Thrive Leads Review 2023 - De Ultieme Lijstopbouw Plugin Voor WordPress

 Thrive Leads Review 2023 - De Ultieme Lijstopbouw Plugin Voor WordPress

Patrick Harvey

Welkom bij mijn Thrive Leads review.

Je bent je ongetwijfeld bewust van het belang van het opbouwen van een e-maillijst en het genereren van leads. Maar welke WordPress plugin voor leadgeneratie moet je gebruiken?

Thrive Leads is een populaire optie, maar is het geschikt voor u?

Dat is wat we je willen laten ontdekken in deze Thrive Leads review. Ook laat ik je zien hoe de plugin werkt, en hoe je hem kunt gebruiken op je WordPress website.

Laten we beginnen:

Thrive Leads review: een blik op de functies

Thrive Leads is een alles-in-een e-mail lijst opbouw plugin voor WordPress. Het doet niet stuur e-mails voor u - daarvoor hebt u nog steeds een e-mailmarketingdienst nodig. Maar het maakt het wel een stuk makkelijker om abonnees aan te trekken om die e-mails naar toe te sturen. .

De meeste e-mailmarketingdiensten zijn gericht op het verzenden van e-mails en geven je niet veel opties om je e-maillijst te laten groeien.

Thrive Leads vult dat gat door u te helpen bij het maken van verschillende soorten WordPress opt-in formulieren die u vervolgens op tal van nuttige manieren kunt targeten en optimaliseren.

Laten we beginnen met de soorten formulieren die Thrive Leads biedt. In totaal kunt u deze soorten formulieren weergeven:

 • Pop-up lichtbak
 • Plakband/meldingsbalk
 • In-line formulieren in uw inhoud
 • 2-staps opt-in formulieren waarbij bezoekers op een knop klikken om het formulier te tonen ( geweldig voor de omrekeningskoersen! )
 • Inschuifformulieren ( geweldig als je iets minder agressiefs wilt dan een pop-up )
 • Opt-in widget
 • Schermvulling overlay ( super agressief )
 • Inhoud locker
 • Rolmat
 • Meerkeuze formulieren ( laat je die negatieve opt-outs maken )

Zodra je een formulier hebt gemaakt, kun je het gebruiken:

 • Triggers om het weer te geven op precies de juiste moment
 • Targeting om het te tonen aan precies de aangewezen personen
 • A/B-testen om uit te zoeken welke tekst het beste werkt

Dat is Thrive Leads in een notendop, maar het bevat ook een aantal andere kleinere functies die:

 • Laat u verschillende aanbiedingen tonen aan mensen die zich al op uw e-maillijst hebben ingeschreven
 • Bekijk gedetailleerde analyses van uw lijstopbouwinspanningen
 • Kies uit voorgemaakte sjablonen voor uw opt-in formulieren
 • Ontwerp of bewerk een template met behulp van de krachtige Thrive Architect page builder

En je kunt Thrive Leads natuurlijk koppelen aan zo'n beetje elke bekende e-mailmarketingdienstverlener.

Krijg toegang tot Thrive Leads

De 5 kenmerken die Thrive Leads onderscheiden

In de volgende paragraaf neem ik je mee door het feitelijke proces van het maken van een opt-in formulier met Thrive Leads, zodat je alle basisfuncties kunt zien. Maar voordat ik dat doe, wil ik specifiek een aantal van mijn favoriete functies benadrukken die je niet noodzakelijkerwijs zult vinden in andere WordPress lead generation plugins.

Ik denk dat deze zijn wat Thrive Leads van "gewoon een lijstopbouw plugin" naar "een van de beste lijstopbouw plugins" brengen.

