Kinsta Review 2023: functies, prijzen, prestaties en meer

 Kinsta Review 2023: functies, prijzen, prestaties en meer

Patrick Harvey

Welkom bij mijn Kinsta review.

Webhosts zijn een dubbeltje in een dozijn.

Maar rotsvaste, betrouwbare managed WordPress hosting providers die geweldige prestaties en bliksemsnelle ondersteuning bieden - dat zijn ze niet.

... Het echt is als het vinden van een ruwe diamant.

Dus, na meer dan 3 jaar hosting van sites met Kinsta, dacht ik dat het tijd was om een beetje over onze ervaring te delen.

We hebben verschillende WordPress websites gehost op Kinsta's managed WordPress hosting platform. En de ervaring was voor elk van hen uitzonderlijk.

Hieronder, vindt u de 10 kenmerken die Kinsta onderscheiden, evenals enkele aanvullende gedachten over onze ervaring met het hosten van echte websites met hen, samen met een paar andere dingen die u moet weten.

Let op: We zijn een affiliate voor Kinsta maar we hebben een regel - we promoten alleen merken die we ook zouden promoten als we geen affiliate waren. En we bevelen ze al aan voordat ze een affiliate programma hadden 😉

Bezoek Kinsta

Kinsta review: 10 functies die Kinsta onderscheiden

1. Het Google Cloud-platform, plus alle nieuwste technologieën

Als u hebt gehoord van een klein bedrijf genaamd "Google", dan weet u dat zij een vrij goede grip hebben op webprestaties en schaalbaarheid.

Dit is het leuke van Kinsta's hosting aanbod:

Kinsta gebruikt het Google Cloud Platform, dat u toegang geeft tot dezelfde infrastructuur die Google gebruikt voor Google Search, YouTube en al hun andere producten... .

Beter nog, Kinsta gebruikt de Premium niveau in plaats van de goedkopere Standard tier. De Premium tier, in Google's woorden,

...maakt gebruik van Google's wereldwijde netwerk met ongeëvenaarde kwaliteit van dienstverlening.

Naast het voeden van zijn hosting met wat een van de grootste en meest betrouwbare netwerken in het bestaan is, gebruikt Kinsta ook een hosting stack bestaande uit de nieuwste technologieën. U krijgt:

 • PHP 7.2, dat prestatie- en veiligheidsvoordelen biedt ten opzichte van oudere versies van PHP (u kunt ook kiezen voor oudere versies van PHP, indien nodig).
 • NGINX, die de Apache-server die door veel hosts wordt gebruikt, kan verslaan, vooral als het gaat om prestaties op schaal.
 • HTTP/2, dat een verbetering inhoudt ten opzichte van het oudere HTTP/1 en deels SSL sneller maakt.
 • MariaDB, dat betere prestaties biedt dan MySQL-databases.
 • Premium DNS, die vaak snellere prestaties biedt dan de gratis DNS die u van veel domeinregistrars krijgt.
 • LXD Containers, die elke WordPress website 100% geïsoleerd houdt (dat betekent geen gedeelde serverbronnen en verbeterde beveiliging).

Ze hebben ook veel ontwikkelaar-vriendelijke functies zoals SSH, Git, ondersteuning voor reverse proxies, etc. En natuurlijk krachtige ingebouwde caching - die ik je later zal laten zien.

2. Een aangepast hosting dashboard (geen cPanel meer)

Als je eerder je WordPress website hebt gehost op goedkope shared hosting, ben je waarschijnlijk bekend met cPanel.

cPanel is wat de meeste hosts u geven om uw server te beheren. En hoewel het zeker functioneel is, zouden de meeste mensen het geen geweldige cijfers geven voor gebruiksvriendelijkheid en beginnersvriendelijkheid. Hier is hoe uw typische cPanel dashboard eruit ziet:

Kinsta, aan de andere kant, geeft u een volledig aangepast dashboard voor het beheer van uw site. Hier ziet het Kinsta dashboard eruit ter vergelijking:

U zult enkele andere gebieden van dit dashboard zien als ik door de andere functies ga die u krijgt met Kinsta.

3. Een veiligheidsbewuste aanpak, plus een gratis hack-fix garantie

Omdat WordPress meer dan 31% van alle websites op het internet bedient, is het een bijzonder aantrekkelijk doelwit voor hackers en andere kwaadwillenden.

Dat betekent dat het beveiligen van uw WordPress site essentieel is als u veilig wilt blijven.

Hoewel een deel van die verantwoordelijkheid altijd bij u ligt, kan Kinsta ook veel van de WordPress beveiliging voor u afhandelen.

