De beste Gumroad-alternatieven voor 2023 (vergelijking)

 De beste Gumroad-alternatieven voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Op zoek naar een alternatief voor Gumroad? We hebben een oplossing voor je.

Hoewel Gumroad een goed e-commerce platform is voor wie digitale producten wil verkopen, heeft het een aantal problemen waar sommige gebruikers misschien niet omheen kunnen.

De lage toegangsdrempel heeft geleid tot ondersteuningsproblemen en nieuwe klanten moeten 10% betalen om het platform te kunnen gebruiken.

In dit bericht vergelijken we de beste Gumroad-alternatieven. We laten je weten welke functies hen het overwegen waard maken ten opzichte van Gumroad, samen met hun prijzen.

Aan het eind van deze post weet u precies welk e-commerce platform u moet overwegen te gebruiken in uw bedrijf.

Met dat alles gezegd, laten we er meteen in springen.

Zie ook: 13 slimme social media marketing tips voor 2023

De beste Gumroad alternatieven - Samenvatting

Hier is onze lijst van de top Gumroad alternatieven voor het maken van een ecommerce website.

TL;DR:

  Laten we het hebben over wat elk van deze platforms speciaal maakt.

  1. Sellfy

  Sellfy is meer dan een eenvoudig e-commerce platform voor de verkoop van digitale en fysieke producten. Het is bijzonder omdat het wordt geleverd met een print-on-demand service.

  Dat betekent dat u uw ontwerpen kunt verkopen en ze door klanten kunt laten drukken op shirts, hoodies, mokken en andere producten. Sellfy zorgt voor het drukken en verzenden, zodat u zich kunt richten op andere aspecten van uw bedrijf.

  U kunt ook abonnementen verkopen die ideaal zijn voor online cursussen, handleidingen en andere lidmaatschapsprogramma's en klanten wekelijks, maandelijks of jaarlijks laten betalen.

  Sellfy biedt ook on-demand video streaming. En als u zich zorgen maakt over mensen die uw video's delen met niet-betalende mensen, hoeft u dat niet te doen. Er zijn veiligheidsmaatregelen getroffen om dat te voorkomen.

  Dit platform heeft een eenvoudig te gebruiken websitebouwer. Dus zelfs als u niet weet hoe u moet coderen, kunt u uw eigen website vanaf nul ontwerpen. U kunt elementen verplaatsen, tekst toevoegen, kleuren veranderen en afbeeldingen invoegen. U kunt ook uw domein koppelen voor een consistentere branding.

  Er is zelfs een functie die uw pagina's automatisch in een andere taal vertaalt. Dit is handig voor gebruikers die het Engels niet als moedertaal hebben.

  Alle landingspagina's worden correct geladen wanneer ze worden bekeken vanaf een mobiel apparaat.

  Sellfy heeft marketingfuncties die u helpen uw producten te promoten. U kunt bijvoorbeeld kortingscodes maken om mensen aan te moedigen meer bij u te kopen. U kunt ook een e-mailmarketingcampagne starten en nieuwsbrieven naar uw leads sturen. Sellfy heeft een functie waarmee u trackingpixels kunt toevoegen aan uw Facebook- en Twitter-advertenties.

  Een van de beste dingen van Sellfy is dat u uw online winkel in elke site kunt integreren. Stel dat u een blog hebt, dan kunt u daar productkaarten toevoegen zodat u uw inhoud te gelde kunt maken.

  Prijzen: Starter (begint bij $19/maand, tweejaarlijks gefactureerd), Business (begint bij $49/maand, tweejaarlijks gefactureerd), Premium (begint bij $99/maand, tweejaarlijks gefactureerd).

  Sellfy biedt een 30 dagen geld terug garantie.

  Probeer Sellfy gratis uit

  Lees onze Sellfy review.

  2. Payhip

  Payhip is een geweldig platform als u een naadloos afrekenproces wilt voor uw klanten. Het is gespecialiseerd in het verhogen van de verkoop van uw digitale producten en het zo snel mogelijk afronden van transacties.

  De afrekenpagina is niet alleen mooi, maar ook heel responsief. Dat betekent dat het een geweldige ervaring is voor gebruikers, ongeacht of ze een desktop, laptop, tablet of smartphone gebruiken.

  Nog beter, Payhip laat u een checkout optie toevoegen aan welk platform u ook gebruikt. U kunt een checkout toevoegen aan uw social media pagina's, blog, of vanaf uw website. Payhip beweert de checkout te hebben geoptimaliseerd om de conversies te verhogen. Daarom zullen uw klanten in staat zijn om een transactie in enkele seconden te voltooien.

