SocialBee Review 2023: De beste social media planning & publicatie tool?

 SocialBee Review 2023: De beste social media planning & publicatie tool?

Patrick Harvey

Welkom bij onze SocialBee review.

Vind je het moeilijk om je publicatieschema voor sociale media bij te houden?

Een social media scheduling tool is uw beste optie als het gaat om het efficiënter beheren van uw schema.

SocialBee is een tool voor het publiceren van sociale media die de laatste jaren sterk aan populariteit heeft gewonnen.

Zou het goed passen bij uw behoeften? Laten we het uitzoeken in deze review.

Wat is SocialBee?

SocialBee is een web- en mobiele app voor het plannen van sociale media. Het is uitsluitend een planningstool, dus u vindt er geen functies voor inboxbeheer of merkbewaking.

Toch heeft SocialBee heel wat unieke functies te bieden:

  • Publiceren op Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, LinkedIn en Google Mijn Bedrijf
  • Inhoudscategorieën aanmaken als wachtrijen
  • Individuele schema's opstellen voor elke inhoudscategorie
  • Onbeperkt requeue schema
  • AI-onderschrift generator
  • Tot 25 sociale profielen
  • Tot vijf werkplekken
  • Tot drie gebruikers per werkruimte
  • Onbeperkt aantal inhoudscategorieën
  • Tot 5.000 berichten per categorie
  • Meerdere contentbronnen, waaronder onbeperkte RSS-feeds, importopties, browserextensies en integraties met tools als Pocket en Zapier
  • Analytics en gegevens over het publiek

In onze SocialBee review gaan we dieper in op deze functies.

Probeer SocialBee gratis uit

Welke functies biedt SocialBee?

We gaan bekijken wat SocialBee te bieden heeft door de verschillende onderdelen van de gebruikersinterface te behandelen:

  • Dashboard
  • Inhoud
  • Een bericht toevoegen
  • Planning instellen
  • Volgende berichten

Laten we deze lijst doornemen.

Dashboard

Het UI-ontwerp van SocialBee is niet zo geavanceerd als andere tools die er zijn, maar de lay-out is niets minder dan intuïtief.

Het wordt geleid door een bovenbalk met snel toegankelijke knoppen voor het maken van/schakelen tussen werkruimten, het toevoegen van nieuwe berichten, het configureren van uw instellingen en het bekijken van meldingen voor de laatste wijzigingen van de app.

Het enige andere onderdeel van de UI-indeling dat u op alle pagina's aantreft, is een menu aan de linkerkant. Dit heeft knoppen voor elk onderdeel van de interface: Dashboard, Inhoud, Schema-instelling, Volgende berichten, Analytics, Conciërgediensten, Publiek en Help.

Elke sectie heeft zijn eigen UI in het inhoudspaneel. Zo heeft de Content UI layout nog een zijbalkmenu met alle manieren waarop u inhoud aan uw agenda kunt toevoegen. De rest van het paneel bevat snapshots van uw inhoudscategorieën.

Plus, zoals ik al zei, is er een specifieke sectie in de lay-out die "Dashboard" heet. Deze sectie bevat overzichtskaarten voor al uw sociale-mediaprofielen. Het heeft ook snel-toegangsknoppen voor alle sociale-mediaprofielen die u kunt koppelen.

SocialBee integreert met Facebook-profielen, -pagina's en -groepen, gewone en zakelijke Instagram-accounts, Twitter-profielen, LInkedIn-profielen en -bedrijven, Pinterest-accounts en Google My Business-locaties.

Inhoud

De UI van SocialBee is uitsluitend een planningstool en is gecentreerd rond de publicatiefunctionaliteit. Het inhoudsgedeelte van de app is niet anders.

Hier kunt u inhoudscategorieën aanmaken en beheren en inhoudsbronnen instellen.

Deze sectie en de bijbehorende Schedule Setup sectie zijn echt indrukwekkend. Inhoudscategorieën gaan verder dan de labels die andere social media tools gebruiken. Ze zijn meer vergelijkbaar met WordPress categorieën in die zin dat ze je helpen de berichten die je maakt te organiseren in inhoudstypen.

