Visme Review 2023: Maak geweldige afbeeldingen zonder enige ontwerpervaring

 Visme Review 2023: Maak geweldige afbeeldingen zonder enige ontwerpervaring

Patrick Harvey

Welkom bij onze Visme review.

Hier bij Blogging Wizard hebben we verschillende tools uitgeprobeerd voor het maken van infographics, boeiende presentaties en andere visuele middelen voor onze inhoud. En van alle diensten die we hebben uitgeprobeerd, is Visme onze tool voor grafisch ontwerp geworden.

Waarom?

Want Visme is geschikt voor zowel professionele grafisch ontwerpers als voor mensen zonder ontwerpvaardigheden of -ervaring. Dat klopt - zelfs niet-ontwerpers kunnen Visme gebruiken om visuals te maken waar ze trots op kunnen zijn.

En het gaat verder dan eenvoudige social media graphics. U kunt het gebruiken om grafieken en merkgrafieken te maken die u in data gedreven artikelen kunt plaatsen. Deze werken geweldig voor het verdienen van meer backlinks.

In deze Visme review vertellen we je alles wat je moet weten over deze grafische ontwerptool, inclusief de functies en prijsinformatie.

Laten we beginnen.

Wat is Visme?

Visme is een online ontwerptool met unieke functies die het een geweldig alternatief maken voor professionele grafische ontwerpsoftware zoals Adobe Photoshop. Het heeft een drag-and-drop interface die het aantrekkelijker maakt voor makers van inhoud en eigenaren van kleine bedrijven.

Deze tool gaat nog een stap verder. Niet alleen kunt u er stilstaande beelden mee maken, maar u kunt ook uw presentaties, grafieken en diagrammen animeren. Dit is handig bij het publiceren van opvallende leadmagnets om e-maillijsten op te bouwen. We moeten er ook op wijzen dat aangepaste grafieken en diagrammen ervoor zorgen dat meer mensen naar uw inhoud linken, wat uw campagne voor linkbuilding ten goede komt.

Visme functies en interface

Visme heeft een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface. Wanneer u inlogt, wordt u doorgestuurd naar het hoofddashboard waar u kunt beginnen met het maken van infographics en andere grafische ontwerpprojecten door te klikken op Create New Project.

U kunt ook op Nieuw maken in de zijbalk klikken om een nieuw project te starten.

Een sjabloon kiezen

Wanneer u op Nieuw project maken klikt, vindt u een lijst met alle soorten afbeeldingen die u kunt ontwerpen. Standaard worden de populairste opties weergegeven, waaronder presentaties, infografieken, grafieken, afbeeldingen voor sociale media en video's. Visme moedigt u echter aan om de zoekfunctie te gebruiken om het exacte type afbeelding te vinden dat u wilt maken.

Als u een van de opties selecteert, krijgt u sjablonen te zien die u kunt gebruiken om uw project op te starten. Als u bijvoorbeeld Presentaties selecteert, krijgt u alle beschikbare presentatiesjablonen te zien. Gemakshalve zijn de sjablonen gecategoriseerd op branche of doel.

Merk op dat je de mogelijkheid hebt om een project vanaf nul te beginnen.

Er is ook een optie om een leeg canvas te maken door een aangepast formaat in te voeren. U kunt de breedte en hoogte opgeven in pixels, inches of centimeters. Of u kunt kiezen uit een lijst van de meest voorkomende maten die mensen gebruiken voor hun afbeeldingen.

Maar laten we ons beperken tot een van de meegeleverde Visme-sjablonen.

Als u op een van de sjablonen klikt, krijgt u meer informatie over het ontwerp. Meer specifiek krijgt u te zien hoe het er in verschillende beeldverhoudingen uitziet.

Als u tevreden bent met uw selectie, klikt u op Deze sjabloon gebruiken.

Uw afbeeldingen aanpassen

Laten we overgaan naar de ster van de show - Visme's grafisch ontwerper tool.

