5 Beste WordPress Podcasting Plugins voor 2023

 5 Beste WordPress Podcasting Plugins voor 2023

Patrick Harvey

Bent u klaar om op een spannende manier in contact te komen met zowel trouwe als nieuwe sitebezoekers door een podcast te starten?

Zie ook: 45 Laatste Smartphone-statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Podcasting is een geweldige manier om audio- of videoboodschappen te delen met uw publiek via een feed. En het beste is, hoewel u een podcast kunt hosten zonder website, dat het gebruik van WordPress allerlei mogelijkheden biedt om uw abonneelijst te laten groeien en een breder publiek te bereiken.

In dit bericht vergelijken we de beste WordPress podcasting plugins, zodat je alle opties op één plek kunt zien en snel een beslissing kunt nemen.

De beste WordPress podcasting plugins - samenvatting

 1. Simple Podcast Press - Een podcast plugin die leads genereert en een Smart Track Player heeft waarmee je specifieke podcasts kunt markeren voor je kijkers.
 2. PowerPress door Blubrry - Een podcasting plugin gebouwd door podcasters voor podcasters die alles bevat wat je nodig hebt om podcasts te maken en te publiceren en een breder publiek te bereiken.
 3. Serieus eenvoudige podcasts - De eenvoudigste podcasting plugin oplossing op deze lijst; het vergt minimale inspanning om aan de slag te gaan en is 100% gratis te gebruiken.
 4. Podlove Podcast Uitgever - Een geweldige podcast-plugin voor wie een georganiseerde manier zoekt om podcastafleveringen te structureren.

#1 - Zekeringkast

Zekeringkast is een uitgebreide podcasting plugin die alles bevat wat je nodig hebt om een succesvolle podcast te draaien, plus verbazingwekkende aanpassingsmogelijkheden.

Met Fusebox kunt u meerdere afspeelsnelheden configureren en de speler aanpassen aan uw thema met aangepaste kleuren. Bovendien kunt u met de Fusebox Transcript-plugin als aanvulling op de podcast-plugin notities tonen voor een SEO-boost, kijkers toestaan afleveringen te scannen en zelfs de toegankelijkheid van uw site verbeteren. Uniek aan deze plugin zijn functies zoals automatische bibliotheekupdates en bezoekerspodcastsluisteren tijdens het surfen op uw site.

Belangrijkste kenmerken:

 • Functies voor sociaal delen, e-mailbijlagen en downloadbare PDF's
 • Mobielvriendelijk ontwerp dat zich aanpast aan schermgrootte en apparaattype
 • Tijdstempels zweven
 • Aangepaste sortering van podcastafleveringen
 • Lichte en donkere thema's die bij uw site passen

Prijzen: Fusebox is gratis te gebruiken, maar heeft een beperkte set functies. Voor zaken als e-mail captures, aangepaste kleuren, volumeregeling en sociaal delen heb je de pro-versie van Fusebox nodig, die $19/maand kost.

Probeer Fusebox gratis uit

#2 - Simple Podcast Press

Simple Podcast Press is een gebruiksvriendelijke podcasting plugin voor WordPress die is ontworpen om u te helpen uw publiek te laten groeien.

Simple Podcast Press is perfect voor mensen met bestaande Apple Podcasts- of SoundCloud-accounts en wordt geleverd met overzichtelijke transcripties, Tweets met één klik en Apple Podcasts-beoordelingen. Bovendien is deze podcast-plugin volledig automatisch, wat betekent dat je je kunt richten op het maken en publiceren van meer afleveringen voor je kijkers.

Het is ook voorzien van functies zoals eenvoudig sociaal delen om een publiek te laten groeien, aanpasbare spelersknoppen en een unieke pagina voor elke podcastaflevering.

Belangrijkste kenmerken:

 • Automatische URL-verkorting
 • Klikbare tijdregistratie
 • Ingebouwde mobiele speler voor kleine schermen en apparaten
 • Compatibel met alle populaire browsers
 • Automatisch publiceren naar uw WordPress website

Prijzen: Voor een licentie voor één site kunt u Simple Podcast Press krijgen voor 67 dollar per jaar.

Probeer Simple Podcast Press

#3 - PowerPress door Blubrry

PowerPress door Blubrry is een al lang bestaande podcast-plugin voor WordPress waarmee je in drie eenvoudige stappen een podcast kunt maken - maken, uploaden en publiceren.