Hier zijn de standaard inhoudscategorieën al voor u ingesteld om u een idee te geven van hoe ze werken:

  • Inhoud zonder categorie
  • Blogs van RSS
  • Samengesteld
  • Nieuws
  • Onze blogberichten
  • Promotionele
  • Citaten, vragen en plezier

U kunt deze categorieën verwijderen en naar eigen inzicht nieuwe aanmaken. Hoe dan ook, ze zijn ontworpen om u te helpen meer sociale media-inhoud te creëren door blogberichten uit uw RSS-feed en de RSS-feeds van anderen te halen en u aan te moedigen berichten te maken om uw beste blogberichten te promoten, producten en diensten te promoten, klikwaardige citaten te delen, boeiende vragen te stellen en meer.

Het maken van nieuwe inhoudscategorieën is eenvoudig. Het proces is opgedeeld in drie delen. Het eerste is een label voor je categorie, waaronder het toekennen van een naam en een kleur.

Inhoudscategorieën werken als afzonderlijke wachtrijen. Daarom kun je bij de tweede set instellingen aangeven of je wilt dat nieuwe berichten automatisch onderaan of bovenaan in de wachtrij van een categorie verschijnen en of je wilt dat berichten na publicatie worden opgehaald.

Deze functie is wat SocialBee zo krachtig maakt, zelfs zonder de inbox, listening en brand monitoring functionaliteiten. Het stelt u in staat om uw social media kalender voor maanden en zelfs jaren te vullen met evergreen content.

U kunt ook afzonderlijke shortlink-instellingen voor categorieën instellen (SocialBee heeft zijn eigen shortlink-tool of u kunt een shortlink-tool van derden integreren) en UTM-parameters configureren. Deze laatste functie zal u helpen de prestaties van elke categorie te analyseren.

Inhoudelijke bronnen

In het linkermenu van het onderdeel Inhoud ziet u verschillende methoden die u kunt gebruiken om inhoud toe te voegen om te delen:

  • RSS
  • Pocket
  • Links importeren
  • CSV importeren
  • Media importeren
  • Zapier
  • Browser extensies

Er is ook een laatste rubriek voor de goedkeuring van de inhoud.

U kunt het gebruiken om inhoud die de tool, of uw social media specialist als u ervoor kiest deze extra dienst af te nemen, voor u vindt om te delen, goed of af te keuren.

Ten slotte kunt u met hashtag-verzamelingen groepen maken van een of meer hashtags die u vaak gebruikt, zodat u ze gemakkelijk in berichten kunt invoegen.

Planning instellen

Je weet inmiddels dat inhoudscategorieën werken als wachtrijen, wat betekent dat alle berichten die je aan een categorie toewijst automatisch het publicatieschema volgen dat je voor die categorie hebt aangewezen.

U configureert deze schema's in de sectie Schema-instellingen.

U kunt de tool deze schema's voor u laten configureren wanneer u uw account voor het eerst configureert als nieuwe gebruiker. Gelukkig is er, als u de onboarding wizard hebt overgeslagen, een knop helemaal onderaan het schema waarmee u met één klik schema's voor alle categorieën kunt genereren.

Toch is het maken van een schema niet moeilijk. De UI gebruikt echter een 24-uurs klok, en u kunt niet van tijdformaat wisselen in de instellingen. Als u besluit dit programma te gebruiken en hulp nodig hebt met dit tijdformaat, volg dan deze eenvoudige truc: trek 12 af voor elk tijdstip tussen 13:00 en 23:00. Dit zal altijd PM zijn, dus 13:00 is 1:00 PM en 23:00 is 11:00 PM.

Als u klaar bent, klikt u op de dag en tijd waaraan u een categorie wilt toekennen.

Zie ook: 9 Beste ActiveCampaign Alternatieven (2023 Vergelijking)

Het is gewoon een kwestie van het selecteren van de profielen en categorieën die u daarna aan dit tijdslot wilt toewijzen.

Een bericht toevoegen

Zodra u uw inhoudscategorieën hebt ingesteld en voor elke categorie schema's hebt geconfigureerd, kunt u beginnen met het maken van uw eigen berichten. SocialBee genereert de meeste berichten voor u, maar het is altijd nuttig om af en toe uw eigen berichten vanuit het niets te maken, vooral als u geen blogbericht of nieuwsartikel promoot.

