De 7 beste Gleam alternatieven vergeleken voor 2023

 De 7 beste Gleam alternatieven vergeleken voor 2023

Patrick Harvey

Op zoek naar de beste Gleam alternatieven om je te helpen online weggeefacties te houden? We hebben je onder schot!

In deze post onthullen we 7 sweepstake software oplossingen en online wedstrijd tools die net als Gleam zijn. maar kan beter geschikt zijn voor uw behoeften !

Alle tools op deze lijst kunnen worden gebruikt om geweldige, interactieve wedstrijden en weggeefacties te lanceren, maar om je te helpen de beste voor jouw behoeften te vinden, hebben we ze stuk voor stuk grondig bekeken.

Als u er een ziet die u bevalt, klikt u op de knop eronder om naar de aanmeldingspagina te gaan en het zelf uit te proberen.

Zie ook: Hoe commentaar uitschakelen in WordPress (complete gids)

Klaar? Laten we beginnen.

De beste Gleam alternatieven vergeleken - samenvatting

  #1 - SweepWidget

  SweepWidget Het is super betaalbaar, makkelijk te gebruiken en geeft je veel controle over je weggevertjes.

  Net als Gleam is SweepWidget een speciale wedstrijd-, weggeef- en sweepstakes-oplossing. Je kunt het gebruiken om virale campagnes op te zetten, nieuwe volgers op sociale media te krijgen, je mailinglijst op te bouwen, leads vast te leggen en het verkeer naar je website te stimuleren.

  Het wordt gebruikt door duizenden merken, waaronder Logitech, Ebuyer, Rakuten en Quizlet.

  SweepWidget ondersteunt alle soorten giveaways: social media-campagnes, virale deelcampagnes, e-mailcampagnes, leaderboard-wedstrijden - noem maar op!

  Het is zo gemakkelijk te gebruiken dat beginners hun weggeefacties in enkele minuten kunnen opzetten. Klik gewoon op Maak een nieuwe Giveaway vanaf uw dashboard, stel uw prijstitel en -omschrijving in, voeg uw startdatum, einddatum en tijdzone toe, en bepaal het aantal winnaars.

  Vervolgens kunt u de verschillende manieren instellen waarop gebruikers op verschillende platforms kunnen meedoen (bijv. door een pagina te bezoeken, een bericht te liken, een bericht te delen, lid te worden van een groep, enz. Meer dan 90 invoermethoden op 30 verschillende sociale platforms worden ondersteund.

  Als je dat gedaan hebt, kun je je widget stylen door de prijsafbeelding, achtergrondkleur/afbeelding en meer te veranderen, zodat hij bij je branding past.

  Als u wilt profiteren van meer geavanceerde functies, kunt u prijzen met meerdere niveaus toevoegen (extra prijzen vrijspelen bij meer inzendingen), directe beloningscoupons en aangepaste formuliervelden.

  Als je klaar bent met je wedstrijd, kun je het codefragment pakken en in je HTML plakken om het op je site te embedden. Je kunt het ook hosten op een Sweepwidget subdomein en de link met je publiek delen.

  Zodra de inzendingen binnenkomen, kunt u ze in realtime volgen en beheren en willekeurig of handmatig winnaars kiezen. U krijgt ook toegang tot ingebouwde analyses die u een schat aan gegevens opleveren voor uw toekomstige campagnes.

  Prijzen: SweepWidget biedt een beperkt gratis plan. Als je klaar bent om te upgraden, beginnen betaalde plannen bij slechts $29/maand (dat is minder dan een derde van de prijs van het volledige pakket van Gleam).

  Probeer SweepWidget gratis uit

  Lees onze SweepWidget review.

  #2 - Woorise

  Woorise is niet alleen een hulpmiddel voor online wedstrijden - het is een compleet, alles-in-één leadgeneratie- en marketingplatform waarmee allerlei campagnes kunnen worden opgezet.

  Net als Gleam bevat het een krachtige wedstrijd/weggeef-bouwer waarmee je virale wedstrijden kunt opzetten en inzendingen en leads kunt verzamelen.

  Maar in tegenstelling tot Gleam kan het ook worden gebruikt om..:

  • Maak landingspagina's. Bouw landingspagina's met hoge conversie en mobiele respons om je wedstrijden en weggeefacties te hosten met behulp van een intuïtieve sleep-en neerzet-editor. Je kunt deze functie zelfs gebruiken als een biolink-tool en één pagina maken om al je Instagram-biolinks te hosten.
  • Verzamel online betalingen. Woorise integreert met betalingsgateways zoals Stripe en PayPal. U kunt bestel- en afrekenformulieren met Woorise opzetten en vervolgens veilig betalingen of terugkerende abonnementen accepteren.
  • Bouw enquêtes en quizzen. Naast prijsvragen kunt u met Woorise ook andere soorten interactieve content bouwen, zoals enquêtes en quizzen. Dit soort content kan u helpen om rijke klantinzichten te krijgen, uw klanten gepersonaliseerde antwoorden en aanbevelingen te geven, leads vast te leggen en meer.

