WPX Hosting Review: Hoe goed is deze host in 2023?

 WPX Hosting Review: Hoe goed is deze host in 2023?

Patrick Harvey

Welkom bij mijn WPX Hosting review.

WPX is een WordPress managed hosting provider die beweert superieure prestaties te bieden in vergelijking met andere providers.

Maar is het de snelste? En is het zinvol voor uw sites?

In deze review deel ik mijn persoonlijke ervaringen als WPX-klant sinds 2014, toen het nog Traffic Planet Hosting heette.

Dus, nee - dit is niet je typische hosting review!

Ik zal de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen, prijzen, alternatieven en al het andere dat u moet weten op een rijtje zetten.

Laten we beginnen:

WPX Hosting kenmerken

Laten we beginnen met deze WPX Hosting review door te kijken naar hun belangrijkste kenmerken.

Hier zijn een paar van de meer voor de hand liggende kenmerken die je zou verwachten:

 • 1-click WordPress installaties.
 • SSD opslag.
 • Gratis SSL-certificaten (via Let's Encrypt).
 • Onbeperkte site migraties naar WPX.
 • Aanleg van een halteplaats.
 • Verschillende serverlocaties (VS, VK, Australië).
 • DDoS bescherming.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de andere WPX Hosting functies die me bijzonder bevallen en/of wat meer uitleg behoeven:

Gratis CDN (XDN van WPX)

WPX Hosting bevat een gratis CDN. Als u nog nooit van die term hebt gehoord, het staat voor Content Delivery Network .

Dit is hoe ze werken:

Hoe verder een bezoeker verwijderd is van de fysieke locatie van de server van uw website, hoe langer het duurt voordat uw website geladen is.

Zodra een CDN-provider op uw website is geactiveerd, worden de activa van uw website vanaf een locatie dichter bij de bezoeker geserveerd. Dit betekent dat u de latentie vermindert en de laadtijden van de pagina's verbetert.

Momenteel is WPX's CDN beschikbaar vanaf 30+ wereldwijde locaties en kan met een paar klikken vanuit het dashboard worden ingeschakeld.

U moet de nameservers van WPX gebruiken of uw DNS bijwerken met de IP-adressen van het CDN in uw account.

Responsieve klantenondersteuning + gratis site fixes als uw site offline gaat

Een van de fundamentele problemen die ik heb gehad met veel hostingbedrijven, vooral budgethosts, is hun omgang met ondersteuning - ze lijken niet erg geïnteresseerd in het repareren van sites als ze kapot zijn.

Bij WPX Hosting repareren ze je site gratis als hij offline gaat. Maar in het algemeen zijn ze er altijd op gebrand om problemen op te lossen.

De meeste van mijn problemen zijn binnen korte tijd opgelost via live chat. Problemen worden zelden doorgegeven aan ondersteuning via e-mail, maar zelfs dan worden problemen vrij snel opgelost.

En ik vind het fijn dat ze supportvragen niet beantwoorden met links naar enorme kennisbankartikelen & verwachten dat je problemen zelf oplost. Ze helpen echt.

Herstel van malware

Een goede malwarehersteldienst kan ergens in de buurt van $200+ per jaar kosten als u die afzonderlijk zou kopen.

Gelukkig heb ik deze dienst nog niet hoeven te gebruiken en ik hoop dat jij dat ook niet hoeft.

Maar mocht het nodig zijn - ze herstellen uw site van malware.

Automatische back-ups + handmatige back-ups

WPX Hosting maakt elke dag automatisch een back-up van uw website en bewaart die bestanden 28 dagen lang.

U kunt er ook voor kiezen om handmatig een back-up van uw sites te maken. Dit is een goede gewoonte om te doen vóór elke update, zodat u geen wijzigingen kwijtraakt als er iets misgaat.

Geautomatiseerde back-ups zijn tegenwoordig een standaardaanbod voor de meeste managed WordPress hostingbedrijven.

Zie ook: 19 Beste Social Media Marketingtools voor 2023: creëer de perfecte strategie

Maar er is een belangrijke reden waarom ik deze functie in meer detail noem - beste praktijk .

Hoewel het leuk is dat webhosts automatische back-ups aanbieden als onderdeel van hun aanbod, en ik raad u ten zeerste aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze functie, moet u er nooit op vertrouwen.

De beste praktijk is om een oplossing van derden te hebben voor back-ups. Redundantie is belangrijk. Ik gebruik BlogVault hiervoor omdat het incrementeel back-ups uitvoert om mijn sites niet te vertragen. Maar er zijn genoeg WordPress back-upplugins die je kunt gebruiken.

