6 Beste WordPress Job Board Thema's Voor 2023 (Vergelijking)

 6 Beste WordPress Job Board Thema's Voor 2023 (Vergelijking)

Patrick Harvey

Als u van plan bent een vacaturebank op basis van WordPress te lanceren, hebt u geluk. Er zijn tal van geweldige vacaturebankthema's beschikbaar en met een beetje onderzoek kunt u er een uitkiezen die precies past bij uw project.

Bij het selecteren van een vacaturetekst is het handig om een lijst van eisen op te stellen voordat u begint met het selectieproces.

Door uw gewenste kenmerken te scheiden in "must have"- en "would like"-categorieën kunt u een anders zo moeilijke keuze veel gemakkelijker maken.

De verschillen tussen de thema's in dit artikel kunnen subtiel zijn, maar een gebied waar je goed over na moet denken is het afwegen van de zelfstandige thema's tegen de thema's die vertrouwen op de WP Job Manager Plugin.

Hoewel niet elk thema compatibel is met deze plugin, komt het vaak genoeg voor dat we een minuut of twee moeten uittrekken om je op de hoogte te brengen.

WP Job Manager plugin

Als je enige tijd hebt besteed aan het onderzoeken van vacaturethemas, ben je ongetwijfeld WP Job Manager tegengekomen. Het is de toonaangevende vacaturethemaplugin van Mike Jolley en Automattic met meer dan 60.000 actieve installaties en een solide gemiddelde waardering van 4,8 sterren. Dankzij zijn populariteit zijn er tal van thema's geïntroduceerd die nauw geïntegreerd zijn met de plugin en zijn suite van add-ons.

Terwijl WP Job Manager de functionaliteit levert, is het aan de individuele thema's om zich te richten op het leveren van een goed uitziende en gemakkelijk te navigeren website. Maar het kiezen van het beste thema kan een tijdrovend en soms verwarrend proces zijn - vooral als je nog niet zeker weet welke functies je wilt aanbieden.

WP Job Manager biedt geweldige kernfunctionaliteit, maar waar het echt schittert is in de mogelijkheid om uit te breiden via een reeks add-ons. Alles van betaalde listings via WooCommerce tot de mogelijkheid voor kandidaten om met hun Facebook profiel te solliciteren wordt mogelijk. Hier een kleine lijst van enkele inbegrepen en add-on functies die beschikbaar zijn met deze krachtige plugin:

 • Eenvoudig categoriseren en beheren van vacatures
 • Voeg lijsten toe aan uw pagina's met shortcodes
 • Bedrijven kunnen zich registreren en advertenties plaatsen en deze bewerken en bijwerken.
 • Kandidaten kunnen online solliciteren naar banen (Add-on)
 • Betaalde listings via WooCommerce (Add-on)
 • Laat kandidaten alerts voor vacatures ontvangen (Add-on)
 • Meer dan 27+ add-ons
Krijg WP Job Manager

Voordat we ingaan op de thema's, is het belangrijk om je eraan te herinneren dat niet elk thema compatibel is met deze plugin. Dus, voordat je beslist over een bepaald thema, zorg ervoor dat het de functies heeft die je wilt. Laten we de thema's eens nader bekijken.

De beste WordPress vacaturebank thema's

1. WorkScout

WorkScout is, naar mijn mening, een van de beter uitziende vacaturebank thema's op de markt. Het lijkt een ideale balans te vinden tussen een handige lay-out, veel witruimte en spatten van kleur die uw aandacht vestigen op wat belangrijk is. WorkScout biedt de mogelijkheid om direct vanaf de homepage te beginnen met zoeken - iets wat al deze thema's zouden moeten doen. Iemand verplichten om door te klikken naar een anderezoekpagina onhandig is.

Zoals met de andere WP Job Manager gebaseerde thema's, maakt WorkScout het indienen van vacatures gemakkelijk voor werkgevers. Solliciteren naar beschikbare functies is net zo gemakkelijk voor kandidaten met de mogelijkheid om een cv te uploaden, een vacature te bookmarken en te worden gewaarschuwd voor nieuwe aanbiedingen. Zoals met de meeste WP Job Manager compatibele thema's, is de beste beschikbare optie de aankoop van de Core Bundle tegen een mooi gereduceerde prijs -.waardoor u de meest populaire functies kunt toevoegen tegen een fikse korting.

