13 Beste e-mail nieuwsbrief software tools voor 2023 (inclusief gratis opties)

 13 Beste e-mail nieuwsbrief software tools voor 2023 (inclusief gratis opties)

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste software voor e-mail nieuwsbrieven? Wij hebben het voor je geregeld.

E-mailnieuwsbrieven zijn een geweldige manier om een publiek op te bouwen, naamsbekendheid te creëren en inkomsten te genereren.

Er zijn tal van tools die u kunnen helpen bij het ontwerpen, plannen en automatiseren van dit soort e-mails - zoveel zelfs dat het moeilijk kan zijn om te weten welke voor u geschikt is.

Om je te helpen je opties te beperken, hebben we deze diepgaande vergelijking gemaakt van de beste e-mail nieuwsbrief tools op de markt.

Wij laten u weten voor welk soort gebruikers elke softwaretool het meest geschikt is, belichten alle belangrijke kenmerken, schetsen de voor- en nadelen, en nog veel meer!

Klaar? Laten we beginnen!

De beste e-mail nieuwsbrief software tools - samenvatting

TL;DR:

 1. Brevo - Het beste voor KMO's (met enkele geavanceerde functies).
 2. Mailchimp - Goed gratis plan en breed scala aan integraties.

#1 - MailerLite

MailerLite Het is het meest betaalbare platform dat we hebben gezien. Het geeft u veel meer waar voor uw geld in vergelijking met zijn concurrenten, met een reeks goedkope plannen voor bedrijven met een beperkt aantal abonnees of minder en een zeer royale gratis optie.

Ondanks zijn betaalbare prijskaartje heeft MailerLite niet bezuinigd. Het biedt nog steeds een breed scala aan e-mail marketing en automatiseringstools, waaronder een krachtige workflow builder, flexibele drag-and-drop nieuwsbrief editor, en diverse segmentatie, tagging, en personalisatie functies.

En dat is niet alles. MailerLite komt ook met een landing page en signup form builder, email verifier, ecommerce functies, etc. Er is zelfs een geïntegreerde website builder die je kunt gebruiken om je hele site vanaf de grond op te bouwen, compleet met blogging functionaliteit.

De drag-and-drop nieuwsbrief editor UI is niet zo gebruiksvriendelijk als die van Moosend, maar wel erg flexibel. Je kunt alle gebruikelijke inhoudsblokken slepen om je nieuwsbrieven te bouwen, maar ook speciale blokken zoals interactieve carrousels, event RSVPs, e-commerce blokken, e-mail enquêtes, en meer.

En als u niet graag in een drag-and-drop interface werkt, kunt u HTML e-mailsjablonen voor uw nieuwsbrief maken met de rich text editor of HTML editor.

Maar ons favoriete aspect van MailerLite is dat het betaalde nieuwsbrieven ondersteunt. Dat klopt, je kunt MailerLite gebruiken om digitale nieuwsbriefabonnementen te verkopen en terugkerende betalingen van je abonnees te innen.

Dit gaat hand in hand met de krachtige automatiseringstools van MailerLite. U kunt bijvoorbeeld uw betaalde nieuwsbriefabonnementen upsellen aan de vaste abonnees die de meeste kans maken om te kopen met behulp van geautomatiseerde, gerichte workflows.

En omdat u met MailerLite unieke nieuwsbriefblokken zoals enquêtes en quizzen kunt toevoegen, kunt u nieuwsbrieven maken die werkelijk de moeite waard om voor te betalen.

Belangrijkste kenmerken

 • Goedkope plannen
 • Drie nieuwsbriefredacteuren
 • E-mail verificateur
 • Pagina- en formulierbouwer
 • Functies voor e-commerce
 • Website bouwer
 • Blogfunctie
 • Interactieve nieuwsbriefblokken
 • Betaalde nieuwsbriefinschrijvingen
 • Automatisering workflow bouwer

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Waar voor je geld Twee versies van hun software hebben tot enige verwarring bij de gebruikers geleid
Ideaal voor groeiende bedrijven Beperkingen van de klantenondersteuning op het gratis plan
Uitgebreide functies
Veel inhoudsblokken

Prijzen

U kunt beginnen met het gratis plan, dat goed is voor maximaal 1.000 abonnees en 12.000 maandelijkse e-mails.

