Waarom een schrijfstijl belangrijk is voor je blog - en hoe je de jouwe kunt verbeteren

 Waarom een schrijfstijl belangrijk is voor je blog - en hoe je de jouwe kunt verbeteren

Patrick Harvey

Het lijkt erop dat iedereen zijn eigen blog heeft. Zelfs oma heeft er een!

Maar waarom heb je er een nodig, vooral als je al een super veeleisend leven hebt?

Voor velen is bloggen een kans om zichzelf te helpen. Neem blogs over gezond eten, zoals GoodForYouGluten.com.

Jenny wist dat haar dieet slecht was en dat er iets moest veranderen.

Maar tenzij ze iets had dat haar verantwoordelijk hield tegenover zichzelf en anderen - zoals een blog - zou ze het altijd moeilijk vinden om zich aan een gezonder dieet te houden.

Bloggen geeft Jenny ook de kans om anderen te helpen. Ze gebruikt haar blog om haar eigen persoonlijke ervaringen met een glutenvrij dieet te delen en hoopt dat het mensen inspireert die in dezelfde situatie zitten als zij.

Er zijn nog andere redenen om een blog te beginnen: misschien doet u het gewoon omdat u een passie hebt voor iets dat u met de wereld wilt delen, misschien doet u het om de tijd te doden, of misschien ziet u het zelfs als een potentiële fulltime carrière.

Bloggen kan inderdaad een leuk, lucratief avontuur zijn als je het goed aanpakt.

In dit artikel leert u waarom een schrijfstijl belangrijk is voor uw blog, en hoe u uw eigen schrijfstijl kunt ontwikkelen en verbeteren.

Waarom een schrijfstijl belangrijk is voor uw blog

Wat misschien belangrijker is dan al het andere, is je schrijfstijl.

Oma mag dan ouder zijn dan jij, maar als ze haar schrijfstijl onder de knie heeft, zal ze lezers gretig aan haar pagina gekluisterd houden en meer mensen bekeren dan jij. Waarom? Omdat ze weet wat mensen op het internet graag lezen.

Het ding is dat, hoezeer we ook verklaren: " Ik blog vooral voor mezelf, en als anderen het willen lezen, prima. Zo niet, prima, "we weten dat een blog dat geen lezers heeft een behoorlijke teleurstelling is.

Wanneer u blogt, wilt u bovendien de beste versie van uzelf - en dat geldt ook voor uw schrijfstijl - aan het internet presenteren.

En omdat mensen je blog kunnen lezen, wil je ze zeker iets geweldigs te lezen geven, toch?

Bezoekers van uw website zijn niet zoals lezers van hoogdravende Russische literatuur. Ze zijn niet geïnteresseerd in uw uitgebreide woordenschat, of het feit dat u weet hoe u mooie woorden als "soliloquy" in een zin moet passen. Ze houden van hun blogs zoals ze van hun sportauto's houden -... snel , punchy en het inschakelen van .

Met andere woorden, ze willen niet dat je droog, saai, traag en totaal niet overtuigend bent.

Ze hebben opties in de vorm van duizenden andere websites. Als uw schrijfstijl zo onaantrekkelijk is als een natte dag op het strand, zullen ze snel ergens anders heen gaan.

De statistieken bewijzen het:

Internetbezoekers hebben de aandachtsspanne van een goudvis. Als het hun niet bevalt wat ze zien, haken ze na een paar seconden snel af, waardoor u met een bounce rate van 100% blijft zitten.

Een goede schrijfstijl helpt vertrouwen op te bouwen bij de lezer.

Als uw schrijfstijl onhandig en onhandig is en de lezer uitput, zal het... zeer moeilijk voor hen om je te vertrouwen.

Uw blog is een geweldige manier om geloofwaardigheid op te bouwen bij uw lezerspubliek.

Correcte grammatica, een conversatiestijl en een vriendelijke toon helpen om geloofwaardigheid en vertrouwen op te bouwen.

Het is één ding om een expert in je vakgebied te zijn. Maar als je schrijfstijl verschrikkelijk is, zul je niemand overtuigen.

Een goede schrijfstijl is esthetisch verantwoord...

Is schrijven een kunst? Dat is het zeker.

Maar schrijft geweldig kijk Goed? Dat doet het zeker!

Een zwakke schrijfstijl maakt uw blog onsamenhangend en moeilijk leesbaar. Het ziet er gewoon esthetisch onaangenaam uit. Een geweldige schrijfstijl daarentegen ziet er uitnodigend en uitnodigend uit. Mensen willen blijven lezen.

Uw lezers zijn meer ontvankelijk voor het geven van een kans aan een blog die kijkt goed en georganiseerd zijn dan aan een blog dat er overweldigend en rommelig uitziet.

