15 beste Pinterest tools voor 2023 (inclusief gratis planners)

 15 beste Pinterest tools voor 2023 (inclusief gratis planners)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste Pinterest-tools? Wij hebben het voor je geregeld.

Pinterest krijgt misschien niet dezelfde aandacht als sociale media platforms zoals Facebook, maar het is nog steeds razend populair.

Met meer dan 454 miljoen actieve gebruikers wordt het snel een favoriet onder influencers en bedrijven, omdat het geweldig is voor de marketing van producten en het vergroten van je publiek.

In dit bericht kijken we naar de beste Pinterest-tools die je kunt gebruiken om je sociale-mediastrategie te versterken.

Zie ook: 8 Beste WordPress Weggeef en Wedstrijd Plugins voor 2023

Deze Pinterest tools kunnen je helpen om geweldige pins te maken, ze efficiënt te plannen en je campagnes te volgen en te optimaliseren.

Dus, zonder verdere ophef, laten we in de lijst springen.

De beste Pinterest tools vergeleken - samenvatting

TLDR:

  • SweepWidget - Gebruik deze tool voor sociale wedstrijden om je publiek op Pinterest en andere sociale netwerken te laten groeien.

Pinterest tools voor planning

Zou het niet geweldig zijn om pins automatisch in te plannen op Pinterest?

Gebruik een van deze tools en koppel het aan je Pinterest account. Maak en plan vervolgens eenvoudig pins vooraf. Makkelijk.

#1 - Pallyy

Pallyy is een super handige tool die uitblinkt in het plannen van berichten voor visuele sociale media platforms zoals Pinterest en Instagram.

Zodra uw Pinterest account is aangesloten, kunt u uw pins van tevoren plannen met de visuele kalender, waarmee u voorbeelden van uw komende pins kunt zien en gemakkelijk bewerkingen en updates kunt uitvoeren.

Pallyy heeft ook een handige functie waarmee gebruikers hashtag lijsten kunnen opslaan om te gebruiken in hun komende posts, wat het plannen van je Pinterest hashtag strategie eenvoudig en handig maakt. Pallyy is uiterst gebruiksvriendelijk, en je kunt je pins zowel op desktop als op mobiele apparaten plannen.

Bovendien integreert de tool met Canva, waardoor je snel pins kunt ontwerpen om te publiceren zonder de Pallyy site te verlaten. Je kunt het ook gebruiken om inhoud te plannen voor andere social media platforms zoals Instagram, TikTok en meer.

Over het geheel genomen is het een uiterst nuttige planningstool die perfect is voor Pinterest-gebruikers.

Prijzen:

Pallyy heeft een gratis plan beschikbaar dat 1 sociale set en maximaal 15 berichten per maand omvat. Het betaalde plan begint vanaf $15 per sociale set per maand.

Probeer Pallyy gratis

Lees onze Pallyy review.

#2 - SocialBee

SocialBee is een van de beste tools voor het plannen van sociale media en kan u helpen op schema te blijven met uw Pinterest-planning, en leads en verkoop te genereren uit uw sociale media-campagnes.

Met SocialBee kunt u pins maken, plannen en zelfs oude pins recyclen om op uw Pinterest borden te plaatsen. U kunt ook Hashtag verzamelingen opslaan en plaatsingsschema's instellen om ervoor te zorgen dat uw Pinterest output geoptimaliseerd en consistent is.

Een van de meest interessante functies die SocialBee biedt is Content Categories. Wanneer u uw pins maakt, kunt u elke pins toewijzen aan een categorie die u kan helpen bij het plannen van uw Pinterest-strategie.

De functie Inhoudscategorieën zorgt er dan voor dat je komende pins uit verschillende categorieën worden gehaald, zodat je pins interessant en boeiend blijven voor je publiek en herhaling wordt voorkomen.

SocialBee is niet alleen een geweldige keuze voor Pinterest-gebruikers, maar het kan ook worden gebruikt om uw andere sociale media-accounts te beheren (Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, enz.) Het is een geweldige planningstool die het beheer van grote sociale media-campagnes een stuk eenvoudiger kan maken.

