7 Beste WordPress Advertentiebeheer Plugins voor 2023

 7 Beste WordPress Advertentiebeheer Plugins voor 2023

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste WordPress reclame plugin voor uw website?

Advertenties zijn een van de meest effectieve manieren om geld te verdienen met uw website.

In dit bericht vergelijk ik de beste WordPress plugins voor advertentiebeheer die beschikbaar zijn.

We behandelen eenvoudige advertentieplugins die het gemakkelijk maken om advertenties weer te geven op belangrijke locaties, maar ook volledige plugins die de verkoop van advertenties op je WordPress website kunnen vergemakkelijken.

Laten we beginnen:

Advertentiebeheer WordPress plugins - samenvatting

TL;DR

Het kiezen van de juiste WordPress plugin voor advertentiebeheer is afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf.

  • Geavanceerde advertenties - De beste plugin voor advertentiebeheer voor de meeste gebruikers. Gratis versie + krachtige premium add-ons.
  • Advertentie Pro Plugin - Een andere solide plugin voor advertentiebeheer met een groot aantal functies. Uitbreidbaar met add-ons.
  • WP In Post Advertenties - Plaats advertenties in je berichten zonder gedoe. Geweldig om de CTR te verhogen.

1. Geavanceerde advertenties

Geavanceerde advertenties is een gratis WordPress advertentie management plugin met premium add-ons. Zelfs zonder de add-ons, heeft het genoeg functies die het onze top aanbeveling waardig maken.

U kunt een onbeperkt aantal advertenties maken, waaronder uw eigen advertenties en die van Google AdSense en andere uitgevers. Om uw advertenties weer te geven, kunt u ze op verschillende plaatsen in uw berichten plaatsen, evenals in uw zijbalk, voettekst, header en meer. De plugin bevat ook een eigen functie als u het niet erg vindt om in de code van uw thema te graven.

U kunt ook voorwaarden kiezen voor het weergeven van advertenties. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om advertenties uit te schakelen voor specifieke categorieën, tags, pagina's, berichten, enz. U kunt zelfs advertenties in- en uitschakelen voor specifieke auteurs, wat een leuke functie is. En tot slot krijgt u ook de mogelijkheid om advertenties in en uit te schakelen voor specifieke gebruikersrollen en apparaten.

Wat de individuele opties voor advertentieweergave betreft, kunt u schema's en vervaldata voor advertenties instellen om tijdgevoelige advertenties gemakkelijk te beheren.

Tot nu toe zijn al die functies gratis Dit is wat de Pro versie en sommige van de add-ons je opleveren:

  • Geavanceerde Advertenties Pro - meer plaatsingen en controle over wanneer uw advertenties worden weergegeven.
  • Advertenties verkopen - verkopen advertenties rechtstreeks aan adverteerders.
  • Geo Targeting - voegt een verscheidenheid aan geo-targeting opties voor uw advertenties toe.
  • Het volgen van - gedetailleerde statistieken krijgen voor al uw advertenties.
  • Klevende Advertenties, Pop-up en Laag Advertenties, Slider - drie verschillende add-ons met drie verschillende weergavemogelijkheden.
  • Google Ad Manager integratie - snel en gemakkelijk integreren met de advertentiebeheerserver van Google. Hierdoor kunt u uw advertenties vanuit de cloud aanpassen zonder dat u hoeft te knoeien met header/footer-tags.

Prijs: Gratis versie. Pro versie is verkrijgbaar vanaf €49 met extra uitbreidingen in de 'All Access Bundle' die begint bij €89.

Bezoek / Krijg Geavanceerde Advertenties

2. Ads Pro Plugin

Advertentie Pro Plugin heeft een indrukwekkend aantal functies verpakt in een lage prijs.

Laten we bij het begin beginnen - Wist je dat bijna een kwart van de desktopgebruikers tegenwoordig ad blockers gebruikt? Dat betekent dat je misschien 25% van je inkomsten misloopt. Ads Pro Plugin helpt dat te voorkomen door ad blockers te omzeilen.

Vervolgens helpt het u uw advertenties op verschillende posities op uw site weer te geven. Momenteel heeft Ads Pro meer dan 20 verschillende manieren om uw advertenties op uw WordPress-site weer te geven, waaronder creatieve methoden zoals sliders, zwevende advertenties en achtergrondadvertenties, en banners, waaronder Google AdSense-banners.

En omdat 20 verschillende advertentiemethoden tot een overweldigend aantal combinaties kunnen leiden, wordt Ads Pro ook geleverd met meer dan 25 verschillende advertentiesjablonen. Sjablonen zijn in feite vooraf ingestelde advertentiecombinaties die ontworpen zijn om uw advertentieruimte te maximaliseren. zonder de gebruikerservaring van uw site te vernietigen .

Als u van plan bent directe advertentieaankopen te accepteren, bevat Ads Pro een front-end interface waarmee uw adverteerders eenvoudig advertentiespots kunnen kopen en beheren. En Ads Pro bevat ook split-testing, zodat u kunt zien welke soorten advertenties de meeste inkomsten opleveren.

