25 Laatste Conversion Rate Optimization statistieken voor 2023

 25 Laatste Conversion Rate Optimization statistieken voor 2023

Patrick Harvey

Inhoudsopgave

Werkt u aan uw producten en diensten en aan het ontwerp van uw landingspagina, maar ontvangt u bij de lancering weinig conversies?

Of misschien weet u niet zeker wat uw conversiepercentages zouden moeten zijn en hebt u een duwtje in de goede richting nodig.

In dit bericht hebben we de topstatistieken voor conversieoptimalisering op een rijtje gezet in verschillende categorieën, waaronder algemene statistieken, statistieken voor landingspagina's en statistieken voor e-commerce.

Zij zullen u helpen uw conversiegegevens te vergelijken met de gegevens van duizenden andere bedrijven, zodat u weet hoeveel werk u moet doen om de achterstand in te halen, of dat u het prima doet.

Ze zullen u ook helpen uw campagnes op verschillende manieren aan te passen.

Laten we beginnen.

Favorieten van de redactie - statistieken voor conversieoptimalisatie

 • In alle sectoren is het gemiddelde conversiepercentage slechts 2,9% (Ruler Analytics).
 • Het gemiddelde conversiepercentage van een leadgeneratie landingspagina is 11,9% (Unbounce).
 • Directe verkeersbronnen converteren het meest met een gemiddeld conversiepercentage van 3,3% (Ruler Analytics).
 • E-commerce klanten op tablet en desktop hebben een gemiddelde conversie van 3,6% (Kibo Commerce).
 • A/B testen van landingspagina ontwerpen verhoogt conversies met 12%. (VWO)

Algemene CRO-statistieken

1. Het gemiddelde omzettingspercentage is 2,9%.

Marketingautomatiseringsbedrijf Ruler Analytics heeft een onderzoek uitgevoerd naar conversiepercentages door meer dan 100 miljoen datapunten uit zijn eigen wereldwijde database te analyseren.

Zij ontdekten dat het gemiddelde conversiepercentage van alle sectoren slechts 2,9% bedraagt.

Bron: Ruler Analytics

2. De sector met het hoogste conversiepercentage is de professionele dienstverlening met 4,6%.

Uit de studie van Ruler Analytics bleek dat de sector met het hoogste conversiepercentage de professionele dienstverlening was.

Daarna volgde de industrie met 4,0%, de auto-industrie met 3,7%, de juridische sector met 3,4%, de tandheelkundige en cosmetische sector met 3,1% en de financiële sector met 3,1%.

Bron: Ruler Analytics

3. De sector met het laagste conversiepercentage is B2B e-commerce met 1,8%.

Uit de gegevens van Ruler Analytics bleek dat de branche met de laagste gemiddelde websiteconversie B2B e-commerce was.

Andere industrieën met een lage conversie waren de B2C-sector met 2,1%, de agentschapssector met 2,3% en de B2B-techsector met 2,3%.

Bron: Ruler Analytics

Conversieoptimalisatiestatistieken voor marketingstrategieën

4. Directe verkeersbronnen converteren het meest met een gemiddeld conversiepercentage van 3,3%.

De studie van Ruler Analytics testte conversiepercentages over meerdere bronnen: direct, e-mail, organisch zoeken, betaald zoeken, verwijzingen en sociale media.

Zij ontdekten dat bronnen van direct verkeer het beste converteren met een gemiddeld conversiepercentage van 3,3%.

Een "direct" bezoek vindt plaats wanneer een gebruiker uw website handmatig in zijn adresbalk typt. Dit kan een probleem zijn omdat het moeilijk is om bij te houden waar dit type verkeer vandaan komt, tenzij u voor elke direct marketing campagne een andere shortlink gebruikt.

Hoge conversiepercentages voor deze verkeersbron werden vooral gezien in de gezondheidszorg (5,3%), cosmetica en tandheelkunde (5,3%), industrie (5,0%) en de juridische sector (4,2%).

De gemiddelde CR voor B2B-verkopen bedroeg 2,1% voor het jaar, terwijl voor B2B-diensten 2,7% werd genoteerd.

