De 8 beste Triberr alternatieven voor 2023: geprobeerd & getest

 De 8 beste Triberr alternatieven voor 2023: geprobeerd & getest

Patrick Harvey

Ben je op zoek naar het beste Triberr alternatief om je sociale media aanwezigheid een boost te geven?

Misschien wil je de content promotie functionaliteit binnen triberr, de community elementen of de content curation functionaliteit vervangen.

Hoe dan ook - ik heb je gedekt.

In deze post, zal ik de beste Triberr alternatieven die ik heb uiteenzetten persoonlijk gebruikt en geven een samenvatting van elk platform, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Laten we beginnen:

Opmerking: Blogging Wizard wordt gesteund door lezers, dus dit bericht bevat affiliate links.

Welke Triberr functies wil je vervangen?

Ten eerste moet ik erop wijzen dat ik nog steeds een grote fan ben van Triberr. Ik gebruik het nog steeds regelmatig, maar het heeft zijn problemen.

De moeilijkheid is dat Triberr een uniek platform is, zodat er geen directe alternatieven zijn.

Het komt erop aan de functies van Triberr te begrijpen en welke van die functies je wilt vervangen.

Triberr helpt ons drie specifieke dingen te bereiken:

 • Promotie van inhoud - Laat uw inhoud delen door andere gebruikers van sociale media in uw niche. Dit is het meest gebruikte gebruik van Triberr.
 • Cureren van inhoud - Zoek interessante inhoud om te delen met je eigen publiek.
 • Micro-gemeenschappen - Creëer stammen en sluit je aan bij stammen van mensen met dezelfde interesses.

In het geval van content promotie heeft het geen zin om slechts één tool te gebruiken. Elke content promotie tool geeft je toegang tot een ander publiek, dus door meer van deze tools te gebruiken, vergroot je je bereik verder.

De beste Triberr alternatieven vergeleken

Hier volgt een korte samenvatting van elk platform:

 1. Samengesteld door Missinglettr - Vind interessante inhoud om te delen met uw publiek en promoot uw eigen inhoud bij andere Missinglettr-gebruikers. Het kernplatform van Missinglettr creëert social media-campagnes op de automatische piloot.
 2. Tailwind Gemeenschappen - Tailwind is een van de beste Pinterest marketing platforms op de markt. Tailwind Communities maakt het gemakkelijk om nieuwe pins te vinden om te delen en shares te krijgen voor je eigen pins.
 3. Quuu - Vind boeiende inhoud om te delen met uw publiek. Verbindt met populaire sociale planningstools zoals Buffer en SocialBee.
 4. Virale inhoud bij - Een ander nuttig instrument om inhoud te promoten.
 5. Flipboard - Een inhoudsaggregator die u kunt gebruiken om interessante inhoud te vinden of uw eigen inhoud te delen.
 6. Quora - Quora wordt voornamelijk beschouwd als een Q&A platform, maar bevat ook een community component genaamd Spaces en kan worden gebruikt voor content promotie.

Laten we nu dieper ingaan op elk Triberr-alternatief:

1. Quuu Promoot

Quuu Promote is een platform dat is gebouwd met het doel om inhoud te promoten. En er is niets vergelijkbaars op de markt.

U kunt ervoor kiezen uw inhoud handmatig of automatisch te laten promoten. De automatische optie bespaart veel tijd.

De handmatige optie houdt in dat u een URL indient, een relevante categorie selecteert en een aantal socialemediabeschrijvingen uitschrijft. U kunt verschillende beschrijvingen kiezen voor Twitter, LinkedIn en Facebook.

Vervolgens wordt uw inhoud gepromoot zolang deze relevant is.

De automatische optie? Dat is alsof je een contentmarketingteam tot je beschikking hebt. Zij schrijven meerdere beschrijvingen voor elk bericht, selecteren relevante categorieën, voegen aansprekende hashtags toe, enz.

Als je tijd wilt besparen bij het promoten van je content, is Quuu Promote het platform dat je moet gebruiken.

Prijs: Het handmatige plan is $50/maand en automatisch is $75/maand, maar er zijn geen beperkingen op het aantal aandelen. Een 30 dagen geld-terug-garantie is inbegrepen.

Zie ook: 40+ Beste Gratis WordPress Thema's Voor 2023 Probeer Quuu Promote

2. Curate door Missinglettr

Missinglettr is een ongelooflijk social media automation platform dat automatisch sociale campagnes maakt voor uw nieuwe blogberichten, en die berichten vervolgens voor u plant zodra ze zijn goedgekeurd.

