40+ Beste Gratis WordPress Thema's Voor 2023

 40+ Beste Gratis WordPress Thema's Voor 2023

Patrick Harvey

Leuk of niet, een goed ontwerp is belangrijk.

Het helpt u bezoekers om te zetten in lezers en lezers in klanten.

Vroeger betekende het vinden van een goed uitziend WordPress-thema vaak dat je de officiële repository links moest laten liggen en geld moest neertellen voor een premium thema.

Tegenwoordig is de kwaliteit van gratis thema's in de officiële repository gelijk aan die van veel van de premium thema's. Van een esthetisch aantrekkelijk ontwerp tot functies waarmee u het thema kunt aanpassen, advertenties kunt weergeven of uw vroegere projecten en klanten kunt tonen - alles is inbegrepen.

Zeker, dat kan betekenen dat je beperkte (of geen) toegang hebt tot ondersteuning, maar je kunt veel krijgen zonder iets te betalen.

De opslagplaats heeft echter duizenden thema's en ze allemaal doornemen kan een tijdrovende taak zijn... .

Daarom hebben we deze lijst van de beste gratis WordPress-thema's samengesteld, zodat je wat tijd kunt besparen en snel je droomthema kunt vinden.

Belangrijke opmerking:

Hoewel de meeste thema's basisaanpassingsopties hebben, bent u beperkt tot de lay-out van het thema.

Wat als u die lay-out wilt veranderen of nog meer wilt aanpassen? Misschien meer lead generation elementen toevoegen of iets super creatiefs?

Met de functie theme builder van Elementor Pro kunt u uw hele thema aanpassen zonder te leren coderen (of een ontwikkelaar in te huren). Dit betekent dat u iets unieks kunt maken dat zich onderscheidt van de massa.

Bekijk Elementor Pro

De beste gratis WordPress thema's

De meeste thema's op deze lijst kunnen rechtstreeks worden gedownload uit de officiële repository en ze hebben allemaal een responsief en visueel aantrekkelijk ontwerp.

Hoewel de meeste thema's gericht zijn op bloggers en uitgevers van inhoud, hebben we verschillende multifunctionele en zakelijke thema's opgenomen voor degenen onder u die overwegen hun blog te gelde te maken en er een fulltime carrière van te maken.

Laten we erin duiken:

1. Kadence Thema

Kadence Theme is een eenvoudig te gebruiken, lichtgewicht WordPress thema dat wordt geleverd met alle goede dingen, zonder dat er een prijskaartje aan hangt.

Het heeft 6 gratis startsjablonen die u gemakkelijk kunt selecteren, importeren en binnen enkele minuten kunt aanpassen aan uw merkspecificaties.

Kadence is gebouwd voor snelheid en toegankelijkheid, en u kunt uw header en footer bewerken met hun drag and drop editor. Controleer de lay-out van uw website met ontwerpopties voor pagina's, berichten en aangepaste posttypes.

Er is ook een globaal kleurenpalet, zodat u uw merkkleuren gemakkelijk over uw hele website kunt beheren.

Premium functies omvatten: header addons, aanpasbare menu's, Woocommerce addon en meer.

Prijs : Gratis. Pro-versie onderdeel van de Essentials, en Full Bundle vanaf 149 dollar/jaar.

Bekijk Kadence Thema

2. Astra

Met meer dan 90.000 installaties blijkt Astra een van de populairste gratis WordPress-thema's te zijn.

Het is aanpasbaar en licht. Dit betekent dat u zowel Google als uw bezoekers een plezier doet met snellere pagina's.

Wil je nog meer aanpassingsmogelijkheden, dan kun je kiezen voor hun premium add-ons om de functionaliteit uit te breiden.

Het mooie hiervan is dat u alleen add-ons hoeft te installeren voor de functies die u wilt. Dit helpt om de laadtijden van uw pagina's zo snel mogelijk te houden.

En het thema werkt out of the box met populaire page builder plugins.

Prijs: Gratis. Premium add-ons beginnen vanaf $59 voor onbeperkte websites.

Kijk bij Astra

Lees onze Astra thema review.

3. GeneratePress

GeneratePress is gebouwd om eenvoudig, lichtgewicht en responsief te zijn, maar het zit vol met functies die vergelijkbaar zijn met elk premium thema dat er is. Om te beginnen werkt het thema geweldig met de page builder plugin, wat betekent dat u gemakkelijk verder kunt gaan dan reguliere aanpassingen en uw eigen unieke lay-outs kunt maken die het meest geschikt zijn voor uw site.

Het heeft negen widgetgebieden waar u diverse inhoud kunt toevoegen en wordt geleverd met vijf menulocaties en verschillende zijbalkindelingen.

GeneratePress is compatibel met de belangrijkste populaire plugins zoals WooCommerce, WPML, BuddyPress en bbPress. Het kan worden vertaald in meer dan 20 talen en is volledig responsief en cross-browser compatibel. Alle aanpassingsopties bevinden zich in de Customizer en laten u toe om kleuren, lettertypes en meer te tweaken terwijl u onmiddellijk een voorbeeld van de wijzigingen ziet.

