19 Beste Monospaced lettertypes voor 2023

 19 Beste Monospaced lettertypes voor 2023

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar een lettertype dat de leesbaarheid van uw ontwerpen kan verbeteren of uw werk dat minimale gevoel geeft? Dan hebt u een monogespatieerd lettertype nodig.

Monogespatieerde lettertypes zijn lettertypes die allemaal dezelfde breedte hebben. Dit maakt ze duidelijk en gemakkelijk te lezen en ook bevorderlijk voor het gebruik in webdesign. Monogespatieerde lettertypes kunnen een goede keuze zijn voor webontwerpers en -ontwikkelaars omdat ze eenvoudig, stijlvol en veelzijdig zijn.

In dit artikel bekijken we 19 van de beste monogespatieerde lettertypes voor uiteenlopende projecten, van standaard programmeerstijl tot meer uitgebreide monogespatieerde lettertypes die perfect zijn voor meer creatieve ontwerpen.

We beantwoorden ook enkele veelgestelde vragen over monospaced fonts, zodat u een deskundige fontkeuze kunt maken voor uw volgende project.

Klaar? Laten we beginnen.

De beste monospaced lettertypes voor programmeurs en ontwerpers

Alle lettertypes in deze lijst zijn verkrijgbaar bij Envato Elements, een abonnementsdienst voor ontwerpelementen die van onschatbare waarde is voor programmeurs en ontwerpers. Voor $14,50 per maand heb je toegang tot alle lettertypes in deze lijst, plus grafische sjablonen, WordPress-thema's, stockfoto's, websjablonen en meer.

Laten we in de lijst springen, te beginnen met mijn persoonlijke favoriete monospaced font, Bergen Mono.

Zie ook: Hoe krijg je meer Twitch volgers: 10 bewezen tips

1. Bergen Mono

Bergen Mono is een klassiek lettertype in typemachinestijl. Het is minimalistisch en stijlvol en zou perfect zijn voor codeerprojecten of webdesign. Het lettertype doet denken aan klassieke codeerlettertypes en de gelijkmatig verdeelde tekens zijn echt gemakkelijk te lezen.

Of je het nu gebruikt voor een eigenzinnige poster of een homepage van een website, dit lettertype voegt zeker een vleugje visuele aantrekkingskracht toe aan je ontwerpen. Het te downloaden lettertype bevat ook tekens voor talen als Grieks en Bulgaars.

2. Alma Mono

Alma Mono is een mooi, afgerond monospaced lettertype. Het is duidelijk en professioneel, maar de afgeronde aard van de letters helpt om ontwerpen een vriendelijker gevoel te geven. Alma Mono is verkrijgbaar in vijf verschillende gewichten: zwaar, vet, normaal, licht en dun.

Dit maakt het gemakkelijk aanpasbaar aan een reeks ontwerpen. Behalve dat het er geweldig uitziet als onderdeel van webdesignprojecten, is dit eenvoudige maar stijlvolle lettertype ook een uitstekende keuze voor programmeurs.

3. Odudo Monospaced Versie

Odudo Mono is een leuk en gebogen monospaced lettertype dat zeer gemakkelijk te lezen is. Odudo Mono is beschikbaar in verschillende gewichten waaronder light, regular, semi-bold en bold. De bold versie is een goede keuze voor logo's en web headers, terwijl de light versie perfect zou zijn voor codering. Odudo Mono is eenvoudig, maar stijlvol waardoor het perfect is voor een breed scala van verschillende projecten.

4. Gopher Mono

Gopher Mono is een lettertypefamilie met 8 verschillende gewichten om uit te kiezen. De download bevat vet, halfvet, extra vet, zwart, medium, normaal, licht en dun, plus een cursieve versie van elk van de verschillende gewichten.

Het omgekeerde contrastontwerp betekent dat horizontale strepen dikker zijn, en verticale strepen dunner, wat zal helpen om enkele elementen van visueel belang toe te voegen aan uw ontwerpen. Met zoveel gewichtsopties om uit te kiezen, kan deze lettertypefamilie worden gebruikt voor alles van vet plakkende koptekstontwerpen tot grotere lichamen van kleine tekst.

5. Arkibal Mono

Arikbal Mono is een lettertype geïnspireerd op oude documenten en winkelborden uit de jaren 1800. Het lettertype kan worden gebruikt om ontwerpen een retro minimalistische uitstraling te geven. Arikbal Mono is beschikbaar in zes gewichten: zwaar, vet, normaal, medium, licht en dun.

Dit duidelijke en beknopte lettertype zou perfect zijn voor programmeurs en ontwikkelaars en zou er geweldig uitzien als onderdeel van professionele webdesigns voor bedrijven.