Prijzen:

Plannen beginnen vanaf $19 per maand voor maximaal 5 sociale profielen.

Probeer SocialBee gratis uit

Lees onze SocialBee review.

#3 - Tailwind

Staartwind is een social media management app die u kan helpen bij het maken en publiceren van inhoud voor uw sociale profielen en het automatiseren van aspecten van uw campagnes. Als Pinterest automatiseringstools is het vrij volledig en kan het echt helpen om uw campagnes te verbeteren en te vereenvoudigen.

Met Tailwind kunt u posts en pins ontwerpen en automatisch uw merkelementen aan afbeeldingen toevoegen om nieuwe content voor uw sociale profielen te creëren. U kunt ook profiteren van geautomatiseerde planningsfuncties zoals automatisch publiceren en de Personalized Smart Schedule, die posts publiceert wanneer uw publiek het meest actief is.

Naast een aantal geavanceerde Pinterest automatiseringsfuncties biedt Tailwind ook een aantal unieke community functies die je kunnen helpen in contact te komen met andere makers en je publiek te laten groeien. De Communities functie maakt het gemakkelijk om statistieken en informatie te vinden over andere makers in jouw niche om je te helpen bij het plannen van content, het regelen van samenwerkingen en meer.

Tailwind is geoptimaliseerd voor de productie en publicatie van visuele content, dus het kan ook worden gebruikt voor het plannen en beheren van Instagram-campagnes.

Prijzen:

Tailwind heeft een beperkt Free Forever-plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf $9,99/maand.

Probeer Tailwind gratis

Lees onze Tailwind review.

#4 - PromoRepublic

PromoRepublic is een van de populairste tools voor sociale-mediamarketing en is perfect voor kleine bedrijven of agentschappen die hun sociale-mediacampagnes willen organiseren. Als Pinterest-tool kan het worden gebruikt om uw pins op verschillende borden en accounts te maken, in te plannen en te publiceren, allemaal vanuit één uniform dashboard.

Je kunt profiteren van PromoRepublic's AI-powered smart posting functie die het perfecte moment selecteert om je pins te plaatsen op basis van gebruikersactiviteit. Promorepublic heeft ook een aantal coole content creatie functies die je helpen om gemakkelijk pins te maken met behulp van gecureerde content en geoptimaliseerde templates.

Naast Pinterest kan PromoRepublic worden gebruikt om alle belangrijke social media accounts te beheren, en het heeft een aantal krachtige samenwerkingsfuncties die het super eenvoudig maken voor teams en klanten om samen te werken bij het opstellen van social media strategieën.

Prijzen:

Plannen beginnen vanaf 49 dollar/maand voor maximaal 10 sociale media-accounts.

Probeer PromoRepublic gratis uit

Lees onze PromoRepublic review.

#5 - Sprout Social

Sprout Social is een alles-in-één tool waarmee u uw Pinterest-campagnes en andere sociale accounts kunt beheren.

Je kunt Sprout Social gebruiken om je pins vooraf te plannen, in te plannen en te publiceren. Deze tool heeft ook een aantal krachtige Pinterest analysefuncties die je kunt gebruiken om je social media campagnes te volgen en te optimaliseren.

Daarnaast biedt het ook een social media listening functie om u te helpen de vinger aan de pols te houden als het gaat om het volgen van merksentiment.

Al met al is het een van de meest complete social media management tools beschikbaar en is het perfect voor Pinterest en meer. Het is echter meer gericht op grote bedrijven en de prijs weerspiegelt dat.

Prijzen:

Plannen beginnen vanaf 249 dollar per maand bij jaarlijkse facturering.

Probeer Sprout Social gratis uit

Lees onze Sprout Social review.

Pinterest tools om je publiek te laten groeien

Sociale-mediamarketing is niet alleen het plannen van inhoud op een sociale-mediaplatform en hopen dat uw volgers toenemen.

De beste manier om je publiek te laten groeien is door middel van wedstrijden en weggeefacties.

#6 - SweepWidget

SweepWidget is de ideale Pinterest tool om je publiek sneller te laten groeien met social media wedstrijden.

