15 Beste WordPress SEO Plugins & Tools voor 2023

 15 Beste WordPress SEO Plugins & Tools voor 2023

Patrick Harvey

Wil je de posities van je website in Google verbeteren? Heb je een WordPress SEO plugin nodig om je daarbij te helpen? Wij hebben je gedekt.

In deze post hebben we 15 van de beste WordPress SEO plugins en SaaS tools op de markt opgesomd en beoordeeld.

Dit zijn essentiële hulpmiddelen voor website-eigenaren waarmee u de concurrentie voor kunt blijven en de pagina's met zoekmachineresultaten (SERP's) kunt domineren.

De beste WordPress SEO plugins en tools - TL;DR

 1. Rang Wiskunde - De meest geavanceerde functieset van alle andere SEO-plugin's. En het is verrassend licht gezien de mogelijkheden. Ideaal voor gemiddelde gebruikers.
 2. Het SEO-kader - Beste WordPress SEO plugin voor wie een eenvoudige & lichtgewicht manier wil om meta/titels en sociale tags toe te voegen, indexering te controleren, etc.

#1 - SEOPress

SEOPress is naar onze mening de beste WordPress SEO plugin voor de meeste gebruikers. Het is een uiterst betrouwbare SEO plugin en heeft meer dan 230.000 actieve installaties op WordPress.

Als een alles-in-één SEO-oplossing biedt SEOPress een ongeëvenaarde set functies. Het heeft alles wat u maar wilt in één.

U kunt kiezen uit drie verschillende producten: Free, Pro en Insights.

De gratis versie van SEOPress biedt alles wat de meeste bloggers en kleine ondernemers doorgaans nodig hebben.

U kunt het gebruiken om XML-sitemaps aan Google te verstrekken om Google te helpen uw berichten en pagina's te vinden en te crawlen, en om Open Graph-gegevens en sociale tags in te stellen om sociaal delen te verbeteren.

De ingebouwde Content Analysis tool analyseert de inhoud van uw berichten en pagina's en geeft een checklist met stappen die u nog moet nemen om deze volledig te optimaliseren voordat u deze in de editor publiceert.

De Instant Indexing tool is een andere coole functie. U kunt deze gebruiken om zoekmachines te pingen wanneer u nieuwe berichten en pagina's publiceert voor een snellere indexering in de SERPs.

En dat zijn alleen nog maar de gratis spullen! We hebben nog niet eens het oppervlak van wat SEOPress allemaal kan.

Met SEOPress Pro ontgrendel je nog meer geavanceerde SEO-functies, waaronder WooCommerce-optimalisatie, lokale SEO-tools, schema's, enz.

En met SEOPress Insights kunt u een heleboel gegevens verzamelen over uw SEO-prestaties, waaronder uw rankingpositie voor al uw doelzoekwoorden, uw backlinks en meer.

Prijzen

SEOPress biedt een royaal gratis plan met alle basisfuncties en geen advertenties of verzamelde gegevens.

Als je toegang wilt tot premium functies zoals lokale SEO, in-dashboard analytics, of Schema gestructureerde data, kun je upgraden naar SEOPress Pro voor $49.

SEO Insights kost $99/site, of u kunt een bundel kopen met zowel SEOPress PRO als Insights voor $128.

Probeer SEOPress gratis uit

#2 - Rank Math

Rang Wiskunde is de meest uitgebreide WordPress SEO plugin op de markt. Het kan u helpen om uw inhoud op uw WordPress site gemakkelijk te optimaliseren vanuit uw WordPress dashboard.

Met behulp van AI technologie en verzamelde gegevens over gemeenschappelijke SEO best practices en uw gewenste instellingen, zal Rank Math suggesties geven over hoe uw inhoud te verbeteren binnen uw WordPress content editor.

Rank Math komt ook compleet met een reeks andere functies die u kunnen helpen om de algemene SEO van uw site te verbeteren.

Ten eerste kunt u de tool gebruiken om een gedetailleerde SEO-analyse van uw site uit te voeren en belangrijke problemen te identificeren op basis van 30 bekende rankingfactoren. Daarnaast kunt u uw pagina- en trefwoordrangschikking meten en volgen en op de hoogte blijven van hoe individuele pagina's presteren in de SERP's.

Niet alleen dit, maar Rank Math staat u ook toe om uw positie geschiedenis bij te houden, zodat u weet hoe belangrijke veranderingen en concurrent activiteit uw pagina rankings in de tijd beïnvloedt.

Bovendien komt Rank Math compleet met een reeks van Schema functies inclusief recepten, evenementen, lokale schema functies, en een geavanceerde schema generator.

