11 Beste platforms om websites te kopen en te verkopen in 2023

 11 Beste platforms om websites te kopen en te verkopen in 2023

Patrick Harvey

Wilt u uw website verkopen en al uw harde werk omzetten in een hoop geld? Of bent u aan de andere kant en wilt u een nieuwe website om aan uw portfolio toe te voegen?

Hoe dan ook, ik heb een aantal geweldige opties voor je in deze post waar ik heb verzameld de 11 beste platforms om websites te kopen en te verkopen of andere online bedrijven.

Sommige van deze platforms zijn gespecialiseerd in het kopen/verkopen van gevestigde websites die duizenden per maand (of meer) verdienen, terwijl andere meer open marktplaatsen zijn waar u kleinere sites kunt kopen die aan uw behoeften voldoen.

Kortom, of u nu websites wilt kopen/verkopen voor honderden, duizenden of zelfs miljoenen dollars, u vindt een goede optie op deze lijst.

Voor elk platform geef ik in detail aan welke soorten websites u kunt kopen/verkopen, wat u aan kosten moet verwachten, en hoe u kunt beginnen.

De beste platforms om websites (of andere online bedrijven) te kopen en te verkopen

1. Flippa

U kunt het voor vrijwel alles gebruiken en u kunt opties vinden voor alle budgetten. U kunt bijvoorbeeld een goedkope website van $1.000 zien naast een gevestigde site die voor $600.000+ gaat.

Maar omdat het zo'n open markt is, betekent dat soms dat je door een aantal websites van lage kwaliteit moet filteren om het goede spul te vinden.

Wat kun je kopen en verkopen?

Met Flippa kunt u in principe elke online entiteit kopen en verkopen, inclusief domeinnamen. U kunt het gebruiken voor blogs, websites, e-commerce winkels, Amazon FBA-winkels, apps, SaaS-tools en meer.

Provisies voor verkopers

Flippa rekent zowel een listing fee als een commissie voor succesvolle verkopen. De listing fee voor gevestigde websites is $49 en de commissie varieert van 10% voor bedrijven tot $50k tot 5% voor bedrijven boven de $100k.

Hoe te beginnen

Om een online bedrijf te kopen of te verkopen hoeft u zich alleen maar te registreren voor een Flippa-account.

Sommige aanbiedingen zijn openbaar, wat betekent dat u de domeinnaam en andere belangrijke informatie meteen kunt zien. Andere (meestal de duurdere) zijn vertrouwelijk, wat betekent dat u contact moet opnemen met de verkoper om meer te weten te komen.

Bezoek Flippa

2. Empire Flippers

In principe, als een site de marktplaats haalt, kun je er vrij zeker van zijn dat hij legaal is, daarom gaan Empire Flippers sites meestal in het hogere segment. Het is bijvoorbeeld vrij gebruikelijk om sites op Empire Flippers te zien gaan voor prijzen in de honderdduizenden of zelfs miljoenen.

Op het moment dat ik dit bericht schrijf, is de goedkoopste site op Empire Flippers nog steeds $15.000+.

Wat kun je kopen en verkopen?

Empire Flippers werkt voor elk type online bedrijf. Dat omvat websites die te gelde worden gemaakt via advertenties of affiliate producten, maar ook eCommerce bedrijven, Amazon FBA bedrijven, eCommerce, SaaS tools, en meer.

Provisies voor verkopers

Empire Flippers gebruikt een gestaffelde commissiestructuur - het is 15% voor verkoop onder $1 miljoen en dan wordt het geleidelijk lager als de deals groter worden, met een maximum van 2% voor verkoop boven $10 miljoen.

Hoe te beginnen

Als u verkopen Je moet een formulier indienen bij het Empire Flippers team. Nogmaals, ze accepteren niet zomaar elke website - ze proberen het te beperken tot hoogwaardige online bedrijven met legitieme cijfers.

