De definitieve gids om het publiek van uw blog te vergroten

 De definitieve gids om het publiek van uw blog te vergroten

Patrick Harvey

Heb je ooit het gevoel gehad dat het publiek van je blog niet snel genoeg groeide?

Je bent niet alleen.

Elke blogger heeft dat gevoel gehad.

Dus wat kun je doen om het te laten gebeuren?

Het begint allemaal met een strategie die erop gericht is uw bezoekers op de eerste plaats te zetten en ik ga u precies laten zien hoe.

Maar er is nog een obstakel voor deze publieksgroei.

En dat is ervoor zorgen dat die lezers in de toekomst blijven terugkomen naar je blog.

Dus in het bericht van vandaag leer je alles wat je moet weten om je publiek sneller te laten groeien en hoe je ervoor kunt zorgen dat je lezers blijven terugkomen.

Klinkt dat goed?

Laten we erin duiken en beginnen!

Dit bericht staat bol van de details, dus om het navigeren te vergemakkelijken heb ik snelkoppelingen toegevoegd waarmee je direct naar een bepaald deel van het bericht kunt gaan:

Hoe je het publiek van je blog sneller laat groeien:

  Hoe zorg je ervoor dat je publiek terugkomt voor meer:

   Hoe je het publiek van je blog sneller laat groeien

   Om mensen op je blog te krijgen, moet je je bereik vergroten.

   Dit betekent uiteindelijk dat er zoveel mogelijk gericht verkeer naar je blog als mogelijk.

   Ik heb het in het verleden gehad over tactieken om verkeer te genereren, maar welke van die tactieken kunnen de naald echt verplaatsen en de groei van uw blog versnellen?

   Hieronder vindt u enkele tactieken die het potentieel hebben om uw publiek sneller te laten groeien.

   1. Begin regelmatig te netwerken met andere bloggers

   Zoals het gezegde luidt:

   "Het gaat er niet om wat je weet, maar wie je kent."

   ... Hetzelfde kan gezegd worden over bloggen.

   Als je begint te netwerken, zul je merken dat je meer verkeer, shares en betrokkenheid krijgt op je blog.

   En als je eenmaal sterke relaties hebt ontwikkeld met andere bloggers, kun je andere manieren bedenken om elkaar te helpen.

   Maar vergeet niet - er moet wederzijds voordeel zijn.

   Dus hoe kun je beginnen met het leren kennen van andere bloggers in je niche?

   • Communiceer met andere bloggers op sociale netwerken - Dit kan inhouden dat u andermans inhoud deelt en op hen reageert in commentaren of statusupdates.
   • Laat nuttige opmerkingen achter op andere blogs - Dit kun je het beste doen op persoonlijke blogs waar de eigenaar reageert op reacties. Dit is een zekere manier om op te vallen, mits je alles wat promotioneel is uit je reacties laat en je concentreert op het achterlaten van nuttige reacties.
   • Maak deel uit van een bloeiende gemeenschap in uw niche - Online communities zijn een geweldige manier om in contact te komen met andere bloggers. Van Sub-Reddit's tot Facebook Groepen en forums, er is genoeg om uit te kiezen.

   2. Draag bij aan de beste blogs in uw niche

   Als u uw publiek wilt laten groeien, is het uiterst doeltreffend om gastbijdragen te leveren aan topblogs in uw niche.

   Maar om resultaten te boeken die de naald echt doen bewegen, is er een specifieke aanpak nodig.

   Dit is hoe je gastbloggen moet aanpakken:

