dat hun budget voor contentmarketing het komende jaar zal blijven stijgen. (Bron: SEMrush State of Content Marketing 2020 Global Report)

Hoe succesvol is content marketing?

Content marketing wordt in 2021 nog steeds beschouwd als een van de meest effectieve marketingstrategieën. Veel bedrijven blijven bijvoorbeeld succesvolle content marketing campagnes voeren die resultaat opleveren:

 • 49% van de respondenten heeft vorig jaar met succes contentmarketing gebruikt om verkoop te genereren (Enterprise Content Marketing 2020)
 • 79% van de bedrijven heeft content marketing succesvol ingezet om betere leads te genereren (SEMrush)
 • Bedrijven die gebruik maakten van contentmarketing behaalden 27,1% hogere winpercentages dan bedrijven die dat niet deden (CSO Insights)

Hoe 'succes' van contentmarketing eruitziet, hangt af van uw doelstellingen. Voor sommige bedrijven betekent 'succes' een toename van het organische verkeer met 50% in 6 maanden. Voor anderen betekent 'succes' het vergroten van de naamsbekendheid of het stimuleren van de verkoop.

Wat uw doelstellingen ook zijn, contentmarketing kan u helpen daar te komen.

Hoeveel verhoogt content marketing de verkoop?

Contentmarketing kan de verkoop aanzienlijk verhogen. Het is moeilijk om precies aan te geven hoeveel u uw verkoop kunt verhogen, omdat dit van veel verschillende factoren afhangt.

Uit een onderzoek bleek echter dat concentratie op contentmarketing de websiteconversie gemiddeld met meer dan 5x verhoogt. Dat is potentieel 5x meer verkoop.

Contentmarketing kan ook indirect uw verkoopdoelstellingen ondersteunen door u te helpen meer inkomende leads te genereren, uw bestaande leads te koesteren en uw merkbekendheid te verbeteren.

Is content marketing dood?

Contentmarketing is niet dood. Integendeel, elk jaar besteden meer bedrijven een groter deel van hun marketingbudget aan contentmarketing.

Maar hoewel contentmarketing niet dood is, verandert het wel. Als u succes wilt blijven boeken met uw contentmarketinginspanningen, is het belangrijk de vinger aan de pols te houden en u aan te passen aan veranderende consumentengewoonten en contentmarketingtrends.

Content marketing statistieken bronnen:

 • HubSpot - Content Trends: wereldwijde voorkeuren
 • SEMrush State of Content Marketing 2020 wereldwijd rapport
 • Content Marketing Institute 2021 B2B Content Marketing Rapport
 • Demand Metric Content Marketing Infographic
 • CSO inzichten
 • Forbes
 • Enterprise Content Marketing 2020
 • HubSpot State of Marketing Report 2021

Conclusie

Zoals u ziet, is content marketing een interessante en steeds veranderende industrie. Wanneer het correct wordt gebruikt, kan het een onschatbare manier zijn om leads te genereren en de verkoop voor uw bedrijf te verhogen.

Hopelijk heeft deze opsomming van de nieuwste contentmarketingstatistieken u geholpen een beter inzicht te krijgen in contentmarketing en de trends waarop u moet letten.

Alle bovenstaande statistieken kunnen u helpen weloverwogen beslissingen te nemen over uw eigen contentmarketingstrategie.

Op zoek naar meer statistieken? Lees deze eens:

 • Podcasting statistieken

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.