16 Beste Google AdSense Alternatieven voor 2023 (Vergelijking)

 16 Beste Google AdSense Alternatieven voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste Google AdSense alternatieven om u te helpen geld te verdienen met uw website?

Hoewel AdSense zeker de grootste naam is in display advertising, is het lang niet de enige optie.

Of u nu iets zoekt om AdSense volledig te vervangen of gewoon een andere aanvullende advertentiemogelijkheid, er zijn genoeg andere diensten die u kunt gebruiken om uw site te gelde te maken.

In deze post heb ik de beste advertentieplatforms verzameld. Sommige bieden bijna een 1:1 vervanging voor AdSense, terwijl andere je iets unieks geven, zoals tekstadvertenties, contextuele productsuggesties en meer.

Laten we aan de slag gaan zodat je kunt beginnen met verdienen...

Let op: Ezoic is het beste advertentieplatform voor de meeste gebruikers. Gebruik het om advertenties in te zetten van een grote selectie advertentienetwerken, en optimaliseer advertentie-indelingen voor hogere advertentie-inkomsten automatisch. Het is toegankelijk en heeft een lage uitbetalingsdrempel. Begin uw proefperiode .

De beste Google AdSense alternatieven vergeleken

1. Ezoic

Ezoïek is het beste reclame & monetization platform voor de meeste gebruikers.

Hoewel het strikt genomen geen advertentienetwerk is, is het misschien wel de gemakkelijkste manier om reclame op uw website te plaatsen en de advertentie-inkomsten te verhogen.

Dit is deels te danken aan de integratie met een groot aantal populaire advertentienetwerken (waaronder Media.net en Google AdSense).

En het vermogen om uw advertentie-indelingen op de achtergrond intelligent te testen en te optimaliseren.

Dit betekent dat u geen tijd meer hoeft te verspillen met gissen welke advertentie-indelingen zullen werken en dat u ook de advertentie-inkomsten zult verbeteren.

Wat ik vooral leuk vind aan Ezoic is dat je je bij het starten van je tests kunt richten op het verhogen van advertentie-inkomsten, het verbeteren van de gebruikerservaring, of het vinden van een goede balans tussen die twee.

Ezoic was vroeger alleen toegankelijk voor mensen met 10K/maandelijkse bezoekers, maar als je minder dan dat hebt, kun je lid worden via hun Access Now programma.

Bezoek Ezoic

2. Media.net

Media.net is het meest populaire 1:1 AdSense-alternatief op deze lijst, omdat het het contextuele advertentieproduct van Yahoo/Bing is. Het zal relevante advertenties weergeven op basis van de inhoud op elke pagina van uw site, inclusief zowel tekst- als display-advertenties.

Net als bij AdSense kunt u uw eigen aangepaste display-advertenties maken of Media.net de formaten laten uitzoeken die u de beste resultaten opleveren.

Als u slechts één AdSense-alternatief op deze lijst probeert, zou ik aanraden dat het dit alternatief is.

De minimum uitbetaling bij Media.net is $100, wat een beetje hoger is dan sommige van de andere AdSense alternatieven op deze lijst.

Bezoek Media.net

3. Monumetrisch

Monumetrisch helpt u geld te verdienen door uw advertentie-inventaris te vullen met de hoogst beschikbare CPM-aanbiedingen. In wezen stelt u de advertentie-inventaris in die u beschikbaar hebt op uw site. Vervolgens helpt Monumetric u deze te vullen op de manier die u het meeste geld oplevert voor de impressies die u krijgt.

Zie ook: Hoe uw persoonlijk Instagram-profiel om te zetten in een zakelijk profiel

Monumetric heeft de reputatie uitgevergericht te zijn, met tools waarmee u kunt beheren welke advertenties op uw site verschijnen en waar ze worden weergegeven.

Als u bijvoorbeeld geen advertenties van een bepaald bedrijf of een bepaalde branche wilt weergeven, maakt Monumetric het u gemakkelijk om die adverteerders te vermijden.

Monumetric werkt met sites vanaf slechts 10.000 bekeken pagina's per maand. Als uw site echter minder dan 80.000 bekeken pagina's heeft, brengt Monumetric eenmalig 99 dollar installatiekosten in rekening.

Bezoek Monumetric

4. BuySellAds

BuySellAds Opvallend is dat het niet gaat om het automatisch tonen van contextuele advertenties zoals bij AdSense. In plaats daarvan kunt u uw advertentie-inventaris opnemen in de BuySellAds marktplaats, waar adverteerders het direct kunnen kopen.

U kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik heb deze footer advertentie spot die 30.000 vertoningen krijgt. Ik zal het verkopen voor $ 300 per maand". Dan kunnen adverteerders gemakkelijk kopen die inventaris via BuySellAds - het is allemaal geautomatiseerd.

Als je van die aanpak houdt, geef BuySellAds dan zeker een kijkje.

Het enige nadeel is dat BuySellAds alleen met uw site werkt als u meer dan 100.000 pageviews per maand krijgt.

Let op: Op een gegeven moment zul je advertentieruimte beschikbaar hebben en niets te zien krijgen totdat je advertentieruimte is verkocht. Om ervoor te zorgen dat je niet verliest, kun je "backfill"-advertenties instellen om te draaien totdat je advertenties zijn verkocht. Een optie is om hoog converterende affiliate aanbiedingen van populaire affiliate marketing platforms uit te zoeken - zij geven je banner codes om te kopiëren en te plakken.

Bezoek BuySellAds

Sovrn //Commerce is de nieuwe incarnatie van VigLink. Het helpt u uw site te gelde te maken door automatisch contextuele advertentielinks in uw inhoud in te voegen. Deze links worden gegeven aan de hoogstbiedende verkoper op het platform.

Sovrn //Commerce kan u ook helpen automatisch affiliate links toe te voegen aan bestaande productvermeldingen die u al op uw site hebt gelinkt.

Hoewel de naam vreemd genoeg verwarrend is - waarom zijn er twee schuine strepen? - is Sovrn //Commerce leuk omdat het vrij onopvallend is. In plaats van grote banner- of tekstadvertenties voegt het gewoon een link toe aan inhoud die al bestaat.

De minimale uitbetaling bij Sovrn //Commerce is slechts $10.

Bezoek Sovrn //Commerce

6. Amazon Associates / Native Shopping Ads

Amazon Associates is Amazon's eigen affiliatie netwerk.

Hoewel veel mensen alleen aan Amazon Associates denken in de context van het handmatig invoegen van relevante affiliate links in inhoud, heeft Amazon Associates ook een eigen contextueel advertentieaanbod, genaamd Amazon Native Shopping Ads.

Met deze native advertenties toont Amazon automatisch relevante producten op basis van de inhoud van elke pagina op uw site. Als uw bezoekers op die producten klikken en een aankoop doen, krijgt u een affiliate commissie, net alsof u de link zelf handmatig had ingevoegd.

Het enige nadeel is dat u nog steeds alleen wordt betaald als iemand een aankoop doet - u wordt niet betaald voor impressies of kliks zoals bij AdSense.

De minimum uitbetalingsdrempel bij Amazon Associates is $10.

Als je besluit Amazon Associates te gebruiken, zorg er dan voor dat je vertrouwd raakt met alle regels, want Amazon Associates is een stuk strenger dan andere affiliate netwerken. Je kunt bijvoorbeeld geen Amazon affiliate links verbergen.

Bezoek Amazon Associates

7. PropellerAds

PropellerAds kan u helpen uw website te gelde te maken met verschillende soorten advertenties, waaronder enkele agressieve advertentietypes die al dan niet geschikt zijn voor u.

De twee tamste advertentieformaten zijn:

 • Native banners die contextuele advertenties bevatten die verband houden met uw inhoud.
 • Slimme links die gebruikers automatisch naar het meest relevante aanbod leiden

Als u agressiever wilt worden, kan PropellerAds u ook helpen met...

 • Onclick/popunder advertenties
 • Interstitials die voor of na specifieke pagina's op uw site verschijnen
 • Pushmeldingen, waarmee u reclame kunt maken zelfs nadat de persoon uw site heeft verlaten ( als ze je verzoek om pushberichten weer te geven accepteren )

PropellerAds biedt wekelijkse uitbetalingen en het minimum betalingsbedrag is slechts $5.

Bezoek PropellerAds

8. ylliX

Als je dacht dat Sovrn //Commerce een rare naam was, laten we dan de inzet verhogen met ylliX dat...nou ja, dat is technisch gezien een naam. "illix", "waarom liegt X"...ik weet het niet.

Maar maak je geen zorgen - ze zijn beter in het helpen om je website te gelde te maken dan in het bedenken van merkwaardige bedrijfsnamen.

ylliX garandeert een 100% wereldwijde vulgraad. Het heeft een verscheidenheid aan advertentietypes en ondersteunt CPM, CPC en CPA campagnes.

De minimale uitbetaling bij ylliX is slechts $1 en ylliX ondersteunt dagelijkse betalingen, wat zeker een van de meest genereuze betalingsbeleid van een van deze AdSense alternatieven is.