WorkScout wordt geleverd met een paar gratis plugins, waaronder Revolution Slider, Visual Composer en verschillende gratis opties. We hebben onlangs een meer diepgaande beoordeling van WorkScout gemaakt, die u hier kunt vinden.

WP Job Manager Compatibel: JA

Prijs: $69

Ontvang WorkScout

2. Jobify

Jobify is een van de meest populaire vacaturethema's voor WordPress.

Esthetisch is Jobify zeer vergelijkbaar met andere thema's op deze lijst, met een slider over de volledige breedte en recente en uitgelichte vacatures. Als u de lay-out van de homepage wilt wijzigen, is deze volledig aanpasbaar.

Omdat Jobify gebaseerd is op de WP Job Manager plugin, heeft het veel functies, zoals de mogelijkheid om live te zoeken en beschikbare vacatures te filteren. Met een paar eenvoudige add-ons kun je ook geld vragen voor aanbiedingen, terwijl je de mogelijkheid behoudt om alles goed te keuren voordat het live gaat.

En tenslotte maakt Jobify het proces om uw site op te starten relatief eenvoudig met behulp van Sidekick. Als u nieuw bent met WordPress kan deze functie een beslissende factor zijn. Het biedt real-time interactieve walkthroughs die uw site in recordtijd live krijgen.

WP Job Manager Compatibel: JA

Zie ook: 7 Beste WordPress FAQ Plugins voor 2023

Prijs: $69

Krijg Jobify

Bekijk onze review van Jobify hier.

3. Jobmonster

Jobmonster Het belangrijkste verkoopargument is dat u geen volledige reeks plugins hoeft toe te voegen om toegang te krijgen tot de functionaliteit die u zoekt. Het is een geweldig uitziend thema dat gemakkelijk te bekijken is dankzij veel witruimte. Zoals te verwachten is het ook mobiel responsief en retina vriendelijk. Met een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren en iets minder dan 1000 verkopen is het een solide optie.

Jobmonster biedt drie home page variaties die de mogelijkheid bieden om te zoeken op een kaart, een database met vacatures of een database met cv's. Eenmaal geregistreerd, kunnen werkgevers en kandidaten hun vacatures en cv's direct vanaf de front-end plaatsen en bewerken. Natuurlijk kunnen alle vacatures en cv's ook door een admin worden bekeken voordat ze openbaar worden gemaakt.

Zie ook: Hoe begin je een fotografieblog in 2023: de definitieve gids?

Andere belangrijke ingebouwde functies van Jobmonster zijn onder andere:

 • WooCommerce en betaalde listings (inclusief prijsplannen)
 • Aparte front-end dashboards voor zowel werkgevers als sollicitanten
 • Werkgevers kunnen meerdere vacatures en sollicitanten beheren
 • De mogelijkheid voor kandidaten om vacatures te bookmarken, alerts in te stellen en te solliciteren via verschillende media (online, cv uploaden en LlinkedIn).

WP Job Manager Compatibel: GEEN

Prijs: $55

Krijg Jobmonster

4. Werkzoekende

Werkzoekende is een elegant uitziend en volledig responsief thema dat voorzien is van alle functies die je zou verwachten. De homepage is goed ingedeeld en het is gemakkelijk om te vinden wat je zoekt. Een ding dat lijkt te ontbreken op de homepage is de mogelijkheid om te zoeken naar banen of kandidaten. De bezoeker moet doorklikken naar een andere pagina, wat weliswaar geen groot probleem is, maar niet zo gebruiksvriendelijk.vriendelijker dan sommige andere opties.

Omdat Jobseek is gebaseerd op WP Job Manager, beschikt het over alle functionaliteit die u zou verwachten. Dit omvat de mogelijkheid voor werkgevers en kandidaten om hun informatie te beheren vanuit relevante administratieschermen, evenals het instellen van betaalde listings, bladwijzers, waarschuwingen en meer - hoewel sommige van deze vereist de aankoop van add-ons.

