De beste Print-On-Demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (2023 Vergelijking)

 De beste Print-On-Demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk (2023 Vergelijking)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste betaalbare print-on-demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk? U bent op de juiste plaats!

Als u van plan bent uw kunstwerken te verkopen aan klanten die voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk zijn gevestigd, is het belangrijk om een bedrijf te kiezen dat print-on-demand levert en beschikt over lokale drukfaciliteiten in het land.

Zo krijgt u de beste verzendtarieven en de snelste levertijden. En een snelle verzending betekent tevreden klanten.

In dit bericht gaan we kijken naar de beste print-on-demand bedrijven met fulfillment centra in het Verenigd Koninkrijk. We bekijken elk van hen diepgaand en onderzoeken hun voor- en nadelen, prijzen en meer.

Klaar? Laten we beginnen!

De beste print-on-demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk - samenvatting

TL;DR

  1. Sellfy is de beste print-on-demand business voor verkopers die nog geen eigen e-commerce winkel hebben. Gebruik het om uw hele online storefront te bouwen en verkoop vervolgens print-on-demand producten via het. Sellfy biedt wereldwijde fulfillment diensten met ten minste één partner faciliteit gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, en 2-daagse verzendtijden voor binnenlandse bestellingen.
  2. Gelato is een print-on-demand fulfillment dienst met fulfillment centra in het Verenigd Koninkrijk. Het integreert met uw bestaande e-commerce winkel en biedt de meest betrouwbare printkwaliteit & ondersteuning.

1. Sellfy

Sellfy is een alles-in-één platform dat u alles biedt wat u nodig hebt om uw online print-on-demand bedrijf te runnen. Het is een compleet e-commerce platform met ingebouwde print-on-demand fulfillment.

Sellfy is uniek in deze lijst. Het is het enige bedrijf dat u niet alleen de mogelijkheid biedt om aangepaste koopwaar te ontwerpen en te verkopen, maar waarmee u ook uw eigen online winkel vanaf nul kunt opbouwen.

Zodra je je online winkel hebt gebouwd, kun je er gewone producten, digitale producten en producten op aanvraag verkopen. Het maken van je producten op aanvraag is eenvoudig: blader door Selffy's productcatalogus om te kiezen wat je wilt verkopen, pas het vervolgens aan met je eigen ontwerpen en sla het op in je winkel.

Beschikbare producten zijn onder andere telefoonhoesjes, t-shirts, hoodies, tassen, mokken, telefoonhoesjes, posters en nog veel meer. U kunt producten aanpassen met uw eigen tekst, afbeeldingen en kleur keuzes. Er zijn zelfs aangepaste borduur opties beschikbaar.

Wanneer u een verkoop doet, handelt Sellfy de afhandeling voor u af, inclusief afdrukken, verzending en belastingen.

De producten worden gedrukt en verpakt in de drukkerijen van Sellfy's partners. Een daarvan is gevestigd in Birmingham, Verenigd Koninkrijk, zodat u producten kunt verkopen die in het Verenigd Koninkrijk zijn gemaakt, met bliksemsnelle levertijden (2 dagen verzending voor binnenlandse bestellingen).

Terwijl u door hun productcatalogus bladert, kunt u de resultaten filteren om alleen die producten te tonen die een snelle verzending naar het Verenigd Koninkrijk bieden.

Om u te helpen de verkoop te stimuleren, heeft Sellfy ook een aantal ingebouwde marketingfuncties, waaronder krachtige upsells, kortingscodes en e-mailmarketingtools.

Met Sellfy kunt u ook productlinks genereren zodat u op sociale media kunt verkopen. U kunt uw marketinginspanningen op Facebook en Twitter ook beter volgen door de respectieve trackingpixels aan uw Sellfy-account toe te voegen.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Volledig eigendom Geen ingebouwd klantenbestand zoals bij marktplaatsen
Snelle leveringen Artikelen kunnen niet worden geretourneerd door klanten, maar Sellfy kan ingrijpen als er een ernstig probleem is.
Ingebouwde marketing
Grote productcatalogus
Andere producten verkopen, zoals digitale producten en fysieke producten (niet alleen POD merch)

Prijzen

Betaalde plannen beginnen bij $19/maand.

Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Bezoek Sellfy

2. Gelato

Gelato is een print-on-demand fulfillment provider die integreert met uw bestaande winkel. Ze bieden lokale fulfillment in meer dan 32 landen, waaronder meer dan 15 in het Verenigd Koninkrijk.

Zie ook: Hoe viraal te gaan op Instagram: de beginnersgids

Er zijn veel redenen waarom we Gelato zo hoog waarderen, maar een van de belangrijkste is de razendsnelle verzending.

Gelato maakt gebruik van een uitgebreid netwerk van 130 partner drukkerijen verspreid over de hele wereld. Dus wanneer een klant een bestelling plaatst via uw winkel, zijn ze in staat om deze in 90% van de gevallen door te sturen naar een productiecentrum in het land van die klant.

Als gevolg daarvan worden bestellingen meestal lokaal afgedrukt en verzonden in plaats van internationaal, wat leidt tot veel snellere leveringen en tevredener klanten.

Een andere reden waarom we Gelato zo goed vinden is de kwaliteit. Ik heb het onlangs uitgeprobeerd en vond de kwaliteit van zowel het product zelf als het drukwerk uitstekend. En andere handelaren lijken het daarmee eens te zijn, aangezien Gelato de hoogst gewaardeerde print-on-demand aanbieder is op Trustpilot.

De catalogus van Gelato omvat 48 verschillende categorieën, waaronder alle bestsellers zoals t-shirts, wenskaarten, briefpapier, hoesjes voor mobiele telefoons, muurkunst, draagtassen, enz.

Er zijn geen minimum bestelvereisten en geen maandelijkse abonnementskosten als je je aanmeldt voor het gratis plan, dus het is gemakkelijk om te beginnen. Dat gezegd hebbende, heb je ook de optie om te upgraden naar een betaald plan om fikse verzendkosten kortingen (30% - 50%) en andere voordelen vrij te spelen.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Uitstekend product en drukkwaliteit Gratis gebruikers krijgen geen verzendkosten korting
Lokale vervulling Stockbeelden zijn alleen beschikbaar met een betaald abonnement
Snelle verzending
Grote productcatalogus
Grote steun

Prijzen

Gelato biedt een gratis plan aan. Betaalde plannen beginnen bij $14,99/maand en bieden extra kortingen, functies en voordelen.

Bezoek Gelato

3. Printful

Printful is een bedrijf dat afdrukdiensten op aanvraag aanbiedt. Het is een geweldige keuze voor bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die al een eigen e-commercewinkel hebben.

Hier is hoe het werkt. Eerst verbindt u Printful met uw bestaande online winkel. Het integreert met alle belangrijke platforms, waaronder Shopify, WooCommerce, Wix, Squarespace, BigCommerce, enz.

Vervolgens gebruikt u de Design Maker om productontwerpen te maken, of uploadt u gewoon uw eigen ontwerpen naar producten in de uitgebreide catalogus van Printful en voegt u ze toe aan uw winkel. Als u verkopen maakt, zorgt Printify voor het drukken, verzenden en verpakken op aanvraag. Zij nemen hun deel van de verkoopprijs en u neemt de rest als winst.

Printful heeft speciale fulfillmentcentra verspreid over de hele wereld, waaronder in het Verenigd Koninkrijk. En in tegenstelling tot andere print-on-demand fulfillmentbedrijven heeft Printful volledige controle over al zijn fulfillmentcentra - ze worden niet beheerd door derden. Daarom zijn alle producten van consistente kwaliteit, ongeacht waar ze worden gedrukt en geproduceerd.