Andere nuttige functies zijn impressiebeperking, geo-targeting, advertenties filteren op specifieke categorieën/tags, analyses en nog veel meer.

Of u nu alleen controle wilt over uw eigen advertenties of iets zoekt om u te helpen advertenties aan derden te verkopen (of beide!), Ads Pro biedt talloze functies om uw leven gemakkelijker te maken.

Ads Pro plugin is de top van onze advertentie management WordPress plugins lijst vanwege zijn brede featureset en functionaliteit, allemaal voor een geweldige prijs.

Prijs: $57 met standaard Envato licenties.

Bezoek / Krijg Ads Pro Plugin

3. WP In Post Ads

WP In Post Advertenties biedt veel krachtige functies voor advertentiebeheer, maar mist de pure weergaveopties van de vorige twee plugins. Zoals je uit de naam kunt opmaken, is WP In Post Ads alleen gericht op in post advertenties, niet extra's zoals pop-ups en hoekschillen.

De belangrijkste van deze krachtige functies voor advertentiebeheer zijn ingebouwde splittesten. U kunt gemakkelijk verschillende advertenties en posities testen om te zien welke het meeste geld oplevert voor uw site.

U kunt advertenties invoegen in de standaardposities, zoals vóór de inhoud, na de inhoud of na een X aantal alinea's. Of, als u de handmatige route wilt volgen, kunt u handmatig advertenties invoegen met behulp van een shortcode.

Wat betreft welke advertenties waar worden weergegeven, kun je specifieke regels opstellen voor welke advertenties op bepaalde berichten worden weergegeven. Of, als je wat meer variatie wilt, kun je WP In Post Ads vertellen om je advertenties willekeurig weer te geven om uit te zoeken welke je top performers zijn.

WP In Post Ads geeft je ook nog meer controle over waar en hoe je advertenties worden weergegeven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om advertenties te verbergen tot nadat een bericht een bepaald aantal dagen is gepubliceerd. Of je kunt het tegenovergestelde doen en advertenties automatisch laten uitschakelen na een ingestelde periode.

En tenslotte kunt u er ook voor kiezen uw advertenties te verbergen voor ingelogde gebruikers. Dit biedt een aantal handige integraties voor lidmaatschapssites of andere sites met gelaagde privileges.

Dus als je al die fancy weergaveopties niet wilt, geef WP In Post Ads dan een kijkje voor een meer lichtgewicht oplossing die de belangrijkste weergave-/analytische functies behoudt.

Prijs: $29

Bezoek / Krijg WP In Post Ads

4. Adning Reclame

Like Ads Pro Plugin, Adning Reclame is een andere plugin voor advertentiebeheer met veel mogelijkheden.

Het komt met meer dan 18 voorgedefinieerde advertentiezones op je WordPress site. Natuurlijk heb je de standaarden zoals sidebar banners en in-content ads. Maar het bevat ook wat meer creatieve opties zoals corner peel ads, background ads, en nog veel meer.

Het is ook compatibel met meerdere advertentieplatforms zoals Google AdSense, YAHOO! reclame en AOL reclame.

Zie ook: 8 strategieën voor het genereren van verkeer van 's werelds beste sociale media-accounts

Adning Advertising kan u zelfs helpen advertenties toe te voegen aan uw MailChimp nieuwsbrieven!

In de backend kun je advertenties gemakkelijk verdelen per adverteerder en campagne, zodat je ze gemakkelijk kunt organiseren. En je kunt ook snel statistieken bekijken voor impressies en kliks.

En hier is een vrij unieke functie:

Adning Advertising komt met zijn eigen banner ad creator die u helpt snel geanimeerde HTML5 banners te maken.

Er is slechts één ding om op te letten - de kernplugin bevat geen front-end interface om uw advertenties rechtstreeks aan kopers te verkopen. U kunt die functie krijgen, maar alleen als u een add-on koopt.

Met de Pro Ads Buy and Sell add-on, die $17 kost, kun je advertentiespots verkopen via WooCommerce.

Als je die functie niet nodig hebt, geeft Adning Advertising je soortgelijke functies als Ads Pro Plugin voor een iets lagere prijs. Maar als je wel de mogelijkheid wilt om gemakkelijk je eigen advertenties te verkopen, is Ads Pro Plugin iets goedkoper.

Prijs: $26 met standaard Envato licenties. Add-on is een extra $17

Bezoek / Krijg reclame

5. Elite Videospeler

Elite Videospeler is een responsieve videospeler voor WordPress. Waarom staat het dan op een lijst met plugins voor advertentiebeheer? Heb ik het per ongeluk gekopieerd en geplakt uit de lijst met plugins voor videospelers die ik aan het schrijven ben?

Nee, deze plugin hoort hier te staan. Kijk, Elite Video Player voegt ook krachtige advertentiemogelijkheden toe aan alle video's die je insluit in WordPress.

Hiermee kunt u pre-roll, mid-roll, post-roll of pop-up advertenties aan uw video's toevoegen. U kunt ook aangepaste tijden voor het overslaan van advertenties toevoegen... net als op YouTube. En u kunt dezelfde advertenties instellen voor verschillende video's in een afspeellijst.

