7 Beste Teachable Alternatieven & Concurrenten (2023 Vergelijking)

 7 Beste Teachable Alternatieven & Concurrenten (2023 Vergelijking)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste Teachable alternatieven voor je eLearning business? Je bent op de juiste plaats!

Teachable is een krachtig platform dat makers helpt om online cursussen te bouwen en te verkopen, maar het is niet perfect. En misschien is het niet de juiste keuze voor jouw online business.

Gelukkig zijn er genoeg goede alternatieven voor Teachable die je in plaats daarvan kunt gebruiken. En we hebben hier een lijst samengesteld van je beste opties.

Hieronder vind je een diepgaande review en vergelijking van alle top Teachable alternatieven op de markt, compleet met voor- en nadelen, prijsinformatie en meer.

Klaar? Laten we beginnen!

De beste Teachable alternatieven - samenvatting

TL;DR:

 1. LearnDash - De toonaangevende WordPress LMS plugin. Meer leercurve dan andere platforms, maar uiterst flexibel.

#1 - Thinkific

Thinkific is mijn favoriet voor het beste Teachable-alternatief. Het is een speciaal online cursusplatform dat erg lijkt op Teachable, maar dat geen deel van je inkomsten afneemt. En het heeft een paar belangrijke functies die Teachable niet biedt.

Net als Teachable kun je Thinkific gebruiken om cursusinhoud te bouwen, verkopen en leveren aan je klanten. Er is een drag-and-drop editor en een heleboel pagina-ontwerpsjablonen en thema's die je kunt aanpassen aan je merk.

Een van de dingen die Thinkific biedt die Teachable niet biedt, zijn meer geavanceerde beoordelingsopties. Je kunt super geavanceerde quizzen maken voor je leerlingen, met willekeurige vragen om spieken te voorkomen.

Je kunt ook de enquêtefunctie gebruiken om feedback te krijgen van je cursisten. En het leuke hiervan is dat je de feedback die je krijgt kunt opnemen in je cursusmarketingpagina's om meer verkoop te stimuleren.

Een andere functie die Thinkific heeft maar Teachable niet, is een communitytool. U kunt online communities bouwen die naadloos integreren met uw cursussen om een meeslepende leerervaring voor uw studenten te creëren.

U kunt discussies organiseren, updates versturen en peer learning faciliteren in flexibele ruimtes. Elke leerling heeft zijn eigen leerlingprofiel en kan met anderen in contact komen via @mentions, thread comments, enz.

U kunt uw community zelfs veranderen in een interactief live klaslokaal met live evenementen zoals workshops, Q&As, kantooruren en meer.

In mijn ervaring geeft Thinkific je ook wat meer controle dan Teachable. Het laat je de look en feel van al je verkooppagina's en producten aanpassen, en je hebt volledige controle over je prijzen, cursusgegevens, enz.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Royaal gratis plan Kan alleen cursussen verkopen
Uitstekende functionaliteit voor naleving van de cursus Afrekenen kan beter
Geen transactiekosten
Gemeenschappen creëren

Prijzen

Thinkific biedt een royaal gratis plan dat alle kernfuncties bevat, maar beperkte premium functies en cursussen.

Betaalde plannen beginnen bij $74/maand (jaarlijks gefactureerd) of $99/maand.

Probeer Thinkific gratis uit

#2 - Podia

Podia is het beste Teachable-alternatief voor gebruikers die een alles-in-één e-commerce oplossing willen. Net als Teachable kun je het gebruiken om je online winkel te bouwen, je curriculum te creëren en cursussen te verkopen. Bovendien kun je ook andere soorten producten verkopen, zoals webinars, lidmaatschappen, digitale downloads, enz.