6. Lagiraffa

Lagiraffa is een slank en stijlvol monospaced lettertype, perfect om wat minimalistische flair toe te voegen aan je ontwerpen. De hoge en dunne letters zijn elegant en mooi, maar ook heel gemakkelijk te lezen.

Dit chique monospaced font zou perfect zijn voor branding elementen zoals logo's en visitekaartjes. Het zou ook goed werken voor tijdschrift lay-out ontwerpen en uitnodigingen voor evenementen. Als u een vleugje klasse wilt toevoegen aan uw ontwerpen, is Lagiraffa het monospaced font dat u nodig hebt.

7. Cartograaf

Cartograph is een code-vriendelijk monospaced lettertype voor webdesigns. Deze utilitaire lettertype familie is opvallend, stijlvol en modern.

De download bevat 8 verschillende lettergewichten, plus echte cursieve letters die perfect samengaan met de niet-gecursiveerde lettertypes om visueel interessante ontwerpen te maken. Deze lettertypefamilie ondersteunt Europese talen en katakana, Grieks en Cyrillisch.

8. Pine lettertype

Pine Typeface is een eenvoudig en duidelijk lettertype dat kan worden gebruikt in een reeks ontwerpen. Dit no-frills lettertype is perfect voor programmeurs, omdat het duidelijk en zeer leesbaar is. Het lettertype zou ook goed werken voor grote stukken tekst, of als onderdeel van logo's of andere ontwerpen.

Hoewel het niet het meest opwindende lettertype op de lijst is, maakt de veelzijdigheid van Pine Typeface het een perfecte aanvulling op de lettertypecollectie van elke codeur of ontwerper.

9. Nicolatte

Nicolatte is een creatief monospaced font gemaakt door Typia Nesia. Dit san serif font is perfect voor iedereen die op zoek is naar een monospaced font met een beetje meer visuele aantrekkingskracht dan de eerder genoemde in de lijst.

Het is uniek en stijlvol en zou perfect zijn voor webdesign en zakelijke merkelementen. Het eigenzinnige lettertype springt echt van de pagina, dus het zou ook een goede keuze zijn voor het maken van opvallende posterontwerpen.

10. Igoe

Igoe is een uniek vet lettertype met één hoofdletter, dus als je iets zoekt dat echt opvalt, dan is dit het.

Het te downloaden lettertype bevat een volledige set alfabetische tekens, plus een reeks alternatieve tekens waarmee je ultramoderne, minimalistische ontwerpen kunt maken. Hoewel dit lettertype misschien niet de beste keuze is voor programmeurs, is het een must-have voor grafische ontwerpers die moderne en unieke ontwerpen willen maken.

11.Devant Pro

Devant Pro is een schreefloos lettertype dat kan helpen om ontwerpen een moderne uitstraling te geven. De hoge, vette letters zijn zeer impactvol en trekken zeker de aandacht van de lezer.

Naast Devant Pro Monospace is er ook een reeks andere stijlen en gewichten beschikbaar, waaronder condensed, normal, light, bold en medium. Dit lettertype is populair bij YouTube-makers en grafische ontwerpers en is perfect voor vette headers en logo's.

Zie ook: 15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

12. Mist

Mist is een uniek structuurlettertype dat perfect is voor het maken van minimale ontwerpen met een etherisch gevoel. Het lettertype is eenvoudig en gemakkelijk te lezen, maar uiterst stijlvol.

Het is een geweldig lettertype voor webontwerp en zou er ook geweldig uitzien op merchandise, posters en meer. De lettertype download bevat hoofdletters en kleine letters, evenals meer dan 40 glyphs.

13. Mononten handgeschreven lettertype

Mononten is een eigenzinnig handgeschreven lettertype gemaakt door Macadamia. Dit creatieve lettertype kan uw ontwerpen een vriendelijker en persoonlijker gevoel geven.

Het lettertype bootst een echt handschrift na, wat authenticiteit kan toevoegen aan ontwerpen, maar het is ook heel duidelijk en gemakkelijk te lezen, waardoor het een goede keuze is voor zowat elk project.

Als je een leuk, vriendelijk en goed leesbaar lettertype zoekt, is Mononten het monospaced lettertype dat je nodig hebt.

14. Systeemcode

System Code is een lettertype in traditionele codeerstijl dat perfect is voor programmeurs, of ontwerpen die geïnspireerd zijn door techniek. De dunne, vierkante tekens doen denken aan oude computertypes.