Bekijk GeneratePress

4. Hueman

Het Hueman thema is een van de meest populaire gratis thema's in de officiële repository en met goede reden. Het thema komt met de mogelijkheid om elke pagina onafhankelijk aan te passen dankzij een gratis addon die nog meer aanpassingsmogelijkheden biedt en een Twitter sharebar en een set aangepaste shortcodes bevat.

Het thema heeft een modern en responsief ontwerp met de mogelijkheid om zowel de rechter- als de linkerzijbalk of helemaal geen zijbalk weer te geven. U kunt ook aangepaste zijbalken maken en een grote slider gebruiken om uw populairste berichten of pagina's weer te geven. Het thema ondersteunt alle standaard berichtformaten, zodat u gemakkelijk audio of video aan uw berichten kunt toevoegen.

Bezoek Thema / Demo

5. ColorMag

Probeer het ColorMag-thema als je op zoek bent naar een lay-out in magazine-stijl. Het thema wordt geleverd met een elegant raster waarmee je je populairste berichten kunt weergeven en verschillende categorieën. Je hebt de mogelijkheid om de primaire kleur in te stellen en te spelen met 15 verschillende widgetgebieden en 6 aangepaste widgets om advertenties, sliders, categorieën en meer weer te geven.

Het thema is gecodeerd met de beste SEO-praktijken in gedachten en geoptimaliseerd om snel te laden, zodat uw bezoekers niet lang hoeven te wachten om uw artikelen te lezen. Sociale pictogrammen zijn ook opgenomen, zodat bezoekers uw verhalen kunnen delen op hun favoriete sociale mediakanalen en u kunt dit thema gemakkelijk gebruiken op een meertalige site dankzij de integratie met de WPML-plugin.

Prijs: $59

Bezoek Thema / Demo

6. Totaal

Dit veelzijdige thema heeft een minimalistisch en strak ontwerp met parallax secties die een geweldige manier zijn om de aandacht van uw bezoekers te trekken wanneer ze worden gecombineerd met call-to-action knoppen.

U kunt eenvoudig kleuren, lettertypen en vele andere opties aanpassen via de WordPress Customizer. Met de geïntegreerde geanimeerde tekstslider kunt u een korte blurb toevoegen over uw producten, diensten of uw berichten en u kunt kiezen uit 4 verschillende lay-outopties.

Het thema kan zelfs worden gebruikt als een one-page website, waardoor het een perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig, maar krachtig thema.

Bezoek Thema / Demo

7. Hestia

Hestia is een gratis multi-purpose WordPress thema dat ideaal is voor elk type bedrijf.

Als u nieuw bent met WordPress, kunt u uw website bouwen met een van de starterssites, die u met één klik kunt installeren.

Het beschikt over een verscheidenheid aan functies zoals: vertaling en RTL klaar, SEO vriendelijk, live customizer, Gutenberg compatibel, mega menu's en nog veel meer. Zelfs als je vast komt te zitten, hebben ze een hoop video tutorials om je door het proces te begeleiden.

Bezoek Thema / Demo

8. Boerenkool

Overweeg het thema Kale als je een foodblogger bent. Dit thema zit vol met mogelijkheden om je foodie-creaties weer te geven met behulp van de speciale homepage en categoriesjabloon.

Kale heeft een grote homepage slider en bevat een uitgelichte afbeelding voor elk bericht. U kunt de kleuren en lettertypen aanpassen en een aangepaste achtergrondafbeelding en uw logo uploaden.

Het wordt ook geleverd met ingebouwde menu's voor het weergeven van uw sociale media, meerdere blog feed lay-outs, multi-level menu's, automatisch reagerende YouTube-video's, en integratie met WooCommerce, zodat u zelfs uw kookboeken of receptenverzamelingen kunt verkopen.

Bezoek Thema / Demo

9. Flash

Flash is een ander veelzijdig thema dat zowel voor persoonlijke blogs als zakelijke websites kan worden gebruikt. Het thema wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken drag and drop builder, zodat u uw eigen lay-out kunt maken en vooraf gebouwde demo lay-outs met één klik kunt importeren.

Verschillende aangepaste widgets zijn beschikbaar om nog meer inhoud aan uw pagina's toe te voegen en het thema komt met de mogelijkheid om verschillende kleuropties aan te passen voor uw achtergrond, links, hoofdtekstkleur en meer. Bovendien is het thema volledig responsief en geoptimaliseerd voor SEO.

Bezoek Thema / Demo

10. Nisarg

Het Nisarg-thema is gebouwd op het Bootstrap-framework, wat betekent dat het volledig responsief is. Het is een geweldige keuze voor reis- en voedselblogs dankzij de grote headerafbeelding en uitgelichte afbeeldingen voor berichten. Nisarg ondersteunt alle belangrijke berichtformaten, zodat u gemakkelijk video-, audio- en galerijberichten en meer kunt maken.