Ze hebben WordPress-specifieke beveiligingsregels, evenals hardware firewalls. En als er toch iets doorheen komt, Kinsta biedt een hack fix garantie wat betekent dat ze uw site schoonmaken en weer in orde maken... gratis .

Bovendien heeft Kinsta ook hulpmiddelen om de logins voor zowel uw WordPress-account als uw Kinsta-account te beveiligen.

Voor uw WordPress account, Kinsta:

 • Blokkeert automatisch IP's met meer dan 6 mislukte inlogpogingen
 • Dwingt sterke wachtwoorden af

En om uw Kinsta hosting account veilig te houden, biedt Kinsta twee-factor autorisatie:

Ze hebben ook multi-user permissies om granulaire toegang te geven aan ontwikkelaars of degenen die alleen factureringsinformatie moeten zien. Dit is een zeldzame functie om te vinden onder alle hosting providers, WordPress of anderszins.

4. Gratis (en gemakkelijke) SSL-certificaten met automatische verlenging

Naast de bovenstaande beveiligingsfuncties biedt Kinsta ook gratis SSL-certificaten via Let's Encrypt .

SSL en HTTPS houden uw site veiliger door de gegevens die worden verzonden tussen de browsers van bezoekers en de server van uw site te versleutelen.

Naast de algemene voordelen voor de veiligheid (en misschien zelfs voor de SEO rankings!), zorgt het gebruik van een SSL certificaat er ook voor dat als u ooit inlogt op uw WordPress website vanaf openbaar wifi, niemand uw inloggegevens kan stelen.

Zie ook: Visme Review 2023: Maak geweldige afbeeldingen zonder enige ontwerpervaring

U kunt uw certificaat installeren met slechts een paar klikken. En zodra u het installeert, zal Kinsta het automatisch voor u vernieuwen zodat het nooit vervalt:

5. Eenvoudige staging-omgevingen voor eenvoudig testen/ontwikkelen

Een staging site is eigenlijk een identieke kopie van uw site in een veilige, private sandbox. Het is super handig omdat u dan veilig dingen kunt doen zoals:

 • Test nieuwe updates voordat u ze toepast op uw live site.
 • Werk aan de ontwikkeling van nieuwe functies voor uw site.
 • Schakel over op een nieuw thema en zorg ervoor dat alles perfect is.

Wanneer u klaar bent met uw staging site, kunt u op een paar knoppen klikken om uw site te verplaatsen van staging naar de live server.

Kinsta maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen uw live site en uw staging site omgevingen:

En zodra u in uw staging-omgeving bent, kunt u deze met één druk op de knop live zetten:

Voor het gemak maakt Kinsta automatisch een back-up van de live versie van uw site wanneer u uw staging site live zet. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk de wijziging kunt terugdraaien indien nodig.

Over back-ups gesproken...

6. Dagelijkse automatische back-ups van WordPress, plus eenvoudig herstel met één klik

Back-ups zijn iets dat elke WordPress site eigenaar moet doen.

Maar met Kinsta kun je back-ups op de automatische piloot zetten.

Kinsta maakt automatisch een back-up van uw site elke dag en slaat de back-ups op voor 14 dagen (indien nodig kunt u ook extra betalen voor automatische back-ups om de 6 uur of zelfs om het uur):

Naast de automatische dagelijkse back-ups kunt u ook altijd handmatig een back-up van uw site maken. U kunt maximaal 5 handmatige back-ups tegelijk maken, en elke handmatige back-up wordt ook 14 dagen bewaard.

Indien nodig kunt u het keuzemenu gebruiken om een van deze back-ups te herstellen naar uw:

 • Live site
 • Halteplaats

7. Server-level caching (geen caching plugins meer)

Het gebruik van een caching plugin is een van de populairste tips die je zult zien om je WordPress site te versnellen.

Met Kinsta heeft u echter geen caching-plugin nodig omdat Kinsta al caching implementeert op serverniveau.

Zonder dat u een vinger hoeft uit te steken, implementeert Kinsta vier soorten caching:

 • Pagina cache (dit is wat de meeste mensen bedoelen als ze het over WordPress caching hebben)
 • Object cache
 • Bytecode cache
 • CDN-cache

Hoewel caching op serverniveau gebeurt, kunt u toch uw cache beheren vanuit uw WordPress dashboard, inclusief opties om:

 • De hele cache wissen
 • Voer URL's/URL-paden in om automatisch te wissen wanneer u uw site bijwerkt

Het is ook vermeldenswaard dat Kinsta ondersteuning heeft toegevoegd voor één caching-plugin - WP Rocket. Dat is een mooie functie, aangezien het de beste caching-plugin is die ik ooit heb getest, en het is degene die ik gebruik op al mijn sites.