Een andere leuke eigenschap van Printful is de white-label functie. U kunt uw eigen branding toevoegen aan uw productverpakking, inclusief op de binnenetiketten en pack-ins voor een meerprijs. Bovendien kunt u zelfs een gepersonaliseerd cadeaubericht toevoegen dat met de bestelling wordt meegestuurd.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Betrouwbare kwaliteit De prijzen zijn iets hoger dan bij andere aanbieders
Verkoop via uw eigen winkel
White-label functies
Lokale uitvoering UK

Prijzen

U kunt zich aanmelden voor het gratis Printful-plan om te beginnen - er zijn geen maandelijkse kosten, maar Printful neemt automatisch een deel van uw productverkoop voor zijn rekening.

Gratis gebruikers hebben toegang tot alle kernfuncties, maar premium functies zoals product mockups en het verwijderen van achtergrondafbeeldingen zijn alleen beschikbaar op betaalde plannen.

Bezoek Printful

4. Printify

Printify is een ander print-on-demand fulfillment bedrijf met faciliteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt veel op Printful, maar met goedkopere printkosten en de printkwaliteit is afhankelijk van de drukker.

Net als Printful integreert Printify met alle grote e-commerce platforms, zodat u POD-producten rechtstreeks via uw eigen website kunt verkopen. U betaalt alleen voor de uitvoering wanneer u een verkoop realiseert.

Ze werken met een netwerk van wereldwijd verspreide print providers (met opties in het Verenigd Koninkrijk). Maar in tegenstelling tot Printful, bezit Printify deze partner faciliteiten niet - ze worden beheerd door derden.

Elke afdrukpartner biedt dan ook een reeks verschillende productopties aan tegen verschillende basisprijzen, en de kwaliteit varieert naargelang wie u gebruikt.

Het mooie is dat deze printpartners allemaal moeten concurreren voor uw bedrijf, en dit concurrerende landschap drijft de prijzen omlaag. Als zodanig kan Printify enkele van de meest betaalbare verzendtarieven aanbieden, met relatief lage basiskosten in vergelijking met veel andere aanbieders.

Wij houden ook van de mockup-generator van Printify, waarmee je gemakkelijk een voorbeeld kunt bekijken van hoe je ontwerpen eruit zullen zien op elk product in hun catalogus.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Enorme productcatalogus De afdrukkwaliteit verschilt per aanbieder
Concurrerende verzendtarieven
Verkoop via uw eigen online winkel
Mockup generator

Prijzen

Je kunt je gratis aanmelden bij Printify om te beginnen. Printify brengt automatisch de fulfillment in rekening wanneer je een verkoop doet. Gratis gebruikers kunnen maximaal 5 winkels openen, maar je kunt upgraden naar betaalde plannen met hogere limieten en productkortingen vanaf $24,99/maand (jaarlijks gefactureerd).

Bezoek Printify

5. Redbubble

Redbubble is een marktplaats waar consumenten producten kunnen kopen die zijn ontworpen door onafhankelijke kunstenaars. Het is een geweldige plek om uw print-on-demand producten te verkopen aan kopers in het Verenigd Koninkrijk.

In tegenstelling tot de andere bedrijven die we tot nu toe hebben bekeken, helpt Redbubble u niet om POD merch vanaf uw eigen site te verkopen. Het is eerder een e-commerce site waar u uw eigen merch te koop kunt aanbieden.

Dit heeft een paar voordelen.

Ten eerste is het veel gemakkelijker om ermee te beginnen. U hoeft uw eigen site niet vanaf nul op te bouwen: meld u gewoon aan voor een Redbubble-winkel, upload uw ontwerpen naar producten in hun catalogus en begin met de verkoop.

Ten tweede hoeft u niet zoveel moeite te doen voor de marketing. Redbubble heeft een enorm bestaand klantenbestand, met 34 miljoen shoppers per maand. Dus zelfs als u geen tijd steekt in het stimuleren van de verkoop, is er een goede kans dat shoppers op uw merch stuiten terwijl ze op de site surfen en het kopen.

De keerzijde van verkopen via Redbubble is dat je niet zoveel controle hebt over je online winkel, en het is moeilijker om je eigen merk op te bouwen als je via de website van iemand anders verkoopt.