   • Identificeer blogs in uw niche met een betrokken publiek - Als u bijdraagt aan een blog zonder aanhang en betrokkenheid, zult u niet veel resultaten boeken. Social shares en commentaren zijn goede maatstaven om naar te kijken.
   • Maak contact met de eigenaar van de blog voordat u ze pitchen - Dit is essentieel. We spraken eerder over het leren kennen van bloggers; hier gelden precies dezelfde stappen. Leer de blogger van tevoren kennen en het is waarschijnlijker dat je pitch succesvol zal zijn.
   • Maak uw pitch over de blogger en hoe u hen zult helpen. - De meeste bloggers ontvangen een waanzinnige hoeveelheid pitches van gastbloggers. Lees dit bericht om erachter te komen hoe je de perfecte e-mail pitch schrijft.
   • Houd je niet in als het gaat om het schrijven van inhoud - Ik kan begrijpen dat je je beste inhoud wilt bewaren om op je eigen blog te publiceren, maar als je echt de vruchten wilt plukken van gastbloggen, ga er dan helemaal voor!
   • Een e-maillijst opbouwen met behulp van uw gastberichten - Gastbloggen op zich helpt je om bekendheid te creëren over jou en je blog, maar je kunt ook je e-maillijst opbouwen. Het is zo eenvoudig als een link naar een pagina met een opt-in formulier vanuit je auteurs bio. We zullen later in deze post meer praten over het opbouwen van een e-maillijst.
   • Promoot uw bericht zoals u dat op uw eigen blog zou doen. - Hoe effectiever u uw gastpost promoot, hoe beter. De blogger voor wie u de post hebt geschreven, zal het waarderen en waarschijnlijk openstaan voor uw bijdragen in de toekomst.
   • Reageer op commentaar, zelfs als de blog eigenaar dat niet doet - Reageren op mensen die opmerkingen achterlaten is een geweldige manier om op te vallen en later de betrokkenheid te vergroten.

   3. Maak je eigen tribe op Triberr en nodig andere bloggers uit

   Triberr is een sociaal platform dat het makkelijk maakt om elkaars inhoud te delen. Het kan een geweldige manier zijn om je bereik te vergroten, te netwerken met andere bloggers en je publiek te laten groeien.

   Op Triberr vind je stammen van bloggers over de meest uiteenlopende onderwerpen.

   Je kunt je als volger aanmelden voor stammen en in dat geval krijg je updates van die stam in je "stammenfeed" (hierboven afgebeeld).

   De leider van een stam kan je dan promoveren tot volwaardig lid, je blogberichten zullen door iedereen in je stam worden gezien, mits je je RSS-feed hebt toegevoegd aan je instellingenpagina.

   Een geweldige manier om te beginnen op Triberr is om je eigen thematische stammen te creëren... - dan kun je andere actieve bloggers vinden die over hetzelfde onderwerp schrijven.

   Om dit te doen, moet je je aanmelden voor een account, op het tabblad "stammen" bovenaan klikken, en dan op de knop "nieuwe stam".

   Dan kun je een beschrijving voor je tribe schrijven en op zoek gaan naar bloggers die goed bij je tribe passen.

   4. Publiceer inhoud die uw doelgroep wil lezen

   Wanneer u de juiste inhoud publiceert voor uw doelgroep, zal uw lezerspubliek sneller groeien.

   En als je consequent de juiste inhoud publiceert, zullen die lezers blijven hangen.

   Voordat u hier in specifieke stappen kunt duiken, moet u precies uitzoeken wie uw doelgroep is (en hoe u hen gaat helpen).

   Als je dat eenmaal hebt uitgezocht, kun je een combinatie van deze tips gebruiken om te bepalen over welke onderwerpen je moet schrijven:

   • Trends volgen en nieuwswaardige inhoud schrijven - Opkomende trends signaleren en erover schrijven is een geweldige manier om zichtbaarheid te krijgen en op de hoogte te blijven van wat er op dit moment gebeurt. Dit bericht van Ann Smarty gaat dieper in op dit proces.
   • Volg belangrijke onderwerpen met Google Alerts of Talkwalker Alerts - Beide tools zijn gratis en kunnen u een heads up geven van de volgende keer dat iemand schrijft over onderwerpen die u behandelt op uw blog. Dit kan een geweldige manier zijn om trends te spotten voordat ze gebeuren en inzicht te krijgen in wat anderen schrijven over binnen uw niche.
   • Zoek populaire inhoud met behulp van BuzzSumo - Welke onderwerpen krijgen de meeste tractie op sociale netwerken? En welke onderwerpen werken goed voor uw concurrenten? BuzzSumo is een betaalde tool, maar u kunt nog steeds gratis nuttige gegevens krijgen.
   • Gebruik SEMrush om uit te zoeken voor welke trefwoorden uw concurrenten scoren - SEMrush kan u enkele van de sleutelwoorden tonen waarvoor uw concurrenten ranken en u ruwe schattingen van het verkeer geven. Het is een betaald hulpmiddel, maar u kunt nog steeds gratis goede gegevens krijgen.

   Welke onderwerpen u ook behandelt, houd uw publiek centraal in uw inhoud en richt u op het oplossen van hun problemen.

