Hoe ik een fulltime bestaan verdien als parttime freelance blogger

 Hoe ik een fulltime bestaan verdien als parttime freelance blogger

Patrick Harvey

Notitie van Adam: De meest effectieve manier om een fulltime inkomen te verdienen met je blog is om freelance blogger te worden. Het beste hieraan is dat hoe uitdagend het ook is om geld te verdienen in jouw niche, je het voor elkaar kunt krijgen door je vaardigheden en kennis als blogger in te zetten. Om je op weg te helpen heb ik Elna Cain gevraagd om delen hoe zij binnen 6 maanden een fulltime bestaan kon verdienen als parttime freelance blogger.

Nog geen jaar geleden zat ik op de bank nadat ik mijn tweeling van 18 maanden voor de nacht naar bed had gebracht, een beetje YouTube te kijken, toen mijn man tegen me zei,

"Gebruik je het internet voor iets anders dan YouTube?"

Ik antwoordde terloops: "Natuurlijk dom. Ik gebruik ook Amazon, Google, Facebook en Yahoo Mail."

Dat was ik.

Die vijf sites maakten 90% van mijn computerleven uit. Twitter? Ik dacht dat Twitter vooral door beroemdheden werd gebruikt; ik heb er nooit veel aandacht aan besteed. WordPress? Wat was dat?

Ik beschouw mezelf tegenwoordig graag als een succesvolle freelance blogger, maar praat met me tien maanden geleden en ik zou geen idee hebben gehad wat een permalink was, of waarom je een e-maillijst nodig hebt.

Ik was groen. Echt groen.

Ik wist niets van hosting, domeinen of WordPress en ik gebruikte geen Twitter, Google+ of LinkedIn.

Maar, In minder dan een jaar tijd kon ik mijn voltijds salaris als lerares vervangen terwijl ik slechts deeltijds werkte als huismoeder.

En, sinds ik begon met freelance bloggen, Ik ben gestegen van een miezerige $1,50 per bericht naar $250 per bericht.

Het mooie van freelance bloggen is dat je niet veel technische ervaring, ontwerpvaardigheden, codeervaardigheden of zelfs een diploma journalistiek nodig hebt.

Alles wat je nodig hebt is een website, een passie om te leren en een beetje marketingkennis.

Dit is hoe ik in zes maanden een fulltime bestaan verdiende als freelance schrijver.

Noot van de redactie: Wil je een voorsprong op je carrière als freelance schrijver? Ik raad je ten zeerste aan om de cursus WriteTo1K van Elna Cain te volgen. Ja, ik ben een affiliate, maar ik zou het aanraden, zelfs als ik het niet was - zo goed is het!

Ik ontwikkelde een online aanwezigheid

Ik begon serieus na te denken over freelance bloggen in september 2014.

Mijn man moedigde me aan om een bedrijf online te beginnen omdat hij zijn eigen online bedrijf heeft en altijd dacht dat ik hetzelfde kon doen.

Zie ook: 10 Beste WordPress Calculator Plugins & Tools (2023)

Mijn tweeling was toen nog geen twee, maar ze sliepen consequent en sliepen de hele nacht door. Daardoor kon ik tijdens hun dutjes en bedtijd aan mijn schrijven werken.

Dat kwam neer op ongeveer 3-4 uur per dag - en bijna een jaar later werk ik nog steeds maar zoveel uur per dag.

Ik vond het belangrijk om te beginnen met een eigen domeinnaam - en om WordPress zelf te hosten - vanaf de eerste dag. Dus registreerde ik een domein, innovativeink.ca, liet het hosten en begon aanvankelijk met een gratis WordPress-thema.

Achteraf gezien weet ik niet zeker of ik opnieuw voor een ccTLD zou kiezen. Bloggen is een wereldwijde business, dus ik zou voor een .com gaan, zelfs als dat betekent dat ik een iets langere of creatievere naam moet kiezen.

En tenslotte heb ik me aangemeld voor een Twitter, LinkedIn en Google+ profiel.

Dit was het begin van het creëren van een sociale aanwezigheid online.

Ik begon ook andere blogs te lezen over freelance schrijven - en bloggingstips - om te leren waar ik aan begon.

Omdat niemand wist dat ik online freelance schrijver was, begon ik commentaren achter te laten op verschillende schrijf- en bloggingsites om mijn naam bekend te maken.

Maar, ik merkte al snel dat mijn commentaren geen foto van mij hadden. Ik wist het toen nog niet, maar ik faalde in bloggen 101: meld je aan voor een Gravatar.