Als het gaat om aanpassingsopties, kunt u de WordPress Customizer gebruiken om het uiterlijk van het thema te veranderen en uw headerafbeelding van flexibele hoogte, achtergrondafbeelding, achtergrondkleur, headertekstkleur en accentkleur aan te passen.

Zie ook: 9 Beste Blogger Outreach Tools voor 2023 Bezoek Thema / Demo

11. Schrijfster

Kies het Writee-thema als u een strak ontwerp wilt dat gericht is op blogberichten. Het thema is responsief en bevat veel aanpassingsmogelijkheden, zoals de mogelijkheid om uw logo en achtergrond te uploaden, de kleuren aan te passen en meer.

U vindt er een reeks pictogrammen voor sociale media, zodat uw bezoekers uw blogberichten kunnen delen en uw aanhang kunnen vergroten.

Bovendien is het thema geïntegreerd met WooCommerce, zodat u gemakkelijk uw producten kunt verkopen en uw site te gelde kunt maken. Op de blogpagina kunt u de standaardzijbalk weergeven of uitschakelen. Aangepaste postformaten worden volledig ondersteund, evenals paginering, wat perfect is voor langere blogberichten.

Bezoek Thema / Demo

12. Floral Lite

Floral Lite is een uitstekende keuze voor blogs over eten, reizen en fotografie met grote uitgelichte afbeeldingen en een slider op de voorpagina. Het thema wordt geleverd met twee navigatiemenu's, waaronder een sociaal navigatiemenu, perfect om mensen naar uw sociale-mediaprofielen te leiden en uw publiek te laten groeien.

Het thema heeft een klassiek zwart-wit ontwerp met prachtige typografie. Je kunt je Instagram-profiel laten zien in een speciale Instagram-widget en je kunt gerelateerde berichten weergeven onder individuele berichten om lezers langer op je site te houden. Het thema is eenvoudig in te stellen en aan te passen dankzij de WordPress customizer.

Bezoek Thema / Demo

13. Magazine Hoot

Magazine Hoot is een ander geweldig thema voor websites in tijdschrift- en nieuwsstijl, met een rasterindeling waarmee u veel artikelen kunt plaatsen zonder dat het rommelig aanvoelt.

U kunt gebruik maken van verschillende widgets om advertenties van uw sponsors of websites van derden weer te geven en er is ook veel ruimte om uw redacteuren en medewerkers weer te geven, samen met een korte bio en een link naar hun website.

Met de Customizer kunt u uw eigen logo uploaden, de kleuren aanpassen, kiezen tussen een boxed en wide layout, en meer.

Met aangepaste sociale pictogrammen kunt u uw sociale mediaprofielen toevoegen en u kunt uw thema gemakkelijk vertalen naar een andere taal en een webwinkel opzetten dankzij WooCommerce en WPML-integratie.

Bezoek Thema / Demo

14. Stralen

Het Radiate thema heeft een strak en modern ontwerp met een grote headerafbeelding en drie widgetgebieden eronder die perfect zijn voor het tonen van uw categorieën of aanbevolen berichten.

De rest van de homepage volgt de traditionele bloglay-out met een zijbalk en mooie uitgelichte afbeeldingsgebieden, dus dit thema zou een slimme keuze zijn voor blogs over eten, reizen en fotografie.

U kunt de kleuren en de achtergrond aanpassen en aangepaste CSS toevoegen als u vertrouwd bent met de code. Het klevende menu helpt uw bezoekers toegang te krijgen tot andere pagina's op uw site en het thema is volledig responsief en geoptimaliseerd voor SEO.

Bezoek Thema / Demo

15. Everly Lite

Everly Lite thema is een geweldige keuze voor vrouwelijke bloggers met zijn elegante ontwerp en typografie. Het thema laat je kiezen tussen twee verschillende lay-outs: de standaard en de raster lay-out en je kunt kiezen uit meerdere vooraf gemaakte demo's om je blog zo snel mogelijk op te zetten.

Met de Customizer kun je het kleurenschema wijzigen en kiezen uit meer dan 600 Google Fonts om je typografie aan te passen. Het thema ondersteunt video, galerij, link en standaard postformaten.

Het is volledig responsief en wordt geleverd met Instagram en Facebook integratie, zodat u die sociale media feeds kunt weergeven in de zijbalk of voettekst van uw blog.

Bezoek Thema / Demo

16. Viraal nieuws

Viral News van HashThemes is een lichtgewicht en gratis WordPress thema, speciaal ontworpen voor magazine en nieuws gerelateerde websites.

Het thema wordt geleverd met 10+ blok lay-outs die u kunt slepen en neerzetten om uw website aan te passen. U kunt de standaard WordPress customizer of Elementor page builder gebruiken om deze blokken te configureren.

Het thema heeft ook 5 tijdschrift gespecialiseerde widgets zoals TimeLine en Personal Info, die je in je zijbalk of footer kunt plaatsen om je website te maken.

