Hoe YouTube gebruiken om je blogverkeer te laten groeien

 Hoe YouTube gebruiken om je blogverkeer te laten groeien

Patrick Harvey

Wilt u een extra, zelfstandige en vaste bron van verkeer voor uw blog creëren?

YouTube is een geweldige optie en dit is waarom:

Het kan werken voor bijna elke blog, in zowat elke niche, en het zal je budget niet breken.

YouTube is geen gewoon marketingkanaal: het is een publicatie Dit betekent dat je inhoud moet creëren om op YouTube te publiceren om je aanwezigheid daar op te bouwen.

Maar jij kan om er verkeer mee te genereren.

En het potentieel om verkeer te genereren is enorm dankzij het ingebouwde publiek van YouTube.

Voor een van mijn persoonlijke blogprojecten is YouTube de belangrijkste bron van verwijzingsverkeer. De engagementcijfers zijn ook uitstekend:

Een maand verwijzingsverkeer statistieken voor een blog van mij

In dit bericht laat ik je precies zien hoe je je blogverkeer kunt uitbreiden met behulp van YouTube. Daarbij bereik je een nieuw publiek en creëer je een extra inkomstenstroom.

1. Laat uw blogartikel altijd vergezeld gaan van een video

De eerste stap hier is het creëren van inhoud om op YouTube te publiceren. Zoals ik al zei, is YouTube een publicatieplatform. Zonder regelmatig toegevoegde inhoud is er 0 kans om de aanhang of het verkeer van je kanaal op te bouwen.

Begrijp me niet verkeerd:

Dit artikel is niet over het creëren van een populair YouTube-kanaal dat krachtig genoeg zou worden om inkomsten te genereren. Dit zou een fulltime baan vereisen, en de meeste bloggers die dit artikel lezen hebben er al een.

Dit artikel is het creëren van een YouTube aanwezigheid die ondersteunen uw hoofdsite, en brengen extra verkeer binnen .

Als je van plan bent om je YouTube-kanaal verder te laten groeien, zou dit artikel je nog wel wat tips geven, maar het zou niet genoeg zijn.

Dus waar moet je beginnen?

Maak er een goede gewoonte van om elke keer dat je aan een artikel werkt een snelle video te maken.

Dit is makkelijker dan je denkt.

Voorbij zijn de dagen dat je een aantal fancy vaardigheden moest beheersen of een dure software moest downloaden om een video te maken. Tegenwoordig is videocreatie voor iedereen weggelegd, er is geen enorm budget voor nodig.

InVideo is een hulpmiddel dat ik heb ontdekt om snelle video's en korte video tutorials te maken. Ten eerste kost het $10 per maand, wat volgens mij het laagste is op de markt. Ten tweede kost het enkele minuten om een professioneel ogende video samen te stellen, vooral als je al een tekstartikel hebt:

  • Kies de optie "Artikel-naar-video" en kopieer uw inhoud (het beste idee is om uw takeaways te kopiëren, dus subkoppen).
  • Kies YouTube in de lijst met opties
  • Selecteer uw sjabloon
  • Laat de tool uw video genereren, met uw tekst als ondertiteling (houd daarvoor de optie "Auto-Suggest Images/Videos" aangevinkt).

De video heeft stockfoto's, ondertitels, overgangen en muziek op de achtergrond. U kunt al deze elementen wijzigen en bewerken, en ook uw eigen afbeeldingen uploaden om te gebruiken. U kunt zelfs een voice-over uploaden om te gebruiken in plaats van muziek, maar het aanpassen daarvan zou meer tijd vergen.

Uw video hoeft niet te lang of te uitgebreid te zijn. Houd hem kort maar boeiend. U wilt immers dat uw video een klik naar uw site genereert.

Let op: Er is gratis videobewerkingssoftware beschikbaar. DaVinci Resolve is een goed voorbeeld, maar de leercurve is extreem hoog. Daarom is het een goed idee om een betaalde tool zoals InVideo te gebruiken - dat maakt het proces veel gemakkelijker.

2. Optimaliseer je YouTube profiel voor Google

Er is één krachtige reden om je YouTube-videopagina te optimaliseren voor organische Google: het is ongelooflijk eenvoudig om een YouTube-video te laten ranken in de organische zoekresultaten van Google.