Betaalde plannen beginnen bij $9/maand voor onbeperkte maandelijkse e-mails. Hoe meer abonnees u hebt, hoe meer u betaalt.

Probeer MailerLite gratis uit

#2 - Moosend

Moosend is een alles-in-één e-mailmarketingplatform met alle tools die u nodig hebt om uw hele e-mailcampagne van begin tot eind te beheren.

Zie ook: 13 Statistieken laadtijd website (gegevens 2023)

Een van de redenen waarom wij Moosend zo goed vinden is hoe schaalbaar het is. De prijs hangt af van het aantal e-mailabonnees dat je hebt, dus als je net begint met het opbouwen van je lijst, betaal je slechts $9/maand en krijg je toch toegang tot alle kernfuncties.

Deze functies omvatten een krachtige nieuwsbrief editor, CRM (customer relationship management) systeem, segmentatie en personalisatie tools, landing page builder, automatiseringen en analyses.

Moosend heeft een eenvoudige drag-and-drop editor die u helpt verbluffende, rijke multimedia e-mail nieuwsbrieven te bouwen zonder enige HTML kennis. U kunt afbeeldingen, video's en tal van interactieve elementen toevoegen.

Het werkt als volgt: eerst sleept u 'lay-outs' naar de pagina om de structuur van uw nieuwsbrief te creëren. U kunt lay-outs gebruiken om de e-mail op te delen in rijen en kolommen, wat er veel mooier uitziet dan één lang blok tekst.

Items zijn in wezen inhoudsblokken (zoals in WordPress), en er zijn blokken voor afbeeldingen, tekst, knoppen, links naar sociale media, timers, video's en meer. Er is zelfs een handig 'product'-blok dat erg handig is als je een e-commercewinkel hebt. Het voegt productaanbevelingen toe aan je e-mails, samen met knoppen waarop abonnees kunnen klikken om naar je product te gaan.pagina's.

U kunt ook 'voorwaardelijke blokken' gebruiken om unieke inhoud te tonen op basis van het abonneeprofiel en meer gepersonaliseerde campagnes te lanceren.

En als u uw nieuwsbrieven niet vanaf nul wilt opbouwen, kunt u de catalogus van Moosend met door ontwerpers gemaakte sjablonen doorbladeren en naar wens aanpassen.

Een andere functie die we erg goed vinden is de AI-onderwerpregelgenerator van Moosend, Refine. Deze helpt je om onderwerpregels te maken die meer opens en kliks opleveren, schat in hoe goed ze zullen presteren en geeft suggesties om ze te verbeteren.

We zouden nog veel meer kunnen zeggen over Moosend. We zijn nog niet eens aan de oppervlakte geweest en hebben nog niet gekeken naar de andere tools zoals de automation builder en de landing page editor. Maar je kunt ze allemaal zelf uitproberen met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Belangrijkste kenmerken

 • Drag and drop nieuwsbrief editor
 • A/B testen
 • Segmentatie
 • Analyse en rapportage
 • Automatisering bouwer
 • E-mail-, automatiserings- en paginasjablonen
 • Volgen van gebruikers en websites
 • Bouwer van landingspagina's
 • Formulierenbouwer

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Alles-in-één e-mailmarketingtool Beperkte analyse
AI-gestuurde aanbevelingen Formulier- en paginasjablonen kunnen beter
Flexibele e-mail nieuwsbrief bouwer
Schaalbare prijsplannen

Prijzen

Plannen beginnen bij $9/maand voor maximaal 500 abonnees. Hoe meer abonnees u hebt, hoe meer u betaalt.

Aangepaste bedrijfsplannen zijn beschikbaar, en u kunt beginnen met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Probeer Moosend Gratis

#3 - Omnisend

Omnisend is de beste e-mail nieuwsbrief software voor e-commerce winkels. Gebruik het om nieuwsbrieven te ontwerpen en maak gerichte, geautomatiseerde berichtencampagnes.

Nogmaals, u krijgt alle e-mailfuncties die u van Omnisend mag verwachten: een content editor om uw e-mails te ontwerpen, een uitgebreide template bibliotheek, een automation builder, enz.

Maar daarbovenop krijgt u ook enkele krachtige sms- en web-pushnotificatietools, waarmee u via meerdere kanalen zeer gerichte berichten naar uw klanten kunt sturen.