Zie ook: 37 Nieuwste webdesignstatistieken voor 2023: de definitieve lijst

Ik heb geen problemen gehad met de back-ups van WPX Hosting voor een van mijn sites. Maar ik heb gewerkt met bedrijven die problemen hadden met andere hostingbedrijven.

Dus - speel het veilig.

Gratis snelheidsoptimalisatie

Zeer zelden zul je WordPress hosting vinden die je website zal optimaliseren en versnellen voor gratis.

Ik heb nog steeds geen gebruik gemaakt van dit aanbod. Het is een vrij recente toevoeging aan hun aanbod.

Als u WPX Hosting op deze deal wilt aannemen, open dan een support ticket en vraag hen om uw site te optimaliseren. Ze zullen wat tests uitvoeren om uit te zoeken wat uw site vertraagt, wat aanpassingen maken en wat extra aanbevelingen voor u doen.

Andere bedrijven vragen 100-200 dollar en meer voor deze dienst.

Prijsstelling op basis van gebruik

Er is een prijstrend in de WordPress managed hosting ruimte waar ze prijzen via maandelijkse unieke bezoekers. Maar wat zij beschouwen als een "unieke bezoeker" verandert dagelijks.

Persoonlijk ben ik geen fan van deze prijsstrategie omdat het kan leiden tot dure hostingrekeningen als gevolg van te hoge kosten. Grotere bedrijven kunnen deze kosten probleemloos absorberen, maar ik verspil liever geen geld aan hostingdiensten als dat niet nodig is.

WPX Hosting doet dat niet. Hun prijzen zijn gebaseerd op het gebruik van bronnen.

Als u problemen ondervindt, kunt u Cloudflare gebruiken om het gebruik van bronnen te compenseren. Maar ik ben nog nooit in de buurt gekomen van de bandbreedtelimieten op mijn WPX Hosting account.

Bezoek WPX Hosting

Hoe snel is WPX Hosting?

Ik weet zeker dat je talloze hosting reviews hebt gelezen die pagina laadtijd tests publiceren.

In plaats van het testen van een ontwikkelingssite met nul verkeer en nauwelijks geïnstalleerde plugins, ga ik het voor deze WPX Hosting review anders doen.

Ik zal u de paginasnelheid laten zien van een site die meer lijkt op die van de gemiddelde gebruiker.

Hier zijn een paar belangrijke opmerkingen over de WordPress site die ik test:

 • Het is een levende site die verkeer krijgt.
 • Ik heb de site niet goed geoptimaliseerd. Dat kan veel beter.
 • Ik test een blogpost in plaats van de homepage.
 • De site heeft als thema Kadence.
 • WP Rocket is geïnstalleerd met meestal standaard instellingen. Niet de aanbevolen instellingen van WPX Hosting.
 • De site heeft een paar plugins die veel middelen vergen en die ik waarschijnlijk moet vervangen.
 • U ziet zowel desktop- als mobiele paginasnelheden - niet alleen degene die er het beste uitziet.

Mijn punt is dat de meeste WordPress websites niet perfect geoptimaliseerd zijn. Ze hebben gebreken. De meeste site-eigenaren gaan geen 100 pagespeed scores halen.

En dat is precies waarom ik u testresultaten laat zien van een van mijn meer 'gebrekkige' sites.

Ik ga ook verder dan statische "one-shot" PageSpeed tests en laat u een concurrent user load test zien. Deze test laat zien hoe de responstijden veranderen als het aantal gelijktijdige gebruikers op de website toeneemt.

Laten we eens kijken:

Snelheidstests van desktop pagina's

Snelheidstests van mobiele pagina's

Niet slecht voor een gebrekkige website. De mobiele paginasnelheid is zwakker dan ik zou willen, maar dat ga ik nog wel oplossen.

Bovendien lijken zwakke Core Web Vitals de site helemaal niet tegen te houden. Hij scoort goed ten opzichte van enkele belangrijke concurrenten op muziekgebied.

En sites als Forbes en Business Insider worstelen met een mobiele paginasnelheid van 50

Let op: Als u uw eigen website wilt versnellen, denk er dan aan dat WPX Hosting gratis website performance optimalisatie aanbiedt. Ik heb het nog niet gebruikt, maar zij kennen hun servers het beste.

NitroPack is ook een geweldige "quick-fix" voor WordPress prestatieproblemen. Toen Colin zijn review schreef voor Blogging Wizard, toonden zijn tests enkele behoorlijk indrukwekkende verbeteringen van de paginasnelheid op basis van hun lagere "automatische" optimalisatie-instellingen.