  Andere functies die ons bevielen waren automatische e-mailmeldingen, krachtige ingebouwde analyses en de mogelijkheid om meerdere workspaces aan te maken binnen dezelfde Woorise account.

  Vooral deze laatste functie maakt Woorise een geweldig Gleam-alternatief voor bureaus. U kunt aparte ruimtes creëren voor elk merk of elke klant waarmee u werkt.

  Prijzen: Woorise biedt een gratis forever plan dat basisfuncties bevat en beperkt is tot 500 items/maand. Betaalde plannen beginnen bij $23/maand per site.

  Probeer Woorise Gratis

  #3 - ShortStack

  ShortStack Je kunt ShortStack gebruiken om allerlei soorten online wedstrijden te maken, van landingspagina giveaways tot branded photo frames, point-of-action wedstrijden en meer.

  Als je op zoek bent naar een breed scala van verschillende wedstrijden en deze op verschillende platforms wilt hosten, dan is ShortStack de tool voor jou. Hier is een lijst van een aantal van de wedstrijden en weggeefacties die je kunt maken met ShortStack:

  • Instant win wedstrijden
  • Verwijs een vriend wedstrijden
  • Stemwedstrijden
  • Alleen uitgenodigde wedstrijden
  • Hashtag wedstrijden
  • Comment-to-enter wedstrijden
  • en meer

  Naast het brede scala aan wedstrijdopties, stelt ShortStack gebruikers ook in staat om wedstrijden te maken voor een groot aantal verschillende platforms. U kunt landingspagina en lead generation wedstrijden maken, maar ook wedstrijden geoptimaliseerd voor gebruik op de belangrijkste sociale platforms, waaronder:

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • TikTok

  Hoewel het in opkomst is als een van de belangrijkste social media marketing platforms, moeten de meeste tools TikTok nog integreren in hun oplossingen, dus het is een enorme bonus dat ShortStack kan worden gebruikt voor het creëren van TikTok wedstrijden.

  ShortStack biedt gebruikers een stijlpaneel dat hen helpt stijlvolle en aangepaste giveaways te maken zonder dat er CSS nodig is. Het is een eenvoudig te gebruiken tool, die geschikt is voor beginners zonder ontwerpervaring.

  De tool kan ook worden gebruikt om andere aspecten van uw lead generation-campagnes te beheren, waaronder coupons, e-mailmarketing en e-mailanalyses.

  Kortom, ShortStack is de perfecte tool voor bedrijven die unieke giveaways en wedstrijden willen organiseren op meerdere platforms.

  Prijzen: Prijzen beginnen vanaf $79/maand (jaarlijks gefactureerd)

  Probeer ShortStack gratis uit

  #4 - Outgrow

  ontgroeien is een alles-in-één interactief contentplatform dat u kan helpen om leads vast te leggen en te kwalificeren en uiteindelijk meer bezoekers om te zetten in klanten.

  Net als Gleam kan het u helpen interactieve marketinginhoud te bouwen die de conversies verbetert en u helpt uw bedrijf te laten groeien.

  Wat Outgrow echter anders maakt dan Gleam is dat het nog meer inhoudstypes ondersteunt.

  Met Gleam kunt u alleen wedstrijden, formulieren voor het vastleggen van e-mails, galerijen met door gebruikers gegenereerde inhoud en directe beloningen bouwen.

  Maar met Outgrow kun je giveaways, formulieren en enquêtes, polls, assessments, uitkomstquizzen, chatbots en meer bouwen (afhankelijk van welk plan je kiest).

  Van al deze inhoudstypes trekken quizzen en calculators de meeste aandacht. Hier is een voorbeeld van hoe je ze zou kunnen gebruiken.

  Stel dat u een online reisbureau hebt, dan zou u een interactieve quiz op uw website kunnen plaatsen waarin u klanten uitnodigt om 'uw volgende vakantiebestemming te vinden'. U zou dan een reeks vragen kunnen stellen en gepersonaliseerde aanbevelingen kunnen doen voor vakantiepakketten die zij misschien leuk vinden.

  U kunt ook een calculator toevoegen waarmee klanten kunnen "zien hoeveel uw droomvakantie kost".

  Deze zijn beide veel waarschijnlijker om aangeklikt te worden dan een saaie 'contacteer ons' CTA en hebben een groter viraal potentieel.