Terzijde: het is leuk om te zien dat hostingdiensten zoals Kinsta en WP Engine, die gewoonlijk externe cachingplugins hebben verboden, stappen zetten om goed gecodeerde plugins zoals WP Rocket toe te laten.

Niet dat ingebouwde caching-oplossingen niet goed zijn - dat zijn ze wel. Maar speciale oplossingen zijn meestal beter. Vooral in het geval van WP Rocket omdat het een aantal handige functies heeft die veel verder gaan dan caching en die uw Core Web Vitals aanzienlijk kunnen verbeteren.

8. Een premium content delivery network is inbegrepen

Een CDN, kort voor content delivery network, helpt de laadtijden van uw site te versnellen voor bezoekers over de hele wereld (lees dit bericht om te leren hoe het dat doet).

Normaal moet u betalen voor een aparte CDN-dienst of iets als Cloudflare gebruiken.

Kinsta bood oorspronkelijk een premium CDN provider, KeyCDN, maar sindsdien zijn ze overgestapt op Cloudflare.

Dit is een goede zet omdat Cloudflare verder gaat dan alleen een CDN-provider - het biedt WordPress-sites een krachtige firewall om schadelijk verkeer uit te filteren.

Naast gewoon geld besparen, is het grotere voordeel hier gebruiksgemak Want in plaats van een aparte dienst te moeten integreren in uw workflows, kunt u het CDN voor uw WordPress-website rechtstreeks vanuit uw Kinsta-dashboard beheren:

9. 25+ verschillende datacenters over de hele wereld

Uw datacentrum is de feitelijke fysieke locatie waar de bestanden van uw WordPress site worden gehost. Om de prestaties van uw sites te maximaliseren, wilt u een datacentrum kiezen dat zo dicht mogelijk bij uw doelgroep ligt.

Normaal gesproken zijn je enige opties ergens in de VS en misschien een paar plekken in Europa, als je geluk hebt.

Maar omdat u met Kinsta toegang krijgt tot de wereldwijde infrastructuur van Google, kunt u kiezen uit 25+ verschillende datacenters Momenteel bevinden deze datacenters zich in de volgende landen:

 • USA
 • UK
 • Canada
 • Australië
 • Hong Kong
 • Japan
 • Taiwan
 • Zuid-Korea
 • India
 • Singapore
 • Polen
 • Finland
 • België
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zwitserland
 • Brazilië
 • Chili
 • Italië
 • Frankrijk

Voor bepaalde landen, zoals de VS en India, kunt u kiezen uit verschillende datacentra in het hele land.

Er zijn plannen om in de nabije toekomst meer datacenters toe te voegen.

En omdat Kinsta aparte containers gebruikt voor elke site, u kunt voor elke site een ander datacenter kiezen (de meeste hosts dwingen u één datacentrum te kiezen voor alle sites die u met uw account host).

Veel generieke hostingdiensten bieden alternatieve hostinglocaties, maar het is zeldzaam om zoveel keuze te vinden bij een managed WordPress hostingdienst.

10. Eenvoudige live chat ondersteuning via Intercom

Tot slot, als u ooit hulp nodig heeft met uw hosting, biedt Kinsta 24/7 ondersteuning via de Intercom live chat widget.

Als je het niet weet, Intercom is die kleine widget die je rechtsonder in veel van de bovenstaande screenshots hebt gezien:

Intercom is in een paar opzichten prettiger dan traditionele live chat:

 • Het is geen apart venster en u verliest uw chat niet als u naar een andere pagina gaat. U kunt dus blijven rondklikken op het Kinsta-dashboard terwijl u met support chat.
 • Het slaat automatisch uw chatgeschiedenis op. Dus als u terug moet gaan en kijken naar iets dat de supportrep zei, kunt u gewoon door de chatgeschiedenis bladeren.
 • Als u het dashboard van Kinsta sluit, krijgt u updates via e-mail. U hoeft dus niet rond te hangen voor een antwoord als u dat niet wilt. Dat is fijn en handig, want bij de meeste hostingproviders moet u een verzoek indienen om supporttickets te openen.

Een ding om op te merken is dat Kinsta geen telefonische ondersteuning biedt - alleen live chat.

Maar hoe goed is de ondersteuning van Kinsta?

Iedereen heeft andere verwachtingen van ondersteuning, maar ik heb gemerkt dat het ondersteuningsteam van Kinsta in de meeste gevallen zeer responsief en behulpzaam is.

In één situatie heeft een lid van het ondersteuningsteam van Kinsta me een middag lang geholpen bij het oplossen van problemen met mijn site.