Hun bibliotheek met sjablonen voor e-mailnieuwsbrieven is niet zo groot als die van andere platforms, maar hun drag & drop nieuwsbriefontwerper maakt dat ruimschoots goed.

Meestal vind ik dat de meeste e-mailsjablonen toch niet de elementen hebben die ik nodig heb. Ik waardeerde dus de mogelijkheid om mijn eigen sjablonen te ontwerpen met behulp van vooraf gemaakte blokken.

Het is ook vermeldenswaard dat de interface van Omnisend zeer beginnersvriendelijk is ontworpen. Het is een van de gemakkelijkste om te gebruiken!

Belangrijkste kenmerken

 • Marketingautomatisering
 • E-mail marketing
 • Inhoudelijk redacteur
 • Sjabloon bibliotheek
 • SMS
 • Web push meldingen
 • Pop-ups en formulieren
 • Segmentatie
 • Rapportage

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Omnichannel campagnes (e-mail, SMS, web push) Alleen voor e-commerce winkels
Uitgebreide e-commerce functies Beperkt aantal sjablonen voor e-mailnieuwsbrieven
Diepe integratie met populaire e-commerce platforms (bijv. WooCommerce, Shopify, enz.)
Uitstekende UI
Vooraf gebouwde automatiseringssequenties maken het gemakkelijk om aan de slag te gaan

Prijzen

Met het gratis plan kunt u 250 contacten bereiken en 500 e-mails/maand versturen. Betaalde plannen beginnen bij $16/maand.

Probeer Omnisend gratis uit

#4 - ConvertKit

ConvertKit is onze favoriete e-mail nieuwsbrief tool voor makers van inhoud. Het is speciaal ontworpen voor makers zoals auteurs, bloggers, online coaches en podcasters.

De nieuwsbrief editor is een beetje basic, dus het is niet ideaal voor het maken van flitsende HTML-gebaseerde e-mails. Maar als je gewoon iets wilt dat gemakkelijk te gebruiken is en gericht is op het krijgen van e-mails in inboxen - het is een geweldige optie.

De interface is echt intuïtief. U kunt eenvoudige automatiseringen maken met behulp van regels of een visuele automatiseringsbouwer - u hoeft niet te knoeien met complexe workflows.

Belangrijkste kenmerken

 • Landingspagina's
 • Inschrijvingsformulieren
 • E-mail automatisering
 • E-commerce functionaliteit

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Ideaal voor makers van inhoud Nieuwsbrief editor is vrij eenvoudig
Gemakkelijk te gebruiken Geen nieuwsbriefsjablonen
Breed scala aan integraties met derden
Geweldig om je e-mails uit de promotietab van Gmail te halen

Prijzen

U kunt beginnen met een gratis plan. Betaalde plannen beginnen vanaf $9/maand.

Probeer ConvertKit gratis uit

Lees onze ConvertKit review.

#5 - ActiveCampaign

ActiveCampaign is ideaal voor wie een e-mailnieuwsbriefplatform nodig heeft met uiterst geavanceerde automatiseringsfuncties.

Net als de andere tools die we tot nu toe hebben bekeken, kun je ActiveCampaign gebruiken om prachtige nieuwsbrieven te ontwerpen in een drag-and-drop e-mail designer.

Maar wat dit platform bijzonder maakt, zijn de geavanceerde automatiseringsmogelijkheden. De door machine learning aangedreven automation builder is de meest flexibele die we hebben gezien en heeft een aantal geavanceerde functies die andere tools missen. U kunt er echt complexe workflows mee opzetten en gepersonaliseerde ervaringen creëren voor uw klanten bij elk contactpunt.

E-mails kunnen worden getriggerd op basis van zaken als aankopen, sitebezoeken, betrokkenheid, enz. U kunt zelfs gegevens van andere digitale kanalen zoals sociale media en live chat ophalen en deze in uw automatiseringen verwerken.

En als u geen zin hebt om automatiseringen vanaf nul op te bouwen, kunt u gebruikmaken van de rijke catalogus van het platform met honderden kant-en-klare sjablonen.

Er zijn kant-en-klare automatiseringen voor zaken als e-mails voor verlaten winkelwagens, 7-daagse welkomstreeksen en meer - plus honderden andere in de markt.

