7 Beste WordPress Migratie Plugins voor 2023: Verplaats uw site veilig

 7 Beste WordPress Migratie Plugins voor 2023: Verplaats uw site veilig

Patrick Harvey

Bent u op zoek naar de beste WordPress migratie plugin om uw website veilig te verplaatsen naar een nieuwe webhost?

Of je nu een migratieplugin wilt voor persoonlijk gebruik of voor gebruik op sites van klanten - ik heb het voor je geregeld.

In deze post vergelijk ik de beste WordPress migratie plugins op de markt. Ik begin met mijn top picks om je wat tijd te besparen.

Laten we beginnen:

Let op: Voordat u uw site migreert en de oude versie verwijdert, moet u eerst uw back-ups testen.

De beste WordPress migratie plugins voor je website

Hier zijn mijn top keuzes:

  1. BlogVault - Beste WordPress migratie plugin die we hebben getest. Eenvoudig 3 stappen proces. Toevallig ook de beste back-up oplossing voor WordPress. Plugin draait op zijn eigen servers dus het zal uw site niet vertragen.
  2. UpdraftPlus Migrator Uitbreiding - Een premium add-on voor de meest populaire WordPress backup plugin.
  3. Duplicator - Kan ook gebruikt worden om websites te klonen. Gratis versie beschikbaar.
  4. Alles-in-één WP migratie - Deze migratie plugin is specifiek gericht op website migraties. Gratis versie beschikbaar met betaalde uitbreidingen.

Laten we nu de volledige lijst van migratieplugins in meer detail bekijken:

1. BlogVault

BlogVault is de beste WordPress migratie plugin die we hebben getest en het is wat we gebruiken bij WP Superstars.

Ten eerste, als je je voorbereidt op de migratie van je website, moet je een back-up maken. De back-ups van BlogVault draaien op hun eigen servers, zodat ze je website niet vertragen. Ze hebben gespecialiseerde plannen voor e-commerce sites die WooCommerce gebruiken.

Staging-sites zijn ingebouwd en u wordt gevraagd om uw back-up op staging te testen zodra het proces is voltooid. Bij de meeste andere migratieplugins op deze lijst weet u pas dat het migratieproces bestanden heeft als u uw site probeert te migreren. Deze functie verwijdert een belangrijk storingspunt uit het proces.

Om uw site te migreren, kiest u gewoon uw host, voert u uw FTP-gegevens in en start u het proces. Het is ongelooflijk eenvoudig.

BlogVault is heel zinvol omdat je de beste WordPress back-up oplossing krijgt, staging, eenvoudige site migraties en meer.

Beveiligingsfuncties zoals een firewall, malware scanning en malware verwijdering zijn inbegrepen bij sommige plannen. En BlogVault is ideaal voor freelancers & bureaus dankzij hun white label aanbod.

Prijs: Plannen beginnen vanaf $7,40/maand. Hogere plannen omvatten beveiligingsscans en verwijdering van malware.

Probeer BlogVault gratis uit

2. UpdraftPlus Migrator Uitbreiding

UpdraftPlus De gratis versie van de plugin mist een ingebouwde migratiefunctie, maar UpdraftPlus heeft een $30 Migrator add-on die eenvoudige migratie/klonen toevoegt.

Hiermee kunt u gemakkelijk URL's verwisselen en mogelijke databaseserialisatieproblemen oplossen.

Het beste van alles is dat alles direct vanuit uw WordPress dashboard kan worden gedaan.

Als u gewoon verhuist met behoud van dezelfde URL, kunt u waarschijnlijk wegkomen met de gratis versie van UpdraftPlus. Maak gewoon een back-up en herstel naar uw nieuwe server.

Maar als u URL's moet wijzigen of moet verhuizen naar een lokale omgeving, dan heeft u de betaalde Migrator add-on nodig.

Prijs: Basis plugin is gratis. Premium vanaf $30.