Ik heb dit niveau van hands-on probleemoplossing nog nooit meegemaakt met een van de andere WordPress hosting providers die ik heb getest.

Bezoek Kinsta

Hoe snel is Kinsta hosting?

Geen Kinsta review zou compleet zijn zonder het belangrijkste onderdeel van webhosting te bespreken - prestaties.

Dus, hoe presteert Kinsta?

Om u een idee te geven van de prestaties, heb ik een van mijn live sites door Google's PageSpeed tool gehaald.

Hier is mijn technische stapel:

 • Kinsta's ingebouwde CDN
 • WP Rocket
 • Thema Kadence

Nu is het belangrijk erop te wijzen dat deze site geen lege website is. Dit is een live site met een heleboel plugins geïnstalleerd. 14 plugins in totaal.

Ik heb geen speciale optimalisaties gedaan. Het enige wat ik heb gedaan is Kinsta's CDN inschakelen en WP Rocket installeren. De instellingen voor WP Rocket zijn vrijwel standaard.

Hier is een blik op de paginasnelheden op desktop:

Nu een blik op de paginasnelheden op mobiel:

Niet slecht toch?

Ongetwijfeld helpen WP Rocket's caching, JS delay en andere functies hier ook bij. Maar samen vormen ze een krachtige combinatie.

Kinsta voor- en nadelen

Deze voor- en nadelen geven u een goed overzicht van de sterke en zwakke punten van de platforms:

Voors

 • Geweldige prestatie - Kinsta's platform is gebouwd op Google Cloud. Dit betekent een razendsnelle site en biedt een fantastische uptime.
 • Grote steun - Hoewel ze niet standaard telefonische ondersteuning bieden, reageert het ondersteuningsteam snel en uiterst behulpzaam. Het is gemakkelijk om mensen te bereiken die kunnen eigenlijk problemen op te lossen.
 • Verwijdering van malware inbegrepen - Site geïnfecteerd met malware? Geen probleem. Zij lossen het voor je op.
 • Gratis CDN en firewall - Dit betekent een snellere WordPress website over de hele wereld, en een veiligere website.
 • Automatische database optimalisatie - Het optimaliseren van uw database is een belangrijk onderdeel van website onderhoud. Bij de meeste hosts moet u dit handmatig doen of een plugin gebruiken. Kinsta zorgt hier automatisch voor.
 • Geautomatiseerde en on-demand back-ups - Kinsta heeft een robuust systeem voor back-ups. Ze maken automatisch een back-up van uw site. En u kunt op verzoek back-ups maken. Dat gezegd hebbende, raad ik altijd aan een secundaire back-up oplossing te hebben.
 • Eigen hosting dashboard - Geen lomp cPanel hier. Hun UI is gelikt en makkelijk te gebruiken.
 • WordPress-centrisch platform - Kinsta's focus op WordPress leidt tot een beter geoptimaliseerd platform met support engineers die weten hoe ze WordPress problemen moeten oplossen.

Nadelen

 • Lage limieten voor PHP-werknemers - PHP workers staan u toe om gelijktijdige PHP processen te draaien. Vergeleken met sommige andere hosts zijn die van Kinsta aan de lage kant. Dit zal voor de meeste gebruikers geen probleem zijn.
 • Duur prijsmodel en extra kosten - Kinsta werkt met een op gebruik gebaseerd prijssysteem, wat betekent dat als je je verkeerslimiet overschrijdt, je meer in rekening wordt gebracht. Dit is vergelijkbaar met veel managed WordPress hosts. Over het geheel genomen is het wel duur.
 • Alleen WordPress - Dit zou verwacht moeten worden voor WordPress managed hosting, maar het is belangrijk om te vermelden. Dit kan een probleem zijn voor sommige gebruikers.
 • Geen e-mail hosting - Je hebt een apart e-mail hosting systeem nodig om je eigen "[email protected]" e-mailadres te krijgen. Kinsta beveelt hiervoor G Suite aan, maar Zoho Mail is een andere optie die een gratis tier heeft.
Bezoek Kinsta

Kinsta prijzen

Als je een paar jaar geleden naar Kinsta keek, schreef je het misschien af als "alleen voor grote bedrijven" omdat de WordPress hostingpakketten begonnen bij $100 per maand. Dat veranderde in mei 2018 .

Nu heeft Kinsta meer toegankelijke instapmodellen... vanaf slechts $35 per maand waarmee het in dezelfde range zit als andere populaire managed WordPress hosts.