Concurrent user load test

Ik heb Loader.io gebruikt om de reactietijden van de server van WPX Hosting te meten naarmate het aantal gelijktijdige gebruikers toeneemt.

Budgethostingbedrijven doen het meestal niet zo goed in deze gelijktijdige belastingstests. WPX Hosting is geen budgetwebhost, dus het zou goed moeten presteren.

De test duurde 1 minuut en werd opgeschaald tot 40 gelijktijdige gebruikers.

Ik ging bewust voor een aantal gebruikers dat veel meer zou zijn dan de meeste WordPress sites zouden krijgen - vooral kleinere. Dit was om ervoor te zorgen dat WPX Hosting korte verkeerspieken aankon zonder dat de reactietijden uit de hand liepen.

De gemiddelde reactietijd voor mijn WordPress site was 131ms en piekt op ongeveer 250ms wat vrij goed is.

En met verdere optimalisaties van de site zouden deze resultaten nog beter zijn.

WPX Hosting voor- en nadelen

Wat is goed aan WPX? En wat is minder goed? Laten we eens kijken:

Voordelen:

 • Geweldig voor beginners - Het dashboard is zeer eenvoudig te navigeren. Als u alle technische hindernissen uit de weg wilt ruimen, is WPX Hosting een solide optie.
 • Geweldige prestatie - Ik zou niet zo ver willen gaan om te zeggen dat WPX de snelste WordPress managed host is die er is, dat zijn ze niet. Dat gezegd hebbende, ze bieden uitstekende prestaties.
 • Bijna perfecte uptime - Kijkend naar mijn uptime tracking, hebben mijn sites op WPX Hosting zeer weinig problemen gehad met downtime. En slechts één significant beetje downtime in de afgelopen 8+ jaar.
 • Responsieve klantenondersteuning - Sommige hosts lijken zich niet zo druk te maken over het oplossen van problemen. WPX Hosting is anders. Je kunt meestal binnen enkele minuten met iemand spreken via live chat. En in de meeste gevallen kunnen ze het probleem oplossen. Als ze dat niet kunnen, word je doorgeschakeld naar ondersteuning via e-mail, die langzamer is, maar meestal toch vrij snel.
 • Gratis CDN - WPX Hosting heeft zijn eigen CDN genaamd WPX XDN en het werkt vanaf meer dan 30 locaties over de hele wereld. U kunt het binnen een paar klikken activeren in uw dashboard.
 • Geautomatiseerde back-ups en creatie van staging sites - Dit is vrij typisch voor de meeste webhosts, maar het is hoe dan ook belangrijk.
 • Gratis herstel van malware - Als uw site wordt gehackt of geladen met malware, zal WPX Hosting uw site voor u herstellen. U hoeft niet extra te betalen aan een bedrijf als Sucuri.
 • E-mail hosting inbegrepen - In tegenstelling tot veel WordPress managed hosts, biedt WPX Hosting e-mail hosting aan. Hoewel het basis is en ik een externe provider zou aanraden voor extra redundantie, is het toch handig om te hebben en bespaart het extra geld.
 • Prijzen zijn gebaseerd op bandbreedte - Ik ben geen fan van de op bezoekers gebaseerde prijzen die andere WordPress hosts hanteren omdat het snel duur wordt. Dat is geen probleem bij WPX Hosting omdat hun prijzen gebaseerd zijn op gebruik. Zelfs op mijn sites met meer verkeer heb ik mijn bandbreedtegebruik niet overschreden.

Minpunten:

 • Gedeelde hosting met beperkte middelen - De pagina-laadsnelheden van WPX Hosting zijn erg goed, maar het blijft shared hosting. Je krijgt wel dedicated resources en dit betekent dat servers niet overbezet zijn zoals bij sommige shared webhosting providers. Hogere plannen bieden meer resources.
 • Beperkt aantal PHP'ers - PHP workers zorgen ervoor dat uw site dynamische taken kan uitvoeren. Hoe meer u er heeft, hoe meer dynamische taken uw site aankan. Helaas krijgt u er niet veel met WPX, ongeacht uw abonnement, wat betekent dat het geen goede optie is voor het runnen van een webwinkel.
 • Beperkte schaalbaarheid - WPX Hosting is niet geschikt voor sites met veel verkeer. Als je meer middelen nodig hebt dan hun hoogste plan, moet je overstappen naar een andere webhost. Voor de meeste bloggers en contentmakers zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn, maar het is de moeite waard om je hiervan bewust te zijn.
Bezoek WPX Hosting

WPX Hosting prijzen en plannen

WPX Hosting biedt drie prijsplannen, elk beschikbaar per maand of per jaar met korting.

