Een About Page schrijven voor je blog: een beginnershandleiding

 Een About Page schrijven voor je blog: een beginnershandleiding

Patrick Harvey

Worstelt u met het schrijven van een About-pagina die effectief verwoordt waar u en uw bedrijf voor staan? Zit u vast en weet u niet wat u moet schrijven?

In dit bericht delen we een paar tips die je kunt gebruiken om de meest verbazingwekkende Over pagina te schrijven die je ooit over jezelf of je merk zult schrijven.

Het is een van de belangrijkste pagina's die u maakt voor uw site, dus het is zeker de extra moeite waard.

Stap voor stap proces om een over pagina voor uw blog te schrijven

Dit is een vrij lange post, dus we hebben een infografische versie gemaakt die wat beter verteerbaar is. Veel plezier!

Zie ook: 11 Etsy SEO Tips om je bereik te vergroten en meer producten te verkopen

Let op: U bent van harte welkom om deze infographic te delen. Zorg ervoor dat u een link naar dit bericht toevoegt als u het op uw eigen blog publiceert.

Wat kan een about page doen voor uw blog?

Als u worstelt met uw Over pagina, weet u misschien niet wat u moet schrijven buiten "Ik blog over dit omdat ik daar ervaring mee heb". Als dat het geval is, pakt u het helemaal verkeerd aan. Als u echter even de tijd neemt om te leren waarom dit type pagina belangrijk is, kunt u het vanuit een heel ander perspectief benaderen.

Het eerste voordeel is meer verkeer en betere SEO. Klanten en gewone internetgebruikers worden tot deze pagina aangetrokken. Net als op uw pagina's met functies en diensten willen ze weten waar u over gaat en wat u te bieden hebt. Na verloop van tijd zal deze pagina een van de meest bezochte pagina's op uw website worden, zelfs jaren nadat u hem hebt gemaakt.

Zelfs Google kent het belang van deze pagina. Als u zoekt naar de naam van een merk, zult u merken dat hun About-pagina als een top-level pagina op hun website wordt vermeld in de snippet van de zoekresultaten.

Hier is Blogging Wizard als voorbeeld:

Een groot deel van uw bezoekers zal deze pagina tegenkomen, dus het is een unieke kans voor u om in contact te komen met uw publiek en hen tot een specifieke actie te bewegen. De rest van dit artikel zal aan beide zaken gewijd zijn.

Tip #1: Identificeer uw publiek

We hebben al vastgesteld dat uw About-pagina een belangrijke bron is voor een oproep tot actie op uw site. Als u uw kaarten goed speelt, kunt u nieuwe bezoekers overtuigen om zich in te schrijven op uw e-maillijst, producten te kopen of u zelfs te volgen op sociale media.

Dat is eenvoudig, zolang je maar niet de fout maakt te doen wat de meeste merken doen met hun About pages: saaie, langdradige beschrijvingen schrijven die alleen op henzelf gericht zijn.

Betekent dit dat je helemaal niet over jezelf moet praten? Zeker niet. Je moet jezelf en je verhaal nog steeds introduceren zoals je normaal zou doen wanneer je je merk introduceert. Het betekent alleen dat je About-pagina weliswaar over jou gaat, maar niet noodzakelijkerwijs alleen over jou.

Identificeer uw doelgroep en bepaal het belangrijkste probleem dat u voor hen wilt oplossen. Denk bij het schrijven van uw pagina meer aan hoe u uw publiek kunt helpen hun doelen te bereiken en minder aan wat u doet.

Tip #2: Gebruik storytelling

Zo, je kent de basis van wat je moet toevoegen aan je About page. Laten we nu eens kijken hoe je die moet schrijven. Door de kunst van het vertellen te gebruiken, kun je contact maken met je publiek en tot de kern komen van waar zij in jouw niche mee worstelen. Dit betekent open en eerlijk zijn over je ervaringsniveau, je prestaties en vooral je mislukkingen.