   Headlines spelen ook een belangrijke rol in dit proces. Dit bericht van Elna Cain behandelt enkele hulpmiddelen die u kunnen helpen headlines te bedenken en te optimaliseren - vergeet alleen het menselijke element niet.

   5. Moedig sociaal delen aan met deze tactieken

   Als je meer social shares krijgt, is de kans groot dat je meer verkeer krijgt.

   De kans is groot dat voor elke nieuwe persoon die uw inhoud deelt, nog meer nieuwe lezers de weg naar uw blog vinden.

   Maar wat kunt u doen om mensen aan te moedigen uw inhoud te delen?

   Maak het gemakkelijk om uw inhoud te delen via sociale netwerken

   Voordat we social shares kunnen aanmoedigen, moeten we het mensen gemakkelijk maken om te delen.

   Dit is eenvoudig - social share buttons toevoegen aan je blog.

   Ik gebruik hiervoor momenteel een WordPress plugin genaamd Social Snap (het helpt ook bij een tactiek waar ik het zo meteen over zal hebben).

   Wat ik vooral leuk vind aan deze plugin is dat je een unieke afbeelding kunt toevoegen die alleen wordt gebruikt wanneer je inhoud wordt gedeeld op Pinterest. Dit is geweldig omdat grotere afbeeldingen beter werken op Pinterest.

   Maar er zijn genoeg andere tools en plugins die je kunt gebruiken om deelknoppen toe te voegen.

   Beperk het aantal deelknoppen

   Vroeger voegde ik sociale deelknoppen toe voor bijna elk denkbaar netwerk.

   Na verloop van tijd leerde ik dat de meeste social shares plaatsvonden op een klein aantal netwerken (bv. Facebook, Twitter enz.).

   Dus de meeste deelknoppen die ik had werden niet gebruikt, het was zinloos dat ze er waren.

   Maar er was een ander probleem...

   Hoe meer opties je iemand geeft, hoe kleiner de kans dat hij actie onderneemt.

   Bijvoorbeeld, wanneer je gaat zitten om een menu te lezen in een restaurant en je moeite hebt om een keuze te maken omdat er zoveel items op het menu staan.

   Het komt hier op neer:

   Beperk het aantal deelknoppen, maar overweeg altijd prioriteit te geven aan de sociale netwerken waarop uw publiek het meest actief is.

   Verberg share counts als je niet veel social shares krijgt

   Het aantal aandelen is geweldig, maar alleen als je veel aandelen krijgt.

   Dat komt door een concept dat sociaal bewijs heet - wanneer mensen zien dat veel anderen een bepaalde actie hebben ondernomen, geeft dat de indruk dat het de correct actie.

   Het probleem is dat er zowel positief als negatief sociaal bewijs is.

   Dus, als je niet veel social shares krijgt, schakel dan alle share counts uit om negatieve social proof te voorkomen.

   Wanneer je social shares toenemen (en dat zullen ze!), wordt het tijd om share counts weer toe te voegen.

   Voeg "click to tweet" vakjes toe in uw inhoud

   Of u nu een kort citaat, een tip of een verklaring wilt toevoegen aan uw blogberichten, click to tweet boxen zijn een geweldige manier om dat te doen.

   U kunt ook een click to tweet box toevoegen net na de intro van uw blogberichten, met de titel van het bericht of een beschrijving van het bericht, zoals ik hierboven heb gedaan.

   Ik noemde hierboven al de Social Snap plugin, waarmee je ook eenvoudig click to tweet boxen kunt toevoegen.

   Dit toevoegen is heel eenvoudig, hier is een voorbeeld van hoe het eruit ziet:

   Laat het publiek van uw blog groeien: vergroot uw sociale bereik met click to tweet boxes. Click to Tweet

   Social Snap is een betaalde plugin, maar er zijn een paar alternatieven die helemaal gratis zijn:

   • ClickToTweet.com - Met deze tool kun je een tweet maken en krijg je een link, zodat je die link overal kunt toevoegen. Het nadeel is dat je niet de opvallende tweetboxen krijgt. Maar je zou dit kunnen gebruiken in PDF's en andere media. Je hebt hier geen WordPress voor nodig.
   • Better Click To Tweet - Deze WordPress plugin komt met een aantal handige functies. Het is volledig aanpasbaar als je CSS kent en het belangrijkste is dat het je gemakkelijk maakt om click to tweet boxen toe te voegen.