Hier maak je alle aanpassingen die je nodig hebt om elke sjabloon uniek te maken. Je kunt tekst bewerken, elementen toevoegen, diagrammen toevoegen, kleuren veranderen en meer.

Aangezien er een heleboel ontwerpopties beschikbaar zijn, is het de moeite waard om zelf te ontdekken wat je op Visme kunt doen. Maar we geven je een overzicht van de belangrijkste functies van de ontwerptool.

Zie ook: De beste Print-On-Demand bedrijven in Canada (vergelijking 2023)

Als u met de muis over de verschillende ontwerpelementen beweegt, markeert Visme welke u kunt bewerken. Als u bijvoorbeeld met de muis over de tekst beweegt en erop klikt, kunt u de inhoud van het element bewerken.

Als u echter op een grafiek klikt, kunt u de waarden bewerken. U kunt ook de kleuren veranderen die elke waarde weergeven.

We moeten erop wijzen dat u uw cijfers niet handmatig hoeft in te voeren. U kunt gegevens rechtstreeks importeren uit Google Sheets, Microsoft Excel, Google Analytics of SurveyMonkey. Extra instellingen geven u de mogelijkheid om andere aspecten te wijzigen, zoals de kop, legenda's, waarden en het uiterlijk.

U kunt een element verwijderen door het te selecteren en vervolgens op de delete-toets te drukken. U kunt de grootte van ontwerpelementen ook naar wens aanpassen.

Net boven het sjabloon ziet u extra ontwerpopties. Wat u hier ziet, hangt af van welk ontwerpelement momenteel is geselecteerd. Als u op de achtergrond klikt, kunt u met de opties de kleur veranderen, een filter selecteren, de afbeelding spiegelen, de canvasgrootte instellen en de schaal wijzigen.

Maar wanneer je andere elementen selecteert, zoals een grafiek of tekst, krijg je andere opties. In sommige gevallen kun je het ontwerpelement animeren.

Een element animeren

Als er een optie is om een element te animeren, krijg je door op de knop Animeren te klikken een lijst te zien met de verschillende beschikbare animatie-effecten.

We moeten toegeven: het animatiepaneel kan er op het eerste gezicht intimiderend uitzien.

Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je in een mum van tijd geanimeerde infographics en andere interessante visuals publiceren.

U kunt animaties toevoegen voor de hele pagina of voor het specifieke element dat u hebt geselecteerd. Acties kunnen zo eenvoudig zijn als fade-in of u kunt elementen vanuit verschillende richtingen laten in- en uitvliegen. Er zijn nog meer opties als u door de zijbalk scrolt.

Net onder de pagina is een tijdlijn waarmee u de animatiesnelheid kunt afstellen. U kunt schakelen tussen Basis en Geavanceerd om uw tijdlijn in of uit te klappen.

Er zijn nog meer interactieve functies net boven de pagina/afbeelding die u bewerkt, zoals uitlijnopties, effecten en acties.

Nieuwe elementen invoegen

De zijbalk bevat alle aanpassingsopties die je nodig hebt om ontwerpen te maken. En met alle beschikbare opties kun je zelfs de meest complexe concepten verwezenlijken.

Laten we beginnen met Basis Hier vindt u de meeste elementen die u nodig hebt om uw ontwerp bij te werken. U kunt koppen en tekst invoegen, letterparen (tekstelementen met meer dan één lettertype), statistieken en cijfers, grafieken, diagrammen, fotogrids en oproepen tot actie.

Er is ook een sectie genaamd Mijn Blokken, waar eerder opgeslagen inhoudsblokken toegankelijk zijn.

Grafische Dit is de plek waar u lijnen, vormen, pictogrammen en 3D-afbeeldingen kunt invoegen. U kunt hier ook geanimeerde bronnen vinden, zoals pictogrammen, illustraties, personages en avatars.