Uit de studie bleek ook dat de conversiepercentages voor op formulieren gebaseerde campagnes veel hoger waren dan voor op oproepen gebaseerde campagnes.

Bron: Ruler Analytics

5. Betaald zoeken converteert gemiddeld met 3,2%.

Uit een studie van Ruler Analytics over conversiepercentages blijkt dat paid search een gemiddelde conversie heeft van 3,2% in alle sectoren.

Deze percentages waren het hoogst in de financiële (5,2%), professionele diensten (5,0%), agentschappen (4,8%) en juridische beroepen (4,3%).

In de sectoren B2B diensten (0,9%), B2B technologie (1,5%), B2B e-commerce (1,7%), reizen (1,7%) en gezondheidszorg (1,9%) waren de percentages het laagst.

Bron: Ruler Analytics

6. Verwijzingen hebben een gemiddelde conversie van 2,9%.

Uit de gegevens van Ruler Analytics blijkt dat verwijzingsverkeer gemiddeld 2,9% converteert.

De percentages zijn het hoogst in de sectoren cosmetica en tandheelkunde (4,1%), B2B e-commerce (3,9%), financiële dienstverlening (3,9%), gezondheidszorg (3,6%), juridische dienstverlening (3,6%) en professionele dienstverlening (3,4%).

De sectoren met de laagste conversie voor verwijzingen waren reizen (1,0%), B2B diensten (1,6%), B2B services (1,9%) en B2B tech (1,9%).

Bron: Ruler Analytics

7. Organische zoekopdrachten converteren gemiddeld met 2,7%.

Uit het onderzoek van Ruler Analytics bleek dat het gemiddelde conversiepercentage voor organisch zoeken 2,7% was in alle sectoren.

Zie ook: OptimizePress 3 Review 2023: Bouw bliksemsnel landingspagina's in WordPress

Dit is het hoogst in de professionele dienstverlening (5,0%), de industrie (4,4%), de automobielsector (4,0%) en de juridische sector (3,0%).

De percentages waren het laagst in de sectoren B2C-dienstverlening (1,0%), B2B e-commerce (1,5%), agentschappen (1,5%), reizen (1,7%), financiën (2,2%) en vastgoed (2,2%).

Bron: Ruler Analytics

8. E-mailcampagnes hebben een gemiddeld conversiepercentage van 2,6%.

Uit de 100 miljoen datapunten die Ruler Analytics in zijn studie analyseerde, bleek dat e-mailcampagnes in alle sectoren een gemiddeld conversiepercentage van 2,6% hebben.

Dit was het hoogst in de automobielsector (3,9%), de vastgoedsector (3,5%), de reissector (3,3%) en de cosmetische en tandheelkundige sector (3,0%).

In de B2C-dienstensector (0,9%), de financiële sector (1,9%) en de uitzendsector (1,9%) waren de percentages het laagst.

In de sectoren B2B e-commerce en B2B dienstverlening bedroeg het gemiddelde CR voor e-mail respectievelijk 2,5% en 2,2%.

Bron: Ruler Analytics

9. Sociale media converteren het slechtst met een gemiddeld conversiepercentage van 1,5%.

Uit de gegevens van Ruler Analytics blijkt dat sociale media het slechtst converteren met een gemiddeld conversiepercentage van 1,5% in alle sectoren.

De percentages waren het hoogst in de sectoren gezondheidszorg (3,0%), reizen (2,7%), zakelijke dienstverlening (2,4%) en professionele dienstverlening (2,3%).

In de B2C-dienstensector (0,1%), B2B-technologie (0,3%) en B2B e-commerce (0,4%) waren de percentages het laagst.

Bron: Ruler Analytics

10. A/B testen van landingspagina-ontwerpen verhoogt conversies met 12%.

Toen videospelontwikkelaar Ubisoft ( Assassin's Creed, Far Cry, Just Dance, Tom Clancy's en meer) zagen niet de gewenste resultaten van de Koop nu pagina voor hun Voor de eer titel, werkten ze samen met het serviceteam van het VWO om de conversies voor deze pagina te verhogen.

Zie ook: Hoe krijg je meer houdt op Facebook: de beginnershandleiding

VWO is een platform voor conversieoptimalisatie, waarmee u A/B-tests kunt uitvoeren voor landingspagina's en mobiele app-ervaringen, gedragsanalyses kunt bekijken, personaliseringstactieken kunt implementeren en nog veel meer.

