5 Beste WordPress A/B Split Testing Plugins voor 2023

 5 Beste WordPress A/B Split Testing Plugins voor 2023

Patrick Harvey

Als u bent zoals de meeste bloggers en ondernemers, bent u altijd op zoek naar "meer". Meer e-mailabonnees. Meer leden voor uw site. Meer inkomsten.

Eén manier om "meer" te krijgen is door het verkeer op uw site te stimuleren. Een andere manier om "meer" te krijgen is door het doen van meer met het verkeer dat je al hebt.

Zie ook: 11 Beste platforms om websites te kopen en te verkopen in 2023

A/B-tests, ook bekend als splittesten, helpen u dit laatste te ontsluiten door u de middelen te geven om uw bestaande inhoud en pagina's te optimaliseren om uw conversiepercentage te verhogen. Hiermee kunt u de variaties van uw landingspagina's, pop-ups en kopij vinden die het meeste resultaat opleveren. absolute top resultaten van het verkeer dat je al krijgt.

Ik durf te wedden dat u al weet hoe belangrijk A/B-tests zijn, maar misschien denkt u dat het te ingewikkeld is om op uw eigen website in te stellen.

Dat was vijf jaar geleden misschien het geval, maar A/B-testen is niet meer ingewikkeld. En om dat te bewijzen, deel ik enkele van de beste tools voor splittesten voor gebruikers van alle kennisniveaus en budgetten.

Of u nu een krachtige tool voor splittesten wilt die met elke inhoud werkt of iets platform-specifieks dat in uw WordPress-dashboard zit, u zult in deze lijst een oplossing kunnen vinden.

Laten we beginnen, zodat u kunt gaan testen!

1. Thrive Optimize

Thrive Optimaliseren is een populaire A/B-test plugin van Thrive Themes, hetzelfde bedrijf achter de populaire Thrive Architect page builder.

Een van de grote voordelen van Thrive Optimize is hoe eenvoudig het is om een A/B-test te maken.

Ik heb verschillende methoden geprobeerd om A/B-tests op WordPress te maken en ik heb nog geen eenvoudigere implementatie gezien ( hoewel ik enkele niet-WordPress-hulpmiddelen zal delen die hetzelfde gebruiksgemak bieden ).

Om een nieuwe A/B-test te maken, is dit zo ongeveer alles wat u moet doen:

 • Een bestaand Thrive Architect stuk inhoud klonen of een nieuwe pagina maken
 • Breng de wijziging(en) aan die u wilt testen
 • Kies uw doel (d.w.z. wat wordt beschouwd als een "succes")
 • Begin met het verzamelen van gegevens

U kunt het zelfs zo instellen dat Thrive Optimize automatisch de winnende variant gaat gebruiken nadat aan bepaalde criteria, die u kunt instellen, is voldaan.

Je kunt eenvoudig verkeer verdelen over de verschillende variaties om de exacte splitsing te krijgen die je wilt. En je kunt alle belangrijke gegevens direct in je Thrive Optimize dashboard bekijken met een aantal prachtige grafieken.

Met Thrive Optimize kun je onbeperkt tests maken met een onbeperkt aantal variaties. Met die tests kun je drie verschillende doelen proberen te optimaliseren:

 • Inkomsten (u stelt handmatig een bepaalde waarde in voor elke conversie)
 • Bezoek doelpagina
 • Abonnementen (bijv. een opt-in formulier invullen)

Een ding om op te merken, is dat Thrive Optimize alleen standaard A/B-tests aankan - niet de meer ingewikkelde multivariate tests. Dat zou echter prima moeten zijn voor de meeste gebruikers.

Prijs: $199/jaar (wordt daarna verlengd tot $399/jaar) voor het zelfstandige product met Thrive Architect of $299/jaar (wordt daarna verlengd tot $599/jaar) als onderdeel van Thrive Suite (omvat alle Thrive producten).

Is Thrive Optimize geschikt voor uw behoeften?

Functioneel gezien , Thrive Optimize is gemakkelijk te gebruiken en maakt het makkelijk om je WordPress content te A/B testen.

Er is maar één groot ding waar je rekening mee moet houden:

Terwijl Google Optimize werkt met al uw inhoud, Thrive Optimize werkt alleen met WordPress pagina's...en het werkt het beste met pagina's waar je Thrive Architect al op gebruikt*.

Let op: Je moet de Thrive Architect interface gebruiken om A/B tests te maken - maar Thrive Architect werkt nog steeds met pagina's die je via de WordPress Editor hebt gemaakt, dus je zou het moeten kunnen gebruiken op alle WordPress pagina's.

Bovendien is Thrive Optimize een add-on voor Thrive Architect. Dus ook al kun je Thrive Optimize gebruiken op gewone WordPress pagina's, je moet in ieder geval beide plugins geïnstalleerd hebben om Thrive Optimize te laten werken.

Als je Thrive Architect al gebruikt om je inhoudsindelingen te maken - geweldig! Dan moet je zeker Thrive Optimize kiezen boven de andere tools.

