8 Beste Gratis Online Portfolio Hosting Sites voor 2023

 8 Beste Gratis Online Portfolio Hosting Sites voor 2023

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar een betaalbare manier om uw beste werk onder de aandacht te brengen en indruk te maken op potentiële klanten?

Een digitaal portfolio is een geweldige manier om je vaardigheden en talent te organiseren en te tonen, zelfs als je niet veel ervaring hebt in je branche. Het punt is dat het maken van een goed digitaal portfolio zonder de bank te breken moeilijk kan zijn om te doen. Niet te vergeten, er zijn een heleboel gratis opties beschikbaar op de markt om uit te kiezen.

In deze post deel ik met jou de beste gratis online portfolio hosting sites voor het cultiveren van een prachtig digitaal portfolio, zodat je je werk onder de aandacht kunt brengen en de interesse van meer klanten kunt trekken zonder dat je zelf alle opties hoeft uit te pluizen of een cent hoeft te betalen.

Top gratis online portfolio hosting sites

1. Crevado

Crevado is een gratis en eenvoudig te gebruiken portfolio builder waarmee u uw beste werk op een mooie en verleidelijke manier kunt laten zien. U kunt uw portfolio aanpassen en echt uniek maken. Bovendien is het volledig responsief, zodat mensen uw werk kunnen bekijken, ongeacht het soort apparaat dat ze gebruiken.

Profiteer van de drag-and-drop interface om binnen enkele seconden foto's, video's, audiobestanden en meer te uploaden.

Met het gratis plan kunt u tot 30 afbeeldingen hosten en 5 galerijen maken. Met het premium plan ontgrendelt u functies zoals wachtwoordbeveiliging, PayPal-integratie en een ingebouwd contactformulier.

Bezoek Crevado

2. Portfoliopen

Portfoliopen, speciaal gemaakt voor ontwerpers, is de perfecte plaats om een professioneel uitziend portfolio te bouwen. Het komt met functies zoals bezoekersbeoordelingen en commentaren, vooraf gemaakte aangepaste ontwerpen, lokalisatie voor het vertalen van uw inhoud, en veel hosting ruimte - 10MB om precies te zijn.

Met het gratis plan van Portfoliopen kunt u maximaal 10 kunstwerken hosten. Investeer in een premium plan en u krijgt een onbeperkt aantal kunstwerken, plus functies zoals een aangepast logo, uw eigen domein, analyses, een sitemap en een RSS-feed.

Bezoek Portfoliopen

3. Coroflot

Coroflot is een vacaturebank voor professionals in sectoren als mode, 3D-modellering, architectuur, illustratie, grafisch ontwerp en meer. Bovendien geeft het je alle ruimte om je werk te delen met potentiële werkgevers en gelijkgestemden.

Lid worden van Coroflot is 100% gratis. Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en een paar voorbeelden insturen. Zodra je door de screening komt (je projecten moeten voldoen aan de ontwerpcriteria), kun je een profiel en portfolio aanmaken.

Bezoek Coroflot

4. FolioHD

FolioHD is een eenvoudige portfolio hosting site waarmee u afbeeldingen kunt uploaden vanuit Dropbox, Instagram, Google Photos, en meer. Het wordt geleverd met vooraf ontworpen thema's die zich aanpassen aan uw inhoud. Plus, u krijgt wachtwoordbeveiliging, een aangepaste .com domein, beeldbescherming, en zelfs analyses voor het monitoren van portfolio gedrag.

Met FolioHD krijgt u veilige hosting van uw uploads en een 99,9% uptime-garantie.

Lid worden van FolioHD is gratis en geeft u toegang tot 36 uploads, maar u kunt upgraden en toegang krijgen tot premium functies wanneer u maar wilt.

Bezoek FolioHD

5. Flickr

Flickr is een van de beste toepassingen ter wereld voor het beheren en delen van foto's. Het doel is ervoor te zorgen dat u uw foto's kunt delen met de mensen die er het meest toe doen. Het is ook bedoeld om u een gemakkelijke manier te geven om foto's en video te organiseren in een prachtig portfolio.

Met Flickr kunt u uw werk groeperen in sets, zodat potentiële klanten en opdrachtgevers precies kunnen vinden en bekijken wat ze zoeken.

Met een gratis Flickr-account kunt u afbeeldingen uploaden, titels en tags toevoegen, foto's bekijken en delen, en een prachtig online portfolio maken.

Bezoek Flickr

6. Krop

Krop is een gratis portfolio website builder waarmee u uw werk kunt laten zien in een zogenaamde Creative Database. Deze database is een zoekfunctie voor werkgevers die hen een manier geeft om talent te vinden en creatieven zoals u in te huren.

Upload gewoon je werk, kies een vooraf gemaakt sjabloon en kies een domein om je te vestigen in je branche. Kies bovendien uit ingebouwde webfonts, geef berichten weer op Instagram en sluit zelfs Google Analytics in voor gedetailleerde verkeersrapporten.

Het basispakket van Krop geeft u een limiet van 10 afbeeldingen en één vooraf ontworpen sjabloon. Er is een premium pakket beschikbaar voor degenen die meer nodig hebben in termen van uploads en functies.

Bezoek Krop

7. Adobe Portfolio

Adobe Portfolio is uniek omdat je er een volwaardige portfolio-website mee kunt maken of een website van één pagina om je beste werk te belichten. Je portfolio bevat je collectie en een contactpagina zodat mensen contact kunnen opnemen.

U kunt een onbeperkt aantal pagina's maken met behulp van de eenvoudig aan te passen thema's, uw eigen domeinnaam opnemen in uw portfolio, toegang krijgen tot duizenden Adobe Fonts, en zelfs uw werk beveiligen met een wachtwoord.

Hoewel Adobe Portfolio gratis is, is het alleen gratis als je een Creative Cloud abonnement hebt. Dus, voor degenen die de verzameling van 20+ apps gebruiken, is dit een koopje.

Bezoek Adobe Portfolio

8. Journo Portfolio

Journo Portfolio is een flexibele editor waarmee u multi-pagina, multi-sectie portfolio sites kunt maken, compleet met ingebouwde back-up functionaliteit zodat u nooit uw werk verliest. U kunt uw eigen aangepaste domein gebruiken als u wilt, Google Analytics integreren, uw portfolio beveiligen met een wachtwoord, en zelfs uw sociale media en officiële website links op uw portfolio weergeven om elders verkeer te genereren.

Zie ook: 6 Beste WordPress Author Box Plugins voor 2023 (Vergelijking)

Uw gratis Journo Portfolio komt met maximaal 10 artikelen, een aangepaste homepage en een Journo Portfolio domein. Als u meer functies dan dat wilt, moet u investeren in een premium plan.

Bezoek Journo Portfolio

Inpakken

En daar heb je het: de beste online portfolio hosting sites voor het tonen van je beste werk aan potentiële klanten, werkgevers en trouwe volgers.

Voor mensen met een beperkt budget die een eenvoudige plaats nodig hebben om hun creatieve werken te hosten, is het gebruik van een gratis online portfolio hosting site de beste manier.

Zie ook: 6 Beste WordPress Video Galerij Plugins voor 2023

U zult er een willen kiezen met de functies die u nodig hebt, zoals beoordelingen en opmerkingen van bezoekers (Portfoliopen), een vacaturebank om uw werk te laten zien en uzelf aan te nemen (Krop), of zelfs vooraf ontworpen thema's die zich aan uw werk aanpassen (FolioHD).

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.