Met SweepWidget kun je geweldige wedstrijden, weggeefacties en sweepstakes houden waarmee je de betrokkenheid op je Pinterest-borden en op meerdere platforms, waaronder je blog en andere sociale kanalen, kunt vergroten.

U kunt inhoud en weggeefacties maken die gebruikers aanmoedigen om bepaalde acties te voltooien om mee te doen, zoals het bezoeken van een pagina, het volgen van een Pinterest-gebruiker, het volgen van een bord, het indienen van een eigen bord of pin en het repinnen van een pin.

Met SweepWidget is het maken van giveaways en wedstrijden super eenvoudig, en je hebt veel controle over de manier waarop je je wedstrijden wilt houden.

Prijzen:

SweepWidget heeft een gratis Basis plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf $29/maand.

Probeer SweepWidget gratis uit

Lees onze SweepWidget review.

#7 - Gleam

Glans is een platform voor bedrijfsgroei dat u kan helpen uw Pinterest-publiek op te bouwen met behulp van wedstrijden en weggeefacties.

Met Gleam kun je wedstrijden, weggeefacties en sweepstakes maken en alles aanpassen, van de deelnamemethode tot geverifieerde acties en meer. Gleam heeft ook een aantal geavanceerde functies, zoals fraudebescherming om te voorkomen dat gebruikers meerdere keren aan je wedstrijden meedoen of een valse e-mail of Pinterest-account maken om mee te doen.

Gleam biedt ook enkele andere apps waarmee je direct beloningssystemen, galerijen en meer kunt maken, maar het is de concurrentie-app die het nuttigst is als het gaat om Pinterest.

Prijzen:

Plannen voor de Gleam competitie app beginnen vanaf $10/maand. Als u toegang wilt tot alle vier de apps, beginnen plannen vanaf $97/maand.

Probeer Gleam

Pinterest tools om je pins te ontwerpen

Een beeldbewerkingsprogramma is essentieel voor het maken van de beste pinafbeeldingen om op één of meerdere borden in te plannen.

Sommige social media management tools hebben deze functie ingebouwd of kunnen worden geïntegreerd met een ander beeldbewerkingsprogramma. Pallyy bevat bijvoorbeeld een Canva-integratie zodat u afbeeldingen kunt maken zonder het platform te verlaten.

#8 - Visme

Visme is een van de beste grafische ontwerpoplossingen die beschikbaar zijn en een onmisbare aanvulling op je Pinterest-toolkit.

Met krachtige hulpmiddelen voor creatie en een eenvoudige interface is het ideaal voor het maken van prachtige sociale media-afbeeldingen voor gebruik op Pinterest en elders.

Zie ook: Hoe begin je een fotografieblog in 2023: de definitieve gids?

Begin met het selecteren van een professioneel ontworpen sjabloon voor sociale media en pas het vervolgens aan door uw eigen tekst, afbeeldingen en pictogrammen toe te voegen. Zodra u klaar bent, kunt u het met één klik publiceren op Pinterest (en al uw andere favoriete sociale netwerken).

Prijzen:

Visme biedt een beperkt gratis plan. Betaalde plannen beginnen bij $12,25/maand, jaarlijks gefactureerd.

Probeer Visme gratis

Lees onze Visme review.

#9 - Canva

Canva Het is waarschijnlijk de populairste online grafische ontwerptool op de markt. Het is volledig cloudgebaseerd en helpt je om online en in een mum van tijd verbluffende Pinterest-afbeeldingen te maken.

Net als bij Visme zijn er sjablonen voor allerlei soorten afbeeldingen, van pins tot blogbanners, en alles daartussenin. Zodra je een sjabloon hebt gekozen, kun je er afbeeldingen, foto's, tekst, video's en achtergronden naartoe slepen om er je eigen sjabloon van te maken.

De gratis versie van Canva is geweldig om mee te beginnen, maar de premium versie is het volgende niveau. Door te upgraden naar de pro versie krijg je toegang tot meer dan honderd miljoen premium foto's, video's, lettertypes en sjablonen om te gebruiken in je ontwerpen.