Foto's bevat gratis te gebruiken stockbeelden die u in uw afbeeldingen kunt invoegen. Hier kunt u ook foto's uploaden vanaf uw computer.

Als u grafieken moet toevoegen die getallen en cijfers ondersteunen, moet u naar Gegevens U vindt hier middelen zoals grafieken, diagrammen, tabellen, kaarten en gegevenswidgets om uw punt efficiënter over te brengen.

Media kun je video's invoegen, online inhoud insluiten of audiobestanden aan je presentatie toevoegen. Er zijn standaardvideo's beschikbaar, maar je kunt ook je eigen video's uploaden. Hetzelfde geldt voor audiobestanden. Bovendien kun je rechtstreeks vanuit Visme een audiobestand opnemen.

Thema Kleuren laat u een combinatie van kleuren selecteren om te gebruiken voor uw ontwerp. Dit is vooral handig voor een marketingmanager die merkkleuren consistenter wil gebruiken.

Mijn bestanden bevat alle media-inhoud die u naar Visme hebt geüpload. Het is een opslagplaats van eerder gebruikte middelen.

Zie ook: Een contactformulier toevoegen aan uw WordPress website

Apps Als u op YouTube klikt, kunt u bijvoorbeeld een video invoegen door de URL ervan te plakken. U moet echter enkele van de andere apps integreren om ze te kunnen gebruiken.

Er is ook een sectie genaamd Indeling waarmee u de lay-out van uw huidige ontwerp kunt bijwerken of toevoegen als u een lege sjabloon gebruikt.

Een nieuwe pagina toevoegen

Als u werkt aan een ontwerp met meerdere pagina's, vindt u de optie Nieuwe pagina toevoegen aan de rechterkant van de ontwerptool.

Hier hebt u ook toegang tot alle opmerkingen van de leden van uw team.

Uw werk bekijken en opslaan

Als u tevreden bent met uw werk, kunt u op de knop Presenteren klikken om een voorbeeld van uw hele werk te bekijken, inclusief alle animaties die u hebt ingevoegd.

Rechts naast de knop Presenteren bevinden zich de knoppen Delen en Downloaden. Als u op de knop Delen klikt, kunt u de afbeelding als link delen (perfect voor berichten op sociale media). U kunt uw werk ook privé delen, zodat alleen specifieke mensen toegang hebben tot de afbeelding. Of u kunt de afbeelding insluiten op een website.

U kunt uw werk een titel en beschrijving geven waardoor het vindbaar wordt op zoekmachines.

Met de knop Downloaden kunt u uw bestand lokaal opslaan in JPG-, PDF- of PNG-formaat. Voor videobestanden kunt u uw werk opslaan in MP4 of GIF. Werkt u aan een presentatie? Geen nood. U kunt dit soort bestanden in plaats daarvan downloaden als PPTX of HTML 5.

Visme analyseert

We moeten ook vermelden dat Visme wordt geleverd met een Analytics-functie. Het kan de voortgang van je werk bijhouden en je laten zien hoeveel views je projecten krijgen.

U kunt ook de resultaten van uw formulieren opvragen en de gegevens exporteren in CSV-formaat.

Visme prijzen

Als je bedenkt hoe Visme de mogelijkheid heeft om iedereen eruit te laten zien alsof ze jaren ervaring hebben met grafisch ontwerpen, is deze tool redelijk geprijsd.

Gratis versie

Om te beginnen is er een gratis versie beschikbaar. Natuurlijk heeft een gratis account beperkingen. U kunt onbeperkt projecten aanmaken, maar u krijgt geen toegang tot alle sjablonen, grafieken, bestandsformaten en widgets.

Ook krijg je maar 100 MB aan opslagruimte.

Toch is het meer dan genoeg om een gevoel te krijgen voor het product en te zien of het goed past in uw bedrijfsplan.

Standaard plan

Het standaardplan kost $25/maand of $15/maand bij jaarlijkse facturering.

