Hoe maak je een verkooppagina voor je eerste online cursus of product?

 Hoe maak je een verkooppagina voor je eerste online cursus of product?

Patrick Harvey

Je voelt de kriebels.

Maandenlang heb je bericht na bericht geproduceerd, het overal op sociale media gepromoot en langzaam je e-maillijst opgebouwd.

Nu is het tijd om je blog naar een hoger niveau te tillen en er een bedrijf van te maken door je eerste product of cursus te lanceren.

Als u erover denkt een cursus te starten op basis van uw ervaring, is dit een goed moment om er een te creëren.

Waarom een cursus? Omdat de online leerindustrie snel groeit. Ze heeft al meer dan 100 miljard dollar bereikt en zal blijven groeien.

Plus, als u het nog niet wist, online cursussen zijn een van de belangrijkste manieren waarop bloggers van hun blog kunnen leven. Volgens Teachable genereert een docent ongeveer $5.426 met het hosten van zijn cursus op hun platform.

Vergelijk dat met YouTubers die 15 dollar per maand verdienen, en bloggers die moeite hebben om zelfs maar 100 dollar te verdienen met hun blog.

1. Kies de perfecte kop

De beste verkooppagina's beginnen met een krachtig statement. Ze zijn meestal pakkend, voordeelgericht en spreken hun doelgroep aan.

Bijvoorbeeld, Jeff Goins begint zijn verkooppagina voor Tribe Writers met dit:

Als je een worstelende schrijver bent die probeert zijn boodschap over te brengen, maar daar niet in slaagt, dan zal deze kop je aanspreken.

Ja! Ik wil dat mijn boek door duizenden mensen gelezen wordt. Ja! Ik wil eindelijk opgemerkt worden... .

Koppen die door de ruis heen snijden en doordringen tot de kern van wat uw doelgroep werkelijk wil, zullen uw lezers niet alleen overhalen om meer te willen lezen, maar ze er waarschijnlijk ook van overtuigen dat ze uw product nodig hebben.

Nathan Barry heeft een product voor schrijvers. Het is een boek genaamd Autoriteit, en zijn kop voor zijn verkooppagina daagt een veel voorkomende overtuiging over auteurs uit - dat je van schrijven niet kunt leven.

Uw kop hoeft niet flitsend of schokkend te zijn; goede koppen kunnen eenvoudig en ongecompliceerd zijn.

Bijvoorbeeld, Derek Halpern van Zippy Courses komt naar buiten en zegt wat iedereen denkt:

Derek weet dat veel bloggers gefrustreerd en overweldigd zijn bij de gedachte aan alle techniek die nodig is om een online cursus te lanceren.

Zijn kop spreekt die bloggers aan.

2. Getuigenissen tonen

Vindt u dat u zich aanmeldt voor leadmagnets of gratis cursussen wanneer u weet dat veel mensen ervoor getekend hebben?

Sociaal bewijs geeft je cursus geloofwaardigheid en verhoogt je conversies. Getuigenissen van kopers die genoten hebben van je cursus en daardoor geslaagd zijn, fungeren als sociaal bewijs op je verkooppagina.

Ze kunnen ook helpen je methode en de strategieën die je in de cursus presenteert te valideren. Testimonials voor de Wham Bam Instagram-cursus van Caitlin Bacher bewijzen bijvoorbeeld dat haar cursus mensen daadwerkelijk helpt klanten te werven met behulp van Instagram.

Als u uw getuigenissen wilt verbeteren, gebruik dan video's. Het is keer op keer bewezen dat mensen 64% meer geneigd zijn een product online te kopen na het bekijken van een video.

En weet je wat? Mensen blijven langer op je verkooppagina omdat ze de hele video willen bekijken.

Melyssa Griffin gebruikt videotestimonials voor haar paradepaardje, Pinfinite Growth. Deze testimonials zijn succesverhalen waarin Melyssa haar cursisten interviewt. Sommige van deze video's zijn meer dan 15 minuten lang (zou het bekijken van een succesverhaal van 15 minuten je overtuigen om haar cursus te kopen?)

Oké.

Maar wat als je geen succesverhalen hebt voor je cursus of product? Ik bedoel, je hebt het nog niet eens gelanceerd!

De beste manier om testimonials te verzamelen is om betatesters of medebloggers je product te laten uitproberen in ruil voor een testimonial als ze het nuttig vonden.