  Naast het stimuleren van uw conversies, kunnen quizzen, formulieren en assessments u ook helpen uw leads te kwalificeren.

  U kunt vragen stellen of antwoorden geven op vragen van klanten en de gegevens die u tijdens het proces verzamelt, gebruiken om uw lijst te segmenteren. Op die manier kan uw verkoopteam prioriteit geven aan het opvolgen van alleen de meest gekwalificeerde prospects.

  Een ander kenmerk dat Outgrow onderscheidt van andere interactieve content tools is de mate van personalisatie die is ingebouwd. U kunt Outgrow gebruiken om gepersonaliseerde, relevante informatie aan te bieden aan al uw prospects in real-time.

  Toon resultaat-specifieke berichten om uw calculators en quizzen persoonlijker te maken, of gebruik voorwaardelijke berichten en vertakkingslogica om leads op basis van hun antwoorden verschillende paden in te sturen.

  Bij Outgrow gaat het niet alleen om het uitschrijven van wedstrijden om gebruikers op uw mailinglijst te krijgen - het gaat om het bieden van echte waarde aan uw klanten.

  U kunt kiezen uit meer dan duizend vooraf geoptimaliseerde sjablonen, dus het maken van uw interactieve inhoud kan niet eenvoudiger.

  De inhoud die u met Outgrow bouwt, kan in enkele minuten overal op uw websitepagina's worden ingesloten. U kunt deze publiceren in de inhoud zelf, als een getimede pop-up, pop-up met exit-intentie of zelfs in een chatwidget.

  Prijzen: Outgrow-plannen beginnen vanaf $14/maand. Sommige plannen omvatten beperkte inhoudstypen, stukken, gebruikers en leads, dus zorg ervoor dat u uw plan zorgvuldig kiest. Een gratis proefperiode van 7 dagen (geen creditcard vereist) is beschikbaar.

  Probeer Outgrow gratis uit

  #5 - Wishpond

  Wishpond Als u op zoek bent naar een oplossing waarmee u verschillende aspecten van uw marketingcampagnes kunt beheren, evenals social media promoties en giveaways, dan is Wishpond de tool voor u.

  In tegenstelling tot veel opties op deze lijst kiest Wishpond voor een brede aanpak van leadgeneratie, in plaats van zich alleen te richten op wedstrijden en weggeefacties.

  Het heeft echter wel veel sociale promotiefuncties die u kunnen helpen bij het bouwen en uitvoeren van succesvolle weggeefacties op belangrijke sociale platforms. U kunt Wishpond gebruiken om 12 verschillende soorten wedstrijden te maken, waaronder:

  • Foto wedstrijden
  • Sweepstakes
  • Hashtag wedstrijden
  • Verwijzingswedstrijden
  • Leaderboard wedstrijden
  • en meer

  Verrassend genoeg kan Wishpond worden gebruikt om Pinterest-wedstrijden te maken, een platform dat de meeste weggeefprogramma's over het hoofd zien.

  Het maken van een giveaway met Wishpond is super eenvoudig, en u kunt kiezen uit een reeks professionele sjablonen om aan de slag te gaan.

  Maar wat echt geweldig is aan Wishpond, is dat het geavanceerde analysefuncties biedt waarmee u uw wedstrijden kunt volgen en optimaliseren en er zelfs met een paar klikken rapporten over kunt maken.

  Naast de functies voor sociale promotie en inhoud komt Wishpond ook met tools voor het bouwen van trechters, een bouwer voor landingspagina's en functies voor afspraakbeheer.

  In het algemeen is het een geweldig hulpmiddel voor het superchargen van lead generation-campagnes met behulp van sociale wedstrijden en promoties.

  Prijzen: Wishpond publiceert zijn prijsplannen niet op zijn website. Om meer te weten te komen over de prijzen kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers.

  Probeer Wishpond

  #6 - RafflePress

  RafflePress is een WordPress plugin waarmee gebruikers snel en gemakkelijk giveaways kunnen maken voor hun websites en sociale media. Het belangrijkste verkoopargument van RafflePress is gebruiksgemak.

  Als je vertrouwd bent met WordPress plugins en page builders, dan zal RafflePress geen probleem voor je zijn.

  Het duurt slechts een paar minuten om een professioneel ogende giveaway te maken met behulp van de RafflePress drag-and-drop builder. En als u geen giveaway vanaf nul wilt maken, dan kunt u ook kiezen uit een van hun kant-en-klare templates.

  Een van de geweldige dingen van RafflePress is dat alle giveaways die u maakt, mobiel responsief zijn. Met ongeveer 50% van het wereldwijde webverkeer afkomstig van mobiele apparaten, is dit een enorm voordeel.