De oorspronkelijke pagina van Ubisoft bood het spel aan in vier edities plus een season pass, en het was beschikbaar voor PS4, Xbox One en PC.

Het oorspronkelijke ontwerp van de pagina vereiste dat klanten..:

 • Stap 1: Kies een editie.
 • Stap 2: Kies een console.
 • Stap 3: Klik op de knop Plaats uw bestelling.

Maar omdat de afbeelding die elke speleditie weergeeft zo groot was en stap 1 en 2 scheidde, gaven heatmaps aan dat gebruikers niet scrolden om stap 2 te voltooien.

De nieuwe landingspagina, ontworpen door VWO, verminderde het scrollen door een ontwerp met twee kolommen te gebruiken in plaats van slechts één.

In kolom 1 waren de stappen 1, 2 en 3 zichtbaar in het kijkvenster zonder dat u hoefde te scrollen, en stap 1 had nu opvallende knoppen in plaats van het oorspronkelijke menu-achtige ontwerp.

Ze hebben ook het aantal edities teruggebracht van vier naar drie, maar hebben de seizoenskaart behouden.

Kolom 2 had een prijstabel die aangaf wat elke editie bood.

Ubisoft heeft beide pagina's tijdens de feestdagen in een A/B-test uitgevoerd.

Zij stelden vast dat de controlepagina een mediaan conversiepercentage van 38,30% had, terwijl de variant een mediaan conversiepercentage van 50,27% had, een toename van conversies met 11,97%.

Bron: VWO

11. Door gebruikers gegenereerde inhoud verhoogt conversies met 8,5%.

Review software bedrijf PowerReviews analyseerde meer dan 1,5MM productpagina's van 1200 retailers.

Zij ontdekten dat de eenvoudige aanwezigheid van door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) de conversies op productpagina's met 8,5% verhoogt.

UGC omvat beoordelingen, door klanten geüploade afbeeldingen en video's, getuigenissen en meer.

Bron: PowerReviews

Landingspagina conversie statistieken

12. Lead generation landing pages hebben een gemiddeld conversiepercentage van 11,9%.

Unbounce is een van de meest populaire tools voor het genereren van leads in de marketingindustrie. Een van de kernfuncties ervan stelt u in staat om landingspagina's met hoge conversie te maken.

Het bedrijf analyseerde meer dan 44.000 landingspagina's die op zijn platform waren gemaakt, landingspagina's die meer dan 260 miljoen bezoeken en 33 miljoen landingspaginaconversies opleverden.

Opgemerkt moet worden dat Unbounce pagina's met minder dan 500 bezoeken en geen conversies uitsloot.

Het rapport verdeelt de gegevens over 16 bedrijfstakken, die een collectief gemiddeld conversiepercentage van 11,9% op landingspagina's hebben.

Bron: Unbounce

13. Landingspagina's in lange vorm verhogen de conversie met 52%.

Toen Moz jaren geleden Conversion Rate Experts inhuurde om het ontwerp van hun landingspagina te verbeteren, was een van de eerste veranderingen die zij aanbrachten het vergroten van de pagina met meer dan vier keer de vorige lengte.

Ze gebruikten Moz medeoprichter Rand Fishkin's vijf minuten durende verkooppraatje van Moz als blauwdruk voor de inhoud van de pagina, waardoor de lengte van de pagina exponentieel toenam.

Het maakte het ook boeiender, wat een veel belangrijkere kwaliteit is om op te focussen dan een specifieke lengte.

Het resultaat was een omzetstijging van 52%, wat Moz meer dan 1 miljoen dollar aan abonnementsgelden opleverde.

Het ontwerp is een beetje gedateerd naar hedendaagse maatstaven, maar de algemene lay-out en marketingtactieken zijn nog steeds van toepassing.