YouTube rankings kunnen een mysterie zijn: het is nooit mogelijk om YouTube ranking signalen te identificeren. Plus, het is zwaar gepersonaliseerd (je wordt totaal ongerelateerde video's aanbevolen op basis van je kijkgeschiedenis en voorkeuren). Ondertussen zijn Google rankings nog steeds vrij voorspelbaar. En als het gaat om YouTube, vereisen ze een minimale inspanning:

  • Je hebt een doenbaar trefwoord nodig (met enig zoekvolume, en geen gekke concurrentie)
  • U moet dat trefwoord in de titel van de videopagina zetten
  • Je moet originele inhoud schrijven voor je videobeschrijving

2.1 Identificeer uw trefwoord

Aangezien u een video maakt op basis van uw reeds geschreven inhoud, hebt u misschien al een bepaalde zoekopdracht waar u zich op richt. Maar om elke stap uitvoerbaar te maken, is hier een snelle tip voor u:

  • Open Ahrefs "Keyword Explorer"
  • Typ daar je kernterm in (iets waar je over schreef)
  • Kies "dezelfde voorwaarden hebben"
  • Stel de maximale keyword difficulty (KD) in op 20 (hoe lager, hoe makkelijker het zou zijn om je video ervoor te ranken).
  • Selecteer een trefwoord dat uw video-inhoud het beste beschrijft

Wees niet bang om uw artikel en uw video te optimaliseren voor dezelfde zoekopdracht: video's hebben een unieke plaatsing binnen de zoekresultaten van Google, dus ze gaan niet concurreren met uw artikel:

Uw video in de videocarrousel concurreert niet met uw artikel in de organische zoekresultaten.

Let op: Ahrefs is een betaalde tool, maar ze bieden een goedkope gratis trial die je zou kunnen gebruiken voor dit onderzoek en het heeft YouTube-specifieke trefwoordgegevens die ongelooflijk nuttig zijn. Als alternatief kun je onze post over trefwoordonderzoekstools bekijken voor alternatieven.

2.2. Optimaliseer uw videopagina

Nu u weet op welk(e) trefwoord(en) u zich richt, is het tijd dat u uw videopagina optimaliseert. Deze stap kost misschien wel meer tijd dan het samenstellen van de eigenlijke video. Maar dit is een belangrijke stap, zij het een saaie.

YouTube video pagina SEO is niet anders dan een standaard on-page Google SEO strategie (of Bing SEO wat dat betreft):

  • U hebt een opvallende titel nodig die uw trefwoord bevat.
  • Je moet tekst schrijven rond het onderwerp

Hier is een snelle checklist van alle velden die je moet invullen bij het uploaden van je video naar YouTube:

  • Titel - maximaal 100 tekens, best tussen 65 en 80 tekens
  • Beschrijving - Maximaal 5.000 tekens: hoe meer hoe beter!
    • 150 tekens zullen zichtbaar zijn voor <> link (maak er het beste van)
    • Zorg ervoor dat u #hashtags gebruikt voor een betere vindbaarheid.
    • Max 15 #hashtags
    • De eerste 3 zullen zichtbaar zijn boven de titel
  • Thumbnail - Selecteer een thumbnail voor uw video, probeer consistent te zijn met uw merk en maak het opvallend.
  • Tags - maximaal 500 tekens
  • Afspeellijsten - Video's sorteren in afspeellijsten

Uw videobeschrijving zal waarschijnlijk de meeste tijd in beslag nemen, omdat er originele inhoud vanaf nul geschreven moet worden. In een poging om uw leven gemakkelijker te maken, is hier een coole tip voor u: gebruik de functie "Zinsopbouw" van Text Optimizer, waarmee u snel geoptimaliseerde context rond een zin kunt creëren:

  • Voer uw doelzoekopdracht in die u in de bovenstaande stap hebt geïdentificeerd
  • Selecteer Google en dan "Nieuwe tekst".

De tool genereert een lijst van gerelateerde concepten die u in uw inhoud kunt opnemen. U kunt op een zin in de lijst klikken en de tool genereert er meer geoptimaliseerde context voor:

De tool zal uw taak om originele inhoud voor uw beschrijving te schrijven veel gemakkelijker maken. Blijf concepten controleren die voor u zinvol zijn en creëer goed geoptimaliseerde context om te ontwikkelen.

Zorg er ten slotte voor dat u een tekstlink naar uw video geeft vanuit uw blogartikel, en niet alleen insluit. Een link helpt uw videopagina te ranken in organische Google-zoekopdrachten, dus mis deze stap niet.

Vroeger konden videomakers vanuit hun eigen video's klikbare links maken naar hun geverifieerde sites. Die tijd is voorbij. YouTube heeft de regels zodanig aangescherpt dat het onmogelijk is om voor deze optie in aanmerking te komen, vooral als je een nieuwe of parttime videomaker bent.

Er zijn nog twee plaatsen van waaruit je kunt linken:

  • Uw videobeschrijving Alleen de eerste 150 tekens van uw videobeschrijving zullen onmiddellijk zichtbaar zijn onder uw video, vóór de "Meer" klik, dus het is een goed idee om uw bijbehorende artikellink daar te plaatsen.
  • Uw gepinde commentaar : Videomakers mogen een van de video-opmerkingen vastzetten zodat deze altijd bovenaan staat. Het is niet ongebruikelijk (of afgekeurd) als de videomakers hun eigen commentaar vastzetten. Als je een commentaar met een klikbare link vastzet, zorg er dan voor dat deze zichtbaar is wanneer je bent afgemeld bij YouTube (controleer dit in een andere browser). Soms verbergt YouTube commentaren met externe links, vooral van nieuwererekeningen. Dus als dit gebeurt, kun je het beste je link alleen in de videobeschrijving zetten.

