9 Beste online logomakers voor 2023: ontwerp geweldige logo's voor een budget

 9 Beste online logomakers voor 2023: ontwerp geweldige logo's voor een budget

Patrick Harvey

Wat is de beste logomaker op de markt? En met welke factoren moet u rekening houden wanneer u er een kiest om een logo voor uw bedrijf te ontwerpen?

Zie ook: Wat is affiliate marketing en is het de moeite waard in 2023?

In deze post vergelijken we de beste logo makers die vandaag beschikbaar zijn voor bedrijven, particulieren en side hustlers. We zullen ze allemaal uit elkaar halen en alles delen wat je moet weten.

Laten we beginnen:

De beste online logo makers vergeleken

Het vinden van de beste logo maker is geen gemakkelijke taak. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste logo makers die u kunt gebruiken om een aangepast logo voor uw website te maken.

TL;DR

LOGO.com Het is de beste logo maker omdat het gebruiksvriendelijk is, leuk om te gebruiken, en het beste van alles gratis. Voer gewoon uw bedrijfsnaam en een slogan in, en een eindeloze scroll van logo ideeën zal worden gegenereerd. Het dashboard heeft een bos van logo opties zoals container ontwerp, lettertypen, kleuren en pictogrammen. In real-time kunt u een voorbeeld van uw unieke logo op een visitekaartje, boekomslag, website, enz.

Hatchful is Shopify's eenvoudige en gratis logo maker waarmee je snel en eenvoudig je eigen logo kunt maken. Kies je niche, visuele stijl en voer je bedrijfsnaam en slogan in, en meer dan 90 logo ontwerpen worden gegenereerd.

Canva is een populair online grafisch ontwerpprogramma met een functie voor het maken van logo's. Het biedt gratis en premium logosjablonen. De meeste functies zijn gratis, en het dashboard biedt veel ontwerpelementen waarmee u uw eigen logo kunt ontwerpen en bewerken.

1. LOGO.com

LOGO.com is naar onze mening de beste online logo maker op deze lijst. Afgezien van een sterke, categoriebepalende domeinnaam, is de logo maker leuk om te gebruiken. Ze vragen je niet om persoonlijke gegevens totdat je tevreden bent met je logo en klaar bent om te kopen.

De logo-generator stelt u enkele basisvragen om uw voorkeuren te begrijpen en geeft u vervolgens honderden logo-ontwerpen die aan uw wensen voldoen.

De logo-editor is ongelooflijk eenvoudig (en leuk) om te gebruiken. LOGO.com biedt enkele van de beste premium lettertypes gratis aan, en ze hebben een database van duizenden iconen, zodat je zeker iets vindt dat je echt leuk vindt:

De iconen in combinatie met de eersteklas lettertypes, coole containers en verschillende lay-outs zorgen voor zeer professionele logo's die je meteen kunt gebruiken.

LOGO.com rekende vroeger geld voor logo's, maar sinds kort is alles gratis. De kwaliteit blijft hetzelfde, en je krijgt basis- en ontwerpbestanden van je logo voor $0.

Voor een betaalbaar abonnement van $60 per jaar krijg je toegang tot een heleboel tools, zoals een gratis domeinnaam, website builder, social media kit, visitekaartjes, en hun unieke brand-building tool waarmee je al je branding en marketing collateral kunt maken.

De tool biedt honderden sjablonen en wordt vooraf ingesteld met uw kleuren, lettertypes en andere merkelementen, waardoor het gemakkelijk is om alles wat u wilt te ontwerpen en te delen. Het is een alles-in-één platform voor uw merkopbouw.

Bonus: Ze bieden een uitzonderlijke klantenservice en een 100% geluksgarantie. Dus, als je niet bevalt wat je ziet, vraag dan je geld terug.

Prijzen:

Logo's zijn gratis, en het Brand Plan met alle tools kost 60 dollar per jaar.