ActiveCampaign onderscheidt zich ook op het gebied van personalisering. U kunt al uw e-mails richten op verschillende publiekssegmenten op basis van elke denkbare factor, en ze personaliseren met Conditional Content.

En die personalisering houdt niet op bij e-mails. U kunt ActiveCampaign ook gebruiken om gepersonaliseerde sms-berichten te versturen en gepersonaliseerde website-inhoud te leveren aan bezoekers, afhankelijk van het plan waarvoor u zich inschrijft.

Al deze functies zijn gebouwd bovenop het CRM-systeem (customer relationship management) van ActiveCampaign. Met het CRM kunt u zien hoe uw abonnees omgaan met uw berichten. U kunt het gebruiken om doelen te volgen, contactbeheer te automatiseren, leads te scoren en uw hele verkoopproces soepel te laten verlopen.

Belangrijkste kenmerken

 • Drag and drop nieuwsbrief editor
 • Geavanceerde automatiseringsbouwer
 • Vooraf gebouwde automatiseringen
 • Transactionele e-mails
 • Gepersonaliseerde inhoud
 • CRM en verkoopautomatisering

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Uitstekende segmentatie en personalisatie Hoge leercurve
Geavanceerde automatiseringsfuncties Aanpassingsopties beperkt
Uitstekende rapportage
Grote selectie van sjablonen

Prijzen

Plannen beginnen bij $29/maand (jaarlijks gefactureerd) maar zijn afhankelijk van uw aantal contacten. Een gratis proefversie is beschikbaar.

Probeer ActiveCampaign gratis uit

#6 - AWeber

AWeber is een platform voor e-mailmarketing en landingspagina's dat zich onderscheidt door zijn best-in-class nieuwsbriefsjablonen en ontwerptools. Het is het enige platform dat we hebben gezien dat rechtstreeks is geïntegreerd met Canva (een populair hulpmiddel voor online grafisch ontwerp).

Net als de andere platforms die we tot nu toe hebben bekeken, beschikt AWeber over alle kernfuncties die e-mailmarketeers nodig hebben, zoals:

 • Een inschrijvingsformulier en landing page builder om je te helpen leads te verzamelen en je lijst te laten groeien
 • Een drag-and-drop e-mail builder om u te helpen professioneel ogende nieuwsbrieven te ontwerpen
 • Automatiseringstools om uw e-mailcampagnes op de automatische piloot te laten verlopen
 • Tools voor lijstbeheer om u te helpen uw abonnees te segmenteren
 • Dynamische inhoud om u te helpen campagnes te personaliseren voor verschillende segmenten
 • Analytics, zodat u kunt zien wat werkt en wat niet.

Maar er zijn een paar dingen waardoor AWeber zich onderscheidt. Ten eerste zijn hun nieuwsbriefsjablonen van het hoogste niveau. Je kunt kiezen uit meer dan 600 aanpasbare, responsieve sjablonen, waaronder branchespecifieke sjablonen voor vrijwel elke niche, promotiesjablonen, vakantiesjablonen, enz.

U kunt alle sjablonen aanpassen door een kleurenschema te kiezen, de lay-out en het ontwerp aan te passen en uw eigen logo, foto's en inhoud toe te voegen.

Ten tweede is er de Canva-integratie. AWeber is het enige platform dat we hebben geprobeerd waarbij je afbeeldingen op Canva kunt maken en in je e-mails kunt gebruiken zonder dat je dat platform hoeft te verlaten.

Er zijn ook duizenden gratis stockafbeeldingen van hoge kwaliteit die u kunt gebruiken in uw nieuwsbrieven als u niet uw eigen afbeeldingen wilt maken.

Een andere opvallende functie is AWebers Auto Nieuwsbrieven. Je kunt het gebruiken om automatische e-mails naar je abonnees te sturen om hen te laten weten wanneer je een nieuw blogbericht, product, video, podcast of iets anders publiceert.

En er zijn tal van andere kant-en-klare autoresponders voor zaken als welkomstsequenties, e-mails voor verlaten winkelwagens, orderbevestigingen, enz. die u in een paar klikken kunt uitrollen.

Wij zijn ook grote fans van de analysetools van AWeber. Rapporten zijn gemakkelijk te lezen en helpen je om een overzicht te krijgen van alle statistieken die van belang zijn. Er zijn ook A/B-splittests om verschillende versies van je nieuwsbrieven te vergelijken en te zien welke het beste presteert.