  Na elke aankoop kunnen klanten uw productbestanden meteen downloaden. Maar als ze het om welke reden dan ook missen, kunnen ze nog steeds toegang krijgen tot het digitale product via een downloadlink die Payhip hen zal mailen.

  Klanten kunnen betalen met PayPal of elke belangrijke kredietkaart.

  Andere functies die je misschien leuk vindt zijn een affiliate systeem waarin je andere gebruikers kunt vragen om nieuwe klanten voor je te vinden, een optie om coupons aan te bieden, en sociale kortingen die je volgers korting geven voor tweets en likes.

  Payhip heeft ook een pay-what-you-want prijsmodel waarmee uw klanten zelf kunnen bepalen hoeveel zij denken dat uw producten waard zijn.

  U kunt ook mailinglijsten maken om in contact te blijven met uw klanten en hen te informeren als er lopende promoties zijn of nieuwe producten vallen.

  Om ervoor te zorgen dat klanten hun downloadrechten niet misbruiken, stelt Payhip een limiet aan het aantal keren dat een gebruiker uw product kan downloaden. Er is ook een PDF-stempel beschikbaar zodat ze uw producten niet illegaal kunnen delen.

  Er zijn geen opslaglimieten, dus u kunt zoveel producten uploaden als u wilt. Maar er is wel een bestandslimiet - dat betekent dat u geen bestand van meer dan 5 GB kunt uploaden.

  Prijzen: Gratis (5% transactiekosten), Plus ($29/maand + 2% transactiekosten), Pro ($99/maand).

  Probeer Payhip gratis uit

  3. Lemon Squeezy

  Lemon Squeezy Het geeft u alle nodige hulpmiddelen om uw digitale producten te verkopen.

  U kunt in slechts enkele minuten een online winkel maken zonder een regel code te hoeven schrijven. Alle sites die via Lemon Squeezy worden gemaakt zijn SSL-beveiligd en zullen geen problemen hebben met het laden op mobiele apparaten.

  Met dit platform kunt u uw producten ook overal verkopen. U kunt de overlay van de kassa insluiten of uw kassalink delen met potentiële klanten.

  Net als bij andere platforms kunt u cursussen, ebooks, video's, audiobestanden, ontwerpmateriaal en andere digitale downloads verkopen. U kunt zelfs abonnementen verkopen. Maar wist u dat u met Lemon Squeezy ook software kunt verkopen?

  Dat klopt. Als u in de software of app business zit, kan Lemon Squeezy u helpen. Het kan de toegang van klanten beheren door licentiesleutels uit te geven bij elke verkoop. Dat beperkt de gebruikers van uw software tot diegenen die ervoor betaald hebben.

  Lemon Squeezy komt ook met marketing tools. U kunt een e-mail marketing campagne starten om u te helpen beter in contact te komen met uw publiek. Als u denkt dat uw producten beter werken als een bundel, kunt u dat doen.

  Een andere geweldige toevoeging is de pay-what-you-want betalingsstructuur waarbij gebruikers kunnen beslissen hoeveel ze je betalen voor je product. Dit model wint langzaam terrein en zou voor sommige makers de manier kunnen zijn om te gaan. En als dat niet werkt, kun je altijd kortingscodes aanbieden om wat buzz te genereren.

  Lemon Squeezy heeft ingebouwde analyses die u laten zien hoe goed uw online bedrijf presteert. En u kunt facturen genereren voor uw klanten. Het bedrijf zal zelfs de belastingwetgeving voor u afhandelen.

  Prijzen: Geen maandelijkse kosten, maar transactiekosten van 5% +50¢ per verkoop.

  Probeer Lemon Squeezy gratis

  4. SendOwl

  SendOwl laat u niet alleen uw producten verkopen, maar het heeft ook een gloednieuwe functie die makers helpt sponsoring te starten. Voor de onbekenden, sponsoring is een manier voor uw publiek om direct aan u bij te dragen voor uw werk. Maar in tegenstelling tot andere sponsoring platforms zoals Patreon, neemt SendOwl geen deel van uw winst.

  Dus als je bijvoorbeeld een YouTube-creator bent, dan kun je vanaf één platform zowel een sponsorprogramma starten als producten verkopen die verband houden met je merk. Dat maakt het des te handiger.