Maar als je Thrive Architect niet gebruikt, of als je inhoud wilt testen die verder gaat dan alleen WordPress-pagina's, dan wil je misschien iets anders overwegen.

Krijg toegang tot Thrive Optimize

Lees meer in onze Thrive Optimize review.

2. Leadpages

Leadpages is een populaire landing page builder en lead generation tool. Hoewel het een op zichzelf staande dienst is, integreert het vrij gemakkelijk met WordPress dankzij de speciale WordPress plugin.

Als onderdeel van zijn landingspagina-bouwer bevat Leadpages een eenvoudige A/B-testtool. Ik ga me in dit bericht vooral richten op de A/B-testfunctionaliteit - maar u kunt meer te weten komen over het hele Leadpages-pakket door mijn Leadpages-beoordeling te lezen.

De Leadpages A/B-testfunctionaliteit werkt net als Thrive Optimize. In principe doe je dat:

 • Bouw een pagina met de Leadpages landing page builder tool
 • Maak een kloon van die pagina met de relevante element(en) gewijzigd als testvariant of bouw een nieuwe pagina vanaf nul.
 • Verdeel uw verkeer over de variant(en)
 • Zie de A/B-testgegevens binnenstromen

Qua gebruiksgemak wordt het niet veel eenvoudiger. Een A/B-test uitvoeren is niet ingewikkelder dan een gewone landingspagina bouwen, wat Leadpages geweldig maakt voor niet-technische gebruikers.

En Leadpages kan ook zowel A/B-tests als multivariate tests aan, wat handig is als u de diepgang van multivariate tests wilt.

Jij betaalt... een maandelijks bedrag.

Prijs: Terwijl Leadpages zelf begint bij $27/maand (jaarlijks gefactureerd), hebt u het plan van $59/maand (jaarlijks gefactureerd) nodig om toegang te krijgen tot de A/B-testfuncties.

Is Leadpages geschikt voor uw behoeften?

Functioneel gezien is de A/B-testfunctie van Leadpages zo eenvoudig mogelijk. Dus ik denk niet dat er iets is om je zorgen over te maken.

Er zijn slechts twee dingen die u moet overwegen voordat u voor Leadpages kiest:

Ten eerste werken de A/B-tests van Leadpages alleen voor de landingspagina's die u maakt via de Leadpages-interface, dus u kunt geen gewone WordPress-inhoud testen.

Als u van plan bent om al uw belangrijke landingspagina's via Leadpages te maken, zou dat geen probleem moeten zijn. Maar het is zeker iets om te overwegen.

Ten tweede is Leadpages een fors maandelijks bedrag, in tegenstelling tot het eenmalige bedrag van bijvoorbeeld Thrive Optimize.

Probeer Leadpages gratis uit

3. Instapage

Zoals Leadpages, Instapage is een standalone landing page builder tool die ook gebruiksvriendelijke A/B testen bevat als onderdeel van zijn pakket. Het integreert ook gemakkelijk met WordPress dankzij een speciale plugin.

Nogmaals, ik ga me in dit gedeelte specifiek richten op de A/B test functionaliteit van Instapage, maar je kunt meer te weten komen over alle andere functies van Instapage in mijn Instapage review.

Om een A/B-test uit te voeren met Instapage, maakt u uw landingspagina-variant door een bestaande landingspagina te klonen of een geheel nieuwe landingspagina vanaf nul op te bouwen.

Zodra de gegevens binnenkomen, kun je ze direct in je Instapage dashboard bekijken en de verkeersverdeling tussen de verschillende pagina-varianten aanpassen:

Jij betaalt... een maandelijks bedrag.

Prijs: Betaalde plannen beginnen bij $299/maand. Bespaar 25% met een jaarabonnement. U kunt Instapage proberen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Is Instapage geschikt voor uw behoeften?

Deze sectie gaat veel lijken op de Leadpages sectie.

In wezen zijn de voor- en nadelen identiek.

Instapage maakt het uitzonderlijk eenvoudig om een nieuwe A/B-test te maken.

Maar aan de andere kant, Instapage's A/B testen:

 • Werkt alleen voor landingspagina's die je maakt met Instapage
 • Een hoge prijs

Als deze nadelen u niet afschrikken, zal uw beslissing waarschijnlijk gaan tussen Leadpages en Instapage's andere functies, omdat de A/B-testfunctionaliteit vrij gelijkaardig is. Om je te helpen die beslissing te nemen, moet je mijn gedetailleerde Leadpages vs Instapage vergelijking bekijken.

Probeer Instapage gratis

4. Nelio A/B-tests

Nelio A/B-tests noemt zichzelf de "meest krachtige en veelzijdige conversie-optimalisatieservice voor WordPress".

Ik heb de plugin eerder getest en ben het wat dat betreft met ze eens - het is absoluut het meest flexibele WordPress-specifieke A/B-testplatform.