Bezoek Thema / Demo

17. Bulan

Dit stijlvolle maar moderne thema zet uw inhoud centraal dankzij een minimaal ontwerp en veel witruimte. U kunt uw homepage configureren met behulp van verschillende lay-outopties en kiezen hoe u uw zijbalk wilt weergeven. Het thema wordt geleverd met twee aangepaste widgets om uw recente berichten en uw sociale-mediaprofielen weer te geven.

Out of the box is Bulan compatibel met verschillende populaire plugins zoals Jetpack en Polylang en u kunt kleuren, lettertypes en meer aanpassen met de ingebouwde Customizer.

Het beste van alles is dat het thema responsief is en wordt geleverd met aangepaste knoppen voor sociaal delen, zodat uw lezers ze gemakkelijk kunnen delen op hun voorkeursnetwerk.

Bezoek Thema / Demo

18. Aansluiten

Het Connect-thema heeft een uniek ontwerp met blogfragmenten die over de uitgelichte afbeelding worden gelegd, wat een interessant visueel effect creëert. U kunt uw populairste berichten weergeven met behulp van de headercarrousel en gebruikmaken van de geïntegreerde gestructureerde gegevens en SEO-optimalisaties om uw blogresultaten te verbeteren.

Gebruik de Customizer om wijzigingen aan uw site aan te brengen en deze direct te bekijken zonder de pagina te verversen. Dankzij Bootstrap is het thema browseroverschrijdend en responsief, zodat uw bezoekers geen problemen hebben met het bekijken van uw inhoud, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Bezoek Thema / Demo

19. Olsen Light

Als je een mode- of lifestyleblogger bent, overweeg dan het Olsen Light-thema. Met ondersteuning voor grote uitgelichte afbeeldingen en aangepaste widgets kun je gemakkelijk je outfits van de dag laten zien en nog meer inhoud weergeven in widgetgebieden. Geef je sociale-mediaprofielen weer, toon je Instagram-feed, je bio en meer.

De Customizer beknibbelt niet op functies: u kunt uw logo en site-identiteit aanpassen, paginastijlen schakelen, links toevoegen aan al uw sociale profielen, kleuren en lettertypen wijzigen, en nog veel meer.

Bovendien is het thema geoptimaliseerd om snel te laden, is het geschikt voor vertalingen en kan het gemakkelijk worden gebruikt met een plugin voor paginabouwers zoals Elementor, Site Origin's Page Builder en andere.

Bezoek Thema / Demo

20. Jupiter X Lite

Jupiter X Lite is een lichtgewicht WordPress thema dat u tot in de kleinste details kunt aanpassen met behulp van de WordPress Customizer, of een andere page builder tool zoals Elementor.

Je hebt volledige controle over de globale en in-page elementen, evenals de optie om je header en footer te ontwerpen. Of als je je website snel en gemakkelijk wilt opzetten, zijn er 6 voorgemaakte sjablonen (Service, Agency, App, Portfolio, Life Coach & Yoga) die je kunt importeren.

Bezoek Thema / Demo

21. Placid

Placid is een creatief blogthema met aangepaste widgets voor donateurs en adverteerders, zodat u uw site gemakkelijk te gelde kunt maken met display-advertenties of advertentienetwerken.

Een andere aangepaste widget is beschikbaar voor het weergeven van uw sociale media feeds zoals Twitter, Instagram of uw Facebook like widget. Het thema wordt geleverd met twee demo lay-outs om uit te kiezen.

Aanpassingsopties zijn netjes georganiseerd in de Customizer, zodat u uw kleuren, lettertypen, logo, achtergrond en meer kunt regelen. Placid is volledig responsief, cross-browser compatibel en klaar voor kinderthema's.

Bezoek Thema / Demo

22. Ruim.

Spacious is een multifunctioneel thema dat zowel voor persoonlijke blogs als voor portfolio- of zakelijke websites kan worden gebruikt. Het is een uitstekende keuze als u een online winkel wilt opzetten om uw handgemaakte producten of digitale producten te verkopen, omdat het integreert met WooCommerce.

Spacious bevat tal van aanpassingsmogelijkheden, zoals vier verschillende paginalay-outs, twee aangepaste paginasjablonen, verschillende bloglay-outs, 13 widgetgebieden, verschillende aangepaste widgets, lichte en donkere skins, en nog veel meer.

Het thema is ook vertaalbaar en bevat uitgebreide documentatie en video tutorials om u te helpen het zo snel mogelijk op te zetten.

Bezoek Thema / Demo

23. Levering Lite

Probeer het thema Delivery Lite als u op zoek bent naar een lichtgewicht thema dat niet beknibbelt op de functies. Het is een geweldige keuze voor blogs, tijdschriften en recensiesites die een ruime lay-out willen om al hun inhoud te tonen.

De linker- en rechterzijbalk geven u alle vrijheid om uw inhoud te tonen en advertenties te integreren zonder af te leiden van de hoofdinhoud.

