Hoe maak je een zeer deelbaar bericht met een samenvatting van deskundig advies?

 Hoe maak je een zeer deelbaar bericht met een samenvatting van deskundig advies?

Patrick Harvey

Wilt u meer verkeer naar uw blog?

Een expert roundup post is een geweldige manier om uw blog viraal te laten gaan door de aanhang van top influencers in uw niche in uw voordeel te gebruiken. Het geeft u ook een manier om unieke meningen en advies te geven aan uw publiek.

In dit bericht beperken we de kern van expert-rapposts en geven we tips over hoe je elke stap uitvoert, te beginnen met het vinden van een onderwerp en beïnvloeders om op te nemen.

Laten we beginnen:

Een onderwerp vinden voor uw expertbericht

We hebben gesproken over het belang om uit te zoeken wat de grootste pijnpunten van uw publiek zijn, zodat u inhoud kunt maken die voor hen is geoptimaliseerd.

U kunt dezelfde strategie gebruiken om een onderwerp te bedenken voor een expert roundup post, alleen moet u iets zorgvuldiger zijn in uw beslissing dan voor een gemiddelde blog post.

Dit komt omdat de expert roundup post niet langer een niche marketing tactiek is. Met zoveel marketeers die contact opnemen met dezelfde influencers als jij, heb je een manier nodig om je te onderscheiden van de rest.

U kunt dit doen door met een uniek onderwerp te komen dat anders is dan alles wat deze beïnvloeders eerder is gevraagd.

Uw publiek rechtstreeks vragen naar hun grootste problemen is de meest effectieve manier om deze informatie te ontdekken, maar het is misschien niet de beste manier om nicheonderwerpen te ontdekken. Richt u in plaats daarvan op online forums en slechte recensies voor producten die verband houden met uw niche.

Probeer forums te vinden waar je onderwerpen kunt sorteren op het aantal reacties. Zo kun je zien welke onderwerpen de meeste betrokkenheid oproepen. Ik stuitte op een goudmijn toen ik dit deed met een kaarsenmakersforum, wat leidde tot unieke onderwerpideeën zoals "welke geuren haat je om te maken" en "welke goedkope, niet-standaard materialen gebruik je om kaarsen te maken".

Hoewel een klein deel van de gebruikers de site een slechte reputatie bezorgt, is het een goede plaats om forumonderwerpen te vinden voor zowat elke niche.

In het geval van slechte Amazon reviews, zoek naar verklaringen waarin klanten klagen over onderwerpen die niet of niet grondig genoeg werden behandeld.

In het geval van het maken van kaarsen vond ik een recensie waarin een klant erop wees dat het boek over het maken van kaarsen dat zij hadden gekocht, niet uitlegde hoeveel geurolie zij moesten gebruiken. Dit bracht een idee voor een onderwerp naar voren: "wat is de verhouding tussen olie en was".

Neem de tijd om unieke ideeën voor een onderwerp te bedenken, en gebruik vervolgens trefwoordenonderzoek, zoekopdrachten in sociale media en uw eigen nieuwsgierigheid om te bepalen welk specifiek idee het beste werkt.

Het kiezen van deskundigen om in uw bericht op te nemen

Zodra je een onderwerp hebt uitgekozen, ben je misschien geneigd om de bal aan het rollen te brengen door contact op te nemen met elke relevante blogger die je vindt. Het is echter belangrijk dat je de tijd neemt om zorgvuldig de deskundigen te kiezen die je in je bericht wilt opnemen.

Dit is misschien een eng getal, maar je moet minstens 100 beïnvloeders in je niche contacteren. Dit is om het aantal antwoorden dat je in totaal ontvangt te verhogen, omdat je waarschijnlijk niet van elke beïnvloeder die je contacteert een antwoord zult ontvangen.

Gebruik blogger outreach tools om efficiënt influencers te vinden en te verzamelen als leads. BuzzStream is vooral geweldig in het helpen filteren van leads op niche, aantal volgers en meer. Hunter is ook fantastisch in outreach, hoewel het zich vooral richt op het vinden van e-mailadressen.

Er zijn een aantal verschillende criteria die u kunt gebruiken om het vermogen van potentiële beïnvloeders om u te helpen viraal te gaan te ordenen van meest waarschijnlijk naar minst waarschijnlijk. Gebruik een spreadsheet om het uzelf gemakkelijker te maken, en voeg de volgende kolommen toe:

 • Naam
 • Website
 • E-mailadres
 • Social Media Accounts (+ aantal volgers)
 • Actief op sociale media (J/N)
 • Gastposten (J/N)
 • Schrijfcijfer (Goed, Goed, Oké)

Houd in gedachten dat het aantal volgers niet het hele verhaal vertelt over het bereik van een influencer. Sommige influencers hebben grote volgers maar heel weinig engagements per post. Anderen hebben kleine volgers maar veel engagements.