Belangrijkste kenmerken

 • Inschrijvingsformulieren
 • Auto nieuwsbrieven
 • Canva integratie
 • Ton sjablonen
 • A/B testen
 • Bibliotheek met stockbeelden
 • Analytics
 • Lijstbeheer
 • Landingspagina's

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Bezorgbaarheid van wereldklasse Mist enkele geavanceerde functies
Uitstekende ontwerptools UI kan beter
Schitterende integraties
Krachtige analyses en rapportage

Prijzen

AWeber biedt een gratis plan voor maximaal 500 abonnees. Betaalde plannen beginnen vanaf $16,15 per maand, jaarlijks gefactureerd.

Probeer AWeber gratis uit

#7 - Brevo (voorheen Sendinblue)

Brevo is de beste e-mail nieuwsbrief software voor KMO's. Het bevat alle gebruikelijke tools die e-mail marketing teams nodig hebben plus enkele geavanceerde functies zoals automatische verzendtijd optimalisatie.

Met Brevo krijg je een e-mail marketing service met een rijke e-mail designer, live chat tool, CRM, marketing automation, segmentatie, landing pages, en een unified inbox om je team georganiseerd te houden.

Een van onze favoriete dingen van het platform zijn de intelligente verzendfuncties. U kunt bijvoorbeeld de door machine learning aangedreven verzendtijdoptimalisatie gebruiken om ervoor te zorgen dat uw e-mails op het perfecte moment worden verzonden voor maximale opens en clicks.

De prijzen van Brevo zijn afhankelijk van het maandelijkse e-mailvolume in plaats van de omvang van de contactlijst. Dit maakt het potentieel erg duur als je veel e-mails naar je abonnees stuurt, maar zeer waardevol als je een grote lijst en een laag maandelijks e-mailvolume hebt.

Belangrijkste kenmerken

 • E-mail marketing
 • SMS
 • Live chat
 • Beheer van inboxen
 • CRM
 • Marketingautomatisering
 • Formulieren
 • Landingspagina's
 • Transactionele e-mail
 • Intelligent verzenden
 • A/B testen

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Enkele geavanceerde functies Duur voor grootschalige e-mailmarketing
Geavanceerde automatiseringsbouwer
Onbeperkte contacten op alle plannen
Ondersteunt SMS + transactie e-mails

Prijzen

Er is een gratis plan voor maximaal 300 e-mails per dag. Prijzen voor betaalde plannen beginnen bij $25/maand, maar zijn afhankelijk van hoeveel e-mails u maandelijks moet versturen.

Probeer Brevo gratis uit

#8 - GetResponse

GetResponse is onze favoriete alles-in-één marketing tool met e-mail nieuwsbrief functionaliteit. Het heeft een zeer brede functieset en kan worden gebruikt om je hele website en marketing funnels vanaf de grond op te bouwen.

De drag-and-drop nieuwsbrief bouwer op GetResponse is geweldig. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met een gratis beeldbank, waaruit u afbeeldingen en andere visuals kunt halen om te gebruiken in uw nieuwsbrieven.

Maar het is de funnel builder van GetResponse die de ster van de show is. U kunt het platform gebruiken om snel funnels op te zetten, compleet met lead magnets, landingspagina's en follow-up e-mail sequenties die leads genereren en hen voeden tot conversies.

Belangrijkste kenmerken

 • Tools voor lijstopbouw
 • Trechters
 • Personalisering en segmentering
 • Website bouwer
 • E-mail, SMS en web push
 • Webinars
 • Formulieren
 • Gratis beeldbank
 • Drag-and-drop nieuwsbrief maker

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Krachtige funnel tools Kan overkill zijn als je alleen nieuwsbrief software wilt
Grote automatiseringsmogelijkheden
Uitgebreide functies

Prijzen

Er is een gratis plan voor maximaal 500 contacten. Betaalde plannen beginnen bij $13,30/maand.

Probeer GetResponse gratis

#9 - Drip

Druppel is de beste e-mail nieuwsbrief software voor degenen die geavanceerde automatiseringen nodig hebben zonder de hoge leercurve van sommige andere platforms.

Het wordt op de markt gebracht als een 'ecommerce revenue engine' en wordt geleverd met een heleboel functies die speciaal zijn ontworpen voor online winkels. Dat gezegd hebbende, is het ook goed geschikt voor andere bedrijven.