Een van de belangrijkste voordelen van Rank Math is dat het super eenvoudig te installeren is en naadloos integreert met WordPress' Gutenberg en klassieke editors, wat betekent dat je je optimalisatiesuggesties kunt bekijken zonder naar een andere tool of tabblad te hoeven schakelen. Het integreert ook met Google Search Console.

De Pro versie van Rank Math is zeer betaalbaar, wat het een geweldige keuze maakt voor individuen of startups die hun ranking kracht willen verbeteren zonder te veel geld uit te geven aan dure software tools.

Prijzen

Rank Math biedt een beperkte gratis versie van de plugin. Betaalde plannen beginnen vanaf $59/jaar voor een Pro plan lidmaatschap dat onbeperkte persoonlijke websites omvat.

Probeer Rank Math gratis

#3 - Het SEO-kader

Het SEO-kader is de beste keuze voor degenen die een lichtgewicht SEO plugin willen. Het is niet zo vol met functies als SEOPress, maar het doet alles wat de meeste marketeers en website-eigenaren nodig hebben en meer, zonder negatieve invloed op de prestaties van uw website.

Het probleem met plugins is dat ze, hoewel nuttig, de laadtijden van uw pagina's kunnen verlengen en uw site kunnen vertragen. En laadtijden van pagina's zijn een belangrijke SEO-metriek in het kielzog van de Google Page Experience update.

Maar als de plugin zo goed gebouwd en licht is als het SEO Framework, is de impact op de prestaties verwaarloosbaar. Dankzij de zorgvuldig opgestelde code is hij 12x sneller dan andere SEO-plugins, zodat u niet te maken krijgt met trage queries en database hogging.

En ondanks de lichte code biedt het SEO Framework toch een heleboel mogelijkheden.

De SEO Bar controleert al uw on-page content om er zeker van te zijn dat deze volledig geoptimaliseerd is voor zoekopdrachten door deze te toetsen aan meer dan 70 punten.

Met SEO-beheertools kunt u titels, metabeschrijvingen, enz. bewerken. U krijgt ook SMO-beheertools om Open Graph-gegevens, Facebook-tags, enz. te beheren, evenals tools voor gestructureerde gegevens.

Het is ook de enige WordPress SEO plugin die AI gebruikt om je WordPress omgeving te lezen en automatisch kritische SEO meta tags te genereren.

Naast zijn pakket SEO-tools onderscheidt het SEO Framework zich ook door zijn privacy- en beveiligingsfuncties.

Het dwingt zoekmachines om alleen de beste versies van uw pagina te indexeren om toegangspunten te minimaliseren en uw site te beschermen tegen hackers. De plugin heeft ook een perfecte reputatie op het gebied van beveiliging en zal uw gegevens niet verzamelen, volgen of verkopen aan derden.

Prijzen

Het SEO Framework biedt een gratis plan met alle basisfuncties en publieke level-2 ondersteuning. Betaalde plannen met privé-ondersteuning, extra sites en meer premium functies beginnen vanaf $7/maand (jaarlijks betaald).

Probeer het SEO Framework gratis uit

#4 - SE Ranking

SE rangschikking is een fantastische alles-in-één SEO oplossing die opvalt door zijn krachtige keyword/concurrentie onderzoek tools, backlink analyse en rank tracking.

In tegenstelling tot de andere tools die we tot nu toe hebben bekeken, is SE Ranking geen WordPress plugin. Het is eerder een standalone SEO software platform dat u kunt gebruiken om de prestaties van uw WordPress website (of elke andere website, wat dat betreft) te analyseren.

De Keyword Rank tracker is een van de meest accurate die we hebben gezien. U kunt uw positie in de SERP's voor specifieke trefwoorden op verschillende locaties en apparaten met 100% nauwkeurigheid volgen. U kunt ook bijhouden hoe uw concurrenten zich positioneren.

De Keyword Research tool kan u helpen een ton sappige, laaghangende zoekwoorden te vinden. Genereer een lijst van gerelateerde, long-tail zoekwoorden; leer op welke zoekwoorden uw concurrenten zich richten in zowel hun SEO als PPC campagnes; en analyseer elk zoekwoord om uit te vinden hoe moeilijk het is om voor te ranken, het maandelijkse zoekvolume en meer.

De Backlink Checker is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor uw off-page SEO. U kunt het gebruiken om de backlinkprofielen van uw concurrenten te controleren en hun verwijzende domeinen te vinden om nieuwe linkbuildingkansen te ontdekken. U kunt ook uitzoeken hoe waardevol elke backlink is, uw eigen backlinkprofiel analyseren, linkstatussen controleren en slechte links snel ongedaan maken, en nog veel meer.