Enkele tips om goede getuigenissen van uw bètatesters aan te moedigen zijn:

 • Vraag hen concrete voorbeelden te geven van hoe uw product hen heeft geholpen
 • Vraag hen een voor en na foto te schilderen
 • Vraag hen om hun succes met uw product te delen

3. Zorg voor een duidelijke call-to-action

Een van de belangrijkste elementen van uw verkooppagina is uw call-to-action (CTA) knop. Hoe moet deze eruit zien en wat moet er staan?

Volgens Unbounce heeft het veranderen van de kleur en de vorm van de CTA-knop van hun klant op productpagina's het conversiepercentage van hun klant met bijna 36% verhoogd.

Laten we enkele voorbeelden bekijken om een idee te krijgen van hoog converterende CTA-knoppen.

Contrasterende kleur

Courtney Johnston heeft een cursus genaamd The Launch Copy Kit.

Het grootste deel van haar verkooppagina is gebrandmerkt in deze blauw-grijze toon. Hier is haar CTA knop:

Wat Courtney deed was ervoor zorgen dat haar CTA-knop zich onderscheidde van de rest van haar verkooppagina.

Zij deed dit door een contrasterende gele kleur te gebruiken en door haar verkooppagina op te breken met blauwe en grijze secties.

Gebruik voor uw verkooppagina uw belangrijkste merkkleuren en kies een contrasterende kleur waardoor uw CTA-knop gemakkelijk te vinden is als u scrolt of doorbladert.

Een geweldig hulpmiddel om u te helpen de perfecte contrasterende kleur te vinden is Adobe Color CC. Voer uw merkkleur in en verander de instellingen in Aanvullende om te zien welke kleuren een goede keuze zijn.

Uw CTA-knop is groot (maar niet te groot)

Hier is een ander voorbeeld. OptimizePress is een WordPress plugin. Laten we eens kijken naar hun landingspagina en CTA knop.

Wat valt je op aan de CTA-knop?

Hij is groot! Als uw CTA-knop te klein is, zal niemand hem zien. Dus, om ervoor te zorgen dat uw bezoekers uw knop daadwerkelijk zien, maakt u hem groot. Natuurlijk, maak hem niet te groot; gebruik uw discretie.

Uw CTA-knop is in de eerste persoon.

Onderzoek heeft aangetoond dat het veranderen van de tekst van de knop van de tweede persoon ("krijg je eBook") naar de eerste persoon ("krijg mijn eBook") de doorklikratio met 90% verhoogde.

Bijvoorbeeld, op mijn verkooppagina voor mijn cursus freelance schrijven, heb ik succes gehad met het gebruik van een eerste persoonskopie.

U kunt first person copy niet alleen gebruiken op uw verkooppagina, maar ook op uw lead magnet of in uw CTA voor uw blogberichten.

Naast het gebruik van de eerste persoon zijn er andere hoog converterende woorden die u op uw verkooppagina kunt gebruiken, zoals:

 • Even voorstellen:
 • Ja
 • Stap voor stap
 • Investering

4. Gebruik video's, diagrammen of grafieken

Visuele voorstellingen zijn ongelooflijk krachtige conversiemiddelen die u gemakkelijk kunt gebruiken op een verkooppagina.

Dingen als video, diagrammen of grafieken breken niet alleen uw tekst, maar laten bezoekers ook zien hoe de resultaten eruit zien na gebruik van uw product. En wanneer meer dan de helft van de bevolking visuele leerlingen zijn, is het zinvol visuals in uw voordeel te gebruiken.

Laten we eens kijken naar de verschillende manieren waarop u visuals op uw verkooppagina kunt opnemen.

Gebruik een mockup

Een digitaal product, zoals een cursus, kan voor kopers moeilijk te visualiseren zijn. Werkbladen, cursusboeken en checklists zijn gewoon niet zo aantrekkelijk.

Wat veel bloggers en ondernemers doen om hun product te demonstreren is een mockup gebruiken.

Kristin van Believe in a Budget gebruikt bijvoorbeeld deze prachtige mockup van haar nieuwste cursus Side Hustle to Success.

Grafieken

Grafieken werken uitstekend om resultaten te tonen voor en na gebruik van uw product. Ze hoeven niet ingewikkeld te zijn; ze hoeven alleen maar een grote verbetering aan te tonen om een bezoeker te helpen converteren.