Dit thema bevat meerdere aangepaste widgets, zoals widgets voor sociale media en inhoudswidgets. Delivery Lite wordt geleverd met tal van aanpassingsopties waarmee u kleuren, lettertypen, logo's en aangepaste menu's kunt aanpassen. Bovendien is het thema volledig responsief en vertaalbaar.

Bezoek Thema / Demo

24. MH Magazine Lite

Probeer het MH Magazine Lite-thema als u uw eigen online magazine wilt maken. Het thema biedt veel functionaliteit, zoals de mogelijkheid om uitgelichte artikelen uit meerdere categorieën weer te geven, advertenties van uw sponsors te promoten en aangepaste widgets te gebruiken om berichten op verschillende manieren weer te geven.

Dit gratis tijdschrift thema is geoptimaliseerd om snel te laden, het is SEO vriendelijk, en een perfecte keuze voor sites die internationaal nieuws, politiek, lifestyle, mode, business, sport, gadgets, reizen of een ander onderwerp willen behandelen.

Bezoek Thema / Demo

25. Ajaira

Het Ajaira-thema heeft een eenvoudig en responsief ontwerp, perfect voor bloggers en auteurs die hun inhoud willen delen zonder zich te veel op afbeeldingen te concentreren.

Het thema kan volledig worden aangepast met WordPress Customizer, waar u het sociale menu in de header, de zoekbalk in de header, de achtergrond van de site, de achtergrond van de header en nog veel meer kunt regelen. Bovenop het hoofdnavigatiemenu kunt u uw sociale media links en een secundaire navigatie in de voettekst toevoegen.

Het thema ziet er geweldig uit, ongeacht het apparaat dat uw bezoekers gebruiken, en dankzij de strakke typografie valt uw inhoud op en worden bezoekers aangemoedigd om langer op uw site te blijven.

Bezoek Thema / Demo

26. Wisteria

Een ander minimaal blogthema, de Wisteria, is een geweldige keuze voor iedereen die een sociaal element aan zijn site wil toevoegen. Niet alleen kunt u uw sociale media profielen weergeven, maar u kunt ook eenvoudig bbPress toevoegen en forum functionaliteit aan uw site toevoegen om een meer persoonlijke relatie met uw lezers op te bouwen.

Customizer-opties stellen u in staat om kleuren, achtergrond en header te tweaken, evenals prachtige citaten die extra visuele aantrekkingskracht aan uw berichten toevoegen. Het thema is ook volledig responsief en laadt snel en volgt de beste SEO-praktijken.

Bezoek Thema / Demo

27. Redactie

Het thema Editorial is perfect voor nieuws- en tijdschriftgerichte blogs. Het thema heeft een standaard lay-out in tijdschriftstijl met 6+ widgets die u gemakkelijk kunt verplaatsen en aanpassen welke categorieën en berichten waar moeten worden weergegeven.

U kunt de categorieën aanpassen met verschillende kleuren om extra visuele aantrekkingskracht toe te voegen en uw lezers gemakkelijk de gewenste inhoud te laten vinden.

Het thema maakt volledig gebruik van de WordPress Customizer, zodat u elk aspect van uw thema kunt aanpassen en de wijzigingen in real time kunt zien. Het thema is ook responsief en bevat verschillende gebieden om advertenties weer te geven, zodat u uw site te gelde kunt maken door gesponsorde inhoud of advertenties van netwerken van derden weer te geven.

Bezoek Thema / Demo

28. Briljant

Brilliant is een elegant thema dat geschikt is voor tijdschriften en persoonlijke blogs. Op de homepage kunt u uw meest recente of meest populaire berichten plaatsen en u kunt nog meer inhoud weergeven in de zijbalk met behulp van widgets om opmerkingen, meer categorieën en meer recente berichten te tonen.

Met de Customizer kunt u kleuren, de header, widgets in de footer en meer wijzigen om uw merk gemakkelijk te integreren.

Met een lay-out die lijkt op die van Pinterest, is Brilliant een aantrekkelijk thema dat zich richt op uw inhoud en de juiste hoeveelheid functies heeft om bloggers die een eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp voor hun blog willen, aan te spreken.

Bezoek Thema / Demo

29. Voldoende

Het Ample thema is een ander multifunctioneel thema met tal van functies waarmee u het kunt gebruiken als zowel een persoonlijke blog of een zakelijke website. Het thema is volledig responsief en ziet er prachtig uit op kleinere apparaten. U kunt uw eigen aangepaste menu's maken en headers, achtergrond, kleuren en meer aanpassen.

De grote header ondersteunt de mogelijkheid om call-to-action knoppen toe te voegen, evenals een korte beschrijving van uw blog of bedrijf. Benadruk uw diensten met behulp van het featured gebied eronder en toon uw eerdere werk of populaire artikelen met behulp van de portfolio sectie.

Het thema wordt ook geleverd met aantrekkelijke parallax gebieden en de mogelijkheid om maximaal vier widgets toe te voegen in de voettekst. Bovendien ondersteunt het thema WooCommerce en is het geschikt voor vertalingen.