Curate is een add-on op het platform waarmee je meer shares op je content kunt krijgen.

Elke maand kunt u een aantal van uw blogberichten toevoegen aan het Curate dashboard zodat andere Missinglettr-gebruikers ze kunnen delen. Het proces is eenvoudig: plak de inhoud die u wilt delen, selecteer uw categorieën/onderwerpen en verstuur.

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met Curate ook inhoud cureren om te delen met je eigen publiek. Je kunt de inhoud van anderen inplannen om te delen met je eigen publiek - alles is opgesplitst per categorie, zodat je gemakkelijk relevante inhoud kunt vinden.

Prijs: Een gratis plan is beschikbaar voor het Missinglettr platform. Curate is een add-on die $49/maand kost. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer Missinglettr en Curate Gratis

3. Tailwind Gemeenschappen

Tailwind is het beste Pinterest marketing platform dat ik heb geprobeerd. Het zorgt voor planning, rapportage, analyses, en het is ontworpen om aan te sluiten bij de Pinterest best practices.

Tailwind Communities is een add-on waarmee je lid kunt worden (of communities kunt creëren) op basis van specifieke interesses.

Het idee is dat je andermans pins deelt en zij de jouwe. Er zijn ook community-gebaseerde functies, zodat je kunt converseren met andere mensen in je tribe.

Dit maakt het een geweldig platform om inhoud te vinden om te delen op Pinterest, meer tractie te krijgen op je eigen Pinterest inhoud en in contact te komen met andere mensen in je niche.

Prijs: Tailwind for Pinterest begint bij $9,99/maand bij jaarlijkse facturering. Dit is inclusief gratis toegang tot 5 Communities. Een Forever Free plan is beschikbaar.

Probeer Tailwind Gemeenschappen Gratis

4. Sendible

Sendible is vooral bekend als een alles-in-één social media management tool. Dus hoe kan dat dienen als een alternatief voor de kernfuncties van Triberr?

Sendible bevat een krachtige content curatie functie die het gemakkelijk maakt om content van hoge kwaliteit te vinden om te delen met uw publiek - alles onderverdeeld in logische categorieën met een zoekfunctie.

Als je een social media tool nodig hebt, is dit een geweldige optie. Het zal al je planning, publicatie, analyses en rapportage behoeften afhandelen.

De planningsfunctionaliteit is bijzonder krachtig. Inhoud die u aanlevert kan direct worden gepubliceerd, gepland voor een latere datum of toegevoegd aan een wachtrij die inhoud op specifieke dagen en tijdstippen zal delen.

Er is ook een sociale inbox, zodat u gemakkelijk kunt reageren op berichten en opmerkingen. Het ondersteunt ook sociale streams, zodat u een paar manieren hebt om met uw publiek in contact te komen.

Als kanttekening is content promotie mogelijk met Sendible in indirecte zin. Content aanbevelingen zijn afkomstig van RightRelevance dus het kan zijn dat uw populaire content al wordt aanbevolen binnen het platform.

Prijs: Vanaf $29/maand met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Sendible gratis uit

5. Quuu

Quuu is een speciaal gebouwd content curation platform. Zoals je zou verwachten is het gemaakt door hetzelfde team achter Quuu Promote.

Zij sourcen handmatig inhoud om met uw publiek te delen en voegen inhoud van Quuu Promote toe.

Alle inhoud wordt echter handmatig gecontroleerd en moet voldoen aan strenge kwaliteitsrichtlijnen. Dat is ongelooflijk gezien de tijd die moet worden besteed aan het doorlichten van elk stuk inhoud.

Je kunt ervoor kiezen om inhoudsuggesties automatisch te laten delen of je kunt het controleren voordat het de deur uitgaat. Quuu heeft geen eigen sociale planningstool, maar integreert wel met populaire tools als Buffer en SocialBee.

Prijs: Begint vanaf gratis.

Probeer Quuu gratis uit

6. Virale inhoud Bee

Viral Content Bee is een content promotie platform dat werkt op basis van een creditsysteem. In feite bestaat dit platform al heel lang en was het een van de eerste platforms in zijn soort.

Zie ook: Een domeinnaam verkopen: de beginnersgids

Ik hou van het op krediet gebaseerde systeem omdat het mensen aanmoedigt elkaar te helpen met inhoudelijke promotie.

U kunt credits verdienen door inhoud van anderen te delen en u kunt die credits vervolgens uitgeven om uw eigen inhoud gedeeld te krijgen.

Het is dus ook een middel om inhoud te promoten en te cureren.