Probeer LOGO gratis uit

2. Hatchful

Hoewel uw logo-ontwerp op zich niet complex hoeft te zijn, helpt het om er wat aandacht en moeite in te steken. Hatchful is Shopify's gratis logo maker die het giswerk wegneemt en je op weg helpt met het maken van een logo voor je bedrijf.

Hatchful is vrij eenvoudig te gebruiken als logo maker en laat u uw logo ontwerp aanpassen op basis van uw voorkeuren.

Begin met het kiezen van uw bedrijfsruimte, kies een visuele stijl en enkele algemene voorkeuren. De logo generator zal deze informatie gebruiken en een reeks logo's creëren waaruit u kunt kiezen:

Kies degene die je mooi vindt en pas hem aan aan je behoeften. Verander de kleuren, lettertypes en iconen totdat je tevreden bent met het uiteindelijke ontwerp.

Prijzen:

Gratis.

Probeer Hatchful Gratis

3. Canva

Als je op het web bent geweest, heb je vast gehoord van Canva Mensen verwarren het met sociale media, maar het is een toegankelijke versie van Photoshop.

Zoals alles wat met design te maken heeft, heeft Canva een logo maker die je kunt gebruiken om je logo te maken. De drag and drop interface is perfect voor degenen die minimale ontwerpervaring hebben. Er zijn meer dan honderd sjablonen om uit te kiezen en aan te passen:

Net als de meeste andere online logomakers, begint Canva met u te vragen om een aantal basisvragen te beantwoorden, zoals de branche waarin u actief bent, uw voorkeuren voor logostijlen en verschillende sjablonen om uw zoektocht naar een logo beter aan te passen.

Een geweldige bonus van Canva is dat je een logo bestand met hoge resolutie krijgt zonder een cent te betalen. Maar als je geavanceerde aanpassingen wilt doen, zoals het toevoegen van je icoon, moet je je abonneren op hun plan.

Prijzen:

Gratis. Abonnementen beginnen vanaf $12,99/maand.

Probeer Canva gratis uit

4. Merken op maat

Merken op maat Het platform kan u helpen de beste visuele stijl voor uw logo te begrijpen voor het bedrijf en de industrie waarin u zich bevindt.

U begint met het invoeren van uw bedrijfsnaam, gevolgd door nog enkele vragen, zoals wilt u een logo met pictogrammen of met initialen. Vertel hen over de lettertypestijlen en kleuren die u mooi vindt, zodat zij logo's kunnen aanbieden die bij uw wensen passen.

Het enige nadeel van het platform is de UI van de hoofdlogo-editor.

De logo-ontwerpen staan onder elkaar, en de rest van de ruimte wordt gebruikt om te laten zien hoe dat geselecteerde logo eruit zal zien op een website, visitekaartje, sociale media en merchandise. Je ziet ook pas hun prijzen als je klaar bent met het ontwerpproces en je je logo wilt downloaden.

Prijzen:

$3,99/maand voor JPG- en PNG-bestanden en $9,99/maand voor EPS-vectorbestanden.

Probeer Tailor Brands gratis uit

5. Logo Makr

Logo Makr nodigt je uit met een optionele video waarin de interface wordt uitgelegd, waarna je meteen in de editor wordt gedropt. Deze logomaker is overwegend doe-het-zelf. Je begint met een leeg canvas en gaat van daaruit verder door lettertypes, vormen en iconen uit hun bibliotheek te kiezen.

Het is een van de beste online logo makers als u op zoek bent naar volledige controle over uw ontwerp. Dat gezegd hebbende, zal de algemene kwaliteit en functionaliteit van uw logo afhangen van uw ontwerpvaardigheden en ervaring. Als ontwerpen niet uw forte is en u liever een helpende hand heeft, is deze logo maker misschien niet iets voor u.

Wat aanvankelijk enigszins intimiderend lijkt, zul je met een beetje leercurve een logo kunnen ontwerpen dat je bevalt.

Prijzen:

Ontvang gratis een bestand met lage resolutie; $29 voor Vector PDF- en SVG-bestanden met hoge resolutie.