Met dit plan kunt u tot 15 projecten aanmaken. De opslagruimte wordt ook vergroot tot 250 MB. U krijgt nu volledige toegang tot alle sjablonen en activa. Visme verwijdert ook zijn branding op al uw grafische werken.

Dit plan wordt geleverd met 24/7 ondersteuning via e-mail en chat.

Bedrijfsplan

Het Business-plan kost $49/maand of $29/maand bij jaarlijkse facturering.

Het heeft alles wat in het Standaard-plan is inbegrepen, maar deze keer kunt u een onbeperkt aantal projecten aanmaken en krijgt u tot 10 GB opslagruimte. Het ontsluit ook alle andere formaten die niet in het Standaard-plan zijn inbegrepen, zoals HTML 5 en GIF.

Dit ontsluit ook de mogelijkheid om video- en audiobestanden te uploaden. Je krijgt ook toegang tot samenwerkingen en annotaties.

Je hebt het Business plan nodig als je van plan bent apps van derden te integreren en leads te verzamelen.

Dit plan is voor gebruikers die meer opties en flexibiliteit nodig hebben.

Ondernemingsplan

Het Enterprise-plan heeft alle functies van het Business-plan. Het is ook het veiligste van alle plannen omdat het single sign-on (SSO) en 2-factor authenticatie bevat.

Het biedt ook diepgaande analyses, aangepaste subdomeinen, geavanceerde samenwerkingsfuncties, dynamische velden, premium ondersteuning en trainingstools.

Als u er meer over wilt weten (inclusief de aangepaste prijzen), moet u contact opnemen met het verkoopteam van Visme.

Educatieve plannen en non-profit kortingen

Het is vermeldenswaard dat Visme educatieve plannen beschikbaar heeft voor zowel studenten als docenten. Studenten kunnen 30 dollar per semester betalen, terwijl docenten 60 dollar per semester betalen.

Non-profitorganisaties kunnen ook een korting van 25% krijgen op het Business-plan, waardoor de prijs daalt tot $21,75/gebruiker/maand (jaarlijks gefactureerd).

Visme voor- en nadelen

Hier is een lijst van de dingen die we leuk vinden aan Visme, maar ook aspecten die volgens ons verbeterd kunnen worden.

Visme pro's

  • Visme maakt het zo eenvoudig om een professioneel project vanaf nul te starten en te publiceren.
  • Gebruikers kunnen een desktopversie van Visme downloaden voor Mac en pc, zodat ze indien nodig offline kunnen werken.
  • De meegeleverde sjablonen zijn allemaal prachtig.
  • Het is betaalbaar en kan professionele grafische ontwerptools zoals Photoshop vervangen (afhankelijk van het gebruik).
  • Maak animaties vanuit het niets of gebruik een sjabloon.
  • Maak branded infographics, grafieken en diagrammen. Deze kunnen u helpen meer links naar uw inhoud te verdienen.

Visme nadelen

  • Sommige bestandsformaten zijn vergrendeld achter duurdere plannen.
  • Er is een limiet aan de opslagcapaciteit.

Visme review: laatste gedachten

Dus moet je Visme halen?

Ja, wij vinden dat u dat moet doen. Vooral als u geen grafisch ontwerper bent, maar wel afbeeldingen en animaties van hoge kwaliteit wilt maken voor de site van uw bedrijf of de pagina's van de sociale media.

Er is een enorm aantal sjablonen. U kunt allerlei soorten afbeeldingen, animaties en grafieken maken.

En het heeft een aantal leuke functies om uw workflow te verbeteren, zoals branding assets. Typografie, en merkkleuren, enz.

Het is gemakkelijk te gebruiken, betaalbaar en een geweldig hulpmiddel.

Het beste is dat Visme een gratis plan heeft, zodat u de tool kunt uitproberen zonder geld uit te geven.

De premiumplannen zijn fantastisch, maar ook met het gratis plan kun je heel wat kilometers maken.

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.