Er is ook veel concurrentie op Redbubble. En er is altijd het risico dat andere verkopers op het platform uw ontwerpen kopiëren en u onderbieden.

Zie ook: 12 slimme tips voor nieuwe bloggers (wat ik wou dat ik 10 jaar geleden wist)

Telkens wanneer u een verkoop doet op Redbubble, wordt de bestelling van u gedrukt en verzonden via een van hun externe drukkerijen, die over de hele wereld zijn gevestigd (met locaties in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Australië). Naar welke drukkerij de bestelling wordt doorgestuurd, hangt af van het producttype en de leveringslocatie, dus als u aan klanten in het Verenigd Koninkrijk verkoopt, wordt de bestelling in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd.

Hun benadering van vergoedingen is echter minder dan ideaal. Terwijl ze een basisvergoeding nemen van elk van de producten die u verkoopt, nemen ze ook een deel van uw winst bovenop (de zogenaamde accountkosten). U kunt deze accountkosten alleen vermijden door een uitnodiging voor een hoger accountniveau, maar Redubble specificeert de vereisten niet.

Daarom is het platform niet ideaal voor nieuwe verkopers of verkopers met een laag volume.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Groot bestaand klantenbestand Concurrentie
Super gemakkelijk om te beginnen Risico van copycats die uw ontwerpen namaken
Gemakkelijker verkopen Buitensporige kosten voor nieuwe gebruikers en kleine winkels
Goede productcatalogus

Prijzen

Het is gratis om een winkel op Redbubble te openen en te beginnen met verkopen. Ze rekenen u de basiskosten van elk product dat u verkoopt nadat u een verkoop hebt gedaan. En ze nemen een deel van uw winst, mits u het standaardplan gebruikt.

Bezoek Redbubble

6. Fine Art America

Fine Art America is een andere print-on-demand marktplaats die zich vooral richt op muurkunst, prints, posters en soortgelijke producten. Het is een geweldige plek om soorten POD-producten te verkopen aan een Britse markt.

Fine Art America heeft het grootste print-on-demand fulfillment netwerk ter wereld en werkt samen met meer dan 16 productiecentra van derden, verspreid over 5 landen, waaronder twee in het Verenigd Koninkrijk: één in Londen en één in Glasgow.

Bestellingen worden gerouteerd naar het dichtstbijzijnde productiecentrum bij de leveringsbestemming, zodat u de laagste verzendkosten en de snelste levertijden krijgt.

Verschillende fulfillmentcentra bieden ook verschillende producten aan. De productiecentra in het Verenigd Koninkrijk bieden canvasprints, metalen prints, houtprints, posters, iPhone hoesjes, Galaxy hoesjes en wenskaarten - dus er is genoeg om uit te kiezen.

Het uploaden van het ontwerp is heel eenvoudig, en er zijn veel aanpassingsmogelijkheden. U kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en frames om het perfecte product te maken.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Perfect voor de verkoop van muurkunst Beperkte productcatalogus
Veel aanpassingsmogelijkheden
Eenvoudig ontwerpproces

Prijzen

U kunt zich gratis aanmelden voor Fine Art America. Ook hier nemen ze een deel van uw verkoop als onderdeel van de basisproductkosten. Als u premium functies wilt ontsluiten, kunt u upgraden naar een betaald plan vanaf slechts $30/jaar.

Bezoek Fine Art America

7. De afdrukruimte

De afdrukruimte is een ander bedrijf dat print-on-demand fulfillment diensten aanbiedt in het Verenigd Koninkrijk, en de beste keuze als u kunstdrukken en lijsten van galeriekwaliteit wilt verkopen. Het integreert gemakkelijk met e-commerce platforms zoals Shopify en Etsy.

The Print Space biedt niet zo'n grote verscheidenheid aan producten als andere opties op deze lijst. Als je je ontwerpen wilt afdrukken op kleding of drankgerei, kun je het beste ergens anders kijken. Als het echter gaat om fine art prints en lijsten, is er geen betere optie.