Zet in de kolom Actief op sociale media gewoon "Ja" of "Nee". Geef voorrang aan beïnvloeders die uw berichten eerder zullen delen.

Zet in de kolom Gastberichten ook "Ja" of "Nee". Onderzoek elke beïnvloeder om te zien of ze artikelen hebben geplaatst op blogs die niet van hen zijn. Deze beïnvloeders kennen de moeilijkheden om online op te vallen en zullen daarom ontvankelijker zijn voor uw voorstel.

Voor de kolom Schrijfcijfer geeft u elke beïnvloeder een cijfer van "Geweldig", "Goed" of "Oké" met betrekking tot hun schrijfvaardigheid. U wilt dat uw artikel zo boeiend mogelijk is. Reacties van getalenteerde schrijvers die waarschijnlijk inzichtelijke antwoorden zullen geven, zullen dat voor u doen.

Als u wilt, kunt u ook een tool als SE Ranking gebruiken om te zien hoeveel pageviews per maand en backlinks uw influencer's blog heeft bereikt. Als niets anders, het toevoegen van deze metriek aan uw spreadsheet kan u helpen potentiële blogs aan te wijzen om gastberichten aan te pitchen.

Zodra u een lijst hebt van ten minste 100 beïnvloeders in volgorde van prioriteit, bent u klaar om contact met hen op te nemen.

Blogger outreach: contact opnemen met uw deskundigen

Blogger outreach tools zoals BuzzStream en Hunter bieden de eenvoudigste manieren om in bulk contact op te nemen met influencers. Ze hebben allemaal sjablonen die het opstellen van e-mails zo eenvoudig mogelijk maken. Hunter heeft zelfs een gratis forever plan dat u kunt gebruiken om e-mailcampagnes met beperkte functies te versturen.

U zou uw beïnvloeders nu als leads moeten hebben opgeslagen in een van deze tools. Uw volgende stap is het maken van een sjabloon voor uw campagne. Dit geeft u een uitgangspunt voor elke e-mail die u verstuurt.

Hoewel u dezelfde e-mail woordelijk naar elke influencer kunt sturen en uzelf wat tijd kunt besparen door deze tools ten volle te benutten, zal uw respons veel hoger zijn als u ze personaliseert.

U moet ook overwegen uw campagnes te starten voordat u uw eerste e-mail verstuurt. Reageer op de social media-berichten van elke influencer en zorg ervoor dat u hen volgt. Geef ook commentaar op hun blogberichten.

Ze zullen je na verloop van tijd gaan herkennen, waardoor ze eerder geneigd zullen zijn om e-mails van je te openen. Ze kunnen zelfs je eigen social media account bekijken en besluiten om je te volgen. Dit geeft je de mogelijkheid om directe berichten te sturen via Twitter, Facebook en Instagram.

Terug naar uw sjabloon, begin met de onderwerpregel. Bedenk iets pakkend maar beschrijvend, zoals:

 • "Deskundig advies nodig"
 • "Expert roundup post over olie tot was verhoudingen"
 • "Hé [voornaam], welke geur haat je om te maken?"

Uw outreach-tool moet attributen hebben die u kunt invoegen in uw onderwerp en e-mailbody. In het geval van het attribuut "voornaam" wordt het attribuut vervangen door de tekst die is toegewezen aan het veld Voornaam van uw lead.

Gebruik ook zinswendingen zodat beïnvloeders weten dat uw e-mails ongedwongen zijn.

De volgende stap is de outreach e-mail zelf. Hoewel u kunt beginnen met een sjabloon in welke outreach tool u ook gebruikt, kunt u deze stap niet automatiseren als u resultaten wilt. Neem de tijd om betere outreach e-mails te schrijven.

Begin opnieuw met de attributiefunctie van uw tool om het begin van uw e-mail te personaliseren met de voornaam van de influencer. Een eenvoudig "Hoi Adam," volstaat.

Kom vervolgens meteen ter zake en vertel de influencer over de expert roundup post die je schrijft. Hier kun je beginnen met het toevoegen van persoonlijke accenten om aan te tonen dat je de tijd hebt genomen om elke influencer goed te onderzoeken en door te lichten.

In de e-mail voor mijn voorbeeld over de geuren die kaarsenmakers haten, schrijf ik:

"Ik schrijf een roundup post met meningen van professionele kaarsenmakers over bepaalde geuren die ze verkopen maar die ze niet graag maken, ongeacht de redenering.