Dat goedkoopste plan ondersteunt:

 • 1 site
 • 25.000 unieke bezoeken per maand
 • 10 GB SSD schijfruimte

U kunt alle plannen hieronder bekijken:

Alle plannen worden geleverd met gratis SSL-certificaten voor elke WordPress-website, evenals een bepaald quotum voor CDN-gebruik (dit quotum stijgt met elke tier).

Hogere tier plannen krijgen ook meer PHP werknemers per site, die verder kunnen verbeteren prestaties & site snelheid.

Voor alle plannen kunt u ook twee maanden gratis krijgen als u kiest voor jaarlijkse facturering in plaats van maandelijkse facturering.

Kinsta hanteert ook een 30 dagen geld terug garantie.

Wat is een bezoek?

Dit is hoe Kinsta "bezoeken" definieert:

Uw maandelijks aantal bezoeken is "de som van de unieke IP-adressen die elke periode van 24 uur worden gezien, zoals geregistreerd in de Nginx-logs."

Dus als een persoon meerdere keren op dezelfde dag langskomt, is dat nog steeds maar één bezoek. Diezelfde persoon telt pas als een nieuw bezoek als de volgende periode van 24 uur begint.

Bovendien telt Kinsta bot-bezoeken van bekende bot-gebruikers-agenten niet mee in uw maandelijkse limieten.

En als u uw WordPress-sites via Cloudflare laat lopen, kunt u nog meer bezoekers uit uw plan persen.

Terzijde, ik ben persoonlijk geen fan van dit soort prijzen, maar het is een zeer gebruikelijke prijsstrategie voor managed WordPress hosting providers.

De bezoeklimiet is geen harde limiet

Als je ziet dat Maandelijkse bezoeken pet boven, zou je je zorgen kunnen maken over wat er zal gebeuren als je die limiet overschrijdt (bv. misschien ga je viraal op sociale media).

Maak je geen zorgen - dit is geen harde limiet en je site wordt niet afgesloten als je die overschrijdt.

Als u de bezoeklimiet van uw site overschrijdt, blijft uw site normaal functioneren, u moet alleen $1 per 1.000 bezoeken teveel betalen.

Laatste gedachten over Kinsta

Laten we nu deze Kinsta review afronden:

Zoals ik al zei in de intro, het is behoorlijk moeilijk om een fatsoenlijke hosting provider te vinden deze dagen. Of dat nu een traditionele hosting provider is of een managed WordPress hosting bedrijf.

En het is nog moeilijker om een WordPress-host te vinden met een solide (en prestatiegericht) platform, en supersnelle ondersteuning om u te helpen wanneer u die nodig hebt.

En met de meeste webhosts, is er meestal een eerste "wittebroodsweken" periode waarin het lijkt alsof elke webhost is vrij goed. Dat soort tijd is het slechtste punt om iets te schrijven over een webhost.

Maar, na meerdere jaren van hosting van meerdere WordPress websites bij Kinsta kan ik zeggen dat de honeymoon periode ver achter ons ligt. En we houden nog steeds evenveel van ze als in het begin. Eigenlijk misschien wel een beetje meer 😉

De uptime is ongelooflijk - er is geen noemenswaardige downtime geweest, en Sucuri toont een uptime van 100% over de afgelopen 90 dagen.

Nu, wat belangrijk is voor ons vanuit een hostingstandpunt is de ervaring die we kunnen leveren aan u, onze lezers. In die afdeling heeft Kinsta geen slag gemist.

De andere belangrijke factor is hoe responsief de ondersteuning is. En die is waanzinnig goed.

Ze gebruiken Intercom voor hun ondersteuning. Het is een geweldige tool die live chat en e-mail integreert. Kinsta beantwoordde mijn laatste bericht binnen 1-2 minuten. En dat is een typische reactietijd.

Wat meer is, ze zijn echt behulpzaam! En helpen me om problemen op te lossen.

Zie ook: 12 Beste WordPress Mailing List Plugins voor 2023 (Vergelijking)

Ik zou willen dat hun prijzen gebaseerd waren op het bandbreedte model, in tegenstelling tot het "bezoeken" model. Dat gezegd hebbende, lijkt het een beetje een industriestandaard te zijn geworden binnen de WordPress managed hosting ruimte.

Aan de positieve kant maakt het wel gemakkelijker te begrijpen welk plan geschikter is (bandbreedte is moeilijk in reële termen te kwantificeren).

Hier komt het op neer:

Als u op zoek bent naar een razendsnel hostingplatform, dat veilig is en responsieve ondersteuning biedt - dan is Kinsta de moeite van het bekijken waard.

Onze ervaring was geweldig, en ik weet zeker dat die van u dat ook zal zijn.

Bezoek Kinsta

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.