Zij bieden een fantastische selectie kunstdrukken, waaronder professionele C-type fotoafdrukken met een diep en rijk tonaal bereik, en Giclée Fine Art Prints met een heerlijk handgemaakt gevoel en een prachtig assortiment papier met textuur.

Welk soort kunstdrukken u ook kiest om te verkopen, u kunt er zeker van zijn dat ze ongelooflijk gedetailleerd zijn, met een uitstekende kleurnauwkeurigheid. U kunt uw kunstdrukken zelfs samen met echtheidscertificaten en onder uw eigen merknaam aan klanten leveren.

Afgezien van hun focus op kwaliteit zijn er nog een paar andere dingen die ons erg bevallen bij The Print Space. Ze zijn bijvoorbeeld 100% koolstofneutraal, wat geweldig is als je hoopt op een groene print-on-demand onderneming.

Ze bieden ook bliksemsnelle levertijden, met levering op dezelfde dag. En ze hebben een geweldig terugbetalingsbeleid. Behalve kunstdrukken bieden ze ook inlijstdiensten en zelfs 3D-printen.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Afdrukken van galeriekwaliteit Beperkte productcatalogus
100% koolstofneutraal
Snelle verzending
Uitstekende kleurnauwkeurigheid

Prijzen

U kunt zich aanmelden voor een gratis account om te beginnen. The Print Space rekent £7 + BTW voor verzending.

Bezoek de afdrukruimte

8. Spreadshirt

Spreadshirt is het beste print-on-demand bedrijf voor de verkoop van t-shirts, maar het biedt ook een brede selectie van andere producten, waaronder gezichtsmaskers, accessoires, stokken, homeware, enz.

Er zijn twee manieren om POD merch met Spreadshirt te gaan verkopen: je kunt je eigen Spreadshop openen of verkopen op de Spreadshirt marktplaats.

Je eigen Spreadshop openen betekent dat je meer controle hebt over hoe je winkel eruit ziet, je productlijn en je prijzen. Het kan echter moeilijk zijn om te verkopen als je geen bestaand publiek hebt zonder te investeren in marketing.

Verkopen op de Spreadshirt marktplaats betekent dat je minder controle hebt, maar je ontwerpen zullen direct zichtbaar zijn voor Spreadshirt's dagelijkse verkeer van meer dan 80.000 bezoekers, wat het gemakkelijker maakt om te verkopen.

Het is ook veel gemakkelijker om mee te beginnen: meld je gratis aan, upload je ontwerpen en verzamel je verdiensten.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Gemakkelijk om mee te beginnen Niet zoveel verkeer als andere POD marktplaatsen
Twee manieren om te verkopen
Geweldig om t-shirts te verkopen
Bepaal uw eigen prijzen met Spreadshop

Prijzen

Het is 100% gratis om op de Spreadshirt marktplaats te verkopen. Zij nemen hun deel van de verkoop van jouw ontwerpen en de verzendkosten, en jij int de rest als inkomsten.

Bezoek Spreadshirt

9. Inkthreadable

Inktbaar is een volledig in het Verenigd Koninkrijk gevestigde print-on-demand fulfillment provider die zich onderscheidt door zijn uitstekende selectie actieve kleding.

De catalogus van Inkthreadable bevat meer dan 250 personaliseerbare producten, waaronder alle essentiële producten: t-shirts, mokken, muurkunst, hoodies, enz.

Naast deze kernproducten heeft Inkthreadable een van de beste selecties van print-on-demand activewear die we hebben gezien, waaronder gerecyclede activewear t-shirts.

Inkthreadable is ook sterk gericht op duurzaamheid. Ze bieden verschillende duurzame productlijnen aan, waaronder milieuvriendelijke, verantwoord geproduceerde kleding van Stanley/Seller, gemaakt van organische en gerecyclede planeten.

De ingebouwde product designer tool is krachtig maar gemakkelijk te gebruiken, en u kunt met één klik product mockups maken.

