10 Beste Sprout Social Alternatieven voor 2023 (Inclusief betaalbare opties)

 10 Beste Sprout Social Alternatieven voor 2023 (Inclusief betaalbare opties)

Patrick Harvey

Sprout Social is een van de meest functierijke social media marketing tools op de markt.

De prijs maakt het echter buiten bereik van veel particulieren en kleine bedrijven. Niet alleen dat, maar sociale profielen zijn ook sterk beperkt en de prijzen voor teams zijn duur.

Zie ook: Hoe kies je een niche voor je blog in 2023?

Maar maak je geen zorgen, als Sprout Social niet geschikt is voor jou, zijn er genoeg andere opties.

Dus, wat zijn de beste alternatieven voor Sprout Social?

In deze post beantwoorden we die vraag en geven we u een overzicht van onze top 10 favoriete Sprout Social alternatieven om uw social media strategie te ondersteunen.

Er is een hulpmiddel in deze lijst voor zowat alles, dus u zult zeker iets vinden dat voor u werkt.

Laten we beginnen!

De 10 beste Sprout Social alternatieven - samenvatting

 1. Agorapulse - Beste algemene Sprout Social alternatief. Beperkt gratis plan + betaalbaar voor teams.
 2. SocialBee - Beste social media planning tool.
 3. Metricool - Krachtige social media tool met rapportage, planning en meer.
 4. NapoleonCat - Beste Sprout Social alternatief voor klantenservice teams.
 5. Missinglettr - Het beste voor het geautomatiseerd creëren van sociale mediacampagnes.
 6. TweetDeck - Gratis tool voor sociale media voor Twitter.

#1 Agorapulse

Agorapulse is een andere krachtige social media management software oplossing en over het algemeen is het het beste Sprout Social alternatief op de markt.

Net als Sprout Social bevat Agorapulse een reeks nuttige functies om u te helpen uw sociale campagnes te beheren, zoals:

 • Social Media Monitoring - Social Media Monitoring stelt gebruikers in staat te 'luisteren' naar wat gebruikers over hun bedrijf zeggen op sociale platforms. Het kan u helpen uw marketingstrategie te informeren en een goed idee te krijgen van hoe goed uw campagnes worden ontvangen.
 • Social Media Publishing - Met deze tool kunt u al uw social media berichten organiseren. U kunt berichten plannen en publiceren naar meerdere platforms, allemaal vanuit één dashboard.
 • Social Media Reporting - De krachtige rapportagefunctie van Agorapulse kan u helpen om bovenop uw statistieken en analyses te blijven en gedetailleerde rapporten te delen met klanten of collega's.

Naast de bovengenoemde functies biedt Agorapulse ook een Social Media Inbox-functie. Met deze inbox kunt u berichten en opmerkingen van al uw sociale platforms op één plek organiseren en beantwoorden.

Niet alleen zorgt dit ervoor dat u nooit een slag mist als het gaat om de communicatie met uw klanten, maar het kan het personeel ook een hoop tijd besparen door in te loggen op verschillende sociale media-accounts.

Agorapulse lijkt qua prijs ook sterk op Sprout Social, maar er is één belangrijk verschil - het aantal sociale profielen dat is inbegrepen.

Tot 20 sociale profielen zijn inbegrepen in het Agorapulse Premium-plan. Sprout Social beperkt u echter tot 10 profielen in alle plannen en er worden extra kosten in rekening gebracht voor extra profielen.

Prijzen: Agorapulse heeft een gratis individueel plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen bij €59/maand/gebruiker. Jaarlijkse kortingen beschikbaar.

Probeer Agorapulse gratis uit

Lees onze Agorapulse review.

#2 Sendible

Verzendbaar Sendible is een geweldige social media tool voor solopreneurs en het biedt een betaalbaar alternatief voor Sprout Social. Sendible heeft veel vergelijkbare functies als Sprout Social, waaronder publiceren, analytics en social listening. Het bevat ook een handig dashboard dat je kan helpen om meerdere social media accounts tegelijk in de gaten te houden.

Een van de belangrijkste redenen waarom het geweldig is voor solopreneurs is dat het een samenwerkingstool heeft. Dus, als je een social media manager bent die werkt aan meerdere klantenaccounts, kun je deze tool gebruiken om berichten en schema's te delen met je klanten zodat zij deze kunnen goedkeuren. Ook kun je het gemakkelijk onderweg gebruiken en zijn alle functies mobiel toegankelijk.