De Website audit tool laat u elk probleem identificeren dat de ranking van uw website negatief beïnvloedt en snelle oplossingen implementeren, en de On-Page SEO Checker geeft u een gedetailleerd rapport over hoe goed individuele pagina's zijn geoptimaliseerd, samen met een lijst van manieren om te verbeteren.

Er valt nog veel meer te zeggen over SE Ranking, maar daar hebben we geen tijd voor. Probeer het zeker zelf uit om te zien wat het allemaal te bieden heeft.

Prijzen

SE Ranking biedt een flexibel prijssysteem, met plannen die beginnen vanaf $23.52/maand.

De exacte prijzen zijn afhankelijk van hoe vaak u rankings moet controleren (dagelijks, om de 3 dagen of wekelijks), de functies die u nodig hebt, het aantal trefwoorden dat u moet volgen en de lengte van uw abonnementsperiode.

U kunt de calculator op hun prijzenpagina gebruiken om de prijs te berekenen op basis van uw behoeften. Een gratis proefperiode van 14 dagen is beschikbaar.

Probeer SE Ranking gratis

Lees meer in onze SE Ranking beoordeling.

Link Whisper is een WordPress SEO plugin gebouwd om het interne linking proces te stroomlijnen.

Intern linken is een belangrijke (maar vaak onderbenutte) SEO-strategie. Interne links helpen om link equity/authoriteit door te geven op uw site. Daarom kan de manier waarop u verschillende berichten en pagina's op uw site aan elkaar linkt een serieuze impact hebben op uw rankingpotentieel.

Link Whisper helpt bij dit specifieke aspect van SEO door intelligente suggesties voor interne links te doen, veel onderdelen van het proces te automatiseren en in het algemeen de zaken te versnellen.

Je kunt veel doen met Link Whisper, maar hier zijn enkele van de hoogtepunten:

 • Krijg automatische, AI-gestuurde link suggesties terwijl je schrijft in de WordPress editor
 • Vind snel 'verweesde' inhoud met weinig tot geen links en repareer deze
 • Voeg automatisch links toe aan berichten en pagina's wanneer u specifieke trefwoorden noemt.
 • Automatisch links toevoegen naar eerdere vermeldingen van gerichte trefwoorden in oude artikelen
 • Genereer diepgaande linkrapporten
 • Zoek en repareer gebroken links
 • Verbind verschillende domeinen met elkaar en krijg link suggesties tussen hen (geweldig voor bloggers met meerdere sites in vergelijkbare niches)

Link Whisper is gemakkelijk te gebruiken, compatibel met vrijwel elk populair thema en pagina-editor (WooCommerce, Classic, Elementor, Beaver Builder, enz.), en duurt slechts een paar minuten om te installeren. Het is een must-have aanvulling op uw WordPress SEO plugin collectie.

Prijzen

U kunt een licentie voor één site met alle functies krijgen voor $77. Een licentie voor 3 sites kost $117, en een licentie voor 10 sites is $167. Alle plannen worden jaarlijks gefactureerd.

Een beperkte gratis versie zonder premium functies is te downloaden in de WordPress plugins bibliotheek.

Probeer Link Whisper Free

#6 - Squirrly SEO

Squirrly SEO is een andere geweldige alles-in-één WordPress SEO plugin met krachtige kunstmatige intelligentie ingebouwd. Het is een echt Zwitsers zakmes voor SEO en heeft de meeste tools die we onder één dak hebben gezien.

Het is niet zo bekend als sommige van de andere SEO-plugins op deze lijst - maar dat zou het wel moeten zijn. Het biedt het complete scala aan tools voor elke fase van de SEO-trechter, inclusief zoekwoordonderzoek en planning, on-page optimalisatie, auditing en prestatiebewaking.

Het is een van de enige plugins die keyword research tools biedt binnen het WordPress dashboard. Meestal moet je een cloud-based SEO platform gebruiken voor keyword research, maar met SEO Squirrly hoef je nooit je WP dashboard te verlaten.

Zodra u trefwoorden hebt gevonden, kunt u ze opslaan en organiseren om uw SEO-strategie op te bouwen met behulp van de Briefcase-functie.

De SEO Live Assistant geeft u real-time feedback en optimalisatietips binnen de WordPress editor terwijl u uw inhoud schrijft. Het enige wat u hoeft te doen is de aangepaste to-do lijst invullen en de rood gemarkeerde items in groen veranderen voor maximale on-page SEO optimalisatie.

