De beste WordPress Table Plugins voor 2023 (vergelijking)

 De beste WordPress Table Plugins voor 2023 (vergelijking)

Patrick Harvey

Heeft u een manier nodig om informatie op uw WordPress website te organiseren en te presenteren die ook visueel aantrekkelijk is?

Zeker, met de introductie van Gutenberg's Table Block kun je een eenvoudige tabel aan je website toevoegen met de kernversie van WordPress. Maar eerlijk gezegd zijn er betere oplossingen voor het maken van tabellen in WordPress.

In dit bericht vergelijken we de beste WordPress tabel plugins op de markt voor het maken van prijstabellen, productvergelijkingen en nog veel meer.

De beste WordPress tabel plugins - samenvatting

 1. TablePress - Een gratis oplossing met geavanceerde functies voor het maken van tabellen.
 2. Generator van gegevenstabellen - Heeft een ingebouwde tabelbouwer voor gebruiksgemak en het snel maken van tabellen.
 3. Prijstabel - Solide gratis plugin voor het maken van prijstabellen.

#1 - wpDataTables

wpDataTables is een populaire freemium tabel plugin voor WordPress die varieert van super eenvoudig tot zeer geavanceerd.

De gratis versie van wpDataTables werkt goed voor wie een snelle en eenvoudige tabeloplossing nodig heeft. Zo beperkt de Lite-versie alle tabellen tot 150 rijen, kun je geen handmatige tabellen maken, en kun je ze niet bewerken op de voorkant van je website.

De premium versie van deze plugin bevat nuttige functionaliteit zoals voorwaardelijke opmaak, tabelberekeningen, geavanceerd filteren en sorteren, inline tabelbewerking, en meer.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tabellen handmatig maken en aanpassen
 • Responsief ontwerp voor mobiele weergave
 • Horizontaal scrollen
 • Frontend, inline en WP admin editing

Prijzen: Je kunt wpDataTables gratis krijgen, maar voor geavanceerde functies kost de premium plugin $42/jaar voor een licentie voor één site of $133 voor een levenslange licentie. Er is een 15-dagen geld-terug-garantie.

Probeer wpDataTables gratis uit

#2 - WP Table Builder

WP Tafelbouwer is een drag-and-drop tabelbouwer waarmee u alles kunt maken, van prijstabellen tot roosters, en van restaurantmenu's tot productlijsten.

Deze premium tabel plugin wordt geleverd met vooraf gebouwde, aanpasbare tabel sjablonen om u te helpen aan de slag. Vanaf daar kunt u toevoegen, bewerken, verwijderen, verplaatsen of veranderen elke cel/kolom/rij met een paar klikken.

Een van de beste functies is de mogelijkheid om aan te passen hoe de mobiele respons van je tabellen werkt. Dit betekent dat je bezoekers echt de best mogelijke mobiele ervaring kunt geven - wat zelfs bij de beste tabelplugins zeldzaam is.

Belangrijkste kenmerken:

 • Importeer en exporteer alle gegevens die u wilt of nodig hebt
 • Tabellen voor mobiel gebruik
 • Integratie met Gutenberg
 • Elementen toevoegen zoals afbeeldingen, iconen, sterbeoordelingen en lijsten
 • Pas uw tabellen aan op basis van apparaattypes

Prijzen: Gratis versie beschikbaar op WordPress.org. Betaalde plannen beginnen vanaf $39,99/jaar. Er is een 14 dagen geld terug garantie.

Probeer WP Table Builder gratis uit

#3 - Ninja Tables Pro

Ninja Tabellen Pro is een andere freemium plugin op onze lijst die site-eigenaren een snelle en diverse manier biedt om allerlei soorten WordPress tabellen te maken.

De plugin wordt geleverd met onbeperkte kleuren voor uw tabellen, de mogelijkheid om verbinding te maken met Google Sheets, en de optie om afbeeldingen en andere multimedia-elementen toe te voegen voor extra visuele aantrekkingskracht. Bovendien kunt u tabelgegevens slepen en neerzetten, integreren met uw WooCommerce winkel, en voorwaardelijke kolomopmaak inschakelen voor het markeren van kolommen, rijen en cellen volgens de gedefinieerde voorwaarden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tabellen exporteren/importeren
 • Optionele vaste lay-out optie
 • Aangepaste machtigingen
 • Rij hover animaties

Prijzen: Er is een gratis versie van Ninja Tables beschikbaar op WordPress.org, maar om de geavanceerde functies vrij te spelen, moet je 49 dollar per jaar betalen voor een licentie voor één site.

Probeer Ninja Tables Pro

#4 - TablePress

TablePress is een van de gratis WordPress tabel plugins in onze roundup, maar laat je niet wijsmaken dat het niet alles bevat wat je nodig hebt om prachtige tabellen te maken en te beheren.

Zie ook: 32 Laatste Instagram-statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Bewerk uw tabellen en grafieken in een spreadsheet-achtige interface zonder dat u enige kennis van codering nodig hebt. Vervolgens kunt u eenvoudig tabellen opnemen in uw WordPress-pagina's, berichten of widgetgebieden met behulp van een eenvoudige shortcode. U kunt elk type gegevens in uw tabellen opnemen, inclusief formules, tekst, cijfers, afbeeldingen, links en HTML of JavaScript.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tabelgegevens importeren of handmatig invoeren
 • Afwisselende rij achtergrondkleuren
 • Rijmarkering bij muisaanwijzer
 • Facultatief eerste rij een hoofdrij en laatste rij een voettekstrij

Prijzen: TablePress is een gratis plugin die te vinden is in de WordPress Repository.

Probeer TablePress gratis uit

#5 - Gegevenstabellen genereren

Generator van gegevenstabellen is een tabel plugin voor WordPress die in zowel een gratis als premium versie komt, afhankelijk van de functies die je nodig hebt voor je website.