Als u kopen een online bedrijf, moet u zich registreren voor een account en uw licentie en bewijs van uw beschikbare middelen indienen om meer details over de aanbiedingen te ontsluiten. Empire Flippers doet dit om ervoor te zorgen dat alleen echte kopers toegang krijgen tot gedetailleerde informatie over elk bedrijf.

Bezoek Empire Flippers

3. MicroAcquire

Het idee is dat u een SaaS-bedrijf kunt oppakken dat een beetje TLC nodig heeft en er een succes van kunt maken.

MicroAcquire werkt door anoniem die zowel kopers als verkopers op zijn marktplaats met elkaar verbindt. Als je eenmaal interesse hebt, kun je contact opnemen om de deal af te ronden.

Wat kun je kopen en verkopen?

Nogmaals, MicroAcquire is voor startups/SaaS tools met minder dan $500.000 ARR.

Dit maakt het natuurlijk iets beperkter dan platforms als Flippa of Empire Flippers. Het betekent echter ook dat je als koper alleen precies zult vinden wat je zoekt.

Provisies voor verkopers

MicroAcquire berekent geen commissies en is gratis voor zowel kopers als verkopers.

Er is echter een dienst genaamd MicroAcquire Premium voor kopers die kopers vroeg toegang geeft tot aanbiedingen (vóór de gratis kopers). Deze dienst kost $290 per jaar.

Hoe te beginnen

Om te beginnen als koper of verkoper hoeft u zich alleen maar te registreren voor een account.

Bezoek MicroAcquire

4. FE International

In dat opzicht is het zoiets als Empire Flippers. Je vindt er geen honderden lijsten, maar wel ~30-40 echt hoogwaardige bedrijven die echt geld verdienen.

Bijvoorbeeld, momenteel is de duurste vermelding een SaaS-tool dat 4 miljoen dollar per jaar verdient in nettowinst Aan de andere kant, de goedkoopste website is een recensie website die ~$20,000 per jaar aan netto winst maakt.

Als dat het soort deals is waarnaar u op zoek bent, of als uw website aan die criteria voldoet, is dit misschien de plek voor u.

Wat kun je kopen en verkopen?

FE International richt zich op SaaS, eCommerce en websites met inhoud (bijv. blogs, beoordelingssites, enz.).

Zij doen due diligence op alle eigendommen die zij verkopen, zodat u er zeker van kunt zijn dat alleen geverifieerde, gevestigde sites op de markt komen.

Provisies voor verkopers

De provisie van FE International varieert doorgaans tussen 10-15%, afhankelijk van de omvang van de transactie (lagere provisie voor grotere transacties).

Er zijn geen noteringskosten - u betaalt alleen als uw website wordt verkocht en FE International heeft een succespercentage van 94,1%, wat betekent dat uw website waarschijnlijk wordt verkocht.

Hoe te beginnen

Als u een verkoper bent, kunt u beginnen door contact op te nemen met het FE International team.

Als u een koper bent, moet u zich via de aanbieding aanmelden om toegang te krijgen tot de informatie van een aanbieding. U kunt ook een formulier indienen om lid te worden van het FE International kopersnetwerk.

Bezoek FE International

5. Ruilen

Een van de unieke dingen is dat Shopify de werkelijke verkoopopbrengsten van de winkel berekent (met behulp van de Shopify API) - de verkopers zelf kunnen de verkoopopbrengsten niet aanpassen. Dit geeft je enig vertrouwen dat de cijfers legitiem zijn.

Exchange maakt ook anonieme communicatie mogelijk en ondersteunt ook Escrow.

Wat kun je kopen en verkopen?

Nogmaals, Exchange is alleen voor eCommerce winkels. Specifiek, Shopify winkels. In feite moet je Shopify gebruiken om je winkel te vermelden.

Provisies voor verkopers

Het is gratis om uw winkel op Exchange te plaatsen - u betaalt alleen als uw winkel wordt verkocht. De commissie is gebaseerd op de prijs van uw winkel - u kunt deze zien wanneer u uw winkel te koop aanbiedt.