1. Een grote verscheidenheid aan opt-in formulieren geeft u volledige controle over uw lijstopbouw

Ten eerste, ik hou van de verscheidenheid aan opt-in formuliertypes waartoe je toegang krijgt. Terwijl je andere lead generation plugins kunt vinden die het volgende bieden de meeste van dezelfde soorten opt-in formulieren, maar ik ken er geen die... alle van de opt-in formulieren aangeboden door Thrive Leads ... tenminste niet tegen dezelfde prijs:

Als je alleen maar pop-ups wilt maken, is dat misschien niet zo'n groot pluspunt. Maar als je graag experimenteert met verschillende soorten opt-in formulieren, biedt Thrive Leads je een heleboel variatie.

2. Je mag Thrive Architect gebruiken om je opt-ins te bouwen.

Als je niet bekend bent, Thrive Architect is een populaire WordPress page builder die eenvoudige, codevrije drag and drop editing gebruikt.

Als je Thrive Leads gebruikt, krijg je deze krachtige paginabouwer om je opt-in formulieren te bouwen.

Dit is iets wat de meeste andere lead generation plugins niet bieden, simpelweg omdat ze de verticale integratie missen om het te doen ( dat wil zeggen, de meeste andere bedrijven hebben geen reeds ontwikkelde standalone page builder liggen om te integreren ).

In een notendop betekent dit dat Thrive Leads het u veel gemakkelijker gaat maken om uw opt-in formulieren te bewerken en aan te passen... zelfs als u niets van code weet:

3. A/B-tests zodat u uw opt-ins kunt optimaliseren

Met A/B-tests kunt u uw opt-in formulieren optimaliseren door twee of meer verschillende versies met elkaar te vergelijken.

In wezen laat het u precies uitzoeken welke vorm krijgt de meest e-mailabonnees, zodat u elk bezoek aan uw site maximaliseert.

Met Thrive Leads kun je op een krachtige manier A/B-tests uitvoeren.

Naast het testen van verschillende ontwerpen en teksten, kun je met Thrive Leads ook verschillende testen uitvoeren:

 • Soorten formulieren
 • Formulier triggers

Dat betekent dat u meer technische dingen kunt testen, zoals of uw popup beter werkt als hij 10 seconden of 20 seconden wordt weergegeven. Of dat mensen beter converteren met een agressieve schermvuller of een minder opdringerige slide-in.

Dat is serieus cool en iets dat niet veel lead generation plugins bieden.

Als iemand zich al heeft ingeschreven op je e-maillijst, is het nogal vreemd om hem te blijven vragen zich in te schrijven op je e-maillijst... opnieuw. Logisch, toch?

Dat brengt me bij een van de coolste functies in Thrive Leads:

Door iets te gebruiken dat SmartLinks kun je het volgende laten zien verschillende aanbiedingen (of geen aanbod) aan de mensen die zich al hebben ingeschreven op uw e-maillijst.

SmartLinks zijn speciale links die u in uw e-mails kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen die uit een door u verzonden e-mail komt, uw opt-in aanbiedingen niet te zien krijgt. U kunt uw opt-ins volledig verbergen, of in plaats daarvan een ander aanbod weergeven:

Sommige SaaS tools - zoals OptinMonster - bieden iets soortgelijks. Maar ik ken geen WordPress plugins die hetzelfde doen.

5. Eenvoudige levering van activa om u te helpen lead magnets te creëren

Thrive Leads kan u ook helpen bij het automatisch leveren van downloads aan nieuwe abonnees, zodat u gemakkelijk leadmagnets op uw site kunt gebruiken.

Zoals SmartLinks, bieden sommige SaaS tools deze functie, maar het is niet iets wat je meestal vindt in een WordPress plugin.

Krijg toegang tot Thrive Leads

Hoe je Thrive Leads gebruikt om een opt-in formulier te maken

Nu ik de specifieke Thrive Leads functies heb gedeeld waar ik graag over geek, wil ik je een meer holistische kijk geven op hoe de plugin eigenlijk werkt.