Het beste van alles is dat u deze advertentietypes kunt toevoegen aan alle videotypes die Elite Video Player ondersteunt. Momenteel zijn dat YouTube, Vimeo, zelf gehoste video's en Google Drive-video's.

Elite Video Player bevat enkele andere functies voor het daadwerkelijk insluiten van video's, maar het unique selling proposition van deze plugin is zeker de advertentiemogelijkheden.

Als u regelmatig video's in uw berichten opneemt, is dit zeker een reclame-optie die het testen waard is.

Prijs: $59 met standaard Envato licenties.

Bezoek / Verkrijg Elite Video Player

6. AdRotate

AdRotate is een andere advertentiebeheer-plugin zoals Ads Pro Plugin en WP PRO Advertising System, met alle functies die je nodig hebt om advertenties te draaien.

In de gratis versie kunt u zowel uw eigen advertenties beheren als netwerken van derden, zoals AdSense, Chitika, DoubleClick en meer.

U kunt snel zien hoeveel vertoningen en klikken uw advertenties hebben ontvangen en de verschillende advertentiegroepen die u hebt ingesteld controleren op hun prestaties.

U kunt ook basisschema's instellen voor wanneer individuele advertenties moeten lopen, evenals klik- en impressieplafonds.

Als u voor de premiumversie kiest, kunt u meer gedetailleerde schema's instellen en uw advertenties geografisch richten op gebieden zo klein als individuele steden.

En als u advertenties rechtstreeks aan particulieren wilt verkopen, kunt u gemakkelijk PayPal-betalingen accepteren. Vervolgens kunt u specifieke advertenties synchroniseren met gebruikersaccounts om ze gepersonaliseerde statistieken te geven. Adverteerders krijgen hun eigen front-end dashboard waar ze een overzicht van zowel hun advertenties als hun statistieken kunnen zien.

Adverteerders kunnen ook hun eigen advertenties opzetten en een live voorbeeld zien voordat ze de advertentie indienen.

Nadat een adverteerder zijn advertentie heeft ingediend en betaald, hoeft u alleen nog maar de advertentie handmatig goed te keuren om deze weer te geven. U kunt zelfs waarschuwingen instellen wanneer een nieuwe advertentie wordt ingediend.

Compatibel met verschillende advertentieplatforms, waaronder: Media.net, Yahoo! ads, DFP, Google AdSense en Amazon Affiliates.

Ik denk dat AdRotate de beste gratis versie heeft van alle plugins op deze lijst. En de pro-versie kan het opnemen tegen de andere plugins voor advertentiebeheer.

Zie ook: Het 10-stappen-proces om de perfecte lijst te schrijven

Prijs Gratis. Pro-versie begint bij 39 euro voor een licentie voor één site.

Bezoek / Ontvang AdRotate

7. WordPress Ad Widget

WordPress Advertentie Widget is veruit de eenvoudigste WordPress plugin voor advertentiebeheer op deze lijst. Als je gewoon iets gratis en lichts wilt, is het de moeite waard om te bekijken. Anders bieden de andere plugins veel meer functionaliteit.

In principe geeft het u een widget die u overal in uw zijbalk op uw WordPress site kunt plaatsen. In die widget kunt u gemakkelijk uw eigen aangepaste banneradvertenties en Google AdSense-advertenties plaatsen.

Het is eenvoudig en nuttig voor beginners, maar dat is het wel zo'n beetje.

Prijs: Gratis

Bezoek / Krijg WordPress Ad Widget

Welke WordPress advertentie plugin moet je kiezen?

Zoals gewoonlijk is dit het deel waar ik probeer om u enige begeleiding te geven over welke van deze 7 advertentie management plugins u eigenlijk zou moeten kiezen. Laten we daartoe een paar specifieke scenario's doorlopen...

Als je de mogelijkheid nodig hebt om advertenties rechtstreeks aan adverteerders te verkopen kies dan Advanced Ads (met de premium add-ons) of Ads Pro Plugin.

Als u de absolute meeste weergaveopties wilt dan moet je zeker kiezen tussen Ads Pro Plugin of WP PRO Advertising System.

Als je een nette manier wilt om advertenties weer te geven op ingesloten video's, dan is Elite Video Player een no-brainer.

Als u alleen van plan bent om advertenties weer te geven in uw inhoud Kijk dan eens naar WP In Post Ads. Het heeft niet de enorme weergaveopties van andere plugins, maar het geeft je wel split-testing en tonnen verschillende opties om te bepalen wanneer en hoe je advertenties in berichten verschijnen.

En tenslotte, als u gewoon iets lichts, eenvoudigs en gratis wilt, dan kunt u kijken naar Advanced Ads voor eenvoudige manieren om basisadvertenties op uw site op te nemen.

Bekijk een van deze WordPress plugins voor advertentiebeheer en kijk welke het beste bij jouw behoeften past.

Als je klaar bent met het bekijken van WordPress advertentieplugins, bekijk dan onze post over: 15 Beste advertentienetwerken voor uitgevers en bloggers om te beginnen met het vullen van die advertentieplaatsingen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.