Jobseek wordt ook geleverd met verschillende plugins, waaronder:

 • Visual Composer
 • Schuif Revolutie
 • Front-end Lidmaatschap Modules

WP Job Manager Compatibel: JA

Prijs: $39

Zoek een baan

5. JobsDirectory

JobsDirectory JobsDirectory is een van de stand-alone vacaturebank thema's, maar met een twist. Hoewel het thema niet afhankelijk is van de WP Job Manager plugin, is het nog steeds gemakkelijk aan te passen. JobsDirectory is een thema dat tal van lay-out opties biedt. Neem de homepage bijvoorbeeld. Niet alleen is deze aanpasbaar, maar het omvat:

 • Een homepage over de volle breedte met kaart
 • Een homepage met stadsbanner
 • Een slider voor afbeeldingen over de hele breedte
 • Een homepage met widgets
 • Een homepage met een eenvoudige lijst van beschikbare banen

Eén ding dat leuk is aan dit thema is het feit dat er een zoekbalk recht onder de header staat. Welke lay-out u ook kiest, bezoekers zullen het gemakkelijk vinden om het zoekproces te beginnen.

JobsDirectory is compatibel met veel van de top plugins - van Contact Form 7 tot WooCommerce tot Profile Builder - waardoor het gemakkelijk is om een zeer aangepaste site te bouwen. Daarnaast heeft Templatic ook een grote verscheidenheid aan extensies beschikbaar waarmee u allerlei unieke functies kunt toevoegen die niet gemakkelijk te vinden zijn op andere vacaturebanken.

WP Job Manager Compatibel: GEEN

Prijs: $59

Verkrijg JobsDirectory

6. WPJobus

WPJobus is een standalone vacaturethema van Themes Dojo dat was genomineerd voor "Best Job Board WordPress Theme". Het is een geweldig uitziend thema met geweldige typografie. Ook had het net een recente update (versie 2.0) die een verscheidenheid aan nieuwe functies toevoegde, waaronder:

 • Aparte rekeningen voor werkgevers en kandidaten
 • Een nieuw registratievak op de voorpagina
 • De mogelijkheid om nieuwe opdrachten toe te voegen aan een lijst van favorieten
 • Ninja en Gravity Forms compatibel

Hoewel WPJobus primair een vacaturebank thema is, kan het ook dienen als een persoonlijke cv-site en een bedrijfsprofiel website. Ondanks deze opties is een vacaturebank wat Jobus het beste doet. Bezoekers kunnen zoekopdrachten filteren en verfijnen voor zowel banen als cv's. Over banen gesproken, Jobus heeft de meest gedetailleerde vacaturepagina beschikbaar met 100+ beschikbare velden.

Als u aan geld verdienen denkt, is Jobus ingesteld om te werken met stripe - iets dat een add-on is voor veel andere thema's. Daarnaast zijn de andere functies die u verwacht ook ingebouwd in het thema, waaronder:

 • Een front-end admin-menu voor bedrijven en aanvragers
 • De mogelijkheid om zich aan te melden voor e-mail abonnementen en waarschuwingen
 • Kant-en-klare paginasjablonen
 • Uitgebreide bedrijfs-, cv- en functiebeschrijvingspagina's

WP Job Manager Compatibel: GEEN

Prijs: $59

Krijg WPJobus

Het beste WordPress vacaturethema voor u vinden

Als u op zoek bent naar een vacaturetekst, dan is het goede nieuws dat er veel goede opties zijn om uit te kiezen. Of u nu een standalone thema wilt of iets dat vertrouwt op de WP Job Manager Plugin, elke optie in deze roundup kan aan uw behoeften voldoen.

Het slechte nieuws is dat deze thema's zijn zo consistent in hun aanbod dat de beslissing niet eenvoudig is Het is een concurrerende markt en er is een voortdurend kat-en-muisspel gaande tussen de thema-ontwikkelaars. Als een thema er niet in slaagt de verwachte reeks functies bij te houden, kunt u er zeker van zijn dat het achterblijft bij de rest.

Dat gezegd hebbende, onze top keuze moet zijn Jobify Het ziet er geweldig uit, integreert met WP Job Manager en heeft de functionaliteit die je nodig hebt voor een vacaturebank.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.