Laten we zeggen dat je een blog hebt over skateboarden. Er was een tijd dat je niet wist hoe je op een skateboard moest stappen of zelfs maar kwaliteitsonderdelen uitzocht. Je kent misschien de mooiste trucs die er bestaan en skate de grootste, meest intimiderende schansen die er zijn, maar je lezers zitten niet op dat niveau.

Deel clips en foto's van jezelf terwijl je de ene truc na de andere landt om ze aan je te binden, maar als je ze echt wilt binnenhalen, moet je ze één op één aanspreken. Wees niet bang om tijdens het schrijven van je pagina uit te leggen hoe geïntimideerd je was om voor het eerst op een board te stappen of hoe lang het duurde voordat je je eerste truc landde.

Zie ook: Hoe geld te verdienen op YouTube in 2023: 12 bewezen tactieken

Dit zijn het soort feiten die fans veranderen in trouwe klanten. Ze helpen je ook om je About-pagina als geheel vorm te geven, zodat het niet slechts een opsomming is van alle prestaties en diensten die je aanbiedt.

Neem de About-pagina van kunstenares en kunstblogster Trisha Adams als praktijkvoorbeeld:

Het is kort, maar toch slaagt ze erin zich in te leven in haar lezer door te vertellen dat ze pas op haar 44ste heeft leren schilderen. Door dit te vertellen, laat ze je via subtiele vertelling weten dat je geen wonderkind hoeft te zijn of ingeschreven hoeft te zijn in een kunstschool om te leren schilderen. Zoals haar volgende zin alludeert, heb je alleen een leeg doek en pure wilskracht nodig.

Tip #3: Gebruik een pakkende slogan als kopregel

Net zoals u een slimme kop gebruikt om de aandacht van uw lezer te trekken bij elk blogbericht dat u maakt, gebruikt u bovenaan uw About-pagina een pakkende slogan die uw merk nauwkeurig weergeeft.

Terzijde: dit is niet de titel van uw pagina in WordPress (of het content management systeem van uw keuze), noch de titel die u toekent aan de H1-tag van de pagina. Het is slechts een zin die prominent aanwezig is voordat de beschrijving van uw merk begint.

Het kan een bijnaam zijn die iedereen je noemt, een snelle en geestige beschrijving van wie je bent, een citaat, of iets anders waarvan je denkt dat het de aandacht van de lezer trekt.

Hier zijn twee snelle voorbeelden van twee voedselbloggers:

De slogan van Deb Perelman van Smitten Kitchen is misschien moeilijk te missen omdat ze paragraaftekst gebruikt in plaats van een kop, maar hij is toch heel pakkend: "Fearless cooking from a tiny kitchen in NYC." Het geeft een beetje inzicht in haar kookstijl, waar ze aan haar recepten werkt en waar ze zich bevindt in de wereld.

Zelfs de titel die ze gebruikt voor haar eigen beschrijving iets verderop op de pagina is pakkend en informatief: "De schrijfster, kok, fotograaf en gelegenheidsvaatwasser".

De slogan van Heidi van FoodieCrush's About page is veel eenvoudiger, maar het is een fantastisch voorbeeld van hoe pakkend een eenvoudige slogan ("Hi! Ik ben Heidi, en welkom bij FoodieCrush") kan zijn als hij wordt toegewezen aan een rubriek.

Tip #4: Gebruik merkgeschikte afbeeldingen

Hoe je het gebruik van afbeeldingen in blogberichten ook aanpakt, je moet ze ook zorgvuldig benaderen als het gaat om je About page. Dat betekent dat stockbeelden van hoge kwaliteit van sites als Pexels, Pixabay en Unsplash prima zijn voor blogberichten, maar dat ze niet geschikt zijn voor een pagina die bedoeld is om je merk te definiëren.

Gebruik in plaats daarvan beelden die zijn gemaakt voor Als u echte beelden wilt gebruiken, gebruik dan beelden van uzelf, uw werkruimte en zelfs dingen uit uw leven. Dit is wat Francesca van Fall for DIY heeft gedaan voor de beelden op haar About-pagina.

Je zou ook cartoons en andere getekende afbeeldingen kunnen gebruiken als je de artistieke capaciteiten of uitgaven hebt om een grafisch ontwerper in te huren. Het kan zelfs zo simpel zijn als je logo of een oude groepsfoto die je op je telefoon hebt staan als je momenteel een krap budget hebt.