Ik wist dat het voor branding doeleinden nuttig was om mijn foto naast mijn commentaren te laten zien. Ik schreef me in voor een Gravatar en gebruikte dezelfde foto voor mijn website en sociale media profielen.

Met een online thuisbasis, actieve sociale media profielen en een Gravatar, heb ik mijn online aanwezigheid gecreëerd en mij als freelance schrijver kunnen profileren.

Maar ik werd nog niet betaald om te schrijven.

Leer hoe je betaald krijgt om te schrijven in 7 weken of minder

Wil je je eigen freelance schrijfcarrière starten? Elna Cain's diepgaande cursus laat je zien hoe. Stap voor stap.

Krijg de cursus

Mijn eerste schrijfopdracht

Mijn eerste poging tot betaald schrijven was op iWriter, een site die gewoonlijk een contentmolen wordt genoemd.

Ik besloot iWriter te proberen omdat je meteen kon beginnen met schrijven en geld verdienen - en je het onderwerp uit een lijst kon kiezen. Bovendien waren de meeste artikelen kort - minder dan 500 woorden.

Voor iemand die nieuw is in online zaken doen, schrijven en PayPal gebruiken, dacht ik eens te kijken hoe dit zou uitpakken.

Om eerlijk te zijn haatte ik het. Ik besteedde veel te veel tijd aan het schrijven van een post van driehonderd woorden voor zakgeld.

Ik stopte bijna met freelance schrijven. Maar ik deed het niet.

Ik besloot over te stappen naar Guru, een freelance marktplaats. Ik maakte een profiel aan en begon te pitchen, maar kreeg nooit een opdracht.

Op dat moment wist ik niet zeker of ik wel een freelance schrijver wilde worden.

Maar ik was volhardend en bleef freelance schrijfsites bezoeken zoals Be a Freelance Blogger - en ik bleef lezen en leren over hoe veel thuisblijvende moeders succesvolle freelance schrijfbedrijven opbouwden.

Veel van deze blogs hadden berichten van gastbijdragers, dus veranderde ik van focus en begon ik mijn portfolio op te bouwen door gastberichten te plaatsen in plaats van betaald werk binnen te halen.

Mijn portfolio opbouwen met gastberichten

In oktober 2014 richtte ik me op het pitchen naar gastblogs binnen mijn vakgebied - ouderschap, natuurlijke gezondheid, psychologie en carrière.

Ik kreeg mijn eerste gastpost op een ouderschapsblog na het sturen van deze pitch:

Van daaruit begon ik te pitchen naar populaire websites met meer autoriteit online. Kort daarna kreeg ik gastberichten op Psych Central, Social Media Today en Brazen Careerist.

Op dat moment had ik een sterk schrijversplatform om mijn werk en schrijfdiensten onder de aandacht te brengen en gebruikte ik mijn site om mijn bedrijf op de sociale media aan de man te brengen.

Gastposten op gezaghebbende blogs betekenden ook dat mijn schrijven door duizenden mensen werd gezien - waardoor mijn bereik toenam en ik snel werd opgemerkt.

Maar ik maakte nog steeds geen winst met freelance bloggen. Ik moest een baan als freelance schrijver vinden of iets anders waarbij ik thuis kon blijven, mijn tweeling kon opvoeden en een inkomen kon verdienen.

Ik gooide naar alles en nog wat

Ik begon te solliciteren naar vacatures voor freelance schrijven, bovenop het publiceren van wekelijkse inhoud op mijn blog en het schrijven van gastberichten voor verschillende sites.

Er zijn genoeg vacaturebanken die je hiervoor kunt gebruiken. De belangrijkste die ik gebruik is de Problogger Job Board.

Ik schreef over van alles en nog wat - van gezondheid tot financiën, als ik dacht dat ik erover kon schrijven, stuurde ik een pitch brief.

In november - twee maanden nadat ik was begonnen met online schrijven - kreeg ik eindelijk mijn eerste "echte" blogopdracht. Het was voor een blog voor autoliefhebbers en ze boden 100 dollar voor een bericht van 800 woorden.

Ze waren op zoek naar een Canadese schrijver die ook moeder was en ik paste in het profiel. Ik schrijf nog steeds voor hen en geniet van het schrijven over een verscheidenheid aan automotive lifestyle onderwerpen.

Op dit moment, Ik verdiepte me in digitale marketing en leerde hoe ik potentiële klanten naar mijn site kon lokken.

Ik wilde ook het verkeer van mijn blog opbouwen, dus maakte ik een lead magnet en begon ik een e-maillijst op mijn site.