Probeer UpdraftPlus gratis uit

3. Duplicator

Duplicator is een geweldige WordPress migratie plugin vanwege zijn flexibiliteit en veelzijdigheid.

Het kan niet alleen standaard migraties uitvoeren, het kan u ook helpen uw site te klonen naar een nieuwe domeinnaam, staging-versies van uw site op te zetten, of gewoon een back-up van uw site te maken om gegevensverlies te voorkomen.

Dit is hoe Duplicator werkt:

U maakt een "pakket" op basis van uw huidige WordPress site. Dit pakket bevat elk element van uw bestaande site, evenals een installatiebestand om u te helpen al die gegevens naar de nieuwe locatie te verplaatsen.

Als u gewoon een back-up van uw site maakt, hoeft u die bestanden alleen maar op een veilige plaats te bewaren. Maar als u uw site wilt migreren (en ik neem aan dat u dat wilt!), hoeft u alleen maar beide bestanden naar uw nieuwe server te uploaden en een eenvoudig installatieproces te volgen.

Duplicator stelt automatisch alles in op uw nieuwe server. U kunt zelfs uw domeinnaam veranderen en Duplicator alle URL's laten bijwerken!

De gratis versie van Duplicator is goed voor kleine tot middelgrote sites. Maar als je een enorme site hebt, moet je misschien de Pro-versie kopen, omdat die is ingesteld op het verwerken van bijzonder grote sites. De Pro-versie voegt ook enkele andere handige functies toe, zoals automatische back-ups.

Prijs: Gratis met een pro-versie die extra functies ontsluit, vanaf 69 dollar.

Probeer Duplicator gratis uit

4. Alles-in-één WP-migratie

Alles-in-één WP-migratie is een gratis plugin met premium extensies die volledig gericht is op het migreren van uw site naar een nieuwe server of domeinnaam.

Het omvat het verplaatsen van zowel uw database als uw bestanden, wat betekent dat het alle aspecten van de migratie afhandelt.

All-in-One WP Migration gebruikt enkele handige trucs om ervoor te zorgen dat het werkt op alle hosting providers. Ten eerste exporteert/import het gegevens in 3 seconden tijd chunks, waardoor het eventuele beperkingen van uw host kan omzeilen. Het doet iets soortgelijks met uploadgroottes, dus zelfs als uw host uploads beperkt tot een bepaald maximum, zal All-in-One WP Migration nog steeds in staat zijn om uw site te migreren.

Als u uw domeinnaam moet veranderen, kunt u met All-in-One WP Migration onbeperkt zoek/vervangbewerkingen uitvoeren op uw database en eventuele serialisatieproblemen oplossen om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt.

De gratis versie van de plugin ondersteunt het verplaatsen van sites tot 512MB in grootte. Als je site groter is, moet je gaan met de onbeperkte versie, die de grootte limiet verwijdert.

Ze hebben ook extensies die kunnen helpen uw site te migreren naar cloud-opslag providers zoals Dropbox of Google Drive.

Prijs: Gratis. Onbeperkte uitbreiding kost $69. Andere uitbreidingen variëren in prijs.

Probeer gratis All-in-One WP migratie

5. WP DB migreren

WP DB migreren is geen zelfstandige migratieplugin zoals andere op deze lijst. Zoals je uit de naam kunt afleiden, is hij volledig gericht op je WordPress database.

Dat gezegd zijnde, als u ooit hebt geprobeerd een WordPress site handmatig te migreren, weet u dat de database het meest frustrerende deel is. Het verplaatsen van uw andere bestanden is in feite een kwestie van kopiëren en plakken.

De database verplaatsen... dat kan lastig worden.

WP Migrate DB vereenvoudigt het proces door het vinden en vervangen van URL's en bestandspaden. Dit is essentieel als u migreert naar een nieuwe URL. Als u bijvoorbeeld een productieversie van uw site migreert naar uw localhost om te testen, moet u alle URL-paden bijwerken zodat ze overeenkomen met uw localhost.