Dus als u het soort persoon bent dat werkt met een verscheidenheid aan klanten, of uw sociale media taken in een drukke agenda moet persen, is dit de tool voor u. Niet alleen dat, maar u kunt toegang krijgen tot het creator plan dat toegang omvat voor één gebruiker en 6 sociale profielen komen op minder dan $30/maand.

Prijzen: Prijzen beginnen vanaf $29/maand

Probeer Sendible gratis uit

#3 Pallyy

Pallyy is een krachtige maar betaalbare social media management tool die het hele gamma van publiceren, engagement en analyses omvat.

Hoewel het platform oorspronkelijk gericht was op Instagram, heeft het een uitgebreide selectie functies toegevoegd die andere populaire sociale netwerken zoals TikTok, Facebook en Twitter bestrijken.

De kern is een krachtige planner voor sociale media die is geoptimaliseerd voor visuele inhoud. Sleep uw video's en afbeeldingen naar de mediabibliotheek of rechtstreeks naar de kalender om de planning te starten.

U kunt Pallyy ook gebruiken om afbeeldingen voor sociale media te maken, omdat het integreert met Canva waardoor u gemakkelijk posts kunt maken en bewerken. Het heeft ook een functie waarmee klanten kunnen samenwerken aan posts en feedback en commentaar kunnen achterlaten over de komende posts.

Wat betreft de specifieke IG-functies vindt u een biolink-tool, planning van de eerste reacties, bijschriftenlijsten, een visuele feedplanner en meer.

Een van mijn favoriete functies is de sociale inbox. Het is waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke inbox van alle tools op deze lijst.

Prijzen: U kunt Pallyy gratis gebruiken voor maximaal 15 berichten per maand voor één sociale set. Ontgrendel alle functies voor $15/maand/sociale set.

Probeer Pallyy gratis

Lees onze Pallyy review.

#4 SocialBee

SocialBee is een social media management tool met krachtige planningsfuncties. In plaats van u alleen berichten te laten plannen in een kalender voor publicatie, helpt het u om georganiseerd te blijven en uw inhoud te plannen.

De tool bevat een op categorieën gebaseerde planningsfunctie waarmee gebruikers aan elk bericht een categorie kunnen toewijzen. Dit kan u helpen ervoor te zorgen dat uw inhoud vers, boeiend en gevarieerd is. U kunt er ook voor kiezen om bepaalde categorieën te pauzeren, berichten opnieuw te plaatsen of berichten in bulk te bewerken met slechts een paar klikken.

Naast de geavanceerde planningsfuncties heeft SocialBee ook enkele functies die vergelijkbaar zijn met Sprout Social, waaronder analytics en rapportage.

U kunt de tool ook gebruiken om aangepaste URL's en trackinglinks te maken. Als het op de prijs aankomt, verslaat SocialBee Sprout Social hands-down. Voor slechts 89 dollar krijgt u toegang voor maximaal 5 gebruikers en kunt u maar liefst 25 sociale profielen aansluiten. Voor dezelfde prijs met Sprout Social kunt u slechts 5 sociale profielen aansluiten.

Over het geheel genomen is het een krachtig hulpmiddel met een reeks nuttige functies, maar de opvallendste functie is veruit de planner. Als u op zoek bent naar meer geavanceerde planningsmogelijkheden, dan is dit het hulpmiddel voor u.

Prijzen: Prijzen beginnen vanaf $19/maand voor 1 gebruiker en maximaal 5 sociale profielen.

Probeer SocialBee gratis uit

Lees onze SocialBee review.

#5 Crowdfire

Crowdfire is een alles-in-één sociale media oplossing.

Het deelt veel van dezelfde functies als Sprout social, waaronder:

 • Inhoud - Met deze functie kunt u afbeeldingen en artikelen verzamelen voor gebruik in uw berichten op sociale media. Het proces van het creëren van inhoud voor sociale media wordt eenvoudiger en gestroomlijnder.
 • Publiceren - De Publiceren Met deze tool kunt u berichten plannen en publiceren op al uw sociale-mediaprofielen. Hij past uw berichten automatisch aan voor elk sociaal netwerk en geeft zelfs informatie over de beste tijd om uw inhoud te posten.
 • Analytics - Het meten van de ROI voor sociale media is nooit eenvoudig, maar de analytics-functie van Crowdfire helpt je daarbij. Je kunt deze functie ook gebruiken om rapporten te genereren.
 • Mentions - Met de mentions-functie kunt u bijhouden wat mensen over uw bedrijven zeggen op sociale media. Dit kan u helpen bij het verbeteren van uw merkimago en het plannen van uw contentstrategie.