Met Thrive Optimize en Simple Page Tester kunt u verschillende versies van uw pagina's testen. inhoud Met Nelio A/B Testen kunt u uw hele WordPress site Dat betekent dat je kunt testen:

 • Verschillende thema's tegenover elkaar
 • Menu's
 • Widgets
 • Enz.

Natuurlijk, Nelio A/B Testen kan test je inhoud ook. Het werkt met:

 • Berichten
 • Pagina's
 • Aangepaste posttypes

Nelio A/B Testing kan u zelfs helpen om verschillende posttitels tegen elkaar te testen.

En omdat het een WordPress plugin is, kunt u uw tests instellen en uw gegevens bekijken vanuit uw WordPress dashboard, in plaats van een aparte interface te moeten gebruiken zoals bij veel andere oplossingen.

Omdat de plugin zoveel mogelijkheden biedt, kan het een beetje overweldigend worden (bijvoorbeeld het enorme aantal experimenten hieronder):

Desondanks denk ik dat de eigenlijke gebruikersinterface nog steeds vrij eenvoudig is en toegankelijk zou moeten zijn voor de meeste WordPress-gebruikers.

Jij betaalt... een maandelijkse vergoeding op basis van het aantal bekeken pagina's van uw A/B-tests.

Prijs : U kunt een gratis proefversie krijgen voor uw eerste 1.000 bekeken pagina's. Daarna beginnen betaalde plannen bij $29 per maand voor maximaal 5.000 getest paginaweergaves ( alleen bekeken pagina's met een actieve A/B-test tellen mee voor de limiet - het totale verkeer van uw site doet er niet toe ).

Is Nelio A/B Testing geschikt voor uw behoeften?

De ruil voor toegang tot al die geavanceerde functies is de prijs. Terwijl de andere twee WordPress-plugins eenmalig zijn, hanteert Nelio A/B Testing maandelijkse SaaS-prijzen die meer in lijn liggen met VWO en Leadpages/Instapage.

Als de prijsstelling voor jou werkt en je wilt je hele WordPress site kunnen testen, in plaats van alleen je inhoud, dan is Nelio A/B testen zeker je beste optie.

Krijg Nelio A/B-tests

5. Symplify Conversion (voorheen SiteGainer)

Symplify is de enige die u rechtstreeks moet contacteren voor prijzen.

Maar ongeacht de prijs geeft Symplify Conversion u toegang tot een aantal behoorlijk krachtige functies bovendien naar Symplify's A/B testing en multivariate testing functionaliteit.

Maar omdat dit bericht gaat over tools voor splittesten, begin ik specifiek met die tests.

Met Symplify kun je testvarianten opzetten met behulp van:

 • De sleep-en neerzet editor van Symplify
 • Directe CSS/JavaScript code wijzigingen

De editor is handig omdat u allerlei stijlveranderingen kunt aanbrengen zonder dat u daadwerkelijk naar code hoeft te kijken.

Maar na deze tests wordt het pas echt cool. Je kunt..:

 • Voeg personalisatie toe aan uw website op basis van het weer, tijdstip van de dag, locatie van verwijzing, en nog veel meer.
 • Maak pop-ups voor promo's, enquêtes, e-mail opt-ins en meer.
 • Bekijk click/scroll heatmaps om te zien wat bezoekers eigenlijk doen op uw site.

Deze functies, plus de gebruiksvriendelijke WYSIWYG-editor, rechtvaardigen de prijs van Symplify.

Prijzen : Neem direct contact op voor prijsinformatie.

Is Symplify geschikt voor uw behoeften?

Als u veel waarde hecht aan optimalisatie en uw inhoud niet alleen wilt kunnen A/B-testen, maar ook wilt kunnen personaliseren om uw conversiepercentages nog verder te verhogen, dan is Symplify voor u wellicht zijn prijskaartje waard.

Ontvang Symplify

Welke tool voor splittesten moet u kiezen?

In plaats van te proberen een algemeen instrument aan te bevelen voor alle situaties, ga ik enkele scenario's doorlopen en instrumenten aanbevelen op basis van die situaties.

Wil je een WordPress-specifieke oplossing, dan raad ik je aan:

 • Thrive Optimize als je gewoon WordPress pagina's wilt A/B testen (vooral als je Thrive Architect al gebruikt).
 • Nelio A/B Testing als je je hele WordPress site wilt kunnen testen, inclusief verschillende thema's, menu's en widgets.

Als je een complete tool wilt die je niet alleen kan helpen bij het testen van landingspagina's, maar ook bij het maken van landingspagina's, dan raad ik je dat aan:

 • Leadpages als je een soloblogger, content creator of ondernemer bent.
 • Instapage als u deel uitmaakt van een team en/of moet samenwerken met andere belanghebbenden.

En als je een platformonafhankelijke tool wilt, dan raad ik je aan:

Zie ook: Een betaalmuur instellen voor uw WordPress-inhoud
 • Symplify als u bereid bent veel geld te betalen voor extra functies zoals personalisatie en pop-ups.

Ga nu naar buiten en begin met het optimaliseren van uw website!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.