Andere coole premium functies zijn de magic resize tool (waarmee je eenvoudig je afbeeldingen kunt herformatteren voor gebruik op verschillende sociale platforms), achtergrondverwijderaar, inhoudsplanner en animaties.

Canva is ook een geweldige optie voor bureaus en teams dankzij de geavanceerde samenwerkingstools. Het stelt je team in staat naadloos samen te werken om je sociale berichten te beheren. Je kunt feedback achterlaten, om goedkeuringen vragen en meer.

Prijzen:

Je kunt gratis aan de slag met Canva. Betaalde plannen beginnen vanaf $12,99/maand.

Probeer Canva gratis uit

#10 - PicMonkey

PicMonkey is een ander geweldig online grafisch ontwerpprogramma dat perfect is voor Pinterest-gebruikers. Als je Visme of Canva niet leuk vond, is het zeker de moeite waard om te bekijken.

Wat we leuk vinden aan PicMonkey is de ruime keuze aan prachtige sjablonen speciaal voor Pinterest. Er zijn sjablonen voor alle soorten Pins, van infographics tot stijlvolle omslagposters en zelfs vierkante Pins.

De foto-editor van PicMonkey valt ook op als een van de beste in de grafische ontwerpruimte. U kunt filters, kunstzinnige effecten, kleurwijzigingen en zelfs achtergronden verwijderen.

Prijzen:

U kunt PicMonkey 7 dagen gratis proberen. Betaalde plannen beginnen bij $72/jaar (of $7,99/maand).

Probeer PicMonkey gratis

#11 - Snagit

Snagit Het komt van pas om schermafbeeldingen te maken voor gebruik in de afbeeldingen die je deelt op Pinterest.

Als u bent zoals de meeste ontwerpers, surft u waarschijnlijk vaak over het web om inspiratie op te doen voor uw berichten.

Wanneer u iets tegenkomt dat u wilt delen of gebruiken in uw afbeeldingen, kunt u het printscreen commando gebruiken om een schermafdruk te maken van de hele pagina, en deze vervolgens in uw bewerkingssoftware plakken om het gewenste gedeelte uit te knippen en op te ruimen - maar dat is een onnodig tijdrovend proces.

Een veel eenvoudigere manier om schermafbeeldingen te maken is een programma als Snagit te gebruiken om snel alleen dat deel van het scherm te knippen dat u interesseert, en vervolgens de ingebouwde bewerkingshulpmiddelen te gebruiken om het op te ruimen en er een vereenvoudigde afbeelding van te maken die klaar is om te delen.

Prijzen:

U kunt Snagit 15 dagen gratis uitproberen. Betaalde plannen beginnen bij $62,99 voor een levenslange licentie (wordt verlengd voor $12,60/jaar).

Probeer Snagit gratis uit

#12 - Stencil

Stencil is een andere geweldige grafische ontwerptool die je kunt gebruiken om opvallende Pinterest posts te maken die de aandacht van je publiek trekken.

De interface zelf is zeer gebruiksvriendelijk - het lijkt veel op Canva, dus als je dat ooit hebt gebruikt, zou je het vrij snel onder de knie moeten hebben.

Maar wat Stencil geweldig maakt, zijn alle extra functies en goodies die zijn ingebouwd.

Er zijn bijvoorbeeld meer dan 5 miljoen stockfoto's in de Stencil-bibliotheek die u kunt gebruiken in uw afbeeldingen, evenals meer dan 3 miljoen pictogrammen en afbeeldingen en meer dan duizend aanpasbare sjablonen. Alle foto's en pictogrammen zijn rechtenvrij, zodat u ze met een gerust hart kunt gebruiken voor persoonlijk of commercieel gebruik.

Als je eenmaal je achtergrondafbeelding hebt toegevoegd, kun je er tekst overheen zetten in vrijwel elk lettertype. Kies uit meer dan 4.750 google-lettertypen of upload je eigen lettertype.

Stencil heeft ook enkele krachtige integraties. Het integreert met Chrome en Firefox browsers zodat u afbeeldingen kunt maken terwijl u op het web surft, evenals het WordPress CMS, en sociale planningstools zoals Buffer.