Zie ook: Hoe ik een fulltime bestaan verdien als parttime freelance blogger

De ingebouwde prestatietracking houdt bij hoe goed u scoort en biedt u bruikbare inzichten om uw prestaties in de loop van de tijd te meten.

U kunt Squirrly zelfs gebruiken om gedetailleerde SEO audits uit te voeren en technische SEO problemen aan het licht te brengen. Vervolgens krijgt u advies over hoe u deze problemen kunt oplossen en uw prestatiescores kunt verbeteren.

Ondanks het feit dat SEO Squirrly meer dan 650 functies bevat, voelt het niet opgeblazen aan. Onze ervaring leert dat het uw site niet vertraagt of tot merkbare prestatieproblemen leidt.

Prijzen

U kunt beginnen met het Squirrly SEO Free plan. Betaalde plannen met premium functies en extra voordelen beginnen vanaf $71,99/maand.

Probeer Squirrly SEO gratis uit

#7 - All In One SEO

Alles in één SEO is een van de meest populaire WordPress SEO plugins en toolkits op de markt. Het wordt gebruikt door meer dan 3 miljoen professionals op 19 miljoen websites en zit boordevol geavanceerde functies.

AIOSEO biedt alle kernfuncties die u zou verwachten van een alles-in-één tool: on-page content analyse, XML sitemap generatie, SEO auditing, etc. Maar daarnaast biedt het een aantal andere geavanceerde tools die veel van zijn concurrenten missen.

Bijvoorbeeld, de TruSEO Score functie doet meer dan de meeste on-page analyse tools. In plaats van u alleen een pass/fail checklist te geven, biedt het een meer gedetailleerde analyse van wat u goed en fout heeft gedaan. Plus, het heeft zelfs een ingebouwde leesbaarheid checker die u een cijfer geeft op basis van hoe leesbaar uw inhoud is (een belangrijke SEO en UX metric).

Andere functies die we leuk vinden zijn:

 • Rijke knipsels AIOSEO biedt ondersteuning voor schema markup die u kan helpen om in Google's rich snippets te komen.
 • Video SEO sitemaps Rank in Google's video carrousel widget met een video sitemap en stuur meer verkeer.
 • Link Assistent Krijg slimme suggesties voor interne linkmogelijkheden en ontdek berichten die meer links nodig hebben.
 • Omleidingsmanager Behoud uw link equity door goed beheer van redirects voor gebroken links
 • Lokale SEO . hoger scoren voor lokale zoekopdrachten en op Google Maps.
 • Optimalisatie van sociaal delen Kies uw eigen miniaturen en inhoudsfragmenten wanneer gebruikers uw berichten delen op sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

Nogmaals, er is veel meer over te vertellen, maar je moet het zelf uitproberen om te zien wat AIOSEO allemaal te bieden heeft.

Prijzen

All In One SEO biedt verschillende betaalde plannen, vanaf $49,50/jaar. Er is ook een 14 dagen geld-terug garantie.

Probeer All In One SEO gratis uit

#8 - Schema Pro

Schema Pro is de beste WordPress plugin voor het toevoegen van schema markup. Het vereenvoudigt het proces, zodat iedereen de zichtbaarheid van zijn website in de SERP's kan vergroten zonder te hoeven knoeien met code.

Voor het geval u het nog niet wist, schema markup is een vorm van gestructureerde gegevens die u aan uw websitepagina's kunt toevoegen om zoekmachines zoals Google meer context te geven over wat er op de pagina staat.

Eenmaal toegevoegd, heeft Google een beter idee van waar de verschillende elementen op de pagina over gaan. Dit verbetert op zijn beurt de rich snippets die onder uw berichttitels in de SERP's verschijnen.

U kunt schema bijvoorbeeld gebruiken om Google de publicatiedatum van het artikel mee te delen, zodat dit naast het bericht kan worden weergegeven. Als u een productrecensie schrijft, kunt u schema gebruiken om Google de sterrenbeoordeling mee te delen, die dan in een opvallende grafiek onder de beschrijving wordt weergegeven.

Zie ook: Kinsta Review 2023: functies, prijzen, prestaties en meer

Dit soort rich snippets maken uw webpagina's zichtbaarder in de SERP's en kunnen uw doorklikpercentages verbeteren.

Het enige probleem is: schema is ingewikkeld. Meestal moet je in de HTML-code duiken en tags toevoegen aan verschillende elementen op de pagina. Voor beginners kan dit overweldigend zijn.

Gelukkig maakt Schema Pro het gemakkelijk. U kunt het in een paar klikken instellen en snel een nauwkeurige schema markup implementeren zonder enige code aan te raken.