Ik stortte me op Pinterest en begon me te richten op het maken van pin-waardige afbeeldingen op mijn blog om een groter publiek aan te trekken.

Ik begon ook commentaar te geven op blogberichten van beïnvloeders om op hun radar te komen en een netwerk van bloggers en schrijvers op te bouwen.

Er kwam schrijfwerk naar me toe

Kort nadat ik mijn eerste echte blogging-opdracht had gekregen, begon ik vragen te ontvangen via mijn contactformulier op Innovative Ink.

Verschillende bedrijven vroegen om mijn schrijfdiensten. Ik kon beginnen onderhandelen over een hoger tarief en daardoor heb ik uiteindelijk mijn fulltime salaris vervangen door parttime te werken als freelance blogger.

Mijn website en blog opbouwen, gastposten plaatsen op populaire sites, opgemerkt worden door beïnvloeders in mijn sector en een sterke sociale aanwezigheid hebben eindelijk vruchten afgeworpen.

Ik heb momenteel een groep klanten die wekelijks inhoud nodig hebben, en ik heb ook een handvol klanten die inhoud op aanvraag nodig hebben. Ook ben ik onlangs begonnen met bloggen hier op Blogging Wizard.

Maar mijn grootste prestatie tot nu toe is een financiële schrijfopdracht voor 250 dollar per post.

Nu kan ik deze projecten in mijn portfolio opnemen als sociaal bewijs op mijn website. Ik heb ook een pagina met getuigenissen die nieuwe klanten bewijzen dat ik geloofwaardig, professioneel en gewild ben.

Mijn bedrijf opschalen

Ook al werk ik maar maximaal vier uur per dag om voor mijn klanten te schrijven, toch besteed ik een groot deel van mijn dag aan het corresponderen met klanten, het bijhouden van sociale media en het beheren van een nieuwe blog die ik bezit, FreelancerFAQs - een site voor nieuwe en gevestigde freelance schrijvers.

Deze niet-factureerbare uren tellen snel op. Het is niet ongebruikelijk dat ik dagelijks een uur of twee extra besteed aan deze taken.

Mijn belangrijkste reden om thuis te werken is de zorg voor mijn tweelingkleuters, en als ik 's ochtends, 's middags en na het eten online ben, is dat tijd weg van mijn kinderen.

Met dit in gedachten, Ik ben mijn bedrijf aan het opschalen zodat ik uiteindelijk meerdere inkomstenstromen heb terwijl ik minder uren werk. Dit is mijn plan:

  • Niet-factureerbare taken uitbesteden, zoals redigeren, proeflezen en feiten controleren. Zo hou ik meer tijd over om te schrijven, te pitchen en meer opdrachten binnen te halen.
  • Coachingsdiensten aanbieden aan nieuwe freelance bloggers. Ik ben van plan om ook een uitgebreide gids voor nieuwe freelance schrijvers te maken en te verkopen.
  • Mijn copywriting verder ontwikkelen en dat als extra dienst opnemen.

Veel van deze doelen zijn al bereikt en ik ben enthousiast over de mogelijkheden om mijn bedrijf uit te breiden.

Verwante lectuur: De beste manieren om geld te verdienen met je blog (en waarom de meeste bloggers falen).

Inpakken

Iedereen kan doorbreken in freelance bloggen. Als blogger heb je waarschijnlijk gekeken naar affiliate marketing of AdSense voor je blog, maar waarom zou je niet overwegen om op andermans blogs te schrijven? En daar betaald voor krijgen.

Uw blogberichten kunnen dienen als een instant portfolio om aan potentiële klanten te laten zien. U kunt ook een of twee pagina's op uw site zetten met een beschrijving van uw schrijfdiensten.

Zie ook: 33 Laatste Facebook-statistieken en -feiten voor 2023

Vanaf daar, adverteer, gastblog en blijf pitchen. Vrij snel zul je je eerste klant binnenhalen en je zult klagen dat je te veel werk op je bord hebt.

Freelance bloggen geeft u de vrijheid om thuis te werken op uw eigen voorwaarden. U krijgt ook veel sneller betaald dan wanneer u affiliate aanbiedingen doet of advertenties op uw blog weergeeft, omdat deze bedrijven vaak netto 30 of netto 60 betalingstermijnen hanteren.

Het is leuk, lonend en een geweldige manier om je schrijversvleugels uit te slaan.

Leer hoe je betaald krijgt om te schrijven in 7 weken of minder

Wil je je eigen freelance schrijfcarrière starten? Elna Cain's diepgaande cursus laat je zien hoe. Stap voor stap.

Krijg de cursus

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.