Integratie met Buffer betekent dat je, zodra je je Pinterest-afbeeldingen op Stencil hebt gemaakt, ze kunt plannen om te posten zonder de app te verlaten.

Prijzen:

Met het gratis plan van Stencil kunt u maximaal 10 afbeeldingen per maand opslaan. Betaalde plannen beginnen bij $9/maand.

Probeer Stencil Gratis

Pinterest-tools voor rapportage en analyse

Het gebruik van een Pinterest planner is slechts een deel van de puzzel. Je hebt ook analyses nodig om je te helpen begrijpen hoe je pins presteren.

Laten we eens kijken naar enkele nuttige Pinterest rapportage en analyse tools.

#13 - Pinterest Analytics

Pinterest Analytics is Pinterest's eigen rapportage- en analysetool die is ingebouwd in het sociale mediaplatform.

Je hoeft alleen maar in te loggen op je Pinterest account om toegang te krijgen tot de Pinterest Insights tool die je gegevens geeft zoals de pin prestaties en de demografie van je publiek.

Op basis hiervan kunt u belangrijke statistieken controleren om uw Pinterest marketingstrategie effectiever te maken en mogelijk meer verkopen, conversies en leads naar uw bedrijf of merk te leiden.

Prijzen:

Gratis.

Probeer Pinterest Analytics gratis uit

#14 - Cyfe

Cyfe is een 'alles-in-één business dashboard' waarmee je al je belangrijke analysegegevens in real-time kunt visualiseren in één overzichtelijke interface. Het is een van de beste Pinterest analytics tools die er zijn.

Naast Pinterest kan de analytics dashboard tool van Cyfe ook gegevens halen uit meer dan 100 andere sociale netwerken en zakelijke platforms, waaronder Facebook, Twitter, YouTube, Google Analytics, Google Ads en Salesforce.

Als u wilt, kunt u zelfs de Push API van Cyfe gebruiken om gegevens uit uw eigen databases of andere apps te granuleren en weer te geven.

Al die gegevens worden weergegeven zoals u dat wilt. U kunt uitgaan van een kant-en-klare dashboardsjabloon, uw gegevens koppelen en vervolgens aanpassen aan uw voorkeuren.

Als u bijvoorbeeld uw prestaties ten opzichte van uw doelstellingen wilt controleren, kunt u de widgetdoelenfunctie gebruiken om de statistieken te vergelijken met uw eigen bedrijfsdoelstellingen.

Als je een Pinterest marketingbureau runt en een groot team of meerdere klanten beheert, kun je gegevens voor al je afzonderlijke afdelingen en klanten tegelijk visualiseren. Je kunt je dashboards ook delen met je klanten om iedereen op de hoogte te houden.

Zodra u zich aanmeldt, krijgt u ook toegang tot krachtige rapportagetools en kunt u automatische e-mailrapporten en onmiddellijke waarschuwingen via e-mail of SMS instellen.

Prijzen:

Cyfe-plannen beginnen vanaf $19/maand (2 dashboards en 1 gebruiker). Hogere plannen omvatten meer dashboards en gebruikers. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer Cyfe gratis

Pinterest onderzoeksinstrumenten

Onderzoek is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van een aanwezigheid op Pinterest. De belangrijkste manier om onderzoekstools te gebruiken is het vinden van populaire groepsboards om lid van te worden.

#15 - PinGroupie

Als je moeite hebt om de juiste borden te vinden om je pins op te plaatsen, dan is PinGroupie is de tool voor u. U kunt deze tool gebruiken om te zoeken naar groepsborden op Pinterest die geschikt zijn voor uw niche.

Het dashboard toont belangrijke statistieken, zoals hoeveel volgers en medewerkers elk bord heeft, en u kunt met een paar klikken details vinden over meerdere borden. U kunt ook zoeken naar populaire beïnvloeders, pins en trefwoorden.

Dit hulpmiddel is super handig voor het plannen van je Pinterest-inhoud, en het kan je helpen ervoor te zorgen dat je pins op de juiste plaats worden geplaatst en presteren zoals je wilt.

Prijzen:

PinGroupie is een volledig gratis te gebruiken tool.