   Afbeeldingen delen toevoegen om je social share een boost te geven

   Mensen delen graag visuals, dus dit is een geweldige kans om van te profiteren.

   Natuurlijk gebruiken veel mensen browserextensies die het delen op Pinterest vergemakkelijken, maar niet iedereen doet dat.

   Als u bijvoorbeeld de Social Snap-plugin voor WordPress gebruikt, kunt u een "Pin It"-knop toevoegen aan afbeeldingen op uw blog.

   6. Maak promotie deel van je blogproces (en hier lees je hoe je dat doet)

   Er is veel meer nodig om een blogbericht te promoten dan het te publiceren op uw sociale media-accounts.

   Toen ik voor het eerst begon met bloggen, deelde ik mijn gegevens met een paar sociale netwerken en verder ging het niet.

   Daarna vond ik andere promotietactieken en gebruikte die zo nu en dan, maar ik vond het moeilijk om consequent te zijn. De meeste andere tactieken werden na een tijdje overgeslagen.

   Afgezien van mijn slechte geheugen, de reden waarom dit gebeurde was dat ik geen gedocumenteerd proces had voor het promoten van elk bericht.

   Sinds ik mijn eerste blog promo-checklist heb gemaakt, heb ik meer verkeer naar mijn inhoud geleid en veel tijd bespaard die ik vroeger zou hebben besteed aan het uitzoeken waar ik elk bericht moest promoten.

   Het is tijd om je eigen blog post promo checklist te maken

   De exacte tactiek die u in die van u opneemt, kan variëren; elke niche is immers anders.

   Alles wat je nodig hebt is een spreadsheet om te beginnen.

   Je hebt voor elke post eerst wat basisinformatie nodig (dat versnelt het proces):

   • Headline
   • Post beschrijving
   • Post uittreksel
   • Verkorte URL
   • Twitter-handgrepen en/of e-mails van iedereen die in je bericht wordt genoemd

   Dan kun je een aantal basis promotie tactieken toevoegen:

   • E-mail naar uw abonnees
   • Delen met uw sociale netwerken
   • Delen naar populaire social bookmarking sites
   • Delen naar niche social bookmarking sites
   • Laat mensen die je hebt genoemd weten

   Nu je alle basisprincipes onder controle hebt, moet u de checklist aanvullen met andere tactieken die u kunt gebruiken en sites die u kunt gebruiken om uw inhoud te promoten.

   Deze zijn afhankelijk van hoeveel tijd u wilt besteden aan het promoten van uw inhoud (hoe meer, hoe beter) en van uw niche.

   Het web staat vol specifieke berichten over dit onderwerp, maar deze twee berichten zijn een goed uitgangspunt:

   • Je blog promoten: de complete beginnersgids
   • 32 slimme manieren om meer verkeer naar uw blog te leiden

   Zodra uw checklist compleet is, kunt u uw analytics in de gaten houden om te zien hoe goed deze vruchten afwerpt.

   Misschien wil je bepaalde tactieken vervangen, maar onthoud dat als een tactiek de eerste keer niet werkt, dat niet betekent dat hij voor jou niet zal werken.

   Het betekent dat je misschien een andere aanpak moet proberen.

   Hoe zorg je ervoor dat je publiek terugkomt voor meer

   We hebben enkele effectieve stappen behandeld om de groei van het publiek van uw blog te versnellen, nu is het tijd om ervoor te zorgen dat ze blijven terugkomen.

   Hieronder leest u hoe u de gebruikerservaring van uw blog kunt verbeteren en het gemakkelijker kunt maken om uw lezers op de hoogte te brengen van nieuwe berichten.

   1. De gebruikerservaring van uw blog op orde brengen

   Ons doel moet altijd zijn om de ervaring op onze blog's zoveel mogelijk te vereenvoudigen.

   Elk element op onze blog moet een doel hebben, als iemand er niets aan heeft, moet het er waarschijnlijk niet staan.