Zo toont de verkooppagina van Brie Beeks voor haar cursus Budgettering voor beginners een eenvoudige grafiek van de groei van haar e-maillijst na het gebruik van webinars, waardoor lezers een visuele voorstelling krijgen van hoe hun lijst eruit zou kunnen zien als ze haar cursus kopen.

Video

De verkooppagina van The Focus Course van Shawn Blanc gebruikt beelden en video om zijn boodschap over te brengen aan creatieven die worstelen met de balans tussen werk en leven.

Zodra je op zijn verkooppagina komt, is er een video die je kunt bekijken:

Hij heeft ook een video van zichzelf waarin hij praat over zijn cursus verderop op de pagina en een video walkthrough van The Focus Course.

5. Laat zien wat je krijgt

Je wilt dat mensen je product kopen, toch?

Nou, de beste manier om ze van een kijker in een koper te veranderen is ze precies te laten zien wat ze krijgen als ze je product kopen.

De beste manier om dit over te brengen, als je een cursus hebt, is het verstrekken van het lesprogramma, inclusief bonusmateriaal of extra gidsen die deel uitmaken van het pakket.

Als je je cursus op Teachable host, kun je gemakkelijk alle modules en lessen laten zien.

De cursus Squarespace leren van Megan Minns geeft bijvoorbeeld een overzicht van de onderwerpen die in elke module aan bod komen:

Je kunt ook alle inbegrepen extra's laten zien die je koper bij je product krijgt. Mariah Coz laat alle extra middelen zien die je krijgt bij aankoop van haar Your First $1k cursus op haar verkooppagina zoals deze:

Mensen zien graag de waarde die ze krijgen als ze in uw product investeren, dus zorg ervoor dat u overtuigende beelden gebruikt.

6. Schrijf teksten die de koper aanspreken

Dit is wat echt zal helpen om van bezoekers kopers te maken.

Het is jouw tekst, en er zijn drie elementen die je op je verkooppagina moet hebben.

1. Breng de pijnpunten van uw koper in kaart

Een succesvolle lancering van een product of cursus vindt plaats omdat de maker van het product zich concentreert op de pijnpunten van de koper.

Dit zijn de frustraties, zorgen en hoofdpijn die uw kopers hebben over een bepaald probleem.

Voor velen is het probleem dat ze te weinig geld of tijd hebben. Voor anderen is het de opleiding of de vaardigheden die ze missen.

Probeer dus bij het schrijven van uw verkooppagina in te spelen op de pijnpunten van uw koper.

Jeff Goins doet dit geweldig op zijn Tribe Writers verkooppagina. Hij spreekt zijn doelgroep van worstelende schrijvers rechtstreeks aan.

2. Vermeld de voordelen

Veel bloggers maken hun product en kunnen niet wachten om iedereen erover te vertellen, maar uiteindelijk praten ze over de kenmerken in plaats van de voordelen.

Wat betekent dit? Het betekent dat u, in plaats van te laten zien hoe uw product uw beoogde koper kan helpen, dingen over uw product vermeldt zoals hoe geavanceerd het is, of hoe het nieuwe formaat het gemakkelijker maakt om te lezen of te downloaden.

En terwijl je enthousiast bent over hoe je je cursus via e-mail aanbiedt - of dat het tweeënvijftig lessen zijn boordevol nuttige tips en strategieën - is het enige wat je lezers willen weten hoe het hen zal helpen.

Wat hebben ze aan uw product?

De verkooppagina van de cursus van Sean Wes, Learn Lettering 2.0, begint bijvoorbeeld met de voordelen van zijn cursus.

Door bezoekers meteen te vertellen wat ze aan uw product hebben, maakt u het veel gemakkelijker voor hen om zich voor te stellen uw product te kopen en te gebruiken.

3. Maak van uw product de oplossing

We hebben het er al over gehad hoe belangrijk het is om de pijnpunten van je kopers op je verkooppagina te benadrukken. Nog belangrijker is het om je product te positioneren als de oplossing voor de problemen van je kopers.

Zie ook: WPX Hosting Review: Hoe goed is deze host in 2023?

Veel mensen weten misschien niet dat ze een probleem hebben, en ze weten zeker niet dat uw product de oplossing is voor hun problemen.