WP Migrate DB doet dat voor u.

Als u hands-on bent (of een WordPress ontwikkelaar) en het niet erg vindt om uw andere bestanden handmatig te kopiëren, dan is WP Migrate DB een goede optie. Als u op zoek bent naar een oplossing die alles voor u afhandelt, ga dan ergens anders heen.

Prijs: Gratis. Pro versie begint bij $99.

Probeer WP Migrate DB gratis uit

6. Super Back-up & Kloon

Super Backup & Clone komt van azzaroco, een Envato Elite auteur met meer dan 20.000 verkopen.

Super Backup & Clone bevat niet alleen veel tools om het maken van back-ups van uw WordPress site gemakkelijk te maken, maar ook een speciale functie om al uw back-ups te importeren naar een nieuwe installatie.

Een handige functie is dat je met Super Backup & Clone niet alleen reguliere Multisite naar Multisite migraties kunt uitvoeren, maar ook een deel van een WordPress Multisite installatie kunt migreren naar een single site installatie.

U kunt het ook andersom doen, en meerdere installaties van één site migreren naar één enkele Multisite-installatie.

Dit zijn zeker niche toepassingen, maar als u ooit de grenzen tussen Multisite en single site installaties moet mengen, dan is Super Backup & Clone iets voor u.

Prijs: $35

Zie ook: 8 Beste TikTok Planning Tools (2023 Vergelijking) Krijg Super Back-up & Kloon

7. WP Clone door WP Academy

WP kloon is een handige migratieplugin met één belangrijke onderscheidende factor:

U hoeft niet te knoeien met uw FTP-programma om uw migratie af te handelen.

In plaats daarvan hoeft u alleen maar een verse WordPress-installatie te maken op de locatie waar u uw WordPress-site wilt klonen.

Dan hoef je alleen maar de WP Clone plugin te installeren op je nieuwe installatie en die zal de migratie voor je afhandelen.

Dat klinkt geweldig, toch? Helaas is er één groot nadeel:

De ontwikkelaars geven volledig toe dat dit proces bij 10-20% van de WordPress-installaties zal mislukken.

Dat is de reden dat WP Clone niet hoger op deze lijst staat. Als u bereid bent de kleine gok te nemen, is WP Clone een van de gemakkelijkste manieren om uw site te migreren. Zorg er alleen voor dat u een volledige back-up hebt voordat u ergens aan begint.

Als uw site bijzonder groot is, moet u een andere migratieplugin gebruiken. Kleinere sites (minder dan 250 MB) zullen eerder succesvol migreren via WP Clone.

Zie ook: 9 Beste Blogger Outreach Tools voor 2023

Al met al is 10-20% uitval niet enorm. Maar het is absoluut iets om in gedachten te houden.

Prijs: Gratis

Probeer WP Clone gratis

Dus, welke WordPress migratie plugin moet je kiezen?

BlogVault is onze go-to plugin omdat het andere belangrijke functies biedt, niet alleen websitemigraties.

Het is toevallig de beste WordPress back-up plugin op de markt en het bevat andere belangrijke functies zoals staging site creatie, firewall, malware scanning en malware verwijdering.

En als u klanten hebt, zult u de sitebeheerfunctie geweldig vinden - u kunt onder meer uw plugins/thema's en de kern van WordPress direct bijwerken.

De migrator uitbreiding van UpdraftPlus is een andere geweldige optie als u hun kern back-up plugin gebruikt.

Duplicator is een geweldige optie als je een plugin nodig hebt voor migraties en het klonen van websites.

Wil je een speciale gratis migratie plugin voor je WordPress website, bekijk dan All-In-One WP Migrations.

En tot slot is het altijd de moeite waard om te controleren of je wel een migratieplugin nodig hebt! Veel WordPress-hosts bieden gratis migratiediensten aan. Dus als je alleen maar van host wisselt, moet je zeker controleren of ze dat gratis doen.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.