Logo Makr gratis proberen

6. Ucraft

Ucraft is voornamelijk een website bouwer die een gratis logo maker aanbiedt.

Naast een website kunt u ook een logo ontwerpen met verschillende pictogrammen, vormen en tekst. De logo-editor is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. U kunt uw logo in minder dan tien minuten maken, exporteren en in gebruik nemen.

Ucraft vraagt je wel om een account aan te maken om het logo te downloaden, maar dat is niet zo'n hoge prijs om te betalen voor een geweldig bedrijfslogo. Bij het aanmaken van een account krijg je gratis een transparant PNG-bestand met hoge resolutie.

Prijzen:

Gratis.

Probeer Ucraft gratis uit

7. Looka

Looka Ze gebruiken AI om uw bedrijf te begrijpen voordat ze logo's voor u maken volgens hun berichtgeving. Ze tonen een lijst met logo-ontwerpen en vragen u om de ontwerpen te selecteren die u het mooist vindt. U wordt ook uitgenodigd om uw lettertypestijlen, kleurvoorkeuren en of u wilt dat uw logo een pictogram heeft of niet.

De logo-generator toont u vervolgens enkele logo-ontwerpen die u verder kunt aanpassen aan uw behoeften.

Aangezien het platform AI-gestuurd is, mag je verwachten dat je logo's op maat van je behoeften en industrie te zien krijgt, maar je zult nog steeds een aantal generieke ontwerpen tegenkomen die niet voldoen aan de eisen die je had gesteld. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar professionele logo's, is Looka een van de beste online logo makers om te proberen.

Prijzen:

$20 voor een lage resolutie PNG en $65 voor een volledige reeks ontwerpbestanden.

Probeer Looka gratis

8. DesignHill

DesignHill werkt op dezelfde manier als de meeste andere logo makers die er zijn. Je begint met het kiezen van vijf voorbeeldontwerpen die je mooi vindt, gevolgd door je kleurvoorkeuren en industrie.

Laat je hier niet misleiden door de voorbeelden. Wat op het eerste gezicht vrij eenvoudige iconen lijken, levert prachtige logo's op in combinatie met typografie en mooie kleurenschema's.

Maar om die stap te zetten, moet je eerst een account aanmaken. Als je dat gedaan hebt, bekijk je hun logo-ontwerpen, kies je er een die je mooi vindt en koop je die.

Prijzen:

$20 voor een PNG-bestand met lage resolutie, $65 voor professionele logobestanden, inclusief vector EPS en SVG, zwart-wit versies en kleur- en lettertype-informatie. Voor $150 krijgt u een ontwerper om uw logo verder aan te passen.

Probeer DesignHill gratis uit

9. Namecheap

Namecheap is een van de populaire domeinregistreerders die ook een geweldige online logomaker aanbiedt.

Begin met het invoeren van uw bedrijfsnaam en bedrijfstak, kies enkele lettertypes die u mooi vindt, voeg voorkeurspictogrammen toe, en de logomaker doet de rest.

Blader door de logo ontwerpen, pas ze aan, en download ze zonder een account aan te maken. Hoewel de iconen en lettertypes basaal lijken, combineert Namecheap's logo maker ze op een aangename manier om goede logo ontwerpen te maken.

Prijzen:

Gratis.

Probeer Namecheap gratis

Logo makers FAQ

Wat is een logo, en een logo maker?

Een logo kan een afbeelding, symbool, tekst of een combinatie daarvan zijn. Het doel ervan is mensen te helpen uw merk of bedrijf te herkennen.

Het logo van Blogging Wizard is de merknaam in kleine letters, samen met het herkenbare icoon; een tekstballon met een ster erin:

Gemiddeld kijkt een gebruiker meer dan 6 seconden naar uw logo wanneer hij op uw website aankomt, dus het is belangrijk om een goede eerste indruk te maken.

Een logomaker is een hulpmiddel dat merken, bedrijven en particulieren kunnen gebruiken om ideeën voor hun logo te genereren. De beste manier om dit te doen is via een online logomaker.