U kunt de functies voor lijstbeheer van Drip gebruiken om uw abonnees te segmenteren op basis van de acties die zij in uw winkel ondernemen, waaronder hun aankoopgeschiedenis en de producten die zij hebben bekeken. Vervolgens kunt u deze segmenten afzonderlijk targeten om meer verkoop te stimuleren.

U kunt bijvoorbeeld gepersonaliseerde productaanbevelingse-mails sturen naar contacten op basis van hun aankoopgeschiedenis, of exclusieve kortingen naar uw trouwste klanten die meerdere aankopen hebben gedaan.

De e-mail builder zelf is geweldig en er zijn tal van e-commerce-specifieke sjablonen om uit te kiezen. Hetzelfde geldt voor automatiseringen: er zijn kant-en-klare workflows voor e-commerce winkels zoals e-mails na aankoop, win-back e-mails, verjaardagskortingen, verlaten winkelwagens, enz.

Belangrijkste kenmerken

 • Workflow bouwer
 • E-commerce automatiseringen
 • Sjablonen voor e-commerce
 • Segmentatie
 • Visuele e-mail ontwerper
 • Formulieren en pop-ups
 • Analytics

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Ideaal voor e-commerce Startprijs duurder dan andere gereedschappen
Krachtige visuele automatiseringsbouwer
Minder leercurve dan andere platforms
Breed scala aan integraties met derden

Prijzen

Plannen beginnen vanaf 39 dollar per maand voor 2.500 contacten. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer Drip Free

#10 - Constant Contact

Constant Contact is een digitaal marketingplatform dat u een heleboel tools in één hand geeft, waaronder e-mailmarketing software plus SMS, social media marketing en meer.

Zie ook: 5 manieren om een betrokken gemeenschap op te bouwen op sociale media

Wij vinden de functies van Constant Contact voor het opbouwen van een lijst erg goed. Je kunt het aantal abonnees voor je e-mailnieuwsbrief snel laten toenemen met landingspagina's, tekst-naar-deelname, Google Ads, enz.

Vervolgens gaat u met die abonnees in gesprek door professioneel ontworpen e-mails te versturen. U kunt kiezen uit honderden nieuwsbriefsjablonen en vooraf opgestelde automatische e-mailsequenties voor veel verschillende scenario's.

En omdat Constant Contact een indrukwekkende deliverability rate van 97% heeft, kunt u er zeker van zijn dat de meeste van die e-mails in de inbox van uw abonnees terechtkomen.

Naast e-mail vinden we ook de SMM- en eventmanagementfuncties van Constant Contact goed.

Als je een evenement organiseert, biedt Constant Contact een heleboel tools die speciaal zijn ontworpen om je te helpen bij het promoten en beheren ervan. Je kunt het gebruiken om een aanpasbaar registratieformulier te maken, evenementtickets te verkopen, aanpasbare e-mailuitnodigingen en sociale berichten te versturen en inschrijvers in realtime te volgen.

U kunt uw Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn accounts koppelen en vervolgens Constant Contact gebruiken om sociale berichten te plannen, sociale advertentiecampagnes te starten en reacties te lezen en te beantwoorden.

Belangrijkste kenmerken

 • Email sjablonen
 • Inschrijvingsformulieren
 • Integratie met populaire marketingtools en -platforms
 • Sociale mediatools
 • Functies voor het maken van lijsten
 • SMS
 • Marketingautomatisering
 • A/B testen
 • Landingspagina's
 • Evenement marketing
 • SMS-marketing
 • Marketing via sociale media
 • Mobiele app

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Alles-in-één digitaal marketing platform Slechte klantenservice
Inclusief e-mail, SMS en sociale functies Geen gratis plan (alleen gratis uitproberen)
Goede integraties Moeilijk te annuleren

Prijzen

Plannen beginnen bij $12/maand.

Probeer Constant Contact gratis uit

#11 - Keap

Keap is onze topaanbeveling voor marketing- en verkoopteams. Het is duurder dan de meeste andere softwaretools op deze lijst, maar voor grote teams is het elke cent waard.

Keap wordt geleverd met alle tools die je nodig hebt om leads te werven en ze te converteren naar betalende klanten. Je krijgt een heleboel echt mooie samengestelde e-mailtemplates, lijstsegmentatietools, automatiseringen, enz.