Bezoek Thema / Demo

30. Poseidon

Het Poseidon thema heeft een prachtige diavoorstelling over de volledige breedte die perfect is voor het weergeven van uw meest populaire of nieuwste artikelen. Met de Slider instellingen kunt u een slider categorie, slider snelheid, aantal slider berichten, en slider animatie-effect kiezen.

De ruime lay-out overweldigt de lezers niet en u krijgt voldoende ruimte om verschillende categorieën en de meest recente berichten in elke categorie weer te geven. De homepage is gebouwd met widgets, zodat u ze gemakkelijk kunt herschikken om uw belangrijkste inhoud bovenaan te krijgen.

Net als alle andere thema's op deze lijst is Poseidon volledig responsief en kan het gemakkelijk worden aangepast met de WordPress Customizer, waar u algemene instellingen en instellingen voor berichten kunt aanpassen. Het thema is ook geschikt voor vertalingen en geoptimaliseerd voor SEO.

Bezoek Thema / Demo

31. SiteOrigin Unwind

Dit thema is eenvoudig aan te passen dankzij de integratie met SiteOrigin Page Builder. De blogpagina wordt geleverd met vijf verschillende lay-outs en elk van hen bevat grote uitgelichte afbeeldingen, waardoor dit thema een geweldige keuze is voor blogs over eten, mode, reizen of fotografie.

Het thema bevat ook aangepaste widgets zoals contactformulier, prijstabel en knoppen voor oproepen tot actie. Als u producten verkoopt, kunt u profiteren van de integratie van het thema met WooCommerce en zowel digitale als fysieke producten verkopen.

Niet alleen kunt u unieke lay-outs maken met Page Builder, u kunt het thema volledig aanpassen met behulp van de WordPress Customizer en kleur, achtergrond, lettertype, header-instellingen en meer aanpassen. Behalve dat dit thema responsief is, is het geoptimaliseerd voor SEO en gecodeerd om snel te laden.

Bezoek Thema / Demo

32. Fluida

Zoals de naam al aangeeft, heeft Fluida een volledig vloeiend ontwerp dat zich aanpast aan de schermgrootte, zodat uw bezoekers van uw inhoud kunnen genieten, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Dit is een multifunctioneel thema dat kan worden gebruikt door bloggers, kleine bedrijven en zelfs freelancers die hun eerdere projecten willen laten zien. Fluida wordt geleverd met twee navigatiemenu's en aangepaste pictogrammen voor sociale media.

Fluida stelt niet teleur als het aankomt op aanpassingsopties. Het biedt u meer dan 100 customizer thema-instellingen en u kunt alles veranderen, beginnend met lay-out, breedte van de site en zijbalken, tot kleuren, lettertypen en lettergroottes voor alle belangrijke elementen van uw blog.

Verder kunt u de instellingen aanpassen voor uitgelichte afbeeldingen, meta's voor berichtinformatie, uittreksels van berichten, opmerkingen en nog veel meer. En als dit nog niet genoeg voor u is, wordt Fluida geleverd met 6 widgetgebieden, 8 paginasjablonen en ondersteuning voor alle berichtformaten.

Bezoek Thema / Demo

33. Hemingway

Hemingway is een schoon en responsief thema dat perfect is voor schrijvers, auteurs en bloggers. Het thema heeft een tweekoloms layout met een zijbalk waarin u een korte bio kunt toevoegen, uw recente berichten, reacties, social media-iconen en meer kunt weergeven.

U kunt zelfs widgets toevoegen aan de voettekst van het thema. Elk bericht wordt geleverd met een uitgelichte afbeelding en de header is perfect voor het weergeven van een opvallende afbeelding die uw merk vertegenwoordigt.

Er zijn verschillende paginasjablonen beschikbaar, waaronder een sjabloon op volledige breedte zonder zijbalk als u uw lezers een afleidingsvrije leeservaring wilt bieden.

Het thema is eenvoudig aan te passen met de WordPress customizer waar u eenvoudig het kleurenschema kunt veranderen, uw logo kunt uploaden en meer. Hemingway is ook geschikt voor retina, zodat uw afbeeldingen er schoon en scherp uitzien, ongeacht de schermgrootte en het apparaat.

Bezoek Thema / Demo

34. Hoffman

Als u geen fan bent van tweekoloms lay-outs, probeer dan Hoffman eens. Dit thema heeft een blogpagina over de volle breedte zonder zijbalk en drie widgetgebieden in de voettekst. Het thema wordt geleverd met ondersteuning voor grote uitgelichte afbeeldingen die perfect zijn om de aandacht van uw bezoekers te trekken en dankzij de strakke typografie kunt u zich gemakkelijk concentreren op uw inhoud.

Zie ook: 36 Laatste LinkedIn statistieken voor 2023: de definitieve lijst

Verschillende postformaten worden ondersteund, waaronder het galerijpostformaat, zodat u meerdere afbeeldingen in één post kunt delen met een aantrekkelijke lay-out. Hoffman integreert out of the box met Jetpack, met ondersteuning voor oneindige scroll-functie en betegelde galerij.