De Add Post UI is verdeeld in twee panelen: een voor de post editor aan de linkerkant en een andere voor previews aan de rechterkant.

U kunt het profiel of de profielen selecteren waarop u wilt publiceren. Dit is een ander aspect van social media management waar SocialBee goed in is. Social media management apps zijn bedoeld als een efficiëntere manier om te publiceren naar social media. Ze doen dit door u in staat te stellen om berichten te plannen voor meerdere social media platforms door het creëren van een enkel ontwerp.

Helaas maken veel apps, zelfs de duurste, het je moeilijk om daadwerkelijk meerdere posts te maken. Sprout Social bijvoorbeeld heeft één teksteditor voor elk platform waarop je wilt publiceren.

Dit betekent dat u ofwel uw ontwerp voor alle sociale-mediaplatforms onder de 280 tekens moet houden, ofwel tijd moet verspillen aan het maken van berichten voor elk platform afzonderlijk.

SocialBee vereenvoudigt dit door voor elk platform aparte editors op te nemen. Dit maakt het veel eenvoudiger om posts te optimaliseren voor verschillende social media platforms.

Je kunt zelfs meerdere varianten maken voor elke post. Wanneer het tijd is om de post opnieuw te publiceren in de wachtrij, zal de app de volgende variant gebruiken die je hebt ingesteld totdat hij weer bij variant 1 moet beginnen.

Het enige verschil is Twitter. De gebruiksvoorwaarden van Twitter verbieden u om identieke berichten op uw account te publiceren. SocialBee omzeilt dit door eerst de volgende variant te publiceren en vervolgens uw oorspronkelijke berichten te retweeten in plaats van ze als geheel nieuwe berichten te publiceren.

De editor zelf is vrij eenvoudig. Het aantal woorden is beperkt, evenals knoppen voor media, tekstopmaak, hashtagverzamelingen en emojis.

Tot slot kunt u kiezen hoe u de planning van dit bericht wilt aanpakken. U kunt het onmiddellijk publiceren, op een bepaald tijdstip publiceren of het toevoegen aan een categorie om het in een wachtrij te plaatsen.

U kunt ook beslissen of de post al dan niet moet worden opgehaald en hoe vaak hij moet worden gepost voordat hij vervalt, of u kunt een specifieke vervaldatum kiezen.

Volgende berichten

Het onderdeel Volgende berichten is de kalendertool van SocialBee. Het toont je volgende 100 geplande posts in verschillende formaten. Er is een eenvoudige lijstweergave, een kalenderweergave en een rasterweergave voor Instagram posts.

Deze sectie ziet eruit als een puinhoop totdat je berichten toevoegt aan je inhoudscategorieën. Dit komt door het UI-ontwerp dat SocialBee heeft gekozen voor deze sectie.

In plaats van al je geplande berichten te tonen, wordt elke weergave gevuld met je inhoudscategorieplanning, of je nu berichten hebt gepland in elke categorie of niet.

De lijstweergave is in ieder geval veel beter:

Zie ook: 6 Beste Headline Generators en Content Idee Generators voor 2023

Toch maakt de rubriek Volgende berichten het gemakkelijk om te zien wat er over 100 berichten op het programma staat.

SocialBee prijzen

SocialBee is een van de meest betaalbare social media scheduling apps beschikbaar voor marketeers. Het heeft drie plannen, waarvan de goedkoopste (Bootstrap) slechts $19/maand kost.

Dit geeft je toegang tot één werkruimte, één gebruiker per werkruimte, vijf sociale profielen, 10 inhoudscategorieën, 10 RSS-feeds en 1.000 berichten per categorie.

Het Accelerate-plan kost 39 dollar per maand en heeft dezelfde werkruimtebeperkingen, maar geeft je 10 sociale profielen, 50 inhoudscategorieën, 50 RSS-feeds en 5.000 berichten per categorie.

Het Pro-plan kost 79 dollar per maand, wat goedkoper is dan de basisplannen van Agorapulse en Sprout Social. Dit plan geeft je toegang tot vijf werkruimten, drie gebruikers per werkruimte, 25 sociale profielen, onbeperkte inhoudscategorieën en RSS-feeds, en 5.000 berichten per categorie.