Podia is een zeer complete oplossing die een paar exclusieve functies biedt die je niet krijgt op Teachable. Met de functie Communities kun je bijvoorbeeld zowel gratis als betaalde gemeenschappen bouwen waar je abonnees met elkaar kunnen communiceren, zodat je niet afhankelijk bent van Facebook-groepen. En met de functie pre-launch kun je beginnen met verkopen voordat je zelfs maar klaar bent met het bouwen van je cursus.

Je krijgt ook toegang tot een heleboel ingebouwde marketingtools om je te helpen de verkoop van cursussen te stimuleren, zoals functies voor het verzamelen van leads, ingebouwde e-mailmarketing, affiliate marketing, berichten voor klanten en meer.

Podia's automatische belastinginning is een andere game-changer. Zodra u dit inschakelt, berekent Podia automatisch het juiste belastingbedrag aan uw klanten wanneer zij een aankoop doen, gebaseerd op hun locatie. Geloof me, dit maakt alles een stuk eenvoudiger.

Wij vinden Podia's course creator ook erg goed. Het is super intuïtief te gebruiken. Je kunt beginnen met het kiezen van een sjabloon en het dan naar wens aanpassen. Bij het maken van je lessen kun je vrijwel elk type media toevoegen dat je maar kunt bedenken: afbeeldingen, audio, links, PDF's, video, enz.

En podia omvat onbeperkte videohosting, zodat u niet afhankelijk bent van hostingdiensten van derden zoals YouTube en in plaats daarvan rechtstreeks naar het platform kunt uploaden.

Aan het einde van elke les kunt u meerkeuzevragen toevoegen, en certificaten en beloningen uitreiken aan degenen die het goed doen. Dit soort ingebouwde beoordeling helpt om leerlingen betrokken te houden en positieve leerresultaten te stimuleren.

Met Analytics kunt u de vorderingen van leerlingen volgen, en met de ingebouwde chatwidget kunt u hen e-mails en on-page berichten sturen.

Zie ook: De beste Discord Bots 2023: Wat is het beste voor uw server?

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Alles-in-één oplossing voor de verkoop van cursussen en andere digitale producten Beperkte ontwikkelaars- en beheertools (geen open API, back-upfunctie voor de website, mogelijkheid om stukjes code in te sluiten, enz.)
Automatische belastinginning Rigide pagina ontwerp
Website bouwer inbegrepen Geen telefonische ondersteuning
Geen transactiekosten op betaalde plannen
Onbeperkt alles (cursussen, studenten, verkoop, enz.)
Geavanceerde functies (live chat, communities, e-mailmarketing, enz.)
Video hosting inbegrepen

Prijzen

Podia biedt een gratis plan met 8% transactiekosten op de verkoop.

Betaalde plannen beginnen vanaf $33/maand en in tegenstelling tot Teachable zijn er geen transactiekosten op betaalde plannen! Je kunt ook onbeperkt cursussen, digitale downloads, coachingproducten, enz. verkopen.

Podia gratis proberen

Lees onze Podia review.

#3 - LearnWorlds

LearnWorlds is het beste Teachable-alternatief voor professionele trainers, academische instellingen, bedrijven en iedereen die de best mogelijke leerervaringen wil leveren. Het heeft zeer geavanceerde leermanagementfuncties en ondersteunt SCORM-cursussen.

Net als Teachable biedt LearnWorlds je alles wat je nodig hebt om online cursussen te bouwen en te verkopen, inclusief aanpasbare paginasjablonen, een intuïtieve cursusbouwer, geïntegreerde marketingtools, diepgaande analyses en meer.

Maar wat LearnWorlds onderscheidt, zijn de geavanceerde leermiddelen. Vooral de interactieve LearnWorlds cursusspeler bevalt ons erg goed.

Met LearnWorlds hoeven uw leerlingen niet alleen passief naar uw cursusvideo's te kijken of muren van tekst door te lezen - ze kunnen actief deelnemen aan hun leerervaring.

U kunt bijvoorbeeld interactieve elementen zoals hotspots, overlays, inhoudstabellen, quizzen en links aan uw video's toevoegen. Terwijl de video wordt afgespeeld, kunnen leerlingen op deze elementen in de videospeler klikken voor interactie, waardoor ze betrokken blijven.