U kunt spelen met uw formulering om deze minder promotioneel en interessanter te maken. U kunt bijvoorbeeld uitnodigen om op een link te klikken voor de volledige (downloadbare) lijst van materialen, hulpmiddelen of stappen.

4. Volg uw vooruitgang

Deze stap is essentieel omdat u wilt weten welke van uw trucs hebben gewerkt. U moet uw eigen unieke stijl en strategie opbouwen, en er is geen andere manier om dat te doen dan uw cijfers goed in de gaten te houden.

Na verloop van tijd zul je zien waar je je aandacht moet richten op je YouTube-statistieken.

Ga naar studio.YouTube.com en klik daar op de link "Content" in de linker navigatiebalk. Sorteer nu je video's op views. Dit zijn de video's die je misschien als eerste wilt bekijken:

Je kunt ook kijken in het gedeelte "Bereik" voor elk van die video's en zien of Google een van de verkeersbronnen is voor een van die video's:

YouTube laat je niet zien welke zoekopdrachten je video's genereren vanuit de organische zoekresultaten van Google (je kunt alleen zien welke zoekwoorden zorgen voor views vanuit de YouTube-zoekmachine). Maar je kunt Ahrefs gebruiken om de Google-ranking van elke afzonderlijke videopagina te vinden:

Kennis van de organische rangschikking van uw video is nuttig omdat dit u vertelt of uw optimalisatie-inspanningen hierboven vruchtbaar zijn gebleken. Het zal u ook helpen begrijpen welke vragen (d.w.z. zoekopdrachten) uw kijkers in Google intypen om uw video te vinden.

Je YouTube-statistieken kennen is echter niet voldoende, want dit artikel gaat over verkeer van YouTube naar je blog leiden. Het is dus noodzakelijk om een conversietrechter voor YouTube-verkeer te bouwen om te kijken met behulp van je on-site analytics.

Ik gebruik Finteza om mijn verkeer te bekijken en mijn conversietrechter te analyseren. Volg deze stappen om het in te stellen:

  • Voeg de trackingcode van Finteza toe aan uw site (u ziet meteen uw eerste verkeersstatistieken).
  • Ga naar het rapport "Verwijzingen", zoek "YouTube.com" en klik erop. Dit zal alle verdere rapporten filteren op verkeer dat afkomstig is van YouTube:

Om je conversietrechter te maken en te controleren, moet je gebeurtenissen instellen waaruit hij bestaat. Gebeurtenissen kunnen klikken of bestemmingspagina's zijn. Je kunt je gebeurtenissen instellen met de Finteza WordPress plugin.

Zodra je evenementen hebt ingesteld, kun je er funnels mee bouwen, of je kunt Finteza automatische funnels laten maken.

Hier ziet u bijvoorbeeld mijn YouTube-referentieverkeer dat reageert op vier verschillende "Download" CTA's die gebeurtenissen zijn die ik volg. U ziet dat het YouTube-verkeer erg laag is in vergelijking met het totale verkeer, maar het doet goed werk door die mensen naar mijn CTA's te sturen:

U kunt uw verkeersrapporten splitsen en verdelen op basis van welke video mensen kwamen, welke CTA ze verkiezen en meer. Als u diensten of een SaaS-platform verkoopt, moet u ook een verkooppijplijn opzetten om alle leads te vangen die u kunt. Nextiva biedt daarvoor een degelijke tool.

Tips: Een strategie ontwikkelen om YouTube-verkeer te genereren

Video's maken is gemakkelijker en toegankelijker dan ooit tevoren.

Terwijl je zou kunnen kiezen voor een dure camera en prijzige bewerkingssoftware, kun je veel voor elkaar krijgen met alleen een smartphone en goedkope videobewerkingssoftware.

Zie ook: NitroPack Review 2023 (met testgegevens): Versnel uw website met één hulpmiddel

En hoewel u met deze strategie het ingebouwde publiek van YouTube kunt aanboren, hebben uw video's ook een goede kans om in de organische zoekresultaten van Google te worden opgenomen.

Daarom is het zo belangrijk om uw video's te richten op specifieke zoekopdrachten.

Zorg ervoor dat u uw doelzoekwoord in de titel van uw video opneemt en maak een beschrijving van minimaal 300 woorden.

Zie ook: Hoeveel YouTube-abonnees heb je nodig om geld te verdienen in 2023?

Neem links op naar uw site vanuit de videobeschrijving (en eventueel uw gepinde commentaar).

Controleer vervolgens uw Google-ranking en verkeersprestaties om erachter te komen wat werkt (en wat niet) - dan kunt u uw strategie dienovereenkomstig aanpassen.

Verwante lectuur:

  • 16 bewezen YouTube-video-ideeën om je kanaal een boost te geven

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.