Probeer PinGroupie gratis uit

Pinterest tools FAQ

Hoeveel Pinterest tools heb ik nodig?

Of je nu een gewone blogger bent of een marketingcampagne opzet voor een merk, de beste tools die je minimaal tot je beschikking moet hebben zijn een social media management tool om je planning te automatiseren, een tool om afbeeldingen te bewerken en analytics.

Hier raden we Pallyy aan omdat je pins gemakkelijk kunt inplannen, en ook integreert met Canva zodat je mooie pins kunt maken allemaal in dezelfde tool. Pinterest analytics is voldoende voor basisrapportage.

Het beste van alles is dat je deze 3 tools gratis kunt krijgen!

Heb ik een Pinterest automatiseringstool nodig?

Tijd is kostbaar, en het effectief voeren van een Pinterest-campagne, of je nu een bureau bent of een individu, is van groot belang. Met een automatiseringstool kun je tijd en moeite besparen door inhoud niet alleen op Pinterest te plannen, maar op meerdere sociale mediakanalen, allemaal vanaf één dashboard.

Met sommige automatiseringstools kun je zelfs likes en pins bijhouden, reageren op opmerkingen en berichten, en je analyses bijhouden.

Zal het monitoren van mijn analytics mijn marketinginspanningen ten goede komen?

Net als bij een website is trial and error en A/B testing belangrijk om te weten wat werkt en wat niet werkt voor je publiek.

Met een social media analytics tool kunt u uw social media strategie verfijnen en begrijpen wat uw publiek aanspreekt, en op welke tijd en dag. U kunt dan uw pins optimaliseren om de beste conversies te krijgen.

Hoe vaak moet ik pins publiceren op Pinterest?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van uw niche en hoe vaak uw publiek graag van u hoort - dit kan variëren van één nieuwe pin per dag tot één per week.

Pins worden echter vaker op maandag en dinsdag gepubliceerd dan in het weekend.

Wat zijn de beste gratis Pinterest tools?

Als je een budget hebt, of je uitgaven elders moet doen, kun je gelukkig een heleboel gratis Pinterest tools krijgen, en als je er klaar voor bent kun je upgraden naar een premium plan.

  • Planning - Pallyy en Tailwind zijn beide planningstools die gratis plannen aanbieden.
  • Giveaways & wedstrijden - SweepWidget heeft een gratis basisplan.
  • Hulpmiddelen voor fotobewerking - Je kunt gratis pins ontwerpen met zowel Visme & Canva.
  • Analytics - Pinterest Analytics is een eenvoudig te gebruiken rapportagetool.
  • Onderzoek - PinGroupie is geweldig voor onderzoek naar Pinterest groepsborden.

De beste Pinterest-tools voor uw bedrijf kiezen

Pinterest is waarschijnlijk een van de meest onderschatte social media platforms, met een 14e plaats wereldwijd, maar het blijft groeien en populairder worden.

Het is nu de beste tijd om te investeren in enkele Pinterest marketing tools die je kunnen helpen je spel op het platform te verbeteren.

Het beste wat je kunt doen is een tool stack maken of een all-in-one tool kiezen die je kan helpen om geweldige inhoud te maken, posts te beheren en te plannen, en je merk op Pinterest op te bouwen.

Hier zijn enkele hulpmiddelen die we zeker aanraden om uit te proberen:

  • SocialBee - Beste Pinterest tool voor het plannen van evergreen content. Ondersteunt andere populaire netwerken zoals Instagram en TikTok.
  • SweepWidget - Social media wedstrijden zijn een van de beste manieren om je online aanwezigheid te vergroten. Het gratis plan van SweepWidget maakt het makkelijk om te beginnen.

Als je op zoek bent naar een gratis tool voor Pinterest marketing probeer dan eens de gratis plannen die Pallyy, Visme en SweepWidget aanbieden. Met deze Pinterest tools kun je een giveaway maken, plannen en uitvoeren om de exposure van je Pinterest account te vergroten.

Als je meer wilt weten over Pinterest, bekijk dan zeker de 33 laatste Pinterest statistieken en trends en ons blogbericht over Pinterest Hashtags: de definitieve gids.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.