SocialBee heeft ook conciërgediensten die u kunt kopen om u te helpen meerdere onderdelen van uw marketingstrategie te beheren. Deze kosten tussen $99 en $399/maand. De diensten omvatten social media specialisten, ontwerpspecialisten, schrijfdiensten, community management, advertentiebeheer en meer.

SocialBee biedt een gratis proefperiode van 14 dagen als u het zelf wilt uitproberen. Deze proefperiode sluit conciërgediensten uit, waarvoor vooraf moet worden betaald.

Probeer SocialBee gratis uit

SocialBee voor- en nadelen

SocialBee is een van de meest effectieve apps als het gaat om het plannen van berichten voor sociale media.

U kunt op verschillende manieren inhoudscategorieën vullen met berichten, waarbij u op elke manier berichten kunt genereren, van RSS feeds en bulk uploads via lijsten met links en CSV-bestanden tot Pocket collecties en browser extensies voor on the fly curating.

Je kunt zelfs Zapier-integraties opzetten voor nog meer bronnen.

Bovendien heeft SocialBee een van de beste requeue-functies van alle platforms op de markt.

Door een paar inhoudsbronnen in te stellen en schema's te configureren voor elke inhoudscategorie die u hebt gemaakt, kunt u honderden berichten laten plannen zonder dat u er ook maar één handmatig hoeft te maken.

Dan is er de AI caption generator - dit kan veel tijd besparen tijdens het planningsproces.

Tot slot is SocialBee een van de goedkoopste social media platforms die er zijn, veel goedkoper dan Agorapulse, Sprout Social en soortgelijke social media scheduling tools.

De kosten zijn meer vergelijkbaar met MeetEdgar, die slechts drie sociale profielen en vier inhoudscategorieën aanbiedt voor zijn goedkoopste plan dan SocialBee's vijf profielen en 10 categorieën.

MeetEdgar is ook niet geschikt voor teams, welk plan u ook kiest, terwijl SocialBee maximaal drie gebruikers per werkruimte ondersteunt. Over het geheel genomen heeft SocialBee de meest uitgebreide functieset van de twee.

SocialBee heeft een paar nadelen, maar die zijn gemakkelijk te omzeilen:

De eerste is duidelijk: geen sociale inbox, luister- of monitoringfuncties. Dat is zo ontworpen, want SocialBee was altijd bedoeld als een planningstool.

Toch heb je misschien behoefte aan een compleet social media managementpakket dat tools als Agorapulse en Sprout Social bieden.

De agenda van SocialBee kan ook wel een opknapbeurt gebruiken om de UX te verbeteren. Bovendien kun je maar één profiel tegelijk bekijken, en je kunt niet wisselen tussen wekelijkse en maandelijkse indelingen.

Gelukkig gaat de lijstweergave per dag, tot de volgende 100 geplande berichten, en kun je inhoudscategorieën die je nog niet hebt ingevuld uitschakelen om de boel wat op te schonen.

SocialBee review: laatste gedachten

Van alle social media tools die we hebben getest voor onze social media strategie hier bij Blogging Wizard, heeft SocialBee ze allemaal veruit overtroffen in termen van planning.

We zijn er zelfs zo van onder de indruk dat we het nu gebruiken om al onze sociale media-inhoud te publiceren.

Zoals we in onze SocialBee review leerden, is het betaalbaar voor zowel solobloggers als teams en heeft het precies het juiste type functies om u te helpen uw social media schema efficiënter te beheren en te automatiseren.

We hebben ook ontdekt dat het de meest flexibele en functierijke tool is voor het creëren van evergreen content en het maken van de perfecte planning voor ons publiek.

Er zijn zelfs "gedaan voor u" conciërgediensten die u kunt kopen als maandelijkse add-ons als u hulp nodig heeft met marketing.

Bovendien voegt het team achter de app voortdurend nieuwe functies toe, wat je merkt als je het meldingenvenster bekijkt tijdens je gratis proefperiode.

Alle SocialBee plannen komen met een gratis, 14-daagse proef. Geen creditcard nodig.

Probeer SocialBee gratis uit

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.