Kies gewoon een schematype uit 20+ opties, selecteer de pagina's/posts waarop je het wilt implementeren, en breng de inhoud in kaart om je configuratie te voltooien, en laat de plugin voor de rest zorgen!

Het is allemaal heel intuïtief, zelfs voor complete beginners zonder kennis van codering.

Prijzen

U kunt Schema Pro kopen voor $79/jaar of $249 voor een levenslang plan, met een geld-terug-garantie zonder risico gedurende 14 dagen.

Probeer Schema Pro gratis uit

#9 - Surfer SEO

Surfer SEO De tool gebruikt AI-technologie om marketeers en schrijvers te helpen inhoudsstrategieën te plannen en inhoud te ontwikkelen die rankt.

Door gegevens en inzichten van pagina's met topprestaties te verzamelen, kunt u een trefwoord toewijzen en een trefwoordenlijst genereren die in uw inhoud moet worden opgenomen. Vervolgens krijgt uw inhoud een score toegewezen op basis van trefwoorddichtheid, aantal woorden, alinea's, afbeeldingen en meer.

Surfer SEO is ook een goede keuze voor iedereen die inhoud uitbesteedt aan schrijvers, omdat u Surfer kunt gebruiken om gedetailleerde, inzicht-gedreven briefings te creëren voor uw schrijvers om te volgen, en u kunt de inhoud bewerken in het SurferSEO dashboard.

Naast de functies voor het creëren van inhoud, kan Surfer SEO ook worden gebruikt om volledige site audits uit te voeren en elementen zoals de lengte van de inhoud, het aantal koppen, NLP entiteiten dekking, pagina snelheid, keyword density, en ontbrekende backlinks voor uw bestaande pagina's te controleren.

De tool integreert gemakkelijk met WordPress en populaire verwerkingsprogramma's zoals Google Docs via een Chrome-extensie, waardoor het super eenvoudig is om uw inhoud te optimaliseren terwijl u deze creëert. U hoeft geen plugin op uw site te installeren, wat de prestaties van uw site kan helpen verbeteren.

Als u op zoek bent naar een hulpmiddel dat u kan helpen uw inhoud en on-page SEO te verbeteren, dan is dit het!

Prijzen

Prijzen beginnen vanaf $45/maand bij jaarlijkse facturering.

Probeer Surfer SEO

Lees onze Surfer SEO review.

#10 - Serpstat

Serpstat is een ander alles-in-één SEO platform met meer dan 30+ SEO en PPC tools om van te profiteren.

Zoals veel all-in-one tools, heeft Serpstat alles wat u nodig hebt om een deskundige analyse van de SEO-prestaties van uw site uit te voeren. Het kan worden gebruikt om trefwoorden, backlinks, concurrenten en nog veel meer te analyseren.

Enkele van de opvallende kenmerken zijn de rank tracking tool die uw wereldwijde rankings kan volgen op geplande intervallen zoals wekelijks of maandelijks.

Serpstat bevat ook een keyword trends tool die u kan helpen uw content strategie te plannen op basis van online trends en populaire zoekopdrachten, en een concurrent analyse tool die kan worden gebruikt om uw SEO en PPC concurrenten op te sporen en hun advertentiecampagnes en prestaties te bespioneren.

Een andere leuke functie van Serpstat is de tekstanalysetool. Deze tool helpt u te bepalen hoe goed uw pagina's zijn geoptimaliseerd op basis van de inhoud van uw naaste concurrenten. Vervolgens geeft het suggesties over hoe u uw inhoud kunt verbeteren en optimaliseren om de rankingkracht ervan te vergroten.

Serpstat biedt ook algemene SEO-checklists die het gemakkelijk maken voor teams om bovenop SEO te blijven en te controleren welke taken zijn voltooid en wat nog moet worden gedaan.

Over het geheel genomen is het een uiterst complete tool die perfect is voor grotere bedrijven en agentschappen in het bijzonder.

Prijzen

Prijsplannen beginnen bij $45/maand wanneer ze tweejaarlijks worden gefactureerd. Kortingen zijn beschikbaar bij aankoop van plannen voor 3 maanden, 6 maanden en een jaar.

Probeer Serpstat gratis uit

#11 - Yoast SEO

Yoast SEO is een eenvoudig te gebruiken SEO plugin die u kan helpen uw pagina rankings en on-page SEO te verbeteren.

Yoast is een populaire WordPress plugin, omdat het je kan helpen om snel en gemakkelijk de SEO en leesbaarheid van je inhoud te verbeteren voordat je het publiceert.

De Yoast SEO plugin gebruikt een eenvoudig stoplicht systeem om je inhoud te beoordelen op factoren zoals leesbaarheid, trefwoord en zin gebruik, meta-beschrijvingen lengte, alt-attributen, en meer.