Wanneer leerlingen de tekst doorlezen, kunnen ze deze markeren en hun eigen aantekeningen toevoegen. Dit helpt leerlingen hun eigen leerervaring te beheren en helpt bij het nakijken.

En interactiviteit is niet het enige wat ons bevalt aan LearnWorlds. Er zijn ook andere geavanceerde functies.

LearnWorlds is bijvoorbeeld volledig SCORM compliant. Wat dit in lekentaal betekent, is dat de cursussen die je op LearnWorlds bouwt 'goed spelen' met andere eLearning software oplossingen. Hetzelfde geldt omgekeerd, dus je kunt cursussen die je op andere SCORM compliant hebt gebouwd gemakkelijk uploaden naar LearnWorlds in een paar klikken.

Teachable ondersteunt daarentegen geen SCORM, dus je hebt niet zoveel flexibiliteit om van platform te wisselen.

Er is nog veel meer te zeggen over LearnWorlds, maar ik heb geen tijd om het hier allemaal te behandelen. Maar een laatste functie die ik wil aanstippen is LearnWorld's white label mobiele app.

U kunt uw eigen mobiele app voor iOS en Android bouwen, volledig onder uw eigen merk, waarop uw leerlingen kunnen inloggen en onderweg kunnen leren. Het ondersteunt zelfs in-app aankopen en pushmeldingen om u te helpen meer omzet te genereren.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Compatibel met SCORM Geen gratis plan
Interactieve cursus speler Transactiekosten op Startersplan
100% white label mobiele app
Ingebouwde marketingtools
Uitstekend voor naleving van de cursus (omvat beoordelingen, enz.)

Prijzen

Plannen beginnen bij $29 per maand met een vergoeding van $5 per cursusverkoop.

Als u transactiekosten wilt vermijden, kunt u upgraden naar een hoger plan vanaf 84,15 dollar per maand.

Een gratis proefperiode van 30 dagen is beschikbaar.

Probeer LearnWorlds gratis uit

#4 - LearnDash

LearnDash is het beste Teachable-alternatief voor iedereen die cursussen wil bouwen en verkopen via zijn WordPress-website.

LearnDash is anders dan de andere Teachable alternatieven die we tot nu toe hebben bekeken, omdat het geen zelfstandig cursusplatform is. Het is eigenlijk een LMS (Learning Management System) plugin gebouwd op WordPress.

U installeert en activeert het op uw eigen website. Vervolgens kunt u de inhoud van uw cursus rechtstreeks in uw WordPress-dashboard opbouwen, en beginnen te verkopen via uw site. U hoeft geen platforms van derden te gebruiken, en alles blijft op uw servers, dus u hebt volledige controle en eigendom van uw cursus.

En omdat WordPress een open-source CMS is, geeft LearnDash u grenzeloze flexibiliteit. U hebt de vrijheid om alles in te richten op een manier die werkt voor u en uw leerlingen. Gebruik elk prijsmodel, elke betalingsmogelijkheid en elke multimedia-inhoud die u wilt.

Zodra je je cursus hebt gemaakt, kun je hem publiceren op je eigen website en beginnen met de verkoop.

Wat ik ook goed vind aan LearnDash is de krachtige quizzing engine. Je hebt meer opties dan Teachable als het gaat om beoordelingen en kunt kiezen uit 8 verschillende vraagtypes, zoals meerkeuzevragen, essays, etc.

En u kunt zelfs automatiseringen gebruiken zodat leerlingen een bepaalde score moeten halen om naar de volgende module te 'promoveren' of een beloning te verdienen.

LearnDash wordt aangeboden als een WordPress-plugin, of u kunt kiezen voor LearnDash Cloud - de volledig gehoste versie. Vergeet niet dat het gebruik van een speciale WordPress-plugin betekent dat het meer beheer vergt dan platforms als Teachable of Thinkific.