Of je nu een goed leesbaar lettertype nodig hebt om die lange dagen van coderen wat makkelijker te maken, of op zoek bent naar een minimalistisch tech-geïnspireerd lettertype voor je volgende creatieve project, System Code is een geweldige keuze.

15. Monopixel

Monopixel is een geweldig pixel-art monospaced font met een kleurrijk ontwerp. De karakters zijn opgebouwd uit veelkleurige vierkantjes om die retro, old-school look na te bootsen die doet denken aan vroege computerspelletjes.

Het is leuk en speels en zou geweldig werken in koppen, video game UI, en op grote displays en posters. Het is beschikbaar in OpenType-SVG formaat.

16. Looper

Looper is een decoratief monospaced lettertype van ontwerper Andreas Leonidou. De ontwerper heeft een geometrisch ontwerp gebruikt om een futuristische stijl te creëren die goed zou werken in Sci-fi gerelateerde ontwerpen, evenals logo's, posters en muurkunst.

Het is een all-caps lettertype dat zowel Latijnse & Griekse letters A-Z als nummers 0-9 bevat.

17. Varino Futuristisch lettertype

Varino is een futuristisch monospaced lettertype dat ontwerpen een echt 'buitenaards gevoel' geeft. Dit lettertype met ruimtethema doet denken aan oude sciencefictionfilms en buitenaardse talen. Het lettertype maakt gebruik van interessante gebogen vormen om de karakters te creëren, en hoewel ze uiterst uniek zijn, zijn ze toch vrij gemakkelijk te lezen.

Dit lettertype zou een goede keuze zijn voor posters en fysieke koopwaar, maar zou ook geweldig zijn voor webdesign als u uw site een unieke en futuristische uitstraling wilt geven.

18. Systeemfout

System Glitch is een cool lettertype in glitch-stijl dat perfect is voor ontwerpen rond technologie en gaming. Het lettertype is zo ontworpen dat het lijkt alsof de letters glitchen, waardoor het een goede keuze is voor edgy web-based ontwerpen.

Dit lettertype zou goed werken in YouTube-video's en in headers en logo's. Ondanks het glitch-effect is het lettertype nog steeds goed leesbaar, en je kunt meer of minder glitch-lijnen toevoegen om je ontwerpen aan te passen.

19. Tropicane lettertype

Tropicane Typeface is een echt uniek monospaced lettertype dat kan worden gebruikt om echt mooie en creatieve ontwerpen te maken. Hoewel het niet het meest leesbare lettertype op de lijst is, is het uiterst chic, en geeft het je ontwerpen zeker een vleugje boheemse stijl.

Tropicane is een abstract schreeflettertype dat gebruik maakt van interessante vormgevers en karakterontwerpen. Als je als ontwerper een lettertype nodig hebt dat je ontwerpen een meer artistieke uitstraling geeft, dan is dit het lettertype voor jou.

FAQ's over monogespatieerde lettertypes

Wilt u meer weten over monogespatieerde lettertypes? Hier vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen erover.

Wat is een monospaced lettertype?

Monospaced fonts zijn klassieke proportionele fonts. Ze werden oorspronkelijk ontworpen om te voldoen aan typemachine-eisen, maar zijn sindsdien een standaard geworden voor webfonts.

Bij monospaced fonts is elk karakter precies even breed, en staan ze ook allemaal op gelijke afstand van elkaar. In de meeste gevallen betekent dit dat ze uiterst gemakkelijk te lezen zijn en uitstekend werken in webontwerpen.

Wat is het beste monospaced lettertype?

Het hangt echt af van het soort project waar je aan werkt, maar mijn persoonlijke favoriet is Bergen. Het is een traditioneel monospaced lettertype dat zowel minimaal als veelzijdig is. Je kunt het keer op keer gebruiken om je ontwerpen een stijlvolle en professionele uitstraling te geven.

Zijn monogespatieerde lettertypes beter leesbaar?

In de meeste gevallen, ja. Omdat de letters gelijkmatig verdeeld zijn, maakt het de tekst duidelijker en gemakkelijker voor het oog. Het hangt er echter helemaal vanaf hoe complex het lettertype is. Sommige creatievere lettertypes op de lijst zoals Tropicane Typeface en System Glitch zijn stijlvol, maar niet zo gemakkelijk te lezen.

Laatste gedachten

Dus daar heb je het, de beste monospaced fonts beschikbaar bij Envato Elements. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om het perfecte font te vinden voor je volgende codeer- of webdesignproject.

En als je hier toch bent, vergeet dan niet een paar van onze andere posts te bekijken. We hebben een heleboel diepgaande bronnen die kunnen helpen om je webdesign projecten te verbeteren. Veel plezier!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.