   Hier zijn een paar dingen om naar te kijken als je begint:

   • Maak duidelijk voor wie uw blog bedoeld is en hoe uw blog hen zal helpen - Je about page is een geweldige pagina hiervoor. Beantwoord gewoon deze zin: Mijn blog helpt ___ aan __________. Je zou dit kunnen gebruiken om een pakkende kop te maken voor je homepage en beschrijvingen voor je social media accounts.
   • Onderdelen van het navigatiemenu inkorten - Ik houd mijn hoofdnavigatie graag eenvoudig en gericht. Er zijn altijd andere pagina's die ergens zichtbaar moeten zijn; die zet ik in mijn voettekst.
   • Verwijder onnodige rommel - Is er iets dat u kunt verwijderen? Misschien van uw zijbalk of uw voettekst? Misschien toont u advertenties die niet presteren of toont u een badge die geen doel heeft. Overweeg alles te verwijderen wat geen doel heeft.

   Nog een aspect van je blog om te verbeteren

   Naast alle aanpassingen die u kunt doen aan het uiterlijk van uw blog, is er nog een belangrijke overweging...

   ... Laadtijden van pagina's.

   Dit is super belangrijk, niet alleen voor gebruikers maar ook voor zoekmachines (laadtijden van pagina's maken deel uit van het algoritme van Google).

   Het belangrijkste om te overwegen is uw webhost.

   Ik gebruik WPX Hosting voor sommige van mijn sites, het is duurder dan veel andere webhosts (prijzen beginnen bij 24,99 dollar/maand) maar laadtijden zijn goed en ondersteuning is waanzinnig snel.

   Als je de kosten van het upgraden naar een snelle webhost kunt rechtvaardigen, is het zeker de moeite waard. Ik raad je ten zeerste aan om ons artikel over WordPress managed hosting te bekijken om een provider te vinden die past bij jouw behoeften.

   U kunt uw website versnellen met behulp van een content delivery network, kortweg CDN.

   Hoe verder iemand zich bevindt van de fysieke locatie van uw server, hoe langzamer pagina's voor hem laden.

   CDN's leveren uw inhoud via een wereldwijd netwerk van servers, dus iemand die uw blog probeert te openen krijgt bestanden te zien van een server die veel dichter bij hem staat, waardoor de laadtijd van de pagina toeneemt.

   StackPath is een goede optie en het kost ongeveer $8 per maand, maar er zijn ook gratis opties zoals Cloudflare, maar verwacht dan niet dezelfde prestaties.

   Bekijk zeker onze post over CDN-diensten voor een volledig overzicht. Als u meer wilt weten, bekijk dan onze beginnersgids voor CDN's.

   2. Moedig uw publiek aan zich in te schrijven op uw e-maillijst

   Het opbouwen van een e-maillijst is een van de beste dingen die u kunt doen om mensen terug te laten komen naar uw blog.

   Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

   • Gebruik een e-mailprovider in plaats van een voerdienst - Als u een e-mailprovider als MailChimp gebruikt, kunt u e-mails naar uw abonnees sturen wanneer u maar wilt en hebt u veel meer controle over hoe de e-mails eruit zien. U krijgt ook betere analyses en kunt reeksen e-mails maken die nieuwe abonnees ontvangen, ook wel autoresponders genoemd. Bekijk zeker mijn vergelijking van populaire e-mailmarketingdiensten.
   • Bied iets gratis aan in ruil voor e-mailadressen - Uw publiek heeft een probleem en uw doel is dat op te lossen, dus dit is een geweldige kans om een gratis hulpmiddel voor uw lezers samen te stellen. Het kan een checklist, gids, sjabloon of zelfs een hulpmiddel zijn.
   • Maak het gemakkelijk voor mensen om zich in te schrijven - Geef je publiek voldoende mogelijkheden om zich in te schrijven. Dit betekent dat je op strategische plaatsen opt-in formulieren moet toevoegen. Tools voor het vastleggen van e-mails zoals Thrive Leads zijn super effectief.

   Gebruik landingspagina's voor massale conversies

   Ik wil wat dieper ingaan op deze tip, want de meeste bloggers gebruiken geen landingspagina's.

   Een landingspagina is een pagina met één doel - converteren.

   Voor onze doeleinden zal het conversiedoel zijn dat mensen zich aanmelden voor onze e-maillijst.

   Waarom zijn deze pagina's zo geweldig?

   ... Ze hebben geen navigatie of andere afleidingen, dus ze converteren als een gek.

   Met gericht verkeer en een goed geoptimaliseerde pagina is het niet ongewoon om meer dan 50% conversies te krijgen.