Wat is een betere manier om dat te doen dan u mee te nemen in het gebruik van Thrive Leads om een opt-in formulier te maken? Hier is een snelle tutorial, waarin ik enkele van mijn eigen gedachten over hoe verschillende functies nuttig zouden kunnen zijn.

Stap 0: Het dashboard van Thrive Leads bekijken

Wanneer je voor het eerst in het Thrive Leads dashboard komt, krijg je een snel overzicht van de statistieken van de dag, samen met opties om te creëren:

 • Leidende groepen - Dit zijn formulieren die u kunt automatisch U kunt elke leadgroep richten op specifieke inhoud, of één leadgroep globaal weergeven. Dit omvat de functies waar de meeste mensen aan denken bij een opt-in plugin .
 • Lead Shortcodes - Dit zijn meer basisvormen die u kunt handmatig invoegen in uw inhoud met behulp van een shortcode.
 • ThriveBoxen - Hiermee kunt u opt-ins in 2 stappen maken.
 • Aanmelden Segue - Hiermee kunt u met één klik aanmeldingslinks maken die u kunt sturen naar bestaande U kunt mensen bijvoorbeeld met één klik laten inschrijven voor een webinar.

Voor deze tutorial laat ik je een Leidende groep omdat het waarschijnlijk de functie is die je het meest zult gebruiken.

Stap 1: Maak een leadgroep aan en voeg een formuliertype toe

Een leadgroep is in feite een formulier, of een reeks formulieren, dat wordt weergegeven op specifieke inhoud (u kunt het globaal weergeven of richten op categorie, bericht, ingelogde status, enz.)

U kunt meerdere leadgroepen aanmaken - maar op elke pagina wordt slechts één leadgroep tegelijk weergegeven (u kunt kiezen aan welke leadgroep u de voorkeur wilt geven door de volgorde te wijzigen).

Om te beginnen geeft u uw nieuwe leadgroep een naam. Vervolgens vraagt Thrive Leads u om een nieuw opt-in formulier toe te voegen:

Vervolgens kunt u kiezen uit een van de 9 beschikbare formuliertypes:

Voor dit voorbeeld gebruik ik een popup-formulier (lightbox).

Stap 2: Een formulier toevoegen en de trigger aanpassen

Zodra je een formuliertype aanmaakt - lightbox in dit voorbeeld - vraagt Thrive Leads je om Een formulier toevoegen :

Het bovenstaande screenshot illustreert iets dat ik leuk vind aan Thrive Leads - het begeleidt je altijd om ervoor te zorgen dat je de juiste stappen uitvoert! Dit soort microcopy is iets waar je niet altijd aan denkt, maar het maakt de ervaring een stuk soepeler.

Wanneer je een formulier maakt, geef je het eerst een naam. Daarna kun je het beheren:

 • Triggers
 • Weergave frequentie
 • Animatie
 • Ontwerp

Om de eerste drie aan te passen, hoeft u alleen maar te klikken. Bijvoorbeeld, klikken op de Trekker kolom opent een drop-down met verschillende triggeropties:

Ik heb twee van mijn favoriete triggers gemarkeerd in de schermafbeelding hierboven.

Op dezelfde manier, door te klikken op Weergave frequentie kunt u met een schuifregelaar kiezen hoe vaak het formulier aan uw bezoekers wordt getoond:

Dit is handig om te voorkomen dat u uw bezoekers lastigvalt met onophoudelijke pop-ups.

Zie ook: Wincher Review 2023: De meest nauwkeurige Keyword Rank Tracker die er is?

Stap 3: Ontwerp uw formulier

Zodra u tevreden bent met de triggers, de weergavefrequentie en de animatie, kunt u beginnen met het ontwerpen van uw formulier door te klikken op de knop Potlood icoon.