  RafflePress integreert met de meeste grote e-mailmarketing- en CRM-oplossingen, waaronder grote namen als ActiveCampaign, Get Response en Zapier.

  Het integreert ook met sociale platforms zoals Instagram, Facebook, YouTube en Twitter, waardoor het de perfecte plugin is voor het maken van social media giveaways.

  Als het erom gaat mensen aan uw weggeefactie te laten deelnemen, kunt u gebruikmaken van de functies voor viraal delen, die mond-tot-mondreclame automatiseren om ervoor te zorgen dat uw weggeefacties op sociale platforms worden gedeeld.

  RafflePress maakt het ook gemakkelijk voor uw volgers om zich in te schrijven voor uw weggeefacties door 1-klik-inschrijvingsopties aan te bieden.

  Het houden van giveaways met RafflePress is ook veilig. Ze hebben een fraude-opsporingsplan dat fraudeurs van wedstrijden uitsluit en ervoor zorgt dat de wedstrijden eerlijk zijn voor alle deelnemers.

  Zie ook: 37 landingspagina statistieken voor 2023: de definitieve lijst

  Naast de functies voor het maken van weggevertjes wordt RafflePress geleverd met geavanceerde tracking- en retargetingfuncties die u kunnen helpen het meeste uit uw weggevertjes te halen.

  Over het geheel genomen is het een geweldig weggeefhulpmiddel voor WordPress-gebruikers, en het is nog betaalbaar ook.

  Prijzen: Plannen beginnen vanaf $39,20/maand

  Probeer RafflePress

  #7 - Vyper

  Vyper Vyper is een tool die bureaus kan helpen om eenvoudig wedstrijden en beloningssystemen te creëren, zonder de hulp van een grafisch ontwerper. Vyper is een super eenvoudige tool om te gebruiken, maar het kan echt de rompslomp wegnemen van het organiseren van social media giveaways of website wedstrijden.

  Vyper biedt 8 sjablonen die kunnen worden aangepast aan de ontwerpelementen van uw merk. Vyper is een uiterst populaire tool voor weggevertjes en zelfs grote merken als Walmart en Universal Studios gebruiken de tool om weggevertjes voor hun klanten te maken.

  Tot voor kort bood Vyper een gratis plan aan dat geweldig was voor kleine bedrijven die niet veel giveaways hoefden te maken.

  Het bedrijf heeft dit plan echter onlangs ingetrokken omdat 'een paar rotte appels' het hulpmiddel gebruikten om zwendelacties te creëren. Daardoor zijn alleen de agentschaps- en bedrijfsplannen nog beschikbaar.

  Desondanks is Vyper nog steeds een goede keuze voor grotere bedrijven. Het meest betaalbare Vyper plan is het enterprise plan, en omvat het volgende:

  • Maak giveaways met uw eigen branding
  • Gebruik uw eigen domein/subdomein
  • Tot 30k leads/maand
  • Volg tot $30.000 inkomsten/maand gegenereerd door Vyper

  Vyper integreert met tal van bekende marketingtools zoals MailChimp, Drip en Campaign Monitor, wat betekent dat je Vyper gemakkelijk kunt koppelen aan andere tools in je stapel om je weggeefacties in de markt te zetten en het succes ervan te volgen.

  Weggeefacties met Vyper zijn effectief en veilig, omdat ze een algoritme voor valsspelen hebben dat mensen detecteert die het systeem proberen te bedriegen en voorkomt dat ze worden geselecteerd voor een prijs.

  Zo kunt u ervoor zorgen dat uw weggevertjes u effectief helpen bij het genereren van leads van hoge kwaliteit.

  Prijzen: Plannen beginnen vanaf $75/maand (jaarlijks gefactureerd). Vyper is ook van plan zijn Pro Plan in de nabije toekomst opnieuw te introduceren, wat het betaalbaarder zou moeten maken voor kleine bedrijven.

  Probeer Vyper

  Het beste Gleam-alternatief voor uw bedrijf vinden

  De beste oplossing voor uw bedrijf hangt af van uw marketingdoelstellingen en budget.

  Als je echter nog steeds worstelt met de keuze voor een wedstrijdprogramma, kun je niet fout gaan met een van onze top 3 alternatieven voor Gleam:

   En als je meer wilt weten over weggooitools, of wilt leren hoe je een weggever kunt organiseren om je publiek te laten groeien en de verkoop te stimuleren, bekijk dan deze berichten: 8 Beste WordPress Plugins voor weggevers en wedstrijden en 16 creatieve ideeën voor Instagram weggevers en wedstrijden (inclusief voorbeelden).

   Patrick Harvey

   Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.