   Hier is een van mijn landingspagina's die momenteel ongeveer 50% converteert:

   Ik heb Leadpages gebruikt (het kost $37/maand) om de bovenstaande pagina te maken, maar als je WordPress gebruikt en iets goedkopers wilt, zou je Thrive Architect kunnen gebruiken om iets soortgelijks te maken.

   Er zijn gratis tools die u hierbij kunnen helpen, maar de meeste kosten op den duur meer dan Thrive omdat u add-ons en dergelijke moet aanschaffen.

   Hoe landingspagina's gebruiken

   Zodra u uw eigen landingspagina hebt gemaakt, kunt u beginnen er verkeer naartoe te leiden.

   Je zou hiervoor sociale media updates kunnen gebruiken, maar de beste tactiek die ik hiervoor ooit heb gebruikt is gastbloggen (we hebben dit eerder besproken).

   Zet gewoon een link naar je landingspagina in je auteursbio en je bent klaar.

   Dit maakt het gemakkelijk voor iedereen die je gastbericht leest om zich in te schrijven op je e-maillijst, maar het vereist dat je gastberichten plaatst op blogs met een zeer betrokken publiek - social shares en commentaren zijn een goede maatstaf om naar te kijken.

   Je zou ook kunnen experimenteren met betaald verkeer, want gastbloggen is tenslotte niet echt gratis - je betaalt met tijd.

   Welke tactiek u ook gebruikt om verkeer naar uw landingspagina's te leiden, zorg ervoor dat u experimenteert en nieuwe dingen test.

   Identificeer een aanpassing die u kunt maken die de conversies kan verbeteren en voer een splittest uit. Dit is gemakkelijk als u Leadpages gebruikt, als u een WordPress-plugin of -tool gebruikt die geen splittesten heeft, kunt u in plaats daarvan VWO gebruiken.

   Ga een stap verder met het opbouwen van een lijst

   Door een paar van deze tips te gebruiken, zult u uw e-maillijst sneller laten groeien dan voorheen.

   Voor verder lezen over het opbouwen van lijsten, bekijk mijn ultieme gids - deze bevat 36 tips om u te helpen uw e-maillijst sneller op te bouwen.

   3. Vraag uw publiek om zich bij u aan te sluiten op sociale netwerken

   Gezien de subtitel hierboven klinkt het volgende misschien vreemd, maar heb geduld:

   Het is belangrijk te vermelden dat uw e-maillijst veel succesvoller zal zijn in het terugbrengen van uw lezers naar uw site dan sociale media.

   Dat is een feit.

   Waarom?

   Wanneer iemand op je sociale profiel klikt, is het veel te gemakkelijk voor hem om iets anders te zien en niet meer terug te keren.

   Ik zeg niet dat sociale media tijdverspilling is, want dat is het niet.

   Wat ik wil zeggen is dat je het opbouwen van lijsten via je blog voorrang moet geven boven het opbouwen van je sociale netwerken via je blog (althans aan de oppervlakte).

   Mijn opt-in formulier staat bijvoorbeeld bovenaan in mijn zijbalk, maar de links naar mijn sociale profielen staan in mijn voettekst:

   Dit zorgt ervoor dat ze mensen niet afleiden van mijn opt-in formulier, maar dat mijn sociale profielen nog steeds toegankelijk zijn.

   De sleutel hier is om uw sociale netwerken te introduceren zodra mensen zich hebben ingeschreven op uw e-maillijst.

   Hier zijn een paar manieren om dit te doen:

   • Voeg een volgknop toe aan uw bevestigingspagina - Wanneer iemand zijn inschrijving op uw e-maillijst bevestigt, wordt hij naar een bevestigingspagina gestuurd. Dit is een mooie gelegenheid om een Facebook Like box, Twitter follow button of iets anders toe te voegen.
   • Nodig uw abonnees uit in een welkomstmail - Wanneer nieuwe abonnees op uw lijst komen, moeten ze een welkomstmail krijgen waarin staat wat ze van u kunnen verwachten. Bij MailChimp kunt u met een gratis account een "definitieve welkomstmail" sturen, die het werk doet; bij andere e-mailproviders moet u dit wellicht handmatig toevoegen met behulp van hun autoresponderfunctie. Dit is zo eenvoudig als hen vragen om zich bij je aan te sluiten op je favoriete sociale netwerk.
   • Maak een speciale e-mail voor uw autoresponderreeks - De meeste e-mailproviders hebben de optie om een autorespondersequentie te maken. Net als bij de welkomstmail kunt u later nog een e-mail toevoegen die abonnees aanmoedigt om uw sociale profielen te volgen. Hoe u dit introduceert is aan u, u kunt een e-mail van het type "kennismaking" gebruiken of het gewoon toevoegen aan de volgende e-mail in uw sequentie.