  Het heeft alle functies die je van een e-commerce site mag verwachten. Het kan integreren met verschillende apps, waaronder Shopify, Stripe, Apple Pay, PayPal, Google Analytics en MailChimp voor extra functionaliteit. Het heeft een modern, responsief afrekensysteem. En het ondersteunt meerdere talen en valuta.

  U kunt fysieke en digitale producten verkopen via het platform. U kunt ook lidmaatschappen en abonnementen aanmaken. Indien nodig kunt u licentiesleutels aanmaken voor uw software-aanbod.

  Wat marketing betreft heb je kortingen en promo codes. Een affiliate programma is ook beschikbaar. Plannen omvatten 1-click upsells en de mogelijkheid om verlaten winkelwagens te beheren. SendOwl heeft een pay-what-you-want prijsplan.

  SendOwl laat u ook de checkout velden aanpassen om de informatie te bevatten die u nodig heeft, zoals de BTW informatie van uw klant. U kunt het ook aanpassen via HTML, CSS en JavaScript. Er zijn drie checkout templates om uit te kiezen.

  Uit voorzorg beperkt SendOwl het aantal downloads dat een klant maakt. Er is ook een tijdslimiet voor toegang tot download links. Wat uw account betreft, er is 2-factor authenticatie zodat alleen u in uw account kunt komen.

  In het gedeelte "Analytics" vindt u gegevens over de prestaties van uw winkel en informatie over de bestellingen die u krijgt en de mensen die ze kopen.

  Er zijn drie sets van prijsplannen beschikbaar op SendOwl. De prijzen hieronder zijn voor de Standaard set.

  Prijzen: Standaard ($15/maand), Premium ($24/maand), Zakelijk ($39/maand), Aangepast

  Zie ook: 7 Beste Managed WordPress Hosting Bedrijven (2023) Probeer SendOwl gratis

  5. Podia

  Podia is een van de beste platforms voor het promoten van de verkoop van digitale producten. U kunt cursussen, webinars en ebooks verkopen en zelfs betaalde communities opzetten.

  Met dit platform kunt u een mobielvriendelijke website bouwen die u kunt aanpassen aan uw behoeften. U kunt uw eigen domein of een Podia-subdomein toevoegen als u er geen heeft. Er zijn e-mailmarketingfuncties waarmee u uw merk en producten kunt promoten bij iedereen op uw e-maillijst.

  En als bezoekers van uw site vragen hebben, kunnen ze met u communiceren via de live chat-widget.

  Er is ook een affiliate marketing functie die uw volgers kan omzetten in uw eigen verkoopteam. Dit is belangrijk voor mensen die meer willen verkopen zonder veel uit te geven aan marketing.

  Een van de geweldige dingen van Podia is dat het 24/7 ondersteuning biedt. Dus als u tegen een probleem aanloopt terwijl u aan een project werkt, kunt u contact opnemen met het bedrijf. Als dat geen optie voor u is, biedt Podia veel hulpmiddelen zoals gidsen, artikelen, video's, tools en webinars.

  Over webinars gesproken, ook jij kunt in een paar minuten je eigen webinar starten. Je hoeft alleen maar je YouTube Live of Zoom account aan te sluiten. Als dat eenmaal is ingesteld, kun je mensen laten betalen voor toegang tot je webinars of livestreams.

  Je verdiensten stoppen daar ook niet. Gebruikers hebben nog steeds toegang tot je opnames lang nadat je klaar bent met de uitzending. Je verdient dus geld aan herhalingen. Je kunt een webinar ook bundelen met je andere producten zoals online cursussen of andere digitale producten.

  Podia is een sterke kanshebber in onze lijst van Gumroad alternatieven omdat er hier geen transactiekosten zijn.

  Prijzen: Mover ($39/maand), Shaker ($89/maand), Earthquaker ($199/maand).

  Gratis plan beschikbaar met transactiekosten.

  Podia gratis proberen

  Lees onze Podia review.

  6. DPD

  DPD laat mensen hun ebooks verkopen samen met andere digitale producten zoals software, muziek, audiobestanden en grafische bronnen. Het maakt onze lijst omdat dit e-commerce platform is gebouwd voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met online verkopen.

  Je hoeft niet te weten hoe je moet coderen. Alles is point-and-click.

  Maar dat betekent niet dat DPD functies mist. Integendeel, DPD heeft geavanceerde functies die elke ondernemer nodig heeft om online te verkopen.

  Elke site die via DPD wordt gemaakt is PCI-DSS compliant. Dat betekent dat er SSL wordt gebruikt voor alle checkouts en dat er geen klantgegevens worden opgeslagen.