Dat lanceert u in de Thrive Architect interface die ik eerder noemde. U kunt beginnen met een leeg sjabloon of een van de vele meegeleverde voorgemaakte sjablonen kiezen:

Vervolgens ziet u een live voorbeeld van uw formulier:

De dingen die deze interface zo gebruiksvriendelijk maken zijn dat:

 • Alles is WYSIWYG en inline. Wil je de tekst op je popup bewerken? Klik erop en typ!
 • U kunt nieuwe elementen toevoegen met slepen en neerzetten. Wil je een nieuwe afbeelding of tekst toevoegen? Sleep het element gewoon vanaf de linkerkant en het verschijnt op je formulier.

Een ander leuk ding dat u kunt doen is het in- en uitschakelen van specifieke elementen afhankelijk van het apparaat dat een bezoeker gebruikt.

U kunt bijvoorbeeld een grote afbeelding op mobiele apparaten uitschakelen om uw mobiele bezoekers niet te overweldigen:

En hier is een echt coole functie die je waarschijnlijk niet in andere plugins ziet:

Als u op de Plus Met de knop rechtsonder kunt u verschillende "toestanden" creëren, bijvoorbeeld een andere versie voor mensen die al geabonneerd zijn:

Combineer dit met de eerder genoemde SmartLinks-functie en je hebt veel controle over wie wat ziet.

Stap 4: Maak A/B-tests (indien gewenst)

Als u een andere variatie van uw formulier wilt maken voor A/B-tests, kan dat heel eenvoudig. Gewoon:

 • Een nieuw formulier maken of een bestaand formulier klonen/wijzigen
 • Klik op Start een A/B-test

Merk op dat u niet alleen het ontwerp van het formulier kunt veranderen, maar ook de triggers en de frequentie voor elke variant.

De eenvoud van deze functie is geweldig omdat het betekent dat u snel meerdere variaties van uw formulieren kunt maken in zeer weinig tijd. Zelfs als elk formulier slechts een klein beetje anders is, kunt u kleine verbeteringen vinden zonder tijd te verliezen .

U kunt zelfs een Automatische winnaar functie zodat Thrive Leads automatisch de verliezende formulieren na een bepaalde periode deactiveert, zodat u nooit meer aan uw test hoeft te denken:

Na verloop van tijd kunnen die kleine verbeteringen uitmonden in een grote toename van het aantal e-mailabonnees.

Stap 5: targetingopties instellen voor uw leadgroep

Nu hoeft u alleen nog maar uw targetingopties voor de hele leadgroep in te stellen:

Naast de handige functie waarmee u gemakkelijk een formulier op desktop of mobiel kunt uitschakelen (handig om de mobiele pop-up penalty van Google te vermijden), kunt u ook gedetailleerde regels opstellen waarmee u uw formulieren op specifieke inhoud op uw site kunt richten.

Je kunt je richten:

 • Alle berichten/pagina's
 • Categorieën
 • Individuele berichten/pagina's
 • Aangepaste posttypes
 • Archief pagina's
 • Zoekpagina's
 • Per ingelogde status

Een cool gebruik van deze functie is het maken van verschillende lead groepen voor de verschillende categorieën op uw site. Bijvoorbeeld, als u categorieën had voor:

 • Bloggen
 • WordPress

Dan kun je het laten zien:

 • Bloggen-specifieke aanbiedingen op inhoud in de categorie Bloggen
 • WordPress-specifieke aanbiedingen op inhoud in de categorie WordPress

Wanneer uw opt-ins relevanter zijn voor de inhoud waarin uw lezers geïnteresseerd zijn, zult u een betere conversie hebben!

Het verkennen van een paar andere Thrive Leads functies

Hieronder bekijk ik nog enkele functies die u waarschijnlijk interesseren.