Gebruik de Customizer om uw merk te integreren door de accentkleur te veranderen, de achtergrondkleur te wijzigen of een achtergrondafbeelding toe te voegen. Het thema bevat ook twee paginasjablonen, een menulocatie voor links naar pagina's op sociale netwerken, ondersteuning voor postbewerkingsstijlen en een aangepaste Flickr-widget.

Bezoek Thema / Demo

35. Optimizer

De Optimizer is een ander multifunctioneel thema dat geschikt is voor bloggers, tijdschriften en bedrijven. U kunt elk aspect van uw thema, inclusief de lay-out, aanpassen zonder een enkele regel code aan te raken en elk type inhoud toevoegen.

Het thema wordt geleverd met twee pagina-indelingen en de mogelijkheid om uw eigen logo te uploaden, de lettertypen, kleuren, achtergrond en nog veel meer te veranderen.

Naast de vele aanpassingsmogelijkheden wordt het thema geleverd met perfecte ondersteuning voor WooCommerce, bbPress, Contact Form 7 en Mailchimp, zodat u een echt krachtige site kunt maken die responsief is, geschikt voor retina en geoptimaliseerd voor SEO, zonder de snelheid van de site op te offeren.

Bezoek Thema / Demo

36. Teletype

Teletype is een minimalistisch thema met een gemetselde lay-out waarmee u kunt kiezen welke secties waar moeten worden weergegeven. U kunt de lettertype-instellingen aanpassen door een van de 600+ Google Fonts te kiezen, en ook uw kleuren, headerafbeelding, achtergrondkleur, logoafbeelding, zijbalklay-out en nog veel meer kiezen.

Het thema ondersteunt afbeeldingen en standaard postformaten, zodat je een interessante lay-out kunt maken.

Teletype bevat een horizontale locatie voor het primaire menu en de voettekst bevat een pictogrammenmenu voor sociale netwerken. Wat dit thema onderscheidt is de aangepaste Tekst + Pictogram-widget waarmee u snel een sectie voor diensten of producten kunt maken of gewoon andere pagina's op uw site op een visueel aantrekkelijke manier kunt tonen. Het thema is ook vertaalbaar en responsief.

Bezoek Thema / Demo

37. Royal Magazine

Royal Magazine wordt geleverd met een responsief ontwerp en elegante rasterindeling met 5 aangepaste widgets om een verscheidenheid aan inhoud op uw site weer te geven. Het thema heeft veel ruimte om advertenties van uw sponsors op te nemen en is klaar voor AdSense zodat u met gemak Google Ads kunt weergeven. Royal Magazine ondersteunt Elementor plugin zodat u aangepaste lay-outs kunt maken.

Sociale media-opties zijn ingebouwd in het thema, zodat u kunt linken naar uw sociale profielpagina's en bezoekers kunt aanmoedigen uw verhalen te delen op hun voorkeursnetwerk. U vindt er ook een breaking new-widget waarmee u direct de meest recente berichten, artikelen en nieuws kunt weergeven. Het thema is SEO geoptimaliseerd en bevat 3 footer-widgets waar u een extra navigatiemenu en een videopost kunt toevoegen,en meer.

Bezoek Thema / Demo

38. Baskerville

Het Baskerville-thema heeft een lay-out in Pinterest-stijl, waardoor het een perfecte keuze is voor sites met veel inhoud. Elk bericht wordt geleverd met een miniatuurafbeelding om visuele aantrekkingskracht toe te voegen en er is een speciale paginasjabloon voor bijdragers, zodat u uw auteurs met een klik op een knop kunt presenteren met avatars, biografie en sociale links.

Het thema ondersteunt alle negen berichtformaten, wat betekent dat het gemakkelijk is om een galerij-diavoorstelling, audio- en videospelers toe te voegen, of je favoriete links en citaten weer te geven. Pas het thema aan door een aangepaste headerafbeelding te uploaden of de widgets in de twee widgetgebieden te wijzigen. Baskerville wordt ook geleverd met drie aangepaste widgets voor Flickr, video en Dribbble.

Bezoek Thema / Demo

39. Panoramisch

Panoramic trekt zeker de aandacht van uw lezers dankzij de slider over de volledige breedte, die perfect is om uw populairste berichten te tonen of uw lezers naar een andere pagina te sturen als uw site meer bedrijfsgericht is.

U kunt het gebied direct daaronder ook gebruiken om korte informatie over uw bedrijf of uw blog te delen en de categorieën te markeren. Dankzij ondersteuning voor SiteOrigin's Page Builder kunt u de lay-out van de homepage aanpassen met drag and drop widgets.

U vindt ook ondersteuning voor Contact Form 7 en WooCommerce, zodat u snel kunt beginnen met de verkoop van digitale of fysieke producten. Met de customizer kunt u kleuren, achtergrond, headerafbeelding en meer aanpassen. Bovendien is het thema responsief en geschikt voor vertalingen.