  U kunt ook meerdere online winkels beheren met uw ene account, zodat u via meerdere sites kunt verkopen en slechts één dashboard nodig hebt om al uw online winkelactiviteiten te controleren.

  DPD neemt geen deel van je verkoop en kan elk product bevatten, hoe groot het bestand ook is. Het biedt PDF stamping, een functie die de informatie van de koper weergeeft op het gekochte ebook. Dit zal kopers ontmoedigen om je inhoud opnieuw te delen.

  Als u updates maakt voor uw productbestanden, stuurt DPD automatisch een unieke downloadlink naar eerdere klanten, zodat zij de meest recente versie ontvangen. U kunt uw verkopen en andere e-commerce gegevens bijhouden met behulp van DPD's Google Analytics integratie.

  Andere vermeldenswaardige functies zijn DPD's volledig functionele winkelwagentje, meertalige checkout, aanpasbare e-mailsjablonen, coupons/kortingscodes, ingebouwde belastingberekeningen, verkoopmeldingen en subgebruikers voor uw klantenservicemedewerkers.

  Prijzen: 20 Producten ($10/maand), 35 Producten ($16/maand), 120 Producten ($30/maand), Aangepast

  Probeer DPD gratis uit

  7. Shopify

  Shopify heeft geen introductie nodig voor mensen die al eerder onderzoek hebben gedaan naar e-commerce platforms. Het is een van de meest erkende merken in deze ruimte. Het is niet alleen ontworpen voor de verkoop van digitale producten. U kunt het ook gebruiken voor de verkoop van fysieke producten en meer.

  Er zijn genoeg dingen om van Shopify te houden. Het heeft diensten die verder gaan dan je gemiddelde Gumroad-alternatief. Je kunt Shopify bijvoorbeeld gebruiken om een bedrijfsnaam te genereren en een gratis logo te maken. Je kunt ook gratis stockfoto's downloaden die je op je website kunt gebruiken.

  U kunt Shopify gebruiken om een aangepast domein voor uw site te krijgen. En als u niet zeker weet wat u wilt verkopen, zult u blij zijn om te horen dat Shopify samenwerkt met Oberlo. Dat betekent dat u Oberlo kunt gebruiken om items te vinden om te verkopen en het bedrijf ze direct naar uw klanten te laten verzenden.

  Er zijn tal van hulpmiddelen beschikbaar om u door het installatieproces te leiden, waaronder blogberichten, gidsen en podcasts.

  Shopify's drag-and-drop store builder zorgt ervoor dat zelfs degenen die geen ervaring hebben met het bouwen van een website dit in slechts een paar minuten kunnen doen. Alle pagina's zijn mobiel-vriendelijk. En dankzij Shopify Payments zijn alle transacties snel en veilig.

  Er is een mobiele app waarmee je ook onderweg je vorderingen kunt bijhouden.

  De meegeleverde analysefunctie geeft u inzicht in hoe uw bedrijf verloopt. En er zijn SEO-functies waarmee u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines.

  Om je merk in de markt te zetten, kun je een blog beginnen of een e-mailmarketingcampagne starten. Je kunt Shopify ook gebruiken om een publiek te kiezen om je op te richten via Facebook Ads.

  Shopify heeft 24/7 klantenservice, wat betekent dat je met het Shopify team in contact kunt komen wanneer dat nodig is.

  Prijzen: Basic Shopify ($39/maand), Shopify ($105/maand), Advanced Shopify ($399/maand). Bespaar 25% bij aanschaf van een jaarabonnement.

  Probeer Shopify gratis uit

  8. Squarespace Ecommerce

  Squarespace staat erom bekend de mooiste sjablonen te hebben om mee te werken. Hun ontwerpen zijn meestal minimalistisch en modern. Het beste is dat ze allemaal gemakkelijk te bewerken zijn - wat betekent dat u de ontwerpen kunt bijwerken door elementen aan te klikken en te verslepen.

  Het is niet zo moeilijk om met een ontwerp te komen dat echt bij uw branding past. U zult zeker een sjabloon vinden dat bij uw niche past. Er zijn gewoon zoveel sjablonen om uit te kiezen.

  Squarespace is ook ontworpen om te werken met e-commerce bedrijven. De functies maken het zo eenvoudig om uw producten te presenteren.

  Als u in de dienstensector zit, zijn er hier hulpmiddelen die u echt kunnen helpen uw concurrenten te overtreffen. Met het ingebouwde reserveringssysteem kunnen uw klanten bijvoorbeeld afspraken maken. U kunt ook kaarten aan uw site toevoegen, zodat uw klanten weten waar ze naartoe moeten als uw winkel fysieke locaties heeft.