Hoe te beginnen

Als u een verkoper bent, kunt u uw winkel vermelden door uw Shopify-winkeladres in te voeren.

Als u een koper bent, hoeft u zich alleen maar te registreren voor een account om te beginnen met het versturen van berichten.

Bezoek Uitwisseling

6. Motie Investeren

Het is nogal uniek omdat u, naast het plaatsen van uw site op de marktplaats, uw site ook rechtstreeks aan het Motion Invest team kunt verkopen (waardoor de commissie wegvalt). U krijgt ook meteen uw geld.

Wat kun je kopen en verkopen?

Motion Invest vermeldt geen specifieke criteria, maar het lijkt erop dat zij vooral handelen in inhoudssites die te gelde worden gemaakt met affiliate aanbiedingen.

Provisies voor verkopers

Er zijn geen commissies als u rechtstreeks aan Motion Invest verkoopt. Als u op de marktplaats wilt noteren, zijn er geen noteringskosten, maar u betaalt 20% voor sites onder $20.000 en 15% daarboven.

Hoe te beginnen

Als u uw site wilt verkopen, kunt u een formulier invullen om uw site te koop aan te bieden.

Om een site te kopen, kunt u door de beschikbare lijsten bladeren en u registreren voor een account om URL's te zien.

Bezoek Motion Invest

7. BuySellEmpire

BuySellEmpire beschikt over een netwerk van meer dan 10.000 kopers/verkopers en claimt een sluitingspercentage van 93%.

Wat kun je kopen en verkopen?

BuySellEmpire werkt voor elk type online bedrijf, van contentsites tot e-commercewinkels, SaaS-tools en Amazon FBA-bedrijven.

Provisies voor verkopers

BuySellEmpire rekent alleen een commissie als uw bedrijf verkoopt. De commissie ligt tussen de 4-10%, afhankelijk van hoe groot de verkoop is.

Hoe te beginnen

Om uw website te verkopen kunt u dit formulier invullen voor een gratis waardebepaling.

Zie ook: 7 beste cloudhostingproviders voor 2023: beoordelingen + prijzen

Voor kopers heeft BuySellEmpire niet veel actieve aanbiedingen tegelijk, dus je beste gok is om lid te worden van de e-maillijst om op de hoogte te blijven van nieuwe aanbiedingen.

Bezoek BuySellEmpire

8. SideProjectors

Wat kun je kopen en verkopen?

SideProjectors werkt voor elk type online bedrijf, inclusief eCommerce winkels, content sites, SaaS tools, en meer.

Provisies voor verkopers

SideProjectors rekent geen enkele vorm van commissie. Er zijn enkele opties om te betalen voor premium listings bij de verkoop van een project, maar deze zijn allemaal onder de $10 per maand.

Hoe te beginnen

Ga naar SideProjectors om alle lijsten te bekijken of stuur uw eigen lijst in.

Bezoek SideProjectors

9. Sedo

Sedo biedt een aantal verschillende opties: u kunt domeinnamen kopen/verkopen tegen een vaste prijs, verkopen/bieden op een marktplaats of gebruik maken van Sedo's broker service (wat een goede optie kan zijn voor domeinnamen met een hoge waarde).

Wat kun je kopen en verkopen?

Nogmaals, Sedo is alleen voor domeinnamen .

Provisies voor verkopers

De commissie van Sedo varieert per type verkoop, maar in het algemeen betaalt u 10-15% van de uiteindelijke aankoopprijs.

Hoe te beginnen

Omdat u alleen domeinnamen verkoopt, is er niet hetzelfde niveau van privacy. Zowel kopers als verkopers kunnen gewoon naar Sedo gaan om te beginnen.

Bezoek Sedo

10. Digital Point Forum

Wat kun je kopen en verkopen?

Digital Point werkt voor elk type website (en er is ook een apart forum voor domeinnamen).