U bent verantwoordelijk voor zaken als de beveiliging van uw site, updates van plugins en kernsoftware, hosting, etc. Dat kan worden opgelost met LearnDash Cloud.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geen transactiekosten Hoge leercurve
Flexibele en betaalbare WordPress plugin Geen alles-in-één oplossing
Geavanceerde beoordelingsfuncties
Volledige controle & grenzeloze flexibiliteit
Met LearnDash Cloud kunt u kiezen voor een volledig gehoste oplossing in plaats van een WordPress-plugin te gebruiken.

Prijzen

LearnDash-plannen beginnen bij $199 per jaar voor 1 site, zonder extra transactiekosten. Dat komt neer op ongeveer $16,58 per maand.

Probeer LearnDash gratis uit

#5 - Kajabi

Kajabi is een alles-in-één platform dat je alles biedt wat je nodig hebt om je kennisbedrijf te runnen. Je kunt het gebruiken om je eigen online cursussen te maken, promoten en verkopen, evenals andere kennisproducten zoals coaching en lidmaatschappen.

Kajabi wordt geleverd met alle kernfuncties die je zou verwachten, waaronder een cursusbouwer, websitebouwer, marketing- en verkooptrechterhulpmiddelen, enz.

Maar wat het onderscheidt zijn de Product Blueprints. Dit zijn wat Kajabi zijn vooraf gebouwde sjablonen noemt. Ze zijn echt goed gemaakt en er zijn opties voor alle soorten producten, waaronder volledige online cursussen, mini-cursussen, druppelcursussen, enz.

Het platform komt ook met een ingebouwde CRM, kassa, en veel krachtige marketing tools.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Uitstekende cursussjablonen Dure
Alles-in-één oplossing Geen gratis plan
CRM
Marketinginstrumenten inbegrepen

Prijzen

Kajabi-plannen beginnen bij $119 per maand en er zijn geen transactiekosten. U kunt het uitproberen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Kajabi gratis uit

#6 - Mighty Networks

Machtige netwerken is het beste Teachable-alternatief voor makers die een actieve, betrokken gemeenschap van leerlingen rond hun cursus willen opbouwen.

Terwijl Teachable alleen een platform is waarmee je cursussen kunt bouwen en verkopen, is Mighty Networks in de eerste plaats een community-platform. Maar het is ook een platform voor online cursussen en een websitebouwer.

Zijn USP is dat het makers helpt om bloeiende gratis of betaalde gemeenschappen te bouwen onder hun eigen merk. Als zodanig komt het met een ton van geavanceerde community-building functies die andere platforms missen, zoals:

 • Mighty Effect personalisatietechnologie, die de inhoud van de activiteitenfeed van elk lid op maat maakt.
 • Onbeperkte leden, moderators en hosts op alle plannen
 • Rijke ledenprofielen
 • Meer manieren om contact te leggen (groeps-chat, direct messaging, interactieve polls, live evenementen, enz.)

En dat is alleen nog maar het community-gedeelte. Je krijgt ook toegang tot de krachtige native cursusbouwer van Mighty Networks. Gebruik deze om alle soorten cursussen te maken en sluit de inhoud van je cursussen af, zodat alleen leden er toegang toe hebben.

U kunt ervoor kiezen om cursussen en lidmaatschappen van een community in rekening te brengen via terugkerende abonnementen, of gewoon eenmalige betalingen te accepteren.

Mighty Networks komt ook met een aantal krachtige marketingtools. Een van onze favorieten is de ambassadeursfunctie. Hiermee kun je je eigen verwijzingsprogramma opzetten om je bestaande communityleden te stimuleren nieuwe klanten door te verwijzen.

Bovendien hebt u toegang tot diepgaande gegevens over uw cursusactiviteiten en studenten in het analysedashboard. En u bent volledig eigenaar, dus u kunt lidgegevens downloaden, uw eigen voorwaarden en communityrichtlijnen instellen, enz.