Hier zijn enkele andere wijzigingen die Conversion Rate Experts heeft aangebracht:

 • De oorspronkelijke kop van Moz veranderd van "Verbeter uw verkeer en rankings met een SEOmoz PRO Lidmaatschap!" in "Als eBay, Disney, en Marriott SEO hulp nodig hebben, dit is wat ze doen ...".
 • Een prijstabel toegevoegd die aangeeft wat abonnees krijgen bij elke abonnementsvorm.
 • Getuigenissen van SEO-experts toegevoegd.
 • Inclusief een videoversie van Rand's verkooppraatje.

Bron: Conversiepercentage Experts

14. Het gemiddelde mediane conversiepercentage voor klikgebaseerde campagnes is 11,3%.

Uit de gegevens van Unbounce blijkt dat landingspagina's die zijn ontworpen om kliks te genereren veel beter converteren dan landingspagina's die zijn ontworpen om leads vast te leggen.

Het gemiddelde mediane conversiepercentage voor klikgebaseerde campagnes bedroeg 11,3%, terwijl het gemiddelde mediane conversiepercentage voor formuliergebaseerde campagnes 4,1% bedroeg.

De hoogste mediane conversiepercentages voor klikken waren in de horeca (21,2%) en de juridische sector (19%).

De laagste percentages kwamen voor in de sectoren medische dienstverlening (5,9%) en onroerend goed (5,9%).

Bron: Unbounce

15. De horeca heeft de meest converterende landingspagina's met een gemiddelde CR van 18,2%.

Uit de gegevens van Unbounce bleek dat de horeca met 18,2% het hoogste gemiddelde conversiepercentage heeft.

Dit is veel hoger dan de gemiddelde CR van 2,9% voor alle paginatypes, niet alleen voor landingspagina's die met Unbounce zijn gemaakt.

Dit zou een indicatie kunnen zijn van het vermogen van Unbounce om conversies voor marketingcampagnes te verhogen.

Het mediane omzettingspercentage van de sector bedroeg 9,8% tegenover het mediane omzettingspercentage van 4,6% voor alle sectoren.

De conversiepercentages waren het hoogst voor click-through conversies, met een mediaan conversiepercentage van 21%.

Er zij op gewezen dat de horeca slechts 1% van de gegevens in het verslag vertegenwoordigt.

25% van de gegevens van het rapport komt uit de e-commerce industrie, met een gemiddelde CR van 12,9% voor landingspagina's.

13% komt uit de onderwijssector, die een gemiddeld CR van 14,2% had.

Ten slotte is 10% van de gegevens in het rapport afkomstig van de SaaS-sector, die een gemiddeld CR van 9,5% had.

Alle andere sectoren waren elk goed voor 1-9% van de gegevens in het verslag.

Bron: Unbounce

16. De bouwsector heeft met 7,2% de laagste CR voor landingspagina's.

Uit het rapport van Unbounce bleek dat de branche met het laagste conversiepercentage voor landingspagina's de thuisverbeteringsbranche was.

Het had een gemiddeld conversiepercentage van 7,2% en een mediaan conversiepercentage van 3,8%. Dit is nog steeds veel hoger dan het gemiddelde CR voor pagina's die niet met Unbounce zijn gemaakt.

Agentschappen hebben met 2,4% het laagste mediane conversiepercentage. Hun gemiddelde conversiepercentage was 8,8%.

Click-through conversies hadden een mediaan conversiepercentage van 9,1% voor de woningverbetering, het hoogste van alle conversietypes.

De subcategorieën huishoudelijke diensten en ongediertebestrijding hebben met respectievelijk 5% en 4,7% de hoogste mediane conversiepercentages.

Woningrenovatie had een mediaan conversiepercentage van 3,4%, terwijl de subcategorie HVAC en nutsvoorzieningen slechts 2,7% had.

Bovendien bedroeg de mediane conversie in de woningverbeteringsindustrie slechts 3,8%, wat lager is dan de mediane conversie van 4,6% voor alle bedrijfstakken.

Woningverbetering is goed voor 6% van de gegevens in het verslag, terwijl agentschappen slechts 1% voor hun rekening nemen.

Bron: Unbounce

17. De SaaS-sector heeft een gemiddeld conversiepercentage van 9,5% voor landingspagina's.

Uit de gegevens van Unbounce bleek dat de SaaS-industrie een gemiddeld conversiepercentage van 9,5% en een mediaan conversiepercentage van 3% had.