Hier is een overzicht van wat er allemaal bij zit:

Zakelijk ($24,99/maand)

 • Tot vijf websites
 • 15 GB opslagruimte
 • 200GB bandbreedte

Professioneel ($49,99/maand)

 • Tot 15 websites
 • 30 GB opslagruimte
 • 400 GB bandbreedte

Elite ($99,99/maand)

 • Tot 35 websites
 • 60 GB opslagruimte
 • Onbeperkte bandbreedte (onderworpen aan een beleid voor redelijk gebruik naar goeddunken van WPX Hosting).

Alle plannen omvatten ook gratis verwijdering van malware, gratis snelheidsoptimalisatie, gratis dagelijkse back-ups, staging sites, onbeperkte site migraties, onbeperkte SSL-certificaten (gratis via Let's Encrypt), gratis site fixes (als uw site offline gaat), een 99,95% uptime garantie en een 30 dagen geld-terug garantie.

Het is ook vermeldenswaard dat hogere plannen meer serverresources hebben. Maar WPX Hosting maakt daar niet publiekelijk reclame voor op hun prijzenpagina. De ondersteuning zal u vertellen wat ze zijn als u het hen vraagt.

Bijvoorbeeld, Professional plannen krijgen 2 CPU cores en Elite plannen krijgen 3 CPU cores.

Alternatieven voor WPX Hosting

Als de behoeften van uw website niet overeenkomen met WPX Hosting en u liever een andere webhost overweegt, bekijk dan deze alternatieven:

  Laatste gedachten

  Laten we deze WPX Hosting review afronden met wat laatste gedachten.

  WPX Hosting biedt betaalbare managed WordPress hosting. Hun aanbod is ideaal voor beginners die solide website prestaties willen, zonder extra kosten of complicaties. Of iedereen die wil upgraden van budget webhosting terwijl de kosten onder controle blijven.

  Het inbegrepen CDN, malwareherstel en het beginnersvriendelijke dashboard zijn allemaal geweldige functies. Malwareherstel is een functie die ontbreekt bij budgethostingbedrijven - het is een van de redenen waarom het de moeite waard is om wat extra te betalen voor WPX Hosting ten opzichte van hosts als Bluehost.

  WPX is zeker niet het snelste WordPress hosting bedrijf dat er is, maar ze bieden wel een zeer goede site snelheid. En uptime voor mijn sites is uitstekend geweest .

  Wat vooral leuk is aan WPX Hosting is hun prijsstelling. Veel WordPress managed hosts hanteren een prijs op basis van unieke maandelijkse bezoeken. En in de kleine lettertjes staat dat ze elke 24 uur wat zij zien als unieke bezoeken in rekening brengen.

  Dit kan leiden tot enorme hostingrekeningen.

  Maar WPX Hosting doet dit niet. Zij... prijzen hun plannen voornamelijk op bandbreedtegebruik wat volgens mij een eerlijkere manier van werken is.

  Dat gezegd hebbende, ze zijn niet voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld, Ik raad WPX Hosting niet aan voor e-commerce sites Het aantal beschikbare PHP werknemers is gewoon niet genoeg voor WooCommerce. En het is ook niet ideaal voor sites met veel verkeer - er is geen optie om verder te schalen dan hun Elite plan.

  Daarom verhuisde ik Blogging Wizard naar Cloudways - ik had de mogelijkheid nodig om gemakkelijk serverbronnen te schalen om de groei van het verkeer van de site bij te houden. En ik wilde er ook niet te veel geld voor betalen.

  Ik host echter nog steeds een aantal van mijn kleinere sites bij WPX Hosting, omdat de extra functionaliteit die erbij zit (CDN + Firewall + Malware verwijdering) helpt om de operationele kosten van deze sites laag te houden. En hun klantenondersteuning is, in mijn ervaring, uitstekend.

  Dus, ik voel me veilig in de wetenschap dat ik geen aandacht hoef te besteden aan deze kleine sites die draaien op WPX Hosting - ze krijgen de klus geklaard. En zullen ze repareren als er iets mis gaat.

  Maar is WPX Hosting wel geschikt voor uw WordPress website? Dat hangt af van uw behoeften. Beginners en eigenaren van kleine sites kunnen niet echt de fout in gaan. En er is altijd nog die 30 dagen geld terug garantie als blijkt dat WPX niet de webhost voor u is.

  Ik hoop dat je mijn WPX Hosting review nuttig vond.

  Bezoek WPX Hosting

  Patrick Harvey

  Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.