Ik zag dat u een paar tamelijk obscure geuren verkoopt (oude boeken en urine zijn behoorlijk out there, moet u toegeven), dus ik zou graag uw mening hierover horen."

Maar ik zal het eerste deel toevoegen aan mijn Hunter-sjabloon en dan een briefje toevoegen om mezelf eraan te herinneren anekdotes op te nemen over unieke geuren die elke kaarsenmaker verkoopt.

Verkoop jezelf vervolgens door je lead te vertellen waarom ze de tijd zouden moeten nemen om een antwoord te geven op je roundup post. Influencers hebben te maken met talloze "aanbiedingen" die voor henzelf weinig voordelen hebben.

Hier zijn een paar dingen waar je over kunt opscheppen om hen te laten weten dat een vermelding op je social media pagina of blog hen een boost aan verkeer zal geven:

 • Maandelijkse bezoeken aan uw blog
 • Aantal volgers
 • Engagement count per social media post (vooral als deze hoger is dan die van de influencer)
 • Populaire blogs waar je voor geschreven hebt
 • Grootte van de e-maillijst
 • Aantal commentaren en social shares per blogbericht

Noem niet alles op deze lijst, maar kies er een of twee uit waarvan u denkt dat ze indruk maken op uw contactpersoon en laat hem weten dat u hem net zo goed kunt helpen als zijn antwoord u helpt.

Als u deze post echt wilt verkopen, wacht dan tot u een paar reacties hebt ontvangen voordat u meer outreach-e-mails verstuurt. Zo kunt u de reactie van een andere influencer toevoegen aan uw sjabloon, wat uw volgende lead kan stimuleren om zelf een reactie te geven.

Zie ook: Hoe je bloglezers het hele jaar door kunt boeien met inhoudsthema's

Ten slotte, geef je lead een call to action door hen precies te vertellen wat je van hen wilt. Vraag niet om een specifiek aantal woorden of iets even ingewikkelds. Als je roundup over een vraag gaat, is het zo simpel als vragen:

"Dus, Adam, zo grondig of duidelijk als je wilt zijn, ik wil weten...

Aan welke geuren heb jij een hekel?

Ik wacht met spanning op uw antwoord,

Lyn"

Zodra u een sjabloon hebt, gebruikt u deze samen met het advies in dit gedeelte om te beginnen met het verzenden van gepersonaliseerde e-mailcampagnes naar elke lead. Uw outreach-tool moet u ook in staat stellen automatische follow-up e-mails in te stellen als leads niet binnen 7-14 dagen reageren.

Uw expertbericht schrijven

Er zijn twee manieren om een expertbericht te schrijven: hun antwoorden opsommen in volgorde van je oorspronkelijke prioriteitenlijst of hun antwoorden omzetten in een lijstbericht.

Zie ook: De beste WordPress Table Plugins voor 2023 (vergelijking)

Voor de eerste optie gebruikt u afbeeldingen van hoge kwaliteit van elke influencer. Na uw kop, die de naam en de blog van de influencer moet bevatten, wijdt u enkele alinea's aan een beschrijving van wie ze zijn, waar hun blog over gaat, producten die ze verkopen, opmerkelijke prestaties die ze hebben geleverd, blogs waarvoor ze hebben geschreven, enz.

Vermeld vervolgens hun citaat met een callout-functie, als deelbare afbeelding of als click-to-Tweet-element. Zorg ervoor dat u ook links naar hun blog en sociale media-accounts opneemt.

Gebruik de tweede optie als beïnvloeders veel dezelfde reacties geven. Bijvoorbeeld, als meerdere kaarsenmakers "oude boeken" aanhalen als een van hun meest gehate geuren om te maken of als de geuren die u als reacties ontvangt kunnen worden gecategoriseerd, maak dan van die reacties lijstitems en neem de citaten op in elk lijstitem.

Zorg ook voor beschrijvende paragrafen en afbeeldingen van hoge kwaliteit voor elk item in de lijst.

Laatste gedachten

Communiceren met elke influencer die je een reactie geeft is een geweldige manier om een relatie op te bouwen die verder gaat dan deze post. Laat hen het eindproduct zien voordat je op publiceren drukt, zodat je hun feedback kunt ontvangen, en laat hen weten wanneer het wordt gepubliceerd.

Het belangrijkste is dat u hen opvolgt zodra het bericht is gepubliceerd, en hen een verkorte link geeft om te delen. Als u nog geen hulpmiddel hebt, bekijk dan ons artikel over URL-verkorters voor meer opties.

Als alles achter de rug is, heb je een fantastische expert roundup post die experts en gebruikers graag zullen delen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.