Ook hier maakten SaaS-bedrijven 10% uit van de gegevens in het rapport.

De subcategorie apps en apparaten had een mediaan conversiepercentage van 6,2%.

Alle andere subcategorieën hadden mediane omzettingspercentages tussen 1,8 en 3,4%.

E-mail converteert het beste voor SaaS landingspagina campagnes, met een mediaan conversiepercentage van 21%.

Sociale media hadden een mediaan conversiepercentage van 5,6%, terwijl betaald zoeken slechts 2% bedroeg.

Bron: Unbounce

E-commerce conversie optimalisatie statistieken

18. Het gemiddelde conversiepercentage voor elektronische handel is 2,7%.

Kibo Commerce is een ecommerce en order management platform.

Het bedrijf analyseerde miljarden klantsessies bij meer dan 250 retailmerken in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en andere gebieden om belangrijke gegevens over de e-commercebranche te onthullen, waaronder conversiepercentages.

Uit deze gegevens bleek dat het gemiddelde conversiepercentage van retailmerken wereldwijd 2,7% bedroeg over vijf kwartalen (Q2 2021-Q2 2022).

Hier was het gemiddelde omzettingspercentage van elke regio over deze vijf kwartalen:

 • US - 2.5%
 • GB - 4.1%
 • EMEA - 1.8%
 • Andere - 1.3%

Bron: Kibo handel

19. De voedings- en drankenindustrie heeft het hoogste conversiepercentage in e-commerce met een gemiddeld CR van 6,2%.

Het bedrijf achter toonaangevende personaliseringssoftware Dynamic Yield analyseerde gegevens van hun klantenbestand, waaronder 200 miljoen maandelijkse unieke gebruikers en meer dan 300 miljoen sessies.

Zij ontdekten dat de e-commercebranche met het hoogste conversiepercentage de levensmiddelen- en drankenbranche was, met een gemiddeld conversiepercentage van 6,2% over een periode van 12 maanden.

Daarna volgde de huis- en meubelindustrie met 5%, consumptiegoederen met 4,8% en schoonheid en persoonlijke verzorging met 4%.

Bron: Dynamisch rendement

20. De luxe- en juwelenindustrie heeft een conversiepercentage van 1,5%, het laagste in de e-commerce industrie.

Uit de gegevens van Dynamic Yield bleek dat de e-commercebranche met het laagste conversiepercentage de luxe- en juwelenbranche was, met een gemiddeld conversiepercentage van 1,5% over een periode van 12 maanden.

Andere slecht presterende sectoren waren de detailhandel in meerdere merken met een gemiddeld CR van 2,4%, dierverzorging en veterinaire diensten met 3,4% en de sector mode, accessoires en kleding met 3,6%.

Bron: Dynamisch rendement

21. Klanten die interactie hebben met beoordelingen hebben 108,3% meer kans om te converteren

Uit het onderzoek van PowerReviews bleek een toename van conversies met 108,3% van bezoekers die interactie hadden met reviews.

U kunt uw recensies interactiever maken door gebruikers te laten stemmen op het al dan niet nuttig zijn van specifieke recensies en door hen filteropties te geven.

Dit is hoeveel elke interactiefunctionaliteit de conversies verhoogt:

 • Nuttige ja-stemmen - 414.3%
 • Behulpzaam Geen stemmen - 292.9%
 • Beoordeling Zoeken - 260.7%
 • Beoordelingen filteren om beoordelingen met 1 ster te zien - 85.7%

Bron: PowerReviews

22. Gebruikers die interactie hebben met Q&A-inhoud hebben 194,2% meer kans om te converteren.

Uit de gegevens van het onderzoek van PowerReviews blijkt dat wanneer klanten interactie hebben met Q&A secties op productpagina's, de conversies met 194,2% toenemen.

Hier is een uitsplitsing van deze statistiek:

 • Toon meer antwoorden - 217,9% meer conversies
 • Klik Lees antwoorden - 192.9%
 • Antwoord Helpful Stemmen - 192.9%

Bron: PowerReviews

23. Door gebruikers gegenereerde afbeeldingen op productpagina's verhogen conversies met 106,3%.

Uit onderzoek van PowerReviews blijkt dat gebruikers die interactie hebben met productpagina's 106,3% meer kans hebben om te converteren.