Maar het beste aan Mighty Networks is misschien wel dat je je eigen native mobiele app kunt maken, zodat je studenten toegang hebben tot je online cursussen en communities op iOS en Android. Dat is handig gezien de groei van mLearning. Bijna tweederde van de betrokkenheid op Mighty Networks vindt namelijk plaats op de mobiele apps.

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geavanceerde hulpmiddelen voor gemeenschapsvorming Overkill als je geen gemeenschap rond je cursus wilt opbouwen
Krachtige cursusbouwer Niet 100% gericht op het bouwen van cursussen of elearning zoals sommige andere platforms
Alles-in-één gemeenschapsplatform
Native mobiele apps

Prijzen

Plannen beginnen bij 33 dollar per maand en er zijn geen transactiekosten. Het laagst geprijsde plan omvat een website en alle kernfuncties voor lidmaatschap en berichten.

De online cursusfunctie is echter alleen inbegrepen in het Business Plan en hoger, dat begint bij $99 per maand.

Probeer Mighty Networks gratis uit

#7 - Thrive Apprentice (alleen WordPress)

Thrive Leerling is een andere WordPress cursus plugin zoals LearnDash. Als je al een WordPress website hebt en je wilt beginnen met het verkopen van cursussen via die website, is het een geweldige optie.

Thrive Apprentice is beschikbaar als een standalone plugin of als onderdeel van de bredere Thrive Suite naast andere plugins zoals Thrive Architect en Thrive Optimize.

Het wordt geleverd met een drag-and-drop cursusbouwer die zeer intuïtief is, een flexibele Visuele Editor die je kunt gebruiken om je cursuspagina's te maken (overzicht, verkoop, startpagina, enz.), kant-en-klare sjablonen, en meer.

Cursussen op Thrive Apprentice zijn opgedeeld in modules, hoofdstukken en lessen, en u kunt vrijwel elk type mediaformaat aan uw lessen toevoegen, waaronder video, tekst, audio, PDF's, enz.

U hebt veel flexibiliteit als het gaat om prijzen en leveringsopties, met ondersteuning voor druppelcursussen. Dankzij ingebouwde automatiseringen kunt u inhoud ontsluiten voor leerlingen op vaste data of via triggers, zoals wanneer ze een bepaald quizcijfer halen.

Als je niet houdt van wat LearnDash te bieden heeft, maar je wilt je online cursussen bouwen op WordPress, dan is Thrive Apprentice zeker het bekijken waard!

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Geen transactiekosten Geen gehoste oplossing
Gebouwd op WordPress Hoge leercurve
Krachtige automatiseringen
Zeer flexibel
Integreert met alle andere Thrive Themes plugins

Prijzen

Thrive Apprentice plugin plannen beginnen bij $149/jaar (wordt daarna verlengd tot $299/jaar). Maar u kunt toegang krijgen tot de gehele Thrive Suite van tools inclusief Apprentice in één bundel voor $299/jaar (wordt daarna verlengd tot $599/jaar).

Probeer Thrive Leerling Gratis

Voor- en nadelen van Teachable

Voordat we afronden, laten we het hebben over waarom je in de eerste plaats een van de bovenstaande Teachable alternatieven zou willen gebruiken door te kijken naar de voor- en nadelen van het platform.