Het groene licht betekent dat u klaar bent om te gaan, terwijl rood en oranje betekenen dat u enkele verbeteringen moet aanbrengen voordat uw bericht live gaat. Als uw inhoud tekortschiet, geeft de tool bruikbare tips over hoe u deze kunt verbeteren en links naar diepgaande gidsen waarmee u meer te weten kunt komen over elke rankingfactor.

Daarnaast vraagt Yoast site-eigenaren om deel te nemen aan regelmatige 'workouts' die u helpen de SEO op uw hele site te verbeteren. Deze tool begeleidt u regelmatig door SEO-onderhoudstaken en identificeert optimalisatiekansen, zodat u uw site voortdurend in topvorm kunt houden als het gaat om SEO.

Yoast heeft ook enkele premium functies beschikbaar die koppelingshulpmiddelen omvatten. Deze hulpmiddelen kunnen u helpen een sitestructuur te maken die voor Google en uw bezoekers gemakkelijk te begrijpen is, wat u kan helpen uw rankingkracht en uw on-page gebruikerservaring te verbeteren.

Over het geheel genomen is Yoast een handig hulpmiddel om in je kit te hebben, en het is een geweldige optie voor het optimaliseren van je nieuwe inhoud binnen de inhoudseditor van WordPress.

Prijzen

Yoast SEO plugin is gratis en bevat veel van de content optimalisatie functies en SEO tools die we in de bovenstaande sectie hebben genoemd. Yoast biedt ook een premium toolkit voor $99/jaar met extra tools zoals link tools en social media previews.

Probeer Yoast SEO gratis uit

#12 - Semrush

Semrush is een alles-in-één online marketingoplossing die SEO, content marketing, concurrentieonderzoek, PPC en social media tools omvat.

Het is een van de meest bekende tools in de industrie en daar zijn veel redenen voor. Als het gaat om SEO, biedt Semrush een selectie van essentiële tools die u kunnen helpen uw rankingkracht te verbeteren.

U kunt Semrush gebruiken voor keyword onderzoek, site auditing, en ook voor het optimaliseren van uw lokale SEO. Het is ook compleet met rank tracking en concurrent analyse tools.

U kunt ook gebruik maken van de link-building tools zoals de backlink analytics en gap functies om een gedetailleerde backlink strategie te creëren, en vervolgens gebruik maken van de link-building tool om uw outreach campagnes te automatiseren.

Semrush kan u ook helpen om sterk geoptimaliseerde SEO-vriendelijke inhoud te maken met behulp van de 'schrijfassistent'. De assistent-tool scoort uw inhoud op basis van SEO-rankingfactoren, originaliteit, leesbaarheid en toon en geeft bruikbare tips om u te helpen uw werk te verbeteren.

Met de auditing tool kunt u ook uw bestaande inhoud doorlichten om manieren te vinden om uw ranking power te verbeteren.

Over het geheel genomen is Semrush een volledig functionele oplossing die u kan helpen met elk aspect van digitale marketing, en het is een geweldige optie voor zowel particulieren als bureaus.

Prijzen

Semrush plannen beginnen vanaf $ 99,95 / maand bij jaarlijkse facturering. Plannen en prijzen variëren op basis van het aantal projecten en trefwoord zoekopdrachten.

Probeer Semrush gratis uit

#13 - All In One Schema Rich Snippets

Alles in één Schema Rich Snippets is een andere WordPress plugin om te helpen met schema markup. Het is een geweldig gratis alternatief voor Schema Pro met een beperktere functieset.

All In One Schema Rich Snippets kan helpen met de implementatie van verschillende schema types, waaronder producten, diensten, evenementen, recepten, artikelen, video's, software applicaties en meer.

U kunt het downloaden uit de WordPress plugin database en installeren/activeren in een paar klikken. Het is eenvoudig in te stellen en te configureren en zodra u klaar bent, zouden zoekmachines moeten beginnen met het weergeven van rich snippets naast uw site in de zoekresultaten. Deze interactieve snippets kunnen u helpen om u te onderscheiden van de concurrentie en meer klikken te krijgen.

Prijzen

All In One Schema is gratis, open-source software waar iedereen aan kan bijdragen op Github. Je kunt het downloaden en installeren via je WordPress plugin dashboard.

Probeer All In One Schema Rich Snippets gratis uit

#14 - WebCEO

WebCEO is een alles-in-één SEO en digitale marketing oplossing die meer dan 23 verschillende pro-level SEO software tools bevat.