Zodra je je producten hebt gekozen en je ontwerpen hebt toegevoegd, kun je ze importeren in je winkel en Inkthreadable de rest laten regelen. Je betaalt alleen voor de artikelen die je al hebt verkocht.

Hoewel Inkthreadable in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd, kun je producten ook internationaal verkopen dankzij snelle en flexibele wereldwijde leveringsopties.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Brits bedrijf Internationale verzending is langzamer dan bij andere aanbieders
Goede productselectie
Milieuvriendelijk
Gemakkelijk te gebruiken

Prijzen

Aanmelden bij Inkthreadable is gratis, u hoeft alleen te betalen voor de fulfillmentkosten van uw producten.

Bezoek Inkthreadable

10. Twee Vijftien

Tenslotte hebben we Twee Vijftien , een ander in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf dat diensten op het gebied van drukwerk op aanvraag en dropshipping aanbiedt.

Alle bestellingen worden intern geproduceerd in het productiecentrum van Two Fifteen in het Verenigd Koninkrijk - ze besteden niets uit aan externe drukkers, dus de kwaliteit is constant uitstekend. Afhankelijk van het product gebruikt Two Fifteen sublimatiedruk of DTG-printmethoden.

Ze gebruiken Royal Mail UK voor snelle verzending. De meeste bestellingen worden zeer snel gedrukt en verzonden, met een doorlooptijd van 1-5 dagen. Ze bieden ook internationale verzending voor het geval u ook aan overzeese klanten verkoopt.

Zoals de meeste fulfillment providers integreert Two Fifteen gemakkelijk met alle populaire online marktplaatsen en e-commerce platforms.

Wat we ook leuk vinden aan Two Fifteen is dat het een complete white label oplossing is. Je kunt je merkgegevens uploaden en Two Fifteen verpakt en verzendt bestellingen met merkverpakkingsbonnen of halslabels, zonder vermelding van Two Fifteen.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Constante, betrouwbare kwaliteit De prijzen zijn niet zo laag als bij sommige andere aanbieders
Goede verzendtijden
Eenvoudige integratie met bestaande winkel
White label functies

Prijzen

Aanmelden bij Two Fifteen is gratis. Je bepaalt je eigen winstmarges en betaalt alleen voor het basisproduct en de druk- en verzendkosten.

Bezoek Twee Vijftien

De beste print-on-demand bedrijven in het Verenigd Koninkrijk vinden

Tot zover onze opsomming van de beste print-on-demand bedrijven met fulfillment centra in het Verenigd Koninkrijk.

Alle bovenstaande bedrijven zijn het overwegen waard, maar de beste keuze voor uw bedrijf hangt af van de vraag of u al een eigen e-commercewinkel hebt, hoeveel u bereid bent te investeren in marketing, en het soort producten dat u wilt verkopen.

Met dat in gedachten, is dit wat wij voorstellen:

  1. Gebruik Sellfy als u nog geen e-commercewinkel hebt. U kunt het gebruiken om uw hele online winkel te bouwen en print-on-demand producten te verkopen met lokale uitvoering in het Verenigd Koninkrijk.
  2. Kijk maar. Gelato als u al een e-commercewinkel hebt en u de best mogelijke drukkwaliteit en ondersteuning wilt. Het integreert met alle grote e-commerceplatforms om de back-end fulfillmentdiensten voor uw POD-bedrijf te leveren.
  3. Probeer Printful als u al een e-commercewinkel hebt en de breedste selectie van producten wilt. Het is een ander print-on-demand fulfillment bedrijf met drukkerijen in het Verenigd Koninkrijk en biedt zeer concurrerende prijzen.

Ondanks dat u op zoek bent naar POD-bedrijven met fulfillment in het Verenigd Koninkrijk, zou ik altijd aanraden een bedrijf te gebruiken met fulfillment-centra in andere landen zoals de VS en Canada. Zo kunt u gemakkelijk klanten in andere landen bedienen.

Nu u hier toch bent, wilt u misschien ook even kijken naar ons overzicht van de beste e-commerce platforms om digitale producten te verkopen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.