Zij vonden ook dat interacties met afbeeldingsgalerijen de conversies met 110,7% verhoogden.

Bron: PowerReviews

24. E-commerce klanten op tablet en desktop hebben een gemiddeld conversiepercentage van 3,6%.

Uit de gegevens van Kibo Commerce bleek dat klanten op tablet en desktop beter converteren dan klanten op mobiel.

Terwijl klanten die winkelen op tablet- en desktopapparaten een gemiddeld conversiepercentage van 3,6% hebben, wat hoger is dan het gemiddelde van de e-commercebranche als geheel, hebben klanten die winkelen op mobiele apparaten slechts een gemiddeld conversiepercentage van 2%.

Dit zijn de resultaten van de studie, uitgesplitst per regio:

 • US
  • Tablet - 3%
  • Desktop - 3.4%
  • Mobiel - 2%
 • GB
  • Tablet - 4.6%
  • Desktop - 6%
  • Mobiel - 3.4%
 • EMEA
  • Tablet - 2.2%
  • Desktop - 2.4%
  • Mobiel - 1.4%
 • Andere
  • Tablet - 1%
  • Desktop - 2%
  • Mobiel - 1%

U ziet dat wanneer we de gegevens uitsplitsen naar regio, desktop het qua conversiepercentage beter doet dan tablet en mobiel.

Bron: Kibo handel

25. Zoekverkeer converteert het hoogst in e-commerce met een gemiddeld conversiepercentage van 3%.

Als we de verkeersbron "Onbekend" uit de gegevens van Kibo Commerce verwijderen, die een gemiddeld conversiepercentage van 4% over vijf kwartalen heeft, zien we dat zoekverkeer het hoogste conversiepercentage in de e-commercebranche heeft.

Het leverde een gemiddelde conversie van 3% op over vijf kwartalen.

Direct verkeer leverde 2,6% op, terwijl e-mail en sociale media respectievelijk 2% en 1% opleverden.

Bron: Kibo handel

Bronnen voor conversieoptimalisatie

 • Ruler Analytics
 • VWO
 • PowerReviews
 • Unbounce
 • Conversiepercentage Experts
 • Kibo handel
 • Dynamisch rendement

Laatste gedachten

Tot zover onze lijst met de beste statistieken voor conversieoptimalisering. Laten we een paar dingen uit deze lijst bekijken.

Een van de belangrijkste conclusies is dat niet alle conversiepercentages gelijk zijn.

Uw branche, het type pagina dat u in uw campagne gebruikt en de manier waarop u verkeer naar die pagina verwijst, zijn allemaal belangrijke factoren die bepalen wat uw conversiepercentage waarschijnlijk zal zijn, zelfs voordat u een ontwerp maakt.

Gebruik de statistieken in dit bericht om te bepalen welke verkeersbronnen het beste converteren voor uw branche, en werk aan het verbeteren daarvan. U kunt zich later altijd nog richten op andere verkeersbronnen.

Wanneer u uw landingspagina ontwerpt, schuw dan geen langere ontwerpen.

Zolang uw inhoud de hele pagina boeit en uw ontwerp die boeiende inhoud aanvult, zult u het prima doen, vooral als u teksten en ontwerpen gebruikt die nauwkeurig uitleggen wat klanten krijgen en als u aandachttrekkende koppen gebruikt die nieuwsgierigheid opwekken.

Ten slotte, als u in de e-commerce industrie zit, besteed dan speciale aandacht aan de mobiele versie van uw website, en overweeg het maken van een speciale mobiele app.

De statistieken in dit bericht bewijzen dat e-commercebedrijven niet genoeg doen om mobiele ontwerpen intuïtief en aantrekkelijk te maken.

Al met al kunt u met een paar eenvoudige aanpassingen de concurrentie in uw branche overtreffen. U kunt ook overwegen software voor conversieoptimalisatie te gebruiken.

Voor meer informatie over conversieoptimalisatie

 • Wat is Conversion Rate Optimization?
 • Landingspagina voorbeelden ter inspiratie
 • De beste tools om sneller leads te genereren

Patrick Harvey

Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.