Hoewel dat allemaal goed en wel is, heb ik enkele klachten gezien over ylliX die onbetrouwbare adverteerders op het platform toelaat. Dus als dat een zorg voor u is, wilt u misschien gaan met een van de andere AdSense alternatieven op deze lijst.

Monumetric of Media.net bijvoorbeeld zijn waarschijnlijk veel betere keuzes als de reputatie van uw site voor u van het grootste belang is.

Bezoek ylliX

Skimlinks gebruikt een soortgelijke aanpak als het Sovrn //Commerce (VigLink) advertentienetwerk dat u hierboven zag.

In wezen scant het je inhoud voor vermeldingen van de meer dan 48.500 affiliate handelaren in Skimlinks' netwerk. Als het een vermelding vindt, voegt Skimlinks automatisch een affiliate link toe om je een kans te geven een commissie te verdienen.

Het mooie is dat, omdat het zoveel affiliate handelaren in zijn advertentienetwerk heeft, je niet te maken hebt met een hoop aparte programma's.

De minimumbetaling is slechts $10, maar Skimlinks werkt op een Net 90-basis, wat betekent dat je even moet wachten om betaald te worden.

Bezoek Skimlinks

10. Bidvertiser

Bidvertiser helpt u uw website te gelde te maken met verschillende advertentieformaten, waaronder displaybanners, popunders, sliders, smartlinks en programmatische advertenties.

Ze garanderen 100% dekking voor zowel desktop- als mobiele bezoekers, wat betekent dat je altijd een of andere advertentie te zien krijgt.

Hoewel Bidvertiser enkele agressievere advertentietypes ondersteunt (zoals popunders), hebben ze een compliance team om ervoor te zorgen dat de adverteerders zelf op de hoogte zijn.

De minimale uitbetaling bij Bidvertiser is slechts $10.

Bezoek Bidvertiser

Infolinks is een advertentienetwerk dat verschillende soorten advertenties aanbiedt om u te helpen uw advertentieruimte op uw website te gelde te maken:

 • InText - De advertentie is niet zomaar een link - er wordt daadwerkelijk een display-advertentie getoond wanneer een gebruiker met de muis over het trefwoord beweegt.
 • InFold - Advertenties in notificatiebalkstijl die onderaan het scherm blijven hangen, zowel op desktop als mobiel.
 • InScreen - Een popup interstitial die wordt weergegeven tussen paginaweergaven.
 • InTag - Contextuele advertenties die rechtstreeks verband houden met de pagina.
 • InFrame - Toont verticale advertenties op het ongebruikte zijgedeelte van uw site op brede schermen.

Deze geven u een goed aanbod van zowel agressieve als onopvallende opties, en Infolinks heeft een vrij goede reputatie wat betreft de kwaliteit van zijn adverteerders.

De minimale uitbetaling bij Infolinks is $50.

Bezoek Infolinks

12. Revcontent

Revcontent is een enigszins exclusief advertentienetwerk dat zich meer richt op kwaliteit dan op kwantiteit, wat goed is als u bezorgd bent over de reputatie van uw site.

U hebt veel controle over welke advertenties worden weergegeven, en u kunt advertenties die u niet op uw site wilt weergeven, verwijderen.

Revcontent vereist een minimum van 50.000 bezoekers per maand om je aan te melden, en ze wijzen veel publishers af. Als je het haalt, is de minimale uitbetaling $50.

Bezoek Revcontent

13. Taboola

Taboola helpt u uw website te gelde te maken met artikelsuggesties die na uw inhoud verschijnen. U hebt Taboola-advertenties waarschijnlijk wel eens gezien, want ze zijn vrij gebruikelijk, vooral bij nieuwssites.

Je weet wel - de clickbaity-achtige artikel suggesties zoals "15 voedingsmiddelen die je nooit moet eten na je 30e".

Als u clickbait op uw site toestaat, is Taboola zeker een effectieve optie om geld in te zamelen, hoewel het moeilijk is om er binnen te komen omdat het minimumverkeer 500.000 paginaweergaves per maand vereist.

Bezoek Taboola

14. AdRecover

In 2019 gebruikt ongeveer 26% van de internetgebruikers ad blockers om reclame te blokkeren. Waarom is dat belangrijk? Omdat AdRecover is een advertentienetwerk dat specifiek gericht is op het te gelde maken van uw bezoekers die ad blockers gebruiken.

Het doet dit door snel ladende, gebruiksvriendelijke advertenties weer te geven die compatibel zijn met advertentieblokkers.