In termen van waarde is Crowdfire een veel betaalbaardere optie dan Sprout Social. Niet alleen is het Crowdfire VIP-plan goedkoper dan het meest elementaire Sprout Social-pakket, maar je kunt ook tot 25 sociale accounts koppelen.

Prijzen: Crowdfire heeft een gratis plan beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf slechts $7,48/maand.

Probeer Crowdfire gratis uit

#6 Metricool

Metricool is een ander krachtig hulpmiddel voor sociale media dat alles biedt wat u nodig hebt: analyses, rapportage, inhoudsbeheer, planning en meer.

Het wordt gebruikt door enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder McDonald's, Adidas en Unicef.

Metricool zorgt voor al je dagelijkse taken en beheert al je sociale accounts vanaf één uniform dashboard. Het verenigt de gegevens van je sociale netwerken, website en advertenties om je te helpen een meer holistisch overzicht te krijgen van de gegevens die er het meest toe doen.

U kunt Metricool ook gebruiken om inzichten te verzamelen over de strategieën van uw concurrenten en deze gebruiken voor uw eigen campagnes, en de tool voor sociale agenda's is een van de beste die ik heb gezien. Hij is intuïtief ingedeeld en maakt het gemakkelijk om optimale tijden te vinden om op alle platforms te posten.

Prijzen: Metricool biedt een beperkt gratis plan. Betaalde plannen beginnen vanaf 12 dollar per maand.

Probeer Metricool gratis uit

#7 Iconosquare

Als u vooral op zoek bent naar een instrument dat u helpt om diepgaande analyses te ontdekken, kijk dan eens naar Iconosquare .

Iconosquare is een andere krachtige social media management tool die er echt uitspringt als het gaat om analytics. Het werd in 2011 opgericht als een tool om het verzamelen van prestatiestatistieken op Instagram te vergemakkelijken.

Sindsdien heeft het zich uitgebreid naar andere sociale platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn, en meer dan 10 miljoen klanten geholpen.

Het aangepaste dashboard visualiseert geavanceerde analyses voor u in gemakkelijk leesbare grafieken en diagrammen. Zo krijgt u snel een overzicht van uw prestaties en kunt u slimmere, datagestuurde inzichten krijgen.

Zie ook: 9 Beste GoDaddy-alternatieven voor 2023 (vergelijking)

U kunt gegevens weergeven over belangrijke statistieken zoals de ontwikkeling van volgers, de mate van betrokkenheid bij berichten, impressies en meer. U kunt ook rapporten plannen, labels en Albums gebruiken om uw berichten te categoriseren voor een diepgaande analyse en uw prestaties vergelijken met sectorspecifieke benchmarks.

Insights kan zelfs kijken naar je engagement rate over verschillende dagtypes en uitwerken wat het beste moment is om te posten.

Naast robuuste analyses biedt Iconosquare nog een aantal andere unieke functies.

Met multi-profielbeheer kunt u bijvoorbeeld meerdere sociale profielen van verschillende merken toevoegen aan één dashboard - iets wat goed van pas komt als u een reseller of marketingbureau bent met meerdere klanten.

De planningstool biedt enkele krachtige functies, waaronder de beste tijd om te posten, geolocatie, planning van de eerste reactie, taggen van gebruikers en meer.

Prijzen: Iconosquare plannen beginnen bij $49 per maand. U kunt zich ook aanmelden voor een gratis proefperiode zonder dat u een creditcard nodig heeft.

Probeer Iconosquare gratis uit

Lees onze Iconosquare review.

#8 NapoleonCat

NapoleonCat is een alles-in-één sociale media-oplossing die is ontworpen voor teams. Net als Sprout Social heeft het een publicatietool en een krachtige analysetool. Er zijn echter weinig opvallende functies die het de perfecte oplossing maken voor samenwerking in teamverband.

Ten eerste heeft het een sociale inbox waarmee gebruikers al hun opmerkingen en berichten op sociale media kunnen beheren vanuit één gebruiksvriendelijk dashboard. Het dashboard is toegankelijk voor meerdere gebruikers, en het is precies wat u nodig hebt om ervoor te zorgen dat er geen kansen voor interactie met klanten worden gemist.

Een andere nuttige eigenschap voor teams is de betalingsstructuur. In plaats van een limiet op het aantal gebruikers dat toegang krijgt tot de tool, kunnen bedrijven bij NapoleonCat precies het aantal gebruikers en profielen kiezen dat ze willen, en de prijs wordt op basis daarvan berekend.