Er zijn betaalde plannen beschikbaar als u liever niet alleen uw eigen inhoud laat delen.

Prijs: Begint vanaf gratis.

Probeer Virale inhoud bij Gratis

7. Flipboard

Flipboard is een content aggregator die het makkelijk maakt om content te vinden op basis van je eigen interesses. Het is het meest populair op mobiele apparaten, maar het werkt net zo goed op desktop. Je vindt content voor meer dan 28.000 verschillende onderwerpen.

De meeste mensen zouden dit platform waarschijnlijk niet overwegen voor het cureren of promoten van inhoud, maar het kan beide.

De aanbevelingsmotor voor inhoud van Flipboard maakt het gemakkelijk om geweldige inhoud te vinden om met uw publiek te delen die u misschien niet op andere platforms hebt gevonden.

Wat veel mensen niet weten is dat je je eigen digitale tijdschriften kunt maken en er inhoud in kunt opslaan. Als genoeg mensen je inhoud delen op Flipboard, wordt je inhoud gepromoot naar de belangrijkste onderwerpen en krijg je verkeer naar je inhoud.

Dit is erg hit or miss, maar het duurt ongeveer 5 seconden om inhoud op te slaan in een tijdschrift met behulp van de browserextensie. Soms heb ik een paar honderd bezoekers gehad van Flipboard naar een specifiek artikel.

Prijs: Helemaal gratis.

Probeer Flipboard

8. Quora

Quora is vooral bekend als een Q&A platform, maar het heeft een heleboel andere functies die sterk onderbenut worden.

U kunt Quora gebruiken om uw inhoud te promoten door relevante vragen te beantwoorden.

Maar u moet de vraag zo beantwoorden dat mensen niet het artikel op uw website hoeven te bezoeken. En u moet vermelden dat het uw eigen artikel is.

Er is ook een gemeenschapscomponent genaamd Spaces waarmee je je eigen gemeenschappen kunt opzetten rond onderwerpen die je belangrijk vindt.

En er is een extra voordeel aan het gebruik van Quora - als je genoeg antwoorden schrijft, kun je een uitnodiging krijgen voor hun partnerprogramma waar je betaald krijgt voor het beantwoorden van vragen.

Prijs: 100% gratis.

Probeer Quora

Conclusie

Voor het vervangen van de content curation en community functionaliteit van Triberr heb je eigenlijk maar één tool of platform nodig.

Maar als het gaat om promotie van inhoud - hoe meer platforms u kunt benutten, hoe meer bereik u zult hebben. En als gevolg daarvan zult u meer verkeer naar uw website leiden en meer sociale aandelen krijgen.

Daarom gebruik ik Triberr nog steeds.

In het geval van platforms als Quuu Promote en Missinglettr's Curate kiezen mensen die vanaf deze platforms delen meestal maar voor één platform. Door beide platforms te gebruiken kun je dus een heel ander publiek bereiken.

Het geeft uw inspanningen om inhoud te promoten de mogelijkheid om te schalen.

Het is dus zinvol om zoveel mogelijk platforms voor inhoudelijke promotie te gebruiken.

Sommige tools zoals Sendible, Tailwind en Missinglettr bieden extra functionaliteit die ongelooflijk nuttig is. Laten we Sendible als voorbeeld nemen - het is toevallig een van de beste alles-in-één social media management tools op de markt. Je krijgt dus veel voor je geld.

Hoe dan ook, overweeg de functies binnen het platform van Triberr die u gebruikt en selecteer alternatieve tools op basis van uw behoeften.

Tot slot zul je waarschijnlijk merken dat ik niet heb besproken wat voor resultaten je kunt behalen met elk van de tools die zich bezighouden met inhoudspromotie.

Dat komt omdat de resultaten sterk afhangen van uw niche en de inhoud die u deelt. Ik zou voor elk van deze zaken een casestudy kunnen schrijven, maar de resultaten zouden grotendeels betekenisloos zijn omdat ze gebaseerd zouden zijn op mijn inhoud en mijn niche - niet die van u.

Inhoud met een brede aantrekkingskracht en goed geschreven koppen/beschrijvingen zal natuurlijk het beste presteren.

Het belangrijkste is om te experimenteren met deze platforms, maar zorg ervoor dat je jezelf een voldoende grote steekproef van inhoud geeft.

Maak niet de fout om een obscuur artikel in te dienen waarin weinig mensen geïnteresseerd zijn en je af te vragen waarom het geen honderden social shares krijgt.

Verwante lectuur:

 • De definitieve gids voor blogpost promotie
 • 8 krachtige tools voor social media planning vergeleken

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.