AdBlock neemt bijvoorbeeld deel aan het Acceptable Ads programma, waarin bepaalde criteria staan waaraan advertenties moeten voldoen om de ad blocker te omzeilen. De advertenties van AdRecover voldoen aan die vereisten, en daarom sommige maar niet alle zullen advertentieblokkers ze nog steeds toestaan.

Zie ook: 15 Beste landingspagina bouwers voor 2023: Bouw snel funnelpagina's

In totaal ondersteunt AdRecover deze drie advertentieblokkers:

 • AdBlock
 • AdBlockPlus
 • Crystal

Om lid te worden van AdRecover, moet je minstens 10.000 pageviews met adblocking per maand hebben. Gebaseerd op het gebruik van adblocking, betekent dit dat je waarschijnlijk 40-50.000 maandelijkse pageviews nodig hebt.

Bezoek AdRecover

15. Adversal

Adversal is een zelfbedieningsplatform voor native advertenties ( dezelfde stijl van advertenties als Taboola Naast native content kunt u ook native video-advertenties opnemen, evenals meer traditionele display-advertenties.

Als u niet genoeg verkeer hebt voor Taboola, is Adversal misschien een betere optie, omdat het slechts een minimum van 50.000 paginabezoeken per maand vereist.

Bezoek Adversal

16. PopCash

Zoals de naam al zegt, PopCash is een populair popunder-advertentienetwerk.

Popunder-advertenties zijn agressief, en ze kunnen al dan niet geschikt zijn voor uw website.

Maar als u akkoord gaat met de strategie, is PopCash een van de beste advertentieplatforms voor dit soort advertenties.

PopCash biedt snelle goedkeuringen, dagelijkse betalingen, en de minimale betaling is slechts $10, wat betekent dat u in een mum van tijd aan de slag kunt.

En hoewel de advertenties pop-unders zijn, heeft PopCash zowel interne als externe controleprocessen om ervoor te zorgen dat de advertenties schoon en vrij van malware zijn.

Bezoek PopCash

Wat is het beste AdSense-alternatief voor u?

Al deze AdSense alternatieven hebben iets te bieden - het hangt gewoon af van...

 • Hoe agressief wilt u zijn met uw monetisatie?
 • Welk type advertenties u wilt weergeven
 • Hoeveel controle wilt u hebben over welke advertenties worden weergegeven?
 • Uw tolerantieniveau voor de kans dat een malafide adverteerder er doorheen glipt en op uw site wordt weergegeven

Ezoic is over het geheel genomen het meest zinvol. Hoewel het geen directe vervanging is voor AdSense, is het de gemakkelijkste en meest flexibele manier om advertenties op uw site weer te geven.

Als je iets wilt zoals AdSense, waar je het gewoon kunt instellen en vergeten en schone, contextuele advertenties kunt aanbieden, denk ik dat Media.net een goed uitgangspunt is.

Zoals ik al zei, komt het qua aanpak waarschijnlijk het dichtst bij AdSense zelf.

Monumetric is een andere goede optie als u meer controle wilt over welke advertenties worden weergegeven en u zich zorgen maakt over de reputatie van uw site. En met Amazon Associates gaat het nooit mis, hoewel productadvertenties al dan niet goed werken voor uw site.

AdRecover is ook een goede bron voor advertenties van hoge kwaliteit, hoewel het duidelijk beperkt is in zijn bereik omdat het zich alleen richt op bezoekers die ad blockers gebruiken.

Wat de anderen betreft, denk ik dat de op links gebaseerde advertentienetwerken zoals Sovrn //Commerce en Skimlinks geweldige opties zijn, omdat ze echt onopvallende manieren bieden om uw site te gelde te maken zonder dat u zich handmatig hoeft aan te melden & links toevoegen voor individuele affiliate netwerken.

BuySellAds biedt ook een unieke marktplaatsbenadering waar de zaken dichter bij de directe advertentieverkoop staan dan bij al die andere AdSense-alternatieven.

Ten slotte, als je bereid bent om een beetje meer agressief, kunt u kijken naar platforms zoals Bidvertiser en anderen van die aard. Deze kunnen een beetje meer hit-and-miss als het gaat om de kwaliteit van de adverteerders, maar ze kunnen nog steeds een goede optie voor bepaalde soorten sites.

En welke advertentienetwerk(en) je ook kiest, een WordPress plugin voor advertentiebeheer kan je helpen om die advertenties effectiever aan te bieden.

Verwante lectuur:

 • De beste Google Analytics-alternatieven om uw verkeer te volgen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.