De laatste functie die NapoleonCat tot het beste Sprout Social alternatief voor teams maakt, is de rapportagefunctie. Met deze tool maak je uitgebreide social media rapporten, die perfect zijn om je team en je klanten op de hoogte te houden van alle laatste ontwikkelingen. Met NapoleonCat krijg je ook toegang tot een workflow automation tool en een nieuwe Instagram Scheduler.

Prijzen: Prijzen beginnen vanaf $27/maand voor 3 profielen en 1 gebruiker.

Probeer NapoleonCat gratis uit

#9 Missinglettr

Missinglettr is een ander alles-in-één social marketing platform zoals Sprout Social, en de beste keuze voor het geautomatiseerd maken van social media campagnes.

Het biedt een heleboel krachtige automatiseringstools waarmee u geld kunt besparen en uw marketinginspanningen in een stroomversnelling kunt brengen.

In plaats van handmatig inhoud te creëren voor uw sociale berichten, biedt Missinglettr bijvoorbeeld een automatische oplossing voor het cureren van inhoud. Het zal het web afspeuren om inhoud te ontdekken waar uw publiek van houdt en deze naadloos met hen delen op uw sociale platforms.

U kunt ook automatische social media drip-campagnes opzetten, die vooraf geschreven berichten naar uw prospects sturen gedurende een bepaalde tijd.

Het maakt gebruik van geavanceerde AI om waardevolle citaten en afbeeldingen uit uw bestaande sociale inhoud te halen, de context van uw berichten te analyseren en deze te matchen met trending hashtags om het engagement te maximaliseren.

Door Missinglettr merkgebonden sociale inhoud voor u te laten plannen, kunt u zich richten op andere taken die bij het runnen van uw bedrijf komen kijken.

Prijzen: Missinglettr biedt een gratis forever plan dat maximaal 1 sociaal profiel en 50 geplande posts ondersteunt. Betaalde plannen beginnen bij $19 per maand, en een gratis proefversie is beschikbaar.

Probeer Missinglettr gratis uit

#10 TweetDeck

TweetDeck is een volledig gratis social media tool gemaakt door Twitter, voor Twitter.

Het begon als een onafhankelijke app, maar werd later overgenomen door het platform en geïntegreerd in zijn interface. Iedereen kan zich aanmelden bij TweetDeck en het gratis gaan gebruiken voor een handigere Twitter-ervaring.

Het is ontworpen om het voor marketeers, uitgevers en beïnvloeders gemakkelijker te maken om conversaties in real-time te volgen. U kunt het gebruiken om veel van de dingen te doen die een typische social media marketing oplossing kan doen, zoals Tweets plannen voor toekomstige posts, Tweets van meerdere accounts tweeten, inzichten ontdekken en meer.

In plaats van een enkele tijdlijn, is het dashboard ingedeeld in verschillende kolommen waarmee je meerdere tijdlijnen, berichten, hashtags en tweets kunt bekijken in één overzichtelijke interface. Je kunt kolommen toevoegen, verwijderen en herschikken om te kiezen wat er wordt weergegeven.

Om het publiekssentiment over een bepaald onderwerp bloot te leggen, kun je zoeken op het onderwerp gevolgd door een blije of droevige emoji zoals 🙂 of :(. Dit zal je dan ofwel alleen positieve of negatieve Tweets over dat onderwerp tonen.

Prijzen: TweetDeck is volledig gratis.

Probeer TweetDeck gratis uit

Het vinden van het beste Sprout Social alternatief voor uw bedrijf

Als het erom gaat te kiezen welk gereedschap voor u geschikt is, komt het aan op twee hoofdfactoren - functies en prijs.

Niet elk bedrijf heeft een alles-in-één tool voor sociale media nodig; misschien hebt u alleen een agenda of een planner nodig. In dat geval kunt u geld besparen door u aan te melden voor een meer gerichte oplossing die alleen de functies biedt die u zoekt.

Alle Sprout Social alternatieven in deze lijst zijn geweldig in wat ze doen, maar als we slechts een paar van onze favorieten moesten voorstellen, zouden we die aanbevelen:

 1. Verzendbaar als u een betaalbare maar veelzijdige alles-in-één tool nodig hebt. De UI is niet zo goed als Agorapulse, maar het is iets betaalbaarder.
 2. Pallyy is een solide optie voor wie zich richt op het publiceren van visuele inhoud, maar toch een sociale inbox nodig heeft.

Als u na het lezen van dit artikel nog steeds niet zeker weet welk hulpmiddel voor u geschikt is, maak dan gebruik van gratis proefaanbiedingen en probeer elk hulpmiddel uit voordat u een definitieve beslissing neemt.

Verwante lectuur:

 • 28 Social Media Statistieken die marketeers moeten weten

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.