Er is ook een krachtig CRM waarmee u al uw klantinteracties kunt beheren, een ingebouwde functie voor het maken van afspraken, sms-marketingfuncties en nog veel meer.

Belangrijkste kenmerken

 • CRM
 • Verkoop- en marketingautomatisering
 • Blauwdrukken (sjablonen)
 • Afspraak maken
 • Segmentatie
 • Keap Business Line

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Krachtige CRM Dure
Ideaal voor teams
Goede vooraf gemaakte automatiseringen

Prijzen

Plannen beginnen bij $129/maand indien jaarlijks gefactureerd. Probeer het uit met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Probeer Keap Gratis

#12 - Mailchimp

Mailchimp is een super eenvoudig te gebruiken e-mail nieuwsbrief platform met een royaal gratis plan en een aantal handige tijdbesparende functies.

De creatieve tools van Mailchimp zijn goed ontworpen. Er zijn honderden vooraf ontworpen e-mailsjablonen om uit te kiezen, plus een contentstudio waar u al uw afbeeldingen kunt opslaan en bewerken, een creatieve assistent die de kracht van AI gebruikt om on-brand ontwerpen te maken, een onderwerpregelhulp om u te helpen uw onderwerpregels te verfijnen, en meer.

Het heeft een goede bibliotheek van vooraf gebouwde sjablonen voor alle e-mail automatiseringen (verlaten winkelwagen herinneringen, re-engagement e-mails, etc). Andere coole functies zijn een Customer Journey Builder en voorspellende lijst segmentatie.

Ik ben jarenlang klant geweest bij Mailchimp. Voor het grootste deel was het goed, maar hun gratis plan werd populair bij spammers en de leveringspercentages leden eronder.

Belangrijkste kenmerken

 • Klantreis bouwer
 • Kant-en-klare sjablonen
 • Inhoud optimizer
 • Creatief assistent
 • Dynamische personalisering van inhoud
 • Onderwerp regel helper
 • Analytics

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Zeer gebruiksvriendelijk Slechte klantenservice
Rijke tijdbesparende functies
Uitstekende ontwerptools

Prijzen

Een gratis plan is beschikbaar. Betaalde plannen beginnen vanaf $11/maand.

Probeer Mailchimp gratis uit

#13 - HubSpot

HubSpot Het is de meest uitgebreide CRM-tool voor ondernemingen, met een reeks functies op bedrijfsniveau die grote bedrijven zullen waarderen.

HubSpot is misschien overkill als je alleen eenvoudige nieuwsbrieven wilt maken, maar als je een alles-in-één marketingautomatiseringsoplossing zoekt, is het een uitstekende keuze.

U kunt het gebruiken om al uw klantinteracties en marketingcampagnes te beheren, het is een geweldige keuze.

Er zijn verschillende 'hubs' waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de software die u nodig hebt. Voor e-mailmarketing en nieuwsbrieven kiest u hun marketinghub. Hogere plannen zijn duur, maar hun instapplan is betaalbaar, zelfs voor kleine bedrijven.

Belangrijkste kenmerken

 • CRM
 • E-mail automatisering
 • Verschillende software "hubs
 • Landingspagina's
 • Live chat

Voor- en nadelen

Voors Nadelen
Functies op bedrijfsniveau Hogere plannen worden duur
Zeer geavanceerd en verfijnd Hoge leercurve
Flexibele softwarepakketten
Uitstekende ondersteuning

Prijzen

HubSpot biedt verschillende gratis tools. E-mailmarketing en automatisering zijn opgenomen in hun Marketing Hub Starter-plan, dat $ 45 per maand kost.

Probeer HubSpot gratis uit

De beste software voor e-mailnieuwsbrieven kiezen voor uw bedrijf

Daar heb je het 13 krachtige e-mail nieuwsbrief tools om te helpen met je e-mail marketing campagnes.

Als u nog steeds niet zeker weet welke u moet kiezen, kunt u niet verkeerd gaan met een van onze top drie. Hier is een herinnering van wat dat waren:

 • Omnisend is de beste en meest betaalbare optie die 100% gericht is op e-commerce winkels. De e-mail nieuwsbrief template selectie is beperkt, maar de drag & drop builder maakt dit meer dan goed.

We hopen dat je dit nuttig vond. Veel succes!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.