  Mensen gaan naar Squarespace om online cursussen, abonnementen en andere digitale producten te verkopen. Je kunt het zelfs gebruiken om persoonlijk te verkopen.

  Er zijn flexibele betalingsopties en een automatische belastingcalculator. U kunt e-mails van klanten verzamelen om een mailinglijst op te bouwen. Squarespace werkt met Apple Pay, PayPal, FedEx, Printful, Xero en andere tools van derden.

  Squarespace heeft de meeste functies die je nodig hebt om je bedrijf eindelijk van de grond te krijgen. Een webwinkel beginnen was nog nooit zo eenvoudig.

  Prijzen: Personal ($12/maand jaarlijks gefactureerd), Business ($18/maand jaarlijks gefactureerd), Basic Commerce ($26/maand jaarlijks gefactureerd), Advanced Commerce ($40/maand jaarlijks gefactureerd).

  Probeer Squarespace Essentials gratis uit

  9. BigCommerce

  BigCommerce is een andere populaire ecommerce store builder die geschikt is voor een groot aantal verschillende producttypes. Het is het meest geschikt voor grotere winkels en ondernemingen.

  Laten we beginnen met de Page Builder. Met deze tool kun je je site aanpassen zonder dat je hoeft te coderen, tenzij je dat wilt. Je kunt ook kiezen uit de gratis of premium sjablonen om een startpunt te hebben. Het beste van dit alles is dat er een live preview-modus is. Je kunt dus zien hoe je site eruit zal zien nog voordat je op Publish drukt.

  Dit platform belooft dat uw site snel laadt en u een ongeëvenaarde bandbreedte biedt met meerdere beveiligingslagen.

  Het beheer van je online winkel is verre van ingewikkeld. Je inventaris is gestroomlijnd, wat betekent dat BigCommerce je producten kan bijhouden, zelfs als je via verschillende kanalen tegelijk verkoopt. Je krijgt zelfs waarschuwingen voor te lage voorraden, zodat je weet wanneer bepaalde artikelen bijna op zijn.

  BigCommerce kan ook betalingen accepteren via verschillende gateways, waaronder digitale portemonnees. Er is bescherming tegen fraude en terugboekingen. Als er behoefte is aan terugkerende betalingen, heeft dit platform daar ook oplossingen voor.

  U kunt uw site optimaliseren voor zoekmachines. Er is een functie om uw klanten te segmenteren voor een preciezere berichtgerichtheid. U kunt de abandoned cart saver functie gebruiken om follow-up e-mails te sturen naar klanten die hun bestelling hebben achtergelaten voor het afrekenen. En u kunt een blog beginnen om uw producten en diensten te promoten.

  BigCommerce heeft een mobiele app waarmee je via een mobiel apparaat je voortgang kunt volgen. Ook kun je via de app bestellingen bekijken en bijwerken.

  Prijzen: Plannen beginnen vanaf $39/maand (bespaar 25% met een jaarabonnement). 15 dagen gratis uitproberen beschikbaar.

  Probeer BigCommerce gratis uit

  Laatste gedachten

  En daarmee is onze vergelijking van Gumroad alternatieven ten einde. Van eenvoudige maar krachtige platforms voor het verkopen van digitale producten tot volwaardige ecommerce platforms - er is voor ieder wat wils op deze lijst.

  Maar welk platform moet u kiezen? Dat hangt precies af van uw behoeften en het soort producten dat u wilt verkopen.

  Houd rekening met uw budget, de huidige bedrijfsbehoeften en wat uw bedrijf in de toekomst nodig kan hebben. Het is altijd gemakkelijker om uw bedrijf te laten groeien als u zich later geen zorgen hoeft te maken over het veranderen van platform.

  Bijvoorbeeld, wilt u in de toekomst fysieke producten of print-on-demand producten verkopen? Platforms zoals Sellfy ondersteunen beide producttypes, maar andere platforms kunnen vereisen dat u zich aanmeldt bij een derde partij zoals Printful om print-on-demand producten mogelijk te maken.

  Uiteindelijk kun je met geen van de opties op deze lijst de fout in gaan. De meeste bieden gratis proefversies aan. Scroll dus terug naar boven en gebruik de knoppen hierboven om de website te bezoeken van het platform dat je wilt proberen. Activeer vervolgens je gratis proefversie en kijk hoe goed het platform aansluit bij je behoeften.

  Patrick Harvey

  Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.