WebCEO is ontworpen voor bureaus en stelt u in staat om professioneel SEO onderzoek uit te voeren en gedetailleerde rapporten te maken voor klanten.

Van de 23 aangeboden tools zijn er ongeveer 14 specifiek gericht op SEO, waaronder tools voor keyword analyse en ranking factoren zoals een rank tracking tool en keyword research tool. Het bevat ook een aantal krachtige SEO site auditing tools.

Met de technische audittool kunt u bijvoorbeeld uw site doorzoeken op gebroken of niet-reagerende links en afbeeldingen, en toegangsproblemen opsporen. De SEO-analysetool daarentegen zal uw site doorlichten en verbeteringen voorstellen voor belangrijke on-page SEO-elementen zoals header-tags en alt-attributen, laadsnelheid en mobielvriendelijkheid.

WebCEO is ook compleet met een toolset voor link tracking en verdienen voor SEO. Dit omvat een backlink checker tool, een partner link watch tool, en een concurrent backlink spy tool.

Ook kan de tool voor het indienen van inhoud u helpen belangrijke backlinks te verdienen door uw inhoud in te dienen bij 85+ niche directories en sites voor het indienen van inhoud, 35+ bloggemeenschappen en zoekmachines, 30+ lokale websites en directories, en 10 zoekmachines voor winkelen.

Naast dit alles gooit WebCEO er ook nog wat 'coole extra's' bij, zoals e-mail alerts en een DIY SEO checklist, waardoor het de perfecte toolkit is voor grote teams die moeten samenwerken en georganiseerd moeten blijven.

Prijzen

WebCEO prijzen beginnen vanaf $83/maand bij jaarlijkse facturatie. Prijzen variëren op basis van het aantal projecten en keyword queries.

Probeer WebCEO gratis uit

#15 - Labrika

Labrika is een AI-aangedreven SEO-toolset die u kan helpen om hoger te scoren in de SERP's en meer verkeer en conversies te genereren.

Labrika wordt geleverd met drie hoofdtools. Ten eerste is er een AI-geleide SEO-auditor die kan worden gebruikt om meer dan 200+ rankingfactoren voor uw site te controleren in slechts een paar klikken. Niet alleen dat, maar u kunt vervolgens een gedetailleerd en eenvoudig te begrijpen rapport maken dat perfect is voor teams die samenwerken aan SEO, en bureaus die werken met veel klanten.

Ten tweede biedt Labrika een interactieve content editor. Deze editor kan worden gebruikt om bruikbare tips te geven aan uw content team over het verbeteren en optimaliseren van nieuwe en bestaande content. Op basis van trefwoorden analyseert de AI editor de top 10 concurrenten en verzamelt informatie over hoe u hoog scorende content kunt creëren.

Het laatste hulpmiddel is een geavanceerde rank checker. Het bijhouden van resultaten en het verkrijgen van een nauwkeurige weergave van hoe uw berichten in de ranking staan, kan vaak uiterst lastig zijn vanwege de constante veranderingen in positie.

Met de geavanceerde rank checker tool kunt u echter toegang krijgen tot actuele ranking details, voor één of meerdere zoekwoorden. U kunt ook geplande rank checks instellen, wat geweldig is als u rank checks voor bepaalde zoekwoorden wilt automatiseren in lijn met belangrijke marketing evenementen of op belangrijke data elke maand.

Al met al is dit een geweldige plugin voor iedereen die SEO gedetailleerd wil aanpakken.

Prijzen

Labrika biedt maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse abonnementen. Prijzen beginnen vanaf $19/maand voor 500 trefwoord ranking queries en tot 10.000 page-crawling credits.

Probeer Labrika gratis

WordPress SEO plugin veelgestelde vragen

Wat is SEO?

SEO (search engine optimization) is een tak van digitale marketing die zich richt op het verbeteren van de zichtbaarheid van uw website in organische zoekopdrachten om meer verkeer te genereren.

Met andere woorden, het is de praktijk om uw WordPress site te laten verschijnen op Google (en andere zoekmachines) wanneer uw doelklanten zoeken naar relevante trefwoorden. 70% van de marketeers denkt dat SEO betere resultaten oplevert dan PPC.

Er zijn veel verschillende stappen betrokken bij SEO, maar over het algemeen splitsen we het op in drie verschillende takken: on-page SEO, off-page SEO, en technische SEO.

On-page SEO omvat het optimaliseren van de inhoud van uw WordPress site pagina's rond bepaalde ranking factoren. Dit kan het toevoegen van afbeelding alt tekst, het optimaliseren van uw titel tags, of ervoor zorgen dat het trefwoord is opgenomen in een aantal van uw subheadings.