Voors

 • Gemakkelijk cursussen maken. Het meest opvallende kenmerk van Teachable is de tool voor het maken van cursussen. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om je cursusonderdelen en lezingen te creëren en je curriculum samen te stellen.
 • Drag-and-drop page builder. Je kunt Teachable's drag-and-drop bouwer gebruiken om al je verkoop-, afreken- en bedankpagina's aan te passen.
 • Geïntegreerde e-commerce mogelijkheden. Teachable's eigen e-commerce functionaliteit maakt het gemakkelijk om betalingen aan te nemen via je cursussite zonder dat je integraties van derden nodig hebt. Je kunt betalingen accepteren in tonnen valuta via alle belangrijke betalingsgateways: Apple Pay, Google Pay, PayPal, enz.
 • Flexibele betalingsmogelijkheden Met Teachable kun je je studenten op meer manieren laten betalen voor je cursus. Stel productbundels samen en bied gratis proeven, abonnementsbetalingen, termijnen, enz. aan.
 • Verlovingskenmerken. Een ander pluspunt van Teachable is de ingebouwde betrokkenheid, zoals certificaten, quizzen en andere interactieve elementen. Dit alles helpt om leerlingen gemotiveerd te houden en positieve leerresultaten te bevorderen.
 • Onbeperkt aantal studenten op alle plannen U kunt zoveel studenten hebben als u wilt, ongeacht voor welk plan u kiest.
 • Marketing tools. Teachable biedt een paar ingebouwde marketingfuncties, waaronder affiliate- en e-mailmarketing (afhankelijk van je plan). Je kunt ook meer verkoop stimuleren met upsells, coupons, bestelbonnen, enz.
 • Meer verkopen dan cursussen. Er was een tijd dat Teachable alleen over cursussen ging. En voor het grootste deel is dat nog steeds zo. Maar nu heb je de mogelijkheid om ook andere soorten digitale producten te verkopen.

Nadelen

 • Transactiekosten. Een van de grootste nadelen van het gebruik van Teachable is dat transactiekosten (van 5% of $1 + 10%) onvermijdelijk zijn, tenzij je betaalt voor een hoger plan vanaf $119/maand. En deze dure plannen liggen buiten bereik van veel solopreneurs met een kleiner budget.
 • Mist gemeenschapsfuncties Op Teachable kan je geen gemeenschap opbouwen, hosten en ermee interageren zoals met sommige andere lidmaatschaps- en eLearning-platforms. Om dat te doen is integratie nodig met een tool van derden zoals Circle.so. Daarom zijn veel Teachable-gebruikers aangewezen op externe gemeenschapsplatforms zoals Facebook Groups.
 • Geen Android app Teachable heeft een iOS-app voor studenten die liever mobiel leren, maar geen Android-app. Aangezien meer dan 70% van de mobiele telefoons op Android draait, valt een groot deel van de markt weg.
 • Geen native webinar hosting Een andere belangrijke functie die Teachable mist, is native live streaming. Technisch gezien kun je live-streamed lessen aanbieden via je Teachable-school, maar dat vergt een langdurige workaround. Je moet je aanmelden bij een extern platform zoals YouTube of Ustream om het webinar daadwerkelijk te hosten en het dan handmatig in je cursus op te nemen.
 • Rigide pagina ontwerp Veel makers van cursussen op Teachable kiezen voor het gebruik van tools van derden om hun landingspagina's te bouwen in plaats van Teachable, voor meer flexibiliteit.

Het beste Teachable-alternatief voor uw online bedrijf kiezen

Tot zover onze gids voor de beste Teachable-alternatieven in 2022. Zoals je ziet, zijn er veel fantastische online cursusplatforms, dus welke moet je kiezen?

Er is geen goede of verkeerde keuze. Het beste platform voor uw bedrijf hangt af van zaken als de functies en integraties die u nodig hebt, uw budget, enzovoort:

Zie ook: Hoe krijg je meer volgers op Snapchat: beginnershandleiding
 1. Podia Het biedt meer hulpmiddelen en functies dan Teachable (zoals een communityfunctie, berichten voor klanten, e-mailmarketing, enz.) en laat je online cursussen en tal van andere soorten producten verkopen.

We hopen dat u dit nuttig vond.

Als u meer wilt weten over het verkopen van online cursussen of andere fysieke en digitale producten, vindt u onze berichten over e-commerce platforms en print-on-demand bedrijven misschien nuttig.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.