Deze gebruiksvriendelijke podcasting plugin bevat handige audio en video spelers, compleet met embed ondersteuning van sites als YouTube. U kunt een aangepaste inschrijfpagina maken met behulp van Blubrry's exclusieve shortcode en zelfs de subscribe sidebar widget gebruiken voor maximale exposure. Er zijn ook import en export tools, de optie om meerdere podcast feeds te maken, en handige SEO instellingen om uwpodcast gevonden worden in de zoekresultaten.

Zie ook: Hoe kiest u een domeinnaam waar u in 2023 trots op zult zijn?

Belangrijkste kenmerken:

 • Ingebouwde functies voor sociaal delen
 • Eenvoudige en geavanceerde modi voor beginners en gevorderden
 • Ondersteuning voor zowel Apple Podcasts als Google Play Music
 • Ingebouwde podcast-statistieken
 • Ondersteuning van meerdere formaten - mp3, m4a, m4v (video), mp4 (video) en PDF (tekst)

Prijzen: PowerPressis een gratis plugin die geen Blubrry hosting vereist, tenzij u dat wilt. Als u Blubrry hosting wilt gebruiken, beginnen de plannen bij $12/maand.

Probeer PowerPress van Blubrry

#4 - Seriously Simple Podcasting

Serieus eenvoudige podcasts claimt een top-rated podcasting plugin te zijn voor WordPress beginners, waardoor het een van de beste oplossingen is voor beginnende podcasters.

Deze plugin is uitgerust met probleemloze instellingen die slechts een paar minuten in beslag nemen om te configureren. U kunt meerdere podcasts uitvoeren vanaf een enkele website en elke podcast voorzien van zijn eigen RSS-feed. Bovendien kunt u een podcastlijst, een enkele aflevering of hele podcastlijsten weergeven voor alle bezoekers van uw site overal op uw WordPress-site met behulp van shortcodes en widgets.

Belangrijkste kenmerken:

 • Beheer alle podcasts rechtstreeks in het WordPress dashboard
 • Verzamel statistieken met behulp van de gratis Seriously Simple Stats plugin
 • Maak audio- of videopodcasts - of beide!
 • De ingesloten mediaspeler aanpassen
 • Maak wachtwoord beveiligde RSS feeds voor premium content

Prijzen: Seriously Simple Podcasting is 100% gratis te gebruiken en zal dat altijd blijven.

Probeer Seriously Simple Podcast

#5 - Podlove Podcast Publisher

Podlove Podcast Uitgever is een uitstekende WordPress podcast plugin voor wie een geavanceerde oplossing nodig heeft die veel mogelijkheden biedt voor het organiseren van een groeiende bibliotheek van podcast afleveringen.

U kunt meerdere podcasts beheren op uw enkele website en ondersteunt formaten zoals MP4 AAC, MP3, Vorbis, Opus en meer. Er is ook ondersteuning voor het publiceren van hoofdstukinformatie in de speler, waardoor de kijkervaring beter is dan ooit. Bovendien kunt u direct linken in elk deel van uw podcast en het direct afspelen van afleveringen mogelijk maken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Vooraf ontworpen sjablonen voor het ontwerpen van een mooie mediaspeler
 • Ondersteuning voor audio- en videopodcasts
 • Geïntegreerde abonnementsknoppen onder de speler
 • Ingebouwde en krachtige analyses
 • HTML5-compatibele webspeler, compleet met touch-ondersteuning

Prijzen: Podlove Podcast Publisher is volledig gratis te gebruiken.

Probeer Podlove Podcast Publisher

Inpakken

En daar heb je het: de beste podcasting plugins voor WordPress, ontworpen om je te helpen podcasts te maken, te publiceren en weer te geven voor je trouwe fans.

Als je een krachtige podcast-plugin voor WordPress nodig hebt, kun je het beste inzetten op Fusebox, met de meeste ingebouwde ontwerpopties, of PowerPress van Blubrry, dat is gebouwd door podcasters voor podcasters en alle functies bevat die je nodig hebt om een succesvolle podcast te maken.

Als je een beperkt budget hebt, zijn Seriously Simple Podcasting, Podlove Podcasting Publisher of PowerPress van Blubrry gratis te gebruiken, maar ze hebben geen gebrek aan functies.

Nu podcasting steeds populairder wordt, onder website-eigenaren en kijkers, is het een goed moment om te beginnen met je eigen podcast met behulp van je WordPress website en een compatibele podcasting plugin. Zorg er wel voor dat je je doelen evalueert als het gaat om je podcast en je publiek, zodat je de beste optie kiest voor je behoeften.

Tot slot, als je benieuwd bent naar de toestand van podcasting in het algemeen, bekijk dan zeker ons overzicht van podcaststatistieken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.