Off-page SEO omvat het bouwen van backlinks en het nemen van andere acties buiten uw site om de waargenomen autoriteit en betrouwbaarheid van uw domein te verbeteren.

Technische SEO omvat het nemen van stappen om het voor zoekmachines gemakkelijker te maken uw site te crawlen en te indexeren, zoals het maken van een XML-sitemap.

Wat doet een SEO plugin?

SEO-plugins kunnen helpen met verschillende on-page en technische SEO-taken, maar verschillende plugins zullen verschillende dingen doen.

Veel SEO-plugins maken het bijvoorbeeld gemakkelijk om meta-informatie toe te voegen aan je blogberichten om ze te helpen rangschikken. Sommige hebben een inhoudsoptimalisatiefunctie die de SEO van je bericht controleert en gebieden aanwijst die je zou kunnen verbeteren. Hoewel ze op dat gebied vrij basaal zijn in vergelijking met speciaal gebouwde tools zoals Surfer.

De meeste SEO plugins helpen ook met technische taken zoals het maken en indienen van XML sitemaps bij Google of het toevoegen van schema markup.

De beste SEO plugins (zoals SEOPress) zijn alles-in-één oplossingen die al het bovenstaande en meer doen. Andere richten zich alleen op één specifiek gebied. Link Whisper is bijvoorbeeld alleen ontworpen om het interne linking proces te automatiseren en te stroomlijnen.

Heb je WordPress SEO plugins nodig om te ranken?

Je hebt niet per se WordPress SEO plugins nodig om je berichten en pagina's te laten scoren in de resultatenpagina's van zoekmachines, maar het helpt zeker.

Als u probeert te scoren voor een zoekwoord met veel concurrentie, moet u er alles aan doen om ervoor te zorgen dat uw berichten en website zijn geoptimaliseerd voor zo veel mogelijk rankingfactoren. SEO-plugins kunnen daarbij helpen.

Hoe installeer ik een WordPress SEO plugin?

Om een WordPress SEO plugin te installeren, logt u in op uw WordPress dashboard en navigeert u naar de Plugins tabblad van de zijbalk.

Van hieruit kunt u klikken op Nieuw toevoegen en zoek dan in de database van WordPress naar de door jou gekozen plugin en installeer hem. Je kunt hem ook handmatig uploaden en installeren vanaf dezelfde plek.

Zodra je je plugin hebt geïnstalleerd, kun je Activeer Als het een betaalde plugin is, moet u misschien ook uw licentiesleutel invoeren. U kunt dit meestal doen via de plugin's Instellingen pagina.

Is WordPress goed voor SEO?

WordPress wordt algemeen beschouwd als het beste website platform en content management systeem (CMS) voor SEO. Het is snel, kan goed overweg met de meeste zoekmachines, en geeft u toegang tot een enorm aantal thema's en plugins die kunnen helpen met SEO optimalisaties. We hebben veel van deze plugins opgenomen in deze roundup.

Wat is de beste gratis SEO plugin voor WordPress?

SEOPress free is de beste gratis SEO plugin voor WordPress. Het geeft je toegang tot een krachtig pakket gratis tools om je te helpen de inhoud van je WordPress website te optimaliseren en snel geïndexeerd te worden.

Het kiezen van een WordPress SEO plugin voor uw bedrijf

Er zijn veel goede SEO-plugins voor WordPress, maar de 15 tools op deze lijst vertegenwoordigen het beste van het beste. Als je niet zeker weet welke je moet installeren, raden we je het volgende aan:

SEOPress is de beste alles-in-één SEO plugin die er is, handen naar beneden. Het is onze go-to aanbeveling voor de meeste WordPress site-eigenaren. Vooral voor beginners.

Rang Wiskunde is de meest feature-packed WordPress SEO plugin beschikbaar. Het is extreem lichtgewicht gezien het aantal aangeboden functies. Sommige gebruikers vinden sommige functies overbodig als ze andere SEO tools hebben, maar je kunt functies uitschakelen die je niet nodig hebt.

Het SEO-kader is de beste plugin als je iets lichtgewichts wilt en alleen de essentie belangrijk vindt (metadata en titeltags toevoegen, indexering, enz.)

SE rangschikking is de beste SEO software oplossing voor keyword onderzoek, rank tracking, traffic analyse, concurrent onderzoek en backlink analyse. Het is geen WordPress plugin; het is een standalone platform, maar het is nog steeds een must-have toevoeging aan uw SEO marketing arsenaal.

We hopen dat je deze opsomming van de beste SEO plugins voor WordPress & SEO tools nuttig vond.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.