Wat je ook besluit te nemen, het moet uniek van jou zijn, zozeer dat het voor niemand na te maken is. Er zijn waarschijnlijk minstens een dozijn andere blogs die die foto van een werkruimte hebben gebruikt waar je je oog op hebt laten vallen op Pixabay.

Tip #5: Gebruik de juiste esthetiek voor uw merk

Met Squarespace en page builder plugins voor WordPress kun je prachtige en echt unieke webpagina's maken met nul kennis van codering. Helaas betekent dit niet dat je de creatieve sappen moet laten stromen en elk type ontwerp moet bouwen dat je wilt maken.

De esthetiek, van de paginalay-out tot het kleurenschema dat u gebruikt, moet passen bij het algemene ontwerp van uw site. Dat betekent dat als geen van uw andere pagina's een zijbalk heeft, uw About-pagina dat ook niet moet hebben.

Evenzo, als uw site een witte achtergrond gebruikt op al uw andere pagina's, zou uw Over pagina niet in pastel roze moeten zijn. Gebruik een fullwidth template in Elementor (of welke page builder u ook gebruikt), en maak in plaats daarvan secties met gekleurde achtergronden.

De typografie die u op deze pagina gebruikt, moet ook overeenkomen met de lettertypes die u op uw hele site gebruikt, niet meer dan twee. Dit zorgt voor afwisseling op een manier die uw bezoekers aanmoedigt in een bepaalde richting te kijken zonder hen te overweldigen met te veel lettertypes om te bestuderen.

In werkelijkheid hoeft uw About-pagina geen andere stijl te hebben dan uw blogberichten. Een paar paragrafen, afbeeldingen en kopjes om de verschillende secties te markeren zijn voldoende. U kunt hier en daar gestileerde secties gebruiken als dat nodig is, maar het is het beste om alles eenvoudig en uniform te houden met de rest van uw site.

Je kunt dit zien in onze eigen Over pagina hier bij Blogging Wizard:

De esthetiek past bij onze homepage, en de stijl is in overeenstemming met onze blogberichten.

Tip #6: Gebruik één oproep tot actie

Laten we het tenslotte hebben over hoe u uw pagina afsluit. U moet een van de drie dingen promoten in één oproep tot actie: uw e-maillijst, een product ( niet Uw hele winkel) of een social media platform waarop u actief bent. Als u zwevende social share buttons gebruikt, kies dan in plaats daarvan uw e-maillijst of product.

De reden waarom we zeggen "één enkele" oproep tot actie is eenvoudig. Dit is waar minimalisme schittert. Door de opties van uw lezer te beperken, kunt u hen naar een specifieke actie leiden waarvan u wilt dat ze die ondernemen zonder dat ze afgeleid worden.

U kunt uw conversies echt maximaliseren door de andere tips op deze lijst te gebruiken om uw oproep tot actie te verbeteren, bijvoorbeeld door de storytelling-techniek te gebruiken om die op te bouwen.

Laatste gedachten

Het schrijven van uw About page is een van de meest intimiderende taken die u zult ondernemen bij het maken van uw blog, maar het hoeft niet zo eng te zijn als men denkt. U hoeft alleen maar de feiten die u al van plan was op te nemen over uzelf, te combineren met wat u weet over de strijd van uw doelgroep.

Hoewel dit artikel zich richtte op de belangrijkste aspecten die u in overweging moet nemen, ging het niet in op een paar extra dingen die u aan uw pagina kunt toevoegen, zoals feitelijke zaken als locatie, contactinformatie en een lijst met veelgestelde vragen.

U kunt zelfs uw Over pagina combineren met een Start Hier pagina om een unieke hybride te creëren waar u nieuwe lezers leidt naar verschillende gidsen, inhoud op uw site en producten op basis van waar u denkt dat ze hun opleiding in uw niche moeten beginnen.

Verwant: 7 beste Over mij pagina voorbeelden (+ hoe je je eigen pagina schrijft)

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.