De gratis versie van Data Tables Generator biedt ondersteuning voor onbeperkte rijen, gegevensopmaak, samenvoegen van cellen en sorteren. Uw tabelcellen kunnen ook berekeningen uitvoeren. De plugin is volledig responsief en optimaliseert de weergave van uw tabellen en grafieken op basis van het apparaattype door kolommen dynamisch in te voegen en te verwijderen. Data Tables Generator Pro wordt geleverd met eersteklas tabelsjablonen enrolbeperkingen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ingebouwde prijstabel bouwer
 • Voeg afbeeldingen, video, pictogrammen en knoppen toe
 • Opties voor tekst en achtergrondkleur
 • Automatisch opslaan in prijstabellen in-/uitschakelen

Prijzen: Er is een gratis versie van Data Tables Generator in de WordPress Repository. Als je een paar extra functies wilt, kun je de pro versie kopen voor $46/jaar voor een single site licentie.

Probeer Gegevenstabellen Generator

#6 - Kadence prijstabel

Kadence Prijslijst is een krachtige WordPress plugin ontworpen om u te helpen prachtige tabellen te maken vanaf nul of met behulp van de ingebouwde sjabloon importeur.

Met Kadence Pricing Table kunt u zoveel kolommen en rijen hebben als u wilt. Bovendien kunt u alles aanpassen, van lettertypestijlen tot kleuren. U kunt animaties toevoegen wanneer uw tabel wordt geladen, uw tabellen in elke taal vertalen voor uw internationale publiek, en erop vertrouwen dat het zal werken met elk WordPress-thema dat u gebruikt.

Belangrijkste kenmerken:

 • Kolommen markeren als "uitgelicht"
 • Zweef- en animatieopties inschakelen
 • Aangepaste knoppen toevoegen, compleet met tekst en kleuren
 • Opgebouwde vergelijkingstabellen voor producten, prijzen en meer

Prijzen: U kunt Kadence Pricing Table kopen als een standalone plugin voor $35/jaar of als onderdeel van een Kadence's Full Bundle voor $219/jaar. Er is een 30 dagen geld terug garantie.

Probeer Kadence prijstabel

#7 - competitietabel

Ranglijst is een veelzijdige tabel-plugin voor WordPress waarmee je sorteerbare, responsieve tabellen kunt maken in je pagina's, berichten, aangepaste posttypes of widgetgebieden.

Deze eenvoudige en makkelijk te gebruiken plugin beweert dat je een tabel kunt maken in slechts 30 seconden. Met meer dan 105 opties per tabel, 17 opties per cel, en 13 algemene opties, is er geen tabel of grafiek die je niet kunt maken met deze plugin. Met League Table kun je gegevens importeren uit online spreadsheets zoals Excel, OpenOffice, LibreOffice, en Google Sheets.

Belangrijkste kenmerken:

 • Compatibel met WordPress Multisite
 • Vertaling klaar
 • Ondersteuning voor datatypes zoals datum, tijd, URL, valuta en tekst
 • Embeddable spreadsheet editor

Prijzen: League Table kost 39 dollar voor een licentie voor één site.

Probeer ranglijst

#8 - Prijslijst

Prijstabel is de laatste tabel-plugin op onze lijst waarmee je prachtige, interactieve tabellen kunt maken zonder enige technische kennis.

Zie ook: 20 beste producten om te verkopen op Amazon in 2023 (volgens gegevens)

Enkele van de meest opvallende kenmerken zijn een drag and drop builder, responsief ontwerp, en de mogelijkheid om afbeeldingen, video en iconen op te nemen. Er zijn ook hover animaties, vooraf ingestelde sjablonen, en de optie om achtergrondkleuren af te wisselen voor een betere gebruikerservaring.

Belangrijkste kenmerken:

 • Onbeperkte tabellen, kolommen en rijen
 • Aangepaste kop, lijst met kenmerken en knoppen
 • Plan kolommen die op bepaalde tijden verschijnen
 • Ingebouwde schakelknop

Prijzen: Prijstabel is gratis en te vinden in de WordPress Repository.

Probeer de prijstabel gratis uit

Inpakken

En daar heb je het! De top tabel plugins voor WordPress ontworpen om u te helpen organiseren, beheren en weergeven van belangrijke informatie op uw website.

Wij zijn grote fans van wpDataTables, vooral vanwege de uitgebreide mogelijkheden.

WP Table Builder is een geweldige optie voor degenen die een eenvoudige tabelbouwer willen zonder de granulaire gegevensfunctionaliteit. Het is ook het vermelden waard dat deze plugin ideaal is voor affiliate marketeers en degenen die op zoek zijn naar prijstabellen.

Als je op zoek bent naar een tabellenplugin die integreert met WooCommerce, zou Ninja Tables Pro ideaal zijn.

Als je een beperkt budget hebt, zijn er een paar goedkope tabelplugins om uit te kiezen. TablePress, Data Tables Generator en Pricing Table zijn bijvoorbeeld enkele van de gratis opties. WP Table Builder en Ninja Tables Pro hebben ook hun eigen gratis versies.

Al met al heeft elke WordPress tabel plugin in onze roundup alle functies die je nodig hebt om mooie en aanpasbare tabellen en grafieken te maken voor je website. Van animatie effecten tot responsief ontwerp, import/export opties tot cel berekeningen, de tabel plugin voor jou is slechts een korte beslissing verwijderd.

Of je nu een eenvoudige tabeloplossing nodig hebt of een geavanceerde plugin voor de weergave van complexe gegevens, met een beetje onderzoek zul je zeker een plugin vinden die het beste bij je behoeften past.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.