Maak het u dus gemakkelijk door een verhaal te vertellen dat betrekking heeft op uw kopers en vervolgens een oplossing aan te bieden - uw product.

Op de verkooppagina van Melyssa Griffin voor haar cursus List Surge bijvoorbeeld, raakt ze de pijnpunten die veel bloggers en ondernemers hebben bij de groei van hun lijst.

Vervolgens toont ze het bewijs dat ze geloofwaardig is in het helpen groeien van je lijst. Dan presenteert ze de oplossing - haar cursus.

Hulpmiddelen om te beginnen

Met alle juiste elementen voor je verkooppagina, rest alleen nog het ontwerpen ervan. Als je je verkooppagina op je eigen domein host, overweeg dan het gebruik van een landing page plugin om je op weg te helpen.

Hier zijn er een paar om naar te kijken:

1. Thrive Architect

Thrive Architect is een betaalbare optie voor WordPress-gebruikers. U krijgt toegang tot meer dan 160 hoog converterende en geoptimaliseerde sjablonen die gemakkelijk te gebruiken zijn - en u kunt ze rechtstreeks vanaf uw WordPress-website maken.

Thrive geeft je alle tools die je nodig hebt om je landingspagina aan te passen of er een vanaf nul op te bouwen. En met een drag-and-drop editor om je eigen touch en stijl aan je verkooppagina toe te voegen, heb je binnen enkele minuten een sterk geoptimaliseerde pagina.

Sjablonen zijn ontworpen in sets, zodat je een consistent ontworpen verkooptrechter kunt maken. Je kunt deze plugin ook gebruiken voor elke aangepaste pagina of post lay-outs omdat het een page builder plugin is.

Thrive Architect is $99/jaar (wordt daarna verlengd tot $199/jaar) voor een standalone product of toegang tot alle Thrive Themes producten voor $299/jaar (wordt daarna verlengd tot $599/jaar) met Thrive Suite lidmaatschap .

Krijg toegang tot Thrive Architect

Opmerking: er is nu een add-on voor Thrive Architect die A/B-testen op uw site mogelijk maakt. Klik hier voor meer informatie.

2. Leadpages

Leadpages is een landing page builder met meer dan 100 sjablonen van hoog converterende pagina's om uit te kiezen voor uw landingspagina, verkooppagina, bedankpagina en meer.

En het is super eenvoudig om je verkooppagina op te zetten met hun sjablonen voor verkooppagina's. Je kunt ze aanpassen aan je merk en stijl door je logo toe te voegen en je eigen lettertypes te kiezen.

Het belangrijkste voordeel ten opzichte van Thrive Architect is dat u niet beperkt bent tot WordPress. En bepaalde plannen hebben ingebouwde A/B-splittests, die geweldig zijn voor het stimuleren van conversies.

Zie ook: 12 bewezen strategieën voor sociale media om uw publiek te laten groeien

Prijzen beginnen bij $37/maand.

Probeer Leadpages gratis uit

Voor meer alternatieven kun je misschien ook onze roundup van de beste WordPress landingspagina plugins of landingspagina tools bekijken.

Inpakken

Gefeliciteerd! Je bent eindelijk van hobby blogger naar professionele blogger gegaan. Een product maken is zowel opwindend als tijdrovend. Een van de laatste dingen die je moet doen voordat je het lanceert is je verkooppagina maken.

De verkooppagina is wat je zal helpen om bezoekers te converteren naar kopers. Als je kernelementen opneemt zoals getuigenissen voor sociaal bewijs, een overtuigende kop om je lezers aan te trekken en tekst die de pijnpunten van je kopers benadrukt, heb je een winnende verkooppagina.

Voeg een landing page plugin toe om je te helpen je verkooppagina te optimaliseren en je zult geen probleem hebben om je bezoekers consequent om te zetten in kopers.

Als je er nog niet uit bent met welk platform je je cursus gaat starten, bekijk dan onze vergelijking van de beste platforms voor online cursussen.

Verwante lectuur:

 • De bloggersgids voor landingspagina-optimalisatie
 • De 5 stadia van de verkooptrechter voor blogs en hoe ze te gebruiken
 • Hoe u Buyer Personas verweeft in uw landingspagina's
 • Visuals voor landingspagina's die converteren: uw complete gids
 • 24 landingspagina-voorbeelden om u te inspireren en conversies te verhogen

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.