   4. Maak RSS-abonnement gemakkelijk (het is nog niet dood)

   RSS wordt ook wel Really Simple Syndication of Rich Site Summary genoemd.

   Het is gewoon een bestand dat het makkelijk maakt om inhoud te syndiceren.

   Zie ook: 15+ manieren om uw Facebook-groep 3x zo snel te laten groeien

   Waarom is dit belangrijk?

   Veel mensen gebruiken feed readers zoals Feedly en Netvibes om zich te abonneren op hun favoriete blogs.

   Sommigen zeggen dat RSS dood is, maar mensen gebruiken het nog steeds. Het is niet meer zo populair als het was, maar het is nog steeds de moeite waard om er gebruik van te maken.

   Alles wat je hier moet doen is het gemakkelijk maken om je RSS feed URL te vinden.

   WordPress maakt dit automatisch voor u aan, dus de uwe zou zijn:

   //domain.com/feed

   De mijne wel:

   //bloggingwizard.com/feed/

   De meeste feed readers vinden standaard automatisch je RSS feed URL, maar het is toch goed om deze URL beschikbaar te maken.

   Ik doe dit met een social media widget in de footer van mijn blog; deze bevat ook de links naar mijn sociale profielen.

   Als je WordPress gebruikt, zijn er genoeg gratis plugins beschikbaar die je kunnen helpen.

   5. Ga een dialoog aan met uw publiek

   Als u wilt dat uw lezers blijven terugkomen, moet u zich met hen bezighouden.

   Zodra u zich met uw lezers inlaat, helpt u een sterkere gemeenschap rond uw blog te creëren.

   Dus hoe kun je beginnen?

   • Toegankelijk zijn - Onbereikbaar zijn is iets wat vaak gedaan wordt in het bedrijfsleven, maar het zou niet gedaan moeten worden met een blog, zelfs als uw blog een bedrijf is. Maak uzelf beschikbaar, te beginnen met het toevoegen van een contactpagina voor iedereen die contact wil opnemen. En vermijd altijd het versturen van e-mails naar uw abonnees vanuit een "noreply" stijl e-mail.
   • Reageer op uw lezers - Hoe meer lezers je hebt, hoe moeilijker dit is, maar het is belangrijk om te doen. Of het nu via commentaar of e-mails is, reageren op je lezers moet gebeuren.
   • Betrek lezers bij uw inhoud - Deel het succes van uw lezers door case studies en interviews te publiceren.

   Dit zijn slechts een paar manieren waarop u kunt beginnen, maar er zijn er waarschijnlijk nog veel meer.

   Zeker, het kan tijdrovend zijn, maar je komt dichter bij je lezers, creëert een sterkere gemeenschap en maakt een blijvende impact.

   Over naar jou.

   Nu heb je een heleboel tactieken die je kunt gebruiken om je publiek te laten groeien en een aantal andere die je kunt gebruiken om je publiek terug te laten komen voor meer van je inhoud.

   Zie ook: 8 beste e-mailverificatietools voor 2023: e-mailvalidatie gemakkelijk gemaakt

   Patrick Harvey

   Patrick Harvey is een doorgewinterde schrijver en digitale marketeer met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft een enorme kennis van verschillende onderwerpen, zoals bloggen, sociale media, e-commerce en WordPress. Zijn passie voor schrijven en het helpen van mensen om online succesvol te zijn, heeft hem ertoe aangezet om inzichtelijke en boeiende posts te maken die waarde toevoegen aan zijn publiek. Als ervaren WordPress-gebruiker is Patrick bekend met de ins en outs van het bouwen van succesvolle websites, en hij gebruikt deze kennis om zowel bedrijven als particulieren te helpen hun online aanwezigheid te vestigen. Met een scherp oog voor detail en een niet aflatende toewijding aan uitmuntendheid, is Patrick toegewijd om zijn lezers te voorzien van de nieuwste trends en advies in de digitale marketingindustrie. Als hij niet aan het bloggen is, is Patrick te vinden op het verkennen van nieuwe plaatsen, het lezen van boeken of het spelen van basketbal.