Thrive Leads verbinden met uw e-mailmarketingdienst

Het is eenvoudig om Thrive Leads te verbinden met uw e-mailmarketingdienst naar keuze. U gaat gewoon naar API-verbindingen in uw gewone Thrive Dashboard en u kunt kiezen uit de lange vervolgkeuzelijst:

Hier is een langere blik op alle e-mailmarketingdiensten die Thrive Leads ondersteunt:

Gedetailleerde rapporten zodat u weet hoe uw opt-in formulieren het doen

Met Thrive Leads kunt u statistieken bekijken voor uw totale lijstopbouw en voor afzonderlijke opt-in formulieren.

U kunt zelfs zien hoe uw conversiepercentage en leadgroei in de loop der tijd zijn veranderd:

Hoeveel kost Thrive Leads?

U kunt Thrive Leads kopen als een standalone product voor $99/jaar en wordt daarna verlengd aan $199/jaar voor 1 site.

Als alternatief kunt u toegang krijgen tot Thrive Leads door lid te worden van de Thrive Suite, die $299/jaar kost en daarna wordt verlengd voor $599/jaar.

Zie ook: 20 beste producten om te verkopen op Amazon in 2023 (volgens gegevens)

Thrive Suite zit vol met nuttige en essentiële tools die elke marketeer nodig heeft om zijn bedrijf online te laten groeien. Deze tools omvatten:

 • Thrive Architect - Ontwerp conversiegerichte landingspagina's
 • Thrive Quiz Builder - Bouw quizzen voor het genereren van leads en betrokkenheid
 • Thrive Optimaliseren - Voor optimalisatie en splittesten
 • Thrive Thema Bouwer - Een aanpasbaar WordPress thema gericht op conversies
 • En nog veel meer...

U kunt elk van deze tools gebruiken op maximaal 5 websites. U krijgt ook onbeperkte ondersteuning en updates. Agency licenties zijn ook beschikbaar.

Zelfs als u alleen Thrive Leads zou gebruiken, zou het veel goedkoper zijn dan een vergelijkbare cloud-gebaseerde tool. En u zou geen beperkingen hebben op conversies of verkeer.

Krijg toegang tot Thrive Leads

Voordelen en nadelen van Thrive Leads

Pro's

 • Een grote verscheidenheid aan soorten opt-in formulieren
 • Gemakkelijk formulieren bouwen met slepen en neerzetten dankzij Thrive Architect
 • Veel kant-en-klare sjablonen
 • Een enorme lijst van integraties voor e-mailmarketingdiensten
 • SmartLinks-functie om verschillende aanbiedingen aan bestaande abonnees te tonen
 • Ingebouwde levering van activa voor eenvoudige leadmagneten
 • A/B testen die snel op te zetten zijn en waarbij je automatisch de winnaar kiest
 • Pagina en taxonomie gericht
 • Inhoud vergrendelen opt-in formulieren
 • Speciaal ontworpen content upgrade templates

Con's

 • Sommige van de oudere opt-in formulier sjablonen zien er een beetje gedateerd uit
 • Als je voor het eerst begint, kan het een beetje verwarrend zijn om het verschil tussen "Lead Groups", "ThriveBoxes" en "Lead Shortcodes" uit te zoeken.

Thrive Leads beoordeling: laatste gedachten

Voor zover WordPress-specifieke plugins voor leadgeneratie gaan, is Thrive Leads zeker een van de beste. Hoewel u misschien andere plugins vindt die zijn opt-in formuliertypes en targeting/triggeropties kunnen evenaren, denk ik niet dat u een andere plugin zult vinden die ook kan bieden:

 • A/B testen
 • SmartLinks ( AKA de optie om verschillende aanbiedingen te tonen aan bestaande e-mailabonnees )
 • Levering van activa voor lead magnets
 • Hetzelfde niveau van vormgevingsfunctionaliteit als Thrive Architect

Om die redenen raad ik absoluut Thrive Leads aan als je een WordPress-specifieke oplossing wilt.

En de toegang tot alle andere Thrive producten maakt dit een one-stop shop voor uw lead generatie behoeften.

Krijg toegang tot Thrive Leads

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.