Met een online logocreator kunt u binnen enkele minuten een professioneel logo voor uw website maken. Als u echter liever vanaf nul begint, kunt u een logo op maat maken door de logo-ideeën als inspiratie te gebruiken.

Bij de meeste logo makers kunt u het logo ontwerp aanpassen, bestaande uit lettertype, grootte, kleur en icoon.

Wat is de beste gratis logo maker?

De meerderheid van de tools op deze lijst zijn gratis logo makers. Als je echter op zoek bent naar de tool met de beste functies, en de hoogste kwaliteit afgewerkt logo zal leveren, kan je niet verkeerd gaan met onze top picks.

LOGO heeft een heleboel professionele en creatief ogende logosjablonen, en een groot aantal aanpassingsmogelijkheden.

Hatchful en Canva zijn gelijkwaardig in gebruiksgemak en sjabloonontwerp, maar sommige functies en sjablonen van Canva zijn premium.

Welke functies moet een logo maker tool hebben?

Hoewel een logo maker tool je niet zoveel individualiteit zal geven in vergelijking met het werk van een grafisch ontwerper, zou een logo maker tool dat op zijn minst moeten kunnen:

  • Toon een verscheidenheid aan sjablonen
  • U kunt het logo ontwerp aanpassen (lettertype en kleuren)
  • Pictogrammen toevoegen of verwijderen aan het sjabloon
  • Downloaden in hoge resolutie

Het uiteindelijke logo hangt af van verschillende factoren, laten we ze doornemen:

Eenvoud

Een DVD-cover vol actie met de hoofdcast en wat explosies ziet er misschien goed uit voor de volgende Marvel-film, maar niet voor een logo.

Een opvallend en spannend logo-ontwerp is geweldig, maar vergeet niet waar uw logo komt te staan.

Uw logo staat waarschijnlijk op uw website, in de footer van bronnen, onderaan e-mails - het is zichtbaar maar klein. Als uw logo-ontwerp chaotisch en hectisch is, ziet het er vergroot geweldig uit, maar in het klein ziet u het detail niet.

Eenvoud is de sleutel.

Hier is een voorbeeld van Tropicana. Gewoon de tekst in het groen met de kenmerkende letterstijl:

Bron: Tropicana

Het logo-ontwerp van Amazon is vergelijkbaar, met hun merknaam als middelpunt en hun kenmerkende pijl:

Zie ook: Hoe uw geld beheren als freelancer

Bron: Amazon

Flexibel ontwerp

In het verlengde van eenvoud ligt flexibiliteit.

Uw logo moet zich vertalen naar elk onderdeel van uw bedrijf, of het nu op uw website, e-mail footer of op sociale media staat - in termen van stijl en grootte, want consistentie is belangrijk voor merkherkenning.

Sommige merken werken door hun logo te scheiden, maar beide zijn nog steeds met elkaar verbonden - de naam van het merk en het icoon of symbool van het merk.

De meeste website-logo's zijn rechthoekig, inclusief Blogging Wizard:

Daarom kunnen uw merknaam en pictogram gemakkelijk met elkaar verbonden blijven.

Ontwerpen op sociale media neigen echter naar vierkante of ronde profielfoto's, wat lastig kan zijn voor wie een rechthoekig logo heeft ontworpen.

Dit is waar uw pictogram van pas komt. Hier is het Twitter-account van Blogging Wizard als voorbeeld:

Hoewel de naam niet in het profiel staat, vertegenwoordigt het pictogram nog steeds het merk Blogging Wizard en is het alleen al herkenbaar.

De grootte van het canvas en de pictogrammen zijn niet het enige element waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een logo. U moet ook rekening houden met de soorten achtergronden waarop uw logo kan worden geplaatst.

Daarom is het altijd het beste om uw logo op een witte, zwarte en transparante achtergrond te maken, en uw kleuren dienovereenkomstig aan te passen.