Een goede schrijfstijl zorgt ervoor dat uw lezer tot het einde blijft lezen.

We hebben allemaal verschillende doelen voor onze blogberichten. Voor velen van ons geldt dat we willen dat onze lezer een specifieke actie onderneemt nadat we hem hebben opgewarmd met ons blog.

Wanneer een lezer op uw site komt, kan hij het een beetje warm hebben - maar hij kan het ook helemaal koud hebben.

Met andere woorden, ze zijn wel een beetje geïnteresseerd in wat je ze wilt verkopen, maar ze moeten nog wat overtuigd worden. Je kunt je blogpost dan gebruiken om ze geïnteresseerd te krijgen in je boodschap of in wat je ze verkoopt.

Het doel?

Om ze zo op te warmen dat ze tegen de tijd dat ze bij je Call To Action aan het einde van de blogpost komen, klaar zijn om te doen wat je wilt dat ze doen.

Een goede schrijfstijl houdt de ogen op de pagina gericht, waardoor de kans groter wordt dat de lezer het tot het einde volhoudt.

Maar wat maakt een goede schrijfstijl en hoe kun je je onderscheiden? Laten we eens kijken.

Hoe verbeter je je schrijfstijl

1. Gebruik korte paragrafen

De gouden regel lijkt te zijn dat een paragraaf niet meer dan zes zinnen mag bevatten. Indien mogelijk moet elke paragraaf gemiddeld vier of vijf zinnen bevatten.

Waarom? Omdat het je blogbericht leesbaar maakt.

Niemand wil een website bezoeken en geconfronteerd worden met grote blokken tekst. Het ziet er visueel overweldigend uit. Het eerste wat we doen? Wegwezen.

Je schrijfstijl moet vloeiend zijn en een goede flow hebben, en het moet er representatief uitzien. Probeer je paragrafen zoveel mogelijk op te splitsen. De lezer zal zich veel meer ontspannen om het helemaal tot het einde van deze specifieke blogpost te maken.

Gebruik, indien relevant, ook opsommingstekens om de tekst op te breken.

Zie ook: 19 Top YouTube-kanaalideeën voor 2023 (+ voorbeelden)

2. Betrokken zijn

De makkelijkste manier om je lezers te betrekken? Doe wat ik net deed en stel een vraag.

Vragen stellen is supermakkelijk. Je hoeft geen ingewikkelde vragen te stellen of eeuwenlang bezig te zijn om er een te bedenken. In plaats daarvan hoef je alleen maar een zin die nu geen vraag stelt om te zetten in een zin die dat wel doet.

Kijk eens naar deze twee voorbeelden:

Als je CTA zwak is, is het game over. Al het harde werk dat je erin gestoken hebt om verkeer binnen te halen en een prospect zo lang op de pagina te houden, zal voor niets zijn. Nada.

Als uw CTA zwak is, is het game over. Al het harde werk dat u heeft gedaan om verkeer te genereren en een prospect zo lang op de pagina te houden, is voor niets geweest. Nada.

Dit is vrijwel dezelfde zin, met precies dezelfde boodschap. De woorden zijn identiek - het enige dat veranderd is, is dat ik besloten heb de flow van het tweede voorbeeld te onderbreken door een vraag te stellen. Op die manier betrek ik mijn lezer en ga ik de dialoog met hem aan.

Het is een eenvoudige maar super effectieve tactiek die helpt om een lezer binnen te halen .

Natuurlijk wil je niet overal vragen stellen, maar gooi er gerust een paar in je artikel.

3. Wees in gesprek

Weet je wat internetmensen haten? Saaie schrijfstijlen .

Wat zijn de dingen die u zich het meest herinnert van uw favoriete blogberichten die u hebben aangetrokken, die u tot het einde hebben laten lezen, en die u misschien zelfs tot actie hebben aangezet? Het is zeer waarschijnlijk dat u het gevoel had dat de schrijver tegen u sprak alsof hij in dezelfde kamer zat als u!

Als je letterlijk hoor een schrijver tegen je praat, is het een teken dat ze de blog op een zeer conversationele toon hebben geschreven.

Dit is om een paar redenen goed:

  • Het verbetert de flow van een stuk, wat geweldig is om een prospect op de pagina te houden tot het einde.
  • Het helpt om een lezer voor je te winnen
  • Het betrekt de lezer

De gemakkelijkste manier om een conversationele schrijfstijl aan te nemen? Doe alsof uw doelgroep voor u zit terwijl u uw blogbericht typt. Doe het! Zet ze in dezelfde kamer als u, en schrijf tegen ze alsof u tegen ze praat.