Provisies voor verkopers

Er zijn geen commissies voor het kopen, verkopen of aanbieden van een website (dat is een groot deel van de reden waarom u zich door low-effort aanbiedingen moet worstelen).

Hoe te beginnen

Om te kopen of te verkopen hoeft u zich alleen maar te registreren voor een Digital Point account en het forum te gebruiken.

Bezoek Digital Point Forum

11. Vrijmarkt

Het kan een goede optie zijn voor kleinere, minder gevestigde sites. De grotere deals gaan naar platforms als Empire Flippers, maar u kunt veel kleinere deals vinden op Freemarket.

Wat kun je kopen en verkopen?

Met Freemarket kunt u elk type website opnemen, maar ook losse domeinnamen.

Provisies voor verkopers

Het is gratis om een basisvermelding op Freemarket in te dienen. U kunt ook $30 betalen om uw vermelding in de kijker te zetten of $25 om hem privé te maken.

Als uw advertentie wordt verkocht, betaalt u ook een vaste commissie van 5%.

Hoe te beginnen

Om een advertentie te maken of een bod te plaatsen op een site, moet u zich registreren voor een Freelancer.com account.

Zie ook: 13 Beste Marketing Automation Software (2023 Vergelijking) Bezoek Vrijmarkt

Enkele snelle tips om websites online te kopen en te verkopen

Om de zaken af te ronden, laten we enkele tips doornemen om zowel websites te kopen als te verkopen op een van deze platforms.

Voor verkopers

  • Krijg meerdere taxaties - De meeste makelaars bieden gratis taxaties aan, zodat u kunt rondkijken om verschillende meningen te krijgen over wat uw site waard is.
  • Wees niet bang om commissie te betalen - Een commissie van 15% betalen is het waard als de makelaar u 25% meer krijgt dan waarvoor u uw site solo had kunnen verkopen.
  • Heb de gegevens - Zorg ervoor dat je analyses hebt, bewijs van inkomsten, enz. Als mensen erop vertrouwen dat je de echte deal aanbiedt, zul je een betere prijs krijgen.
  • Behoud van privacy - Niemand wil een site kopen om vervolgens een heleboel concurrenten te zien opduiken. Daarom houden de meeste gevestigde marktplaatsen de zaken privé en geven ze de werkelijke URL alleen vrij aan gescreende kopers.
  • Systemen opzetten voor belangrijke acties op het terrein - Met bestaande systemen is het gemakkelijker om uw site te verkopen omdat de koper gemakkelijk kan instappen. Er is bijvoorbeeld een verschil tussen het zelf schrijven van alle inhoud (moeilijk te repliceren) en het hebben van een bestaand inhoudsteam (gemakkelijk voor de koper om in te stappen).

Voor kopers

  • Doe uw due diligence - Als u een fout wilt voorkomen, probeer dan vast te houden aan gevestigde marktplaatsen zoals Empire Flippers en FE International die veel van de basisonderzoeken voor u doen.
  • Weet wie je bent als koper - Empire Flippers heeft een goede post over de zes soorten website kopers - weet welke jij bent als je een deal aangaat.
  • Besteed aandacht aan de SEO - Zorg ervoor dat er geen grappige zaken zijn (bijv. PBN's) die de site kunnen doen tanken. Goede marktplaatsen, zoals Empire Flippers, eisen dat verkopers bekendmaken of ze PBN's hebben gebruikt.

Koop of verkoop uw website vandaag nog

Nu bent u klaar om websites te kopen of te verkopen.

Als u een gevestigde website hebt die duizenden per maand verdient, of als u zo'n site wilt kopen, raad ik u aan te beginnen met "premium" makelaars/marktplaatsen zoals Empire Flippers of FE International.

Aan de andere kant, als u een meer diverse marktplaats wilt, is uw beste plaats om te beginnen waarschijnlijk Flippa.

Bekijk ze en veel succes met uw aankoop of verkoop.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.