Branding & kleuren

Met sommige gratis logo makers zoals LOGO kun je een aangepast palet maken om ervoor te zorgen dat je logo voldoet aan je merkkleuren. Als je ook een set merkkleuren hebt, dan moet je om het perfecte logo te maken deze in je ontwerp verwerken om consistentie te verzekeren.

Als u uw website of merk nog moet bouwen, speelt kleurenpsychologie een grote rol in marketing, omdat het trends in bepaald gedrag kan aangeven.

Voedselketens hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor de kleur rood (McDonalds), omdat het een kleur is die de aandacht trekt, en communicatiebedrijven hebben een voorkeur voor de kleur blauw (Nokia), die meestal vertrouwen en duidelijkheid symboliseert.

Het logo van Blogging Wizard bevat zwart en geel, wat voor sommigen professioneel optimisme zou kunnen betekenen.

Het kiezen van een passend kleurenpalet is belangrijk omdat u kleuren wilt die elkaar aanvullen maar ook opvallen, bijvoorbeeld zwart en wit, of zwart en geel werken beter samen dan zwart en donkergrijs, of zwart en donkergroen.

Paletton is een kleurenschema-ontwerper en is een geweldig startpunt voor het maken van een kleurenpalet voor uw merk.

Visie

Als u naar uw unieke logo kijkt, stelt u zich dan uw bedrijf of merk voor?

Is het antwoord nee, dan voldoet het logo niet aan uw visie.

Uw merkidentiteit vinden is moeilijk, en voor sommigen is het nog steeds een onmogelijke taak. Ja, velen kunnen gemakkelijk wat tekst en een icoon tevoorschijn toveren, maar dat betekent niet dat het uw bedrijf vertegenwoordigt in het licht dat u wilt.

Het logo van Blogging Wizard heeft verschillende transformaties ondergaan voordat uiteindelijk het perfecte logo werd gekozen.

Hier is de evolutie van het logo hier op Blogging Wizard:

We zijn geëvolueerd van een luchtig tovenaarslogo dat er leuk en interessant uitziet, maar het voldeed niet aan de indruk die we ons publiek wilden geven.

Verderop zien we uiteindelijk het begin van ons logo met een tekstballon, echter met levendige kleuren. Maar we wilden een professionelere uitstraling.

Dat brengt ons bij ons uiteindelijke logo, hoewel niet veel anders, maakte alleen de verandering in kleur het verschil.

Soms kunnen de kleinste veranderingen tot de meest dramatische effecten leiden.

Logo makers vs. ontwerpers inhuren

Beide opties (een logo maker kiezen vs. een ontwerper inhuren) hebben voor- en nadelen. Een ontwerper inhuren vergt een investering van tijd, geld en energie.

Eerst moet je een ontwerper vinden en hem dan je concept en je bedrijf uitleggen. Ze komen dan terug met ontwerpen die moeten worden aangepast. Het is een hoop heen en weer gepraat, en als het uiteindelijke werk je niet bevalt, moet je de ontwerper nog steeds betalen.

Aan de andere kant is een logo maker een veel veiligere optie. En als je besluit om met een aantal van de meer professionele die er zijn, zoals LOGO.com, kunt u een logo dat u kunt beginnen meteen te gebruiken.

U kunt daar ook een logo vandaan halen en dan een ontwerper inhuren om het logo vooraf te bewerken.

Een logo maker vermindert het aanvankelijke heen en weer geloop en geeft u volledige controle over het ontwerp. Nog beter, u hoeft nooit vanaf een lege pagina te beginnen. Dus, als u niet weet wat u wilt, kunt u de logo ontwerpen gebruiken als inspiratie om aan de slag te gaan.

Laatste gedachten

Uw merkidentiteit begint met uw logo, en u wilt een logo-ontwerp dat tot de wereld spreekt over u en het doel van uw merk of bedrijf.

Een logo creator tool kan je in de juiste richting brengen, of het nu gaat om inspiratie, sjablonen of gewoon om ideeën te genereren, uiteindelijk zul je het perfecte logo vinden.

Dus, als je op zoek bent naar een gratis logo ga dan naar een van deze logo makers en ga aan de slag!

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.