Gebruik zinnen als:

"Nu weet ik wat je denkt."

"Luister naar me.

"Stel je de scène voor..."

4. Gebruik korte woorden

George Orwell was niet 's werelds grootste romanschrijver, maar hij wist wel het een en ander over schrijfstijl. Gelukkig voor ons heeft hij een paar regels bedacht over wat een goed stuk schrijven is.

Onze favoriet is regel 2:

Gebruik nooit een lang woord waar een kort woord volstaat.

Bij het schrijven van uw blogberichten zijn korte woorden altijd liever dan lange.

Waarom? Omdat ze punchy zijn, gemakkelijk te lezen, en ze helpen uw boodschap over te brengen.

Een lezer is niet geïnteresseerd in hoe goed je bent als schrijver. Het enige waar ze om geven is zichzelf en wat er voor hen in zit. Als je ze afleidt met grote, poëtische, onhandige woorden, raak je ze kwijt.

Oké, dat klinkt allemaal goed. Maar waarom doet het er echt toe? Zullen lezers echt weglopen als de schrijfstijl niet gewenst is? Absoluut. En zelfs als ze dat niet doen... Je lezers zullen... miss uw bericht.

Een slechte schrijfstijl is een enorme marketingfout. Als uw schrijfstijl slecht is, gaat uw boodschap verloren en weet uw lezer niet wat u wilt dat hij doet!

Daardoor zullen ze niet de actie ondernemen die je in gedachten had.

Zie ook: 9 Beste Instagram Bio Link Tools voor 2023 (Expert Picks)

Een naadloze, vloeiende schrijfstijl die krachtig, boeiend en direct is, zal veel meer indruk maken op uw lezer. Uw boodschap zal glashelder zijn.

5. Kies een toon en blijf erbij

Wat FitBottomedEats.com zo leuk maakt om te lezen is het gevoel voor humor van de schrijvers. Jennifer en Kristen zijn hilarisch, en hun humor is zeker een van de belangrijkste redenen waarom hun fitnessblog zo opvalt tussen alle andere.

Stel je voor wat er zou gebeuren als ze van de ene op de andere dag hun toon zouden veranderen en serieus en somber zouden worden? Het zou een grote afknapper zijn voor hun lezerspubliek.

Vraag jezelf af waarom je de blogs leest die je leest. Dat komt door de inhoud, maar ook door de toon.

Je moet vanaf het begin beslissen welke toon je gaat aanslaan, want die toon beïnvloedt je schrijfstijl, en bijgevolg je lezerspubliek. Ga je onderhoudend, droog, academisch, dom, informatief, educatief, wrang, sarcastisch, bijtend, duister zijn?

Bepaal uw toon en wees consequent.

Dit heeft allemaal te maken met...

6. Uw merk positioneren

Merkpositionering is waarschijnlijk niet iets waar je eerder over hebt nagedacht." Ik ben geen merk "Je zou kunnen zeggen met bescheidenheid.

De minuut dat je een blog lanceert is de minuut dat je een merk lanceert.

Laat me uitleggen wat dit betekent en waarom het zo belangrijk is:

  • Uw merk is wat uw blog herkenbaar maakt voor mensen
  • Uw merk wordt synoniem met uw waarden, en uw lezers zoeken naar waarden die zij delen.
  • Uw merk beïnvloedt uw toon. Als u uw merkpositionering niet kent, wordt uw toon inconsistent en dat is een enorme afknapper voor lezers.
  • Uw merk vertelt mensen waar u voor staat
  • Uw merk vertelt jij waar je over gaat, en dit geeft je blog en alle inhoud ervan richting...

Bij merkpositionering gaat het erom hoe uw merk - en dus uw blog - door de lezers wordt waargenomen.

Vanaf nu moet u beslissen waar u uw merk positioneert. Kijk eens naar de blogs van uw naaste concurrenten. Waar zijn zij gepositioneerd en hoe kunt u zich anders positioneren? Kijk eens naar uw waarden en ontwikkel op basis daarvan een sterke positie.

Kijk ook naar uw doelpubliek. Wat zouden zij zoeken in een merk als het uwe?

Conclusie

Iedereen kan een succesvolle blog schrijven. Het is niet zo ingewikkeld als een roman. Het enige wat nodig is, zijn ideeën voor de inhoud, elementaire grammaticale vaardigheden, een unieke stem - en een goede schrijfstijl.

Als u zich houdt aan de tips in dit artikel en ze zelfs uitbreidt, bent u goed op weg om overtuigende blogberichten te maken die u helpen uw publiek op te bouwen.

Verwante lectuur:

  • Hoe schrijf je een blogpost die converteert: de beginnersgids.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.