Bezoek Thema / Demo

40. Wedstrijd

Match is de perfecte keuze voor bruiloft of persoonlijke bloggers met zijn lichte kleurenschema en strakke ontwerp. Belangrijke functies zijn responsieve lay-out, postformaten, aanbevolen afbeeldingen, aangepast menu, sticky posts en aangepaste achtergrond. U kunt het thema aanpassen met behulp van de Customizer en kleuren tweaken, uw logo uploaden en meer.

Verschillende paginasjablonen zijn inbegrepen, waar u uw cadeaulijstje en een RSVP-formulier kunt organiseren en gasten uw gastenboek kunt laten tekenen. Het thema is vertaalbaar.

Bezoek Thema / Demo

41. Maak

Het Make-thema is veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Gebouwd met een drag-and-drop page builder, kunt u snel aangepaste lay-outs maken en verschillende inhoudselementen aan uw pagina's toevoegen.

U kunt banners over de hele breedte toevoegen, uw inhoud organiseren in kolommen, accordeons en panelen, of uw meest recente blogberichten weergeven. Het thema is geweldig voor zowel bedrijven als persoonlijke bloggers die volledige controle over hun website willen.

De aanpassingsopties omvatten meer dan 100 instellingen waarmee u kunt kiezen uit honderden Google Fonts of Adobe Typekit.

U kunt uw eigen merkkleuren toevoegen, achtergrondafbeeldingen voor elke sectie, en uw lay-outvoorkeuren instellen voor de header, blogberichten en pagina's. Make is volledig compatibel met populaire plugins zoals WooCommerce, Gravity Forms, Contact Form 7, Jetpack, en anderen.

Bezoek Thema / Demo

42. Barletta

Barletta is een elegant thema dat perfect is voor lifestyle- of modeblogs. Het heeft een grote homepage-slider en een tweekolomsindeling, samen met strakke typografie gericht op het verbeteren van de leesbaarheid. Het thema integreert met Contact Form 7, WooCommerce, MailChimp en WPML. Dit betekent dat het toevoegen van een winkel of het opbouwen van een e-maillijst vanaf het begin eenvoudig is.

Met behulp van de customizer, kunt u direct een voorbeeld van de wijzigingen en tweak kleuren, lettertypen, logo, achtergrondafbeelding, en nog veel meer. Het thema is gebaseerd op Bootstrap kaders, wat betekent dat het volledig responsief en zal er geweldig uitzien op elk apparaat en scherm grootte.

Bezoek Thema / Demo

43. Allegiant

Het Allegiant thema heeft een modern ontwerp met een grote header die perfect is om een call-to-action knop toe te voegen en bezoekers naar uw belangrijkste pagina te leiden. Het is een geweldige keuze voor kleine bedrijven en freelancers, vooral degenen die hun portfolio onder de aandacht willen brengen. U kunt stijlvolle pictogrammen gebruiken om uw diensten te benadrukken en informatie over uw teamleden of belangrijke werknemers met hun bio weer te geven.en sociale media profielen.

U kunt ook getuigenissen weergeven om geloofwaardigheid op te bouwen en andere ingebouwde modules gebruiken om alle belangrijke informatie over uw bedrijf toe te voegen. Het thema integreert ook met enkele van de populairste gratis plugins zoals WooCommerce Yoast SEO, WPML en Contact Form 7.

Bezoek Thema / Demo

44. Ontsteken

Het Ignite-thema heeft een eenvoudige lay-out met leuke accentkleuren die naar wens kunnen worden aangepast. Het wordt ook geleverd met een aantal socialemediaknoppen om je aanhang te vergroten.

Dit thema is een uitstekende keuze voor persoonlijke blogs en auteurs die zich willen concentreren op het zo snel mogelijk uitbrengen van hun inhoud, maar je kunt het ook gebruiken als een minimaal voedsel- of modethema dankzij grote uitgelichte afbeeldingen. Je kunt de zijbalk gebruiken om je populairste berichten weer te geven of recente reacties weer te geven, en meer.

Wat de aanpassingsmogelijkheden betreft, kunt u de accentkleur aanpassen, evenals de achtergrondkleuren, het logo en de lettertypes. Ignite is volledig responsief voor weergave op mobiele apparaten, en het ondersteunt zelfs WooCommerce als u een eenvoudige winkel wilt opzetten om uw producten zoals ebooks te verkopen.

Bezoek Thema / Demo

Inpakken

Een hoogwaardig thema vinden betekent niet langer dat u urenlang op internet moet zoeken naar een premium thema.

Maar vergeet niet dat een gratis thema betekent dat u misschien niet hetzelfde niveau van ondersteuning en functionaliteit krijgt als wanneer u een thema had gekocht.

Gebruik onze collectie hierboven om premium functies te krijgen zonder het hoge prijskaartje en uw website nieuw leven in te blazen.

Meer thema suggesties nodig voor uw WordPress website? Bekijk onze andere thema roundups:

  • Portefeuillethema's
  • Bloggingsthema's
  • Minimale thema's
  • Genesis kind thema's
  • Video thema's

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.